ASETEK og fremtiden?


Denne er faldet voldsomt den seneste måned. Jeg kan ikke umiddelbart finde en god grund. Er der nogen der har tanker? Hvad er forventningerne til Q4 og ikke mindst vejen frem?
BIF78
03.03.2022 kl 20:35 2959

Så er vi vendt opad. Spændende i morgen.

Har hatt en del dialog med Asetek, Dessverre har selskapet vært veldig uheldig med pandemien,dyrere/mangel på komponenter,datasenterdelen lagt på is. nedbremsen er tøff, de bygger et nytt hovedbygg og forventer ikke at det blir mye å rope hurra for i morra. Kom en børsmelding i dag om pedalsett innen sim racing men at dette skal bli gull og grønne skoger nå tror jeg ikke. Stålsetter meg for at Asetek skal ned til kr 19-20 igjen før det snur ,hvis ikke det skjer noe spesielt da ?.
BIF78
04.03.2022 kl 06:27 2859

Tak for info. Jeg synes bare, at meget af det du nævner allerede er kendt og burde være regnet ind i kursen. Men det bliver spændende hvad de præsenterer, særligt for fremtiden.
BIF78
04.03.2022 kl 08:51 2790

https://ir.asetek.com/news/stock-exchange-releases/release-details/2022/Asetek---Q4-2021-Stabilization-in-Q4-as-Expected---Long-term-Growth-Ambitions-Remain-Firm/default.aspx

Jeg synes ikke at der er overraskelser. Jeg synes også, at der er tegn på, at når der kommer flow i chipleveringen igen, så er der ordre nok og så kan væksten rigtig tage af.

Spændende hvad markedet siger. Skal vi længere ned, så er det en god købsmulighed, hvis man er lidt langsigtet. I forventningerne er der indregnet chipproblemer, corona mv. Det kan hurtigt vise sig, at det ikke er så store problemer om 2-3 måneder og så kan det gå stærkt. Jeg kan ikke se, hvorfor den ikke skal kunne komme op mod 100 kr igen indenfor et år.
BIF78
04.03.2022 kl 19:12 2700

Sikke en dag! Hvilken stigning på en ildrød børs. Markedet har tilsyneladende tro på Asetek og jeg har en fornemmelse af, at der kan komme positive overraskelser i årets løb. Det virker til en leveringsudfordringerne er ved at blive løst. Så jeg vurderer guiding er konservativ og der kan komme overraskelser med opjustering i årets løb.

Og så er det altid positivt med insiderkøb: https://ir.asetek.com/news/stock-exchange-releases/release-details/2022/ASETEK---MANDATORY-NOTIFICATION-OF-TRADE-CEO-PURCHASES-SHARES/default.aspx

Ble positivt overrasket idag over en heftig oppgang. Rapporten var egentlig som forventet .Virket nesten som at mange hoppet fra røde aksjer inn i Asetek som en solid aksje .

Hvorfor er det ingen handel her i dag?
JahMason
25.06.2022 kl 18:07 1735

Hørte gjennom Q1 igjen. Jeg har fulgt Asetek siden 2013 og hørt Andre E. (CEO) utallige ganger. Han er hel ved og alltid ærlig og bunnsolid som leder for Asetek. Dessverre var det ikke mye optimisme å spore denne gangen.

Ingen økning i kontakt eller signaler fra EU tross energikrise og krig. (Datasenter)
Ingen løsning på skatte utfordringene (dobbel beskatning), ingen guiding mulig heller.
Ingen rettssak gjennomført i US ang. Patent
Veldig sårbare med tanke på «topp5» kunder. Svikter 1 gir det store utslag.

Det handlet mest om å ikke falle i minus, det sier litt om hver ekstraordinært Q1 (og Q4 2021) har vært. Både på supply, frakt og demand.

Likevel har han (og jeg) troen på at ting vil normalisere seg og snu. Kurser under 20kr reflekterer verken revenue, cash, assets eller vekst. Når alt ser mørkt ut gjelder det å kjenne sin plass. Tenker ting kan ta litt tid, men Asetek skal langt opp igjen når ting begynner å klaffe. Bare en kontrakt i EU på datasenter i 2023 vil sende aksjen mot 100 tallet IMO.
Redigert 25.06.2022 kl 19:08 Du må logge inn for å svare
BIF78
25.06.2022 kl 19:52 1688

Som jeg ser det, så er det med at supplere på disse niveauer. Der skal ikke meget positivt til før kursen dobles og mere.

Noen som vet om markedsandelene til Asetek er ca samme fortsatt ? De har jo vært helt ekstreme når det kommer til entusiastmarkedet
JahMason
28.06.2022 kl 20:53 1521

Sikkert bare å spørre IR. Antar andelen er samme, kun rammet av globale faktorer som supply og krig. Når dette normaliseres vil forhåpentligvis ting ta seg opp.

Den største oppsiden ligger jo fortsatt i datasenter og evt få EU som kunder der. Spm er bare om det vil skje og når. Syns likevel aksjen burde ligge høyere enn dagens kurs…

Interessen i Asetek er forstålig labert om dagen, selv kjøper jeg mere og mere selv om det blir småposter. Virker som kr 18 foreløpig holder. Dette vil snu uten tvil men må nok regne med at dette vil ta tid noe jeg er fullt klar over.

Hvilke triggere ? Vekst igjen når chip mangel blir løst? Eller er det fortsatt koronaen? Hva med SIM sport satsningen, tapssluk/flopp eller genialt ? Nytt hovedkontor koster vel også skjorta. Over 100 igjen om hvor lenge ?
Redigert 24.07.2022 kl 20:17 Du må logge inn for å svare
BIF78
25.07.2022 kl 16:47 1144

Relativ stor omsætning i dag i forhold til den seneste tid og meget lille stigning. Mon ikke vi har set bunden nu og snart vil komme over 20 kr igen

17 kr
Hva er det egentlig som foregår her
Er selskapet på vei utfor stupet ?

Det voldsomme fallet og forventningene er innbakt i kursen, selskapet har ikke kommet med profit warning utover det som er kommunisert, Asetek er solid og er i en mellomfase med bygg av nytt hovedkontor og dårlige tider pga corona , mangel på komponenter . Eneste jeg ser hvis det kommer med profit warning da vil sikkert kursen gå ned mot laveste kurs ever,

"Asetek - Updates on Full Year 2022 Guidance and Operational Developments"

"Preliminary second quarter revenue of $17 million and operating income of $0
million"

"Due to the increased uncertainty, the Company has suspended its revenue and
operating income guidance for 2022, beyond that revenue and operating income
will likely be below previously communicated expectations. Previous guiding
framed a revenue development in the range between a 5% decrease and 15%
increase, and operating income in the range from -$1 to +$5 million. The Company
will resume guidance when it has a more certain basis for providing full-year
expectations."

https://newsweb.oslobors.no/message/567810Blir det rally Imorgen ?

Det var kjedelig PW fra Asetek. Hvor mye cash har de på bok?
Oppsigelser, fokus over på SimSport (minste og nyeste segmentet), datasenter lagt på vent og forventer tap totalt for året.
Hvor stort tap og hvor mye penger har de?
Noe nytt rundt rettssaken i US? Er kostnader knyttet til den også

Per 31 mars 2022 hadde ca 13 mill USD.

Redigert 03.08.2022 kl 22:26 Du må logge inn for å svare

Takk for svar.
Anslår de da taper rundt 2-7mio usd ved årsslutt? Så er kassa godt redusert…

Spent hva sluttkurs blir i morgen..

Dette blir hardt ned imorra :(
BIF78
04.08.2022 kl 06:07 490

Ikke meget positivt i den meddelelse. Eneste lille lysglimt er, at de har reduceret lønomkostningerne, men det er ingenting i forhold til det overordnede budskab i meddelelsen. Der er endnu større krise end først antaget.

Jeg havde ellers håbet, at vi havde set bunden, men det er tvivlsomt.

Får satse på 2023 og utover for Asetek.

De neste dagene frem mot Q2 blir ikke særlig morsomt verken for kjøp eller salg
BIF78
04.08.2022 kl 08:50 395

Ja, vi skal se længere frem nu. Jeg har stadig tillid til selskabet, men det er på den lange bane tingene skal ændres.

"When in trouble you double..." ingen købsanbefaling, blot lidt bitter humor.

Etter noen dager etter PW så synes jeg det ikke var ille salgspress,spørsmålet er om det er så mange som har mye aksjer som vil ut nå, det er jo ikke noen særlig kjøpere heller. Kursen vil sikkert søke ATL ,men katta er ute av sekken på en måte selv om det er usikkert hvor mye Asetek vil tape dette året. Trøsten er at antagelig vil det komme veldig gode kjøpsmuligheter senere i høst som vil vise seg å være gull på sikt. Asetek er bunnsolid så er ikke veldig redd på sikt.

Vil de ikke etterhvert gå tom for cash hvis det fortsetter som dette? De bygger jo også nytt hovedkontor osv