$$$PPPGGGSSS$$$- Partytime!


Løfter denne fine fra Londonmannnen, som treffer så mange av oss:


Londonmannen
I dag kl 09:101678

Ja, som PGS aksjonær føler jeg meg som en astronaut på toppen av en rakett på utskytingsrampen uten innsyn i nedtellingsprosessen. Men det eneste jeg er sikker på er at før eller siden tennes rakettmotoren og at jeg vil få oppleve tidenes rekyl og at denne skal langt, langt opp.

Vi gården spennende uke i møte. Kommer det en positiv børsmelding vedrørende Brasil allerede på mandag? Ikke vet jeg men jeg leser at det kan skje. Da vil ett av to skje; enten en heidundrende opptur eller et midlertidig tilbakeslag. Om det siste skulle skje, så endrer ikke det følelsen av å sitte på toppen av en utskytningsklar rakett. Bare at nedtellingen vil ta noe lengre tid.


....


Finner du ikke info? Se denne tråden https://finansavisen.no/forum/thread/151651/view, den egentlig gjeldende som ble sprengt i går pga ekstrem popularitet. PARTYTIME-trådene holder ikke en måned en gang nå før de er sprengt og automatisk blir stengt. Lille store PGS, nordnets nest mest omsatte aksje forrige måned. Skulle vel overraske om det er en finanstråd i Norden som kan måle seg i popularitet, i allefall ikke her på bjerget. (Dette er en gammel backup-tråd) Ny Partytime-tråd vil bli sjøsatt på godt nytt. Mandag?
Redigert 06.08.2022 kl 17:19 Du må logge inn for å svare
Hvalross
05.08.2022 kl 19:16 6316

Superbull!

"Den mangeårige oljeeksperten mener at vi i oljens 160-årige historie knapt har sett så lite ledig produksjonskapasitet, kanskje med unntak av i mai/juni 2008"
altin
05.08.2022 kl 19:46 6194

Sjekket for moro skyld historisk oljepris og sammenlignet med PGS kursen. Ble egentlig litt overrasket over hvor lite oljeprisen spiller inn. De beste årene har vært når oljen middels høy,( mellom 60 -80$ ). ATH 2007 var oljeprisen ca 68$.

Nå vil oljeprisen ha enda mindre betydning, CCS, mineraler og vindmøller vil bli en stor del av omsetningen.

Skal man til toppen må man tåle litt turbulens og vind i håret på veien 😉
Kontur
05.08.2022 kl 22:36 5739

De smarte sitter på PGS aksjene sine.

Det er ikke oljeprisen som er avgjørende for om det må foretas mer leteutvinning - det henger først og fremst med energibehovet. Nå har det vært underinvestert de siste 8 årene - og det sammen med energikrisen vi står mitt i, skaper et stort behov for nyinvesteringer. Økt oljepris har forsåvidt en påvirkning - ettersom det har sammenheng med etterspørselen - men historikken viser at når oljeprisen stiger, er det oljeprodusentene som først drar nytte av oppturen, deretter vil oljeservice få et stort oppsving gjennom behov for økt leteutvinning. Det ser vi skjer også nå - og seismikk selskapene er på vei inn ny supersyklusen. Etterspørselen etter seismikk øker- og som vi alle har registrert kommer det bare flere og flere oppdrag på anbud. Det ble sagt på Q2 at også ratene stiger - hvilket vi også har fått flere bekreftelser på i riggmarkedet - og snart er vintersesongen fullbooket. Og ennå er det veldig langt til ATH i 2007 - kursen i PGS må doble seg mange mange mange ganger før det.
oppturen
05.08.2022 kl 23:52 5501

Det skrives endel om ATH på mcap, men med den solide ramform flåten pgs sitter på + eier andel i ccs, marine mineraler og streamer produksjon så må jo underliggende verdier være langt over ATH i «bokført» kapital?
Redigert 05.08.2022 kl 23:54 Du må logge inn for å svare
Akillies
06.08.2022 kl 00:15 5443

Bommer vel litt på regnestykket med antall nye aksjer/gjeld etc?

Indeed. Hvis det finnes noe hjernekapasitet hos PGS sine småaksjonærer - så de det faktisk det viktigste.

Tenk å få mulighet til å kjøpe på nåværende nivå? Det kommer til å gå styggfort når rekylen kommer.

Det fundementale er ubestridt. Ingen spørsmål om hvor olje/oljeservice ifht, det.

Kjøp PGS, sitt rolig i båren og nyt kursen neste sommer
oppturen
06.08.2022 kl 01:21 5296

Gjelden var høyere i 2014, antall aksjer er jo uaktuelt ettersom en ikke ser på kurs.

Ja, som PGS aksjonær føler jeg meg som en astronaut på toppen av en rakett på utskytingsrampen uten innsyn i nedtellingsprosessen. Men det eneste jeg er sikker på er at før eller siden tennes rakettmotoren og at jeg vil få oppleve tidenes rekyl og at denne skal langt, langt opp.

Vi gården spennende uke i møte. Kommer det en positiv børsmelding vedrørende Brasil allerede på mandag? Ikke vet jeg men jeg leser at det kan skje. Da vil ett av to skje; enten en heidundrende opptur eller et midlertidig tilbakeslag. Om det siste skulle skje, så endrer ikke det følelsen av å sitte på toppen av en utskytningsklar rakett. Bare at nedtellingen vil ta noe lengre tid.
Hvalross
06.08.2022 kl 11:24 4607

Pro's and con's med å leve i et Kjøtthodiokrati. Mest pro's, med med mye humor og gode muligheter for de som av ulike grunner har havnet i skyggen for samfunnets aktivt neddummende Lyskaster, hvis formål er knusing av egentenking og kollektivisering for enklere å la oss stable, telle og styre som forbruker og skattekveg. Mye humor var det til eksempel å hente i den paniske Vekkelsesfesten kring en tidligere mye omtalt forkjølelse. Dessverre ikke spådd, for tegnene var like tydelige som da Hvalross følgere senere fikk sneakpeak i dets ende med omdøpingen til Omicron, eller da Ukrainakrigen ble dere varslet alt november; - men i det minste gjennomskuet og døpt "det vesle harket" allerede i mai 2020. Ble jammen stille gitt når omfordelingen var fullført. Det handler om at mest mulig av ressursene skal helt til toppen av pyramiden, og nå er det i Energi det skjer. Den ensidige propangandaen mot Olje var da også grunnen til at undertegnede trådde inn i aksjemarkedet forsommeren 2020.

Så om noen av høyere rang i kor sa vi hurtig skulle legge fra oss oljen og gassen som har tjent oss som sivilisasjon så godt, var det bare å forvente storparten slukte dette narrativet med søkk og snøre. Og heller enn selv å legge sammen verdien av PGS' assets, var det nok at noen fra Selveste Banken sa PGS og lignende selskap ville velte før aksjen stupte. Lydighet, og all-trumfende vekt på risiko er tross alt de hellige sakramenter i det hjelmfixerte Kjøtthodiokrati.

Gjør heller som de rike, og kjøp PGS allerede nå, godt under tidligere ATH. For denne gang skal vi laaangt forbi.
Redigert 06.08.2022 kl 11:56 Du må logge inn for å svare

Jeg skal ikke si så mye men les innlegget til Trond i FA, Jeg mener at han er av beste i klassen og langt unna SEB gutten
Hvalross
06.08.2022 kl 12:13 4415

https://finansavisen.no/nyheter/olje/2022/08/05/7909925/trond-omdal-star-overfor-en-tiarig-supersyklus-i-oljemarkedet

– Vi tror etterspørselen vil fortsette å stige. Vi har mer eller mindre hatt en Kina-resesjon i oljemarkedet, noe som antagelig har tatt bort to millioner fat. Gjenåpningen her vil bidra positivt til etterspørselen, og om sanksjonene mot Russlands oljeproduksjon faktisk har effekt, så har Saudi-Arabia og OPEC svært begrenset ledig produksjonskapasitet. Dette understreket bemerkelsesverdig nok OPEC i pressemeldingen etter OPEC+-møtet denne uken, sier Omdal.

– Da vil oljeprisen gå enda mer opp

Ståltro på høyere oljepris

Dette gjør at han tror på en oljepris på mellom 120 og 130 dollar fatet ved årsslutt.

Den mangeårige oljeeksperten mener at vi i oljens 160-årige historie knapt har sett så lite ledig produksjonskapasitet, kanskje med unntak av i mai/juni 2008.

Londonmannen: Det er en god beskrivelse. Jeg sitter godt og lenge. Skulle raketten fyre av, så holder jeg meg bare godt fast 😎 trener litt styrke av og til, sånn at jeg ikke ramler av 😇 Tålmodighet er tingen her 😀
HAS
06.08.2022 kl 14:18 4071

Oppdragsmengden øker og flåten har blitt mindre, men fortsatt konkurreres det beinhardt om jobbene. Irene og Shearwater er en skarp rival som stadig plukker kontrakter, også fra Petrobras. Ordreboka er fortsatt i tynneste laget, og det ville være kjærkomment med melding om nye kontrakter. Vi trenger forhåpentligvis ikke å vente til q3, for oppdrag av vesentlig størrelse meldes vel umiddelbart?

Ja. PGS fikk akkurat det nest beste kvartal siden 2014…..
HAS
06.08.2022 kl 15:16 3886

Og alt tyder på at q3 kommer til å bli enda bedre, og at neste sommer løsner det skikkelig og tar helt av. Oljeselskapene legger vel om kort tid fram sine planer for neste år. For q4 og q1 kan det foreløpig se litt tynt ut, men det kan endre seg fort:)
Redigert 06.08.2022 kl 15:20 Du må logge inn for å svare
Rep
06.08.2022 kl 15:27 3842

Riktig, foreløpig, stoler på at de hanker inn lukrative deals.
Går det ikke nå snarlig, går det aldri.
Uka bør bringe kontrakt/kontrakter.
Tror samtidig ledelsen har full kontroll og gleder seg til å slippe News.
Vi får se

Ja Londonmannen - vi er snart halvveis inn i Q3, og det er flere større anbud som det kommer avklaring på i løpet av kort tid. Jeg håper PGS "selger seg dyrt" - det vil etterhvert bli mer enn nok å gjøre for seismikk selskapene, og det kapasiteten vil bli tatt opp. Det blir derfor viktig å få gode rater.

Det såkalte Petrobas oppdraget,der alle anbudene blir offentliggjort på mandag, har jeg fortsatt vanskeligheter med å tro at avtalen blir "klar" allerede samme dag. Pris vil bare være et av flere momenter som har betydning for hvem Petrobas skal velge - og Peteobas vil derfor, tror jeg, trenge noe tid på å bestemme seg. Jeg tviler derfor på at denne avtalen ev. blir børsmeldt/gjort kjent allerede på mandag. Uansett tror jeg at vi vil få flere kontrakter i løpet av Q3 som vil bli børsmeldt.

Det er bare å holde seg fast når kursen igjen gjør et rykk:)
Redigert 06.08.2022 kl 17:19 Du må logge inn for å svare
Hvalross
06.08.2022 kl 17:21 3580

Viste seg å stemme det ja ... følg rådene i tråden og bli rik.

Obs risk/reward tatt i betraktning er PGS enda en del rimeligere nå

Det er nok melding av nye oppdrag som vil få Peggy beveget nordover ja. Uten tvil. Nye kontrakter vil nok komme fremover. Kanskje vil prisene økes fremover også …. Som sagt tålmodighet. Det vil løsne mer og mer 😀
Redigert 06.08.2022 kl 17:26 Du må logge inn for å svare
HAS
06.08.2022 kl 18:02 3479

Apollo er på veg til Brasil, og er ventet å ankomme 10. august. Den er i første rekke tenkt som støttefartøy til Tethys, men er vel kapabel til å dra kabler dersom det kan bli aktuelt i forbindelse med evt nye kontrakter?
Pentad
06.08.2022 kl 18:08 3494

"In normal operating mode, PGS Apollo is equipped with 10 streamers, though she is capable of towing 12 streamers if required."
oppturen
06.08.2022 kl 18:13 3683

Det er den, men flere av de store kontraktene fra Petrobas krever både streamer skip eget gun skip og i tillegg hjelpeskip. Tenker PGS tar en av de 2 anbudene (tender 7003890127 og 7003880656 ) som blir tildelt nå i August. Da vil Apollo være fullbooket som gun skip omtrent hele 2023.
Redigert 06.08.2022 kl 18:15 Du må logge inn for å svare

Ikke overraskende så endte kursen igjen på 6 tallet og det på solid volum noe som svekker det tekniske. Sluttkursen ble 6,92 som ligger rett på oppsiden av det tekniske gulvet på 6,8 så det nivået skal nok igjen testes. Holder gulvet så er det fritt for motstand opp til 7,9, men holder det ikke så bryter den ut av den stigende trendkanalen og da er vi tilbake i trading intervallet 5,5 - 6,8. Med den siste analysen i minnet med kursmål 3,5nok basert på at inntjening av betydning kommer for sent og at selskapet må hente penger så er det desto viktigere å følge med på disse nivåene - til uken vet vi mer ...

Fortsatt god helg!
HAS
06.08.2022 kl 18:23 3757

PGS hadde laveste anbudet sist. De har nå en god følelse av et bedre marked. Dersom de ligger for høyt til å få oppdragene nå, er det fordi de ser så gode muligheter at de trenger ikke drive med billigsalg. God helg:)
Redigert 06.08.2022 kl 18:35 Du må logge inn for å svare

En god latter forlenger livet sies det og er det noe vi trenger i disse usikre tider så er det akkurat det ...;)

https://www.youtube.com/watch?v=hSFWgKl-O-A
Hvalross
06.08.2022 kl 19:33 3496

En real klassiker der rischioso 😅
HAS
06.08.2022 kl 20:52 3287

https://no.linkedin.com/in/markjacksmith

Det går også an å ha en litt annen type forlystelse. Nøstet litt på Linkedin ut fra en tilfeldig valgt medarbeider i PGS, og ble ikke lite imponert. Selskapet preges av folk med langvarige ansettelser, topp faglig entusiasme og et rørende samhold. Dette er et team som er fullt beredt til å møte en ny giv i bransjen, og høyt respektert av sine samarbeidspartnere. Mye fornøyelig lesing for den som vil danne seg et godt bilde av juvelen i porteføljen.
Redigert 06.08.2022 kl 20:54 Du må logge inn for å svare

Akkurat det du sier her kan jeg skrive under på, en av mine beste kompiser var byggeleder på ramfor skipene og er enda i firmaene som maskinist og har enda godt over 10 år igjen i selskapet, en fantastisk resurs og en uvurderlig kunnskap.
geo01
06.08.2022 kl 23:36 2870

Svigningene intra dag og uke er på 6,5-7.3 for og si det enkelt.
Men det er styrket 20-50-og 100 dagers snitt.
Det blir nok sånn til q3 så får en se hva de leverer og om det kommer flere kontrekter.På lengre sikt må de få ryddet lang gjeld.
Alt ligger tilrette.

HAS
07.08.2022 kl 00:12 2813

Godt mulig, men melding om nye kontrakter kan gi kraftig kursoppgang lenge før q3, kanskje allerede til uka. Det vil da også ha betydning for vurdering av gjeldssituasjonen.
Redigert 07.08.2022 kl 00:12 Du må logge inn for å svare
HAS
07.08.2022 kl 09:19 2337

https://e24.no/hav-og-sjoemat/i/8mAOOx/pgs-utsetter-leveringen-av-to-nybygg

I en artikkel fra 2818 opplyses det at prisen for skipene er 2,3 milliarder kroner. De er i regnskapene nå nedskrevet til et minimum.

Antall skip i bransjen er kraftig redusert siste årene, og der er ikke vanskelig å forestille seg at det kan bli mangel på fartøyer.

Er det noen som tør å regne på hva ratene må være for å kunne forsvare investering i et nybygg???

Ikke umulig det. For jeg vil tro at melding om nye kontrakter vil reflektere den nye virkeligheten. Vil ikke se bort fra at kundene har måtte ha litt tid til å venne seh tilmed situasjon der Dr ikke lenger kan selge et kjøttbein til seismikkselskapene og nærmest få komtrakter til innbruddspris, og til en situasjon der nye kontrakter reflekterer mangel på seismikkressurser.

Joda, jeg er rimelig sikker på at vi vil få noen virkelig solide positive sjokkmeldinger utover sensommeren høsten, meldinger som vil gjøre underverk med kursutviklingen. Og det vi i dag ser som urealistiske kursnivå vil blekne som høstsolen når vi etterhvert får oppleve hva markedsaktørene vil verdsette våre aksjer til! Her er det bare å klore seg fast, ignorer kurssvingningene og fokuser oå de fundamentale!
Rep
07.08.2022 kl 09:48 2202

Ja det er et klokkeklart fokus på energisikkerhet. Det bildet av olje markedet gjør at aksjer må holdes.
Det et lov å bli utålmodig , men allikevel hold på aksjer.
Har en murrende magefølelse på noe gøy kommende uke.
Lykke til