Bearmarkedet er ett faktum. - hvor ny finanskrise venter.


Man har lenge lurt paa hva som ville drepe det 13 aar lang bullmarkedet. Ville det bli en stor naturkatastrofe, at gjeldsboblen sprakk, Covid som mange trodde en stund, eller noe annet.

Det ble noe annet. Inflasjon, fordi sentralbankene har tatt alt for mye moellers tran. Altfor hoey Inflasjon tvinger sentralbankene til og avslutte pengetrykkingen, og til aa sette opp rentene. Hor heving av rentene vil drepe kredittveksten, og da begynner man paa en nedadgaaende trend.

En annen aarsak til at vil gaa over i ett bearmarked, er fordi boersene har opptraadt som ett pyramidespill fremfor boers i alle disse aarene, godt foret av fiatpenger som har satt en verdi paa selskapene som ligger langt over deres relle verdi. Multipplene har naermest gaatt berserk. Naa skal denne verdien normaliseres. Og den ligger er ett godt stykke under dagens verdisetting paa boers.

Ponzischemet er endelig over. Og man kan begynne og forholde seg til en normal boers igjen som er litt mer forutsigbar. For naa skal regningen for ponzischemet betales. Det blir spennende og se hvordan dette vil slaa ut paa verdens boerser. Tipper det til slutt blir saa ille at folk flest til slutt vil oenske at USA's tre siste presidenter, og de tre siste sentralbanksjefene, burde settes i fengsel fordi de med aapne oeyne (og paa tross av alle advarsler) har omgjort USA til ett konkursbo som vil sende verden ut i en ny finanskrise.

Pga. dette, vil det nok vaere mange land som vil bli noedt til og ta en Kypros i loepet av de neste aarene. Men foerst skal vi kraftig ned, deretter kommer en ny panikkrunde med pengetrykking og store underskudd paa statsbudsjettene, som ikke vil vare saa lenge fordi gjelden er blitt saa hoey at rentene vil stige for mye, noe som vil kulminere i en ny finanskrise. Det eneste som kan hjelpe paa veien dit, er at Mancin gir etter og tillater BBB, men det er kan 40 milliarder kr. i snitt pr. stat pr. aar, slik at det spoers om det er nok til og stagge en gjeldkrise i mangel paa likviditet, Det tror jeg ikke. For det blir som om Norge skulle bruke 40 milliarder ekstra, og det er ikke nok.

Vi faar se, det er mye penger der ute etter alle pengetrykkingen som har vaert foretatt, men hvis makro fortsetter sin nedgang som vi har sett signaler om den siste tiden, og er noe som har skjedd i god tid foer pengetrykkingen blir avsluttet, er det nok kroken paa bullmarkedet for denne gang.
Redigert 27.01.2022 kl 09:02 Du må logge inn for å svare
gepard1
23.06.2022 kl 09:50 1211

Svak europeisk PMI data.

Og i Juli skal den europiske sentrabanken heve renten ................................

Og hvis ikke Putin fjernes, kan krigen i Ukraina fortsette i flere aar, med hvilke oppadgaaende press det vil ha paa inflasjonen. Ikke minst paa energi og matpriser

Samtidig er en ny Covid Ba4 og Ba5 boelge er paa vei, noe som ganske sikkert vil bremse den oekonomiske utviklingen litt verden rundt..

Og paa grunn av inflasjonen, kan ikke myndigheter verden rundt (ex. Japan), trykke mer penger for da vil inflasjonen skyte ny fart.

Noe som kan bety at vi styrer mot en kraftig resesjon. Dette sammen med stigende renter, kan skape store problemer for mange gjeldsutsatte nasjoner fremover.

Det meste ser dystert ut.

Redigert 23.06.2022 kl 10:04 Du må logge inn for å svare
gepard1
23.06.2022 kl 20:20 1134

Og naa tror wall street at Powell vil gi blaffen i inflasjonen pga. svak makro;-)) Men det er nesten alltid litt svakere makro om sommeren, og inflasjonen vil stige de kommende maanedene.

For det koster og ta an Putin. som sitter i sin bunker og ler av europeere og amerikanere som er i ferd med aa senke sin egen oekonomi pga. sanksjonene mot Russland. En stor energi krise er i emning. Den vil koste skjorta, og paavirke prisene paa alt i samfunnet.

Alle er avhengig av energi, og maa sette opp sine priser paa egne produkter for og ha raad til aa betale de hoeye energi prisene.
Redigert 23.06.2022 kl 20:26 Du må logge inn for å svare
gepard1
23.06.2022 kl 23:04 1053

De amerikanske aksje eierne er ikke skuggredde. Med alle disse daarlige nyhetene har vel Dow Jones steget rundt 2,5% hvis ikke mer de siste tre dagene.

Det er ingen tvil om at de forventer at Powell eller Biden skal komme de til unnsetning.
Badgirl
23.06.2022 kl 23:36 1000

Buffet laster og laster ;)
gepard1
24.06.2022 kl 09:38 882

Verden skjelver. For dette begrenser seg ikke til Australia.

Det australske boligmarkedet tok akkurat en ny rekord. Nå tror forvalter på fullstendig kollaps.
Publisert 24. juni 2022 kl. 09.24

KAN KOLLAPSE: Australias boligmarked. FOTO: LOREN ELLIOTT

Med høyere renter i sikte skjelver det australske boligmarkedet. Nå kan det være duket for kollaps, ifølge Lazar Asset managment i en artikkel hos livewire.

Boligmarkedet i Australia skal over lengre tid ha vært drevet av lavere renter og enkel tilgang på lån. Nå skal den totale bankgjelden i landet nådd rekordnivåer og tilsvarer over 270 prosent av BNP, ifølge tallene til Lazard Asset Managment.

– De australske boligprisene er ikke bestemt av tilbudet og etterspørselen av boliger, men av tilbudet og etterspørselen av gjeld, sa forvalter Dr Phillip Hofflin i Lazard.

Det trekkes nå paralleller til den historiske boligboblen i Japan på starten av 90-tallet, og hvor Nikkei 225-indeksen fortsatt har til gode å nå de samme nivåene. Etter en sterk boligprisvekst de siste fem årene, slår Australia nå Japans rekorder.

– Vi har nå slått rekorden som Japan satte for forholdet mellom boligverdier og BNP hvor de nådde 330 prosent. I Australia har vi nå passert det, sa Hofflin.

Ifølge forvalteren vil en rentehevning på 200 basispunkter kunne føre til et fall på 16 prosent i boligmarkedet, og også kunne utløse en enda større nedtur dersom befolkningen mister troen på videre opptur i boligmarkedet.

Inflasjonen i Australia var i årets første kvartal på 5,1 prosent og renten ble tidligere denne måneden satt opp med 50 basispunkter til 0,85 prosent.
Redigert 24.06.2022 kl 09:39 Du må logge inn for å svare
gepard1
24.06.2022 kl 18:18 812

Det er bare og vente paa neste renteheving, saa raser korthuset sammen.

Så Bearmarkedet er over ?
Badgirl
24.06.2022 kl 18:55 760

Noen som har sagt det? Forskjell på Bearmarked og Krakk
Badgirl
24.06.2022 kl 18:56 755

Legger inn denne her også det er faktisk noe å tenke på:

Utdrag fra DN artikkel: Løge en erfaren investor sitat:

Da jeg begynte som investor, trodde jeg at man kunne selge seg ut og komme inn igjen på lavere kurser når bjørnemarkedet var over, men nei. Forskningen støtter meg i at det ikke er lønnsomt å prøve på det, sier Løge, og legger til:
– Man skal selvfølgelig gjøre justeringer, men å gå ut av markedet og prøve å komme inn igjen på lavere kurser, det fungerer ikke. Man vet ikke når bunnen har vært før uker eller måneder etterpå, og den første fasen er veldig ofte veldig bratt.

Hahaha for noen tullinger……som solgte i dag

Kjøpte fem rigger på billigsalg

Kjøpte 550 mill for 375

Sommerperioden er liksom vanskelig, flere tar pause fra børsen, mange selger. Proffe solgte seg ut med profitt for lenge siden, å skal nå inn igjen hvor mange aksjer er på billig salg. Til høsten er vi back to business.
Redigert 24.06.2022 kl 19:05 Du må logge inn for å svare
Badgirl
24.06.2022 kl 22:05 662

Ikke helt enig med deg, dette blir ikke noe vanlig sommer 😉 Tenker det er mange som kommer fra ferie i august som angrer på at de ikke kjøpte aksjer nå 😀

Jeg TROR det blir mange muligheter til å kjøpe billigere enn dette i løpet av sommeren, så jeg tar gevinster og begrenser tap på dager som dette uten å selge meg helt ut. Men en dag vil det som ser ut som et av mange bearrallies være den store vendingen opp. Det kan være den vi så starten på i dag, men jeg tror det ikke.
Badgirl
24.06.2022 kl 22:49 582

Mulig Fattig mulig, men mye kan skje ila sommeren. Selvfølgelig begge veier. Sier ikke at man skal gå all in men være på vakt. Jeg var 100% med belåning i SCHB men vektet meg ned i dag så har 50/50 SCHB og Cash nå. Greit å ha tørt krutt ;) Men hvis man tror man skal treffe bunnen så får man tro om igjen. Hvis man ikke har utrolig flaks da. Det jeg ikke skjønner er at folk som har fått 70-150% i avkastning har valgt å sitte for å klemme ut noen ekstra prosenter. 🤯
Redigert 24.06.2022 kl 22:50 Du må logge inn for å svare

Hvorfor skal det snu etter sommermånedene. Slik jeg leser innlegget ditt mener du bunnen er nådd nå? Hvordan analyserer du dette fundamentalt?
Badgirl
25.06.2022 kl 08:30 414

Jeg sier ikke at bunnen er nådd. Ingen som vet hvor bunnen er heller ikke de som analyserer som du etterspør. Mulig du tror på analyser og analytikere men jeg gjør altså ikke det. Min antagelse går på frykten i markedet som jeg mener er for stor. Jeg tror ( har ingen fasit) energi, olje og andre råvarer vil stupe når krigen i Ukraina roer seg. Har heller ingen tro på at EU og andre land vil boikotte Russlands gass og olje når kulda setter inn. Da vil det importeres i bøtter og spann hvis ikke blir det revolusjon i flere land tror jeg. Med min tro på dette så mener jeg at kanskje ikke inflasjon/resesjon blir så ille som folk skal ha det til. Men om bunnen er nådd vet absolutt ingen. Men du kan jo prøve å treffe den.

Så over til analyser: Hvor ofte treffer de? Analytikere og andre proffer bommer over en lav sko det ser man jo til stadighet. Magefølelse, dømmekraft og strategi er det som gjelder.
Redigert 25.06.2022 kl 08:31 Du må logge inn for å svare
Badgirl
25.06.2022 kl 08:33 412

Legger inn denne igjen ;)

Utdrag fra DN artikkel: Løge en erfaren investor sitat:

Da jeg begynte som investor, trodde jeg at man kunne selge seg ut og komme inn igjen på lavere kurser når bjørnemarkedet var over, men nei. Forskningen støtter meg i at det ikke er lønnsomt å prøve på det, sier Løge, og legger til:
– Man skal selvfølgelig gjøre justeringer, men å gå ut av markedet og prøve å komme inn igjen på lavere kurser, det fungerer ikke. Man vet ikke når bunnen har vært før uker eller måneder etterpå, og den første fasen er veldig ofte veldig bratt.