Oljeprisen videre fremover

kaunis
IOX 04.03.2022 kl 14:48 36182

IOX er nok et av de mest sensitive aksjen på OSE ovenfor oljeprisen. Det virker som om alle innen oljekompetanse mener at oljeprisen vil stige fremover. De fleste av de som trader på OSE, er nok ikke uenig, men hvor mye og lenge denne underdekningen vil vare kan være noe forskjellig syn på. Men tar vi denne unisone forståelsen av konsekvensene av alle sanksjonene mot Putins folkemord i Ukrainia, så vil disse vare veldig lenge, kansje i flere år. Da ser vi fort at oljeprisen vi bli ganske høg og stige fremover, noe som særlig IOX i sin situasjon vil tjene fryktelig mye penger på, og i en posisjon til å styrke en elles svak økonomi . Dette blir som en gave, til å kunne gå all in i Lla 47 konsesjonen og få en tidligere økt produksjon. Regner vi med at oljeprisen vil holde seg over eller rundt 100$ fatet i lang tid (flere år ) kan dette bli et eventyr for aksjonæren i IOX bare i Columbia og Argentina kan også komme fortere med økt produksjon. Kursen burde med dette som bakgrunn ikke ligge her nede under 2kroner, selv to kroner ++ virker veldig billig.
Redigert 04.03.2022 kl 15:46 Du må logge inn for å svare
Carsten1972
05.03.2022 kl 15:00 15698

Problemet er nok snarere at administratorerne er de hjernedøde,der sker jo aldrig en skid når man indberetter.
Vikestad
05.03.2022 kl 13:37 15830

Fint at du starter en IOX-tråd med substans og refleksjon. Er tungt i den selv med et snitt på 1.11. Kommer til å sitte i den en stund. Kanskje blir det boring til høsten, men håper på en melding om boring allerede i juni. Håper alle er med på å rapportere hjernedød haussing og rakettemojier forresten. Temmelig lei av det.
Slettet bruker
05.03.2022 kl 12:48 15909

Ad "Oljeprisen ser ut til å bli værende veldig høg i lang tid."
Mulig. Men det er en enorm risiko knyttet til et slikt scenarie.

Det safeste er nok å anta at dette kan vare noe tid fremover.
Og at derfra kan mye skje.

Og hva om russisk olje havner i Kina og India. Så blir olje i
Midt-Østen (som Kina og India tradisjonelt kjøper) solgt til
andre markeder ?
Hva med Venezuela (verdens største oljereserver) ? Har russerne kontroll der ?

https://thediplomat.com/2022/03/how-did-asian-countries-vote-on-the-uns-ukraine-resolution/
Over 50 % av verdenspopulasjonen er ikke på Vestens side i Ukraina-konflikten. (Se kartet i linken).

Flertallet i verdenspopulasjonen har selvfølgelig iakttatt hva som skjedde i Korea, Vietnam, Afganistan,
Jugoslavia, Irak, Libya, Syria osv.
Redigert 05.03.2022 kl 13:56 Du må logge inn for å svare
kaunis
05.03.2022 kl 12:35 15931

Oljeprisen ser ut til å bli værende veldig høg i lang tid. Putins simple angrep på Ukraina gir et stort negativt syn på Russland, samt alle de restriksjonen som er innført, vil gjøre det vanskelig for dem å få solgt så mye olje til Europa. Dette kan bli et langt lerret for landet å få tilbake normale forhold til resten av verden, så oljeprisen vil holde seg relativ høg i flere år. For IOX blir det kansje en lang tid med økt produksjon og relativt høge oljepriser og blir det mange nok år, kan IOX ha fått opp så mye ny produksjon av olje at selskapet vil ha god inntjening på mye lavere kurser en i dag. Jeg mener dette gir en større støtte for å gå tungt inn, og mulighetene for en lang god inntjening er mye større en på mange år. Tror det blir mye oljeboring i i flere land for å demme opp mot kjøp av Russisk olje, skal all olje som i dag kommer derfra erstattes, skal det borres mye og mye ny olje må finnes. Denne nye oljen, har et marked som ligger der og vil ta i mot alt.