EQNR- Elektrifisering av sokkelen-en strømjoker


EQNR og Norge sitter på en riktig godbit av en strømjoker for å berge landet og regjeringen ut av den famøse strømkrisa som er skapt. Og det er nettopp den utskjelte elektrifiseringen av sokkelen som faktisk blir redningen. På alle offshoreplattformer er installert kraftige strømgeneratorer basert på gass, minst to på hver plattform. Og dette er kraftige saker. På plattformer med landkabler er det bare å fyre opp alle gassgeneratorne på fullt turtall, og vipps så har man en solid og stabil energikilde som sender sin energi til fastlandet til en energihungrende befolkning og industri. Landkablene kombinert med gasskraftverkene på plattformene inntar ny rolle som svingprodusent, sender strøm til lands når det er underskudd på land, sender strøm ut til plattformene når strømmen er billig og rikelig.

Og det som enda er bedre er at EU har grønnvasket gassen, den spiser ikke av vårt klimaregnskap lenger. Så dette er bare vinn/vinn for Norge og oljestatsråd Persen.
Og kanskje enda bedre, investeringene er allerede gjort, ideen er faktisk gratis, nå kan du senke skuldrene Støre!
jadden
15.02.2022 kl 17:09 425

Hegnar skriver at elektrifisering av sokkelen høres ut som en trylleformel. Ja det er nettopp det det er, men da må man være villig til å også å kjøre strømmen motsatt vei i kablene til lands når behovet på land er der, med andre ord en suveren svingprodusent av stabil strøm. Fullt utbygt blir sokkelen et gedigent kraftverk med sikker energi og stabil så det holder. Vedlikeholdskostnader blir bare en brøkdel av havvindmøller som de fleste steder er flytende innretninger. Kraftverkene på plattformene står der allerede, minst to på hver plattform, investeringene er allerede tatt Overskuddstrømmen fra plattformene må øremerkes norske forbrukere, dermed kan statlig strømtilskudd legges bort for all fremtid, hører du Persen?

Her er Hegnar sine gale klimamål (eller elektrifisering av sokkelen) :

https://finansavisen.no/leder/2022/02/14/7819237/gale-klimamal