Ny verdi på Dof aksjen etter restrukturering.

Egard1
DOF 11.02.2022 kl 12:22 85439

Ser ut som det kan nerme seg slutten på forhandlingene siden de kun ber om forlengelse til ut april som max. Hva tenker folket utenom menigheten om hva verdien blir og hvor mye gjeld kommer det til å være igjen etterpå?
Slettet bruker
07.04.2022 kl 16:44 3988

Janorge !
Skal være ærlig med deg nå … Til tider virker du veldig seriøs og til tider useriøs med dine kommentarer . Hva forventer du å få tilbake tror du …!?. Du vet jeg har snakket til deg før og gidder ikke bruke mer tid på det . At denne tråden ikke bruker mer tid på deres egen mening om Dof aksjen enn å bruke tiden på hva den låste tråden snakker om fatter jeg ikke ennå …!?. Kansje du kan forklare meg hvorfor dere gidder å bruke tid her inne på forumet og snakke om dof .!?.

PS : Dropp å skrive om rettskriving etc… det gavner ingen her inne . Er en grunn til at jeg kaller denne tråden for sirkus …( gjelder ikke alle her inne , tenk etter hvem de er …:-)..)
AlanS
07.04.2022 kl 17:29 4303

Du kan bare be vedkommende om begrunnelse av hans kursmål.
hypotetic
07.04.2022 kl 18:26 4309

Offshore Gratisfondet og Offshore Potensialefondet jeg lanserte i februar har snart gitt 100% begge to på under 2 måneder. Hifidude og deg mente at dette var tåpelig ..... Hva er egentlig agendaen deres her inne med å spre negativitet?. Nedsiden i alle aksjer er 100% og dere står jo fritt til å finne andre aksjer dere har mer tro på. Hva er poenget med å skrive bare negativt her inne i årevis.
https://live.euronext.com/nb/product/equities/NO0010070063-XOSL Som du ser var DOF i ca 600kr på toppen. Det er faktisk slik at denne aksjen også kan stige mye spesielt når belåningen er høy og oljeprisen og markedsutsiktene bedrer seg kraftig. Hvis du ikke har tro på dette caset bør du heller investere i noe annet!
Redigert 07.04.2022 kl 20:10 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.04.2022 kl 19:28 4268

Hifidude !
Har du noe annet å komme med tro ..!,. Du minner meg om en cd plate som har hakk i plata og så må den spille om igjen og om igjen … ekspert på tall og 15 år i bransjen . Dine kommentarer referer til den lukkede tråden og skal fortelle oss noe vi kan lese i diverse forum . Det er en stor grunn til at jeg kaller deg den største klovnen på forumet her og jeg er bare ærlig med deg .

PS : Du anbefalte meg om å selge mine aksjer som du også gjorde mot mange andre som du sikkert husker ..!?. Jeg sa til deg at å gå ut med en sånn klar anbefaling som du gjorde ikke var helt innafor . Jeg solgte ikke mine aksjer men det gjorde sikkert mange andre som hørte på deg ..!?. Jeg har ikke tapt mine penger ennå og da lurer jeg på hva du vil si til dem du anbefalte på det sterkeste å selge sine aksjer i Dof .?.

Det er en grunn til at du vil få en kalkis i posten av meg snart .
Håper du er mann nok til å unnskylde deg her inne da ( konker Dof så kan du gjerne si .. hva var det jeg sa ..:-).. bryr meg ikke om det faktisk ).
hifidude
07.04.2022 kl 19:48 4238

Sunny, alt du klarer er patetisk hersketeknikk.

Jeg sier kun: selskapet varsler massiv utvanning, da trenger ingen kalkulator for å forstå at dette går i dass for aksjonærene.
At aksjen svinger i takt med spekulasjoner er umulig å forutsi, har overhode ikke fundament i virkeligheten.
Når det smeller vil det være lurt å ha solgt.

Sånn, kjør på med litt mere flåsethet.
Slettet bruker
07.04.2022 kl 19:52 4286

Hifidude !
Ikke overrasket over ditt svar her …:-).

Husk : din kommentar på mitt spørsmål til deg ,sier veldig mye om deg til info …. Bare ærlig med deg her inne .
Redigert 07.04.2022 kl 19:56 Du må logge inn for å svare
hifidude
07.04.2022 kl 20:02 4284

Takk for dine gjentatte analyser av meg, neppe av stor interesse generelt.

Greit å fokusere på DOF synes jeg.
JanOrge
08.04.2022 kl 06:45 4103

Hei,
Min agenda er å finne investerbare objekter for å tjene mest mulig.
De siste innleggende jeg har skrevet her så har jeg prøvd å få til en diskusjon knyttet til Q1 og det endte med at AlanS begynte å kommentere på at jeg brukte substantivet "aksjer" der jeg skulle skrevet "selskapet". Jeg antar han skjønte hva jeg mente, selv om jeg selvsagt ikke kan være helt sikker. Han syntes at det var rimelig idiotisk av meg å anslå kostnadene i Q1 til å bli 1,4 milliarder. Hva er agendaen hans for å gå løs på realistiske innlegg i denne tråden når feks et innlegg om at aksjekursen skal hundredobles få stå helt i fred?
Så til ditt innlegg:
Du bør ikke legge grafene for historiske kurser ukritisk til grunn i selskaper hvor det er utstedt milliarder av nye aksjer og gjennomført spleiser. DOFkursen har aldri vært 600, hvertfall ikke med over 300 millioner aksjer i markedet. Selskapsverdien hadde i så fall vært 180 milliarder............ Og den eneste måten kursen noensinne kommer til å bli det er om det gjennomføres en heftig spleis etter at det har kommet noen milliarder aksjer til ved kommende gjeldskonvertering. Hvis du ikke "tror på" dette innlegget fordi det er negativt, så bør du sjekke historisk kursutvikling på Norwegian. Her står det at aksjekursen var rundt 1700 rett før pandemien. Det er helt feil. NAS har aldri historisk sett hatt en slik aksjekurs, det er konverteringer og spleiser som roter det til på de historiske grafene.
Når det gjelder at du har 100 % avkastning siden februar så er jo det supert. Med høy risiko, så kommer mulighetene for høy avkastning. Jeg har en viss anelse om at en viss krig i Ukraina kan ha berget deg. Jeg har også en latent gevinst i samme periode, men jeg har den pga flaks og ikke fordi jeg er såpass genial sat jeg klarte å forutse krigen og oljeprisen.

Så helt konkret til dine vurdering av Q1:
Det blir spennende å se om selskapet klarer å bikke 2 milliarder i omsetning. De faste kontraktene selskapet har gjør bildet hakket mer forutsigbart enn det kanskje helst burde, siden selskapet har såpass mye av flåten utenfor spotmarkedet. Dumt de ikke børsmelder kontraktsstørrelser slik som feks. Subsea7 gjør hvor de i det minste anslår kontrakter å ligge innenfor et intervall. Som jeg har sagt i mitt anslag så har jeg ikke regnet på valuta. Ser XCountry70 har anslått valutagevinsten til å være rundt en milliard. Hvis jeg putter det tallet inn i min beregning så er selskapet i grønt terreng med 750 millioner for Q1. Men sånn valutagevinster kan man ikke regne med å gjenta seg for ofte.
Hjelpalaus
08.04.2022 kl 07:22 4110

Er ikke ATH MCAP på DOF ca 15 mrd? Som austevolling og bekjent av både styre, ledelse og eiere i selskapet unner jeg de alt godt. Men jeg kjenner de såpass godt at jeg nekter å tro at de lyver når de sier at det blir en kraftig utvanning. Det var også grunnen til at jeg kastet kortene på 1,03.
JanOrge
08.04.2022 kl 08:04 4075

Ja, det er her jeg detter litt av minoritetsgruppen, hvor over en tredjedel av selskapets aksjer er plassert. Her har man altså en samlet gjeng som alle mener selskapets ledelse enten lyver eller ikke vet hva de holder på med, når de varsler utvanning. Likevel har enkelte av aksjonærene satt flere millioner kroner i selskapet. Det samme selskapet de indirekte mener har en uærlig eller inkompetent ledelse. Generalforsamlingen i mai bør bli heftig, for å si det sånn. Minoritetsgruppen kan stelle i stand forholdsvis mye hvis de gjør noe annet enn å sende brev til Finanstilsynet om at selskapets ledelse prøver å manipulere kursen i eget selskap for å rævkjøre småaksjonærene. Bare det å få seg til å sende et slikt brev gjør jo sitt opp mot generalforsamlingen.
Fljo
08.04.2022 kl 08:26 4041

DOF har kursmessig allerede steget mye av sitt potensiale. Kan ennå være noe å tjene på kort sikt, men i det lange bildet ser det unektelig mørkere ut.
AlanS
08.04.2022 kl 08:38 4006

Alle store anerkjente selskap innen oljeservice og offshore snakker om en supersyklus. For offshorerederier betyr dette at markedsbalansen endres i favør av rederne og markedet blir til redernes market. Trenger ikke å forklare hva dette betyr for DOF.

Hjelpalaus, Hilde så i 2019 at det skal "høstes" fremover. Mener du at hun snakket om konvertering da og det var aksjonærverdier som skal plukkes? Møgster snakket mye om sine verdifulle skip. Mener han at skipene ikke er verdt noe nå?
Redigert 08.04.2022 kl 09:00 Du må logge inn for å svare
hifidude
08.04.2022 kl 09:22 3931

Det blir for dumt AlanS, å basere seg på løse sitater.

Du som legger så mye ned i dette må da innerst inne SE hvilken vei det går?

Ja, kan hende markedet kommer, og ja, det har vært noen bra sluttninger i spotten.
Men ser du på snittratene er det ikke noe halleluja stemning, men mer på det snittet vi har hatt de siste årene , +/-.
Og det meste av DOF sine inntekter er jo knyttet til "gamle" kontrakter, så det blir neppe de store sprangene.
Ad de kan føre noe pluss på valuta løser ikke DOF sine grunnleggende problem, og den gevinsten kan veldig fort bli en line stor tapspost i neste kvartal.

Det hele kan vel kokes ned til: Too little, Too late for DOF sin del.

At du/dere tyr til konspiratoriske grep når virkeligheten er SÅ åpenbar tyder på desperasjon.
Redigert 08.04.2022 kl 09:22 Du må logge inn for å svare
AlanS
08.04.2022 kl 09:30 3909

vil ikke bruke for mye tid på å diskutere med deg. Dine påstander om gamle kontrakter med lave marginer er som vanlig ubegrunnet.
Situasjonen i offshore er omtrent som tilsvarende i containers i sommer 2020.
Ønsker dere lykke til videre.
Redigert 08.04.2022 kl 09:30 Du må logge inn for å svare
JanOrge
08.04.2022 kl 09:41 3866

Hun snakket ikke om konvertering da hun for tre år siden sa det skulle "høstes".... Men nå har jo engang styret sagt det for bare noen få uker siden. Skal du "ta" Drønen for at hun løy i 2019, når styret i har sagt noe annet i senere tid? Jeg tror det er skummelt om du baserer deg på tre år gamle nyhetssaker knyttet til ferdigstillelse av en båt, når spørsmålet om styrets uttalelse om gjeldskonvertering skal diskuteres.

Når det gjelder oppgangen i oljeservicesektoren som er spådd av mange, så trenger man ikke være spesielt smart for å forstå at en oljepris på over 100 dollar fatet gjør at penger flyttes mot bransjen. Men det betyr ikke at alle selskaper kommer til å mangedobles. DOFs eget styre melder om utvanning. De enten lyver eller er inkompetente, ifølge deg. Hva velger du?
hypotetic
08.04.2022 kl 09:42 3876

Det blir ikke riktig å sammenligne med Norwegian som startet fallet for 2 år siden og sannsynligvis går inn i 5år til som blir vesentlig dårligere enn de 7 årene forut for covid. Mye av forretningsreisene vil for all tid ble erstattet med teams møter. Norwegian har gjeldskonvertert 3 ganger fordi markedet blir vesentlig dårligere de neste år. Det er markedsutsiktene som avgjør om man et selskap trenger å gjeldskonvertere. For DOF sin del bedres markedsutsiktene kraftig og de går nå inn i et marked bedre enn noen gang tidligere. Det er riktig at det var naturlig å diskutere gjeldskonvertering for 2 år siden da kontrakter ble terminert og tilnærmet alle skipene ble lagt i opplag. Det er naturlig å skrive i alle kvartalsrapporter etter dette at gjeldskonvertering har vært diskutert som en del av løsningen. Det er riktig at kursen i DOF nå reflekterer løsning med gjeldskonvertering som er skrevet i kvartalsrapportene de siste 2 år men gjeldskonvertering trengs ikke når markedet bedrer seg kraftig. Er du JanOrge i stand til å se at markedsutsiktene bedrer seg i positiv retning for DOF siste måneder?
Redigert 08.04.2022 kl 09:45 Du må logge inn for å svare
hypotetic
08.04.2022 kl 09:51 3916

Det du skriver om Subsea 7 og DOF viser at du ikke forstår forskjellen mellom et selskap med mye gjeld og et selskap uten gjeld. Hvis du kjøper en leilighet til 1 million og låner 99% og har EK 1%.
1. Hvor mye endres din EK hvis leiligheten stiger i verdi til 2 mill og du hadde 1% EK?
2. Hvor mye endres din EK hvis leiligheten stiger i verdi til 2 mill og du hadde 100% EK?
JanOrge
08.04.2022 kl 10:02 3937

Jeg forstår forskjellen, og at gearing ved høy gjeld KAN medføre høyere avkastning på EK.

Spørsmålet er om du forstår hva gjeld egentlig er når du påstår at DOF sin selskapsverdi skal bli den samme som SUBSEA 7 sin innen ett til to år. Du mener at DOF skal bli verdi 30 mrd. Selskapet har en gjeld på 20 mrd. Ledende meglerhus har kursmål på kr 100 på SUBSEA7 som er netto 2 mrd på bok og ingen gjeld. Sier du at gjeld ikke har betydning for verdsettelse av et selskap?
hypotetic
08.04.2022 kl 10:03 3961

Drønen er ingen spåmann. Jobben hennes er å formidle og regne på 3-4 måneder gamle og eldre tall etter beste evne. De gamle tallene viser alle sammen at det var store Covid kostnader og covid etterslep helt frem til og med 4 kvartal. Det var ikke grunnlag i 2021 å ta bort setningen om at gjeldskonvertering har vært diskutert som en del av en løsning for det har det nok vært trolig helt frem til nå. Drønen kan ikke gå ut med spådommer om at regnskapene ser bedre ut i 2022 uten å ha regnet på tallene i ettertid altså 3-4 måneder forsinket etterpå. Som investor kan man derimot ikke kjøre bil med direktiver fra en som ser ut bakruta. Forstår du forskjellen på investor og en regnskapsfører ståstedet?
hypotetic
08.04.2022 kl 10:16 4140

Jeg har nå forklart deg hva gjeld gjør med EK i et selskap med mye gjeld.
Jeg påstår ikke at Subsea 7 sin selskapsverdi vil bli den samme som DOF sin innen 1-2 år. Hvor har du det fra?
Vi kan likevel ta det som et eksempel siden du bringer det opp. Eksempel Subsea 7 sin selskapsverdi dobler seg fra ca 25 Milliarder til 50 milliarder. DOF sin selskapsverdi dobler seg også i samme periode. Kursen i Subsea 7 er da steget 100% men kursen i Dof har med samme oppgang i selskapsverdi steget nesten 10 000% til ca. 100kr per aksje. Som i eiendom vil det være fordelaktig for din EK med mest mulig gjeld hvis skipsverdier og rater stiger. Med stor prisstigning som vi har nå spises også gjelden raskt opp samtidig som bygging av nye båter kan bli nesten dobbelt så dyrt som tidligere.
Redigert 08.04.2022 kl 10:28 Du må logge inn for å svare
hifidude
08.04.2022 kl 10:28 4109

Hvis jeg sier at størstedelen av inntektene til DOF kommer fra kontrakter eldre enn 6-12 måneder, tar jeg da feil?
JanOrge
08.04.2022 kl 10:41 4095

Godt med forklaringer :-) Du har et mye høyere nivå i din matematikk enn jeg klarer å følge.
Du sier at DOF skal stige til 30 mrd. Subsea7 vil med kursmålet på 100 bli verdsatt til 29 mrd. De vil dermed ha samme børsverdi, men det ene selskapet er gjeldfritt. Poenget er at du har et kursmål på kr 100 på DOF som er rimelig vilt. Skulle det innfris fra dagens nivå på kr 1 så er vi enige om at avkastningen vil bli 9 900 %. Det er ikke prosentregningen som er uenigheten her, tror jeg vi kan si... :-D
JanOrge
08.04.2022 kl 10:47 4176

Mulig det der holder overfor andre, men er vi over på bilkjøringsmetaforer, så kan dette bli gøy. Jeg tror jeg har skjønt at investorer må se fremover.

Hva gjør selskapet når de melder om behovet for restrukturering av balansen? Ser de bakover eller fremover da? Tror de melder om snart rødt lys i neste veikryss og at nåværende aksjonærer har vikeplikt for kreditorene. ;-) På denne meldingen foreslår du å gi full gass, fordi styret ikke har peiling på trafikkregler eller at de ikke skjønner at vi kjører bil.
hypotetic
08.04.2022 kl 10:58 4170

Jeg vet ikke helt om du "troller" eller om du ikke forstår? Jeg tok et eksempel der selskapsverdien doblet seg de neste år for begge selskaper. Hvis selskapsverdien dobler seg blir den 50 millioner for begge selskap. Børskursen i Subsea 7 blir ca 170kr og børskursen i DOF blir ca 100kr. Er det noe du har problemer med å regne ut i et eksempel med dobling av selskapsverdi?
hypotetic
08.04.2022 kl 11:13 4140

Det var behov for gjeldskonvertering frem til nå og derfor har gjeldskonvertering vært diskutert siste 8 kvartaler basert på det tallmaterialet som er for i fjor. Tallmaterialet for første kvartal 2022 er enda ikke presentert og selskapet vil også i fremtiden kun diskutere 3-4 måneder gamle tall.. De som kjøper DOF har i lengre tid sett at utsiktene bedrer seg og anser at tallene blir bedre de neste år enn under covid da oljen ble gitt bort og de fleste skip lå i opplag. De som sitter på DOF anser at det er mindre sannsynlig nå enn tidligere med en omfattende gjeldskonvertering. Forslag om gjeldskonvertering vil bli nedstemt og føre til mye uro og behov for dokumentasjon som beviselig ikke er gitt frem til nå. Dette vil ta lang tid og gi enda mer utsettelser og i mellomtiden bedres utnyttelsesgraden og skipsverdier. Det er åpenbart at ekstraordinære nedskrivninger på 5 milliarder må tilbakeføres slik Standard og andre selskaper med mye mindre attraktiv PSV-flåte har gjort. Situasjonen er nå tilsvarende eller bedre enn den vi hadde før covid i 2019. EK i DOF er egentlig positiv med over 3 milliarder og gass og oljevirksomheten avvikles ikke med umiddelbar virkning slik man trodde. Selskapet betjener gjelden sin og selskapet hadde cash 2265 millioner etter ekstremt store investeringer i 4 kvartal. Vi er nå inne i høstingsperioden der cash fort øker med 2 milliarder til over 4 milliarder. Det er naturlig at det tar litt tid for kreditorene å bli enige om langsiktige lån til DOF. Eksfin var ute i går og forklarte at det blir mye mindre tap i offshore enn antatt så det er klart at de ber om tid når markedssvingningene er så store. Statlige Eksfin er forpliktet til å halvere renten til DOF fra 2019 slik de har gjort til konkurrentene SOFF og Siem.
Redigert 08.04.2022 kl 11:20 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.04.2022 kl 12:40 4072

Går nå ikke ann å forklare dette bedre enn du gjør her.
Kontur
08.04.2022 kl 12:54 4065

Etter hvert som tiden går vil resultatene komme frem. Dof regnskapet vil vise at de fint kan betjene sin gjeld. DOF og andre rederier vil fremover skrive opp skipsverdiene i takt med reell markedsforbedring. Det er uunngåelig å ikke skrive tilbake verdier med akkurat samme begrunnelse som når de ble skrevet ned.
Markedet har snudd fra for mange båter til for få båter sett i lys av alle operasjoner som nå skal utføres. Det kommer få eller ingen nye skip fra verftene.
Skal noen bygge nye båter i dag vil prislappen være mye mye høyere enn tidligere leveranser. DOF er en av vinnerne siden de avsluttet sitt nybyggingsprogram i 2019 og sitter på en stor og moderne flåte (derav gjeld)
Forstår at noen vil rane til seg DOF billig, men tiden for å klare å få til det er forbi. Markedet har kommet så kraftig tilbake at bankene ikke lenger kan snakke om noen gjeldskonvertering.
JanOrge
08.04.2022 kl 13:00 4066

Sål enge man tror på alt som skrives der så ser det jo lyst ut. Men ledelsen i selskapet tror jo ikke på det engang, så hvorfor skal jeg tro på det?
Kontur
08.04.2022 kl 13:01 4160

Ledelsen spiller spillet
tobben
08.04.2022 kl 14:01 4135

Situasjonen er vel snudd fullstendig på hodet ,siden Fredrik Mohn lempet aksjer til 40 øre ,i armene på noen av oss tok imot med et smil ?? Tikk-takk :-))
Møkki
08.04.2022 kl 15:08 4248

Jøss, HiFi-asylet driver fremdeles på ser jeg. Kommer seg ikke videre ... 🤦‍♂️ Uffda

Han satt tungt lastet i DOF rundt begynnelsen av 2020. Hauset DOF som bare det. Så kom Covid, og han solgte seg ut rundt april - mai 2020, med et smertelig tap dessverre.
hifidude
08.04.2022 kl 15:11 4293

Så DOF er en av vinnerne siden 2019?

Absolutt laveste kurs 2019 var 1,002 så vidt jeg kan se, toppkurs ca 3,8.

Hvordan blir dette til en vinner?
Siden den gang har de brutt lånebetingelsene og gjenntatte ganger definert driften som: ikke bærekraftig.

Mulig jeg ikke forstår noen ting, men evner ikke å se hva som gjør DOF til en vinner siden 2019 ;-)
Kontur
08.04.2022 kl 18:52 4387

Jeg sikter til at Subseaflåten til DOF er av de aller mest moderne som finnes siden det store nybygg programmet strakk seg helt inn i 2019. Kursmessig har ikke DOF vært noen vinner nei.
Men kan fort bli det når verdiene skal tilbakeskrives.
Men dette vet jo du godt.
Hvor mye tapte du på DOF aksjen da? Ser at det hevdes at du har vært stor aksjonær
tobben
08.04.2022 kl 19:19 4447

Jeg startet vel å kjøpe omkring mai/ juni 2019, kan jo si jeg er noen hundretusen i pluss :-)) (Før den egentlige oppgangen starter) Med 100% i Subsea og de kuleste båtene , dette så bra at få skjønner det, er nå min mening :-)) Nå også 100% i Iceman. Vi får vente i spenning på q1 :-))
Redigert 08.04.2022 kl 19:19 Du må logge inn for å svare
Kontur
08.04.2022 kl 20:27 4426

Vi er mange som har tapt mye, men blir ikke rikere av å være bitter.
Pendelen har svinget. Markedet er tilbake sterkere enn til og med kunne våge å drømme om.
Bankene og Dof har holdt ut til nå. Det meste tyder på at Dof kommer seg gjennom tidenes storm.
Gullhaugen
10.04.2022 kl 13:13 4119

Denne ser stabil ut nå.
Oversikt for DOF (DOF). Oppdatert 08.04.2022
01 MØGSTER OFFSHORE AS 31.60% 105.21m 100.0m
02 BNP PARIBAS SECURITIES SERVICES 3.02% 10.068m 9 570k
03 BRØNMO BJARTE 2.56% 8 517.9k 8 097k
04 NORDNET BANK AB 1.67% 5 556.4k 5 282k
05 HERNESS BJØRN 1.06% 3 516.1k 3 342k
06 EKREN GEIR 0.86% 2 863.0k 2 722k
07 SANS INVEST AS 0.80% 2 649.8k 2 519k
08 NORDNET LIVSFORSIKRING AS 0.79% 2 636.4k 2 506k
09 DAHL TORE 0.78% 2 603.7k 2 475k
10 HOLDEN JIM ØYSTEIN 0.75% 2 504.0k 2 380k
11 CHAMANSKI ALEXANDRE 0.74% 2 472.2k 2 350k
12 BRETTEL INVEST AS 0.70% 2 314.4k 2 200k
13 MOCO HOLDING AS 0.63% 2 087.6k 1 984k
14 AVANZA BANK AB 0.62% 2 080.2k 1 977k
15 EBB HOLDING AS 0.62% 2 050.5k 1 949k
16 LUNDBY IRENE 0.61% 2 014.8k 1 915k
17 LAWO INVEST AS 0.59% 1 954.0k 1 857k
18 MORGAN STANLEY & CO. INT. PLC. 0.58% 1 944.0k 1 848k
19 BERGEN KOMMUNALE PENSJONSKASSE 0.57% 1 893.6k 1 800k
20 WORKINN HANS KRISTIAN 0.52% 1 734.7k 1 649k
21 DP HOLDING AS 0.52% 1 718.5k 1 634k
22 SKANDINAVISKA ENSKILDA BANKEN AB 0.50% 1 656.1k 1 574k
23 STIG OLSEN SQUASH AS 0.49% 1 641.1k 1 560k
24 SOTRA KRAN AS 0.44% 1 477.8k 1 405k
25 HORVIK PER OLAV 0.43% 1 429.1k 1 358k
26 SKOGLY MORTEN 0.43% 1 415.9k 1 346k
27 HILDE-MYHREN ARILD ODIN EUGENE ELTON 0.42% 1 383.4k 1 315k
28 AARSETH HARALD NORALF 0.41% 1 367.6k 1 300k
29 DANSKE BANK A/S 0.36% 1 186.6k 1 128k
30 HERØY GLASS OG GAVE AS 0.35% 1 180.3k 1 122k
31 SVENSKA HANDELSBANKEN AB 0.35% 1 166.7k 1 109k
32 STRANDNÆS INGOLF JOHAN 0.35% 1 151.9k 1 095k
33 SWEDBANK AB 0.33% 1 097.6k 1 043k
34 ASMYR JON MAGNE 0.32% 1 052.0k 1 000k
35 SAMLAND ARILD 0.32% 1 052.0k 1 000k
36 STAVERN HELSE OG FORVALTNING AS 0.32% 1 052.0k 1 000k
37 TØRRESEN HENRY JOHAN 0.32% 1 052.0k 1 000k
38 WORKINN BJØRN ÅGE 0.31% 1 036.0k 984.8k
39 THE BANK OF NEW YORK MELLON SA/NV 0.30% 1 012.4k 962.3k
40 WIGESTRAND TROY ANDREAS 0.30% 985.65k 936.9k
41 SUNDE SVEIN ARNE 0.29% 967.88k 920.0k
42 UBS SWITZERLAND AG 0.28% 924.49k 878.8k
43 LAPAS AS 0.28% 916.82k 871.5k
44 BRANDAL KENNETH JOHAN 0.27% 894.20k 850.0k
45 STORMYR HELGE 0.25% 841.60k 800.0k
46 DNB LIVSFORSIKRING ASA 0.24% 795.21k 755.9k
47 SAMUELSEN TOM INGJALD 0.23% 779.84k 741.3k
48 RUBACH RUDOLF 0.23% 755.34k 718.0k
49 FURE KNUT 0.23% 753.20k 716.0k
50 HAGERUP KJELL HÅVARD 0.23% 752.92k 715.7k

Disse har solg seg helt ut siste ukene :
ARNE HELLESTØ AS
SKAGE MORTEN
STAVE FRANK ENDRE
REGENT AS
RBC INVESTOR SERVICES BANK S.A.
TEIR MAGED ELABD SOLIMAN ABU
THE BANK OF NEW YORK MELLON
LINDEFJELL HOLDING AS
AAGESEN STEINAR
SIGFISK AS
GRØNLAND STEINAR
HENRIKSEN ERLEND DUNÉR
BJØRNESTAD GEORG WILHELM
TANKER ENGINEERING AS
EUROCLEAR BANK S.A./N.V.
TRONSTAD INGE MORTEN
IMT HOLDING AS
BOFA SECURITIES EUROPE SA
SBANKEN ASA MEGLERKONTO INNLAND
MERRILL LYNCH INTERNATIONAL
HÜBERTZ KNUT RAGNAR
viva1
11.04.2022 kl 04:58 3855

Sitter å leser DOF 2021 årsrapport og blir overrasket hvor detaljert selskapet opplyser om den pågående restruktureringen av balansen. s 92 i årsrapporten:

"The dialogue with the lenders has continued to be constructive and progress has been made so far into 2022. There are still some issues pending, hence a refinancing solution is not yet in place. The debt restructuring proposal currently discussed includes soft terms on the loan facilities and conversion of substantial amounts of debt to equity which again will significantly dilute the current holders of equity."

I siste del av denne setningen skriver de jo akkurat hva som forhandles om nå. Overraskende direkte, og litt mer info enn børsmelding den 11 mars. Her går en tydeligvis for at den beste sikrede gjelden blir videreført med soft terms, det bruker normalt å være en mildere avdragsprofil, gjerne med cash sweep mekanismer installert dersom de leverer bedre enn antatt, og med mulighet til å pushe på en eller flere amortiseringer dersom markedet ikke utvikler seg som stipulert i forhold til hva en antok når refinansieringen ble forhandlet/vedtatt. Rentenivået på denne type gjeld bruker ofte å bli videreført på samme nivå. Da det er rentemarginen som er ett av de viktigste måltall for alle som låner ut penger. Avdragsprofil er mye enklere å forandre på.

Da gjenstår det bare å gjette på hva mye "substantial" er i denne sammenhengen. Gruppen har current liabilities på 20 mrd nok, så når de bruker ordet substantital så er det ikke 1 mrd. Jeg tipper mindre enn 10 og mer enn 3-4. Alt etter hva de legger i substantial. Dersom en bruker nettogjeld på +16 mrd nok som utgangspunkt for substantial så er jeg vel nærmere det lavere intervallet som jeg tipper ovenfor. Mesteparten av gjelden må konverteres i DOF ASA, og deler i av obligasjonsgjeld og den dårligst sikrede gjelden i DOFSUB blir nok også konvertert. I DOFSUB har det blitt solgt en god del eldre båter som nok var knyttet opp mot den delen av gjelden som var lavest sikret.

Selskapet skriver nå i sitt viktigste dokument til omverden omtrent akkurat hva selskapet forhandler om og hvilke konsekvenser dette vil få. Det de ikke omtaler direkte er på hvilket aksjekurs gjelden blir forslått konvertert, men advarer mot at det blir lave nivå når de viser til at dagens aksjonærer blir signifikant utvannet. Jeg tipper/antar at slik som det skrives i 2021 årsrapporten, så kommer DOF ASA om relativt kort tid (innen 2023) med ett forslag om konvertering av 3-5 mrd i bytte mot 90-95% (dette er den normale % andel original investorene ofte blir sittende igjen med i en omfattende restrukturering av gjelden) med av aksjekapitalen i OneDOF ASA, og softterms på restlån med en varighet på 4-6 år slik de kan utvikle selskapet tydeligere inn i mot fornybar sektoren Det er i hvertfall det de skriver overraskende direkte i sin 2021 årsrapport. Hadde styre i DOF ASA antatt at det ikke lenger var behov for en restrukturering som inkluderte konvertering av gjeld til aksjekapital, så hadde de ikke skrevet det slik som de nå gjør i årsrapporten. De skriver at det per 8 april 2022 fortsatt forhandles om en løsning som innebærer konvertering av betydelige mengder gjeld.

Offshore OBS
11.04.2022 kl 07:41 3774

Takk for godt resonnement. Hva tipper du konverteringskursen blir?