BREAKING: Petronor får godkjent Aje i Nigeria

FkL
PNOR 27.01.2022 kl 08:50 132516

ENDELIG! Denne har vi ventet lenge på!

PetroNor E&P Limited: Government Consent for Aje Transactions

Oslo, 27 January 2022: PetroNor E&P Limited (“PetroNor") is pleased to announce that Nigeria Upstream Petroleum Regulatory Commission (formerly the Nigerian Department of Petroleum Resources) has provided consent to PetroNor’s acquisition of Panoro’s ownership interest in Offshore Mining Lease no. 113 (“OML 113”) offshore Nigeria, containing the Aje oil and gas field, and for the transfer of OML 113 to Aje Petroleum AS (“Aje Petroleum”).

The ownership of Aje Petroleum is to be shared between the OML 113 operator, Yinka Folawiyo Petroleum (“YFP”) and PetroNor on the basis of a 55 per cent and 45 per cent shareholding respectively, with PetroNor assuming the role of the technical operator.

“The receipt of this long-awaited consent is exciting news for PetroNor and for the development of OML 113. The Aje Field Development Plan is focused on producing and commercialising gas, and has the potential to provide low emission energy corresponding to 5 per cent of the total power production of Nigeria,” says interim CEO Jens Pace. “The terms of the transaction remain the same as per our previous announcements. I look forward to working with our partners on the Aje license and to welcoming the Panoro shareholders into PetroNor”

PetroNor will now proceed with final steps to complete the transactions which is expected to take place in the next 90 days.

For further information, please contact:
Investor Relations
Email: ir@petronorep.com
www.petronorep.com

About PetroNor E&P Limited
PetroNor E&P Limited is an Africa-focused independent oil and gas exploration and production company listed on Oslo Euronext Expand with the ticker PNOR. PetroNor E&P Limited holds exploration and production assets offshore West Africa, specifically the PNGF Sud licenses in Congo Brazzaville, the A4 license in The Gambia, the Sinapa (Block 2) and Esperança (Blocks 4A and 5A) licenses in Guinea-Bissau, the Rufisque Offshore Profond and Senegal Offshore Sud Profond in Senegal (in arbitration) and OML 113 in Nigeria (subject to completion).

https://newsweb.oslobors.no/message/552056
Redigert 28.02.2022 kl 14:40 Du må logge inn for å svare
Fogge
27.01.2022 kl 23:43 4019

For dere som ikke har lest denne. Søk etter Hemla, synes dette er ekstra interessant, sett i lys av dagens artikkel.

"Finally, the report describes the award of
three production licenses96 to a consortium of Perenco and HEMLA in 2017 following the previous
Total-ENI consortium’s renunciation of these blocks in late 2014 and a competitive tender process
concluded in 2017 (pp.51-52). However, several government officials consulted explained that this
section of the 2017 EITI Report was incorrect and that the three production licenses awarded to
Perenco and HEMLA in 2017 had been awarded through direct negotiations, given the need for a swift
reallocation of these licenses in order to maintain production."

Kan vel være forholdene rundt dette som økokrim undersøker.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://eiti.org/files/documents/republic_of_congo_-_second_validation_final_assessment_clean.pdf&ved=2ahUKEwiOm4KygNP1AhXD-ioKHdQcBp4QFnoECAMQAQ&usg=AOvVaw1a_Eh4sskc-WwsJUqAqspv

Redigert 27.01.2022 kl 23:44 Du må logge inn for å svare
thief
27.01.2022 kl 23:57 3987

Hvis det er de lisensene økokrim gransker,så skulle vel Perenco også vært innblandet?Men økokrim sier jo at ingen selskap er siktet i saken!Blir mye synsing nå🙂Greit om PNOR oppklarte dette nå!
fremogtilbake
28.01.2022 kl 02:30 3920

Det trenger jo ikke angå hele lisensen, det vil si hvordan Perenco fikk sin andel. Om det er Hemla det gjelder og artikkelene er riktig, kan det vel tyde på at dette (kun) angår Hemla og hvordan de fikk sin andel av lisensene.

Men det eneste Økokrim kan gjøre hvis det er hold i dette, er vel å gå etter Søvold personlig (enten med bøter eller fengselsstraff) eller gi selskapet en bot. De har jo ikke myndighet til å gjøre noe med lisensene, det ville det jo eventuelt være myndighetene i Congo Brazzaville som må gjøre.

Jeg forstår jo godt at vi ikke hører noe fra Søvold, akkuart nå er vel det viktigste for ham å tenke på sin egen situasjon, ikke hva som kanskje er best for selskapet.
Redigert 28.01.2022 kl 02:32 Du må logge inn for å svare
nkamok
28.01.2022 kl 07:00 3803

Når man nu selv er inden for systemet “den udøvende magt”, kan man jo kun trække på skuldrene over de mange indlæg om, hvem der bør gøre hvad og hvorfor. Jeg har,som andre, ventet længe på godkendelsen af AJE, og jeg undrer mig da lidt over timingen for AI’s artikel 🤔Det er også pudsigt, som visse skribenter har vældigt travlt med nu at skrive - endda i flere indlæg, at nu har de solgt sig ud osv…Det er jeres sag - men I har solgt jer ud pga. en artikel i et afrikansk medie og hyler nu op her om jeres mening om Pnor og Søvold ..Djisus for en flok hovedløse høns …
hofa
28.01.2022 kl 07:15 3779

Hvor har du ret NK og Søvold er aktionær som du og jeg. Det kan undre mig, hvad folk forventer, bortset fra en PM vedr. flytning til OSE. Hysteri.
Kvike11
28.01.2022 kl 07:28 3743

Kan kun give dig fuldstændigt ret.
Flere her har en skjult agenta, de vil skade PNOR mest muligt, hvem de er og hvorfor, kanman kun gætte på.
Intet af det spin de kommer med har hold i noget som helst. Pnor er helt udenfor økokrims søgelys, som økokrim siger.
Samtidig er der en eller flere der blokkerer for opgang, måske det har noget med handlen at gøre, kunne være en mægler der har fået bestillings arbejde.
Jeg har læst at kurs 1,15 er kursen i forbindelse med handlen, måske kun et forslag, læs pnor hjemmeside fra foråret.
Glæder mig over AJE er på plads, bliver og er en guldgrubbe
Håber de hovedløse høns stopper deres spin :-)
nkamok
28.01.2022 kl 07:32 3730

Lige præcis - forventer man virkelig, at Søvold stiller sig frem på “skærmen” og fortæller sin historie ?? Undskyld - men så er man sgu da ikke for smart !
Selvfølgelig har Bestyrelsen og Søvold haft samtaler om problemet, men dette er foregået bag lukkede døre og bliver jo ikke gengivet i en pressemeddelelse.
Dovretro
28.01.2022 kl 07:35 3734

Det jeg har lurt på er hvem som startet saken når Økokrim aksjonerte og samtidig hvem som har gitt opplysningen som kom frem i går, det må jo være noen som har en agenda med dette. Blir ihvertfall spennende å se hva som skjer videre. Og til slutt AJE blir fin den.🤞
nkamok
28.01.2022 kl 07:48 3690

Ja og som Espen T også lagde vægt på i sin fremstilling af Pnor, så var det godkendelse af AJE dealen, som var vigtig for selskabet - det er sgu da bare lidt tankevækkende, at den artikel kommer 2 timer efter 🤔😮
Fogge
28.01.2022 kl 08:00 3633

Økokrim kan fint ha startet etterforskning selv, må ikke være noen med en agenda. Etter å ha lest en del rapporter nå, ser det ut som at manglende transparente forhandlinger potensielt kan ha vekket interesse. Om det I det heletatt er dette. Det er ikke tatt ut tiltale, så her kan man ha gått på en mistanke med sannsynlighetsovervekt om at det har skjedd noe straffbart.
nkamok
28.01.2022 kl 08:14 3583

Ved ikke om der er samme regler for varetægtsfængsling i DK og Norge, men det er nok lidt same same.
Hvis økokrim havde nok til en varetægtsfængsling, må de også have nok til at udelukke Pnor som selskab. De ransagede IKKE Pnor som selskab, men kun Søvold og Ludvigsen. Havde der været den mindste mistanke til Pnor, så var hele kontoret blevet endevendt og pc’er - telefon osv blevet beslaglagt . Dette skete ikke, så igen igenPnor er IKKE en del af straffesagen. Hvordan sagen vedrørende Hemla og Søvold ender ved ingen jo noget om - men det er altid svært at få nogen dømt jo ældre sagerne er😉
Redigert 28.01.2022 kl 08:15 Du må logge inn for å svare
pelo
28.01.2022 kl 08:31 3497

Det er klart, at når der opstår sådanne usikkerheder, så "spekuleres der". Vi træffer vore egne valg på baggrund af disse - og nogle finder den rådende usikkerhed for stor og sælger - det synes jeg da er helt i orden - og jeg har heller ikke noget problem med, at dette informeres. For mig er det dog en unødig gestus, andres valg vedrører jo ikke mig - eller min egen konkulsion.
Vedrørende mulige udfald, så er det jo som at slå med en terning - vi kender ikke udfaldet før vi løfter bægeret.
I denne sag, så synes jeg dog, at de mulige konsekvenser køres lidt langt ud. Sagen efterforskes af norske Økokrim, og jeg skulle tage meget fejl, hvis de har nogen som helst jurisdiktion uden for Norge. Jeg må derfor tolke det, som en sag om forretningsmetoder for et norsk selskab, eventulet dømt efter norske regler. Umiddelbart har det ingen konsekvenser for selskabet i Congo Braz. - med mindre, at myndighederne dernede skulle ønske at gå videre med de oplysninger, der måtte blive tilgængelige fra Økokrim.
Jeg har kendskab til en "lignende" sag i Danmark, hvor et stort dansk ingeniørselskab kom under luppen, for at have trukket anvendt bestikkelse fra i skat, som en omkostning. Selskabet havde en fast intern procedure, hvor de altid afsatte 2% af kontraktsummen i et tilbud til bestikkelse - både i afrikanske og østeuropæiske lande. Selskabet blev pålagt at betale skat af dette beløb (altså underkendt, at de kunne trække omkostningen fra i skat) - men dermed også punktum.
En ren intern dansk sag, som ikke fik konsekvenser i nogen af de respektive lande. Sådan ser jeg også denne sag.
Kvike11
28.01.2022 kl 08:39 3430

Alle journalister har haft adgang til sagens akter.
De må bare ikke fortælle det til nogen.
Der må være en agenta med sladren, som ingen ved om det passer og hvem der er med i det.
Det eneste vi ved er at PNOR ikke er involveret i sagen med Søvold
512tr
28.01.2022 kl 08:45 3363

At Aje kjøpet er en stor og viktig hendelse for PNOR er ALLE enige i, så hvorfor ser en ingen kommentarer fra de meglerhusene som følger aksjen.
Både Pareto, Artic og SP1 markets skulle kommet ut med ferske og oppdaterte analyser kort tid etter at Aje kjøpet ble børsmeldt.

Opplysninger fra en afrikansk nettavis om at PNGF Süd er kjernen i korrupsjon siktelsen trekker PNOR som selskap inn i saken.

Hvor lenge skal PNOR ledelsen forbli tause, mens rykter og spekulasjoner florerer rundt selskapet, og kanskje årets begivenhet (Aje kjøpet) blir forbigått i stillhet av meglerhusene.
PNOR som selskap er i aller høyest grad involvert selv om de kan være helt uskyldige, de som påstår noe annet "I have a bridge to sell you"😊
E Desperados
28.01.2022 kl 08:46 3352

Og det er et veldig godt argument for hvorfor det IKKE angår PNOR. For hadde det gjordt det så hadde en haug med journalister sittet på børssensitiv informasjon og kunne shortet herfra til himmelen om de visste at PNOR f. eks ville miste lisensen sin bare Økokrim fikk på plass papirarbeidet.
tuja
28.01.2022 kl 08:47 3344

Pust med magen. Husk, nå er AJE i boks, og selskapet tjener rått med penger. Holder olja seg på dagens nivå ut året, tjener selskapet inn sin egen mcap på 1 år. Burde kanskje bety noe for kursutviklingen etterhvert. Må ikke bare henge seg opp i gammelt rusk, som sannsynligvis renner ut i sanden. I værste fall en bot og smekk på fingeren.
thief
28.01.2022 kl 08:54 3321

Ja,får økokrim har ingen som helst myndighet over lisensene i Congo.Så de forblir hos PNOR uansett🙂Men igjen,er bare Knut som er siktet,IKKE PNOR!Men folk blir usikre,derfor vi har en kurs som ikke samsvarer med verdiene i PNOR. Med Aje i boks også,skulle kursen vært nær det dobbelte. Så med litt mer avklaring rundt Knut, kan det bli en enorm kursøkning.Hvis det ikke har noe med pnor å gjøre, som egentlig økokrim allerede har sagt🙂Nå handles aksjen,som om vi har stor sjans for å miste verdier.
512tr
28.01.2022 kl 09:15 3209

"Nå handles aksjen,som om vi har stor sjans for å miste verdier "

Slik vil det fortsette helt til selskapet selv kommer på banen og redegjør for situasjonen.

Hvis ikke, vil det fremstå som om de sitter musestille i båten, livredd for at andre skjeletter vil ramle ut av skapet.

Inntil PNOR kommer på banen får vi vente på neste "børsmelding" fra African Intelligence"
elta-gnilk
28.01.2022 kl 09:17 3155

Thief! Du bruker ordet "hvis" i nest siste setning , dette er galt ord og er med på å skremme harehjertene på børs. Du burde bruke "når". Slik formulering ungår man om man leser gjennom før man poster.
Mdg1
28.01.2022 kl 09:17 3170

Der tror jeg du har rett. Det er vel ingen indisier på at det er noe etterforsking i Congo. Congo er vel fornøyd med fremdriften og skattepengene som kommer fra produksjonen der nå. Når det gjelder rettsaken i Norge er den mot Knut Søvold og Hemla. Tror ikke PNOR som har blitt eier av Hemla i ettertid kan straffes, så ser ikke helt hva det betyr for selskapet annet enn usikkerhet. Med Aje i boks. Noen som har eksakt tall på netto olje/gass produksjon for PNOR?
Dovretro
28.01.2022 kl 09:26 3119

Men sitter Økokrim og følger med alle transaksjoner i Afrika langt tilbake ?
Nybegynner2
28.01.2022 kl 09:26 3129

Er negativt overrasket over at det ikke har kommet noen børsmelding fra selskapet før åpning, i det minste fra møtet i Australia som var ferdig for en arbeidsdag siden. Å få gjennomført dette, og selv om det er bare formaliteter, er en viktig milestone hva gjelder notering av PetroNor E&P ASA. Dette er av stor interesse ihvertfall for meg.
Mdg1
28.01.2022 kl 09:28 3130

Det er regler for hva man kan børsmelde. Det kan ikke børsmeldes noe som helst bare for å berolige aksjonærer som har lest noe i en Afrikansk avis som ofte har vist seg å ha skjulte agendaer. Det er ikke lenge siden Oslo børs gikk ut og sa at mange selskaper bryter med regler om hva som skal børsmeldes og at det børsmeldes altfor mye.
Redigert 28.01.2022 kl 09:29 Du må logge inn for å svare
thief
28.01.2022 kl 09:29 3244

Nå er det ikke snakk om store mengder fra AJE,har jo ligget "brakk " i påvente av godkjennelse, slik at utviklingen kan begynne. Men nå som alt er i boks,setter de i gang med de første 3 brønnene. Og pnor regner med ca 5000-6000 fat fra AJE etterhvert.Så nå kan vi nå 10k i produksjon, UTEN nye kjøp!Da er nok mcap flere ganger opp🙂Som sagt,nå handles aksjen på frykt av at noe skal skje med selskapet. Vanskelig for å se at det kan ramme lisensene i Congo. Ingenting som tyder på det,er bare økokrim som etterforsker, ingen myndighet i congo. Og PNOR er heller ikke siktet.Så er eventuelt Knut, som tar smellen
hofa
28.01.2022 kl 09:30 3340

Jeg har arbejdet i økokrim i DK, og jeg kan forsikre jer om at økokrim har nok at se til med den sag der er rejst mod Knut. De udvider ikke sigtelsen, hvis det kan undgåes. Sagen står og falder sikkert med, hvem er anmelder??? De fleste sager kommer fra skat andre fra børsen (insider) og nogle fra whistleblower. Uanset indisier og teorier tror jeg de skal være heldige, hvis de får Søvold dømt og jeg forstår godt han nægter og holder sin mund lukket. Der kan gå år, før sagen er afgjort/henlagt.
nkamok
28.01.2022 kl 09:34 3329

Jeg har egentlig ikke noget behov for, at ledelsen kommer med endnu en udtalelse om, at pnor ikke efterforskes - lad det nu ligge !
Jeg har mere behov for at blive informeret om AJE betalingen ! Som drt ser ud lige nu, skal def vel trykkes i omegnen af 90 mill nye aktier til PEN. Disse aktier skal udbetales som udbytte til PEN aktionærer - hvor mange af dem ønsker mon at beholde disse ??? Set med Pnor briller på, vil det da være langt det bedste at betale de 10 mill dollars cash - det er trods alt værdi 1-1. I min optik er aktien pt. kun det halve værd, hvorfor det er “dårligt købmandskab” at forære 45 mill aktier væk . Det vil jeg meget gerne have en nærmere forklaring på 🤷‍♂️
nkamok
28.01.2022 kl 09:40 3290

Ja Hofa - det er sgu en tung sag at løfte 😉Jeg forestiller mig, at de måske vil gå efter en lille succes mod Søvold og Ludvigsen, så de kan vise, at de trods alt har gjort noget - og fundet lidt , som kan retfærdiggøre det store indgreb før jul. Men om det fører til nogen form for straf, det bliver også bare et gæt 🤷‍♂️😇
nkamok
28.01.2022 kl 09:46 3268

Der er vist ingen tvivl om, at han MEGET gerne ser Søvold og Ludvigsen blive “sværtet” til 😉
tuja
28.01.2022 kl 09:46 3313

Øket portefølgen med 100k ekstra billige PNOR aksjer. Folk må da forstå at selskapet tjener rått med penger, og mere skal det bli. AJE vil trigge flere 1000 ekstra fat pr dag, og mye annet spennende er på gang.
oivindl
28.01.2022 kl 09:47 3349

"Som drt ser ud lige nu, skal def vel trykkes i omegnen af 90 mill nye aktier til PEN. Disse aktier skal udbetales som udbytte til PEN aktionærer - hvor mange af dem ønsker mon at beholde disse ???"

Vi vet vel enda ikke sikkert hvordan oppgjøret skal skje. Fortsatt mulig med delbetaling i cash. På disse kursnivåene vil det være en stor fordel.

Om PNOR aksepterer betaling i aksjer, mener jeg de har utnyttet muligheten i klausulen dårlig, basert på det vi vet.
Redigert 28.01.2022 kl 09:49 Du må logge inn for å svare
nkamok
28.01.2022 kl 09:51 3404

Ja lige præcis oivindl , men det er jo bare ikke meldt KLART ud, og derfor opstår tvivlen 😉
oivindl
28.01.2022 kl 10:01 3361

👍
oivindl
28.01.2022 kl 10:07 3404

En annen interessant tanke er at PEN, om de ikke allerede sitter på aksjer i PNOR, må skaffe til veie 50 mill aksjer om halve betalingen skjer i cash. De har jo forespeilet sine aksjonærer utbetaling i PNOR-aksjer.
Fluefiskeren
28.01.2022 kl 10:23 3338

Nei. De har hele tiden forholdt seg til avtalen som sier aksjer over kurs 0,13 USD pr. aksje og mulighet til cash for deler av beløpet under det. Vi har aldri blitt forespeilet bare aksjer. Dette kan du glemme.

« Under the terms of the Transaction, PetroNor has an option to pay a portion of the Share Consideration in cash, in an event PetroNor’s share price reduces to less than US$ 0.13 per share (based on the current number of shares in issue), at the time of completion of the Transaction.»

Dette er fra Panoros melding. Vi har aldri blitt forestilt noe annet. Det er PNOR som bestemmer hvordan de vil betale.

Redigert 28.01.2022 kl 10:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.01.2022 kl 10:26 3378

Jeg er ny i selskapet.
Tar det lang tid før produksjon kan starte på Aje?
512tr
28.01.2022 kl 10:33 3334

PetroNor E&P Limited: Adjournment of Second Court Hearing
PetroNor E&P Limited: Adjournment of Second Court Hearing

Oslo, 28 January 2022: Reference is made to previous announcements on the ongoing redomicile of PetroNor E&P Limited (OSE ticker: “PNOR”) (the "Company") to Norway.

The Supreme Court of Western Australia (“Court”) has today made orders to adjourn the second Court hearing for the proposed scheme of arrangement (“Scheme”) between the Company and its members to 9:00 am (AWST) on 11 February 2022.

At the date of this announcement, the Scheme remains conditional on the pending approval from the Oslo Stock Exchange for the listing of PetroNor E&P ASA’s (“PetroNor Norway”) shares on Oslo Børs.

The Company will continue to trade on Euronext Expand until further notice.

For further information, please contact:
Investor Relations
Email: ir@petronorep.com
www.petronorep.com
Fluefiskeren
28.01.2022 kl 10:37 3308

Det er en liten produksjon der allerede. Det er olje fra to brønner, Aje4 og Aje-5. Imidlertid er dette først og fremst et gass- og kondensatfelt. Når de skal starte produksjon derfra fra godkjennelse vet jeg ikke, men det er nok kommunisert.
Redigert 28.01.2022 kl 10:40 Du må logge inn for å svare
tuja
28.01.2022 kl 10:40 3283

Olja snur opp, og nærmer seg 90 usd igjen.
Fluefiskeren
28.01.2022 kl 10:47 3309

Jepp. Veldig nær.

« Brent crude futures held near $90 per barrel on Friday after retreating from a 7-year high of $91.04 in the previous session, but were still set for their sixth weekly gain as supply tightness and a policy of moderate output increases from major producers kept oil prices elevated. OPEC+ is scheduled to meet on Feb. 2 and is widely expected to stick with a planned 400,000 bpd production increase for March. Oil prices have also gained about 15% since the start of the year as geopolitical tensions in Eastern Europe involving Russia, the second-largest oil producer and a key natural gas provider to Europe, and in the Middle East stoked fears of supply disruptions. On the demand side, China’s crude oil imports could rebound by 6-7% this year as buyers step up purchases for new refining units and to replenish low inventories, according to a Reuters report.»

Denne er fin synes. Det er den jeg bruker. Alltid et lite resyme av situasjonen hver dag.


https://tradingeconomics.com/commodity/brent-crude-oil