Investorer trekker seg fra Quebec/Canada

njn-
QEC 02.02.2022 kl 12:21 3961

GNL-Québec: tilbaketrekning av en stor investor Ser ut som artikkelen er fra 6. mars 2020 Men likke aktuell

LNG Quebec-prosjektet er et flagskip. Den største investoren som forventes for Énergie Saguenay-anleggsprosjektet har besluttet å trekke seg, noe som kompromitterer finansieringen av kondenseringskomplekset og gassrørledningen som skal forsyne det. Ministeren med ansvar for Saguenay-regionen, Andrée Laforest, kom likevel til forsvar for prosjektet, som hun anser som nødvendig.

«Vi kan ikke bekrefte identiteten til investorene som vi har diskusjoner med. Imidlertid kan vi faktisk bekrefte for deg at en stor potensiell investor har bestemt seg for ikke å gå videre på grunn av den kanadiske politiske konteksten de siste ukene,» forklarte GNL Quebec-talsperson Stéphanie Fortin torsdag.

Den aktuelle investoren, identifisert av ulike Quebec-medier, er faktisk Berkshire Hathaway-fondet, eid av den amerikanske milliardæren Warren Buffett. Dette var en av de viktigste økonomiske partnerne til Énergie Saguenay-prosjektet. Han skulle investere ikke mindre enn fire milliarder dollar i prosjektet, ifølge opplysninger publisert av La Presse.

Kontaktet av Le Devoir, indikerte Berkshire Hathaways Energy in Canada-divisjon ganske enkelt at den analyserer 'dusinvis av potensielle investeringsmuligheter' hvert år og at den ikke ønsker å 'kommentere' saken.

Uansett, LNG Quebec-prosjektet har nå en alvorlig mangel i finansieringen av anlegget og marineterminalen, designet for å eksportere naturgass utnyttet i Alberta. Den totale regningen for Énergie Saguenay-prosjektet vil faktisk være nær 10 milliarder dollar.

4 milliarder

Dette tallet representerer investeringsløftet som ble trukket tilbake av Berkshire Hathaway-fondet, eid av den amerikanske milliardæren Warren Buffett. Den totale regningen for Énergie Saguenay-prosjektet vil være rundt 10 milliarder dollar.

I et intervju torsdag morgen innrømmet Stéphanie Fortin at denne avgjørelsen vil ha en 'innvirkning' på prosjektet som i umiddelbar fremtid vil måtte revurdere spesielt vedlikeholdet av jobber ved selskapets hovedkontor, i Saguenay. Fortin fastholdt imidlertid at utviklingen av prosjektet ville fortsette og at GNL Quebec fokuserer spesielt på BAPE-høringene, som skal begynne 16. mars.

Eventuell innhenting av statlige «autorisasjoner», både i Ottawa og Quebec, skulle ifølge henne gjøre det mulig å redusere risikoen for potensielle investorer i prosjektet. 'For øyeblikket forblir tidsplanen vår uendret, og vår endelige investeringsbeslutning er fortsatt planlagt til 2021 når alle stadier og autorisasjonsprosessen for prosjektet er fullført,' sa Fortin.

Uttaket av Berkshire Hathaway-fondet rammer også gassrørprosjektet Gazoduq direkte. 'Informasjonen publisert i morges gjelder finansieringsprosedyrene utført av vårt morselskap, enheten Société en commandite GNL Québec. Finansieringen av Gazoduq-prosjektet er levert av det samme morselskapet”, forklarte selskapets talsperson, Joëlle Brodie.

– Vi er i ferd med å vurdere situasjonen. Dette påvirker imidlertid på ingen måte prosjektets levedyktighet. Våre første investorer er fortsatt til stede og forblir for kontinuiteten. Det er dette som gjør at vi kan fortsette arbeidet. Finansieringstilnærminger med andre potensielle investorer er i gang. »

Usikkerheter

Statsminister Justin Trudeau ble kalt til å reagere på dette slaget mot gassprosjektet Énergie Saguenay, og insisterte på virkningen av klimaspørsmål for slike prosjekter. 'Vi forstår at spillet endrer seg for prosjekter, for fremtiden til mange bransjer, med klimaendringer, med miljøbevisstheten til så mange forbrukere og investorer,' sa han. Søk torsdag.

En melding også formidlet i Montreal av minister Steven Guilbeault. 'Det er klart at det skjer en betydelig endring i investeringsfellesskapet som vi ser over hele planeten. Akkurat her etablerte Caisse de dépôt et GHG-tak [årlige utslipp] for hver portefølje for to år siden. […] Vi så det med Black Rock for to uker siden, som er den største investoren på planeten som har tatt en veldig viktig vending. Det er et veldig betydelig skifte i investeringene som ble gjort i fossilbrenselsektoren til andre sektorer,» forklarte han.

'Investorer er fortsatt i Canada, men kanskje mindre i konvensjonelle sektorer. Investorer ser at i Canada har vi tatt ambisiøse mål i kampen mot klimaendringer, og dette vil uunngåelig påvirke energiporteføljen til landet vårt, insisterte også Mr. Guilbeault.

GNL Quebec har faktisk informert regjeringen om tilbaketrekningen av en 'betydelig investor', bekreftet torsdag Claude Potvin, kommunikasjonsdirektør for energi- og naturressursminister Jonatan Julien. Han ville ikke bekrefte at det var Berkshire Hathaway.
” Vi forstår at spillet endrer seg for prosjekter [...], med miljøbevisstheten til så mange forbrukere og investorer”
— Justin Trudeau

«Siste uke sa [le premier François] Legault noe viktig,» understreket han. 'Det er at GNL må bestå BAPE, og må også bestå testen av sosial aksept. Ms. Potvin understreket viktigheten av å få støtte fra alle grupper, «inkludert urfolk». – Og det er sikkert at finansieringsrunden for prosjektet skal fullføres, la han til.

I et intervju med Radio-Canada kom ministeren med ansvar for Saguenay-Lac-Saint-Jean-regionen, Andrée Laforest, til forsvar for gasseksportprosjektet i Alberta. Ifølge henne er prosjektet 'avventet' i regionen, spesielt på grunn av skapelsen av arbeidsplasser. GNL Québec må skape 300 faste jobber, med start i 2025.

I løpet av de siste månedene har flere ministre fra Legault-regjeringen kommet til forsvar for GNL Québec, og gjenspeiler argumentene fremsatt av promotøren. François Legault sa spesielt i begynnelsen av februar at anlegget kunne 'hjelpe planeten' med å kjempe mot klimakrisen.

I forrige uke så imidlertid statsministeren ut til å dempe sin entusiasme. 'Det er et viktig prosjekt, men for øyeblikket er finansieringen ikke helt på plass,' sa han og la til at 'sosial aksept' var viktig i saken.

kontekst

Innehaver av styreleder for energisektorledelse ved HEC Montreal, Pierre-Olivier Pineau er ikke overrasket over avgjørelsen til Berkshire Hathaway-fondet. «I den nåværende kanadiske konteksten rundt gassrørledningen i Vest, og i Quebec-sammenheng der betydelig motstand kan manifestere seg, slik den har manifestert seg mot Rabaska og mot utnyttelse av skifergass, er det ikke overraskende at investorer trekker seg. »

Naturgassmarkedet gjør det likevel bra rundt om i verden, understreket Mr. Pineau, som mener at det er 'mindre utsatt på kort sikt, selv i en kontekst der kampen mot klimaendringer vil dominere energipolitikken. Det er ikke tilfellet. i dag'. 'Hvis GNL Québec ble forlatt, er det svært usannsynlig at det ville være fordi markedet for flytende naturgass kollapser. Den lokale kanadiske og Quebec-konteksten vil etter min mening være hovedårsaken. Det er imidlertid også økonomiske risikoer, inkludert det faktum at lønnsomheten til disse megaprosjektene aldri er garantert, men jeg tror ikke det er dominerende her. »

Gjesteprofessor ved Institutt for økonomi ved University of Ottawa, Jean-Thomas Bernard er heller ikke overrasket over tilbaketrekkingen av milliarder av dollar i potensielle investeringer i LNG Quebec-prosjektet. Han husket dermed at flere prosjekter har blitt foreslått på den kanadiske vestkysten de siste årene, men at de alle har blitt forlatt, bortsett fra LNG Canada, hvis gassrørledning har forårsaket krisen med jernbaneblokkeringer de siste ukene.

Uten å gå videre med en mulig oppgivelse ren og enkel av Énergie Saguenay, anslår Mr. Bernard at det vil være svært vanskelig for GNL Quebec å finne nye store investorer. Ifølge ham sender tilbaketrekkingen av Berkshire Hathaway-fondet også et signal til markedene om vanskeligheten med å vurdere realiseringen av et slikt prosjekt.

Denne typen prosjekter, husket han torsdag, har imidlertid blitt nødvendig for den kanadiske gassindustrien siden USA reduserte gassimporten fra Canada, på grunn av skifergassboomen på amerikansk jord.

Det aller første avsnittet som presenterer 'konteksten' til prosjektet, i kunngjøringen som ble sendt inn i 2015, spesifiserer følgende: 'Produksjonen av naturgass fra Vest-Canada, som tidligere ble eksportert til USA, metter nå markedet i Canada og Canada. skaper overskudd. Samtidig øker produksjonskapasiteten for naturgass i Canada, noe som fører til lavere gasspriser i Nord-Amerika, noe som øker interessen for å eksportere naturgass til verdensmarkedene. »
Ifølge Greenpeace-talsmann Patrick Bonin vil miljøgrupper fortsette sin kampanje mot prosjektet i løpet av de kommende månedene. «Trekkingen av blue chip-investoren beviser at dette prosjektet er svært risikabelt på grunn av blant annet dets ikke-sosiale aksept og forpliktelsen til å respektere First Nations-rettigheter og Paris-avtalen. »

'Vi vil fortsette å øke bevisstheten og mobilisere så lenge dette prosjektet ikke er dødt, begravet og erstattet av grønne jobber basert på fornybar energi, energinøkternhet og regional selvforsyning,' insisterte han.
De viktigste miljøspørsmålene til Énergie Saguenay-prosjektet, fra GNL Québec
1- Klimagassutslipp: Utslipp knyttet til prosjektet vil hovedsakelig produseres i Alberta, men også under transport av naturgass. Ifølge estimater fra eksperter fra regjeringene i Quebec og Canada, bør de nå nesten åtte millioner tonn per år. Utslippene produsert av prosjektet på Quebec-jord bør være rundt 500 000 tonn hvert år. GNL Québec har imidlertid forpliktet seg til å kompensere for disse utslippene.

2- Maritim transport: Den flytende naturgassen vil bli eksportert ombord på LNG-skip som vil krysse den eneste marineparken i Quebec, Saguenay-Saint-Laurent. Prosjektet vil ifølge forslagsstillers prognoser innebære minst 320 kryssinger hvert år. Denne delen reiser spørsmål om beskyttelse av truede sjøpattedyr, inkludert beluga.

-fortsetter-
Redigert 02.02.2022 kl 13:18 Du må logge inn for å svare
njn-
02.02.2022 kl 12:23 3949

3- Gassrørledningsprosjektet Gazoduq: Gassrørledningen som skal forsyne LNG Quebec-anlegget blir ikke evaluert samtidig med anlegget. Legault-regjeringen har stengt døren for en slik såkalt 'global' vurdering ved å understreke at de to prosjektene presenteres av separate arrangører. Gazoduq og GNL Québec er imidlertid kontrollert av de samme økonomiske interessene.

GNL-Québec: tilbaketrekning av en stor investor

https://www.ledevoir.com/societe/environnement/574256/le-projet-gnl-quebec-menace
Quebec vil ikke ta hensyn til drivhusgasser fra gassvirksomhet i sin beslutning

François Legault kvalifiserer flytende anlegget som et 'viktig prosjekt'.
4. juni 2019
Nano Rekyl
02.02.2022 kl 12:50 3773

Heisan!

Jeg bemerket meg dette avsnittet :«Siste uke sa [le premier François] Legault noe viktig,» understreket han. 'Det er at GNL må bestå BAPE, og må også bestå testen av sosial aksept. Ms. Potvin understreket viktigheten av å få støtte fra alle grupper, «inkludert urfolk». – Og det er sikkert at finansieringsrunden for prosjektet skal fullføres, la han til.

Hvordan vil de bruke denne når det gjelder QEC sine interesser?

Her sier han noe utrolig viktig om sosial accept og ikke minst fra urbefolkningen!

tuja
02.02.2022 kl 12:53 3735

Såg akkurat det samme. Her skyter de seg selv i foten. QEC har sosial aksept hos hvem? Jo, urinnvånerne, på deres land. Kan ikke bli bedre enn det.

:)
Nano Rekyl
02.02.2022 kl 12:59 3640

Her prater de seg inn i store problemer! Sitter å lurer på hvor stor oppslutning de vil få til valget til høsten. Skal de basere seg på de 72 prosentene som vil ha fortgang eller skal de belage seg på de resterende som til dels er imot eller helt imot. Hadde jeg vært politiker så hadde vel ikke regnestykket vært så vanskelig, men de som sitter der nå må jo ha putta haue langt inn en viss plass uten å kunne se noe som helst.

Om de ikke foretar seg noe der innen rimelig tid så eier ikke Quebec en penny, det setter seg tilbake i tid som de ikke skulle være mulig!

Blir nok å sutte på syltelabber etterhvert om de fortsetter!
panamajack
02.02.2022 kl 13:00 3620

Tak for info.

Jeg tror bare det er starten på, at mange investorer i Quebec trækker der investeringer ud eller andre investorer fuldstændig udebliver i denne region, da politikerne er uduelige overfor industriens ønsker.
Mula
02.02.2022 kl 13:01 3611

Nå er denne artikkelen fra mars 2020.... Som dere kan se om dere følger linken. Det kan jo rimeligvis bli mer viktig å få eksportert gassen fra Quebec..

Alexandre Shields
6 mars 2020
Environnement
Le projet GNL Québec a du plomb dans l’aile. Le plus important investisseur attendu pour le projet d’usine Énergie Saguenay a décidé de se retirer, ce qui compromet le financement du complexe de liquéfaction et du gazoduc qui doit permettre de l’alimenter. La ministre responsable de la région du Saguenay, Andrée Laforest, s’est malgré tout portée à la défense d
Upup
02.02.2022 kl 13:08 3544

ja, dette er gammelt nytt.
Vestjyden
02.02.2022 kl 13:14 3493

Tak Mula
Sad netop og funderede over datoerne der er nævnt i artiklen og tænkte den ikke kunne være helt sprød.
Men rigtigt at de er fremkommet med vitale udtalelser tidligere, men igen, politikere er jo kendt for at skifter mening som vindende blæser.
6710
02.02.2022 kl 13:56 3263

Dagens pm siger hele Quebec, så dette er veldig positivt og styrker QECs argumenter...

“Over 66% of decided Quebecers support local natural gas development and 20% have no opinion. This support increases to 74% with only 15% against if new technology is used to eliminate emissions, the use of municipal water systems and the use of toxic fluids below ground and 11% have no opinion”
njn-
02.02.2022 kl 20:52 2882

Problemet er at de ikke vet hvordan et samfunn/Land skal drives.

De driver nå Quebec ut fra ideologiske lanker (med skylapper).
MC Axel
05.02.2022 kl 13:59 2201

Hydrocarbons: a big bill for Quebec

"The Minister of Natural Resources estimates at around one hundred million dollars the amount of compensation that Quebec taxpayers will have to reimburse in damages. The industry demands more. Québec solidaire and the Parti Québécois suggest that no compensation be paid. An adolescent position.

Companies would see all their appeals suspended because they operate in an economic sector that politics no longer likes. Do you know why companies won't invest in North Korea? Because they believe that their rights and investments are at risk of being erased without compensation."

https://bobrtimes.com/hydrocarbons-a-big-bill-for-quebec/124369/
MC Axel
09.02.2022 kl 12:22 1686

It will now most likely be a lawsuit and the question is then whether it is each company separately or whether the companies merge in a joint lawsuit?

What do you think about this?

Or can we expect the government to come up with a new proposal?



https://montrealgazette.com/business/energy/quebec-offers-100m-to-compensate-oil-companies-for-exploration-costs
Cph2500
09.02.2022 kl 12:35 1627

Here we Come
Kurs 1 kr very soon
Slettet bruker
09.02.2022 kl 12:37 1619

Cph2500, du skifter mening som vinden blæser :-)........det er meget nemt at gennemskue, når du er inde og ude af aktien :-)
6710
09.02.2022 kl 13:11 1484

Old news fra 2 feb.
Men hver gang jeg læser dette ser jeg en fornærmelse af hele industrien.
Quebec sagde med åbne arme ”kom til Quebec og drill”
Så fandt man et MEGA fund af tørgas, noget af det bedste i Verden og masse af muligheder.
Nu siger Quebec “ vi vil jer ikke, I får lidt, men skal selv dække resten, også tab gennem årene”

Dette går ikke.
De som var med før 2015 og har ledelicenser m.fl.
Kommer til at få alt dækket, det er jeg ret sikker på.

QEC har så esset eller joker i aftalen med FN og alle dens grupper med muligheder.

Man skal heller ikke fornægte Alberta s betydning ved aftale, her har også QEC store områder med sweet spots m. fl. så vi ser...