OPPSIDE 700 %, RISIKO NULL

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
03.01.2024 kl 19:49
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
kodenavn
NODL 09.02.2022 kl 09:34 376146


NODL, oppside 700-800 prosent.
Så kom meldingen om at Hemen, John Fredriksens personlige investeringsselskap, har kjøpt 9300 aksjer, og tippet over grensen på 40 % av aksjene i Northern Drilling, ticker NODL.
Dette lille kjøpet betyr at Hemen har tilbudsplikt på resten av aksjene i NODL Det ble samtidg meldt at det vil komme et bud på kr. 17.-

Kursen går selvfølgelig rett til 17.-, der den stoppes av en ivrig selger. Det er ingen premie for å gjette hvem det er.

The offer price in the forthcoming offer will be NOK 17 per NODL share, which exceeds the highest price Hemen has paid for shares in NODL during the last six months.

Fint tenker du. Tilbud på 17.-, og kursen er 17.-, case closed, her er det ikke penger å hente.
Men er det slik ?

Jeg mener potensialet er skyhøyt her.

CASET, kortversjon:
Northern Drilling, riggselskap. Tidlligere eide rigger er skilt ut i eget selskap, og er ute av regnskapet. Selskapet har pr idag ingen eiendeler. Litt gjeld og litt cash går i ca null.
Så cirka et tomt selskap uten gjeld eller eiendeler.

MEN, selskapet har et krav på Koreas store verft, Daewoo, DSME (verdens 3. største verft) på
230 MUSD, pluss renter, kostnader mm., dvs. 124-150 NOK pr. aksje.


Kravet:
Sea Drill hadde bestilt 2 nye boreskip, West Aquila og West Libra, av Daewoo. Som kjent gikk det ikke så bra for Seadrill, og NODL kjøpte skipene av Daewoo for 592 millioner dollar, og betalte inn 180 millioner dollar ved signering av kontraktene.
Skipene skulle egentlig leveres til Northern Drilling i henholdsvis januar og mars 2021, men leveringen ble utsatt en rekke ganger før begge ble kansellert i henholdsvis august og oktober i fjor pga kontraktsbrudd ved at verftet ikke klarte å levere i tide.
NODL bestilte også boreskipet Cobalt av DAEWOO. Her ble det innbetalt 50 mill dollar.
Denne kontrakten er også kansellert.

Det betyr at Northern Drilling har et krav mot Daewoo på minst 230 millioner dollar, eller over2 milliarder kroner. Det tilsvarer 124 kroner pr. aksje. I tillegg kommer renter og eventuelt andre kostnader.

Løsning:
Hemen forhandler med DAEWOO om kravet, Hvis de blir enige, blir de sikkert enige etter at tilbudsplikten har gått ut, altså tidligst i mai, for Hemen håper selvfølgelig at noen skal si ja takk til 17.-.
Hvis de ikke blir enige, går saken iht kontrakten til voldgiftsdomstolen i London. Da kan det ta tid,
12 til 24 måneder.

Sannsynlighet for å vinne frem med kravet:
De som kjenner saken best, er Hemen, dvs John Fredriksen og hans advokater.
Hemen kjøpte 9300 aksjer for å komme i budplikt.
Jeg tenker at storeulv (JF) ikke ville prøve å kjøpe selskapet hvis han ikke trodde han skulle vinne frem mot Daewoo. JFs advokater er de beste i gamet, og jeg tror de visste veldig godt hva de gjorde da de kansellerte kontraktene. Det høres også rimelig ut at det er en klausul som sier at kjøper skal ha igjen pengene hvis selger ikke klarer å levere.

Risiko ved å kjøpe NODL. Oppside og nedside.

Nedside:
Hemen må fremsette det pliktige tilbudet innen 4 uker. Det må stå i minimum 4 uker, max 6 uker,
Så en gang mellom 9. mars og 20. april, er du GARANTERT å få igjen 17 NOK.
Så i 4-10 uker fra nå, har du NULL risiko, bortsett fra rentetapet på investeringen.
Hvordan kursen vil gå etter mars/april, er umulig å spå.

Oppside:
De siste ukene har det vært omsatt 20-40.000 aksjer pr dag.
Igår og i dag ble det omsatt hhv. 207.000 og 284.000 aksjer.
Hemen har 6.453.826 aksjer. De har JF neppe lyst til å selge. Og de holder lenge om mange vil kjøpe.
Jeg tror egentlig ikke mange av de andre aksjonærene har lyst til å selge heller. I hvert fall ikke
topp 20, som har 29,4 % (i tillegg til Jfs 40 %)
Så 69,4 % av aksjene sitter ganske godt fast tror jeg.
Da er det 4.9 mill aksjer som kan sitte løst. Det er ikke mye.
Hvis mange som leser dette mener det samme som meg, at her er nedsiden et stykke fremover NULL, samtidig som best case litt frem i tid med god sannsynlighet er 130.-ish, vil aksjen gå uten at noen kan holde den igjen
Så hvor mye vil den gå ?
Det kommer an på hvordan kjøperne vurderer sannsynligheten for 130.-
Hvis de som jeg tror den er stor, burde kursen kunne gå til mellom 60.- og 100.- ganske fort.
Hvis de tror den er mindre, går den til 30, 40 eller 50.
Det som er sikkert, er at 17.- er helt feil kurs. For da har du null risiko, og betaler null for muligheten at kursen kan gå til 130.-

Hva hvis kursen går ?
Da har JF 2 muligheter.
A) La budet gå sin gang, og ta de aksjene han får fra bevisstløse tanter til 17.-. Så må han finne seg i å bare få 40 % av oppgjøret, og vi andre aksjonærer får resten.
B) Han kan øke budet, og se om det gir ham flere aksjer. Om han gjør dette, og eventuelt hvor mye, er håpløst å gjette på.
Men Hemen kan bare tvangsutløse andre aksjonærer hvis han får over 90 % av aksjene.
Og det er hele min agenda med å skrive dette. Det er ikke bare ren nestekjærlighet :)
Jeg vil at dere skal se at oppsiden er kjempestor, mens nedsiden er null
Hvis dere er enige meg i vurderingene her, vil kursen gå langt, og jeg vil ikke bli tvangsinnløst for knapper og glansbilder, dvs 17.-.

Og hva er min horisont ?
Det beste ville være om Hemen ble enige med DSME i løpet av forsommeren.
Fra 17.- til 130.- på noen få måneder hadde vært fint, og det kan skje.
Jeg tror sannsynligheten for å få 130.- er stor, og jeg selger ikke billig.
Men saken kan gå til voldgiftsdom i London. Da tar det lenger tid.
Tid er penger sies det, og i tilfelle saken går til London og det tar et år eller mer, er jeg klar for å selge under 130.- . Mellom 90 og 100 kanskje ?
Kommer vi ikke dit, venter jeg på London.



Lykke til, håper du gjør en kule på denne. Risikoen er i hvert fall null inntil videre.
Du har ikke en gang markedsrisiko i ukene som kommer. Går markedet åt skogen, får du fremdeles dine 17.- Hemen har cash.
Slettet bruker
19.02.2022 kl 09:14 6185

Nei dette er og et veddemål, ingenting med aksjer som er hogd i stein. Men er jo store forskudd på 3 skip, og JF har en plan.
Han virker jo svært motivert.
Mr Karma
19.02.2022 kl 09:31 6160

Jeg antar det er lite sannsynlig at JF-systemet har oppført seg så klønete at det ikke er hold i kravet. Jeg innser at aksjen ikke er risikofri som sådan, men i realiteten er den det de nærmeste ukene. Man kan ta en posisjon nå og se hva som skjer. Hvis de etterlyste skriverier begynner kan det være for sent. Da stikker kursen kraftig, og DA er det virkelig grunn til å være usikker på utfallet. Vi som er med nå kan bare sitte med bena på bordet og betrakte situasjonen de nærmeste ukene. Alt vi trenger inntil videre er kontroll på utløpsdagen for tilbudet fra JF. Som jeg har skrevet tidligere så ser jeg for meg muligheten for at jeg kaster kortene og selger for 17 til JF. Det er det som er caset her for tiden. Man kan med dagens børskurs kjøpe i realiteten gratis opsjoner. Men jeg er enig at dette tilfellet blir en litt bakvendt måte å kjøpe aksjer på.
Pettersons
19.02.2022 kl 13:00 6069


Det er vel bare meldt at det kommer ett bud , det er vel ikke formelt kommet ? Noen som vet noe om tidshorisont på dette…. Det bør vel innen rimelig tid ellers virker hele opplegget rundt flaggingen spesielt… De vinnere ingen infomasjonspris via nettsiden iallefall
McCartney
19.02.2022 kl 13:25 6083

Skjønner det kamerat, men jeg synes nok at overskriften på tråden er noe overoptimistisk, og på kanten til lureri.
«Oppside 700% og null nedside» heheh, den er nok litt drøy altså.😁 men jeg håper dere får den oppsiden, for all del.
Mr Karma
19.02.2022 kl 13:50 6120

Kjenner meg igjen her McCartney,
TS kodenavn kunne valgt en annen overskrift. Jeg så den flere ganger og skippet den fordi den virket tullete. Null risiko - Yeah sure....., men så tenkte jeg at la meg nå kikke litt på denne null risiko - greia som rett som det var dukket opp og med store bokstaver. Så viser det seg at kodenavn faktisk hadde en case her. Nok til å overbevise meg til å hoppe på toget en stund. Så får vi se.
Tror nok en annen tittel på tråden har tiltrekket seg flere. På den annen side har tråden heldigvis ikke tiltrukket seg noen tullinger. Synes alle innlegg til nå har vært greie.
Mr Karma
19.02.2022 kl 13:55 6126

Jada ikke noe formelt enda, men i meldingen til Oslo Børs mener jeg de skrev at kom bud på 17. Tror det var nevnt av en her på tråden at de har 4 ukers frist. Tror det var kodenavn som skrev noe om frister en plass. Så vi får flere uker med betenkningstid.

Spørs bare om folk kommer til å by opp kursen før budet.....
Pettersons
19.02.2022 kl 17:14 6055

Takker for oppdateringen på 4 uker, visste ikke… har en større post så tvitvi. Hadde Det vært på 80-tallet hadde JF sikkert flyttet rabatten fra verftet over på ny tankskip bestillinger å kjørt nodl i null men der gjør han nok ikke i 2022… bli bra dette
kodenavn
19.02.2022 kl 19:13 6039

Hemen må komme med tilbud innen 4 uker fra de passerte grensen på 40 % den 7. februar.
Budet skal stå i minimum 4 uker, max 6 uker.
Så budet kommer ila 14 dager.
JF pleier å være treg på dette, så det blir vel siste uka.

Hemen Holding Ltd (“Hemen”) has on 7 February 2022 acquired in total 9,300 shares in Northern Drilling Ltd ("NODL"). Following the acquisition, Hemen holds 6,453,826 shares in NODL, representing approx. 40.00% of the shares and votes in NODL. The acquisition has triggered an obligation for Hemen to make a mandatory offer pursuant to section 6-6 (1) of the Norwegian Securities Trading Act.

Hemen will put forward a mandatory offer to acquire all NODL shares not held by Hemen within the four weeks deadline stipulated by section 6-10 (1) of the Norwegian Securities Trading Act. The offer price in the forthcoming offer will be NOK 17 per NODL share
kodenavn
19.02.2022 kl 19:27 6024

Jeg registrerer at noen synes tittelen på tråden, "700 % oppside, null nedside", er litt vel heftig.
Men den er helt korrekt.
Hvis Northern Drilling vinner frem i sin helhet , blir verdien bak hver aksje 130.- til 140.-, altså 700 %.
Hvis man går inn i dag, på 17.-, er risikoen null, ved at Hemen garanterer kursen på aksjen til 17.- frem til utløpet av budet i april.

Hvis kursen stiger, er ikke nedsiden null lenger.
Hvis kursen stiger til f. eks 30.-, vil nedsiden frem til april være 13.- (30 minus 17), mens oppsiden vil være 100.- (130 minus 30)
Etter april vil nedsiden være 30 og oppsiden 100.-
kodenavn
19.02.2022 kl 19:51 6070

Northern Drilling har betalt 230 mill USD i forskudd på 3 skip. Skipene er ikke levert i tide, og kontraktene er derfor kansellert.
Så Northern Drilling forlanger å få tilbake de 230 mUSD + kostnader fra verftet.
Dette utgjør 130-140 NOK pr. aksje.
Dette er advokatmat, og man har ikke garanti for at dette blir endelig utfall, men sannsynligheten vil jeg tro er stor.
At Northern Drilling her skal ende opp med .bare en brøkdel av kravet, som dagens kurs på 17.- skulle tilsi, tror jeg er forsvinnende liten.

JF pleier å vite hva han driver med.
Så sikkert en grunn til at han vil kjøpe ut alle andre aksjonærer til en lav pris.
Dagens kurs på 17 NOK er etter min vurdering helt i tåka.
Slettet bruker
19.02.2022 kl 20:05 6099

Er det ikke uklokt å komme på kant med JF, har mye ugjort han enda. Har vel kjøpt mye rigg/tank oppigjennom fra div verft.
JF en slugger rett og slett.

kodenavn
19.02.2022 kl 20:08 6106

JF er helt klart en av Daewoos største kunder.
De behandler nok han med en viss respekt.
Slettet bruker
20.02.2022 kl 00:40 6041

Utifrå info på hjemmesida til NODL , så mener DSME at de har krav på å beholde forskuddet. Så det lukter jo megling, men at NODL ikke får refundert noe, ja det gjenstår å se.
Hvorfor tar JF styringen og disse grepene nå ,og bruke tid og energi
på å ta over selskapet, hvis han ikke jager gevinst og inntjening.
Det caset her er nesten for godt til å være sant.
Redigert 20.02.2022 kl 00:40 Du må logge inn for å svare
Mr Karma
20.02.2022 kl 08:32 5982

Ja det er nesten for godt til å være sant....., men dette er reelt til nå i alle fall. De siste dagene har det daglig blitt omsatt NODL-aksjer for gode 1 million kr. Så det er mulighet for menigmann å plukke..... Man kan spørre om noe av denne omsetningen er meglerhus som driver og kjøper og selger til seg selv for å holde kursen på 17. Spreaden i løpet av dagen er liten, så det ville kostet dem bare småpenger. For tiden er aksjen i realiteten en gratis opsjon. hva om folk skjønner dette og finner ut at man er villig til å betale 5-6 kr en stund for opsjonen? Vel, da kommer vi over 22 og det ville utløst et kraftig teknisk kjøpssignal for de som handler på grunnlag av teknisk analyse. Da kan mye skje ganske fort. Så det er mange triggere som ligger og venter.... Oppvåkning, nettinteresse, media, styrets uttalelse, teknisk bilde, meldinger...
Slettet bruker
20.02.2022 kl 23:40 5757

Sven på extrainvestor mener forskuddet er borte ved terminering av ordre på skip.

kodenavn
21.02.2022 kl 00:11 5738

DSME (Daewoo) vil prøve å hevde det. Gjør de ikke det, er det bare å betale. Nå kan de håpe på å komme bedre ut enn fullt nederlag, ved å forhandle.
Northern Drilling hevder det motsatte, og krever full tilbakebetaling, pluss renter og kostnader.
Hemen vil gjerne kjøpe hele selskapet, og legger på noen kroner på siste kurs.

Northern Drilling hadde ikke terminert kontraktene hvis det betydde tap av 2 milliarder kroner.
JF har smartere advokater enn det.

Do the math.
Redigert 21.02.2022 kl 00:18 Du må logge inn for å svare
kodenavn
21.02.2022 kl 11:36 5559

claim receivable er nå 227 mill USD, = 125.- pr. aksje.
I tillegg kommer krav om renter og div. kostnader, så totalt krav 130.- til 140.- pr. aksje.
Nå kan den kjøpes for 17.-
Og hvis du ombestemmer deg, vil JF kjøpe den tilbake fra deg i april for 17.-, om du ønsker.
For han vil gjerne ha alle.
Og det er en mulighet at folk snart skjønner caset, og at du kan doble eller tredoble pengene dine på noen uker.
Mr Karma
21.02.2022 kl 19:08 5430

Nok en rolig dag i NODL. Er det Ukraina som tar all oppmerksomheten? Det er riktignok blitt mange selskaper i Norge på børs, men når Norges rikeste person ønsker å overta et børsnotert selskap så er det grunn til å forvente mer oppmerksomhet enn det vi har sett siste tiden.

Men det har gjort det mulig for den lille investor å kjøpe aksjer til JF-pris.

Jaja, det var i hvert fall gøy å kjøpe gratis opsjoner. Så får vi se hva som skjer. De største aksjonærene skulle man tro hadde folk og ressurser til å vurdere overtakingsbudet, og jeg kan ikke forstå annet enn at de svarer nei takk. Dette må jo JF-systemet vite, så jeg tipper han har ingen tro på at han får 90 %. Så skal han bruke NODL til noe, eller er han kun ute etter å gjøre et finansielt kupp?
Solsiden
22.02.2022 kl 09:46 5302

Du kan jo fyre av en mail til et par medier og høre om de vil se på saken, det kan ha gått dem hus forbi. De finner jo mye info i tråden her som de kan sjekke ut. Kanskje de har trodd at det er for godt til å være sant, og ikke sjekket opp ordentlig? De får nok mye oppmerksomhet og mange lesere hvis de skriver litt om dette her, så det bør jo være av interesse.
Mr Karma
22.02.2022 kl 14:16 5192

ja, kanskje jeg gjør det. Men liker ikke det at det blir fremming av en personlig agenda. Selv om jeg ville spilt med åpne kort.

På den annen side bør man kanskje vente på det offisielle overtakelsestilbudet. Det burde skape litt blest. I mellomtiden får folk i det stille sjans til å skaffe seg noen gratisopsjoner..... Jeg har over 40 % av porteføljen her nå, så nå er det nok for min del.

Tror folk tenker litt tradisjonelt her. Vanligvis etter et bud på etselskap har det ern tendens til å stoppe opp og lite skjer. NODL er reelt sett ikke et selskap lengre men en fordring. Her kjøper man en fordring verdt ca. 130 pr. aksje for 17. Er den verdt 130? Hakke peiling. Men JF-systemet må virkelig ha rotet det til for at det skal være verdt 17. Kanskje Daewoo har en slags motsatt holdning av det vi har. De ønsker forhandling, fordi hver million de kan barbere fra kravet er for dem ren gevinst.
Almirante
25.02.2022 kl 09:02 4808

Lurer på hvem som selger til under 17kr?? Kan det være at Marius Hermansen selger sine 340K aksjer til JF? Og hva med Ørn? Har han kastet kortene?
kodenavn
25.02.2022 kl 15:43 4716

Da kommer tilbudet til uka.
Det er ikke mange som selger. Omsatt 24.588 aksjer i dag.
Fint å ha garantert minstepris på 17.- i disse urolige tider.
Lyslugg
02.03.2022 kl 10:11 4265

God dag folkens! Ser Fredriksen selskap Hemen holding har fått godkjenning om å kjøpe alle aksjene til Northern til 17! Betyr det at vi alle må selge aksjene våre enten vi vil eller ikke? Hvordan skal vi forholde oss til dette, vi som ikke ønsker å selge dem til 17?
BarrenWuffet
02.03.2022 kl 11:14 4196

Ja, Fredrikssen har rånat oss aktionärer. Igen...
Pettersons
02.03.2022 kl 11:33 4159

Ranet oss er vel å ta i …. Han har vel strengt tatt ikke gjort annet enn å legg ett bud som var 25 % over det markedet priset selskapet til i februar… budet er ett bra signal for aksjonærene , så er det vel bare å takk høflig nei om du syns budet er for lavt….

Hvorfor skal han legge ett høyt bud ? Han bli å gjør som vanlig , legge inn flere bud over lang tid for så riste av de siste på slutten….ref Norwegian properites osv osv
kodenavn
02.03.2022 kl 12:53 4120

Alle står helt fritt om de vil selge eller ikke. Hvis du ikke vil selge, gjør du ingen ting, og beholder dine aksjer.
Hvis du vil selge, må du selge over børs innen 30. mars, eller gi beskjed til DNB innen samme dato at du aksepterer tilbudet.

Skal du selge?
Det er et spørsmål om du tror Northern Drilling vinner frem med sitt krav overfor Daewoo.
Vinner NODL totalt, vil aksjen bli verd 130.- ish, og du gjør årets kule.
Skulle de tape totalt, blir aksjen verd null.
Og så er det alle mulige varianter i mellom null og 130.-
Det er vel bare Hemen/ Fredriksen som kan ha en viss peiling på mulig utfall.

Jeg regner med at det er derfor han vil kjøpe alle aksjer.
Hvis du tror JF har rett, kan du kjøpe aksjen over børs før 30. mars.
rayeknor
02.03.2022 kl 19:31 3987

Nå er ikke jeg ekspert på shipping men grunnen til at kursen står fast på 17 er vel i tillegg til allerede nevnte årsaker, tidshorisonten. Oppgjør som de kanselleringene det er snakk om her tar vel helst år ikke måneder. Tror det vil skje fint lite denne måneden frem til budet uløper, om ikke andre har annen informasjon?

Positivt at Hemen og feks styreleder har handlet aksjer nylig, noen med erfaring hvor lang tid slike prosesser som dette tar? Tror det er rimelig mye lengre enn det man kan få et førsteintrykk av her, tror ikke 17 er siste budet men tror ikke neste bud blir en dobling for å si det sånn.

edit - ser etter litt googling at arbitrasje prosessen kan ta så lite tid som ca 3 måneder så da er det vel litt livv laga hvorfor JF legger inn bud nå. Kan selvfølgelig ta lenger tid og.
Redigert 02.03.2022 kl 19:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.03.2022 kl 20:57 3909

Jeg tror dette blir som i Avance hvor budet var 43. De som ikke solgte til 43 får idag ca 37 over børs.
Nodl mister støtte etter tilbudsperioden og vil bli handlet til stadig lavere kurser. Men man kan jo håpe på interesse fra andre aktører noe jeg betviler
Har ikke mange aksjene selv men gir de til JF innenfor tidsfristen 30 mars
Surik
04.03.2022 kl 23:05 3546

Jeg tenker det er mulighet for at JF tar levering av boreskipene likevel. Etter å ha kjøpt hele Nodl billig, jeg ender vel med å bli tvangsinnløst.
Markedet er på vei tilbake, og opprinnelig pris på $296 mill. virker plutselig ikke så galt lenger. Ref. Samsung kvittet seg med et før jul til $245.
De finner sikkert jobb til de, nå skal alle inn i rigg.
kodenavn
09.03.2022 kl 10:26 3153

Det var et helt annet handelsmønster i NODL i går enn i ukene som har vært.
Det ble i går for første gang på lenge kjøpt på 17.-, den sluttet 17,02, og det lå igjen 50.000 aksjer på kjøp på 17.- etter sluttauksjonen.
Og større volum enn på lenge.
Det kan være at det er noen som har begynt å spekulere i at det kan bli et attraktivt forlik, eller det kan være noen som har innside om mulig forlik, som posisjonerer seg,
Utfallsrommet etter 30. mars er mellom null og 130.-
Jeg gjetter på nærmere 130.- enn null, siden JF vil kjøpe.
Det skal bli spennende å se om det blir fart i aksjen før 30. mars.

kodenavn
09.03.2022 kl 15:11 3123

Da er den 10 øre over Hemens tilbud, omsettes nå for 17,10
Det kan bli bra avkastning i prosent hvis man får 130.- om et halvt år.
Spennende.
Mr Karma
09.03.2022 kl 15:27 3142

Ja på tide, - om lite foreløpig....

Sett gjennom tilbudet fra JF. ganske enkle greier.... Kan ikke forstå at styret eller andre insidere er ute og rasler litt. Hvis NODL ikke er verdt mer enn 17 pr.aksje (som er VELDIG langt fra regnskapsverdi pr. aksje, så burde noen vært ute for lenge siden og nesten latterliggjort tilbudet fra JF. Det er overhodet ikke i henhold til god regnskapsskikk å balanseføre en aktiva i selskapet som "egentlig" er verdt en brøkdel. Selvfølgelig kan JF og andre legge inn bud som det passer dem, men hvor er motstanden? Tør ingen si imot JF? det er mye som skurrer her.
kodenavn
10.03.2022 kl 16:14 2969

Ja, det er fritt frem å komme med bud. Og budgiver kan tilby hvilken pris han vil selvfølgelig.
Tenk på et tall. 17,- 47.- eller 117.-
Jeg tenker på 130.-
Det er i hvert fall stor sannsynlighet for at fasit blir et tall langt nord for 17.-
Place your bets.
Dette kan bli børsvinneren i år.
kodenavn
11.03.2022 kl 10:30 2874

Det er nok flere enn Fredriksen som vil ha denne for 17.- :)
kodenavn
11.03.2022 kl 12:39 2829

På salgssiden ligger det nå bare 9000 aksjer til salgs opp til 19.-
Her kan det gå unna hvis noen tar tak.
Og hvis den først går et par kroner, tror jeg rallyet kan begynne.
Spennende.
kodenavn
11.03.2022 kl 13:41 2795

Tenk på et tall. 17,- 47.- eller 117.-
Jeg tenker på 130.-, som er Northern Drillings krav mot verftet.
Det er i hvert fall stor sannsynlighet for at fasit blir et tall langt nord for 17.-
Place your bets.
Mr Karma
11.03.2022 kl 14:15 2767

Noe jeg lurer på.....kanskje de som har fulgt selskapet en stund kan svare. Daewoo bestrider kravet fra NODL. Bestrider de 100% ? Jeg mener, er det ikke ikke en del av det som de kan tilby? Er kravet avvist av juridisk taktikk? En måte å sikre seg forhandlinger?

Sannsynligheten må jo være minimal for at Daewoo har gjort alt rett, og JF & co har gjort alt feil. Revisorer har tydeligvis godtatt oppføringen av kravet i balansen. Hva vet de?

Denne aksjen burde vært i minst 50. På en eller annen måte har aksjen havnet i en slags kollektiv overpessimisme som jeg ikke kan se grunnlag for. Det kan ikke JF heller, så han ser her kan han sveipe inn store verdier. JF har ikke gjort meg noe, men jeg ser ikke poenget at aksjonærene skal overføre en milliard til han.

Styret, som skal ivareta aksjonærenes interesser, burde vært på banen her for lenge siden. Svakt.

kodenavn
11.03.2022 kl 14:42 2732

Lov om verdipapirhandel (verdipapirhandelloven)

§ 6-16.Selskapets uttalelse om tilbudet
(1) Når det fremsettes tilbud etter reglene om tilbudsplikt, skal selskapets styre utarbeide og offentliggjøre et dokument som inneholder styrets begrunnede vurdering av tilbudets konsekvenser i forhold til selskapets interesser, herunder hvilken effekt tilbudsgivers strategiske planer som angitt i tilbudsdokumentet vil kunne få for de ansatte og for lokaliseringen av selskapets virksomhet. Dersom styret ikke finner å kunne gi en anbefaling til aksjeeierne om hvorvidt de bør akseptere tilbudet eller ikke, skal det redegjøres nærmere for bakgrunnen for dette. Det skal også opplyses om styremedlemmenes og daglig leders eventuelle standpunkt til tilbudet i egenskap av aksjeeiere i selskapet. Dersom styret innen rimelig tid mottar en særskilt uttalelse fra de ansatte om tilbudets innvirkning på sysselsettingen, skal denne vedlegges dokumentet.
(2) Uttalelsen skal foreligge senest én uke før tilbudsperiodens utløp.
(3) Uttalelsen skal sendes tilbudsmyndigheten, og gjøres kjent for aksjeeierne og de ansatte.
(4) Er tilbud fremsatt av noen som er medlem av styret i selskapet, eller er tilbudet fremsatt i forståelse med selskapets styre, avgjør tilbudsmyndigheten hvem som skal avgi uttalelse som nevnt i første ledd på vegne av selskapet.
Mr Karma
11.03.2022 kl 14:54 2718

Bra kodenavn. Visste det var noe slikt. Men ikke sett loven.

Jaja da kan jo styret drøye det litt til slik at JF kommer over 50 %, så har han kontroll, så kan sirkuset starte etterpå. Er det noe deal her med meglerhusene at kursen kan ikke kjøre før JF er over 50 %?