OPPSIDE 700 %, RISIKO NULL

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
03.01.2024 kl 19:49
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
kodenavn
NODL 09.02.2022 kl 09:34 392184


NODL, oppside 700-800 prosent.
Så kom meldingen om at Hemen, John Fredriksens personlige investeringsselskap, har kjøpt 9300 aksjer, og tippet over grensen på 40 % av aksjene i Northern Drilling, ticker NODL.
Dette lille kjøpet betyr at Hemen har tilbudsplikt på resten av aksjene i NODL Det ble samtidg meldt at det vil komme et bud på kr. 17.-

Kursen går selvfølgelig rett til 17.-, der den stoppes av en ivrig selger. Det er ingen premie for å gjette hvem det er.

The offer price in the forthcoming offer will be NOK 17 per NODL share, which exceeds the highest price Hemen has paid for shares in NODL during the last six months.

Fint tenker du. Tilbud på 17.-, og kursen er 17.-, case closed, her er det ikke penger å hente.
Men er det slik ?

Jeg mener potensialet er skyhøyt her.

CASET, kortversjon:
Northern Drilling, riggselskap. Tidlligere eide rigger er skilt ut i eget selskap, og er ute av regnskapet. Selskapet har pr idag ingen eiendeler. Litt gjeld og litt cash går i ca null.
Så cirka et tomt selskap uten gjeld eller eiendeler.

MEN, selskapet har et krav på Koreas store verft, Daewoo, DSME (verdens 3. største verft) på
230 MUSD, pluss renter, kostnader mm., dvs. 124-150 NOK pr. aksje.


Kravet:
Sea Drill hadde bestilt 2 nye boreskip, West Aquila og West Libra, av Daewoo. Som kjent gikk det ikke så bra for Seadrill, og NODL kjøpte skipene av Daewoo for 592 millioner dollar, og betalte inn 180 millioner dollar ved signering av kontraktene.
Skipene skulle egentlig leveres til Northern Drilling i henholdsvis januar og mars 2021, men leveringen ble utsatt en rekke ganger før begge ble kansellert i henholdsvis august og oktober i fjor pga kontraktsbrudd ved at verftet ikke klarte å levere i tide.
NODL bestilte også boreskipet Cobalt av DAEWOO. Her ble det innbetalt 50 mill dollar.
Denne kontrakten er også kansellert.

Det betyr at Northern Drilling har et krav mot Daewoo på minst 230 millioner dollar, eller over2 milliarder kroner. Det tilsvarer 124 kroner pr. aksje. I tillegg kommer renter og eventuelt andre kostnader.

Løsning:
Hemen forhandler med DAEWOO om kravet, Hvis de blir enige, blir de sikkert enige etter at tilbudsplikten har gått ut, altså tidligst i mai, for Hemen håper selvfølgelig at noen skal si ja takk til 17.-.
Hvis de ikke blir enige, går saken iht kontrakten til voldgiftsdomstolen i London. Da kan det ta tid,
12 til 24 måneder.

Sannsynlighet for å vinne frem med kravet:
De som kjenner saken best, er Hemen, dvs John Fredriksen og hans advokater.
Hemen kjøpte 9300 aksjer for å komme i budplikt.
Jeg tenker at storeulv (JF) ikke ville prøve å kjøpe selskapet hvis han ikke trodde han skulle vinne frem mot Daewoo. JFs advokater er de beste i gamet, og jeg tror de visste veldig godt hva de gjorde da de kansellerte kontraktene. Det høres også rimelig ut at det er en klausul som sier at kjøper skal ha igjen pengene hvis selger ikke klarer å levere.

Risiko ved å kjøpe NODL. Oppside og nedside.

Nedside:
Hemen må fremsette det pliktige tilbudet innen 4 uker. Det må stå i minimum 4 uker, max 6 uker,
Så en gang mellom 9. mars og 20. april, er du GARANTERT å få igjen 17 NOK.
Så i 4-10 uker fra nå, har du NULL risiko, bortsett fra rentetapet på investeringen.
Hvordan kursen vil gå etter mars/april, er umulig å spå.

Oppside:
De siste ukene har det vært omsatt 20-40.000 aksjer pr dag.
Igår og i dag ble det omsatt hhv. 207.000 og 284.000 aksjer.
Hemen har 6.453.826 aksjer. De har JF neppe lyst til å selge. Og de holder lenge om mange vil kjøpe.
Jeg tror egentlig ikke mange av de andre aksjonærene har lyst til å selge heller. I hvert fall ikke
topp 20, som har 29,4 % (i tillegg til Jfs 40 %)
Så 69,4 % av aksjene sitter ganske godt fast tror jeg.
Da er det 4.9 mill aksjer som kan sitte løst. Det er ikke mye.
Hvis mange som leser dette mener det samme som meg, at her er nedsiden et stykke fremover NULL, samtidig som best case litt frem i tid med god sannsynlighet er 130.-ish, vil aksjen gå uten at noen kan holde den igjen
Så hvor mye vil den gå ?
Det kommer an på hvordan kjøperne vurderer sannsynligheten for 130.-
Hvis de som jeg tror den er stor, burde kursen kunne gå til mellom 60.- og 100.- ganske fort.
Hvis de tror den er mindre, går den til 30, 40 eller 50.
Det som er sikkert, er at 17.- er helt feil kurs. For da har du null risiko, og betaler null for muligheten at kursen kan gå til 130.-

Hva hvis kursen går ?
Da har JF 2 muligheter.
A) La budet gå sin gang, og ta de aksjene han får fra bevisstløse tanter til 17.-. Så må han finne seg i å bare få 40 % av oppgjøret, og vi andre aksjonærer får resten.
B) Han kan øke budet, og se om det gir ham flere aksjer. Om han gjør dette, og eventuelt hvor mye, er håpløst å gjette på.
Men Hemen kan bare tvangsutløse andre aksjonærer hvis han får over 90 % av aksjene.
Og det er hele min agenda med å skrive dette. Det er ikke bare ren nestekjærlighet :)
Jeg vil at dere skal se at oppsiden er kjempestor, mens nedsiden er null
Hvis dere er enige meg i vurderingene her, vil kursen gå langt, og jeg vil ikke bli tvangsinnløst for knapper og glansbilder, dvs 17.-.

Og hva er min horisont ?
Det beste ville være om Hemen ble enige med DSME i løpet av forsommeren.
Fra 17.- til 130.- på noen få måneder hadde vært fint, og det kan skje.
Jeg tror sannsynligheten for å få 130.- er stor, og jeg selger ikke billig.
Men saken kan gå til voldgiftsdom i London. Da tar det lenger tid.
Tid er penger sies det, og i tilfelle saken går til London og det tar et år eller mer, er jeg klar for å selge under 130.- . Mellom 90 og 100 kanskje ?
Kommer vi ikke dit, venter jeg på London.



Lykke til, håper du gjør en kule på denne. Risikoen er i hvert fall null inntil videre.
Du har ikke en gang markedsrisiko i ukene som kommer. Går markedet åt skogen, får du fremdeles dine 17.- Hemen har cash.
unikum
29.09.2023 kl 01:19 6112

Fare for konkurs er vel til stede, først med ny emisjon til anken for slik jeg har forstått så renner det penger ut av selskapet. Fra 27-4 er formidabelt men chansen her for å tape alle investerte penger er så absolutt til stede. forskjellen nå er tapt rettsak, ny sak som tar tid og penger og tror at en anke er ingen trigger for kursen men ett lite håp. Redd stumpene ville jeg ha sagt. Om fredriksen sjelden gir seg er vel riktig nok men det er en grunn for å være blant verdens rikeste er vel å ta riktige avgjørelser og ikke grave seg dypere ned.. Så valget er enkelt ja....
rischioso
29.09.2023 kl 01:42 6116

Risk for å tape penger er det jo alltid og uten unntak på børs så er du redd for risk så er nok ikke børsen den rette plassen for deg. Også kan det være en ide å lese seg opp på caset før du hiver deg over tastaturet så slipper du å konstruere påstander tatt ut av lufta ...;)

Har man gambler genet i seg så kan man ikke annet enn å se på denne nedgangen som en ekstraordinær mulighet av de sjeldne og av samme grunn er det viktig se på historien for å kunne forutse fremtiden. Det er en grunn til at Fredriksen er Norges desidert rikeste - en formidabel formue skapt fra 2 tomme hender - og det som ligger i bunn er det at han ikke gir seg før alle muligheter er prøvd ut. Derfor er det å forvente at det blir en anke noe som alene vil trigge kurs.

Så har vi saken som går i parallell hvor et krav på nærmere milliarden er i spill - en melding her vil kunne trigge kurs.

Så må vi ikke glemme som TrollLeif var inne på i et tidligere innlegg at det er blitt betalt inn betydelige forskudd som helt eller delvis uansett vil bli tilbakeført - det vil også trigge kurs.

Når det kommer til selskapets cashkasse så er den rundt 1musd i tillegg til nærmere 8musd som er avsatt til å skulle dekke sakene. Selskapet har en lav cashburn med lite aktivitet så det er ikke behov for cash i det korte bildet. Får de helt eller delvis medhold i den andre saken hvor det kan bli tatt en avgjørelse hvilken dag som helst fremover så vil det tikke inn 500m - til 1 milliard noe som også vil trigge kurs.

Mao, det er helt klart overvekt av mulige triggere i det korte til mellomlange bildet og ser vi historisk på det så er det en grunn til at Fredriksen har gjort det så godt som han har - og det innbefatter ikke konkurser ...;)
Mr Jinx
29.09.2023 kl 02:04 6113

Ned 86% i år. Null risk???
elnomi
29.09.2023 kl 08:12 5957

Mao, det er helt klart overvekt av mulige triggere i det korte til mellomlange bildet og ser vi historisk på det så er det en grunn til at Fredriksen har gjort det så godt som han har - og det innbefatter ikke konkurser ...;)

Nettopp, og nå er markedsverdien for hele selskapet kun 108 millioner. Det gir en stor potensiell oppside på dagens kurs.
Jeg tjente meget godt på en trade tidligere denne uken. I dag legger jeg inn kjøpsordre på lave 4 tallet. Det er for fristene til å la denne skli forbi.
X-43 scramjet
29.09.2023 kl 08:20 5935

Tenker å laste opp på 4 kr og. Har snitt på 3 kr. Solgte halvparten på 6 kr. Stor oppside hvis de vinner fram til slutt
X-43 scramjet
29.09.2023 kl 08:58 5879

Nå er det vår tur til å ta tak i NODL som en fin trader aksje fremover. Håper på gode tider og oppgang
Troll_Leff
29.09.2023 kl 09:46 5795

Jeg kan ikke annet enn å le, når vi ser MC på selskapet og børsmeldingen som ble sendt som har gjort at enkelte folk har mistet totalt hue og bakkekontakt, ikke rart mange folk taper penger på børs, og går glipp av store oppganger.
Det står i meldingen at de har tapt saken om "kanselleringer av videresalgskontraktene" dette grunnet var forsinkelser, som var årsaken til til kanselleringen
Pengene som er betalt inn i forskudd kan verftet uansett ikke beslaglegge, noe enhver nisse bør skjønne, men mulig de ikke kan forlange rente for disse pengene.
Selskapets MC ca. 100 mill NOK, utestående beløp det krangles om er minst 1,6 milliarder, som er milevis fra dagens kurs, så får man selv avgjøre om dagens kurs er riktig eller ikke. Tror neppe JF dagens pris er riktig, spørsmålet er vel hvor mange aksjer selv han har klart å karre til seg ved å sende ut denne "misvisende" meldingen, som sendte kursen i kjelleren. Ikke rart JF blir rikere og rikere slik han driver på.

Verftet kan heller ikke forlange at JF og kundene skal stå ansvarlig for å holde liv i verftet under korona tiden. Verftet stiller svært svakt, selv om de vant denne saken i første omgang, hvor det i tillegg heller ikke kommer frem noen konkrete tall, som sikkert er gjort bevist. Og hva med skipet som allerede er solgt videre til Transocean. Tror kravet fra JF blir enda større enn det i utgangspunktet var, da hele markedet har hatt en enorm oppgang. Her er det bare å nappe ut aksjer, så lenge meglerne har fyr på pipa.
Redigert 29.09.2023 kl 10:06 Du må logge inn for å svare
Pirato
29.09.2023 kl 10:08 5732

Det hele ender vel med at Fredriksen kjøper ut alle aksjonærene på lav kurs, og så vinne ankesaken mot verftet.
Troll_Leff
29.09.2023 kl 10:18 5870

Det ligger vel i kortene, men han kan ikke tvangs innløse før han har over 90%, og det tror jeg han vil slite med. Fredriksen kommer selvfølgelig til å anke, som han kommer til å vinne til slutt. Markedet og etterspørselen etter slike fartøy er noe helt annet i dag, enn det var i 2021, da han "kun" ville kansellere. Bare stålprisen på slike bygg i dag har nærmest eksplodert opp i pris., Kravet fra JF kommer til å bli mye større, skal bli spennende å følge.
Redigert 29.09.2023 kl 10:19 Du må logge inn for å svare
FaeniHelvete
29.09.2023 kl 10:24 5869

Hvor i all verden har du fått det fra at "betydelige forskudd som helt eller delvis uansett vil bli tilbakeført"
Troll_Leff
29.09.2023 kl 10:43 6043

FaeniH...
Har du kjøpt deg et hus til 3 mill, og du har betalt inn forskudd på 750 tusen ved kontrakt inngåelse, men selskapet du signerte denne avtalen med, leverer ikke som avtalt, og det påløper store tap i form av både unødige renter og avdrag grunnet forsinkelsene selskapet har påført deg, Du blir forbanna og sier "FaeniHelvete" dette finner jeg meg ikke i, og du vil kansellere hele avtalen, og vil ha pengene du har betalt inn tilbake, med renter, men selskapet sier nei, dette får du ikke. Går du videre, eller lar du vær? Hadde vært annerledes om verftet var slått konkurs, men det er langt i fra konkurs. De mener de passer best å beholder pengene selv, og selger like godt "huset" ditt enda en gang, til høyere pris. Så endrer markedet seg til det bedre, og selskapet får gjerne 3,5 mill for huset "ditt", i tillegg de beholder 750 tusen du har forskuddsbetalt for "hjemmet ditt", Dette mener du altså er helt ok. :-)
Redigert 29.09.2023 kl 11:02 Du må logge inn for å svare
Kingen
29.09.2023 kl 10:48 6099

Helt enig i dine resonnement. Helt utrolig at ikke markedet forstår denne børsmeldingen. Det kan godt hende at NODL sine datterselskaper må kan måtte betale motpart for termineringene, renter og kostnader. Det er dette som vil bli avgjort ved en fremtidig voldgiftshøring.
Uansett om de taper denne delen, så er det store beløp på forhåndsbetalingen på 180 mill. USD som skal tilbakeføres til NODL.
FaeniHelvete
29.09.2023 kl 11:19 6032

Hehe,

Selskapet kjøper rigger som originalt ble bestilt av Seadrill, men som ble kansellert ifbm restruktureringen av selskapet. Markedet er fortsatt søppel, riggene blir forsinket og selskapet mener de har rett til å kansellere kontratken og få tilbake pengene de har betalt inn.

Verftet er uenig og vil ikke betale tilbake noe som helst

Selskapet taper voldsgiftsaken om å få tilbakebetalt forhåndsbetalingen på de to riggene, i tillegg til renter og kostnader for å føre saken.

Selskapet vurderer muligheten for å anke.

Brukere på forumet: "Det er uansett store beløp på forhåndsbetalingen som skal tilbakeføres"

Nei.

Så kan det selvsagt hende at NODL anker, noe som vil løfte kursen vesentlig i all den tid en anke avhenger av at det er avdekket en feil som tipper saken i NODL's favør. Frem til vi vet mer så kan vi i det minste forholde oss til realitetene rundt dette caset
Mr Karma
29.09.2023 kl 12:09 5983

Basert på det som er kommet fram synes jeg enda kursen er for høy. MEN......Den børsmeldingen er lite presis. Jeg har i ettertid prøvet å tolke den, og kommet til at den kan bety mye rart.

Det er helt klart at de har avvist NODL sitt krav, som var betydelig. De tilgodeser verftet, men det skal bestemmes nærmere senere. Det KAN jo tolkes dithen at verftet ikke nødvendigvis beholder hele forskuddet, men beholder deler av det til å dekke en del kostnader som retten skal altså utmåle senere. Altså NODL kan beholde en del av forskuddet til slutt. Jeg ønsker velkommen alle kommentarer. Kan godt hende min alternative tolkning bør slaktes. Jeg tviler på at det ligger bevisst feilinfo fra NODL. Men heller redsel for på nærværende tidspunkt å legge føringer for tolkninger. Derfor en barbert pressemelding. Jeg noterer at de skal bruke tid på en ankevurdering. De må de i så fall ha gode kort, noe jeg tviler på de har. Tror ikke det blir anke. Som nok vil skuffe markedet. Spørsmålet er om den videre prosess kan skape en plattform for en eller annen minnelig løsning.

Jeg angrer litt på at jeg solgte, mistet vel litt hodet i skuffelse og at kanskje markedet visste mer enn jeg gjorde. På den annen side er tilliten til selskapet minimal. De taper vel den andre riggsaken også. Og alle disse håp som ligger i " JF gir seg aldri o.sv. ", er greie nok, men endrer nødvendigvis ikke så mye likevel.

Det som skurrer her er at team JF til nå har gjort en ganske slett jobb, eller vært for grådige i kravene sine, slik retten ikke hadde annen mulighet enn å avvise de fordi det var klart urimelig. Hvis så, burde toppfolk vite bedre enn å kreve det umulige.

Tror kursen skal kraftig ned. Uansett avklaring vil dette ta tid og pengene renner ut. Synd selskapet ikke har drift som kunne absorbere slike tap.
hill
29.09.2023 kl 12:22 5952

"Jeg angrer litt på at jeg solgte, mistet vel litt hodet i skuffelse"

Forstår godt at du vil inn igjen til lavest mulig pris, med tanke på at dagens kurs vil doble seg, når anke-melding kommer!
FaeniHelvete
29.09.2023 kl 12:40 5912

Mr Karma,

Vel, hvis vi går litt tilbake i tid:

Ifbm kanselleringen:
West Aquila Inc. has made advance payments totaling approximately $90 million under the contract, and will claim a refund of the instalment paid, plus interest and damages. If this claim is disputed, the Company will seek an award via London arbitration in accordance with industry standard procedures and timescales.

Børsmelding:

Reference is made to the stock exchange announcements of 17 August 2021 and 16 October 2021 from Northern Drilling Ltd. (the "Company" or "NODL") regarding the cancellations of the resale contracts between the 100 % owned subsidiaries of NODL, West Aquila Inc. and West Libra Inc., and Daewoo Shipbuilding & Marine
Engineering Co. Ltd. (now known as Hanwha Ocean Co. Ltd.) ("Hanwha") for the 7th generation ultra deepwater drill ships West Aquila and West Libra, respectively, due to delays of delivery. Today, the Company has received the arbitration awards from the tribunal, which have been found in favour of Hanwha. The tribunal has dismissed West Aquila Inc. and West Libra Inc's claims. Hanwha's claims against West Aquila Inc. and West Libra Inc. for losses arising from the terminations, interest, and costs will be determined at a future hearing.

Jeg synes det står ganske så krystallklart at NODL ikke får noe som helst. Den kampen er inntil videre død (avhengig av anke). At verdien på claimet til Hanwha skal fastslås senere er vel ikke noe hokus pokus melding. Verftet sitt claim er jo bare et mottrekk der de krevde å kompenseres til det fulle for at de ble sittende igjen med to drillskip.. Etter at de kom med claimet sitt så har jo mye skjedd, bla salg av skipene, som jo vil påvirke det kravet.. Nå er det jo bare et spørsmål om hvor mye mer Hanhwa har krav på, men her vil de jo bare ta stilling til kostnadene om selskapet har hatt etter kanselleringen. Opprinnelig skulle jo NODL betale nesten $300mill per stykk. West Aquila er vel blitt kjøpt for rundt $200mill. West Libra er vel ikke solgt til noen.
FaeniHelvete
29.09.2023 kl 12:43 5910

Slik jeg leser ankemulighetene så er det ikke rom til å anke bare for å anke, det må henvises til noe spesifikt og ikke bare avgjørelsen i seg selv fordi man er uenig. Kommer det en anke så er det fordi de har avdekket en feil som vil tippe saken i deres favør, i så fall burde kursen befinne seg godt over der den opprinnelig var.

Inntil videre så er det jo ingen som har andre argumenter enn at "det er Fredriksen", så dette er vel mer som en lottokupong akkurat nå
rischioso
29.09.2023 kl 13:05 5836

Hmmm. ... På den ene siden mener du at det ikke finnes håp i helve... og på den annen side så velger du å bruke ALL tid her på NODL tråden den ene dagen etter den andre noe som ikke harmonerer og betyr ikke annet enn at du finner caset veldig interessant (naturlig nok) MEN har ikke helt bestemt deg for inngangen ennå så du velger å baisse litt til - såpass ærlige kan vi jo være om man skal (for å bruke dine ord) forholde oss til realitetene - pass deg så du ikke er ute når meldingen(e) tikker inn for det skal ikke mer til enn KUN 1 eneste positiv melding så er kursen tilbake på 2 sifret - umiddelbart - mao, baissing means nothing, BUT timing is everything ...;)
Mr Karma
29.09.2023 kl 13:13 5834

til hill, nei prøver ikke få ned kursen. Skriver bare hva jeg synes om kursen. Forresten tror jeg ikke de vil anke. Det vil senere komme en "hearing" , hva nå som ligger i det. Tror heller Nodl skal bare "trust the prosess" og håpe på at det bli noe igjen til de. En slags rake ut av ilden strategi.

Mener det kanskje er forskjell på saken og fordelingen av verdiene. Saken er tapt, og anken må relateres til opprinnelig krav, som kan ha vist seg å være helt på jordet. Jeg tror det kan altså være en nyanse her, og viss det jeg belyser er korrekt så blåser jeg bare opp kursen.

Ellers tror jeg ikke dette forumet har noe særlig påvirkningskraft. Skulle gjerne sett aksjonærregisteret nå, omsetningen tyder på at mange sitter stille.

Kursen er etter min mening for høy. Før var det mer kalkulert risiko, nå har det blitt casino aksje.

Men som skrevet tidligere, jeg kan ha fullstendig feil.
hill
29.09.2023 kl 13:18 5835

"Slik jeg leser ankemulighetene så er det ikke rom til å anke bare for å anke, det må henvises til noe spesifikt"
Det har du fukstendig rett i - ifølge ankemuligheter ved en voldgiftdom.

"det er Fredriksen" - Han gir seg ikke, uten sverdslag!

Så får vi se hva det innebærer - om han får tilbakebetalt alt, eller enda mer, enn det innbetalte beløpet?
Redigert 29.09.2023 kl 13:29 Du må logge inn for å svare
FaeniHelvete
29.09.2023 kl 13:28 5823

Jeg registrerer bare at du, som vanlig, velger å diskutere person og ikke det som faktisk skrives. Det er heller ikke overraskende at du unnlater å utdype påstanden din om at NODL uansett har krav på betydelig utbetaling fra verftet.

Lyg litt mindre, så blir det nok bra
rischioso
29.09.2023 kl 14:01 5774

Dagens MCap er på knappe (19m aksjer x 4,2Nok) 80mnok.

Selskapet har 2x utestående krav på rundt 3 milliarder - tilsvarer en aksjekurs på 155nok.

Går kun kravet på rundt 1 milliard inn som ennå ikke er avgjort så tilsvarer det alene en aksjekurs på nærmere 52nok

Og midt imellom disse ligger det et hav av mulige løsninger og eller forlik som da vil kunne utgjøre en betydelig aksjekurs.

Minner om at aksjekursen i skrivende stund ligger rett i overkant av 4nok for å sette galskapen i perspektiv - så ja, ikke noe problem med å forstå interessen, men forstår ikke at det skal være så vanskelig å være ærlig om det - deg om det ...;)
DrHeisenHauzer
29.09.2023 kl 14:07 5961

Jeg tror det er viktig å lese hva det er NODL har gått til voldgiftssak på mot verftet, og hva det innebærer at NODL ikke fikk medhold.

Verftet leverte ikke 2 boreskip til NODL etter avtalt tid. 180 dager etter at de skulle blitt levert, velger NODL å terminere kontraktene for begge skipene, og krever forhåndsbetalte $180 millioner tilbake fra verftet. Verftet motsetter seg dette og det blir opprettet voldgiftssak i LMAA.

Saken går ut på at NODL får tilbake sine forhåndsbetalte $180 millioner for skipene og ikke trenger å ta levering av de.

Så får vi vite at NODL ikke får medhold i dette i voldgiftssaken. Da er vi egentlig tilbake til start? NODL må ta imot begge skipene, som de har forhåndsbetalt for.

Men, et av skipene har jo verftet solgt videre (Transocean kjøpte West Aquila $200 millioner). Det er "ute av verden" og NODL kan naturligvis ikke ta imot skip som verftet ikke lenger har. Jeg er usikker på om West Libra ble solgt videre. Så hva skjer så?

Skal verftet beholde NODL sine forhåndsbetalte midler, samt i tilegg få betalt av andre kunder som de har selger skipene til?

Det har ikke stått noen plass i disse voldgiftssakene som jeg kan se, at verftet skal beholde pengene til NODL, og NODL ikke få noe som helst tilbake. Hverken skip eller penger. Det ville i så fall vært god butikk for de. 180 USMD er 40 % av kjøpe summen til begge skipene om jeg ikke husker feil.

Jeg tenker at det kan skje to ting fremover. Enten anker NODL, og vi må vente på nytt utfall. Eller, NODL og verftet kommer et et forlik. NODL får tilbake sine forhåndsbetalte penger, minus et beløp til verftet for bryderiet med termineringene. Vet ikke hvor mye dette kan være. $180 millioner (1,9 mrd NOK!) er et enormt beløp og jeg ville tro det er rart om verftet skal få beholde det uten videre.
hill
29.09.2023 kl 14:21 5950

Du har allerede kopiert meldingen - så hvorfor skal jeg gjenta den?
Har også gitt deg rett i de mulighetene det er for å anke en voldgiftsdom.

I tillegg har jeg påstått at JF, ikke gir seg uten sverdslag. Er det løyn å hevde det?
Han eier trods alt, mer enn 40 % av selskapet!
Tror selv FaniHelvete, innerst inne innser, at JF, ikke vil gi ifra seg disse verdiene uten kamp!

Hvor aksjekursen havner, når melding i forbindelse med anken kommer, gjenstår å se - -.
Redigert 29.09.2023 kl 14:29 Du må logge inn for å svare
hill
29.09.2023 kl 14:32 5943

Er helt enig i det du skriver.

Kan ellers opplyse at begge fartøyene er solgt. Det er beskrevet tidligere i denne tråden.
Troll_Leff
29.09.2023 kl 14:36 6034

Sier seg nesten selv at her blir det anket, og noe annet ville vært forkastelig, spørsmålet et bare hvor stort krav det blir stilt mot veftet som ikke klarte å holde seg til avtalen, og ikke vil betale forskuddet. Verftet kan ikke skylde på korona og sykdomsfravær som har forårsaket forsinkelsene, dette er syltynne påstander, de har "vunnet" frem på. Her kommer garantert kravet fra Fredriksens proffe advokater til å bli langt større enn det i utgangspunktet var, i og med verftet også har solgt minst et skip. selv om de skulle fått 1 milliard tilbake, er det langt over dagens kurs, men tror neppe JF sier seg fornøyd med kun 1 milliard i denne grisete sammenhengen. JF har svært sterke kort på hånd for å anke, men det diskuteres nok på bakrommet størrelsen på kravet, som garantert ikke blir lavere, som igjen kan presse frem og føre til et forlik.
Redigert 29.09.2023 kl 14:38 Du må logge inn for å svare
Troll_Leff
29.09.2023 kl 14:42 6068

He, he. Har de solgt begge skipene, har verftet i utgangspunktet solgt en annen manns eiendom i en pågående sak før den var avgjort, er dette lov tro, neppe. Vil tro det gjør at JF har enda sterkere kort på hånd, og kan stille enda større krav. Dette blir moro, gleder meg til anken og motkravet kommer.
Redigert 29.09.2023 kl 14:58 Du må logge inn for å svare
hill
29.09.2023 kl 14:59 6067

Ja, begge de to nevnte skipene er solgt, samt det 3. boreskipet, som ennå ikke er ferdigbehandlet i retten!

Redigert 29.09.2023 kl 14:59 Du må logge inn for å svare
Troll_Leff
29.09.2023 kl 15:17 6028

FaeniHelvete tror ikke det er solgt, men markedet etter slike skip er hot, så den som tror at Fredriksen gir fra seg dette uten kamp i dette etterspurte markedet for slike skip, tror sikkert på Julenissen. :-)

Buyers take aim at trio of stranded newbuild drillships and semisubs
As the deep-water drilling market booms, buyer interest is high in three incomplete drillships in Asia

3 August 2023 0:01 GMT UPDATED 8 August 2023 8:08 GMT
By Russell Searancke in Oslo
Buyer interest is sky high in a batch of state-of-the-art newbuild deep-water drilling rigs that could capitalise on the rapidly improving offshore drilling market.

Rig market analysts tell Upstream there are three high-specification drillships available for purchase — the West Libra and West Draco, owned by South Korean shipyards, and the Can Do, owned by Singapore-based Asset Co, which was established by Keppel Corporation.

Buyers take aim at trio of stranded newbuild drillships and semisubs
As the deep-water drilling market booms, buyer interest is high in three incomplete drillships in Asia

https://www.upstreamonline.com/exclusive/buyers-take-aim-at-trio-of-stranded-newbuild-drillships-and-semisubs/2-1-1494881
hill
29.09.2023 kl 15:36 5986

FaeniHelvete skrev Hvem har kjøpt Libra?
Om du leser tilbake i lenken, så vil du finne ut hva kjøperen heter.

"West Libra" ble solgt først, før "West Aquila" gikk til Transocean.

Her kan du se hvor hun fortsatt befinner seg, etter at hun ble solgt:

https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:994596/mmsi:373269000/imo:9709740/vessel:WEST_LIBRA
Troll_Leff
29.09.2023 kl 15:51 5970

FaeniHelvete skrev Hvem har kjøpt Libra?
Uansett solgt eller ikke, så skjønner jeg ikke at denne skal være så vanskelig å forstå
"Delivery of the vessels was scheduled for January and March 2021 or earlier."
Flere måneder etter valgte JF å kansellere avtale, grunnet forsinkelsene, og da valgte DSME umiddelbart å svare med å gå til "voldgift", så hva anken går ut på gjenstår å se, men at JF gir fra seg dette uten å anke, har jeg svært liten tro på. Det er mange som trenger skip i dagens marked, og betaler rater deretter og mye penger som står på spill, selv for JF som garantert er advokatmat som han igjen setter inn sine mest erfarne advokater på å utarbeide en anke med et enda større krav. Så dette kan bli en bra "lotto" gevinst selv for JF

https://splash247.com/fredriksen-terminates-another-drillship-deal-with-dsme/
Redigert 29.09.2023 kl 16:00 Du må logge inn for å svare
rischioso
29.09.2023 kl 16:03 5937

RE - Jeg tenker at det kan skje to ting fremover. Enten anker NODL, og vi må vente på nytt utfall. Eller, NODL og verftet kommer et et forlik. NODL får tilbake sine forhåndsbetalte penger, minus et beløp til verftet for bryderiet med termineringene. Vet ikke hvor mye dette kan være. $180 millioner (1,9 mrd NOK!) er et enormt beløp og jeg ville tro det er rart om verftet skal få beholde det uten videre.

* SPOT-ON, det er nettopp her jokeren ligger - noe vil bli tilbakeført, men hvor mye noe vil utgjøre vites ikke hvor dagens MCap er nå på skarve 80mnok noe som tilsvarer knappe 4% av forskuddet på 1,9 milliarder for å sette det i perspektiv så en tilbakeføring helt eller delvis vil uansett utgjøre en betydelig forskjell og ikke minst så vil det gi en 2 sifret aksjekurs ...;)

God helg ønskes alle - ingen nevnt, ingen glemt!
Troll_Leff
29.09.2023 kl 16:10 5951

Vi får nok en bunn på kursen i dag, og det kan komme en melding i løpet av helgen, eller før børsåpning på mandag, som sender kursen rett opp igjen to sifferet og der den hører hjemme.
X-43 scramjet
29.09.2023 kl 16:20 5946

"I børsmeldingen står det at NODL tapte saken om kanselleringen av videresalgskontraktene. Dette betyr ikke at de ikke får tilbake de 1.6 milliardene"


Ligger nok en pen gevinst for oss NODL aksjonærer litt lenger frem i tid. Kan bli tidlig julekveld for de med is i magen
rischioso
29.09.2023 kl 16:25 5947

1,9 milliarder er blitt betalt inn etter dagens vekslingskurs - et betydelig beløp som vill gjøre en massiv forskjell uansett om det kommer tilbake helt eller delvis.

Så ja, det ligger helt klart an til både store og harde pakker denne jula - for de som kommer seg inn på 1 sifret kurs før meldingen(e) tikker inn ..;)
unikum
30.09.2023 kl 01:09 5471

Ikke så vanskelig å komme inn på en sifret. Nå får vi håpe det er minimal risiko å være med eier som det står i headline.