BREAKING: Petronor får godkjent Aje i Nigeria

FkL
PNOR 27.01.2022 kl 08:50 132484

ENDELIG! Denne har vi ventet lenge på!

PetroNor E&P Limited: Government Consent for Aje Transactions

Oslo, 27 January 2022: PetroNor E&P Limited (“PetroNor") is pleased to announce that Nigeria Upstream Petroleum Regulatory Commission (formerly the Nigerian Department of Petroleum Resources) has provided consent to PetroNor’s acquisition of Panoro’s ownership interest in Offshore Mining Lease no. 113 (“OML 113”) offshore Nigeria, containing the Aje oil and gas field, and for the transfer of OML 113 to Aje Petroleum AS (“Aje Petroleum”).

The ownership of Aje Petroleum is to be shared between the OML 113 operator, Yinka Folawiyo Petroleum (“YFP”) and PetroNor on the basis of a 55 per cent and 45 per cent shareholding respectively, with PetroNor assuming the role of the technical operator.

“The receipt of this long-awaited consent is exciting news for PetroNor and for the development of OML 113. The Aje Field Development Plan is focused on producing and commercialising gas, and has the potential to provide low emission energy corresponding to 5 per cent of the total power production of Nigeria,” says interim CEO Jens Pace. “The terms of the transaction remain the same as per our previous announcements. I look forward to working with our partners on the Aje license and to welcoming the Panoro shareholders into PetroNor”

PetroNor will now proceed with final steps to complete the transactions which is expected to take place in the next 90 days.

For further information, please contact:
Investor Relations
Email: ir@petronorep.com
www.petronorep.com

About PetroNor E&P Limited
PetroNor E&P Limited is an Africa-focused independent oil and gas exploration and production company listed on Oslo Euronext Expand with the ticker PNOR. PetroNor E&P Limited holds exploration and production assets offshore West Africa, specifically the PNGF Sud licenses in Congo Brazzaville, the A4 license in The Gambia, the Sinapa (Block 2) and Esperança (Blocks 4A and 5A) licenses in Guinea-Bissau, the Rufisque Offshore Profond and Senegal Offshore Sud Profond in Senegal (in arbitration) and OML 113 in Nigeria (subject to completion).

https://newsweb.oslobors.no/message/552056
Redigert 28.02.2022 kl 14:40 Du må logge inn for å svare
nkamok
04.02.2022 kl 13:53 5574

Efter min mening, er der 2 konspirationsscenarier tilbage i forhold til kursudviklingen :
1. PEN aktionærer med økomuskler holder den nede, så de kan få så mange Pnor aktier i udbytte som muligt. De ved jo så, at når de slipper grebet om kursen, så vil den stige vildt til + 2 kr, og så kan de sælge med STOR fortjeneste .

2. Pnor aktionærer med økomuskler og mange aktier, der holder kursen nede således, at der ikke bliver udstedt så mange nye aktier, men i stedet for bliver udbetalt i cash 😉

God weekend 😊
512tr
04.02.2022 kl 14:31 5511

Hvis disse teoriene stemmer kan en jo gardere seg litt med å kjøpe noen PEN aksjer, PEN er bare opp beskjedne 6,8% i dag😊
Fluefiskeren
04.02.2022 kl 14:46 5479

Har inntrykk av at aksjen utmerket godt har klart å holde seg nede svært lenge uten hjelp fra PEN-aksjonærer. Klarer det fint på egenhånd.
nkamok
04.02.2022 kl 14:52 5473

Ja lige præcis, men der er jo ingen garanti, når vi taler om konspirationsteori 😉
nkamok
04.02.2022 kl 14:55 5477

Ja sikkert 😌 Det var også blot en teori blandt mange andre. Når man bare ikke - som i SLET IKKE , kan tænke en fornuftig forklaring ind i ligningen, som må man tænke alternativt og konspiratorisk 😉😅
512tr
04.02.2022 kl 15:00 5517

Enig, det florerer med konspirasjonsteorier...fremtiden vil nok vise hvilken som er riktig.😉
fremogtilbake
04.02.2022 kl 15:09 5510

Selvfølgelig er det en nøkkelperson i Pnor som er siktet, det er CEO (som ikke har gått av, han er kun suspendert, med Jens Pace i rollen som midlertidig CEO).

Inntil det blir en endelig avklaring her og Søvold enten er frikjent eller går av, så vil dette hefte ved selskapet. Etter alle solemerker henger saken sammen med anskaffelsen av lisensene i Congo. Det behøver jo ikke få en betydning for PetroNor på lang sikt, men det er jo selvfølgelig klart at Søvold (fortsatt) er en nøkkelperson for Petronor.
Bsingh
04.02.2022 kl 15:09 5536

Tenker vi ikke trenger å henge ut noen her med navn. Da refererer jeg til en tidligere makker av Knut og Gerhard, som mener at han ikke har fått sin andel. Vedkommende har derfor kjørt sak mot Knut/Gerhard her i Norge, men denne saken har vedkommende tapt i to runder i Norge. Jeg vet godt at PNOR ikke er anklaget, og ikke involvert i noe kriminelt, og det mener jeg fortsatt står urørt. Det betyr uansett ikke at man kan ikke ta dem til retten, prøve å få ulike instanser til å kjøre sak mot dem osv. Nå er det eksakt det som har skjedd her, og jeg vil si at den som har kjørt denne saken mot PNOR, har fint klart å gjøre den siste perioden litt sur for oss aksjonærer. Hele situasjonen som har oppstått nå er ikke bra, og jeg mener det er den som holder oss under krona, i kombinasjon med lavt volum.

"Der skal ikke mange nyheder til før låget går af kagedåsen" <-- Helt enig med deg her Kvike11, og det er det jeg også prøvde å si i innlegget mitt. Det er nok en kombinasjon av lavt volum, og denne saken som henger litt over oss, men med riktig nyhet, så tror jeg at vi er forbi dagens kurser.

"Det er helt til grin den holdes under nkr 1 , der må være et formål med galskabet, for det viser ikke værdier og indtægter der er." Enig med deg her også, helt latterlig. Egentlig burde vi aldri ha falt ned under krona, men en overreaksjon skjedde, og jeg tipper de som har dratt PNOR til økokrim (Om de ikke har opprettet saken helt på egen hånd), muligens fikk det litt som de ville. Før jeg runder av dette innlegget, vil jeg videre si at jeg ikke har sett noe rettsdokumenter, og at det er basert på en del spekuleringen. Men utifra infoen som markedet har, så virker dette momentet med den "gamle makkeren" som det eneste som kan virke relevant.
Redigert 04.02.2022 kl 15:17 Du må logge inn for å svare
fremogtilbake
04.02.2022 kl 15:13 5604

En fornuftig forklaring er vel også at markedet venter på listingen i Norge og en avklaring på stillingen til CEO. Enten blir han frikjent snart (og det vil være bra), ellers blir han ikke det, og da må selskapet få inn en ny, permanent CEO. Så lenge den situasjonen fortsatt henger over selskapet, så vil nok kursen påvirkes deretter.

Så kan vi selvfølgelig mene at den ikke burde gjøre det, men det er nå tross alt CEO vi snakker om, selv om han er suspendert.
fremogtilbake
04.02.2022 kl 15:17 5697

I ettertid kan det vel være at det hadde vært bedre for alle om de hadde kommet til en minnelig overenskomst. Forøvrig, utfra det jeg har sett, var det snakk om at de hadde inngått en muntlig avtale som skulle være verdt mange millioner kroner.

Uavhengig av hva som er riktig eller galt, det er jo helt tåpelig å ha slike ting som muntlige avtaler. Skriv ting ned og få det signert, så er partene i hvertfall enige om hva de er enige om. Her har det tydeligvis vært to helt ulike oppgfatninger av hva de ble enige om.
Fluefiskeren
04.02.2022 kl 15:21 5706

Da meldingen om OML 113 kom reagerte i hvert fall kursen ganske momentant med en oppgang på 11,7 prosent på det meste, Så kom denne skittpakka fra AI og ødela alt. Var det tilfeldig eller var det det ikke? Jeg vet ikke, men har en følelse at den delvis ville seget en god del ned igjen uansett.
fremogtilbake
04.02.2022 kl 15:28 5673

Tror også at den ville seget ned over uten artikkelen, og jeg tror kursen kommer til å påvirkes inntil Søvold saken er litt mere avklart på en eller annen måte.Om AI har 100% rett i sin beskrivelse eller ikke har jeg ingen anelse om, men tror at det var bra det kom ut, selv om det var på et uheldig tidspunkt. Nå er det i hvertfall offentlig hva (vi tror) saken dreier seg om, så nå kan det jo bare gå oppover når det blir litt mer klarhet. Bedre at markedet vet hva som er situasjonen enn alle går rundt og spekulerer på det.
512tr
04.02.2022 kl 15:30 5721

Enig med både fremogtilbake og Bsingh

Den dagen PNOR kan fortelle markedet at Kongo lisensene er trygge, da vil vi få en trippel “ketsjup effect”

Selv om PNOR vil få et ekstremt godt Q4 resultat, vil dette overskuddet være like usikkert som lisensandelene.
Er lisensandelene i fare, er også overskuddet i fare, overskuddet kommer hovedsaklig fra Kongo virksomheten.

Med bekreftelse om at Kongo lisensene er trygge, vil en eventuell dom mot Søvold bety svært lite.
Så hvorfor kan ikke PNOR komme med en bekreftelse og fjerne all tvil?
Kvike11
04.02.2022 kl 15:31 5744

Tak for svar, kan kun give dig ret, PNOR er uforskyldt blevet involveret i en tom retssag, uden indhold.
Ser kursen stiger lidt i dag, man kunne være fristet til at tro at ham/hende/dem der prøver at holde kursen nede er gået på weekend :-)
fremogtilbake
04.02.2022 kl 15:45 5697

Hva skal PNOR kunne si som bekrefter at lisensene er trygge? Det er de jo, inntil Congo eventuelt tar dem fra dem. Myndighetene der nede har nesten helt sikkert en mulighet for å ta lisensene, DERSOM det har vært korrupsjon involvert i å få dem. Jeg tror jo ikke det vil skje, men mere støy rundt saken hjelper jo ingen. Det er jo ikke i noe tilfelle Økokrim som har noe med lisensene å gjøre, men de kan jo eventuelt oversende informasjon som tilsier korrupsjon til myndighetene i Congo, om de faktisk finner noen bevis på det.

Men jeg håper jo at de kan skape litt mer klarhet rundt situasjonen ved kvartalsfremleggelsen, men det er jo selvfølgelig også vanskelig å si for mye uten å skape ekstra problemer for Søvold og Ludvigsen. De prøver vel i det lengste å la være å dytte dem under bussen.
Redigert 04.02.2022 kl 15:49 Du må logge inn for å svare
Bsingh
04.02.2022 kl 15:52 5718

Om de hadde klart å komme til enighet, så ville jo det så klart vært det beste. Men jeg tror at det også var snakk om at Knut/Gerhard ikke ville etterkomme kravene, siden man mente at motpartens innsats, ikke samsvarte med summen som vedkommende krevde (Kan det ha vært 250 mil? Husker ikke helt).

Helt enig med deg her ("det er jo helt tåpelig å ha slike ting som muntlige avtaler"). Jeg pleier f.eks. å kreve ting rundt arbeidsforholdet mitt fra sjefen
,skriftlig på mail. Når vi snakker store millionsummer, så burde dette ha blitt definert litt bedre på forhånd, så at man kan se tilbake på papirene, og vite hva man ble enig om. Det kan fint være at det ble inngått en muntlig avtale, men det virker ikke som at den er så holdbar lenger, og det er vell litt av grobunnen til saken her.
Redigert 04.02.2022 kl 15:54 Du må logge inn for å svare
512tr
04.02.2022 kl 16:08 5746

Det er vel ingen her som tror at økokrim har startet etterforskning av seg selv?
Vil anta at 99.9% av sakene hvor økokrim starter etterforskning, kommer etter anmeldelse, tips, store medieoppslag eller begjæring fra en annen etat eller annet land.

Denne "former employe" har jo kjørt to rettsaker her hjemme og tapt begge, og ingen ble verken arrestert eller siktet.

Siden Søvold og Ludvigsen nå ble arrestert og senere siktet, betyr jo at saken er mye mer alvorlig og nye beviser har kommet på banen.

Bare for å presisere, sitter selv med et relativt betydelig antall aksjer i PNOR
solb
04.02.2022 kl 16:11 5807

Det skulle man ikke tro.😂
Bsingh
04.02.2022 kl 16:16 5863

Dessverre så har det endt slik ja ("PNOR er uforskyldt blevet involveret i en tom retssag, uden indhold."). Dagen i dag har vært flott ja, men jeg er litt av den oppfatning at oppgang som kommer uten noe nytt, dessverre ikke holder mer enn et par dager. Som Fluefiskeren/fremogtilbake også sier, hadde Aje oppgangen holdt seg i løpet av børsdagen, så tror jeg også at den sakte men sikkert ville siget nedover igjen dessverre. Den oppgangen var backet med veldige gode nyheter, men ikke en gang det holdt. Så jeg tenker at det bedre som kan skje oss, er at vi kommer oss på hovedlisten, får avklaring rundt CEO situasjonen og får noen konkrete tall for Q4.

PNOR er ikke beskyldt for noe, og det tror jeg er grunnen 512tr, til at man ikke vil kommunisere noe mer rundt dette. Jeg tenker at man da vil se på det som bortforklaringer, når man allerede har sagt ifra tydelig om at PNOR som selskap ikke er skyldige. Det som derimot PNOR ikke sier noe om, er hvordan situasjonen rundt CEO skal løses, og dette håper jeg vi får noe avklaring rundt. Jeg skulle ønske at de kom på banen med noe hvertfall, for veien videre mtp. CEO er helt uvisst. Skulle også ønske at de bare skrev svart på hvitt at alt går bra, men det er også det de har kommunisert tidligere, og jeg tenker at de står fast ved dette, noe som er veldig positivt. Vi kan ikke vente flere år på å få avklaring rundt dette med CEO'en, dette burde komme snart. Om man ser at dette uansett strekker ut i lengre tid, så burde man ikke la dette usikkerhetsmomentet stå, og da bør man finne en erstatter for Knut.

Til sist vil jeg si at jeg ikke selger en eneste aksje, men fortsetter å vente, som jeg har gjort siden rundt 2017. Tror at våres tid nærmer seg, men er det en ting jeg har lært, er det at ting tar alltid tid i denne sektoren. Ønsker alle en god helg i mellomtiden, så får vi se hva neste uke bringer :)
Redigert 04.02.2022 kl 16:18 Du må logge inn for å svare
512tr
04.02.2022 kl 16:17 5869

Kanskje det, men jeg vil ha fakta på bordet 😊
Mrhifi
04.02.2022 kl 16:19 5852

Håber der bliver arbejdet hårdt og seriøst på farmout partner i Gambia....Big oil får travlt med Exploration de kommende år....
Manglende investeringer/Exploration ser vi nu resultatet af....
(Oil price)

Perfekt timing hvad angår A4 licensen 👍

21-12-2021.
Global oil and gas discoveries in 2021 are on track to hit their lowest full-year level in 75 years should the remainder of December fail to yield any significant finds, Rystad Energy analysis shows. As of the end of November, total global discovered volumes this year are calculated at 4.7 billion barrels of oil equivalent (boe) and, with no major finds announced so far this month, the industry is on course for its worst discoveries toll since 1946
https://oilprice.com/Energy/Crude-Oil/Global-Oil-And-Gas-Discoveries-Set-To-Hit-75-Year-Low-In-2021.html
Redigert 04.02.2022 kl 16:24 Du må logge inn for å svare
fremogtilbake
04.02.2022 kl 16:23 5843

Denne former employee har vel også sagt at han ikke kan reise til Congo mer på grunn av trusler, så det kan vel være en mulighet om at noen der nede forventet å få en del av de 250 millionene han kanskje hadde regnet med å få betalt. Selv om det skulle være tilfelle, burde det jo ikke ha noe å si for lisensene - så lenge det ikke er en eller flere personer som er involvert i lisensieringen eller myndighetene som hadde forventet en "liten gave".

Det er jo i alle fall helt hinsides å regne med at man skal få betalt 250 millioner for å formidle en minoritetsandel av de lisensene, produksjonen der er ikke så stor. Så et eller annet har gått totalt galt i kommunkasjonen mellom partene. Uavhengig av hva som egentlig skjedde der nede, har det jo blitt noe ordentlig rot.
512tr
04.02.2022 kl 16:32 5810

Dette burde absolutt vært gjort opp på bakrommet via et forlik som begge parter kunne leve med, så hadde vi ikke vært i den situasjonen vi nå er i.

Uansett en kan ikke se bort fra PNOR's egen formulering :

Should the previous employee’s claims before the Commercial Court in Pointe-Noire and a potential appeal by MGI in the Republic of Congo be ruled against the Group, such rulings may have a substantial negative impact on the Group’s financial condition, cash flow as well as leading to a reduction of the Group's net ownership in the Congolese licenses"
Redigert 04.02.2022 kl 16:33 Du må logge inn for å svare
tuja
04.02.2022 kl 16:39 5779

Quarterly Report - Q4 The financial calendar has been updated for a change to the 2021 Q4 Interim Report. The date of publication has been changed by three days, and is now 28 February 2022.
Nybegynner2
04.02.2022 kl 17:00 5720

Vi får håpe at utsettelsen på tre dager skyldes logistikk for å komme på hovedlisten før rapportering. For de som husker så kunne de ikke ha normal q3 rapportering da notering skulle skje ikke lenge etter, at de da måtte ha gjennomført mye ekstra arbeid i dokumenter til børsen som reflekterte q3. Om vi skulle bli beæret med en slik positiv melding, så må den komme i løpet av neste uke. Tidsplan må kommuniseres da det vil være noen dager hvor aksjene er parkert for handel. La oss håpe at scheme court møte neste fredag avholdes. Om så er våre aksjer PetroNor E&P ASA.
stark
04.02.2022 kl 17:41 5603

De tre dage gør vel ikke den store forskel på det, da de to af dagene er lørdag og søndag?

Stark
Fluefiskeren
04.02.2022 kl 18:08 5541

Det virker som at Malcy fortsatt mener at Bambo-1 ikke var en fullstendig fiasko.

«Far
The bid situation at Far is hotting up and overnight we see that Meridian Capital International Fund, owner of 19.28% of Far stock rejected the Offer at the Offer Price as being ‘opportunistic and wholly inadequate’. In particular, in MCIF’s view, the Offer does not offer shareholders any benefit from the RSSD Contingent Payment, (from the sale of its interest in the RSSD project) let alone the cash backing and the existing oil and gas «


«It comes as no surprise to see this statement from MCIF who know an opportunistic bid when they see one as do I. Overnight the level of the shares had risen to the A65c level and should be higher, there are too many upside imponderables here… «

https://www.malcysblog.com/2022/02/oil-price-chariot-kistos-angus-far-and-finally/

fremogtilbake
04.02.2022 kl 18:28 5491

Fluefiskeren,

tror ikke det har noe med Bambo-1 eller Gambia å gjøre, Tror det heller betyr at han mener budet fra Samuel Terry som kom for noen dager siden, ikke gir full verdi for FAR sin kontantbeholdning pluss den (mulige) fremtidige betalingen fra Woodside.

Kursen har også nesten doblet seg side budet kom, og det tror jeg det er budet som er grunn til, ikke hva som eventuelt fortsatt kan være på A2. Aksjonærene håper jo på et høyere bud fra dem, eller at det blir en budkamp,
Redigert 04.02.2022 kl 18:29 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
04.02.2022 kl 19:06 5401

Hmmmm

Tror han ikke har gitt opp denne brønnen. Dette skrev han på mandag:

« What looks like an opportunistic bid for Far given the cash in the company will now be fought out and maybe other suitors may be in the wings. The recent well may have been inconclusive but now more than ever its contents will determine the result of the bid, let battle commence.

https://www.share-talk.com/malcys-blog-oil-price-kistos-san-leon-far-finally/#gs.o2zwnz

For sikkerhets skyld. Bambo-1 vil jo aldri bli et funn, men FAR gikk jo ganske langt at den hadde påvist at det var potensial på A2 og A5.

« The oil shows indicate further hydrocarbon potential nearby and in the wider A2 and A5 blocks».
Redigert 04.02.2022 kl 19:12 Du må logge inn for å svare
Mrhifi
04.02.2022 kl 21:34 5200

FlashBack 😇

Fully recharged..apcl
Mirabauds analyse.
(70$ oil price)

Gambia A4 licens. 27% interest.
6,06 nkr.risked
Unrisked...39,50 nkr.

Valuation assumptions: 🤔
Brent US$60/bbl 2017 and US70$/bbl thereafter...
discount rate 10%
8.55 NOK/US dollar.
117.4m basic shares, plus 22.6m options (rep emi)
=140.0 million shares fully diluted....(Apcl)
(Petronor cirka 1,3 milliarder shares)
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.petronorep.com/media/1303/170418_apcl-fully-recharged.pdf&ved=2ahUKEwj0tJL89Ob1AhWt-ioKHcU-C1MQFnoECAcQAQ&usg=AOvVaw1zuV8xeiD6Naf5Byg13yru


21-12-2021.🎯 (EXPLORATION/NEW INVESTMENT)
Global oil and gas discoveries in 2021 are on track to hit their lowest full-year level in 75 years should the remainder of December fail to yield any significant finds, Rystad Energy analysis shows. As of the end of November, total global discovered volumes this year are calculated at 4.7 billion barrels of oil equivalent (boe) and, with no major finds announced so far this month, the industry is on course for its worst discoveries toll since 1946
https://oilprice.com/Energy/Crude-Oil/Global-Oil-And-Gas-Discoveries-Set-To-Hit-75-Year-Low-In-2021.html


Redigert 04.02.2022 kl 22:20 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
05.02.2022 kl 09:04 4837

Vet du ikke at det ikke er det siden du spør? Jeg tillot meg likevel på en fredags kveld å nevne denne brønnen som ligger ikke så langt fra A4 hvor vi forhåpentligvis skal bore. Rent geologisk er den interessant for oss.

Hvis det irriterer deg så fælt er det jo bare å la være å lese.
Mrhifi
05.02.2022 kl 09:17 4811

Fluefisker har fuldstændig ret.... Petronor har A4 licensen og jeg tror der vil komme en stor interesse for A4. (Farmout)

Vi glemmer til tider hvorfor Pnor var interesseret i APCL !
"OLIE LICENSER I GAMBIA OG SENEGAL"




Redigert 05.02.2022 kl 09:25 Du må logge inn for å svare
FkL
05.02.2022 kl 09:50 4747

Hva FAR gjør er ganske betydningsfullt for oss. Ikke bare har de nabolisenser som vi følger med på, men vi er også partner med dem i Guinea-Bissau. Det at de får inn bud fra potensielt nye eiere kan også påvirke hva som skjer der.
smaa
05.02.2022 kl 11:21 4616

Der var du , fint og betryggende 😀👍🍀 god helg.
Mrhifi
05.02.2022 kl 13:14 4463

Kald mig gerne super optimist !
Men jeg er særdeles CONFIDENT med pnors licenser i Gambia/Senegal...Her tænker jeg på attraktive farmout deals....
Alt er vendt på hovedet hvad angår olie og Exploration siden 2014 !
Kort sagt: vi skal ikke undervurdere licens potentiale/værdier.
Det er nye tider Guys💪 Bare se på energi priserne 🤯
Redigert 05.02.2022 kl 13:26 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
05.02.2022 kl 14:46 4337

Det er enorme prospekter og leads der. Lamia på A4 er jo rett og slett gigantisk. Like lang som hele lisensen. Den Mirabaud -rapporten du la ut viser jo 1,515 mmbbl. Bare synd at COS ikke er mer enn 11%.

Dette er basert på gammel seismikk. I 2019/2020 ble skutt ny av TGS. Det såkalte Jaan programmet. Skulle vel tro at prosesseringen og tolking av data snart burde være ferdig. Det ble også tatt kjerneprøver av sedimentene der de oppdaget seep.

Spennende hva nye data viser av prospekter, leads og COS. Det er vel ikke umulig at en eventuell partner vil ha det før de inngår avtale. Synes faktisk også FAR sine seismikkskisser kan oppfattes positive for A4.
Fluefiskeren
05.02.2022 kl 15:41 4235

Står for

Chance of Success. Altså hvor stor sjansen i prosent for funn av betydning er. Litt forvirrende noen ganger for noen bruker det for geologisk suksess og noen for kommersiell suksess. Den siste vil jo avhenge av oljeprisen.