Da er PNOR ASA aksjene på konto

artumas
PNOR 26.02.2022 kl 21:26 54906

Jeg har PNOR aksjer på flere ulike vps-kontoer og de er alle på plass :-) Blir spennende å se hvordan markedet reagerer på aksjen som ASA, og dette på samme dag som tallene for 4 kvartal slippes. Siste sluttkurs var jo kr .1,- som var en ryddig avslutning før vi nå kommer på hovedlisten.
tuja
16.03.2022 kl 13:59 3376

Fra xi :

Jeg sendte for moro skyld en mail til Petronor og lurte på om de kunne si noe angående om lisensene i Kongo stod i fare, og om de kunne kommentere noe rundt nedslaget til Søvold og Ludvigsen. Fikk dette svaret
Thank you for your email. I hope it is ok that I answer you in English.



As we have stated previously, Økokrim has confirmed that the charges are brought against individuals and neither PetroNor E&P Limited nor other companies have been charged. This topic was also addressed by the company's chairman at the Q4 webcast recently.



Unfortunately, we as a company are not privy to the details of the charges or the process so there is not much more we can say at this stage.



Regarding the recent share movements, we are not in a position to comment on individuals' private dispositions. As a general comment however, neither persons or companies are allowed to trade shares if they are in possession of insider information.
polion
16.03.2022 kl 14:00 3380

Bare så vidt jeg gidder, men jeg finner meg aldri i ren toskeskap: Greit at du skal forsvare din guro, men du går på samme smellen som guroen, nemlig å komme med betydningsløs retorikk, pluss at jeg blir tillagt holdninger/meninger som bare er hinsides feil:

Alt hva du her fremhever vedr. FKL sin utrolige PNOR-kapasitet, er dette liksom beviset på at han har en form for fredningsstatus og at han derfor alltid er like uangripelig? Og videre; «han er vel den som føler seg mest «sviktet»». Huffameg, hvor tar du det fra, og hvilken betydning legger du i det?

Og polion er visstnok generelt bitter: TULL - jeg er meget fornøyd med at jeg solgte 50% av mine PNOR like før resultatet endelig kom (annonsert i tidl. innlegg). Likeledes solgte jeg tidligere store deler av mine PEN nokså nær toppen (annonsert i tidl. Innlegg). Ingen bitterhet her i gården, har truffet bra nok og jeg er meget well off selv om mine resterende PNOR skulle gå i null.
Og «bitterheten etter at du har blitt utestengt fra noen tråder kan ses i hver setning du skriver»: TULL – dette er en blåkopi av FKL’s statement, du har heller ikke lest mine innlegg der jeg omtaler dette. Jeg gir vel balla i FKL’s lukkede tråder, tyder forresten denne tråden på av jeg er avhengig av noen sine lukkede tråder? NEI!

Og polion sitter time etter time og leter etter innlegg fra FKL: TULL - de 14 stk. «spam-innleggene» som jeg klippet inn og som FKL hadde postet innenfor en tidsperiode på 21 timer, tok meg jaggu ikke mange minuttene å finne/klippe inn.

Hadde ikke forundret meg om ovennevnte forsøk på "knetaklinger" kom fra din guro, men jeg mistenker at du egentlig er bedre enn som så. Sikter ikke til noen spesielle, men på generelt grunnlag vil jeg si at man skal passe seg meget vel for å ende opp som noens rævedilter.

NB. De 14 stk. innleggene jeg klippet inn var visstnok tatt ut av både TID OG KONTEKST. Her kan forumet lese tråden, «Nå flytter vi fra Australia til Norge og søker på hovedlisten», så får folket gjøre seg opp en mening om noen er blitt urettferdig behandlet.
hofa
16.03.2022 kl 14:06 3350

Som tidligere skrevet, jeg har fået svar fra IR i dag og de skriver ( for 3. gang, ) at de ikke er involveret i en korruptionssag, men er bekendt med , via økokrim, at der er rejst anklager mod enkeltpersoner. (Det kan have lange udsigter med en afslutning).
solid1
16.03.2022 kl 14:08 3341

Jeg tolker positivt. For tiden er jo hele verden negativt ladet. Mest pga koronanister og andre puttinn.

FAR meldte seg imidlertid ut for lang tid tilbake, og når de ikke klarte å selge sin andel så ga de den tilbake uten vederlag.
Det er ubetinget positivt for helheten.
Andelen kan nå reforhandles og selges til nye interessenter eller til Pnor, også positivt.

To av våre aksjonærer har et tveegget sverd hengende over seg som skaper problem, i alle fall midlertidig.
Petronor har uansett god tilgang på kapital, og ikke minst har vår største eier Petromal muligheter til selv å gå inn i Senapa og Esperanca.

At noen ikke ønsket å kjøpe ut FAR når de er fornøyd med å gi lisensene tilbake uten vederlag er nok logisk.
Jeg tolket uansett tilbakeføringen som positiv, og FAR skulle jo uansett ut.
At min tolkning er utenfor din fatteevne får jeg vel leve med. Er ikke noen liten dumming jeg, serru.

Skrev følgende i går kl 13, og børsmelding kom noe senere.

solid1
I går kl 13:16
1528
FkL skrev
Først vil jeg bare påpeke at det at FAR muligens kom til å selge ut ikke er ny informasjon, derimot ..

Ikke så sikker på at denne melding var/er dårlig for Pnor, snarere tvert imot.
Det er stor tilgang og god kapitaløkning i Pnor nå.

Pnor har slik jeg forstår det allerede tatt over andelen fra Svenska Petroleum Exploration, og er i dag operatør.
At FAR er ute som mange lenge har antydet, frigjør vel 21 % av feltene, som også kan gi en gunstig overtakelse eller partner.
Lisensperioden er til høsten 23 så her kan mangt skje.

Kommer vel en melding fra Pnor før eller siden. Denne kan bli bra.
Lykke til
Ev88
16.03.2022 kl 14:23 3292

Svaret var ikke veldig betryggende, de har ikke fullt innsyn. Jeg hadde aldri investert på den informasjonen der, men hver sitt valg.
solid1
16.03.2022 kl 14:24 3291


Meget god og forventet informasjon tuja.

Liker spesielt siste del.
Regarding the recent share movements, we are not in a position to comment on individuals' private dispositions. As a general comment however, neither persons or companies are allowed to trade shares if they are in possession of insider information.

Våre to venner Knut(sen) og Ludvigsen har nok litt innside informasjon, - om seg selv.........? Da har de ikke solgt.
nkamok
16.03.2022 kl 14:33 3257

Tillader mig at bruge indlæg fra anden tråd - hvordan hænger det sammen, at flere skriver, at Knut bla. sælger ud, når top 50 ikke viser ændringer ?


Nybegynner2
I går kl 06:19
909
Oversikten i dag over topp 50 og de største salg/kjøp viser at det ikke har vært noe nedsalg fra verken Knut&co eller EngGroup. Kun endringer blant private og fond. Kommer med en ny oppdatering i morgen.
Redigert 16.03.2022 kl 14:34 Du må logge inn for å svare
Bsingh
16.03.2022 kl 14:34 3260

Du stoppper virkelig ikke opp du. Du er bitter jo, hvis ikke hadde du ikke brukt så mye tid på å skrive lange innlegg om alle følelsene dine. Sånn her har du holdt på siden tidenes morgen
nkamok
16.03.2022 kl 14:44 3216

Jeg har indrapporteret ham til admin - foreslår andre også gør det - tryk på de 3 prikker i højre hjørne - han ønsker jo ikke debat men kun personangreb.
Gjorde drt samme med Adamek, og han blev udelukket efter det 🤷‍♂️
Redigert 16.03.2022 kl 14:45 Du må logge inn for å svare
FkL
16.03.2022 kl 15:10 3098

Jo, de har kommet med mye ny informasjon. Les prospektet. I tillegg så har de ikke tilbakevist det som er publisert i media, som de kjenner godt.
Fluefiskeren
16.03.2022 kl 15:11 3087

Det er ikke det at FAR går ut som er negativt. Det er vel det at de konkluderer med at de ikke har fått noe napp som lett kan oppfattes negativt:

« Joint efforts by FAR and operator Petronor to collaboratively farm-down have been unsuccessful.»

Jeg hadde håpet de satt i forhandlinger nå. Kanskje til og med i sluttforhandlinger.
smaa
16.03.2022 kl 15:28 3020

Nå må vi slutte kranglingen, og det må være plass til alle. Vi har vel alle skrevet/sagt ting som ikke har vært helt rett og så får en hver sile ut og tro på det han vil.
Liker beskjeden fra selskapet om at de er utenfor. La oss heller trekke frem positive ting, markedsføre godene, slutte med alt rundt de to mistenkte og kanskje få kursen på rett kjøl igjen. Her burde være mye å gå på, som sagt så mange ganger, kronene renner inn. Det er da konflikter nok ellers i verden. Ønsker alle, meg selv inkludert, en rik og god vår og sommer. det er sådd, nå skal vi høste:):)
Kallanavn
16.03.2022 kl 15:28 3032

Registrerer at du henger deg voldsomt opp i artikkelen fra AI, men mener du oppriktig at selskapet til stadighet skal kommentere på spekulasjoner som publiseres i diverse medier til enhver tid?
Kommenterer de på denne enkeltartikkelen, som forøvrig ikke inneholder noen offisiel informasjon men spekulasjoner, så må de i fremtiden også kommentere på lignende spekulative artikler. Som en kommunikasjon- eller mediestrategi høres ikke det bærekraftig ut. Da er det mer fornuftig ut å kommentere saken ifm med prospekt og kvartalsfremleggelse, noe de også gjorde.
Utover det så har de informert om både det de vet (les har blitt informert om), samt opplyst om den generelle risikoen forbundet med saken, og de vil følgelig også opplyse markedet når eller hvis informasjon foreligger.
Med din ønskede «mediestrategi» skulle man nærmest tro at du ønsker at de skal være aktive deltagere også på Hegnar Forum for å dementere/bekrefte alle påstander som slenges ut..
Redigert 16.03.2022 kl 15:30 Du må logge inn for å svare
pelo
16.03.2022 kl 15:30 3025

Nu skal jeg ikke påstå, at PNOR er tilstrækkeligt kyniske til dette, men man kunne da godt forestille sig, at ledelsen har set muligheden for at få FAR's andel tildelt, og derfor ikke har haft den store entusiasme, før FAR nu endeligt har trukket sig...
Kvike11
16.03.2022 kl 15:39 2994

Da der er så mange rygter der florerer på nettet og da alle journalister har kendskab til de 2 som er beskyldt/anklaget for korruption,
og da det ikke er Pnor der er beskyldt for noget som helst, ej heller ikke anklaget eller lign,
burde ledelsen meddele marked at de på ingen måder har noget som helst med korruption at gøre og alt er forgået efter loven, altid,
så var vi fri for dem der manipulerer og udnytter kursfaldet.
PNOR er nok den eneste olie aktie der er faldet , mens olie prisen er rekord høj og indtjeningen i selskabet aldig har været højere, og de snart vil producerer 5 gange så meget olie og har flere spændende projekter igang.
Jeg har selv købe mange aktier og havde regnet med kursen ville stige til 3 - 5 inden for kort tid.
Jeg ved det kommer og skal have tålmodighed
FkL
16.03.2022 kl 15:52 2947

Regner med at du er ny her og ikke kjenner saken? Det ser i alle fall slik ut på denne kommentaren. Beklager, hvis det blir litt bryskt, men selvfølgelig skulle selskapet ha tilbakevist dette. Jeg vet heller ikke hvor du får fra at de ikke har kommentert den. Det de derimot ikke har gjort er å tilbakevise den. I tillegg til å ikke tilbakevise den så har de dekket den inn under ny risiko.

Selskapet har lest artikkelen, vet at den har gjort kraftig innhogg i kursen og at saken tynger oss. Da er det en ganske vesentlig sak at de ikke har tilbakevist den, men heller dekket seg med nye risiko.
nkamok
16.03.2022 kl 15:59 2915

Helt enig med Kallanavn - og til Kvik , så har de udtalt sig rigeligt - FAT DET NU: Pnor ved ikke mere, som de kan rapportere om - sagen behandles for lukkede døre.
Fluefiskeren
16.03.2022 kl 16:04 2897

Det er jo ikke umulig nei. De må jo gi fra seg mye hvis de f.eks. skal ha inn et major oljeselskap.
oivindl
16.03.2022 kl 16:09 2866

Jeg kan heller ikke se at den risikovurderingen det er tale om, bringer noe nytt vedrørende saken.

Forøvrig positivt at oppgjørsformen for Aje fortsatt er åpen, ikke minst med de kursene vi ser nå.

Om det er så at de tiltalte ønsker å selge seg ut, burde PNOR kjøpe aksjene, for å ha dem i beredskap ved endelig oppgjør for Aje.
Det hadde vært en vinn vinn situasjon.
Kallanavn
16.03.2022 kl 16:26 2810

Er ny her ja, men kjenner til saken. Hadde ikke forventet noe annet enn en "brysk" kommentar fra deg så det går fint du.
Så du mener altså at selskapet skal ha som strategi å kommentere alle negative artikler/spekulasjoner som blir publisert om selskapet?
Nei jeg vet riktignok ikke hva selskapet evt. har kommentert om artikkelen, kan du utdype/gi meg et sitat?

Du skriver, "så har de dekket den inn under ny risiko" når selskapet har opplyst om risikoen, det sier etter min mening litt om det narrativet du er ute etter å fortelle. Selvsagt skal/må de inkludere denne risikoen i prospektet; tror du virkelig Oslo Børs hadde godkjent prospektet deres, herunder godkjent notering, dersom de ikke inkluderte en risiko som er alment kjent i markedet? At den er oppført som en risiko er heller ikke ensbetydende med at det er høy risiko for selskapet (les. høy sannsynlighet for at worst-case-konsekvens intreffer).
PNOR har en kjent risiko med en worst-case-konsekvens som de opererer med nå, og som er den konsekvensen de foreløpig må forholde seg til, også er sannsynligheten for at denne konsekvensen inntreffer foreløpig ukjent (ettersom PNOR tilsynelatende ikke har partsrettigheter/innsyn i saken gjennom å hverken være mistekt eller siktet),
oivindl
16.03.2022 kl 16:32 2785

"selvfølgelig skulle selskapet ha tilbakevist dette."

Hvordan skal selskapet kunne tilbakevise artikkelen.
De har jo nettopp informert om at de ikke har fullt innsyn i saken, om vi skal tro de meldingene som ligger ute.
"Unfortunately, we as a company are not privy to the details of the charges or the process so there is not much more we can say at this stage."
fremogtilbake
16.03.2022 kl 16:33 2833

Det er vel "negativt" at det ikke er kommet noen farmout på plass ennå, slik at FAR ikke trengte å levere lisensen tilbake. Samtidig er FAR i en veldig spesiell stituasjon, fordi det i praksis foregår en styrt avvikling av selskapet, så man skal ikke legge for mye vekt på hva de gjør akkurat nå. Det kan faktisk bli enklere å farme ut lisensen uten dem, og det er "positivt".

Så det er litt både og, men tiden går og det er jo ikke bra, selv om oljeprisen ligger mye høyere enn før (selv om den ligger for høyt etter min mening, synes et intervall på 70 til 90 er bedre for industrien på lang sikt). Til syvende og sist er det godt at FAR nå er ute, og så blir det ene og alene opp til PNOR selv å få en farmout på plass. Det har de jo tydeligvis ikke klart ennå, men vi får håpe de får det til. Tror det er større sjanse for å få farmet ut GB enn Gambia, forhåpentligvis får de på plass en farm-out for begge.

(FAR sitt endelikt er jo forøvrig en god indikator på hvorfor jeg mener små selskaper bør holde seg vekk fra dypt vann. Men det er en annen debatt)
Redigert 16.03.2022 kl 16:36 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
16.03.2022 kl 16:44 2809

Og her snakker vi om å «bevege seg ut på dypt vann» i ordtakets rette betydning. Forøvrig mener jeg mindre selskaper kan være med på det også, men ikke som operatører.
polion
16.03.2022 kl 17:02 2743

Jeg har faktisk min fulle hyre med å imøtegå tullete angrep: Rapportere til admin? Jeg må spørre på hvilket grunnlag? Blir bare så møkka lei tøv, jeg imøtegikk på seriøst vis utidige og fullstendig feilslåtte angrep fra FKL og 512tr. Jeg lot meg ikke dra ned på deres bunnivå, opptrådde faktisk som en søndagsskolelærer i forhold. Du kan umulig ha lest deres og mine innlegg. Skulle noen bli rapportert, måtte det heller være den som feilrapporterer til admin. Admin er ingen barnehagetante som ungene kan bisle til når det passer som best.

For øvrig stor respekt for oivindl som gadd å kritisere både FKL og 512tr for personangrepene. Noe uenighet på forumet, og så ender det opp med at søndagsskolelæreren skal rapporteres til admin? Må si jeg liker forferdelig dårlig et sådan nivå, her er det tydeligvis viktig å holde seg på linje med de rette nickene.
Redigert 16.03.2022 kl 17:03 Du må logge inn for å svare
fremogtilbake
16.03.2022 kl 17:02 2748

Nå var jo ikke FAR operatør i Senegal, selv om de var det i Gambia. Selve boringen gjorde de jo greit nok, problemet var jo at de ikke fant olje der og at kostnadene ved å bore på såpass dypt vann er store. Risikoen var kanskje for stor for dem, og de hadde ikke investorer bak seg som var villig til å stille opp på utbyggingen i Senegal.

Hovedforskjellen på FAR og PNOR er vel at FAR er/var et leteselskap som ville være med på produksjon (og ikke klarte å finansiere det), mens PNOR er et produksjonsselskap som også vil ha litt leting. Det kommer alltids noen kostnader ved å drive med leting, selv om de får farmet den ut, men PNOR har i hvertfall cashflow til å klare seg. Så jeg er jo mindre bekymret for at PNOR driver med leting enn at FAR gjorde det.

Generelt liker jeg bedre å kjøpe seg inn i produserende felter enn å finne oljen selv, fordi det alltids er selskaper som gjør samme feilen som FAR: De kan finne masse olje (da tenker jeg på Senegal), men ikke ha råd til å bygge ut feltet. Derfor finnes det alltids dealer om man kan få gjort uten å betale for mye for dem, forid eierne mangler penger.
Fluefiskeren
16.03.2022 kl 18:13 2567

Men hvis første brønn er carried og et kjempetreff så er det nok ikke vanskelig å selge seg ned eller ut. Det er vel mer utbyggingen som blir kostbar på ultradypt vann enn selve letebrønnen.

Men enig i at det er tryggere å kjøpe seg inn i produserende felt. Jeg liker at det er en kombinasjon. Produserende felt med oppside er bra. Men det er jo spennende med en high impact wildcat letebrønn da.Spenningen er faktisk noe av bakgrunnen jeg har hatt for å kjøpe oljeaksjer.
FkL
16.03.2022 kl 19:55 2401

Nei, jeg mener ikke at de skal kommentere alt. Dermot så har de stort sett vært flinke til å kommentere. Akkurat denne artikkelen, som er direkte knyttet til korrupsjonssaken, er det ingen vei utenom. Min personlige dialog deles naturlig nok ikke.

Man legger ikke inn risiko som ikke finnes. Hvis du har lest begge punkter i prospektet og øvrig informasjon så er det ikke så mye mer vi kan diskutere. Vi er uenige.

Vekting av risikoen er en helt annen diskusjon. Her tror jeg derimot vi er ganske enige.
512tr
16.03.2022 kl 20:28 2332

"Om det er så at de tiltalte ønsker å selge seg ut, burde PNOR kjøpe aksjene, for å ha dem i beredskap ved endelig oppgjør for Aje.
Det hadde vært en vinn vinn situasjon."

Hvem er det som er tiltalt?
Hvordan mener du PNOR skal finansiere kjøp av disse aksjene?
HP17
16.03.2022 kl 20:32 2330

Den Økokrim saken er tydelig tyngende for kursen. En får håpe det ikke drar for lenge ut på tid.
Fluefiskeren
16.03.2022 kl 20:37 2324

Er redd det drar ut. I hvert fall hvis det ender med tiltale og dom. Imidlertid tror jeg at hvis det ikke tilkommer noe nytt at dette langsomt blir «glemt». Jeg heller også til at intet nytt er godt nytt.
klaesp
16.03.2022 kl 20:41 2312

Tenker du en løsning i løpet av året, Fluefiskern?

Søvold og Ludvigsen selger aksjer, lukter lang vei får min del, og Søvold er selvsagt ikke innsider lenger.
Redigert 16.03.2022 kl 20:49 Du må logge inn for å svare
solid1
16.03.2022 kl 20:59 2273


Du tar feil.😯
Knut har naturligvis innside-informasjon så lenge han er involvert. Knut(sen) og Ludvigsen kan ikke handle i PNOR.😊 ha en fantastisk aften.
Fluefiskeren
16.03.2022 kl 21:04 2255

Vanskelig å vite. Jeg la tidligere ut et eksempel på en sak med noen likhetspunkter.

Siktet for grov korrupsjon 21.mars 2019
Tiltalt 7. februar 2020
Dømt 12. november 2020

Her tok det altså en god del tid, men selvsagt kan det jo ikke direkte overføres til «vår» sak. Som jeg også skrev tror jeg kanskje at korrupsjonssaken kan være mer komplisert da den omfatter flere land.

https://www.okokrim.no/tidligere-salgsleder-i-nortura-doemt-til-fengsel-for-grov-korrupsjon.6343570-411472.html

Redigert 16.03.2022 kl 21:07 Du må logge inn for å svare
FkL
16.03.2022 kl 21:08 2249

Nei, han har rett. Knut er ikke regnet som insider lenger og både han og Gerhard har solgt litt.
Redigert 16.03.2022 kl 21:09 Du må logge inn for å svare
FkL
16.03.2022 kl 21:12 2235

Insidere kan du selv se på EuroNext hvis du ikke har tilgang annet sted. Salgene ser du på neste liste som legges ut i disse dager dersom du ikke har tilgang til oppdaterte. Det er forøvrig kommentert i andre tråder allerede.
Redigert 16.03.2022 kl 21:14 Du må logge inn for å svare
upsidedown
16.03.2022 kl 21:33 2193

Det ble mye motbør i PNOR. Solgte siste slump i morges etter meldingen i går. Det er heller ikke betryggende at to store aksjonærer må selge over børs og ikke får en deal på dagens kurs. Man kan ikke se bort fra at det også kommer melding som verifiserer nedsalget før det tilflyter markedet noe positivt.

Good luck til dere som går videre…
nkamok
16.03.2022 kl 21:35 2199

Du mener altså at Nybegynder taler usandt , når han siger, at han har adgang til top 50 listen og, at de ikke har solgt 🤷‍♂️
solid1
16.03.2022 kl 21:38 2184


Jeg mener du tar feil Fki

Om ikke Knut har innside informasjon?

Dersom ikke, hvem har det? Økokrim?

(Er på pub, men ha en god kveld.)