Bearmarkedet er ett faktum. - hvor ny finanskrise venter.


Man har lenge lurt paa hva som ville drepe det 13 aar lang bullmarkedet. Ville det bli en stor naturkatastrofe, at gjeldsboblen sprakk, Covid som mange trodde en stund, eller noe annet.

Det ble noe annet. Inflasjon, fordi sentralbankene har tatt alt for mye moellers tran. Altfor hoey Inflasjon tvinger sentralbankene til og avslutte pengetrykkingen, og til aa sette opp rentene. Hor heving av rentene vil drepe kredittveksten, og da begynner man paa en nedadgaaende trend.

En annen aarsak til at vil gaa over i ett bearmarked, er fordi boersene har opptraadt som ett pyramidespill fremfor boers i alle disse aarene, godt foret av fiatpenger som har satt en verdi paa selskapene som ligger langt over deres relle verdi. Multipplene har naermest gaatt berserk. Naa skal denne verdien normaliseres. Og den ligger er ett godt stykke under dagens verdisetting paa boers.

Ponzischemet er endelig over. Og man kan begynne og forholde seg til en normal boers igjen som er litt mer forutsigbar. For naa skal regningen for ponzischemet betales. Det blir spennende og se hvordan dette vil slaa ut paa verdens boerser. Tipper det til slutt blir saa ille at folk flest til slutt vil oenske at USA's tre siste presidenter, og de tre siste sentralbanksjefene, burde settes i fengsel fordi de med aapne oeyne (og paa tross av alle advarsler) har omgjort USA til ett konkursbo som vil sende verden ut i en ny finanskrise.

Pga. dette, vil det nok vaere mange land som vil bli noedt til og ta en Kypros i loepet av de neste aarene. Men foerst skal vi kraftig ned, deretter kommer en ny panikkrunde med pengetrykking og store underskudd paa statsbudsjettene, som ikke vil vare saa lenge fordi gjelden er blitt saa hoey at rentene vil stige for mye, noe som vil kulminere i en ny finanskrise. Det eneste som kan hjelpe paa veien dit, er at Mancin gir etter og tillater BBB, men det er kan 40 milliarder kr. i snitt pr. stat pr. aar, slik at det spoers om det er nok til og stagge en gjeldkrise i mangel paa likviditet, Det tror jeg ikke. For det blir som om Norge skulle bruke 40 milliarder ekstra, og det er ikke nok.

Vi faar se, det er mye penger der ute etter alle pengetrykkingen som har vaert foretatt, men hvis makro fortsetter sin nedgang som vi har sett signaler om den siste tiden, og er noe som har skjedd i god tid foer pengetrykkingen blir avsluttet, er det nok kroken paa bullmarkedet for denne gang.
Redigert 27.01.2022 kl 09:02 Du må logge inn for å svare
gepard1
23.06.2022 kl 09:50 3117

Svak europeisk PMI data.

Og i Juli skal den europiske sentrabanken heve renten ................................

Og hvis ikke Putin fjernes, kan krigen i Ukraina fortsette i flere aar, med hvilke oppadgaaende press det vil ha paa inflasjonen. Ikke minst paa energi og matpriser

Samtidig er en ny Covid Ba4 og Ba5 boelge er paa vei, noe som ganske sikkert vil bremse den oekonomiske utviklingen litt verden rundt..

Og paa grunn av inflasjonen, kan ikke myndigheter verden rundt (ex. Japan), trykke mer penger for da vil inflasjonen skyte ny fart.

Noe som kan bety at vi styrer mot en kraftig resesjon. Dette sammen med stigende renter, kan skape store problemer for mange gjeldsutsatte nasjoner fremover.

Det meste ser dystert ut.

Redigert 23.06.2022 kl 10:04 Du må logge inn for å svare
gepard1
23.06.2022 kl 20:20 3054

Og naa tror wall street at Powell vil gi blaffen i inflasjonen pga. svak makro;-)) Men det er nesten alltid litt svakere makro om sommeren, og inflasjonen vil stige de kommende maanedene.

For det koster og ta an Putin. som sitter i sin bunker og ler av europeere og amerikanere som er i ferd med aa senke sin egen oekonomi pga. sanksjonene mot Russland. En stor energi krise er i emning. Den vil koste skjorta, og paavirke prisene paa alt i samfunnet.

Alle er avhengig av energi, og maa sette opp sine priser paa egne produkter for og ha raad til aa betale de hoeye energi prisene.
Redigert 23.06.2022 kl 20:26 Du må logge inn for å svare
gepard1
23.06.2022 kl 23:04 3020

De amerikanske aksje eierne er ikke skuggredde. Med alle disse daarlige nyhetene har vel Dow Jones steget rundt 2,5% hvis ikke mer de siste tre dagene.

Det er ingen tvil om at de forventer at Powell eller Biden skal komme de til unnsetning.
Badgirl
23.06.2022 kl 23:36 2967

Buffet laster og laster ;)
gepard1
24.06.2022 kl 09:38 2868

Verden skjelver. For dette begrenser seg ikke til Australia.

Det australske boligmarkedet tok akkurat en ny rekord. Nå tror forvalter på fullstendig kollaps.
Publisert 24. juni 2022 kl. 09.24

KAN KOLLAPSE: Australias boligmarked. FOTO: LOREN ELLIOTT

Med høyere renter i sikte skjelver det australske boligmarkedet. Nå kan det være duket for kollaps, ifølge Lazar Asset managment i en artikkel hos livewire.

Boligmarkedet i Australia skal over lengre tid ha vært drevet av lavere renter og enkel tilgang på lån. Nå skal den totale bankgjelden i landet nådd rekordnivåer og tilsvarer over 270 prosent av BNP, ifølge tallene til Lazard Asset Managment.

– De australske boligprisene er ikke bestemt av tilbudet og etterspørselen av boliger, men av tilbudet og etterspørselen av gjeld, sa forvalter Dr Phillip Hofflin i Lazard.

Det trekkes nå paralleller til den historiske boligboblen i Japan på starten av 90-tallet, og hvor Nikkei 225-indeksen fortsatt har til gode å nå de samme nivåene. Etter en sterk boligprisvekst de siste fem årene, slår Australia nå Japans rekorder.

– Vi har nå slått rekorden som Japan satte for forholdet mellom boligverdier og BNP hvor de nådde 330 prosent. I Australia har vi nå passert det, sa Hofflin.

Ifølge forvalteren vil en rentehevning på 200 basispunkter kunne føre til et fall på 16 prosent i boligmarkedet, og også kunne utløse en enda større nedtur dersom befolkningen mister troen på videre opptur i boligmarkedet.

Inflasjonen i Australia var i årets første kvartal på 5,1 prosent og renten ble tidligere denne måneden satt opp med 50 basispunkter til 0,85 prosent.
Redigert 24.06.2022 kl 09:39 Du må logge inn for å svare
gepard1
24.06.2022 kl 18:18 2858

Det er bare og vente paa neste renteheving, saa raser korthuset sammen.
Badgirl
24.06.2022 kl 18:29 2876

Det er priset inn

Så Bearmarkedet er over ?
Badgirl
24.06.2022 kl 18:55 2870

Noen som har sagt det? Forskjell på Bearmarked og Krakk
Badgirl
24.06.2022 kl 18:56 2872

Legger inn denne her også det er faktisk noe å tenke på:

Utdrag fra DN artikkel: Løge en erfaren investor sitat:

Da jeg begynte som investor, trodde jeg at man kunne selge seg ut og komme inn igjen på lavere kurser når bjørnemarkedet var over, men nei. Forskningen støtter meg i at det ikke er lønnsomt å prøve på det, sier Løge, og legger til:
– Man skal selvfølgelig gjøre justeringer, men å gå ut av markedet og prøve å komme inn igjen på lavere kurser, det fungerer ikke. Man vet ikke når bunnen har vært før uker eller måneder etterpå, og den første fasen er veldig ofte veldig bratt.
noprofit
24.06.2022 kl 18:58 2899

Hahaha for noen tullinger……som solgte i dag

Kjøpte fem rigger på billigsalg
noprofit
24.06.2022 kl 19:00 2903

Kjøpte 550 mill for 375

Sommerperioden er liksom vanskelig, flere tar pause fra børsen, mange selger. Proffe solgte seg ut med profitt for lenge siden, å skal nå inn igjen hvor mange aksjer er på billig salg. Til høsten er vi back to business.
Redigert 24.06.2022 kl 19:05 Du må logge inn for å svare
Badgirl
24.06.2022 kl 22:05 2870

Ikke helt enig med deg, dette blir ikke noe vanlig sommer 😉 Tenker det er mange som kommer fra ferie i august som angrer på at de ikke kjøpte aksjer nå 😀

Jeg TROR det blir mange muligheter til å kjøpe billigere enn dette i løpet av sommeren, så jeg tar gevinster og begrenser tap på dager som dette uten å selge meg helt ut. Men en dag vil det som ser ut som et av mange bearrallies være den store vendingen opp. Det kan være den vi så starten på i dag, men jeg tror det ikke.
Badgirl
24.06.2022 kl 22:49 2809

Mulig Fattig mulig, men mye kan skje ila sommeren. Selvfølgelig begge veier. Sier ikke at man skal gå all in men være på vakt. Jeg var 100% med belåning i SCHB men vektet meg ned i dag så har 50/50 SCHB og Cash nå. Greit å ha tørt krutt ;) Men hvis man tror man skal treffe bunnen så får man tro om igjen. Hvis man ikke har utrolig flaks da. Det jeg ikke skjønner er at folk som har fått 70-150% i avkastning har valgt å sitte for å klemme ut noen ekstra prosenter. 🤯
Redigert 24.06.2022 kl 22:50 Du må logge inn for å svare

Hvorfor skal det snu etter sommermånedene. Slik jeg leser innlegget ditt mener du bunnen er nådd nå? Hvordan analyserer du dette fundamentalt?
Badgirl
25.06.2022 kl 08:30 2653

Jeg sier ikke at bunnen er nådd. Ingen som vet hvor bunnen er heller ikke de som analyserer som du etterspør. Mulig du tror på analyser og analytikere men jeg gjør altså ikke det. Min antagelse går på frykten i markedet som jeg mener er for stor. Jeg tror ( har ingen fasit) energi, olje og andre råvarer vil stupe når krigen i Ukraina roer seg. Har heller ingen tro på at EU og andre land vil boikotte Russlands gass og olje når kulda setter inn. Da vil det importeres i bøtter og spann hvis ikke blir det revolusjon i flere land tror jeg. Med min tro på dette så mener jeg at kanskje ikke inflasjon/resesjon blir så ille som folk skal ha det til. Men om bunnen er nådd vet absolutt ingen. Men du kan jo prøve å treffe den.

Så over til analyser: Hvor ofte treffer de? Analytikere og andre proffer bommer over en lav sko det ser man jo til stadighet. Magefølelse, dømmekraft og strategi er det som gjelder.
Redigert 25.06.2022 kl 08:31 Du må logge inn for å svare
Badgirl
25.06.2022 kl 08:33 2657

Legger inn denne igjen ;)

Utdrag fra DN artikkel: Løge en erfaren investor sitat:

Da jeg begynte som investor, trodde jeg at man kunne selge seg ut og komme inn igjen på lavere kurser når bjørnemarkedet var over, men nei. Forskningen støtter meg i at det ikke er lønnsomt å prøve på det, sier Løge, og legger til:
– Man skal selvfølgelig gjøre justeringer, men å gå ut av markedet og prøve å komme inn igjen på lavere kurser, det fungerer ikke. Man vet ikke når bunnen har vært før uker eller måneder etterpå, og den første fasen er veldig ofte veldig bratt.
gepard1
28.06.2022 kl 09:28 2276

Modige de som laster aksjer, for plutselig kan alt rase. Og det mye.
Redigert 28.06.2022 kl 09:31 Du må logge inn for å svare
gepard1
28.06.2022 kl 22:38 2208

Storbankene i USA og finansaviser verden rundt, har allerede begynt hylekoret om at Powell snarest maa senke renten og starte QE programmet igjen.

Men hva gjoer kreditorene naa, naar de ser at verdensoekonomien ikke taaler noen form for renteheving uten at oekonomien raser sammen. For da blir spoersmaalet; Naar verdensoekonomien viser tegn til aa bryte samen med litt over 1% i rente, hvor lenge vil den klare seg med 0 rente igjen? For det er ikke store forskjellen.

En ny runde med pengetrykking og 0 rente igjen vil helt sikkert faa sving paa kreditt pulsen slik at forbruket tar seg opp, men det er ikke sikkert det vil vare veldig lenge siden alle vet at verdensoekonomien er totalt skakkjoert og aldri kan normaliseres.. Noe som kan bety at rentene paa statsgjeld kan fortsette aa stige uansett hva de gjoer. og gjoer den det, er det game over, selv med 0 rente og pengetrykking paa plass. Ja man skal ikke se bort fra en dollarkollaps ogsaa i en slik situasjon.
Redigert 28.06.2022 kl 22:57 Du må logge inn for å svare
HP17
28.06.2022 kl 23:46 2240

Hva hjelper det om USA er i resesjon?
Børsene skal nok ned mellom 19%-25% innen 1-3 mnd.
Smaug
28.06.2022 kl 23:59 2234

Hvorfor skal selskapsverdier raseres selv om veksten i verden skulle stå stille noen måneder?
Badgirl
29.06.2022 kl 00:15 2208

Selskapsverdier raseres ikke men hylekoret som sitter på gjerde vil treffe bunnen å få billige aksjer. Ja inntjeningen blir dårligere ved resesjon. Men flere av selskapene har falt 50-70% så noe må vel være priset inn. Mange som svettet med cash i dag når børsen fløy til himmels. Når den gjør det over flere dager med tiden så har du gått glipp av 30-40% før man skjønner at man ikke traff bunnen denne gangen heller. Ganske artig at alle tror de skal treffe bunnen 🕺🏻
gepard1
29.06.2022 kl 17:05 2095

Powell sier at den amerikanske oekonomien er sterk.

Vel, Olje og gass diktaturene, sammen med Kina, oensker oss dit pepperen gror. De er moekk lei av at vesten har satt dagsorden i verden de siste 400 arene. Er redd vesten vil svoemme i saa mye gjeld foer Russland/Ukraina krigen er over at oekonomien vil kollapse totalt. Deretter tar ASIA og de oljerike landene over styringen av verdensoekonomien. Aarsak, vestlige land har brukt mye mer penger enn hva de har tatt inn de siste 50 aarene. I tillegg til at de med aapne oeyne har gjort det despotiske diktaturet i Kina til en oekonomisk stormakt. Naa er deres plan og oedelegge den vestlige oekonomien. Og vesten kan ikke gjoere annet enn og sitte og se paa at dette skjer, fordi baade Russland og Kina har atomvaapen.

I tillegg er det bare og gjoere klar for den neste rentehevingen i USA, som garantert vil knekke ryggen paa Powells sterke oekonomi. Naar EU i tillegg planlegger det samme, vel da maa det gaa galt, fordi vi har ett rekordartet gjeldsniva paa plass. Og oekonomien er helt avhengig av at laaneopptakene fortsetter i samme tempo som tidligere, noe som blir helt umulig med ett hoeyere rentenivaa. Faerre laan, mindre penger blir brukt, og den oekonomiske nedturen er ett faktum. Dette er ABC oekonomi.

Den store faren som lurer i tillegg, er alle rentehevingene kan lede til at boligmarkedet i mange land vil kollapse, hvor bankene igjen kan bli truet. Skule det skje, lurer det ogsaa en ny finanskrise rett rundt hjoernet. Og de kan ikke trykke seg ut av en ny finanskrise en gang til, for da vil statsgjelden bli saa hoey at rentene vil gaa til himmels uansett

Saa egentlig er det ingen vei ut av dagens ufoere. Det eneste maa vaere foere var prinsippet, dvs. at man gjir blaffen i inflasjonen og snur allerede naa. Da kan boersene faa en siste opptur, foer gjeldsbomben til slutt velter lasset. Og ingen vet hvor lenge en slik opptur kan vare. Men saa langt ser det ikke ut som at hverken FED eller ECB har tenkt i disse baner. Og lar det oekonomien skli for langt utfor stupet pga. av inflasjonsbekjempelse, kan det bli problematisk og faa den opp igjen, Fordi de hoeye gjeldsnivaaene gjoer at det kan bli for kostbart.

Paa toppen av dette kan det hende at NATO finner en unnskyldning til og blande seg inn i Russland Ukraina krigen. Matvare mangel og sult kan f.eks. ble en utloesende faktor. I tillegg kan Ba5 sende en ny Covid epidemi til himmels. For smittepilene peker rett opp. Saa ett Farligere boersmarked enn vi har i dag, maa jeg si jeg ikke har sett siden 1980 tallet.
Redigert 29.06.2022 kl 17:41 Du må logge inn for å svare
gepard1
30.06.2022 kl 08:16 1992

Da er det opplest og vedtatt. Rentene skal opp frem til inflasjonen er bekjempet. Det er oppgave nr. 1 baade for ECB og FED.. Selv en resesjon vil ikke stoppe detnne planen. Slik at alt haap om noe annet svinner hen.

Mange kraftige rentehopp
Den amerikanske sentralbanken har et mål om at prisveksten (inflasjonen) skal holde seg på rundt to prosent over tid. Inflasjonen i USA var på overraskende sterke 8,6 prosent i mai.

Dersom befolkningen og selskapene tror at prisene bare vil fortsette oppover, så kan det i verste fall bli en selvoppfyllende profeti, frykter sentralbanksjefene.

– Vår jobb er å hindre det i å skje, sier Powell.

Prisveksten i USA har nå ligget høyt over tid. Lenge insisterte sentralbanksjefene på at det var midlertidig. Nå mener Powell at det er nødvendig å ta grep for å sikre folks tillit til pengepolitikken og til at prisveksten ikke vil løpe løpsk.

– Det Fed først og fremst er bekymret for er inflasjon. Hvis de må kjøre økonomien inn i en resesjon, så gjør de det, sa Hov til E24 tidligere i juni.

Powell gir ingen garanti for at Fed vil klare å få ned inflasjonen og samtidig unngå en resesjon, men lover å gjøre sitt beste. Det samme gjør sjefen for ESB.

– Jeg forstår smerten folk går gjennom ved å håndtere høy inflasjon. Vi har verktøyene til å løse dette og er villige til å bruke dem, sier Powell.

– Prosessen vil trolig medføre noe smerte, men den største smerten ville komme fra å mislykkes med å håndtere den høye inflasjonen og tillate den å vedvare, sier Powell.

– Ditto, sier Lagarde.

Meg; Naar man ser paa dagens rekordgjeld i mange land. tror jeg Powell og Lagarde tar store sjangser. Det virker ikke som de har helt oversikt over hva de kan utloese.Redigert 30.06.2022 kl 08:36 Du må logge inn for å svare
gepard1
30.06.2022 kl 09:39 1946

Wow, Dax ned mer enn 4% !!??
Redigert 30.06.2022 kl 09:40 Du må logge inn for å svare
gepard1
01.07.2022 kl 17:20 1856

USA

When easy credit and stimulus move out of play the real economy is revealed, and in our case the true face is an ugly one.
gepard1
01.07.2022 kl 17:32 1851

Baade Zerohedge og amerikanerne genrellt sitter og venter paa at Biden og Powell skal begynne og bruke like mye penger som foer, slik at boersene igjen gaar til himmels.

Og det selv om Powell, Biden, samt alle som er paa boersen vet at dette pa sikt betyr ett oekonomisk selvmord for den amerikanske oekonomien.

Allikevel, det kommer antageligvis til aa skje, hvis ikke inflasjons politikken trumpher alt?Redigert 01.07.2022 kl 17:41 Du må logge inn for å svare
gepard1
04.07.2022 kl 13:14 1684

Mens vi venter paa neste renteheving.

Is Saudi Arabia In Discussion To Join BRICS?

I saafall kan Russland, Kina. India, Brasil og Soer Afrika overta styringen av verdensoekonomien.

The BRICS team, especially if Saudi Arabia, Iran and Argentina are added creating BRICS+, would indeed be a counterbalance to the control of western trade and finance. This global cleaving is moving from a possibility to a likelihood. If Saudi Arabia joins BRICS the fracture becomes almost certain.
Redigert 04.07.2022 kl 13:20 Du må logge inn for å svare
gepard1
04.07.2022 kl 13:18 1686


Top German Trade Union Head Warns Entire Industries May Collapse Amid Worsening Energy Crisis
teaser image

"Such a collapse would have massive consequences for the entire economy and jobs in Germany."

Economics Minister Robert Habeck was quoted by Bloomberg on Saturday saying the government is working to address surging energy costs for utilities and power costs for businesses and households. He warned weeks ago Germany should prepare for further cuts NatGas.

Germany recently triggered the "alarm stage" of its NatGas-emergency plan to address shortages as the energy crisis in Europe's largest economy is far from over.

Habeck had also likened the squeeze on Russian NatGas supplies and its damaging effects on industries to a catalyst that could spark a Lehman Brothers-like crisis.

Deutsche Bank's chief FX strategist George Saravelos told clients days ago he was becoming increasingly concerned about the unfolding energy crisis in Germany.

Saravelos pointed out that dwindling NatGas supplies to Germany and the resulting surge in electricity prices have created massive problems for industries and utilities.

https://www.zerohedge.com/markets/top-german-trade-union-head-warns-entire-industries-may-collapse-amid-worsening-energy
gepard1
05.07.2022 kl 09:14 1573

Australierne er toeffe. Med ett boligmarked i gjeldskrise, settes rentene opp. Noe som borger for for en saftig oekonomsik kollaps.

Australias sentralbank setter opp styringsrenten
Sentralbanken i Australia (RBA) øker styringsrenten med 50 punkter til 1,35 prosent.

Det var ventet en økning i styringsrenten til 1,35, ifølge konsensusprognose fra Trading Economics.

RBA-sjef Philip Lowe sier i en melding at dagens økning er et ytterligere skritt i tiltaket med å trekke tilbake støtten i kjølvannet av pandemien. Økonomiens motstandskraft og høyere inflasjon gjør at denne ekstraordinære støtten ikke lenger er nødvendig.
Redigert 05.07.2022 kl 09:16 Du må logge inn for å svare
gepard1
12.07.2022 kl 09:46 1331

Hva vil inflasjonen vise i morgen. 8-10% i USA?? Hvor kanskje renten maa settes opp en hel prosent for aa ha noen som helst sjangse til og stagge den?

Dette vil bli stygt. I tillegg er boligsalget i ferd med og tanke i flere land. Noe som betyr at prisene vil falle, hvor millioner etterhvert, vil sitte med boliglaan som ikke dekkes av boligens verdi. Det er ingen tvil om at vi gaar i mot vanskeligere tider. Fryktelig vanskelige tiden.

For de kan ikke stimulere mer, for da vil inflasjonen garantert naa to siffret.
gepard1
13.07.2022 kl 09:24 1255

Om ett par mnd. begynner den store nedturen. Og dette omfatter mange fler land enn Norge.

Forventer en økning på flere hundre tusen inkassosaker

Inkassoselskap forventer en kraftig økning i mislighold til høsten. Det er det spesielt én gruppe som bidrar til, sier daglig leder.

Henrik Thorsnes Lefdal
13. jul 2022 08:56
Sist oppdatert 10 minutter siden.


Nordmenn får i tiden fremover i større grad testet sin finansielle kapasitet. Økte renter, skyhøy strømpris og dyrere mat gjør at flere merker det blir trangere i lommeboken.

– En økning i rentene og skyhøye strømregninger vil mest sannsynligvis gjøre at flere av dem som sliter fra før, og har lite buffer for uforutsette endringer, kan få problemer med å betjene lån.

Det sier daglig leder Geir Grindland i InkassoPartner til TV 2.

https://www.tv2.no/nyheter/14938768/?fbclid=IwAR1i1lSyG965GMAi-8Tr2WM2FiNSEsBHVKk8tALKvIqqXZJU70SUEX6YAws
gepard1
13.07.2022 kl 16:54 1259

Alle disse renteoekningene, vil foer eller siden drepe markedet.

Bank Of Canada "Front Loads" Tightening,

Shocks Market With 100bps Rate-Hike

En ting jeg er overrasket over at markedet ikke tenker paa. Den rekordartede bolig gjjelden det er i mange land, som Sverige, Australia og Norge++++. Disse vil ikke taale disse renteoekningene. Gjelden er rett og slett for hoey. Markedet burde vaere mer skremt av dette faktumet. Men det leker isteden struts, noe som kan bli veldig dyrt om ikke lenge. For fortsetter de med dette, kan vi fort faa oppleve baade 1987 og 2008 samtidig.
Redigert 13.07.2022 kl 17:03 Du må logge inn for å svare
gepard1
13.07.2022 kl 23:19 1174

Guff og gru.

Kina og Russland vil ha Saudi-Arabia med i det alternative valutasamarbeidet BRICS. Implikasjonene av det vil bli store. I sin konsekvens betyr det slutten på petrodollaren som mye av USAs makt hviler på.
gepard1
15.07.2022 kl 11:50 1028

Biden forsoeker aa sende inflasjonen opp mot 15 til 20%, men stoppes.

USA, Joe Manchin Stopper tiltakspakke paa 1000 milliarder dollar.

Den demokratiske senatoren Joe Manchin sier han vil stemme mot en økonomisk tiltakspakke hvis den inkluderer klimabestemmelser eller skatteøkning for de rike.

Manchin informerte demokratenes senatsleder Chuck Schumer om kravene torsdag. De setter en stopper for demokratenes håp om å få på plass en pakke innen august, i god tid før valget i november.

Vil ikke hive penger paa inflasjonsbaalet;

– Senator Manchin mener det er på tide at ledere legger sine politiske agendaer til side, revurderer og tilpasser seg de økonomiske realitetene landet står overfor for å ikke å ta grep som heller bensin på inflasjonsbålet, sier han.

https://www.document.no/2022/07/15/demokraten-joe-manchin-gar-imot-bred-tiltakspakke/?fbclid=IwAR1AxE5fbM_qvtk73N6SKzXPOKGCoM7TxsJEpEFimvRX1h6HMF_MPVkv0io
Redigert 15.07.2022 kl 11:52 Du må logge inn for å svare