Aker Horizons - Utløst sterkt langsiktig salgssignal

Frodon
AKH 24.01.2022 kl 17:42 35400

AKH aksjen har falt langt under forrige bunn på sluttkurs, som var kr 23,76. Den forrige intradag low var på kr 22,36. Nå fungerer disse kursene som motstand på vei opp igjen. Aksjen burde helst etablerer seg over kr 24 på stigende volum i løpet av kort tid for å nøytralisere salgssignalet. Hvis ikke, er et sterkt negativ langsiktig salgssignal utløst i aksjen og det er ingen flere støtter under dagens kurs
Redigert 04.02.2022 kl 09:17 Du må logge inn for å svare

Fra notering siden 14. Rett ned. Bunn-sidelengs- ny stigende trend etterfulgt av fall ned mot tidligere bunn og brudd slik horozon utviklingen har vært

Fordi ACH manglet fra start teknologi til å produsere grønn hydrogen. De er godt skodd for blå hydrogen og ammoniakk.

Det er utenkelig at de kjøper NEL på dagens pris. Spørsmålet er hvor lenge NEL holder stand. Det har gått fort i gal retning nå.

Hvis AKSO faller tilbake til 15 dannes et hode som varsler dommedag. Det innebærer i så fall at markedet ser bort fra nåværende inntekter og frykter de nye kontraktene AKSO skal inngå i grønne selskaper. For øyeblikket tjener AKSO penger hvis vi kan stole på det som er meldt ut.

Hva er tanken din om Aker upside?
manman01
25.01.2022 kl 15:05 2705

Jeg er meget fristet til at lægge feriepengene ind i AKH på dette niveau - og så igen, min baby REC er også tilbudspriset. What to do🤔
Klausre
25.01.2022 kl 15:10 2686

Ikke godt å vite. Det har vært fullstendig kurs-kollaps i AKH og underliggende firma. Jeg har ikke noe problem å forstå at det er turbulent på børsen nå, at det må bli reprising med lavere renter osv. Men nå er det jo helt sykt. Kursen er nesten halvert på 2mnd.

Alle som selger seg ut/ ned nå, går på gode tap. Vi er på OTL her.

Ideen og planen til AKH er akkurat den samme som for ett år siden. Bygge stein for stein. Det har vel alltid vært en tanke om at her må en være langsiktig, men nå pøses det ut aksjer...
Redigert 25.01.2022 kl 15:14 Du må logge inn for å svare
Bullen
25.01.2022 kl 15:14 2656

Fristende å fylle på litt, men blir jo litt mørbanket av det kraftige fallet😒

Aker Offshore Wind tildelt elektrisitetslisens i Sør-Korea
Korea Floating Wind, et JV mellom Aker Offshore Wind og Ocean Winds har blitt tildelt elektrifiseringslisens i Sør-Korea med kapasitet på 870 MW.

Det fremgår av en melding tirsdag.

Lisensen er et obligatorisk krav for å produsere og levere strøm i Sør-Korea. KF Wind forventer at de vil motta en andre EBL med kapasitet på 450 MW.

Jeg har ikke aksjer i Aker, blir i kjedeligste laget for meg.

Skulle jeg kjøpt ville jeg ventet litt. Olja går så det suser, men det er sannsynligvis bakt inn i kursen.

Cognite er en uslepen diamant få er i stand til å verdsette. Røkke sa i 2020 at den alene kunne bli større enn hele Aker. Og får de sving på underselskapene i AKH blir de en tungvekter på fornybar energi.

Mye bra, men også svært utsatt for en større korreksjon på børsen.

Det er to muligheter. Stor aktør (aktører) skal ut koste hva det koste vil, eller short som fortsatt er under radaren. Verste scenarioet er combo .

Nei, de kan være relativt rask i gang om/når det åpnes for blått hydrogen.

Samme med ammoniakk. Sistnevnte er svært giftig, men det er et pluss at større skip kan ta det i bruk ved mindre omarbeidinger og justering av motorene, slik jeg har forstått det.

Med en grønn variant hadde de vært komplett.

NEL ble ruinert på en hype og det er litt tragisk siden det i dag kunne ha vært en byggestein i et norsk industrieventyr.

Er utløst salgssignaler i mye grønt. Må vel si meg litt enig med reven Hermanrud, Man skal være forsiktig med vekstselskaper som ikke kommer til å tjene penger før en eller annen gang i fremtiden, 2030 pluss,

Hvis nå analysen på kr 20 i AKH skal vise seg å være riktig må jo aksjen veldig mye lengre ned for at det skal være skikkelig oppside. Tror uansett det ikke r lurt å kjøpe så mye fordi man tror noe er billig, indexene må holde, gjør dem ikke det så blir det ugreit og da spesielt i aksjer som ikke tjener penger.

Men så er det Aker BP da, Aker er jo fryktelig bra men ramler indexene igjennom støttenivåene går jo det meste ned om ikke man har litt flaks og sitter i en aksje som plutselig kommer med gode meldinger. I disse tider er vel de fleste meldinger Sell on news nesten uansett hvilket selskap. i AKH er det og begynt å bli en del prosenter opp til 22-24,- den som lever osv osv.

PÅ Euronext har det kommet en helt vanvittig mengde nye grønne selskapet, spørsmålet blir vel litt sånn hvor mange av disse er der i 2030? Akers selskapene er nok med men kanskje en del som ikke er, satt på spissen verdt milliarder, har et par ansatte og noen fine Power Points
Redigert 25.01.2022 kl 17:19 Du må logge inn for å svare

Tanken var at etter 6 år på børs er akso forsatt 50 % under ath. Aker som majoritets eier må virkelig få igang noe her, alle mine kjøp i Akh har har vært for 3-5 år, men om jeg om 5 år forsatt er 50% under ath har jeg nok kun meg selv å takke 👍

Har vært utrolig mye positivt angående satsingen til Akh. Ting tar tid, er vi nå på et punkt hvor du egentlig bare kan stikke hode i sanden og vente?

AKSO er ikke 50 prosent under ATH. Etter fusjonen med Kværner vil MCAP nå ATH på ca 32. Derfra får vi håpe på organisk vekst som beviser at fusjonen var en genistrek.

Beklager jeg har sett feil der. Jeg har ingenting negativt å formidle om akso bare sett en del charts 😉

Ingenting å beklage. Et forum er til for å dele tanker og informasjon👍
retur
25.01.2022 kl 18:25 2116

Har du å begynt å tru på meglerkursmål. ?Det er jo rene lottokurser . Akh ned en Haug av prosent pga et kursmål . Tror mer på at røkke kan sine ting .

Har snitt på 40 blank. Vurdere nå nye kjøp for å snitte ned. Emisjonen på 6mrd var jo 35 det sier mye..
Klausre
25.01.2022 kl 18:53 2005

Det er jeg helt enig i. Vi er i en turbulent tid, men disse nivåene er «sjelden vare». Jeg har klart å snitte ned selv, og er nå på 26,5 tror jeg det var. Ikke så stor post, men nok allikevel. Når en ser på kursbildet, ser en at det har begynt å flatet en del ut de siste dagene - ikke like bratt. Ingen rekyl, men det mener jeg er et godt tegn. Går ofte rett ned etter en rekyl, hvis det ikke er støtte. Nå derimot har ingen noen gang fått kjøpt på lavere nivåer, så det er begrenset hvor mange som vil selge. Alle store institusjoner har blitt med Aker for fremtiden, ikke på korte horisonter som nå. Så dette er gode muligheter for svært gode fortjenester på sikt.
Mulig det blir en liten dupp ned mot 19 i morgen, men der tror jeg det da er bunn. Jeg legger inn ordre på 2,5k aksjer til da, så stopper jeg på 10k i denne omgang.
Redigert 25.01.2022 kl 18:56 Du må logge inn for å svare

Jeg vurderer sterkt å slutte med å bruke penger på eurojackpot og bruke de småpengar på AKH for å virkelig være all-inn.
Har satset ganske så friskt i AKH i år etter å ha realisert en grei slump her ifjor, men nå er det et stort rødt urealisert tall.
Skal se hvis jeg får tid til å følge børsen resten av uka og se hvis det er mulig å bytte ut noen aksjer mot fler AKH eller om jeg skal legge alt på Hold.
Mange muligheter, men noen ganger er det best å lukke øynene og gjøre noe annet i 6 MNDR-1 år....
Spartan
25.01.2022 kl 19:19 1924

Mye som tyder på at fair value ift til Scatec og deres inntjening er ned mot 80 kr.

Akh til sannenligning har knapt inntekter per i dag, og mange kostbare prosjekter foran seg (dersom de får kontrakter) En poster her nevnte en bunn nær mot kontantbeholdning på 16 kr. Tja, det er mulig. På 16 kjøper jeg nok, men begynt å vurdere det allerede. Først vil jeg imidlertid se hvordan resten av børsen går fremover. Er vi på vei inn i en generell korreksjon vil spesielt AKH som et vekstselskap med mye risiko bli straffet enda hardere.

Vel. Sett siste 3 mnd har det vært alt annet enn kjedelig. Kan bli gode tider fremover med pengene som strømmer inn fra olje og gass. Pluss nedturen fra det grønne er tatt ut? De tok litt gevinst underveis.


Alle har nok sett detta men poster det igjen fordi det er viktig info i mine øyne: – Det er naturlig at store aktører som Aker, Equinor og Statkraft blir klimapartnere, sier Barth-Eide.
https://www.nrk.no/norge/rokke-gir-klimarad-til-ap-1.15654439
Røkke er kompis med AP og Støre gir jo fullstending f i folket så detta blir gull med tiden :)
Bare og være tolmodig! Tidligere snakket alle om at de ønsket de kunne kjøpt når akh var nede på 24 tallet men folk tør ikke kjøpe når akh er på 19kr, lol :P
Jaja! Kommer til og bli mye syting til høsten om hvorfor man ikke handlet nå tror jeg da :)
Men håper egentlig bare at det forstatt er tilbud om 1 måned jeg, da er det all inn med lønna og lønna fra nye extra jobben min ;)
17K aksjer er ikke nok! her skal det hamstres!

Det er det jeg tenker. Aker har fått uttelling allerede for de høye olje- og gassprisene. Det gir pene utbytter, men skal kursen betydelig videre må det komme fra de nye satsingsområdene.

Jeg ville neppe ha solgt om jeg hadde vært inne i Aker nå. Men jeg er ikke aksjonær og sier bare hvordan jeg hadde tenkt om jeg skulle inn.

Henter seg på inn i USA nå! Dow i pluss, nasdaq og Sp 500 har en fin snu operasjon nå! Vix har falt! Pluss at det ser ut som 10 year treasure yield danner et perfekt hode skulder formasjon! Så den skal snart ned til 1.5 igjen! Ser bra ut i mine øyne :)
Redigert 25.01.2022 kl 21:22 Du må logge inn for å svare

OK, stoler på deg da 👍 har ikke giddet å følge med selv ikveld. Det er tross alt slalom i Schladming, alpene før penger altså😁
manman01
25.01.2022 kl 21:36 1531

Hehe, vil hellere flyve first class om nogle år istedet ;)

Hvorfor skriver Finansavisen bare om negative ting om Røkke, har lagt merke til det aldri noe positivt, bare når det er noe negativt. Aldri sånn på E 24.
Redigert 25.01.2022 kl 21:48 Du må logge inn for å svare

https://finansavisen.no/nyheter/teknologi/2022/01/25/7807731/kjell-inge-rokkes-ukjente-milliardtap

Denne du tenker på? Ser ut som det er konkurranse mellom aker-selskapene om å falle mest i verdi

Finansavisen har nok eiere og ansatte som forholder seg til janteloven.
Da er det ikke bare bare å komme her som en fisker som jobber seg opp til milliardær og viser seg å bli Norges største industribygger.

Ja blant annet men alltid når de skriver om Røkke så er det negativt.

FA håper vel på at det skal bli Afrika-rabatt på alt Røkke tar i. Vet ikke hva Hegnar sitt motiv er, men så vidt jeg husker fikk sjuende far i huset god drahjelp da han la grunnlaget for sin velstand.
Frodon
25.01.2022 kl 22:12 1469

Det er absolutt skumle tider... 20-30% under kr 20 før det blir av interesse HVIS folk henger seg opp i det kursmålet? Hvor ble det av alle subsidiene fra regjeringer? Det ser mer ut som at aksjonærer skal betale mye mer av kaken enn det som ble forespeilet tidligere? Overskridelser, material kostnader har økt mye. Så forøvrig en seriøs analyse om at material kostnadene for bygging av vind og sol parker er ventet å gå ned i 2023, dvs det er et håp i tunnelen ;)

Folk må selvfølgelig gjøre seg opp sin egen mening og ta egne valg. Men bare et lite varsko... når slike sterke salgssignal blir utløst, som vi ser i AKH nå, kan en reaksjon opp mot motstanden på kr 22-24 området være et sell off punkt. Her burde alle følge nøye med. Smeller kursen rett opp igjennom kr 24-25-26 på høyt volum, perfekt. Hvis ikke....! Spesielt rundt Q4 presentasjonen kan mye skje med kursen på kort tid...både opp og ned. Jeg skal i hvert fall følge nøye med på Scatec og ACC.
Frodon
25.01.2022 kl 22:15 1452

Har du tatt høyde for fusjon med Kværner og alle utbyttene?

Aker gjør det de er best på og satser i selskapene de har høyest eierandel...dvs jeg ville vært skeptisk til REC