Enda en spiker i Nel kista.


Etter flere tiår med forskning og prøvemodeller så blir solcellebilen endelig en realitet. Den kommer garantert til å bli en gigantisk suksess. Vi kan vel alle nå slå fast at hydrogenbilen aldri kommer til å ha livets rett. Solcellebusser har allerede eksistert i noen år i det store utland, og etterhvert som panelene blir mer og mer effektive så vinner de den kampen, og da er det ut med hydrogenbussen. Bra at EU ikke kastet bort mer penger enn de gjorde på de stakkars 600 hydrogenbussene i sitt prøveprosjekt. Tog og ikke minst skipsindustrien har allerede levert spennende bygg med ren solcelleenergi som eneste framdriftskraft i flere tiår. Herlige tider for oss som ønsker og drømmer om en ny og renere verden.

ttps://www.engadget.com/2018/11/01/hyundai-and-kia-solar-panel-cars/?guccounter=1
Redigert 02.11.2018 kl 14:43 Du må logge inn for å svare

Bare tull å bruke HO til å krangle Hydrogenets rett vs batteri. Her vil nok i tillegg krav om overgang til grønn energi markedskreftene slå inn etterhver. (Bruksområder - behov - etterspørsel) Se på dette som bensin og diesel som nå får en utfordring. Kanskje det blir ja takk begge deler til sine behov. Ha en fin søndag.
really
04.11.2018 kl 10:02 1039

Her var det mange bombastiske meninger. Om en skal le eller gråte av det er opp til den enkelte. I mitt hode må vi ha gått over til grønne teknologier skal det bo mennesker på jorda om hundre år. Hvilken eller hvilke er knekkende likegyldige. Vind og sol er lovende, nesten uten bivirkninger, bølger teknologisk krevende men kan være mulig, atomkraft bra om vi kan kontrollere alle reaktorene absolutt hele tiden.

Problemet med de fleste er at strøm ikke lagres der og når den brukes. Flytting har vi gode løsninger for om det ikke er for langt, diskusjonen her går om lagring pluss litt annet.

Mitt postulat er at det finnes både hydrogen og batterier i fremtidens løsninger. Forhåpentligvis bedre batterier enn dagens siden det ikke er tilstrekkelig verken litium eller kobolt i verden til at verdens kjøretøyer kan gå på batteri. Alle vet at da blir dessuten batterier for dyre.

Solceller på biler/tog gir lite energi PR m2, men kombinert med batteri finnes det sikkert behov som kan dekkes på den måten. Det testes også strømførende veier der kjøretøy får strøm direkte fra veien, bl.a. I Sverige. Det kan fungere som energikilde til drift, men også som rekkeviddeforlenger til batterier.

Hydrogen har noen fordeler ved at det er energitett, enkelt å frakte, raskt å fylle og brencelceller veier lite og har få bevegelige deler. Det er ubegrenset tilgang til råstoffet, men den grønne varianten bruker strøm for å produseres. Ulempen er at energieffektiviteten er vesentlig lavere enn batterier. Men mye taler for at hydrogen spiller en stor rolle i fremtidens energisystem.

Poenget er at det er ikke HOs debattanter forsøk på å slå hverandre ihjel med ord som avgjør hvilken vei dette tar. Det gjør markedet innenfor rammene satt av myndighetene. Løsningene som fungerer effektivt til lav pris vinner, og de er ikke bare en.
Admoff
03.11.2018 kl 12:12 1234

På samme måte som du notorisk er negativ til hydrogen, er jeg skeptisk til at batteriteknologien skal nå dit du med flere mener. Dette spesielt opp mot industrien. Videre er jeg meget skeptisk til at deltagere her på forumet er så bombastisk når det gjelder hydroteknologien. Flere å flere bedrifter, fabrikanter og politikere favner om Hydro, til tross for dette sitter du og andre med lommekalkulatorer, ingenør og forskningskompetanse å uttaler dere skråsikkert om hyrdogenets undergang. Som jeg har nevnt tidligere så får vi ta en oppsummering om noen år.
Ønsker deg en fin helg Mr Gunner.

Du må gjerne le og anse det som underholdning Admoff. Det gjør såvist ikke resten av verden. Tesla sin EL truck kommer til å ta av når den kommer i produksjon i løpet av 2019, bare vent og se. Dere Nel gutta har et eller annet rart oppheng i at "hele verden synes hydrogen er genialt", Verden ser nok heller på hydrogen som et alternativ, enten det gjelder lagring av framtidig, og dit er det årtier til vi er, overskuddsenergi, (hvor det er et så dårlig alternativ at det nok aldri blir en realitet uansett), eller som framdriftsenergi for hvilken som helst framkomstmiddel. For hver forbedring og for hver nyvinning innen solcelle og batteriteknologi så minker hydrogenmarkedet og Nel sine muligheter.
Snekkern
03.11.2018 kl 10:43 2471

Først og fremst,jeg er ingen ekspert på verken solcelle elr hydrogen.
Men så en video snutt om et hydrogen drevet hus,
http://hydrogenhouseproject.org/the-hydrogen-house.html

Etter min oppfatning så går vell solcelle og hydrogen hånd i hånd.
Tar man feks tankship, så har jeg problemer med å se at de kun kan drives på el. ,men bruker man solcelle og hydrogen teknologi sammen, så kanskje det kan være mulig å drifte disse.
Den store utfordringen er jo å få til en grønn overgang og framtid, det er jo vell å bra med solcelle drevet biler,men man må jo tenke større enn som så.
Har stor tro på hydrogen, men så lenge olje industrien kjemper i mot så vil det nok ta en stund ennå før vi får se hydrogens fulle potensial.


Elon Musk har ju lastbil och också en firma som tillverkar solpaneler så det är något som han kan testa.

Då kan man undra varför han inte gjort det redan. Kanske bluffar koreanerna med oss. 60% låter väldigt högt.
ruda
03.11.2018 kl 09:26 2679

Nel er et selskap som er kommet for å bli, uannsett hva folk klarer å lire av seg i dette fora. De vil ekspandere sakte men sikkert fremover, så de som har litt tålmodighet vil nok se at det svarer seg å sitte rolig i båten.
Framtia
03.11.2018 kl 09:16 2721

Du kan godt hovere, men dersom solpaneler er løsningen på all fremdrift, hvorfor er vi ikke der idag "flere tiår etter"!???
Admoff
03.11.2018 kl 08:17 2842

XYZ, foreslår at du tester dette ut. Kjøp deg en liten lastebil og start montering. Herlig underholdning ?
03.11.2018 kl 07:39 2917

Det Gunners sier her er det samme som ble sagt i slutten av 1990 året og starten på 2000 at El bilen blir det ikke noe av ........
Ts. du fremstår som lite smart, lite konstruktiv og du viser virkelig t du har ikke PEILING på det du skriver om og mener.
Hva er egentlig din agenda ?
Hvor får du alt dette vrøvle fra som du kommer med uten hold og underlag

Nel blir og er en fantastisk selskap i fornybar energi. sitat slutt
meerik1
03.11.2018 kl 01:12 3073

Nå har du holdt på siden før soloppgang. Det er natt, du har gnålt nok, vi hørt deg! skru av lyset. God natt!
Bjella
03.11.2018 kl 00:51 3108

Gunners med cella , prater ned Nel a!
Støtt og stadig maser han om batteriteknologi , da bør du poste andre plasser enn på NEL TRÅDER!

Ja men vi har ju siffror, teslas lastbil 1000 kwh, Nissans elbil 24 kwh. Att lastbilen väger 40 ton har Tesla redan tagit hänsyn till när de bestämde 1000 kwh. Att solceller har en viss effekt har Hyundai tagit hänsyn till när de säger att de kan ladda en bil 30-60%.
Keirax
03.11.2018 kl 00:31 3318

Les her XYX.
https://solcellekysten.no/2015/06/24/arlig-stromproduksjon-fra-et-solcellepanel/
Se litt på effekten. Tafrem kalkulatoren og regn på hvor mye energi som trengs for å drive en truck med 30-40 tonns last på hengeren. Ta med i beregningen hvor lite i løpet av dagen/året et solcellepanel produsererer med full effektivitet i store deler av verden, og hvor få solcellepaneler du i realiteten har plass til på drømme-trucken din. Når du har gjort det er du velkommen tilbake til den virkelige verden.
Redigert 03.11.2018 kl 00:33 Du må logge inn for å svare

Men det er ju selve problemet. Nikola ska ta sol fra paneler, omvandla det till hydrogen med elektrolysrör som kan hantera el Fra solpaneler. Sen lagre det i en tank. Sen transportere det till en mack med diesellastbil. Sen fylla tanken på macken og sen kommer en lastbil og tanker. Og sen i lastbilen ska hydrogenet omvandlas tilbaka till el og sen ska batteri laddas med den elen og sen kan elmotorer drivas.

Alternativt så monterar Nikola solpaneler direkt på lastbilen og kan då ladda batteri direkt og driva motorn. Mycket enklare, du spar in flera steg där du har förluster. Og tänk på allt utstyr, tankar, ventiler, lastbilar etc etc.

Om vi lyckas med detta med paneler som driver lastbilar då trenger vi inte ens ladda från vägguttag. Lastbilarna kan rulla runt som evighetsmaskiner. Med kraftigare solpaneler kan vi sedan minska storleken på batteriet. Det är oerhört oslagbart.
Redigert 03.11.2018 kl 00:22 Du må logge inn for å svare
03.11.2018 kl 00:18 3374

Nel kommer ikke til å tjene penger på mange år tro jeg og derfor eier jeg ikke Nel
Wanker
03.11.2018 kl 00:08 3404

"Jag er inte sjuk, jag er bare svensk"

Som jeg har sagt tidligere - en mørk, personlig historie ligger bak, eller rett og slett et troll...
kentove
02.11.2018 kl 23:44 3486

og overskuddskraften skal vel i batteri? så ikke ungene i gruvene i kongo blir arbeidsledige? halvparten av dagens elbiler har materialer utgravd med barnefingre..... fuel cell er betraktelig mindre, og hydrogen er å lagre energi... eller ønsker du å bare la overskuddsenergi gå i dass og fortsette å eksportere ren norsk strøm og importere kull? håper elbilsalget kjøler ned og vi får bedre infrastruktur her tillands, ene toglinjen i presentasjonen f.eks, iallefall hvis tallene for å elektrifisere stemmer.... hydro slo både el og diesel for busser og tog i rapporter på pris/km.... får du fornybar solcelle som nikola har tenkt har du "gratis" energi

?
Opprinnelsen är Kia og Hyundai, världens 4e största biltillverkare 2017. Det er en koreansk firma
Redigert 02.11.2018 kl 22:27 Du må logge inn for å svare

Du har sikkert ikke hørt om dette heller Framtia, men har har du et av flere tog. Som alltid så kan du takke meg senere.

https://futurism.com/worlds-first-fully-solar-powered-train-left-station
Nikko
02.11.2018 kl 22:20 3675

Kjære InvestorXYZ alias Karlsson, Larsson, Larson jr.
Nå skjønner jeg hvor dette har sin opprinnelse fra: "Jag er inte dum, jag er bara svensk".
Samme kategori som "The gunners"
Redigert 02.11.2018 kl 22:21 Du må logge inn for å svare
tommbakk
02.11.2018 kl 22:02 3763

Jeg er veldig optimistisk hva angår NELs fremtid (og således aksjekurs). Det er derfor jeg sitter nesten all-inn.

Men når jeg ser enkelte ville påstander på debattforum, så hjelper det ikke om det er POSITIVE påstander. Irritasjonen overskygger det.

Bestinvest: hvorfor skal kursen hoppe til kr 10 på mandag? Hva i heiteste, huleste helv*** tilsier det??

Enkelte baisser-duster mener at de som tror på NEL er en sekt.

Dessverre gir slike tulleinnlegg bare vann på mølla for baisserne.

Jeg tror NEL kommer til å stå i godt over kr 10...om noen ÅR. Innen 2025, forutsatt at f.eks Nikola sin business ender opp realisert og en stor suksess, samt at andre prosjekter også materialiserer seg med inntekter, så tror jeg NEL fort har passert kr 50.

Men en kurs foretar ikke et byks fra kr 4.20 til 10 bare over en helg, når selskapet nettopp har presentert røde Q3-tall.

Hallo!?

Det er lov å ha litt bakkekontakt! Geez.


Det sier du motbolgen. Jeg vet ikke heller. Men det er Hyundai/Kia som sier det. Og de har viss trovärdighet.

Också fordi de driver med både batteri og fuelcell. De har ikke valt sida än som vissa andra tillverkare, utan provar ut bägge alternativen.

Men om vi nu antar att de kan ladda 30-60% av ett batteri som de sier så er det ganska revolutionerande.

Koenigsegg täckte en bil med paneler på en bilmässa för 5-10år sen. De sa de skulle driva bilen med det. Men när folk räknade på det, så höll det inte. De backade då och sa att panelerna bara drev AC eller nåt. Samma som jag tror Toyota mfl sedan haft.

Det vore intressant att se om någon insatt i solceller kan räkna på om de 30% är rimligt. Kanske räknar man 24h solljus. Jag kan nog räkna på det själv en panel är väl 270w, och vi ska ha 24kwh*0,3=7200wh. En panel ger 270*24=6480wh. Så 2 panel räcker.

Sen är det väl verkningsgrad 22% på solceller men jag vet inte om det redan är borträknat så man verkligen får 270w ut. Annars krävs det mellan 5-7 paneler.
Framtia
02.11.2018 kl 20:58 3915

Hva er det egentlig du vil fram til!? Kan du være så vennlig å forklare hvilke "bygg" som ved hjelp av solpaneler går like godt "til vanns, som langs skinner"!???
Ref. sitat The Gunners:"Tog og ikke minst skipsindustrien har allerede levert spennende bygg med ren solcelleenergi som eneste framdriftskraft i flere tiår."....???
02.11.2018 kl 18:21 4109

Nå er det dessverre slik at uansett hvor effektive solcellepanelene blir så klarer de ikke å hente mer enn 100% av solstrålingen. Det finnes altså en grense for hvor mange kWh man kan få ut per kvadratmeter solcellepanel selv om man skulle utvikle solcellepanelene til å bli så helt perfekte at de klarer å fange opp hver eneste lille watt som solen belyser bilen med. Så solceller kan sikkert funke som rekkeviddeforlenger, men ikke som eneste energikilde ved daglig bruk. I hvert fall ikke før bilene blir kvitt veldig mye friksjon og luftmotstand.

Uansett, baissernes forsøk på å koble Nels eventuelle fremgang til privatbilismen er ganske komisk. I det hele tatt så er det komisk å lese både haussere og baisseres forsøk på å snakke opp og ned kursen. Det er nok ikke våre små millioner hit og dit som har noe å si for kursen i det lange løp og den som lar sine aksjekjøp styres av hva som skrives på dette tulleforumet bør kanskje få besøk av Luksusfellen eller en eller anne seriøs rådgiver før det går galt.


Nikola Motor Company@nikolamotor
2 t
2 timer siden


Mer
Monday morning....stay tuned.!

Nissan Leaf batteri är 24 kwh

Tesla semitruck har visst 1000 kwh.

Takytan på Nissan är 1,8*1,9 kanske, låt säga 4 m2
Ett släps takyta är 20*2,5 meter det är 50 m2 .

Där ser man att det blir mindre energi i förhållande till behov på en lastbil kontra bil.

Om inte Tesla täcker sidorna också då har de 150 m2

Redigert 02.11.2018 kl 18:02 Du må logge inn for å svare

NEL aksjen kommer til å gå helt gorilla tror jeg. kr 10 på mandag ?
null-co
02.11.2018 kl 17:28 4388

God Helg alle sammen! Fint å se at Gunners og baisermafiaen ikke har noen påvirkningskraft og at NEL 'stuper' oppover! Nå ryker også Hareide, og cognac'en er på bordet for Erna og videre oppgang for NEL på kort og lang sikt!
oophus
02.11.2018 kl 15:54 4610

Ord som "fakta", og generelt bastante påstander, burde det komme noe mer til kommentaren enn kun de ordene. De ordene alene gjør at du kun ser komplett idiot ut og henter ord fra løse luften. Mens hvis de blir begrunnet, så kan det faktisk diskuteres og ikke minst analyseres. Tomme ord og det i gjentagelse gjør at man bekrefter at du er det du er - et forumtroll.
Svang
02.11.2018 kl 15:49 4658

Hvorfor er det av interesse for deg med all den negative omtalen om Nel. Enten er du et nettroll eller rett å slett ikke så smart. XYZ jeg blir like lite provosert som jeg blir av de mange kloke innleggene på ja til bilen på fb.

Kursen ska samköras med verkligheten de närmaste tre uka. Lite sprätt idag tack vare trogna aktionärer.

Lökke har slutet smile det är tecken för oss med vanföreställningar. För övriga borde det vara nog med minus 66 miljoner.

Ett biltak har väl 3 m2 yta. Ett lastbilssläp 60 m2. Jag kan inte se annat än att du då också kan ladda lastbilar.

Hur ska det gå för Nikola? Det går nog bra. De får bygga drivlinan på batterier.
meerik1
02.11.2018 kl 15:22 4794

Jeg tror du har rett. Det finnes ikke måte på hvor elendig kursutviklingen har vært.

Hur stor yta är det på ett långtradarsläp?
kentove
02.11.2018 kl 15:16 4878

ja, Nikola, tyskland, sveits, korea, kina og alle de større asiatiske bilprodusenter satser på hydrogen med sinnsyke summer, de og nel går nok rett til skifteretten, regner med disse er på markedet før h2... hahaha, er tydeligvis kun ét alternativ som går an å bruke.... h2 er billigere enn diesel og el for tog og buss i Norge allerede, så dette solcellegreiene bør få farten opp ganske kjapt, sånn innen 1 år fullt utrullert, siden h2 da for virkelig slår inn i transportbransjen... lurer også på hvordan du skal lagre h2 som ammoniak med dette solcellepanelet ;)