OPPSIDE 700 %, RISIKO NULL

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
03.01.2024 kl 19:49
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
kodenavn
NODL 09.02.2022 kl 09:34 389092


NODL, oppside 700-800 prosent.
Så kom meldingen om at Hemen, John Fredriksens personlige investeringsselskap, har kjøpt 9300 aksjer, og tippet over grensen på 40 % av aksjene i Northern Drilling, ticker NODL.
Dette lille kjøpet betyr at Hemen har tilbudsplikt på resten av aksjene i NODL Det ble samtidg meldt at det vil komme et bud på kr. 17.-

Kursen går selvfølgelig rett til 17.-, der den stoppes av en ivrig selger. Det er ingen premie for å gjette hvem det er.

The offer price in the forthcoming offer will be NOK 17 per NODL share, which exceeds the highest price Hemen has paid for shares in NODL during the last six months.

Fint tenker du. Tilbud på 17.-, og kursen er 17.-, case closed, her er det ikke penger å hente.
Men er det slik ?

Jeg mener potensialet er skyhøyt her.

CASET, kortversjon:
Northern Drilling, riggselskap. Tidlligere eide rigger er skilt ut i eget selskap, og er ute av regnskapet. Selskapet har pr idag ingen eiendeler. Litt gjeld og litt cash går i ca null.
Så cirka et tomt selskap uten gjeld eller eiendeler.

MEN, selskapet har et krav på Koreas store verft, Daewoo, DSME (verdens 3. største verft) på
230 MUSD, pluss renter, kostnader mm., dvs. 124-150 NOK pr. aksje.


Kravet:
Sea Drill hadde bestilt 2 nye boreskip, West Aquila og West Libra, av Daewoo. Som kjent gikk det ikke så bra for Seadrill, og NODL kjøpte skipene av Daewoo for 592 millioner dollar, og betalte inn 180 millioner dollar ved signering av kontraktene.
Skipene skulle egentlig leveres til Northern Drilling i henholdsvis januar og mars 2021, men leveringen ble utsatt en rekke ganger før begge ble kansellert i henholdsvis august og oktober i fjor pga kontraktsbrudd ved at verftet ikke klarte å levere i tide.
NODL bestilte også boreskipet Cobalt av DAEWOO. Her ble det innbetalt 50 mill dollar.
Denne kontrakten er også kansellert.

Det betyr at Northern Drilling har et krav mot Daewoo på minst 230 millioner dollar, eller over2 milliarder kroner. Det tilsvarer 124 kroner pr. aksje. I tillegg kommer renter og eventuelt andre kostnader.

Løsning:
Hemen forhandler med DAEWOO om kravet, Hvis de blir enige, blir de sikkert enige etter at tilbudsplikten har gått ut, altså tidligst i mai, for Hemen håper selvfølgelig at noen skal si ja takk til 17.-.
Hvis de ikke blir enige, går saken iht kontrakten til voldgiftsdomstolen i London. Da kan det ta tid,
12 til 24 måneder.

Sannsynlighet for å vinne frem med kravet:
De som kjenner saken best, er Hemen, dvs John Fredriksen og hans advokater.
Hemen kjøpte 9300 aksjer for å komme i budplikt.
Jeg tenker at storeulv (JF) ikke ville prøve å kjøpe selskapet hvis han ikke trodde han skulle vinne frem mot Daewoo. JFs advokater er de beste i gamet, og jeg tror de visste veldig godt hva de gjorde da de kansellerte kontraktene. Det høres også rimelig ut at det er en klausul som sier at kjøper skal ha igjen pengene hvis selger ikke klarer å levere.

Risiko ved å kjøpe NODL. Oppside og nedside.

Nedside:
Hemen må fremsette det pliktige tilbudet innen 4 uker. Det må stå i minimum 4 uker, max 6 uker,
Så en gang mellom 9. mars og 20. april, er du GARANTERT å få igjen 17 NOK.
Så i 4-10 uker fra nå, har du NULL risiko, bortsett fra rentetapet på investeringen.
Hvordan kursen vil gå etter mars/april, er umulig å spå.

Oppside:
De siste ukene har det vært omsatt 20-40.000 aksjer pr dag.
Igår og i dag ble det omsatt hhv. 207.000 og 284.000 aksjer.
Hemen har 6.453.826 aksjer. De har JF neppe lyst til å selge. Og de holder lenge om mange vil kjøpe.
Jeg tror egentlig ikke mange av de andre aksjonærene har lyst til å selge heller. I hvert fall ikke
topp 20, som har 29,4 % (i tillegg til Jfs 40 %)
Så 69,4 % av aksjene sitter ganske godt fast tror jeg.
Da er det 4.9 mill aksjer som kan sitte løst. Det er ikke mye.
Hvis mange som leser dette mener det samme som meg, at her er nedsiden et stykke fremover NULL, samtidig som best case litt frem i tid med god sannsynlighet er 130.-ish, vil aksjen gå uten at noen kan holde den igjen
Så hvor mye vil den gå ?
Det kommer an på hvordan kjøperne vurderer sannsynligheten for 130.-
Hvis de som jeg tror den er stor, burde kursen kunne gå til mellom 60.- og 100.- ganske fort.
Hvis de tror den er mindre, går den til 30, 40 eller 50.
Det som er sikkert, er at 17.- er helt feil kurs. For da har du null risiko, og betaler null for muligheten at kursen kan gå til 130.-

Hva hvis kursen går ?
Da har JF 2 muligheter.
A) La budet gå sin gang, og ta de aksjene han får fra bevisstløse tanter til 17.-. Så må han finne seg i å bare få 40 % av oppgjøret, og vi andre aksjonærer får resten.
B) Han kan øke budet, og se om det gir ham flere aksjer. Om han gjør dette, og eventuelt hvor mye, er håpløst å gjette på.
Men Hemen kan bare tvangsutløse andre aksjonærer hvis han får over 90 % av aksjene.
Og det er hele min agenda med å skrive dette. Det er ikke bare ren nestekjærlighet :)
Jeg vil at dere skal se at oppsiden er kjempestor, mens nedsiden er null
Hvis dere er enige meg i vurderingene her, vil kursen gå langt, og jeg vil ikke bli tvangsinnløst for knapper og glansbilder, dvs 17.-.

Og hva er min horisont ?
Det beste ville være om Hemen ble enige med DSME i løpet av forsommeren.
Fra 17.- til 130.- på noen få måneder hadde vært fint, og det kan skje.
Jeg tror sannsynligheten for å få 130.- er stor, og jeg selger ikke billig.
Men saken kan gå til voldgiftsdom i London. Da tar det lenger tid.
Tid er penger sies det, og i tilfelle saken går til London og det tar et år eller mer, er jeg klar for å selge under 130.- . Mellom 90 og 100 kanskje ?
Kommer vi ikke dit, venter jeg på London.



Lykke til, håper du gjør en kule på denne. Risikoen er i hvert fall null inntil videre.
Du har ikke en gang markedsrisiko i ukene som kommer. Går markedet åt skogen, får du fremdeles dine 17.- Hemen har cash.
Mr Karma
28.09.2023 kl 03:42 5725

Ja Guuz, takk for noen mer detaljer.

Noe av det som innlegget ditt belyser er noe av det jeg har reflektert over siden våren 2022. Nemlig kundebehandlingen fra verftet. Det burde jo være i deres interresse helt starten av å være løsningsorientert. Det er ikke bare JF, men hvordan dette kan spre seg i shippingmiljøet. Jeg ville ikke bestilt noe ved det verftet med det lille jeg vet. Men så vet vi aksjonærer veldig lite om hva som egentlig har skjedd. Har NODL prøvd seg på en frekk en? Altså å prøve å få tilbake pengene i noe som de i ettertid har sett på som en dårlig investering? Er NODL skyld i noen av forsinkelsene? Hadde verftet advokater som kommuniserte bedre i rettsrunden? Det er mye her som vi ikke har oversikt over. Det er jo tross alt tøft av retten og ikke gi NODL noe, så det må ligge noe her som ikke lukter helt bra. Pressemeldingen er litt kryptisk, for man kan jo tolke det slik at det kan bli litt igjen til NODL til slutt likevel.

Men slik jeg ser det er jeg interessert i et lodd hvis kursen er rundt 50 øre. Den burde ikke falt så langt ned, bl.a. fordi man har en uavklart rigg igjen. Men den er vel håndtert like dårlig, så derfor er aksjen nå slik jeg ser det en konkurskandidat. Riktignok med en jackpot faktor i seg. Jeg innrømmer det.

Vi får se om det kommer fram noe mer etter hvert. Selskapet skulle jo komme med noe. Kanskje de t.o.m. endrer strategi på den riggen som er igjen.
FaeniHelvete
28.09.2023 kl 08:04 5534

Dette er en kynisk bransje. Når verftene i Korea spyttet ut drillskip etter drillskip, semi sub etter semi sub, så aksepterte selskapene i overkant mye fra verftene og tok over båter som ikke var ferdige og fikset de på seilasen. Når oljekrisen traff verftene og ingen selskaper ønsket å overta båter, fordi de ikke hadde kontrakter å gå til, så gjorde de alt det de kunne for å trenere og tyne verftene. De som mente de hadde grunnlag for å terminere kontrakten gjorde selvsagt det, og i en rekke tilfeller så hadde de jo det fordi verftene var notorisk dårlig på å levere som avtalt. Verftene var i overlevelsesmodus, og litt som at flyselskapene satte alt av utbetalinger på hold ifbm covid, så var verftene selvsagt ikke interessert i å bare bøye seg frem og ta imot. Det var ikke all verdens stemning å traske rundt i Okpo i denne perioden, når flere tusen verftsarbeidere fikk fyken i slengen.

Kundebehandling fra verftet? løsningsorientert? De har jo i utgangspunktet vunnet første runde, NODL hadde ikke grunnlag for å terminere kontraktene. Da er det jo vanskelig å anklage verftet for dårlig kundebehandlig og at de ikke er løsningsorientert. Løsningen for deres del er jo selvsagt at eier skal ta imot båtene de har bestilt. Det er jo ikke veldedighet, fra noen sin side. Hadde verftene konsekvent tapt sakene så hadde det vært en annen sak, men de gjør jo ikke det. Ordrebøkene er fylt til randen og JF bygger uansett ikke skip for å være snill hvis markedet ikke eksisterer.

Troll_Leff
28.09.2023 kl 09:59 5304

Alt som Fredriksen er i er det bare å holde seg borte fra, det går vanligvis ikke til med aksjonærenes fordel, men det er jo noen som kjøper også her.
Mr Karma
28.09.2023 kl 10:04 5361

Jeg mente kundebehandling og løsningsorientering før kanselleringene.
FaeniHelvete
28.09.2023 kl 10:18 5327

Hva får deg til å tro at kundebehandlingen var dårlig og at verftene ikke var løsningsorientert? Verftene var jo desperate etter å bli kvitt båtene, mens kundene var desperat etter å unngå å overta båtene
Mr Karma
28.09.2023 kl 10:28 5320

Menes ikke som anklage. Tar jo opp spørsmålet om det egentlig var NODL som har prøvd seg på en frekk en.
Aldara
28.09.2023 kl 10:31 5350

Tror dere Freksen tar halen mellom beina og stikker fra denne da? Tror dere siste ord er sagt mtp oppfølging?
FaeniHelvete
28.09.2023 kl 10:43 5319

Hvordan ser du for deg at dette kommer til å utspille seg? Har NODL nok penger på bok for å kjøre en anke uten emisjon?

At de har tapt den første runden betyr ikke at de taper en anke, men det sier jo noe om kortene de har på hånda at de i utgangspunktet tapte.
Aldara
28.09.2023 kl 10:54 5280

Jeg vet ikke noe om hvordan dette skal/burde utspille seg men kan ikke tro Freksen gir seg uten kamp!
elnomi
28.09.2023 kl 11:07 5244

Fredriksen kommer nok til å vise muskler nå.
Fredriksen er ikke en mann du ønsket å legge det ut med innen dette segmentet. Det kan bli fryktelig tung og kostbart. Det lukter anke og deretter forlik.
FaeniHelvete
28.09.2023 kl 11:22 5206

Jeg forstår fortsatt ikke helt logikken her, som om Fredriksen ikke viste muskler i utgangspunktet? Markedet rår, og per dags dato så er ordrebøkene fulle i lang tid fremover


Arkeka
28.09.2023 kl 11:29 5179

Om man ser forbi alt støyen som pågår innad i NODL akkurat nå,så til syvende og sist,skulle man burde tro at dette skall-selskapet,om di taper hele veien,burde likevel ha sin salgs-verdi for andre selskaper i samme bransje,med tanke på utnyttelse av di store fremførbare minus-tallene som dette har påført i regnskapet,eller er jeg helt på jordet nå?
Stokk Dum
28.09.2023 kl 11:30 5191

Er vi helt sikker på at det er muligheter for å anke (appeal) denne avgjørelsen?

mvh
unikum
28.09.2023 kl 11:46 5155

Spekuleres det kun å kjøpe selskapet pga det fremførbare underskuddet godtas det ikke fra skatte myndighetene, derså får man ikke utnyttet dette. Jeg aner ingenting om selskapet sådan om det sitter på eiendeler båter, rigger så vil det stille seg annerledes.
elnomi
28.09.2023 kl 11:52 5139

Forstår du ikke logikken, dersom Fredriksen setter dette på agendaen og virkelig legger sin tyngde bak?
Selv tok jeg en fin trade i går i denne aksjen og er pt ikke inne, men selskap der Fredriksen er tungt inne i så skal en bare gjøre akkurat det samme som Fredriksen gjør. Da tjener en gode penger. Det er vel slik at NODL også har ett krav til på et betydelig beløp?
Troll_Leff
28.09.2023 kl 11:55 5128

Her er kommer det garantert noen gribber til syne på aksjonærlisten som vil kjøpe seg fremførbare underskudd i milliardklassen, som vil gi skattelette i årevis fremover, og i tillegg få tildelt børsplass på kjøpet. Spetalen har gjort noe lignende for en del år siden, tror Sveaas og flere andre som har gjort det samme. For å skape mest mulig usikkerhet, er det vel ingen tvil at kursen skal lenger ned, så skal bli moro å se hvor langt ned de får kursen, som i seg selv er svært underholdende.
Redigert 28.09.2023 kl 11:58 Du må logge inn for å svare
Gozilla
28.09.2023 kl 11:58 5117

Hadde Nodl skattet til Norge hadde det nok vært det, siden de er registrert i et skatteparadis å skatter kr 0.- der så er det intet å hente på underskuddet.

Over og ut!
X-43 scramjet
28.09.2023 kl 12:02 5097

Klart det er verdier igjen i NODL. Ankes det og det kommer et slags forlik med redusert erstatning, en enighet til slutt så er 25 kr per aksje et bra bet. En betydelig overreaksjon fall fra 28 kr til 3 kr. Skal nok se at den går til 10 kr snart på en god melding
Gozilla
28.09.2023 kl 12:16 5066

Scamjet
Du lever i en utopi. Fullstendig uten bakkekontakt !
rischioso
28.09.2023 kl 13:29 4907

Hadde det vært bare halvparten så mye kunnskap som det er gribber på denne tråden så hadde ikke kursen ligget her nede - på tide å plukke litt mens andre er opptatt med å finne ut av det fremførbare underskuddet..;)
unikum
28.09.2023 kl 13:48 4858

Og der kom det plutselig en til som liker å hausse bare det går ris sin vei... Er"n inne så er han/hun like fort ut igjen.I just s.... it
rischioso
28.09.2023 kl 13:57 4819

Hausse?

Overreaksjonen hausser seg selv - det skal ikke mer til enn en melding om at avgjørelsen blir anket så er kursen tilbake på 2 sifret - og anke blir det. Har fortsatt til gode å se at Fredriksen gir seg etter et tapt slag - en krig består som kjent av mange slag og Fredriksen har det med å vinne krigen og det er det og kun det som betyr noe og da gjelder det å benytte muligheten mens den ennå er der - mao, det er faktisk lov å tenke selv - JustSayin...;)
Redigert 28.09.2023 kl 14:00 Du må logge inn for å svare
unikum
28.09.2023 kl 14:09 4806

Mye mulig han vil anke hvis det er noen verdier å redde. Om du og dere andre har da tålmodighet til å sitte å vente 1 år før dette kommer opp med den risikoen ? tja det kan ikke jeg svare på men de fleste inne her har vel en horisont på kun få dager..
rischioso
28.09.2023 kl 14:15 4775

1 år? Det er jo ikke snakk om å vente på selve ankebehandlingen, men at det bestemmes at det skal ankes og en slik melding kan tikke inn hvilken dag som helst ...;)
Troll_Leff
28.09.2023 kl 17:31 4262

Ikke kom å si det ikke er verdier i selskapet. Boreskipene eksisterer fortsatt, og har vel fortsatt en viss verdi, og egentlig en større verdi i dagens marked, enn den gang avtalen ble signert og innskuddet ble betalt. Kravet fra NODL var vel "kun" innskuddet. Verftet har bare avist kravet fra NODL, og ikke noe mer enn det, verdiene ligger fortsatt i hypermoderne 7 gen. skipene som kan operere på ultra dypt vann, som ikke er for mange av. Får "tvinge" frem et salg av skipene da, så blir egenkapitalen i selskapet enda større. Et selskap med nærmere null i gjeld, og "egenkapital" på over 2 milliarder, vil neppe JF gi slipp på, så noe er det denne luringen har i gjære. Anke blir det selvfølgelig, spørsmålet er hva motkravet blir og hvor stort, resten av boreskipene uten å betale ekstra utover innskuddet ?
Redigert 28.09.2023 kl 17:58 Du må logge inn for å svare
TonyB
28.09.2023 kl 17:40 4243

Om ikke skjønner jeg lite av at selskapet uttalte at de vurderte å anke…
FaeniHelvete
28.09.2023 kl 18:29 4142

For å være helt ærlig, nei. Jeg forstår ikke logikken.

Dersom Fredriksen setter dette på agendaen? Har han ikke over 40% av aksjene i NODL, nesten 8 millioner aksjer? Samme Fredriksen som prøvde å ta over hele selskapet i fjor med et bud på 17 kroner aksjen? For min del så fremstår det jo som om han har hatt dette på agendaen ganske lenge....

Spørsmål 1: Hvor mange selskaper velger å anke?

"In order to successfully appeal an arbitral award, a number of requirements must be met. First, the party seeking the appeal must demonstrate that the appeal is based on a question of law. The term “question of law” is broadly interpreted, and includes questions of interpretation and application of the law, as well as questions of procedural or evidential fairness.

Second, the question of law must be one that affects the outcome of the award. This means that the court must be satisfied that the outcome of the arbitration would have been different if the question of law had been correctly determined.

However, an appeal against an arbitral award is not the same as a rehearing of the dispute. An appeal can only be made on limited grounds, which also include:

The arbitrator lacked jurisdiction to make the award.
The award was made in breach of natural justice.
The arbitrator acted improperly or exceeded his or her powers.
The award is in conflict with public policy.
It is important to note that an appeal cannot be made simply because one party is unhappy with the decision made by the arbitrator. There must be a valid legal reason for the appeal."

Spørsmål 2: Hvis nå NODL har anledning til å anke, har de nok penger på bok til å dekke det økonomiske aspektet eller snakker vi emisjon?

Spørsmål 3: Hva ser man for seg at Fredriksen skal gjøre som han ikke allerede har forsøkt? Tror du Koreanerne først nå oppdager at det er Fredriksen som står bak selskapet og at de bare kaster kortene etter å ha vunnet?

Igjen, ordrebøkene på verftene er stappfulle. Hva er det egentlig Fredriksen skal true med, at han aldri skal bygge noe på DSME igjen?

Jada, NODL har krav knyttet til en semi sub, men DSME kan jo også snu seg rundt etter å ha vunnet denne saken og rette krav mot NODL knyttet til verftets tap. Hvordan vil det påvirke hva selskapet vil sitte igjen med om de nå skulle vinne det gjenværende kravet.

Edit:

De økonomiske kravene fra Hanwha mot West Aquila og West Libra, som inkluderer tap som følge av termineringen av avtalene, renter og juridiske kostnader, vil bli avgjort i en kommende voldgiftshøring.

Redigert 28.09.2023 kl 18:37 Du må logge inn for å svare
X-43 scramjet
28.09.2023 kl 19:08 4048

Spennende å se hvilke verdier for riggene som er tilgode for NODL. Kursen holdes kunstig nede nå etter tapt voldgiftsak, men kommer det plutselig fram at de får en erstatning, et slags forlik, så kan det godt være verdier for 25 kr per aksje. JF gir seg ikke lett her. Tror på store svingninger i aksje kursen til vi vet noe mer
FaeniHelvete
28.09.2023 kl 19:11 4031

Hvorfor skulle det være verdier tilgode for NODL ifbm riggene?
Hvorfor skulle det plutselig komme en "erstatning, et slags forlik" etter at de har tapt?
Troll_Leff
28.09.2023 kl 19:14 4034

Hvor har du dette fra at ikke Fredriksen har over 40%?
per 28 aug. 2023 hadde Fredriksen& Co min. 40,63% av aksjene 7 861 388 40,63 HEMEN HOLDING LIMITED
Gozilla
28.09.2023 kl 19:15 4038

Mannen er splitter pine gal.
Ignorer han. Minner meg om en manisk skribent som frekventerte NOL trådene en lengre periode.
Kastet rundt seg med grunnløse påstander uten rot i virkeligheten.
Alt til egen vinning skyld.
Tipper han kjøpte på 8kr å ser alt av sparepenger ryker med i NODL konkursen som MÅ komme
Troll_Leff
28.09.2023 kl 19:15 4058

Jæv.. luring, så du tror JF bare kaster kortene, og setter bare strek over milliardene, og ferdig med hele greia. Spent på hvem som overtar "restene" av skipene, går gjerne inn i velferdskassen til verftet disse da :-)
Redigert 28.09.2023 kl 19:44 Du må logge inn for å svare
Troll_Leff
28.09.2023 kl 19:16 4062

Jeg tro faktisk du er mye verre... og heller du som må ignoreres.
Redigert 28.09.2023 kl 19:16 Du må logge inn for å svare
Troll_Leff
28.09.2023 kl 20:50 3888

Ja, det er mye rart som skjer i Storeulv sine selskaper, hvor mange ganger skal dette skipet selges tro, og skipet skulle være leveringsklar nå i Q3 2023.

Vær obs på meldingen er fra november 2022
Transocean on Friday confirmed that Liquila Ventures has agreed with DSME to purchase for approximately $200 million Hull 3623, the ultra-deepwater drillship, formerly known as West Aquila.
https://www.upstreamonline.com/rigs-and-vessels/dsme-finds-buyer-for-twice-rejected-ultra-deepwater-drillship/2-1-1356696

https://e24.no/boers-og-finans/i/gEkxvL/mohn-plukker-opp-riggen-fredriksen-avbestilte-i-krisen
Redigert 28.09.2023 kl 20:58 Du må logge inn for å svare
X-43 scramjet
28.09.2023 kl 21:24 3808

"Gjennom 2021 har Northern Drilling varslet det sørkoreanske verftet Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering om at det ikke ønsker å ta levering av dem, henholdsvis i august og oktober. Riggselskapet krever også å få refundert 180 millioner dollar, eller rundt 1,6 milliarder kroner, som er forhåndsbetalt til verftet – i tillegg til renter og andre eventuelle kostnader.

Fredag morgen melder Northern Drilling at verftet har motsatt seg begge kravene og det har krav på å beholde pengene. Riggselskapet vil motsette seg dette, opplyses det".


NODL må jo få igjen noe av de 1.6 milliardene? Siste ord er ikke sagt i denne rettsaken. Måten kursen ble gruset på er urettferdig. Håper dette snur og kursen går til 10-12 kr igjen
Troll_Leff
28.09.2023 kl 21:54 3724

God butikk dette for verftet, først 180 mill USD fra NODL, og så 200 mill USD fra Transocean. Verftet kan vel like greit beholde riggene til de har funnet enda en ny kjøper, som de kan vri ut et par milliarder til ut av. Når de slipper å betale tilbake, er det jo ren netto og null risiko for verftet inntil de møter en skikkelig "kvist"
Verftet har selvfølgelig ikke krav på å beholde pengene som de har tatt inn i forskudds betaling, og i tillegg selge skipende enda en gang til og igjen ta seg forskudds betalt. Til og med Fredriksen finner seg ikke i en slik "hestehandel"
Redigert 28.09.2023 kl 22:05 Du må logge inn for å svare
X-43 scramjet
28.09.2023 kl 22:57 3582

Forskudds betaling betalt inn på 1.6 milliarder. Der har vi det. Dette her en helt annen sak enn Awilco Drilling sin. Vil si denne saken faktisk er unik. Men nå får vi vente på resultater om fremtidig ankesak. Men aksje kursen på 4 kr er helt feil prising
Rassen
28.09.2023 kl 23:24 3531

😂😂😂😂😂🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤡🤡🤡🤡🤡🤡
Troll_Leff
28.09.2023 kl 23:35 3593

Når folk begynner å bli "edru", skjønner de vel at kursen skulle vært 2 sifferet. At verftet har solgt minst et av skipene til Transocean for USD 200 mill, for levering nå i Q3 2023. Da har de i utgangspunktet solgt en annen manns eiendom uten tillatelse, og i tillegg beholdt pengene, da bør det ringe en bjelle hos de fleste. Utrolig hva folk får seg til å tro.
https://www.marinelink.com/news/northern-drilling-cancels-drillship-order-489960
Redigert 28.09.2023 kl 23:53 Du må logge inn for å svare
rischioso
29.09.2023 kl 00:34 3615

Ja, for oss andre som kjenner til historien vet at Fredriksen ikke er den som legger seg ned ...;)

Skattekravet på 2 milliarder er det nok mange som fortsatt husker - staten endte opp med å få knappe 2 millioner hvor Fredriksen etter det takket for seg og flyttet ut av Norge.

Fredriksen har opp i gjennom årene vært involvert i mange lignende saker både gjennom FRO og SDRL og både mot verft og konkurrerende selskaper hvor han har det med å få det som han vil - den lange feiden med Euronav er et godt og nærstående eksempel:

https://www.tradewindsnews.com/tankers/john-fredriksen-said-to-be-close-to-deal-for-large-chunk-of-euronav-fleet/2-1-1526155

Fredriksen har gjennom MOWI tatt ut søksmål mot staten vedrørende lakseskatten:

https://www.nrk.no/nordland/mowi-sitt-anlegg-i-heroy.-hadde-overskudd-pa-11-mrd-_-na-varsler-laksegigant-soksmal-mot-staten-1.16525755

* For å nevne noe - Mao, Fredriksen flyr både høyt og lavt og gir seg aldri før han må og det har visst seg historisk å være heller sjelden så at han vil anke her er sikrere enn banken. Også er det verdt å få med seg at Fredriksen/NODL har en annen erstatningssak gående i parallell mot det samme verftet angående den halvt nedsenkbare riggen West Cobolt hvor kontrakten ble kansellert - Fredriksens krav her inklusive renter fra 2019 + skadeserstatning beløper seg til nærmere milliarden og en slik melding kan tikke inn hvilken dag som helst - melding om at de anker den andre saken likeså hvor hver av disse vil kunne sende kursen umiddelbart tilbake til 2 sifret - så helt klart verdt et bet hvor nedsiden etter 2 dagers monstertall og overreaksjon fra 27nok til 4nok er blitt betydelig begrenset, mens den potensielle oppsiden er formidabel.- valget burde derfor være enkelt ..;)
Redigert 29.09.2023 kl 00:58 Du må logge inn for å svare