Quantafuel Two Lines In Operation PoC OPPNÅDD


16.03.2022, 08:00:00

Quantafuel ASA | Update on Quantafuel’s Skive plant
Quantafuel has completed the repair work for the first two lines, and the plant is gradually returning into production. Both lines have been tested in production and have converted plastics at high load after the repair work.

“With both burner chambers now repaired and installed, we continue our aim for higher uptime and capacity,” says Quantafuel’s CEO Lars Rosenløv.
https://newsweb.oslobors.no/message/556661

Edit 21. mars: Nu er vi ved at løse den sidste udfordring, som er at skabe en stabil drift på fuld belastning. Det mål når vi om ikke længe siger Terje Ulla Eiken (Chief Operations Officer)

Edit 28. mars:
Quantafuel ASA | Quantafuel announces Proof of Concept for its Skive chemical recycling plant https://newsweb.oslobors.no/message/557707
Redigert 28.03.2022 kl 09:57 Du må logge inn for å svare
HP17
29.03.2022 kl 23:25 2233

Man skal alltid ta Hammers og hans reflekterte analyser på alvor. En kan være uenig på et saklig grunnlag, men en kan ikke ignorere Hammers.
Hammers
29.03.2022 kl 23:25 2232

Flott hvis du legger ut en link til opplysningene om at BASF har godkjent kvaliteten "et antall ganger".
Jeg har aldri lest noe slikt og det samme gjelder sikkert mange andre som også venter i spenning på en slik bekreftelse.

Så CEO på en av disse konferansene som var for noen uker siden. Kanskje SB1M?
Jeg syntes da tydelig han sa at kjøreplanen framover var 1 ny linje pr Q - hvis det ikke kom flere uventede problemer på veien.


hatitchi
29.03.2022 kl 23:35 2216

Har du bevis på at lastebilene faktisk har endestopp i Ludwigshafen? Om du ikke har det så kan oljen like godt ha blitt brukt til å forsyne det russiske militæret i krigen mot Ukraina. Når dette lekker ut kommer Quantafuel til å bli sanksjonert på konkursens rand.

Det er fakta.
Redigert 29.03.2022 kl 23:35 Du må logge inn for å svare

Har du bevis på at det russiske militæret i krigen mot Ukraina har kjøretøy som bruker nafta som drivstoff?
hatitchi
29.03.2022 kl 23:45 2204

Fra Q3-rapport:

"The Skive plant was designed to maximise middle fraction (i.e. diesel), for fuel application intended for our partner Vitol. Under our Joint Development Agreement (JDA) with BASF, our focus was expanded to produce a higher yield of lighter products and further reduce impurities. However, recent test results show that the catalytic purification steps in today’s set-up in Skive will not yield the future BASF target product specifications without plant modifications.

It is important to stress that tests and commercial deliverables confirm that the produced quality and mix of light, medium and heavy fraction liquid products from Skive satisfy the current needs and expectations from our client. Thus, Skive’s business case remains unchanged and the likelihood of reaching Proof-of-Concept as communicated is not impacted by the test results mentioned above."

TL;DR: Blander du 99,9 % cola med 0,1 % kattepiss smaker det fortsatt cola. Blander du cola og kattepiss 50/50 kjenner du det på smaken. Skive er feilmontert ift. BASF sine krav, og vil aldri klare å produsere "cola" uten nyinvestering. Nye fabrikker har større volum enn Skive, og vil selvsagt bli bygget på BASF-specs. Er selvsagt en risiko for at de ikke får til forbedringene, men får de bevist kontinuerlig gjennom pyrolyse de kommende månedene så vil det nok uansett finnes kunder.
Redigert 29.03.2022 kl 23:51 Du må logge inn for å svare
hatitchi
29.03.2022 kl 23:47 2210

Skive er designet til å maksimere output av diesel. Tror det russiske militæret sier ja takk til det.
Herman*
29.03.2022 kl 23:50 2200

Kvaliteten har blitt nevnt mange ganger. Ikke noe poeng å gå gjennom ørten børsmeldinger, men les hvordan Rosenløv beskriver Kvaliteten i kravet til POC:

«All four lines in Skive are identical, and PoC is linked to running one of these lines with post-consumer plastic waste at high load with high availability for a prolonged duration, producing a liquid acceptable for our offtake partner.»

Videre har det også blitt nevnt mange ganger at BASF kjøper 100% av sluttproduktet fra Skive. La oss heller diskutere reelle problemstillinger.

RE - Da er det fortsatt kvaliteten man må vente på. DEN er det BASF som avgjør.

* Blant alle hjemmesnekrede strofer Hammers lirer av seg om Qfuel på kveldstid etter at han har sunket ned i den slitne stressless'n med konjakken kjøpt på nederste hylle godt innen rekkevidde og ironien stiger frem for deretter å landes på tastaturet så fremkommer det at han har snappet opp litt her og litt der, men pga mangel på innsikt og detaljer spesielt så blir det gjerne et sammensurium av tullball som for han kanskje fremstår som realiteter grunnet nettopp mangel på kunnskap om caset, MEN strekker jeg meg langt og trekker ut "Kvalitet på oljen og BASF" så finnes det faktisk et snev av sannhetsgehalt dog i en litt annen sammenheng om jeg legger godviljen til og ikke slik han la det frem - ikke overhodet, men forholdet oljekvalitet og BASF er blitt tatt opp og har sitt utspring som følger:

Oljen som har blitt produsert i Skive frem til i dag holder den renhetskvaliteten BASF forlanger så tvilen Hammers ønsket å så i den settingen stemmer ikke og kan legges død, MEN det er faktisk meldt at kvalitetskrava til BASF vil øke og øke så mye at slik fabrikken pr i dag er satt opp ikke vil klare å møte det kravet. Det er ingen kreditt jeg gir Hammers fordi settingen han postet det i var direkte feil hvor dagens sluttprodukt holder mål og det finnes ingen sannhet i at det gjenstår og se på kvaliteten nå, men det er meldt for en god stund siden at kvalitetskrava på sluttproduktet vil heves noe som også er tatt med i planleggingen ved at man på et senere tidspunkt må gjøre noen endringer slik at de nye krava vil bli møtt - mao, not a big deal ... ;)

KILDE

11.11.21

BASF-krav

Ved anlegget i Skive skal Quantafuel produsere oljeprodukter som skal leveres til samarbeidspartnerne Vitol og BASF. I starten var fokusområdet å levere olje til drivstoff, men i ettertid har retningen skiftet til renere oljeprodukter som kan brukes i plast.

I første omgang var fabrikken designet for å produsere diesel til Vitols drivstoffprodukter, men da Quantafuel inngikk avtale med BASF ble fokusområdet utvidet til å også lage renere produkter (Nafta red. anm) som skal gå til BASF.

Nylige tester viser en renhet i oljeproduktene som ikke tilfredsstiller de fremtidige produktspesifikasjonene til BASF, uten modifikasjoner av fabrikken.
Det understrekes at tester og kommersielle leveringer bekrefter at kvaliteten tilfredsstiller de nåværende kravene og forventningene fra BASF.

https://finansavisen.no/nyheter/industri/2021/11/11/7769634/quantafuel-ser-fortsatt-skive-oppstart-rundt-arsslutt
Fyret
29.03.2022 kl 23:55 2225

Man kan da høre den gamle shorte mafia har mistet hukommelsen, BASF har forlængst godkendt og modtager alt hvad der producers
Slut auktionen var også ren mafia, ingen børs tilsyn i Norge 😂
Hammers
29.03.2022 kl 23:57 2217

Takk for et par saklige svar - mellom diverse innlegg fra typiske bakgårdsgutter.

Bruker ikke Miele allerede emballasje basert på råstoff levert fra Skive da?
Eller ble det bare nevnt at de skulle?
VAR det Miele?
Nesten så man begynner å stille eksistensielle spørsmål....🤔

Hmm, var det der Eldar Sætre havnet.......
Fint han er innen sfæren😁
Strategi
30.03.2022 kl 07:19 1963

Hammers

Du er jo en av de som pleier å sette deg inn i saker og ting ganske grundig.
Ta vare på statusen du opparbeider ved å være «litt» ærlig og redelig, så de som følger deg og dine innlegg kan stole på at det du kommuniserer ikke er basert på fri fantasi og usannheter.

Det er vel det dette dreier seg om.
Volume
30.03.2022 kl 07:21 1958

- Alle fire linjer er identiske. Derfor holder det med POC for en linje.
- Hva mener du med « den tekniske delen av anlegget». Hele anlegget er teknikk.
- Kvaliteten på produktet tilfredsstiller spec. som BASF har i dag. les pm fra Qfuel.
- Hvor har du det fra at kvaliteten på produktet ikke var god nok?
- Kvaliteten har ikke blitt « off spec» pga reparasjon av brennkammeret.
- Riktig. Planen var innfasing av en linje pr Q. Men linje 2 kom raskere enn planlagt, så de ligger foran planen.
- Hva mener du med teknisk klar? Fabrikken POC er meldt for to dager siden.
- Nå har du stilt spørsmål om kvaliteten hele fire ganger. Svaret er det samme. BASF mottar alt som nå produseres.
Redigert 30.03.2022 kl 07:22 Du må logge inn for å svare

Noterer meg at Hammers provokasjon funket og han har nå og igjen fått sin "one night of fame" som var akkurat det han var ute etter - på tide å endre fokus og diskutere reelle ting nå som alle muligheter har åpnet seg i kjølvannet av PoC enn å skulle bruke tiden på å forsvare feilaktige påstander fra en som har "provokasjon" som mellomnavn og derfor aldri slutte med akkurat det ... ;)

Nordea oppjusterer sitt talentløse kursmål fra kr 13 til kr 17 og gjentar salgsanbefaling. Imponerende, NOT
ibyx
30.03.2022 kl 09:28 1683

Haha😂 Det er tross alt 30% opp. Så de er på vei. Sannheten er at baisserne/grønnshorterne fikk seg en rett på trynet!
Nå vil noen av dem sikkert prøve trade seg litt ut av uføret. Er om å gjøre å ikke få kursen til å gå for mye opp selvsagt. Volatilitet i et «passe» intervall er hva vi kan vente inntil neste trigger kommer..
Evt kan det tenkes at noen større langsiktige investorer trykker gasspedalen jevnt og ubønnhørlig trutt oppover..
Redigert 30.03.2022 kl 09:29 Du må logge inn for å svare
ezUnix
30.03.2022 kl 09:41 1657

Topp 20 øker kontinuerlig.

Ja, så snart noen tar noen jafs av disse tidvise skremselspostene som blir kjørt opp og ned i intervallet så må shorterne løpe etter og dekke seg inn på et høyere nivå, men lar vi oss skremme her nede så lemper vi ut rett i gapet på dem akkurat som de håper på og de får dekket seg inn lavere - valget er vårt. Det er fortsatt over 20% opp til eminivået (25) satt for bare kort tid siden uten PoC på plass så hva kursen gjør her nede er det vel egentlig ingen som skjønner - ser vi bort i fra shorterspillet ... ;)
ibyx
30.03.2022 kl 10:06 1621

Likner ganske mye på opplegget i Akerbp. Et knippe småaksjonærer kan ikke hamle opp med en så stor short. Så dette blir en stillingskrig inntil noen større vekter seg opp. Det er jo småaksjonærenes penger de i stor grad er ute etter. Større seriøse investorer leser og forstår selvsagt oppdateringene og kjøper bit for bit. De selger ihvertfall ikke. Kanskje noen av dem småtrader. Gjerne på begge sider av bordet, med litt short også. Sånn går no dagan på ose. Hold på «plastskiten»!😂
Redigert 30.03.2022 kl 10:06 Du må logge inn for å svare

Hadde vi fått samlet horden så kunne vi ha fått til et nytt GameStop og brent shorterne, men på OSE så virker lagspill å være fraværende - i alle fall blant småaksjonærene ...
Redigert 30.03.2022 kl 10:27 Du må logge inn for å svare
ibyx
30.03.2022 kl 10:40 1545

Kjøpte på 20kr nettopp jeg. Ikke solgt noe. Er selvsagt litt i minus fordi jeg kom inn etter poc melding. Den er forresten nå priset med en premie på kun 18%.
Aksjen er ned 17% fra toppen etter meldingen.

Hammers
30.03.2022 kl 10:40 1542

Selv om jeg stiller noen kritiske spørsmål provoserer jeg like lite som det Nordeas analytiker gjør.

For noen minutter siden kom de med en oppdatert rapport som sier; SELL
Kursmål og fair value; NOK 17,00!
ibyx
30.03.2022 kl 10:44 1538

Og begrunnelsen?
Kvalitet?
Dessuten har de visst hevet sitt kursmål med 30% fra 13kr. Hva legger du/de i det?
Kan det være de ser en «underliggende» oppside her likevel?
Og hvorfor er det så viktig for deg å snakke/tolke denne ned?
Er du short?
Redigert 30.03.2022 kl 10:48 Du må logge inn for å svare
thief
30.03.2022 kl 10:45 1542

Ja,lurt å følge "analytikerne"🙂Kursmålene hos disse varierer jo flere hundre prosent i diverse aksjer 😂Da er det lite matnyttig.Innsidekjøp på 21.8kr signaliserer mer,selv om ikke det var et kjempestort beløp. Og vi har vel sett hva kursmålene har vært tidligere, så hvorfor er de forandret?Qfuel har vel aldri vært bedre stilt enn nå,med PoC i boks osv🙂

Ja Nordea øker kursmålet sitt med 30%, det er jo formidabelt pga en melding om en uke drift ikke sant. Lurer på om de kommer tilbake med en analyse om et par måneder når alt er på stell og flere kontrakter signeres. Hvorfor ikke heller høre på de analysehusene som har kursmål på flere 100% over dagens kurs? Det passer vel ikke baissingen din du er sikkert fan av Nordea:-) Rapporten du skriver om er allerede lagt ut her for lenge siden. Hva er vitsen med å publisere den igjen. Baissing kanskje?

At han er "short" er det jo ingen tvil om. Toooo oooooog du han hææææææææææææ:-)
Hammers
30.03.2022 kl 11:08 1505

Hadde vært hyggelig hvis du kuttet ut disse personangrepene og den hetsene tonen du stadig kommer med.

Rapporten fra Nordea er datert i dag - den 30. mars. Altså etter POC.
Tviler derfor på om den er lagt ut på forumet for lenge siden.
Jeg har ingen baissetanker når jeg nevner den.
oivindl
30.03.2022 kl 11:11 1495

"så virker lagspill å være fraværende - i alle fall blant småaksjonærene ..."

Hvordan i all verden skal småaksjonærene henge med på dine skiftende argumenter?
oivindl
30.03.2022 kl 11:22 1471

"Hadde vært hyggelig hvis du kuttet ut disse personangrepene og den hetsene tonen du stadig kommer med."

Her er jeg faktisk enig, Hammers. Kritikk av innlegg og det som skrives er en ting, men personangrep bør unngås.
Håper du følger opp selv i dine favorittaksjer.
Redigert 30.03.2022 kl 11:23 Du må logge inn for å svare
ibyx
30.03.2022 kl 11:24 1466

Hammers, du kunne begynne med å kommentere de dataene du har etterspurt hvor det faktisk ser ut til at dine spørsmål/«bekymringer» blir imøtegått. Du holder deg kanskje for god til ikke å komme med så mange personangrep, men det er rimelig arrogant å invitere/provosere til debatt og unnlate å kommentere når du blir imøtegått. Særlig fordi du liker å framheve deg selv framfor andre debattanter. Igår kveld fant flere her fram til informasjon som imøtegikk dine påstander. Dette gidder du ikke forholde deg til. Det er svak debattkultur som tenderer mot kvasiseriøsitet.

Caset er foreløpig et av Oses mest shortede - foreløpig fordi det ikke vil vare etter at PoC kom og ekspansjonsplanene vil materialisere seg. Vi har allerede sett at det er blitt liv i shorterleiren og inndekkingen har startet så ikke rart at et av husa snakker på shorternes vegne og av samme grunn vil det komme flere analyser fra andre hus med opphøyede kursmål og kjøpsanbefaling etter hvert - du har så lang erfaring på børs så dette kjenner du til.

Det som mest sannsynlig kommer først av triggere er oppdatert guiding fra selskapet som vil fortelle om bevegelse i planer med eksisterende partnere, med partnere som har stått på hold pga manglende PoC og ikke minst nye avtaler som vil komme som et resultat av PoC. Videre så vil økt oppetid og volumer bli bekreftet med oppdatert timeline for linje 3 og 4 + mye mer - så ja, alt til sin tid hvor kursmål ofte er brukt av husa som et midlertidig verktøy av kortere varighet for å tjene seg og sine og i den settingen er de ikke fundamentalt betinga. Slik skapes det bølger som igjen gir muligheter med forbehold om at man skjønner spillet og gjennom det klarer å ri bølgen av og ikke drukner for ingenting varer evig - heller ikke dette kursmålet før det igjen vil forhøyes. Det vil snart komme 4-5 nye kursmål og tar man vekk det høyeste og laveste så sitter man igjen med et snitt og et nivå som er fundamentalt betinga pr nå - om litt kjenner vi til akkurat det ... ;)
velkjent
30.03.2022 kl 12:35 1340

Takket være shortingen, har jeg i dag kommet opp i det antallet aksjer jeg hadde planlagt å anskaffe, så nå kan de bare dekke seg inn.
ezUnix
30.03.2022 kl 12:35 1343

"ikke rart at et av husa snakker på shorternes vegne"
Ikke tilfeldig at kjeltringene satte nytt kursmål på gap close på 17,-

Tipper det kommer nytt om Saudi Arabia ganske raskt, de har sittet og ventet på POC og bruker å svinge seg rundt kjapt....
Volume
30.03.2022 kl 13:54 1249

Jeg har lest Nordeameldingen og sitter igjen med følgende inntrykk:
- Kursen reflekterer et produksjonsvolum i Skive som er lavere enn selskapet guiding uten å begrunne dette.
- Skive ble betydelig dyrere enn hva selskapet tidligere har kommunisert. «So what». Fabrikken står der og er betalt av aksjonærene.
- Inntekter fra Kristiansund synes ikke å være med.
- Det antydes kursdrivende faktorer knyttet til fremtidige prosjekter, men jeg forstår at slikt ikke er inkludert i deres kurs på 17 kr.
velkjent
30.03.2022 kl 14:04 1220

Er ikke Nordea en svensk bank?