OPPSIDE 700 %, RISIKO NULL

Denne trÄden er stengt for nye innlegg.
03.01.2024 kl 19:49
Automatisk lukket grunnet trÄdens stÞrrelse. (Beklager.)
kodenavn
NODL 09.02.2022 kl 09:34 395932


NODL, oppside 700-800 prosent.
SÄ kom meldingen om at Hemen, John Fredriksens personlige investeringsselskap, har kjÞpt 9300 aksjer, og tippet over grensen pÄ 40 % av aksjene i Northern Drilling, ticker NODL.
Dette lille kjÞpet betyr at Hemen har tilbudsplikt pÄ resten av aksjene i NODL Det ble samtidg meldt at det vil komme et bud pÄ kr. 17.-

Kursen gÄr selvfÞlgelig rett til 17.-, der den stoppes av en ivrig selger. Det er ingen premie for Ä gjette hvem det er.

The offer price in the forthcoming offer will be NOK 17 per NODL share, which exceeds the highest price Hemen has paid for shares in NODL during the last six months.

Fint tenker du. Tilbud pÄ 17.-, og kursen er 17.-, case closed, her er det ikke penger Ä hente.
Men er det slik ?

Jeg mener potensialet er skyhĂžyt her.

CASET, kortversjon:
Northern Drilling, riggselskap. Tidlligere eide rigger er skilt ut i eget selskap, og er ute av regnskapet. Selskapet har pr idag ingen eiendeler. Litt gjeld og litt cash gÄr i ca null.
SĂ„ cirka et tomt selskap uten gjeld eller eiendeler.

MEN, selskapet har et krav pÄ Koreas store verft, Daewoo, DSME (verdens 3. stÞrste verft) pÄ
230 MUSD, pluss renter, kostnader mm., dvs. 124-150 NOK pr. aksje.


Kravet:
Sea Drill hadde bestilt 2 nye boreskip, West Aquila og West Libra, av Daewoo. Som kjent gikk det ikke sÄ bra for Seadrill, og NODL kjÞpte skipene av Daewoo for 592 millioner dollar, og betalte inn 180 millioner dollar ved signering av kontraktene.
Skipene skulle egentlig leveres til Northern Drilling i henholdsvis januar og mars 2021, men leveringen ble utsatt en rekke ganger fĂžr begge ble kansellert i henholdsvis august og oktober i fjor pga kontraktsbrudd ved at verftet ikke klarte Ă„ levere i tide.
NODL bestilte ogsÄ boreskipet Cobalt av DAEWOO. Her ble det innbetalt 50 mill dollar.
Denne kontrakten er ogsÄ kansellert.

Det betyr at Northern Drilling har et krav mot Daewoo pÄ minst 230 millioner dollar, eller over2 milliarder kroner. Det tilsvarer 124 kroner pr. aksje. I tillegg kommer renter og eventuelt andre kostnader.

LĂžsning:
Hemen forhandler med DAEWOO om kravet, Hvis de blir enige, blir de sikkert enige etter at tilbudsplikten har gÄtt ut, altsÄ tidligst i mai, for Hemen hÄper selvfÞlgelig at noen skal si ja takk til 17.-.
Hvis de ikke blir enige, gÄr saken iht kontrakten til voldgiftsdomstolen i London. Da kan det ta tid,
12 til 24 mÄneder.

Sannsynlighet for Ă„ vinne frem med kravet:
De som kjenner saken best, er Hemen, dvs John Fredriksen og hans advokater.
Hemen kjĂžpte 9300 aksjer for Ă„ komme i budplikt.
Jeg tenker at storeulv (JF) ikke ville prÞve Ä kjÞpe selskapet hvis han ikke trodde han skulle vinne frem mot Daewoo. JFs advokater er de beste i gamet, og jeg tror de visste veldig godt hva de gjorde da de kansellerte kontraktene. Det hÞres ogsÄ rimelig ut at det er en klausul som sier at kjÞper skal ha igjen pengene hvis selger ikke klarer Ä levere.

Risiko ved Ă„ kjĂžpe NODL. Oppside og nedside.

Nedside:
Hemen mÄ fremsette det pliktige tilbudet innen 4 uker. Det mÄ stÄ i minimum 4 uker, max 6 uker,
SÄ en gang mellom 9. mars og 20. april, er du GARANTERT Ä fÄ igjen 17 NOK.
SÄ i 4-10 uker fra nÄ, har du NULL risiko, bortsett fra rentetapet pÄ investeringen.
Hvordan kursen vil gÄ etter mars/april, er umulig Ä spÄ.

Oppside:
De siste ukene har det vĂŠrt omsatt 20-40.000 aksjer pr dag.
IgÄr og i dag ble det omsatt hhv. 207.000 og 284.000 aksjer.
Hemen har 6.453.826 aksjer. De har JF neppe lyst til Ă„ selge. Og de holder lenge om mange vil kjĂžpe.
Jeg tror egentlig ikke mange av de andre aksjonĂŠrene har lyst til Ă„ selge heller. I hvert fall ikke
topp 20, som har 29,4 % (i tillegg til Jfs 40 %)
SĂ„ 69,4 % av aksjene sitter ganske godt fast tror jeg.
Da er det 4.9 mill aksjer som kan sitte lĂžst. Det er ikke mye.
Hvis mange som leser dette mener det samme som meg, at her er nedsiden et stykke fremover NULL, samtidig som best case litt frem i tid med god sannsynlighet er 130.-ish, vil aksjen gÄ uten at noen kan holde den igjen
SÄ hvor mye vil den gÄ ?
Det kommer an pÄ hvordan kjÞperne vurderer sannsynligheten for 130.-
Hvis de som jeg tror den er stor, burde kursen kunne gÄ til mellom 60.- og 100.- ganske fort.
Hvis de tror den er mindre, gÄr den til 30, 40 eller 50.
Det som er sikkert, er at 17.- er helt feil kurs. For da har du null risiko, og betaler null for muligheten at kursen kan gÄ til 130.-

Hva hvis kursen gÄr ?
Da har JF 2 muligheter.
A) La budet gÄ sin gang, og ta de aksjene han fÄr fra bevisstlÞse tanter til 17.-. SÄ mÄ han finne seg i Ä bare fÄ 40 % av oppgjÞret, og vi andre aksjonÊrer fÄr resten.
B) Han kan Þke budet, og se om det gir ham flere aksjer. Om han gjÞr dette, og eventuelt hvor mye, er hÄplÞst Ä gjette pÄ.
Men Hemen kan bare tvangsutlÞse andre aksjonÊrer hvis han fÄr over 90 % av aksjene.
Og det er hele min agenda med Ă„ skrive dette. Det er ikke bare ren nestekjĂŠrlighet :)
Jeg vil at dere skal se at oppsiden er kjempestor, mens nedsiden er null
Hvis dere er enige meg i vurderingene her, vil kursen gÄ langt, og jeg vil ikke bli tvangsinnlÞst for knapper og glansbilder, dvs 17.-.

Og hva er min horisont ?
Det beste ville vĂŠre om Hemen ble enige med DSME i lĂžpet av forsommeren.
Fra 17.- til 130.- pÄ noen fÄ mÄneder hadde vÊrt fint, og det kan skje.
Jeg tror sannsynligheten for Ä fÄ 130.- er stor, og jeg selger ikke billig.
Men saken kan gÄ til voldgiftsdom i London. Da tar det lenger tid.
Tid er penger sies det, og i tilfelle saken gÄr til London og det tar et Är eller mer, er jeg klar for Ä selge under 130.- . Mellom 90 og 100 kanskje ?
Kommer vi ikke dit, venter jeg pÄ London.



Lykke til, hÄper du gjÞr en kule pÄ denne. Risikoen er i hvert fall null inntil videre.
Du har ikke en gang markedsrisiko i ukene som kommer. GÄr markedet Ät skogen, fÄr du fremdeles dine 17.- Hemen har cash.
oivindl
18.12.2023 kl 22:47 3666

"Noterer meg at jentene vĂ„re fortsatt ikke har skjĂžnt forskjellen pĂ„ et Prospectus som kun omhandler utstedelse av nye aksjer og en sĂžknad om en delisting som handler om noe helt annet.”

Handler ikke om utstedelse av nye aksjer. Det var allerede gjort. Prospektet handler om at de blir listet pÄ Oslo bÞrs.
Ingen som har sagt at dette dreier seg om delisting.
Du fÄr finne pÄ noe bedre.
Redigert 18.12.2023 kl 22:51 Du mÄ logge inn for Ä svare
oivindl
18.12.2023 kl 22:58 3675

"Utfordringen ligger i at de Þnsker ikke Ä dele, men Ä ha hele potten pÄ over 3 milliarder for seg selv og det er det som er sakens kjerne."

Endelig kommet til den erkjennelsen, ikke verst.
Shikibetsu
18.12.2023 kl 23:03 3683

Meget spennende hvordan det endelige utfallet blir her😊, ingen tvil om at ting haster noe fryktelig og da mĂ„ man spĂžrre seg hvorfor. Nodl er og blir viktig for Hemen, tror ikke nĂždvendigvis mĂ„let er Ă„ deliste.. Greit at de skal gĂ„ etter sine rettmessige penger, og at det er viktig..selvsagt. Men kan det ligge noe mer i potten her, er Nodl med en delvis eller full pott fra appeal og Cobal tiltenkt som et nytt NewCo av noe slag? Jeg klarer ikke helt Ă„ slippe at det kan vĂŠre noe mer i gjĂŠre her, spiller bare ut den ballen ogsĂ„ nĂ„.
Redigert 18.12.2023 kl 23:05 Du mÄ logge inn for Ä svare
X-43 scramjet
18.12.2023 kl 23:12 3659

De vil deliste NODL sÄ de kan fÄ gevinsten for seg selv. Og det rett fÞr Cobalt 500 millioner og ankesaken til de andre riggene pÄ 2 milliarder. God ide Ä fÄ ut smÄaksjonÊrer nÄ tenker JF. Kan hÄpe pÄ vakuum trading til 5-6 kr eller sÄ gÄr denne ned til 1 kr. KjÞr casino
Eggkurven
19.12.2023 kl 08:35 3466

Jeg ser ikke noe melding om 92,19% sÄ aner ikke hvor dere har dette fra. Det er nok ikke tilfeldig at dette er prosenten Hemen hadde fÞr rep-emisjonen ble utstedt, som igjen fikk han ned til 89%
Eggkurven
19.12.2023 kl 08:37 3455

I tillegg hadde vi vel fÄtt bÞrsmeldinger umiddelbart om det var ytterligere kjÞp av aksjer. Han er vel primÊrinnsider.
rischioso
19.12.2023 kl 08:49 3420

Ja, nÄr vi ble invitert til emisjonen og be forespeilet Cobalt kjennelsen med over 500mnoki potten og anken hvor de hadde gardert seg med en genial 2 lÞps plan hvor det ene ordinÊre lÞpet krevde rettens godkjennelse, mens det andre lÞpet ikke krevde rettens godkjennelse som gikk pÄ alvorlige uregelmessigheter sÄ ble vi ogsÄ opplyst om at selskapet hadde videre planer som skulle presenteres etter at refusjonskravene var avklart - mao, det var ingenting i som tilsa planer om delisting og det er her styrken vil ligge i en klage.

Mao, det ene slÄr det andre i hjel som igjen gir spirer til annet som du er inne pÄ - bare at annet virker Ä vÊre planlagt pÄ egenhÄnd og ikke med dagens aksjonÊrer, MEN er vi mange nok som protesterer i fÞrste instans og klager i andre instans sÄ er sannsynligheten hÞy for at vi klarer Ä bidra til at sÞknaden om delisting ikke fÄr medhold og man skal heller ikke se bort i fra at selskapet selv stopper den videre prosessen om det er mange nok som stemmer i mot den niende januar og ikke sender inn sÞknaden om delisting for de kjenner ogsÄ til prosessen, vekten av stemmene som stemmer i mot og ikke minst aksjonÊr vernet som mÄ hensyn tas - mao, her kan veldig mye skje fremover ...

Videre sÄ er Cobalt jokeren utenfor deres kontroll og an tikke inn hvilken dag som helst noe som vil snu opp/ned pÄ hele caset med positivt fortegn for oss aksjonÊrer hvor nye forventninger og en reprising trigges pronte. LikesÄ en oppdatering pÄ ankeprosessen som allerede er startet sÄ ikke vanskelig Ä forstÄ selskapets hastverk for her er det mange og mulige snubletrÄder for Hemen/Fredriksen som vil kunne gagne oss aksjonÊrer ...;)
Zalto
19.12.2023 kl 08:52 3392

Men tilgang pÄ rep-emi aksjene lar vente pÄ seg, selv om prospekt er publisert og godkjent.
ocw
19.12.2023 kl 08:53 3383

les prospektet som kom igÄr. pr 15/12 Hemen 92,19%. side 39. Hemen vil stÞvsuge markedet for resterende aksjer, fram mot generalforsamlingen.tror jeg!
rischioso
19.12.2023 kl 08:55 3365

Ja, ingen endring - Hemen/Fredriksen lot seg vanne ut fra 94% til 89,35% nettopp fordi de ikke har noen planer om Ä tvangsinnlÞse noen - noe som heller aldri gjennom hele sin historie noen gang har skjedd i et selskap de selv har startet og av samme grunn prÞver de med loven i hÄnd Ä fÄ det til gjennom at de satser pÄ at aksjonÊrene ikke samler seg, men denne gangen jobber bÄde prosessen, tiden og aksjonÊrvernet imot dem for her skal de motstand finne... ;)
Slettet bruker
19.12.2023 kl 08:58 3345

HĂžringsdatoen var ikke engang satt ved Q3 rapport. Dette kommer til Ă„ ta tid! SĂ„ ser jeg at du har skrevet noen innlegg i det siste, men du glemmer jo Ă„ nevne risiko! Har du ingen forhold til risiko? NĂ„ kommer emisjonsaksjene fra rep. emi, og kursen faller videre. Mitt bet er at du hausser opp inntil du har fĂ„tt aksjene dine og solgt, sĂ„ forsvinner du helt (slik du alltid gjĂžr). Hva blir ditt neste nick lurer jeg pĂ„..đŸ€”
rischioso
19.12.2023 kl 09:21 3263

Ja, her vil det svinge godt fremover og jo lavere vi kommer jo sterkere blir rekylen nÄr den fÞrst kommer - det er ikke lenge siden kursen gikk 5 gangern pÄ en og samme dag sÄ her vil vi fortsette Ä se tidvise doblinger fremover for det sitter gamle aksjonÊrer med skyhÞyt snitt som vil fortsette Ä kjÞpe for Ä snitte seg videre ned og dette sammen med en drÞss med tradere som er ut etter nok en kjapp gevinst legger grunnlaget for massive rekyler fremover og nÄr det skjer sÄ tar baisserne seg en vel unt jule-/nyttÄrsferie - som de pleier Ä gjÞre nÄr kursen gÄr nordover ...;)
Redigert 19.12.2023 kl 09:23 Du mÄ logge inn for Ä svare
unikum
19.12.2023 kl 09:22 3262

De fleste som vil motta rep emi aksjer er av den kategorien min som kanskje Þnsker Ä selge ca 20- 40% av stacken. Og hvor mange aksjer tror du slike som meg fÄr ?
Ja ett sted mellom 20-150 000 aksjer. De vil bli spist opp levende nÄr de kommer. Mange av de som ogsÄ mottar rep emi aksjer har nok ett snitt langt over det slike som meg har/hadde, gjerne over 15 kroner. For de vil aldri selge pÄ 1,5-2,5 men noen av oss andre kan gjÞre det men det vil ikke monne noe imot den totale interessen.
Stokk Dum
19.12.2023 kl 09:31 3300

Har du lest Prospektet, det stÄr der, tilgjengelig informasjon for alle.
Hva fÄr deg til Ä tro at Hemen er primÊrinsider?

mvh
rischioso
19.12.2023 kl 09:32 3299

Det er nettopp det som vil vÊre realiteten. SÄ lenge det finnes triggere noe det finnes nok av sÄ vil man ikke dumpe med tap, men heller akkumulere. Tidvis gevinstsikring vil alltid forekomme i et hvert case, men her er det svÊrt fÄ som sitter med gevinst og da vil ogsÄ gevinstsikringen vÊre minimal - at noen ikke evner Ä se det skaper mismatch og tidvise massive rekyler - noe vi har sett mange av og noe vi vil fortette Ä se fremover ...;)
Slettet bruker
19.12.2023 kl 09:34 3296

Ser ikke ut som de blir spist opp levende. Ser mer ut som de blir spist opp dÞende. Men gutter/jenter.. NÄ mÄ dere snart vÄkne opp! Unikum og Rischioso: nÄ har dere hausset hver eneste dag siden toppen pÄ 7kr. FÄr dere ikke dÄrlig samvittighet?
Zalto
19.12.2023 kl 09:36 3302

DNB Markets - ligget synlig i VPS en stund, men ikke frigjort for Ă„ omsettes.
Antar det er likt for alle i, uavhengig megler, i pÄvente av godkjenning og publisering av prospekt som skjedde etter bÞrsslutt igÄr
Samme hos deg?
Mvh.
rischioso
19.12.2023 kl 09:36 3314

Hemen/Fredriksen med sine 89,35% er selskapet hvor det kun er noen fÄ ansatte og gjennom det har tilgang pÄ sensitiv info - derav primÊr insider...;)
Slettet bruker
19.12.2023 kl 09:38 3296

Jeg vil gjerne dele litt historikk ogsÄ: Hemen sitt forrige bud (mars 2022) var pÄ 17kr og verdsatte selskapet til ca 274MNOK. PÄ den tiden var ikke tvisten TAPT. NÄ er den tapt og selskapet er verdsatt til over 500MNOK. PÄ et tidspunkt var prisingen over 2,3 MILLIARDER. SkjÞnner dere fortsatt ikke at det er og har vÊrt noe feil i prisingen?
Gullhaugen
19.12.2023 kl 09:43 3269

Vi fÄ se om den dundrer ned under min forrige inngang pÄ 0,395
unikum
19.12.2023 kl 09:48 3248

Dagens nedgang utfÞres av tilpasning nÄr rep emi aksjene kommer. 1-2 aktÞrer som har dratt ned kursen som igjen kommer til Ä handle med armer og bein nÄr aksjene vÄres blir lÞslatt..
Hausser ikke men er kun realist.
Slettet bruker
19.12.2023 kl 09:55 3223

Dette har du sagt siden 6-7kr. Lenge siden jeg har sett noen ta sÄ feil som dere to.
Redigert 19.12.2023 kl 09:55 Du mÄ logge inn for Ä svare
rischioso
19.12.2023 kl 10:11 3169

Hukommelse er noe skitt - noterer meg at noen mener de har hatt rett hele veien. Begynte baissingen pÄ 4nok og kursen har vÊrt opp og snust pÄ 7 tallet rettere sagt 6,98 etter det og i den perioden var baisserne pÄ en av sine kjente ferier i pÄvente av at kursen snur ned sÄ kommer de tilbake i fra ferien og sier hva var det vi sa og slik vil det fortsette - uansett, litt underholdning er det jo - om ikke annet, men det mest morsomme er jo at de tror at det de skriver flytter kurs noe de burde skjÞnt er feil siden de titt og ofte mÄ dra pÄ ferie - og den neste ferien er nok ikke langt unna ..;)
X-43 scramjet
19.12.2023 kl 10:25 3099

Er avhengig av vakuum trading i NODL fÞr det blir noe av julebonusen. Fortsatt hÄper pÄ Cobalt melding kommer
Slettet bruker
19.12.2023 kl 10:39 3029

Jeg anbefalte salg pÄ 4,7kr den 28. november klokken 11:29. Den 29. november vendte kursen fra +42% intradag til -19%. Det markerte starten pÄ nedgangen. Med andre ord et lite vindu Ä komme seg ut pÄ. Dersom man hÞrte pÄ deg og investerte 1.000.000kr den dagen sitter man idag igjen med litt under 300.000kr. Det mÄ sies Ä vÊre ganske sÄ elendig og ikke akkurat Ärets beste bÞrstips fra BoostSeeker som nÄ er tilbake i sin vanlige forkledning (Rischioso).

Jeg var heller ikke borte pÄ «ferie» den 29. november som du feilaktig pÄstÄr. Limer inn et sitat fra 29. november:

Cpt MC 29.11.2023 kl 11:06
«NĂ„r krakket starter kommer dette til Ă„ gĂ„ fort nedover! Jeg tipper i lĂžpet av dagenđŸ‘ŒÂ»

- 1 time og 45 minutter etterpÄ startet nedgangen.

Den 29. november sÄ argumenterte du ogsÄ mot min pÄstand om at den sÄ teknisk dÄrlig ut. Limer inn et sitat her:

BoostSeeker 29.11.2023 kl 18:20
«Det gĂ„r bare ikke an Ă„ ta deg seriĂžst nĂ„r du beviselig har like lite peil pĂ„ trading og det tekniske som du har pĂ„ dette caset, men litt underholdnigsverdi er det jo - det skal ingen ta i fra deg đŸ˜ŠÂ»

I ettertid har aksjen kollapset fullstendig. Integritet = 0
Redigert 19.12.2023 kl 10:53 Du mÄ logge inn for Ä svare
rischioso
19.12.2023 kl 10:54 2997

Du tar det for gitt at man kjÞper for Ä vÊre long og det blir jo feil nÄr de fleste pÄ dette forumet er kortsiktige tradere. Det er her du bommer - igjen og igjen. Om du snur pÄ denne pÄstanden og tar med i beregningen at folk trader sÄ har det vÊrt veldig mye og tjene pÄ mine tips og nada og tjene pÄ dine for Ä rÞmme en aksje og sitte konstant pÄ utsiden har jo ingen hensikt - Ä sitte konstant pÄ utsiden slik du gjÞr er ikke Ä vÊre pÄ bÞrs og da burde man heller finne pÄ noe annet Ä bruke tiden pÄ. Vi fÄr hÄpe at det ikke er stakittgjerde du sitter pÄ for det kan jo ikke vÊre behagelig - og finner du det behagelig sÄ er jo det din greie uten at vi skal utdype det ...;)
Redigert 19.12.2023 kl 10:55 Du mÄ logge inn for Ä svare
elnomi
19.12.2023 kl 11:01 2972

Markedsverdien er nÄ hele 550 millioner. Det er helt ville. Selg mens dere enda fÄr en sÄ god kurs som nÄ.
Slettet bruker
19.12.2023 kl 11:05 2966

Dette er en helt elendig mĂ„te Ă„ vri deg unna pĂ„. Du har hele veien argumentert for long-caset, og nĂ„ sitter du som forkjemper for «aksjonĂŠropprĂžret». Dersom du har tradet denne aksjen (noe jeg vet du har) bĂžr du skamme deg enda mer. For ikke ÉN eneste gang har jeg sett deg vĂŠre negativ til selskapet eller retningen pĂ„ aksjen.

Det siste du skriver vitner virkelig om din inkompetanse. Gjerne si det du skrev der til Warren Buffett, sÄ fÄr du hÞre en hÞy og god latter.
Redigert 19.12.2023 kl 11:06 Du mÄ logge inn for Ä svare
elnomi
19.12.2023 kl 11:05 2964

Dette er meget godt oppsummert av capt mc

Jeg vil gjerne dele litt historikk ogsÄ: Hemen sitt forrige bud (mars 2022) var pÄ 17kr og verdsatte selskapet til ca 274MNOK. PÄ den tiden var ikke tvisten TAPT. NÄ er den tapt og selskapet er verdsatt til over 500MNOK. PÄ et tidspunkt var prisingen over 2,3 MILLIARDER. SkjÞnner dere fortsatt ikke at det er og har vÊrt noe feil i prisingen?

Og nÄ vil ogsÄ Fredriksen ta selskapet av bÞrs!
Snakk om Ä «skru» sine medaksjonÞrer. Stakkars

I DOF tapte minoritetsaksjonÊrene alt i sin kamp, hvor mye vil smÄaksjonÊrene tape her i NODL fremover?
skadi
19.12.2023 kl 11:21 2882

Alt over 12,5 Ăžre.
Stokk Dum
19.12.2023 kl 11:33 2836

Takk for info, jeg har ikke aksjer her.
Jeg forsÞker Ä forstÄ dynamikken.

mvh
rischioso
19.12.2023 kl 11:36 2841

Fra spÞk til alvor. Vi kan jo vÊre enige om at vi er uenige. Du er ikke investert overhodet og det er greit nok, men at du skal dag ut og dag inn ikke gjÞre annet enn Ä advare om at det finnes en risk noe som finnes i absolutt alle case pÄ OSE. Vi andre som har investert er jo klar over dette for hvor det finnes risk finnes det ogsÄ en oppside. Du snakker jo aldri om muligheter, men kun om umuligheter og da er det forstÄelig at du ikke er investert. Men for oss som er investert sÄ er det jo mulighetene vi er interessert i Ä fÄ belyst sÄ da fÄr din konstante og ensidige input ingen verdi for andre enn deg selv og dine likesinnede. NÄr du sÄ sitter og repeterer det samme flere ganger om dagen hver eneste dag med unntak av de dagene det gÄr nordover sÄ blir jo det Ä anse som ikke annet enn spamming. Du er ikke investert og sier du aldri kommer til Ä vÊre det og har mange ganger fortalt hvorfor sÄ da ser jeg ikke helt hensikten med Ä skulle fortsette med det. Alle har nÄ fÄtt med seg at du er negativ, at du ikke er investert og at du aldri vil vÊre det sÄ flott for deg, men helt uinteressant for oss andre som er investert. Forumer er jo for de som har en interesse og ikke for de som ikke er interessert sÄ fint om du snart innser dette. Ta heller og opprett en tippetrÄd hvor du forteller hva du tror blir den daglige utviklingen sÄ kan du slÄ deg pÄ brystet for hver dag du fÄr rett og ikke skrive noe nÄr du tar feil slik du har gjort her sÄ kan de som er ute etter Ä bli advart lese din trÄd og de som er interessert i Ä lese om muligheter benytte pÄ denne trÄden. SÄ gir vi alle en mulighet til Ä finne informasjonen de er ute etter for slik det er nÄ sÄ blir det jo bare rot noe ingen er tjent med. For er du genuint interessert i Ä advare sÄ kan du jo etablere en advarsel trÄd for hvert eneste case og samtidig kunne det jo ha vÊrt interessant ogsÄ for deg og se hvor mange klikk du fikk som er en sann tilbakemelding pÄ verdien av det du skriver. FÄr du mange klikk sÄ har det noe for seg og i motsatt fall om du fÄr fÄ klikk sÄ bÞr du innse at det du deler ikke har noen interesse av betydning - mao, er du genuint interessert i Ä redde ferskinger pÄ bÞrs sÄ gjÞr du det ved Ä etablere en egen advarsel trÄd, men er du kun ute etter Ä Þdelegge trÄder sÄ fortsetter du som fÞr - sÄ nÄ er det opp til deg Ä vise hva du egentlig stÄr for - venter i spenning ...;)
Redigert 19.12.2023 kl 11:39 Du mÄ logge inn for Ä svare
Stokk Dum
19.12.2023 kl 11:50 2785

SĂ„ du har humoristisk sans.
Hvor mange ansatte mÄtte NODL ha fÞr Hemen ikke var Ä anse som primÊrinsider, mener du?

mvh

Fra oslobors.no (beklager at det ser litt rotete ut):
NORTHERN DRILLING
OSLO BØRS
BMG6624L1090 - STOCK
PRIMARY INSIDERS IN THE COMPANY
COMPANYUNSORTED
SURNAMEUNSORTED
FIRST NAMEUNSORTED
TITLE UNSORTED
POSITIONUNSORTED
Northern Drilling Ltd. Casswell Gary Chairman Chairman
Northern Drilling Ltd. Cordia Keesjan Director Director
Northern Drilling Ltd. Hermansen Marius Director
Northern Drilling Ltd. McReaken Scott CEO CEO
Northern Drilling Ltd. Østhus Jon Director Director
Redigert 19.12.2023 kl 11:52 Du mÄ logge inn for Ä svare
rischioso
19.12.2023 kl 12:03 2731

Hva mener du er def pÄ mange ansatte og og hva er Ä anse som fÄ ansatte?

NÄr en part eier nÊrmere 90% og det ikke finnes andre enn et styre som er oppnevnt hovedsaklig pÄ deres vegne sÄ er selskapet Ä anse som Hemen/Fredriksen - ergo sÄ har Hemen/Fredriksen tilgang pÄ sensitiv info og er Ä anse som primÊrinnsider hvor all handel de foretar skal meldes - egentlig ikke mer komplisert enn som sÄ - finner du det komisk sÄ deg om det ...;)
Slettet bruker
19.12.2023 kl 12:59 2608

Jeg er absolutt investert - bare ikke i NODL. Dersom man Þnsker eksponering mot rigg er det bare Ä rette blikket mot Shelf, Odfjell Drilling eller Seadrill (og flere). Da fÄr man i det minste selskaper med god inntjening, solide utbytter osv osv. NODL er en mÞkkaaksje, og det vet du godt selv. Du bare klarer ikke Ä innrÞmme det. Jeg konkluderer med at du tok sÄ riv ruskende feil nÄr det gjelder denne aksjen. Du trodde verdsettelsen var innafor pÄ over 2 MRD. MÄ da vÊre mulig Ä svelge stoltheten og si at du tok feil? Ja, det er mange aksjer som er feilpriset, men nÄr du kjÞrte mega-hauss pÄ NODL mÄtte jeg inn og advare. BÄde fordi den var overpriset og fordi du ikke eier moral.
Stokk Dum
19.12.2023 kl 13:08 2590

"Hemen/Fredriksen med sine 89,35% er selskapet hvor det kun er noen fÄ ansatte og gjennom det har tilgang pÄ sensitiv info - derav primÊr insider...;)"

Du hevder at Hemen er en PrimÊr Insider og argumenterer for det med bla at det er fÄ ansette i selskapet.
Da spÞr jeg det enkelt, hvor mange er fÄ ansatte og hvor mange ansatte det mÄtte vÊrt i selskapet fÞr du ikke ansÄ Hemen som PrimÊr Insider.
(Som om det var opp til en tilfeldig skribent her pÄ forumet Ä definere en PrimÊr Insider - LOL).

Er det ingen andre som har kommentar til hvor stort eierskap Hemen har kontra aksjeantall pÄ VPS?
Andre enn de som mener det er feil i Prospektet - LOL igjen.

mvh
Stokk Dum
19.12.2023 kl 13:22 2548

Kapteinen - all ĂŠre for at du holder ut, og gidder Ă„ bruke av tiden din her!

mvh
Redigert 19.12.2023 kl 13:30 Du mÄ logge inn for Ä svare
unikum
19.12.2023 kl 13:33 2526

Ja he he det er helt sikkert uten en eneste grunn.... godt gjort sÄ fÄr vi jo se snart Äsen dette tar veien.
Slettet bruker
19.12.2023 kl 13:59 2457

Takk for det stokk! Godt vi har discorden for mer saklige og kunnskapsrike debatter👍