For seriøse

søkeren
QEC 08.03.2022 kl 19:38 59291

Det er like før vi får de opplysninger "alle" Qec aksjonærer har ventet på!
Jeg har valgt å lukke tråden da jeg er lei av å åpne "søppel" innlegg. Alle som har noe seriøst å diskutere kan legge det her. Jeg tror kjenner til de aller fleste som skriver om Qec. og vil prøve å holde "verstingene" borte.
Send en henvendelse og du er inne.
Redigert 08.03.2022 kl 19:38 Du må logge inn for å svare
søkeren
22.03.2022 kl 08:01 9982

Naturgass | Quebec kan forsyne Tyskland, sier Utica ResourcesPublisert 4 timer siden på 22. mars 2022Av Admin




Quebec ville være i stand til å forsyne Tyskland med naturgass på så kort tid som 16 til 18 måneder, forsikrer presidenten for Utica Resources, som oppfordrer Quebec-regjeringen til å forlate lovforslaget som vil forby leting og utnyttelse av olje og gass.

"Vi har vært i en annen verden siden 24. februar, hevder Mario Lévesque, president og administrerende direktør i Utica Resources. Planeten har forandret seg. Hvis regjeringen vedtar lovforslag 21 i sin nåværende form, vil provinsen overlate Europa til sin skjebne. »

Ifølge ham kan og må Quebec hjelpe Europa med å diversifisere sine naturgassforsyningskilder. "Og det kan gjøres veldig raskt, innen 16 til 18 måneder," anslår han.

For å svare så raskt som mulig på behovene til Tyskland, hvis økonomi er mest avhengig av russisk gass, er det mulig å sende Quebec naturgass i komprimert i stedet for flytende form. "Når gassen er komprimert, kan den reise i containere og injiseres direkte inn i nettverket en gang på bestemmelsesstedet," forklarer Mario Lévesque.

Flytende naturgass vil til sammenligning kreve bygging av flytende anlegg i Quebec og regassifisering når den når Europa, noe som er langt og kostbart.

Utica Resources hevder å være i diskusjoner med representanter for den tyske regjeringen, som er svært interessert i Quebec-løsningen, sier presidenten.

Mario Lévesque mener det er mulig at Quebec-regjeringen vil utsette lovforslaget sitt. En undersøkelse utført av firmaet Mainstream og på oppdrag fra Utica Resources indikerer at 65% av Quebecers er "veldig enige" og "noe enige" i ideen om å utnytte naturgassressursene våre for å skape rikdom og finansiere en energisk overgang. Et lite flertall av de spurte, 52 %, sa at de var av den oppfatning at i den nåværende konteksten av energikrisen, bør regjeringen suspendere lovforslaget som tar sikte på å forby leting og utnyttelse av olje og gass.

"Jeg ville synes det var trist hvis han ikke ombestemte seg," sa Mario Lévesque. Vi har en forpliktelse til å gripe inn for å stabilisere verdensfreden. »

I Becancour
Flere titalls milliarder dollar i private midler kan raskt investeres for å bore brønner i St. Lawrence Lowlands og finne containerskip for å frakte gassen til Europa, ifølge Utica Resources.

Naturgassproduksjonen kan konsentreres i Bécancour industripark, som ligger midt i skifrene ( skiferene ) som er rike på naturgass.

Ressursene på plass i St. Lawrence-lavlandet er estimert til 180 TCF ( billioner kubikkfot ), hvorav 60 TCF er utvinnbare. Mario Lévesque mener det er "veldig rimelig" å tro at det er mulig å produsere 1 BFC ( billioner kubikkfot ) naturgass ved Bécancour fra og med neste vinter og å øke denne produksjonen til 1 TCF per år innen en treårshorisont . Quebec kunne dermed stå for 20 % av det europeiske forbruket, anslått til 5 TCF per år.

"Selv om krigen ledet av russerne i Ukraina slutter i morgen tidlig, trenger Europa nye leverandører," understreker han.

Transportavstanden er kortere mellom Quebec og Europa enn for andre potensielle leverandører, som Qatar og USA, påpeker Mario Lévesque.

Ifølge ham kan naturgass hjelpe verden med å gjøre en overgang til fornybar energi, og Quebec har det. Å forby olje- og gassleting og produksjon av miljøhensyn, når vi fortsetter å konsumere olje som kommer fra andre steder, er hykleri, mener han.



RELATERTE TEMAER:VIRKSOMHETKLIKK FOR Å KOMMENTERE
Fjellbris
22.03.2022 kl 08:06 9987

De som ikke ser at det blir store endringer innen energi markedet fremover, der de fleste land ikke vil ha noe å gjøre med Putins olje og gass «vil» ikke se.
Oljepris som nå i dag nærmer seg 120 USD sier det meste……
søkeren
23.03.2022 kl 15:36 9779

Det er vel Tellinet som "jobber" og styrer kursen?
Fjellbris
23.03.2022 kl 15:53 9754

Alt av energipriser opp, olja snart i 122 og flere tror på oljepris opp mot 150….
Og QEC omsettes ned mot kr 2, tipper vi ser kurs 2.5-3,0 innen 1 april etter Q4 pres. i morgen, samt ikke minst guiding 2022 med slike energi priser.
Så har vi 2 store triggere, pilot eller erstatning som vil ta oss videre opp a kr 4-40😀
………
https://finansavisen.no/nyheter/olje/2022/03/23/7840407/treffsikker-hedgefondforvalter-ser-brent-oljen-i-150-dollar-i-2022?internal_source=sistenytt
Fjellbris
23.03.2022 kl 16:15 9723

Og gasspris opp over 9% på Putins krav om betaling med rubler for russisk olje/gass
….
Gassprisen stiger kraftig etter Putins rubel-krav: – En morsom vri

Åpne dette i DN-appen:
https://dnapp.page.link/ScPB

Eller,

Åpne dette i nettleseren:
https://www.dn.no/utenriks/putin-russland-vil-heretter-bare-ha-betalt-i-rubler/2-1-1189783?
søkeren
23.03.2022 kl 19:08 9633

Mainstreet Poll: Quebec Conservative Party klatrer til 22%, CAQ taper terreng
En ny meningsmåling fra Mainstreet Research utført fra 13. til 15. mars 2022 viser at Quebec Conservative Party vinner terreng på bekostning av det fremste Legault-partiet, Coalition Avenir Quebec (CAQ).
21. MARS 2022
22 % av de spurte indikerte at hvis det ble holdt et provinsvalg i Quebec i dag, ville de stemme på Eric Duhaimes konservative parti.

31 % av de spurte sa at de ville stemme på CAQ, noe som indikerer en forskjell på bare 9 % mellom François Legaults parti og Éric Duhaimes.

5% indikerte at de ville stemme på Parti Québécois, et historisk lavpunkt for separatistpartiet. Det liberale parti i Quebec har målinger på 13 %, nok en historisk lav prestasjon for fru Anglades parti.
Québec Solidaire holder relativt stabilt på 15 % av støtten
I Quebec City-området får det konservative partiet 31,2% av støtten, sammenlignet med 37% for CAQ, noe som indikerer en opphetet kamp fremover i Capitale-Nationale-regionen.
Undersøkelsen viser også at 71 % av Quebecerne er mer bekymret for energispørsmål enn før på grunn av krigen i Ukraina.
64% av Quebecers er også bekymret over det faktum at all olje og gass som forbrukes i provinsen er importert.
Halvparten av Quebecerne er også for innenlandsk produksjon av naturgass for eksport til Europa.
65 % av innbyggerne i Quebec mener også at det er en god idé å utvikle naturgassressursene våre for å skape rikdom som kan brukes til å finansiere offentlige tjenester og overgangen til fornybar energi.

MER KANADISK ENERGI KONSERVATIVE ERIC DUHAIME QUEBEC TRENDER
søkeren
28.03.2022 kl 21:57 9265

Dette er vel noe for Legault. Han burde "peppres" med nyheter som dette.

Russlands ambassadør til EU: Europeiske land blir nødt bruke rubler for å kjøpe russisk gass
Russland krever at Europeiske land benytter seg av rubler når de skal betale for russisk naturgass. Det slo Russlands ambassadør til EU Vladimir Chizhov fast i et intervju med den russiske kanalen Rossya-24 mandag.

Ifølge en melding fra det russiske nyhetsbyrået Tass, la Chizhov vekt på at USA kun kan levere ti prosent av de russiske forsyningene av naturgass. På spørsmål om hvorvidt Chizhov tror europeerne vil gå med på kravet svarte han følgende:

– De blir nødt til å gjøre dette.

Han anerkjente at dette ikke er et ønskelig alternativ for EU-landene. Likevel mener ambassadøren at EU-landene ikke har noe annet valg, ettersom USA bare kan levere 15 milliarder kubikkmeter flytende naturgass til Europa.

– Dette er omtrent ti prosent av det som leveres fra Russland til land i EU, understreket diplomaten.

Tysklands finansminister og G7-landene har stilt seg kraftig imot forlaget.

Medlem av det russiske føderasjonsrådet, Ivan Abramov, varslet mandag at G7s avslag på å betale i rubler for russisk gass, definitivt vil føre til en nedgang i forsyningene. Det melder det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.
Redigert 28.03.2022 kl 22:07 Du må logge inn for å svare
søkeren
28.03.2022 kl 22:07 9340

Frankrikes mediebyrå
23. mars 2022
Vladimir Putin kunngjorde onsdag at Russland ikke lenger vil akseptere betalinger i dollar eller euro for gassleveranser til EU (EU) og ga russiske myndigheter en uke på seg til å utarbeide det nye rubelsystemet.

Jeg har tatt beslutningen om å implementere et sett med tiltak for å gå over til betaling i rubler for vår gass levert til fiendtlige land og for å gi avkall på valutaene som har blitt kompromittert i alle reguleringer, sa den russiske presidenten under et regjeringsmøte, og forklarte at det var en reaksjon på frysingen av russiske eiendeler i Vesten på grunn av offensiven i Ukraina.

Mr. Putin ba sentralbanken og regjeringen om å etablere det nye systemet innen en uke som må være klart, gjennomsiktig, og som innebærer anskaffelse av rubler på det russiske valutamarkedet.

Denne kunngjøringen hadde en umiddelbar effekt på den russiske valutaen, som styrket seg mot euroen og dollaren, mens den hadde kollapset 24. februar, datoen for russiske styrkers inntreden i Ukraina.

Han antydet også at annen russisk eksport ville bli påvirket, ettersom Vesten frøs rundt 300 milliarder dollar i russiske reserver holdt i utlandet, et trekk Russlands utenriksminister Sergei Lavrov kalte et tyveri onsdag.

«Det er klart at det ikke lenger gir mening for oss å levere varene våre til EU, USA og motta dollar, euro, andre valutaer. »

— Et sitat fra Vladimir Putin, Russlands president
For øyeblikket har russiske hydrokarboner stort sett vært spart for de tunge vestlige sanksjonene mot Russland.

Washington har vedtatt en embargo på russisk gass og olje, men disse ressursene fortsetter å strømme til Europa, veldig avhengig av russiske hydrokarboner og det første markedet for Moskva.

Imidlertid vurderer EU nå også en embargo mot russisk olje.

Moskva har i årevis jobbet for å redusere dollarens andel i økonomien for å redusere sårbarheten for sanksjoner.

I mars 2019 kunngjorde den russiske offentlige gassgiganten Gazprom sitt første salg av gass i rubler til et europeisk selskap.

Uten russiske hydrokarboner, hvis det innføres sanksjoner, vil gass- og oljemarkedene kollapse, sa visestatsminister for energi Alexander Novak onsdag, og spådde enestående prisøkninger.

Etter Vladimir Putins kunngjøring hevdet Mr. Novak at vi må bevege oss mer aktivt for å handle med nasjonale valutaer som anses som mer pålitelige enn dollar og euro.

Det er en historisk avgjørelse [...], et skritt mot dedollarisering av økonomien vår, hilste Viatcheslav Volodin, president for Dumaen, parlamentets underhus.

Kontraktsbrudd
Det ukrainske presidentskapet fordømte raskt en økonomisk krig som ble ført av Moskva for å styrke rubelen samtidig som de ba om en europeisk oljeembargo.

Tyskland på sin side kalte herr Putins avgjørelse et kontraktsbrudd.

Kravet utgjør et kontraktsbrudd, sa økonomiminister Robert Habeck på en pressekonferanse i Berlin. Vi vil nå diskutere med våre europeiske partnere hvordan vi skal møte denne etterspørselen, la han til.

Tyskland er spesielt avhengig av russisk gass, som står for rundt 55 % av gassimporten.

Vil denne beslutningen støtte rubelen på lang sikt? Som ofte er tilfellet med Putin, er det vanskelig å vite hva hovedmålet er, sa Craig Erlam, analytiker ved Oanda.

Blue Bay Asset-analytiker Timothy Ash synes det er vanskelig å se noe positivt for rubelen.

Ifølge ham prøver Putin i bunn og grunn å få vestlige land som har sanksjonert Russlands sentralbank til å håndtere ham. Men dette vil bare komplisere transaksjoner med Russland for energiforsyninger. Dette vil bare akselerere diversifisering bort fra russisk energi.

Gir konflikten i Ukraina et alvorlig slag for dollarens rolle? Dette er langt fra sannheten, tempererer Neil Shearing, hovedøkonom i Capital Economics, i et notat. Dette kan akselerere utviklingen av mindre handelsblokker som bruker alternative valutaer, men disse vil ikke matche skalaen eller rekkevidden til dollaren.

Investeringskonsernet LokoInvest påpeker faren for at Gazprom går tom for utenlandsk valuta for å innfri gjelden i fremtiden. Han anslår at landene som er erklært fiendtlige av Russland representerer mer enn 70 % av russisk energieksport målt i verdi.

Imidlertid, ifølge Andrew Weiss fra Carnegie Foundation, vet Putin hvordan han skaper svært ubehagelige situasjoner for sine motstandere
Redigert 28.03.2022 kl 22:09 Du må logge inn for å svare
søkeren
30.03.2022 kl 08:55 8920

Sparebank 1 Markets jekker opp kursmålene for en lang rekke olje- og gassaksjer
Sparebank 1 Markets har ifølge TDN Direkt oppgradert Equinor til kjøp fra nøytral, og oppjusterer samtidig kursmålet på en lang rekke olje- og gasselskaper.

Meglerhusets anbefalinger og kursmål (tidligere kursmål i parentes)

Aker BP, kjøp, kursmål 450 (355)
BW Energy, kjøp, kursmål 38 (35)
DNO, nøytral, kursmål 14 (13)
Equinor, kjøp, kursmål 370 (280)
Noreco, kjøp, kursmål 400 (265)
Okea, kjøp, kursmål 42 (35)
Questerre Energy, nøytral, kursmål 3 (3)
Vår Energi, kjøp, kursmål 55 (-)
Panoro Energy, kjøp, kursmål 42 (38)
Petronor, nøytral, kursmål 1,6 (1,5)
søkeren
30.03.2022 kl 16:51 8829

Nadeau-Dubois fordømmer CAQs "store høyresving"

FOTO MARCO CAMPANOZZI, PRESSEN

«François Legault prøvde å gi seg selv bildet av en moderat regjering, av en sentral regjering. Han beskrev til og med seg selv som å være på den effektive venstresiden. Men hans siste uttalelser og avgjørelser forteller oss at han tar en sving til høyre, svarer Nadeau-Dubois.

(Quebec) Privat i helse, angrep mot trikken, "privatiserte" sosiale boliger, François Legault er påvirket av fremveksten av det konservative partiet til Éric Duhaime og begynner en "stor høyresving" med tanke på valget, spår Gabriel Nadeau- Dubois.

Skrevet i går klokken 17:45.Å dele
Charles Lecavalier
CHARLES LECAVALIER
PRESSEN
"Tonen er i endring, og for meg er det klart at François blir påvirket av fremveksten av den konservative høyresiden i Quebec. Han er redd for å miste seter, spesielt i Quebec-regionen, og han er i ferd med å kunngjøre sine farger for neste valg», sa den parlamentariske lederen av Québec solidaire i et intervju med La Presse .

På meningsmålingene flater Quebec solidaire ut, men det konservative partiet i Quebec skyter i været. «Eric Duhaimes fremvekst, alle ser det, og det er en del av en bredere kontekst der det er en fremvekst av høyresiden i flere demokratier», svarer Nadeau-Dubois.

Men det som bekymrer ham er at, ifølge ham, prøver François Legault, i stedet for å motsette seg denne strømmen, å klamre seg til den. Finansministeren Eric Girard har imidlertid nettopp lagt fram et budsjett som øker helseutgiftene med 6,3 % og utgiftene til høyere utdanning med 13,1 %. Er dette signaturen til en høyreorientert regjering?

«Han tar en høyresving»
«François Legault prøvde å gi seg selv bildet av en moderat regjering, av en sentral regjering. Han beskrev til og med seg selv som å være på den effektive venstresiden. Men hans siste uttalelser og avgjørelser forteller oss at han tar en sving til høyre, svarer Nadeau-Dubois.

Han nevner som et eksempel "blokkutgangen" til tre ministre, "store våpen fra CAQ", for å "angripe borgermesteren i Quebec [Bruno Marchand] og for å sabotere trikkeprosjektet". Minister Éric Caire hadde bekreftet at Mr. Marchand måtte slutte å "forurense" livene til sjåfører med et delt gateprosjekt knyttet til etableringen av en trikkevei i Quebec City; han trakk seg deretter tilbake.

Det kreves ikke «en doktorgrad i statsvitenskap» for å knytte koblingen mellom utgangen av CAQ og det faktum at «i Quebec-regionen driver Éric Duhaime kampanje mot offentlig transport», sier han. "Å si at å drive med offentlig transport er å føre krig mot biler, som Éric Caire sa, dette er veldig avslørende uttalelser om den sanne orienteringen til dette partiet. Og dette er ikke ting vi har hørt før, sier Nadeau-Dubois.

Han snakker med oss ​​om privatisering av helse, han la frem et program som privatiserer sosial bolig, han sender sjekker til familier som tjener 200 000 dollar i året. Dette er høyrepolitikk. Dette er ikke Quebec hvor jeg ønsker å oppdra datteren min.

Gabriel Nadeau-Dubois, parlamentarisk leder for Québec solidaire

Mr. Nadeau-Dubois frykter til og med at denne "innflytelsen" fra Duhaime, som motsetter seg helsetiltak, vil merkes på håndteringen av pandemien av Legault-regjeringen. «Jeg gleder meg til å høre François Legault og vite planen hans for den sjette bølgen. Til nå er det radiostillhet på hans side. Spørsmålet oppstår: vil han være på disse spørsmålene også påvirket av fremveksten av den konservative høyresiden? spurte han. Han går så langt som å si at CAQ ønsker et «samfunn som ligner USA».

Ved å fremstille François Legault som en høyreorientert politiker, plasserer Nadeau-Dubois også sine valgbønder: Québec solidaire blir dermed «det progressive alternativet». Mr. Nadeau-Dubois ønsker også å "samle" velgere som ønsker å beholde "Quebec-modellen".
søkeren
03.04.2022 kl 13:00 8487

Det " lysner" politisk?

Disse fantastiske meningsmålingene
To undersøkelser om stemmeintensjoner i Quebec publisert i forrige uke var nok til å heve øyenbrynene, men deres ekstraordinære resultater kan forklares. Dette er hvordan.

Politikk
Philippe J. Fournier
30. mars 2022

Redigering: Nyheter
To meningsmålinger om stemmeintensjoner i Quebec ble avduket 21. mars av den politiske spaltisten Jonathan Trudeau på morgenshowet, arrangert av Paul Arcand, fra Montreal-stasjonen Cogeco.
🔵CAQ 36%
⚫️PCQ 24%
🟠QS 17%
🔴PLQ 16%
⚜️PQ 7%

De har overrasket mange observatører, både med likheter og forskjeller, men spesielt på grunn av det de lar tro.
Først elefanten i rommet, Mainstreet Research-målingen som ga Éric Duhaimes konservative parti i Quebec (PCQ) andreplassen! Denne undersøkelsen ble bestilt av et olje- og gasselskap som ønsker å utnytte skifergassforekomstene i St. Lawrence Valley, Utica Resources. Deltakerne ble spurt om energispørsmål med spørsmål som: «Quebec importerer all olje og gass som forbrukes her. Opptar dette deg? og "Tror du det er en god idé for Quebec å produsere naturgass for eksport til Europa for å hjelpe til med å erstatte russisk gass?" Avstemningen ble gjennomført mens nasjonalforsamlingen vurderte lovforslag 21,

Så langt, ikke noe problem.
Sponsoren benyttet imidlertid anledningen til også å måle respondentenes stemmeintensjoner. Og resultatene er mildt sagt overraskende: 36 % for Coalition Avenir Québec (CAQ) mot 24 % for PCQ. De andre opposisjonspartiene ligger langt bak.

Imidlertid svinger det nylige gjennomsnittet av støtte for PCQ - som er gunstig for utnyttelsen av skifergass i Quebec - heller rundt 14%. Hvordan forklare hva som virker som en reell statistisk aberrasjon? Mainstreet Research-undersøkelser utføres av automatiserte telefonsamtaler (kjent i bransjen som IVR — interaktiv stemmerespons ) og er derfor virkelig "sannsynlighet", det vil si at utvalget av respondenter er tilfeldig (i dette tilfellet med en feilmargin på ±3 %, 19 ganger av 20). Den sannsynlige karakteren til denne typen meningsmålinger gjør dem mottakelige for statistiske svingninger, men ikke av denne rekkefølgen.
Presidenten for Mainstreet Research, Quito Maggi, uttrykte også en viss tvil om resultatene av studien. "Vi har målt økende støtte for PCQ i mer enn ett år, hovedsakelig i hovedstadsregionen. Disse dataene virker imidlertid godt utenfor gjeldende normer sammenlignet med det vi har målt de siste månedene, og viser oss en viss volatilitet, spesielt blant unge velgere. Som med PPC på føderalt nivå i 2021, er støtten for PCQ sannsynligvis oppblåst på grunn av pandemisk tretthet. »
Vi står overfor et klassisk eksempel på seleksjonsskjevhet, fordi meningsmålingen aldri ville ha kommet til media hvis den ikke hadde vært fordelaktig for PCQ. Se for deg en aktør – interessert og partisk – som gjennomfører opinionsundersøkelser, mens sistnevnte er i bevegelse, med alt som skjer i nyhetene. En første meningsmåling gir 14%, en annen, 18% og en tredje, 24%. Siden de eneste dataene som tilbys til publikum er de høyeste, står vi derfor overfor en forutinntatt virkelighetsoppfatning.

For å illustrere dette punktet er her en liten graf på 500 poeng som representerer tilfeldige data rundt en verdi på 18 (med et standardavvik på 3). De aller fleste poeng er like under eller litt over 18, og bare noen få er lenger fra gjennomsnittet (piler peker på verdier på 12 og 24, seks poeng fra gjennomsnittet).
Oppfatningen er annerledes, er det ikke?
Og det er av denne grunn at den aktuelle meningsmålingen ble ansett for å være en partipolitisk kilde i listen over Qc125-målinger ( se den fullstendige listen her ). Det er ikke det at det er blitt kompromittert eller manipulert, men det ble offentliggjort kun fordi det passet de involverte partene.
Den andre undersøkelsen kommer fra Synopsis Research Marketing. Nasjonale tall for Venstre, Parti Québécois og Québec solidaire er omtrent det samme som Mainstreets, men for CAQ og PCQ viser dataene reelle avvik.
I følge Synopsis sitter CAQ alene på toppen med 44 %, den høyeste andelen støtte for dannelsen av François Legault siden i fjor høst. Når det gjelder PCQ, er den på 16%, som er statistisk lik med PLQ og QS (men fortsatt over det nåværende gjennomsnittet).
Imidlertid ble denne undersøkelsen bestilt og levert av... CAQ. Dessuten ble det bare delt ut deler av informasjonen til oss, nemlig nasjonale data og fordelingen etter morsmål og aldersgrupper.
Naturligvis ville ikke CAQ gitt en spaltist en meningsmåling som ikke var gunstig for ham. Igjen, dette skaper en seleksjonsskjevhet. Dette er grunnen til at han også ble dømt på partipolitisk grunnlag. Det har ingenting å gjøre med ytelsen eller påliteligheten til meningsmåleren, men med kilden som lekket denne målingen.
Det var det samme med Léger-målingen som ble gjennomført i vinter i ridningen av Marie-Victorin , som ga uavgjort mellom Shirley Dorismond fra CAQ og Pierre Nantel fra PQ for mellomvalget 11. april. Den hadde blitt bestilt og deretter sendt av Parti Québécois. Ville det blitt offentliggjort om han hadde målt en forsinkelse på 10 poeng for Pierre Nantel? Selvfølgelig ikke. Det samme gjelder CAQ og dens synopsis husundersøkelse.
Jeg sier ofte at vi må være forsiktige når vi tolker politiske meningsmålinger, spesielt de som er filtrert for partipolitiske formål, publisert ikke med sikte på å informere, men å overtale. Derfor mener jeg det er avgjørende igjen å understreke viktigheten av å holde oppmerksomheten på hele opinionens landskap, ikke bare på et tre i skogen.


søkeren
03.04.2022 kl 18:38 8183



Ber EU diskutere forbud mot russisk gass EU må diskutere importforbud mot russisk gass etter beskyldningene om de grusomme handlingene fra russiske styrker i Butsja, mener Tysklands forsvarsminister ifølge Reuters. – Det må komme en respons. Slik kriminell aktivitet kan ikke gå upåaktet hen, sier Christine Lambrecht.
søkeren
05.04.2022 kl 11:06 7682

Den virkelige "skitne energien"
[Hjem] [Mening] [Chronicles]
Konrad YakabuskiKonrad Yakabuski
5. mars 2022
KRONISK
Kronikker
Allerede før Russland invaderte Ukraina, var Tysklands kansler Olaf Scholz på jakt etter alternativer til den russiske energien som landet hans er avhengig av. Sammendraget av samtalen mellom statsminister Justin Trudeau og den sosialdemokratiske kansleren, holdt 13. februar, indikerer faktisk at de to regjeringssjefene diskuterte "et mulig fremtidig samarbeid innen gass flytende natur". Siden Vladimir Putinhar utført sin trussel om å invadere Ukraina, har avvenning av russisk naturgass og olje blitt avgjørende for koalisjonsregjeringen ledet av Scholz. Og i en ekstraordinær tale, holdt sist søndag i Forbundsdagen, gjorde han en 180-graders vending ved å forlate Tysklands langvarige utenriks- og energipolitikk. Blant initiativene som ble annonsert: den "raske" byggingen av to terminaler for flytende naturgass som skulle lette importen av mer enn 15 millioner tonn av ressursen per år.
Alberta-premier Jason Kenney var raskt ute med å gripe muligheten til å starte en bønn om energi i provinsen hans. "Jeg ber den føderale regjeringen og regjeringen i Quebec om å samarbeide med oss ​​for å lage en klar politikk for å utvikle kanadisk energieksport," sa han tidligere denne uken. Jeg tror dette er en nødsituasjon for verdensfred og stabilitet. Dette er ikke et nytt argument. Den kanadiske olje- og gassindustrien har lenge hevdet at den virkelige "skitne energien" ikke er den som kommer fra Alberta - som François Legault hadde antydet.rett etter valget hans i 2018 – men snarere valget i udemokratiske land – spesielt Saudi-Arabia og Russland, henholdsvis verdens nest og tredje største oljeprodusenter – som bryter menneskerettighetene, finansierer terrorisme og ignorerer miljøstandarder.
Den russiske invasjoneni Ukraina gir effektivt ammunisjon til kritiske observatører som fordømmer hykleriet til kanadiske politikere som hindrer Canadas fossile brenselindustri, mens diktatorer som Mr. Putin og den saudiske prinsen Mohammad bin Salman berikes av utvidelsen av oljeproduksjonen i landet deres. Uansett hva folk sier, den globale etterspørselen etter olje avtar ikke. Til tross for all innsats rettet mot å redusere forbruket av fossilt brensel, tyder alt på at det vil fortsette å øke i årene som kommer, før det når en topp et sted i 2040 eller 2050. Den tyske planen som ble avduket Mr. Scholz forutser til og med en økning i kullforbruket på kort og mellomlang sikt i landet for å kompensere for en reduksjon i naturgass importert fra Russland. Import av kanadisk naturgass vil tillate Tyskland og østeuropeiske land å avslutte sitt kullforbruk, som fortsatt er betydelig, raskere.

"Vi bør gjenopplive LNG Quebec-prosjektet i Saguenay, lansert denne uken i en tweet den tidligere pressesekretæren til Stephen Harper Carl Vallée. Har vi ikke en moralsk forpliktelse til å hjelpe Europa med å skaffe forsyninger andre steder og dermed undergrave den russiske energifordelen? Selve ideen ser ut til å ha skremt regjeringen til Mr. Legault, som, det skal huskes, hadde avvist GNL Québec-forslaget.å bygge et kondenseringskompleks ved havnen i Saguenay selv før de endelige miljøkonsekvensstudiene er fullført. "Meningen som gis om GNL Quebec er endelig, droppet CAQ-miljøministeren, Benoit Charette. Det er derfor ikke mulig å overprøve vårt vedtak angående dette prosjektet. I hvert fall ikke før provinsvalget neste oktober.
En koalisjon av miljøgrupper anklager olje- og gassindustrien for å bruke krisen i Ukraina til å gå inn for en massiv utvidelse av kanadisk fossilt brensel, vel vitende om at et flytende naturgassprosjekt kan ta et tiår eller mer å fullføre. Dette er spesielt tilfellet med LNG Canada, det eneste prosjektet knyttet til denne ressursen under bygging i Canada. Området ligger i Kitimat, British Columbia, og terminalen skal etter planen settes i drift i 2025. «Instrumentaliseringen av konflikten av fossilindustrien og dens politiske allierte viser deres svært dårlige lesning av situasjonen, at det er nettopp den staters avhengighet av skitten gass fra Russland som har bidratt til Vladimir Putins maktposisjon, understreket klimapolitisk analytiker ved Équiterre, Émile Boisseau-Bouvier. Fornybar energi og energieffektivitet er løsningen for å sikre statene større sikkerhet og ekte uavhengighet. »
Debatten er langt fra over. Ifølge mange geopolitiske eksperter har det bare så vidt begynt. Invasjonen av Ukraina får nesten alle europeiske land til å revidere sin energipolitikk gjennom et helt annet prisme. De ser til Canada. Promotorene for flytende naturgass-prosjekter i Quebec og Atlanterhavsprovinsene tar dette til etterretning og fortsetter arbeidet med å overbevise Ottawa om å støtte dem. Følg med.


søkeren
07.04.2022 kl 07:56 7491

Canada gir grønt lys til et kontroversielt oljeprosjekt
Miljøorganisasjoner protesterer mot støtten som ble gitt onsdag av Ottawa til utnyttelsen av en forekomst som ligger 500 kilometer utenfor kysten av Newfoundland.

Le Monde og AFP
Lagt ut i dag klokken 01:06, oppdatert klokken 07:10
Tid for
Lesing 2 min.


Regjeringen i Canada, verdens fjerde største oljeprodusent, har gått med på byggingen av et stort kontroversielt oljeprosjekt i Atlanterhavet, kunngjorde miljøminister Steven Guilbeault onsdag 6. april.

Med navnet Bay du Nord og støttet i årevis av den norske giganten Equinor, vil det gjøre det mulig å utnytte en forekomst som ligger mer enn tusen meters dyp og ligger 500 kilometer utenfor kysten av Newfoundland. Idriftsettelse er planlagt til 2028. Det blir den femte oljeriggen av sitt slag i Canada. Det vil tillate utvinning av cirka 300 millioner fat olje over tretti år, ifølge selskapet.

"Bay du Nord-utbyggingsprosjektet kan fortsette, underlagt noen av de strengeste miljøbetingelsene som noen gang er pålagt, inkludert det historiske kravet til et olje- og gassprosjekt for å oppnå "karbonnøytralitet". "her til 2050 ," sa ministeren og eks-klimaaktivist i en pressemelding.

Les også: Artikkelen er reservert for våre abonnenter Steven Guilbeault, fra miljøaktivist til kanadisk miljøminister
I følge en omfattende miljøvurdering er det ikke sannsynlig at prosjektet vil forårsake betydelige negative miljøeffekter, la han til. "Verden trenger fortsatt olje" , sa deretter til Radio Canada, den som ble valgt til porteføljen som miljøminister i oktober 2021 av Justin Trudeau, for sin fortid som aktivist.

Heving av skjold
Kunngjøringen vakte umiddelbart et ramaskrik fra miljøorganisasjoner. "Å godkjenne Bay du Nord er nok et skritt mot en ulevelig fremtid ," svarte Julia Levin, fra Environmental Defence, og et "smell i ansiktet for klimaforskere, samfunn i Canada og rundt om i verden som er berørt av klimakrisen" .

For Greenpeace er denne avgjørelsen "triumfen" av politikk som bare "forverrer klimakrisen og den globale avhengigheten av fossilt brensel som brenner planeten" .

Les også: Artikkelen er reservert for våre abonnenter IPCC ber om umiddelbar handling på tvers av alle sektorer for å "sikre en levelig fremtid"
Disse organisasjonene minner om at FNs generalsekretær Antonio Guterres beskrev som «galskap» den vedvarende avhengigheten av fossilt brensel, en «avhengighet som fører oss mot kollektiv ødeleggelse» .

I følge den siste rapporten fra Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), for å respektere en temperaturøkning begrenset til +1,5 °C, bør bruken av kull uten karbonfangst (en umoden teknologi i stor skala) stanses fullstendig og bruken olje og gass redusert med henholdsvis 60 % og 70 % innen 2050 sammenlignet med 2019-nivåene.

"Dunce" i møte med klimaendringer
Flere politiske partier har også fordømt denne avgjørelsen fra den kanadiske regjeringen, spesielt New Democratic Party (NDP, venstre), alliert i parlamentet i Ottawa med Liberalene til Justin Trudeau. «Det viser nøyaktig hva som er galt med denne regjeringen. De lytter til vennene sine i olje- og gassindustrien i stedet for å lytte til klimaforskere , sier Laurel Collins, NDP-miljøkritiker.

Les også: Canada kunngjør klimainvesteringsplan på flere milliarder
Når det gjelder Bloc Québécois, den tredje parlamentariske formasjonen i landet, mener den at Canada «bekrefter sin dunne posisjon i kampen mot klimaendringer» og at denne avgjørelsen «lyder dødsstøtet for troverdigheten» til miljøministeren.

Dilemmaet var slik i dette prosjektet at avgjørelsen ble utsatt to ganger de siste månedene, spesielt siden Justin Trudeau ofte har blitt kritisert de siste årene for sine beslutninger knyttet til oljesektoren, spesielt for å ha nasjonalisert, i 2018, en rørledning. Han hadde påtatt seg sterke klimaforpliktelser under forrige valgkamp og sa i oktober 2021 at vi må «sørge for at olje- og gassindustrien slutter å øke utslippene og begynner å redusere dem» .

Le Monde og AFP





Redigert 07.04.2022 kl 07:57 Du må logge inn for å svare
søkeren
07.04.2022 kl 09:17 7332

ENERGIBloc Québécois-leder river Trudeau for å støtte olje- og gassindustrien
Yves-François Blanchet ba også den liberale regjeringen om å kansellere Bay du Nord olje- og gassprosjekt.

mmPublisert 1 dag siden på 5. april 2022Av Matthew Horwood

Lederen for Bloc Québécois, Yves-François Blanchet, kritiserte de liberale for å bidra til å øke Canadas oljeproduksjon og kalte planen for reduksjon av klimagassutslipp utenfor vitenskapens område.

"Planen er vitenskapelig uakseptabel. Regjeringen prøver ikke engang å oppfylle sine [klima]mål i utgangspunktet, sa Blanchet i Underhuset tirsdag. «Beviset er at de subsidierer olje og gass. De øker produksjonen.»

MP for Beloeil-Chambly sa at "ingen tror på" Venstres plan for reduksjon av klimagassutslipp, og la til at det mellomstatlige panelet for klimaendringer sa at det er "umulig" å nå klimamålene samtidig som oljeproduksjonen økes.

"Kan statsministeren innrømme at planen hans har mislyktes?" spurte Blanchet.

Statsminister Justin Trudeau svarte at planen er "ansvarlig og ambisiøs", og har blitt rost av ordførerne i Quebec City-ordfører Bruno Marchand og Montreal-ordfører Valérie Plante.

"Vår prioritet er å jobbe med Quebecers, ikke skape problemer, slik at vi kan tilby dem en sunn økonomi og en sunn og sunn luft å puste inn."

"Jeg trenger ikke å rose planen hans, jeg spør ham ikke," svarte Blanchet, før han ba statsministeren om å kansellere Bay du Nord olje- og gassprosjekt utenfor kysten av Newfoundland.

Trudeau anklaget Blanchet for å fornærme «integriteten» til ordførerne i Quebec City og Montreal, som han sa er «klare i sitt ønske» om å ha et renere miljø.

"Vi er her for å jobbe i partnerskap, hånd i hånd med alle Quebecers, selv med Bloc Québécois, om saker som er viktige for Quebec og kanadiere som helhet," sa han. "Og vi vil fortsette å være en konstruktiv regjering og en ambisiøs og modig regjering for klimaendringer for å beskytte kanadiere over hele landet."

Blanchet har vært kritisk til Canadas olje- og gassindustri, spesielt i Alberta. I 2020 sa han at Albertas oljesand ble "fordømt", og at føderale midler i stedet skulle brukes på å støtte fornybare energikilder i stedet for prosjekter som Trans Mountain-rørledningsutvidelsen.

Matthew Horwood er parlamentarisk byråsjef for Western Standard
søkeren
09.04.2022 kl 09:00 7022

Verden er blitt andeledes - selv i Quebec. ( miljøvørnerene ønsker i ikke å fryse og kanskje også sulte)
Quebec LNG-støttespillere søker EU-løft for å gjenopplive avvist prosjekt
Energie Saguenay-prosjektet klarte ikke å få miljøgodkjenning
Russlands invasjon av Ukraina har fått Europa på jakt etter LNG
Et tankskip for flytende naturgass (LNG) la til kai i Swinoujscie, Polen.
Et tankskip for flytende naturgass (LNG) la til kai i Swinoujscie, Polen. Foto: Bartek Sadowski/Bloomberg
Av Francois De Beaupuy
8. april 2022, 19:25 CEST
Del denne artikkelen
Følg forfatterne
@FrancoisDeBeaup
+ Få varsler for Francois De Beaupuy
I denne artikkelen
NG1
Generisk 1. 'NG' Future
6,28 USD/MMBtu-0,08-1,27 %
2213Z
BECHTEL GROUP INC
Privat selskap
Promotorer av et stoppet prosjekt for å bygge en terminal for 9 milliarder C$ (7,2 milliarder dollar) for å eksportere flytende naturgass fra Quebec i Canada prøver å gjenopplive planen ved å skaffe støtte fra Europa, som strever med å finne alternativer til russiske forsyninger.

GNL Quebec Incs Energie Saguenay-prosjekt ble avvist av både føderale og provinsielle myndigheter de siste månedene av miljøhensyn. Selskapet har siden blitt kontaktet av en rekke interessenter i Canada og Europa som ber om hjelp til å løse kontinentets energisikkerhetsutfordringer, sa GNL Quebec i et e-postsvar på Bloomberg-spørsmål.

Selskapet, som nektet å si hvem det har diskutert planen med, sa at det er oppmuntret av det faktum at både Canadas statsminister Justin Trudeau og naturressursminister Jonathan Wilkinson offentlig har uttrykt interesse for landets evne til å levere LNG, og potensielt hydrogen på et senere stadium, til Europa.

Kaitlin Power, en talskvinne for Canadas miljøminister Steven Guilbeault, kommenterte ikke Energie Saguenay-prosjektet, men sa at generelt hvis en utbygging tidligere ble avvist av en miljøvurdering, ville den måtte endres for å gå gjennom en ny evaluering.

Siden Russlands invasjon av Ukraina har den kanadiske regjeringen hatt diskusjoner med europeiske land om å forsyne dem med LNG ettersom nasjoner fra Tyskland til Polen til Frankrike til Italia jobber med planer for å redusere deres avhengighet av Moskva. Samtalene finner sted selv om Canada for øyeblikket ikke har noen terminaler for å eksportere det superkjølte drivstoffet.

Mens mange prosjekter har blitt foreslått, er bare ett for tiden under bygging utenfor Stillehavskysten. Promotorer av LNG-prosjekter i det østlige Canada sier at de vil dra nytte av rikelig og billig vannkraft, et kaldt klima og en kortere avstand til Europa, noe som gjør deres drivstoff mindre karbonintensivt enn terminalene i Mexicogolfen.

Energie Saguenay har som mål en eksportkapasitet på 11 millioner tonn LNG per år, med gassen hentet fra Vest-Canada. Prosjektet vil også kreve bygging av en 780 kilometer lang rørledning på 5 milliarder C$ for å mate anlegget. GNL Quebec ledes av tidligere Bechtel Group Inc.-partner Jim Illich, og støttes av Jim Breyer, en amerikansk venturekapitalist, ifølge nettstedet.



— Med assistanse av Brian Platt

Neste
LNG-tanker Britisk lytter tok en dramatisk u-sving i jakten på høyere gasspriser
Har du et konfidensielt tips til våre journalister?
Ta kontakt
Før den er her, er den på
Bloomberg-terminalen
Lære mer
LIVE PÅ BLOOMBERG
Se direktesendt TV
Lytt til direktesendt radio
Markeder
Et annet LNG-tankskip tok en dramatisk u-sving i jakten på høyere priser
Asia-bundet LNG-tankskip gjør en brå U-sving i Stillehavet
BP-charteret British Listener er nå på vei til Europa
Den BP-charterte flytende naturgasstankeren er på vei til Europa etter å ha gjort en brå U-sving i Stillehavet. LNG-tankeren forlot Freeport LNG 21. mars og var på vei til Asia da den endret kurs 1. april og flyttet tilbake gjennom Panamakanalen.
Den BP-charterte flytende naturgasstankeren er på vei til Europa etter å ha gjort en brå U-sving i Stillehavet. LNG-tankeren forlot Freeport LNG 21. mars og var på vei til Asia da den endret kurs 1. april og flyttet tilbake gjennom Panamakanalen.
Av Sergio Chapa
8. april 2022, 22:33 CEST
Hør denne artikkelen
1:13
Del denne artikkelen
Følg forfatterne
@SergioChapa
+ Få varsler for Sergio Chapa
Sterke aprilpremier for naturgass i Europa fikk LNG-tankeren British Listener til å gjøre en brå U-sving i Stillehavet etter å ha tilbrakt to uker til sjøs på en vei til Asia.

Det BP-charterte skipet forlot Freeport LNG i Texas 21. mars, krysset Panamakanalen og var sørvest for Mexico da det endret kurs 1. april, viser skipssporingsdata samlet av Bloomberg. Siden den gang gikk tankskipet tilbake over Panamakanalen og er nå på vei til Gibraltar, viser data fra Marine Traffic.


Mark Gongloff
Truckers tjener like mye som bankfolk nå
Og det er en god ting.

En lukrativ karriere venter.Fotograf: Bloomberg/Bloomberg
Av Mark Gongloff
8. april 2022, 22:44 CEST
Hør denne artikkelen
4:49
Del denne artikkelen
Følg forfatterne
hodebilde av Mark Gongloff
Mark Gongloff er en e
Mer om denne kildetekstenKildeteksten er nødvendig for å få mer informasjon om oversettelsen
Send tilbakemelding
Sidepaneler
Maksimalt 5 000 tegn. Bruk pilene for å oversette mer.
Redigert 09.04.2022 kl 09:02 Du må logge inn for å svare
Fjellbris
09.04.2022 kl 09:19 7023

Søkeren - stor takk for at du hele tiden er på søkeren etter god info, samt ikke minst at du deler den da!😀👍🙏
søkeren
09.04.2022 kl 11:36 6893

Quebec kan i stedet levere 20 prosent av gassen Russland leverer Europa: energiselskapet
The Canadian Press
Updated April 8, 2022 10:27 p.m. CEST
Published April 8, 2022 10:22 p.m. CEST
Quebec energiselskap Utica Resources ber provinsen om å stoppe vedtakelsen av et lovforslag som vil stoppe all olje- og gassleting i Quebec.
Selskapet har skrevet til valgte medlemmer av nasjonalforsamlingen og bedt dem om å stemme mot lovforslaget, som har nådd sluttfasen av lovgivningsprosessen.
Selskapet har hydrokarbontillatelser utstedt av staten. Hvis lovforslaget blir lov, kan selskapet bli kompensert for å gi dem opp.
Utica-president Mario Lévesque sier at Quebec, med sine uutnyttede gassreserver, i stedet bør sende sin forsyning til Europa som et alternativ til russisk olje.
«Vår verden har endret seg» siden behandlingen av lovforslaget i vinter, sa Lévesque i brevet som ble innhentet av Canadian Press.

Ifølge ham kan Quebec dekke opptil 20 prosent av Europas naturgassbehov som for tiden forsynes av Russland. Han sier at provinsen kan starte eksport innen 18 til 24 måneder.
søkeren
09.04.2022 kl 11:58 6861

En annen avis om samme sak!
Lørdag 9. april

Ifølge Mario Lévesque kan Quebec dekke opptil 20 % av Europas naturgassbehov som for tiden forsynes av Russland.
Dele
8. april 2022 kl. 21.28
Dele
Quebec kan levere 20 % av gassen levert av Russland til Europa, ifølge Utica
PATRICE BERGERON
Canadian Press
Et oljeselskap ønsker å blokkere vedtakelsen av et lovforslag som vil stoppe all olje- og gassleting og -utvinning i Quebec.
Ifølge Utica Resources bør Quebec i stedet forsyne Europa med naturgass.
Selskapet har skrevet til de valgte medlemmene av nasjonalforsamlingen og bedt dem stemme mot teksten, som har nådd sluttfasen av lovgivningsprosessen.
Utica Resources har hydrokarbonlisenser utstedt av regjeringen og lovforslaget gir kompensasjon for å gi fra seg lisensene.
Utica-president Mario Lévesque argumenterer for at Quebec, med sine uutnyttede gassreserver, i stedet bør forsyne Europa, som forsøker å frigjøre seg fra sin avhengighet av Vladimir Putins Russland, i sammenheng med invasjonen fra Ukraina.
I sitt brev innhentet av The Canadian Press argumenterer Lévesque for at "verden vår har endret seg" siden studiet av lovforslaget sist vinter.
Ifølge ham kan Quebec dekke opptil 20 % av Europas naturgassbehov som for tiden forsynes av Russland.
Herr Lévesque hevder at Quebec "ville være den desidert nærmeste kilden til gass til Europa", og det ville være mulig å eksportere komprimert naturgass innen 18 til 24 måneder.
Han ber folkevalgte tenke nøye gjennom konsekvensene av vedtakelsen av denne loven som ifølge ham vil frata regjeringen titalls milliarder dollar i royalties og skatter.
Lovforslag 21, som ble fremmet i februar av energi- og naturressursministeren Jonatan Julien, foreslår å dekke utgiftene som er pådratt siden 2015 av fem selskaper (66 millioner dollar av de 100 millioner dollar) og dekke tre fjerdedeler av kostnadene for brønnstengning og gjenoppretting av stedet. (33 millioner dollar av de 100 millioner dollar).
Det gir ingen kompensasjon for potensielt tap av inntekter som oppstår ved tilbakekjøp av tillatelser.
Utica Resources har allerede indikert at de bestrider kompensasjonen gitt av myndighetene.
Den hevder virkelig verdi for å avslutte sine aktiviteter og kvantifiserer til «hundrevis av milliarder dollar» gasspotensialet som Quebec gir opp.
Association de l'énergie du Québec, som samler olje- og gasselskaper, anslår at Legault-regjeringen forbereder seg på å la mellom 45 og 200 milliarder dollar i forekomster sove i kjelleren ved å gi avkall på utnyttelsen av hydrokarboner i Quebec.
Foreningen har estimert kompensasjonen selskapene søker til rundt 500 millioner dollar for utgiftene og fortjenesten de måtte gi fra seg til flere milliarder.
søkeren
11.04.2022 kl 19:20 6534

Verden er i den første globale NatGas-krisen, den vil bli "mye verre"
11. april 2022

CNG/LNG, eksport, bransjeomfattende problemer
Noen ganger finner vi det nyttig å løfte hodet, ta et skritt tilbake og se på det store energibildet. Vi i Marcellus/Utica lever ikke i en boble, selv om det noen ganger virker slik. Det som skjer i andre land har til en viss grad evne til å påvirke hva som skjer i energimarkedene her i nordøst. Spørsmålet er hvor stor innflytelse verdens energimarkeder har på oss? Vi så en artikkel som dukket opp i Abu Dhabi som fikk oss til å tenke. Vi fant ideene i artikkelen interessante. Tesen er at verden for øyeblikket er i begynnelsen av en verdensomspennende global naturgasskrise – og at krisen kommer til å bli «mye verre» før den blir bedre. Hvis det er sant, har det implikasjoner for oss her i M-U.
6710
11.04.2022 kl 21:22 6402

🤔 Kan blive kritisk...
6710
11.04.2022 kl 21:35 6412

Man fx US og CAN er igang med at overbevise lande om at russisk gas og olie er en dårlig løsning for dem, set igennem hvad som sker i Ukraine, og vil tilbyde energi fra andre kilder.
søkeren
12.04.2022 kl 08:50 6285

Quebec LNG-støttespillere søker EU-løft for å gjenopplive avvist prosjekt
Av Bloomberg  
Mandag 11. april 2022 kl. 06.15 MDT

En mock up av GNL Quebec Inc.s Energie Saguenay-prosjekt Kilde: Energie Saguenays nettsted
Promotorer av et stoppet prosjekt for å bygge en terminal for 9 milliarder C$ (7,2 milliarder dollar) for å eksportere flytende naturgass fra Quebec i Canada prøver å gjenopplive planen ved å skaffe støtte fra Europa, som strever med å finne alternativer til russiske forsyninger.

GNL Quebec Incs Energie Saguenay-prosjekt ble avvist av både føderale og provinsielle myndigheter de siste månedene av miljøhensyn. Selskapet har siden blitt kontaktet av en rekke interessenter i Canada og Europa som ber om hjelp til å løse kontinentets energisikkerhetsutfordringer, sa GNL Quebec i et e-postsvar på Bloomberg - spørsmål.

Selskapet, som nektet å si hvem det har diskutert planen med, sa at det er oppmuntret av det faktum at både Canadas statsminister Justin Trudeau og naturressursminister Jonathan Wilkinson offentlig har uttrykt interesse for landets evne til å levere LNG, og potensielt hydrogen på et senere stadium, til Europa.

Kaitlin Power, en talskvinne for Canadas miljøminister Steven Guilbeault, kommenterte ikke Energie Saguenay-prosjektet, men sa at generelt hvis en utbygging tidligere ble avvist av en miljøvurdering, ville den måtte endres for å gå gjennom en ny evaluering.

Siden Russlands invasjon av Ukraina har den kanadiske regjeringen hatt diskusjoner med europeiske land om å forsyne dem med LNG ettersom nasjoner fra Tyskland til Polen til Frankrike til Italia jobber med planer for å redusere deres avhengighet av Moskva. Samtalene finner sted selv om Canada for øyeblikket ikke har noen terminaler for å eksportere det superkjølte drivstoffet.

Mens mange prosjekter har blitt foreslått, er bare ett for tiden under bygging utenfor Stillehavskysten. Promotorer av LNG-prosjekter i det østlige Canada sier at de vil dra nytte av rikelig og billig vannkraft, et kaldt klima og en kortere avstand til Europa, noe som gjør deres drivstoff mindre karbonintensivt enn terminalene i Mexicogolfen.

Energie Saguenay har som mål en eksportkapasitet på 11 millioner tonn LNG per år, med gassen hentet fra Vest-Canada. Prosjektet vil også kreve bygging av en 780 kilometer lang rørledning på 5 milliarder C$ for å mate anlegget. GNL Quebec ledes av tidligere Bechtel Group Inc.-partner Jim Illich, og støttes av Jim Breyer, en amerikansk risikokapitalist, ifølge nettstedet.

søkeren
16.04.2022 kl 10:47 5998

Politikerene i Quebec har vedtatt en lov som har tilbakevirkende kraft overfor alle som rammes av loven.
Loven er vedtatt slik en kan forvente av en "Banan republikk"; ingen høringer med de som rammes, hverken selskaper eller befolkning.
Qec. har en pågående rettsak (satt på vent) mot staten Quebec. I rettsprosedyrene for denne er det vedlagt bl.a. verdigrunnlag for søksmålet. Jeg går ut fra at denne saken vil videreføres med tillegg av den nye lovens krav.
Det antas at gjeldende lov for ekspropiasjon legges til grunn som vil medføre et "enormt" erstatningskrav.
https://1nnkg8vuyki31b0gs1vtf6yt-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2018/10/Memoire2018-07-23Projet4.pdf
søkeren
19.04.2022 kl 18:46 5782

Quebec trekker utløser og begår energiselvmord – forbyr alle O&G-produkter.
19. april 2022 Energiselskaper, Questerre Energy
Til slutt trodde vi ikke at de faktisk ville gjøre det – men de gjorde det. Provinsen Quebec, Canada, med en enorm tilførsel av Utica-skifergass under seg, har nettopp vedtatt en ny lov som forbyr all olje- og naturgassproduksjon i hele provinsen. Det er et fantastisk grep om totalitær makt. Det er også energiselvmord. Quebec sier at det vil betale 79,5 millioner dollar (US) for å ekspropriere olje- og gassborerettighetene til selskaper som eier disse rettighetene i provinsen. Vi har sett anslag på at disse rettighetene er verdt mer enn 5 milliarder dollar. Questerre Energy, som eier mer enn 1 million dekar med leiekontrakter og anslagsvis 6 Tcf Utica-skiferreserver i provinsen, vurderer sitt neste lovlige trekk.
https://marcellusdrilling.com/2022/04/quebec-pulls-trigger-commits-energy-suicide-bans-all-og-prod/
Fjellbris
19.04.2022 kl 20:52 5536

Takk igjen Søkeren👍 Blir spennende å se beløpet QEC går for mtp erstatningen!
Asroma87
19.04.2022 kl 21:12 5467

Vildt der er så stor forskel… lad dem mødes på halvvejen 🤑🤑
søkeren
19.04.2022 kl 21:13 5480

Ja, det er litt av et erstatnings grunnlag!
Redigert 19.04.2022 kl 21:15 Du må logge inn for å svare
søkeren
23.04.2022 kl 16:06 5064

Er det dette som Binnion venter på?
De konservative i Quebec ser en økning i oppslutning blant velgerne, antyder meningsmåling

Av Kalina Laframboise&Dan Spector Globale nyheter
Skrevet 21. mars 2022 17:07
Oppdatert 21. mars 2022 18:02

SE: Det neste provinsvalget er fortsatt litt over seks måneder unna, men en ny meningsmåling offentliggjort på mandag peker på en mulig endring i horisonten. Premier Legault og CAQ er fortsatt i ledelsen, men det ser ut til at det nye Quebec Conservative Party oppnår noen overraskende gevinster. Globals Dan Spector-rapporter – 21. mars 2022
Legg Igjen En Kommentar
Del Dette Elementet På Facebook
Del Dette Elementet På Twitter
Send Denne Siden Til Noen Via E-Post
Del Dette
Reduser skriftstørrelsen på artikkelen
-
EN
Øk skriftstørrelsen på artikkelen
EN
+
Med et provinsielt valg i horisonten, er François Legaults regjerende koalisjon Avenir Québec (CAQ) fortsatt populær blant velgerne, men en ny meningsmåling tyder på at støtten vokser for det konservative partiet i Quebec.

En meningsmåling utført av Mainstreet Research for Quebec Energy Producers viser at blant bestemte velgere ville 36 prosent av dem avgitt stemme til CAQ hvis det ble holdt valg i dag, mens 24 prosent ville stemt på de konservative.

Av rundt 1 162 personer som ble spurt, ville 17 prosent støtte venstreorienterte Québec solidaire. De liberale i Quebec – den offisielle opposisjonen – falt rett bak med 16 prosent. I mellomtiden sa bare syv prosent av de spurte at de ville stemme på Parti Québécois.

"Det vi ser nå er fortsatt vekst av de konservative," sa Steven Pinkus, visepresident for Mainstreet Research for Quebec. "Det er noen få grunner til at vi tror at det først og fremst skjer.

"Jeg tror det bare er generell tretthet med regjeringer over hele landet - så det er ikke så overraskende. To år med pandemien vil gjøre det. Det vil inflasjonen gjøre. Bensinprisene vil gjøre det.»

LES MER: Quebec legger fram vårbudsjett 22. mars

Éric Duhaime, leder for det konservative partiet i Quebec, sa at det er første gang partiet hans har plassert andre på meningsmålingene for stemmeintensjoner.

"Det er veldig gode nyheter for oss," sa Duhaime og la til at partiet hans har jobbet hardt det siste året. "Nå ser vi resultatene av vårt harde arbeid, så det er veldig oppmuntrende."

Partiet har ett sete i den provinsielle lovgiveren, som kom etter at MNA Claire Samson ble kastet ut fra CAQ-caucus i juni i fjor . Hun ble oppstartet etter at det ble avslørt at hun hadde donert til Duhaimes parti.

Duhaime, en tidligere radiovert, forklarte mandag at han tror at quebecere trekker mot de konservatives "svært forskjellige budskap" i en rekke saker - alt fra deres press for å oppheve COVID-19- restriksjoner til støtte for å utnytte naturressurser i provinsen som gass og olje.

"Jeg tror vi har en veldig forskjellig posisjon i mange spørsmål, og det gir gjenklang med Quebecers akkurat nå," sa han.

Meningsmålingen kommer mens Quebecers føler at det blir klemt på bensinpumpen etter at prisene steg i kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina . Det ble gjennomført fra 13. til 15. mars og samplet rundt 1200 voksne fra hele provinsen. Feilmarginen var ± 3 prosentpoeng.

Klikk for å spille av videoen: "Legault sier at provinsbudsjettet vil ta opp spørsmålet om inflasjon"
1:58
Legault sier at provinsbudsjettet vil ta opp spørsmålet om inflasjon
Legault sier at provinsbudsjettet vil ta opp spørsmålet om inflasjon – 8. mars 2022
På spørsmål om potensiell seleksjonsskjevhet siden forskningen ble bestilt av energiprodusenter, forklarte Pinkus at prøvetakingen er utført "helt tilfeldig."

"Vi gjør det via telefon og vi gjør det som kalles tilfeldig sifferoppringing, der vi ikke ringer etter navn, vi ringer etter telefonnumre," sa Pinkus. "Mange cellenummer er jobbet der inne, så vi vet ikke nødvendigvis mye om respondenten før vi begynner å stille spørsmålene."

"Det er én meningsmåling og det er tidlig"
Leder for Venstre i Quebec, Dominique Anglade, sa at teamet hennes jobber for å forene Quebecers, men at hun er sikker på at budskapet hennes vil gi gjenklang hos velgerne denne høsten.

"Jeg forstår at når du driver med negativ politikk, og negativ politikk kommer til å gi deg flere klikk," sa hun og refererte til Duhaimes stigning i meningsmålingen. "Spørsmålet rundt splittelsespolitikk vil ikke hjelpe oss."

Venstre planlegger å "sende en melding som er positiv, som er konstruktiv," la hun til. Anglade sa at hun forstår at det kan ta «mer tid å nå folk», men det er dit partiet hennes må gå.

"Vi trenger bare tiden," sa hun.

LES MER: Byvalg i Quebec i Montreal-området er satt til 11. april

Til tross for et positivt resultat for partiet hans, sa Duhaime også at meningsmålinger «ikke gjør et valg», som fortsatt er mer enn seks måneder unna.

"Vi må fortsatt jobbe veldig hardt," sa han. "Og sørg for at disse menneskene møter opp og at vi får disse stemmene 3. oktober."

Pinkus fra Mainstream Research forklarte at til tross for økningen i støtten til de konservative, opprettholder CAQ fortsatt ledelsen og Legaults parti vil fortsatt vinne et valg basert på disse resultatene. Men mye kan skje i de kommende månedene, la han til.

"Det er en meningsmåling og det er tidlig," sa han.

— med filer fra The Canadian Press

https://www-lapresse-ca.translate.goog/actualites/politique/2022-04-18/portrait-d-eric-duhaime/le-polemiste-de-la-droite-decomplexee.php?_x_tr_sl=fr&_x_tr_tl=no&_x_tr_hl=no&_x_tr_pto=sc
Jensi
25.04.2022 kl 15:23 4760

er der andre, som mig der køber i dag ??????
der er jo nærmest ingen volumen i de sidste dages fald.
olien om den er 97 eller 100 eller 110 $ er jo højt , med tanke på 1. KV er lige om hjørnet og nye brønne
i hverttfald køber jeg flere i dette leje
Synes Algo 1 og Algo 2, at vi skal længere ned , så må jeg jo have endnu flere.
tuja
25.04.2022 kl 15:25 4755

Du er nok ikke alene om å akkumulere. Nærmer seg også god støtte rundt 1,36kr.

:)
søkeren
26.04.2022 kl 17:08 4492

Poilievre lover å relansere LNG Quebec-prosjektet

FOTO PATRICK DOYLE, DET CANADISKE PRESSEARKIVET

På en pressekonferanse i Gatineau anklaget Pierre Poilievre Trudeau-regjeringen for å ha avvist lovende energiprosjekter.

(Ottawa) En konservativ regjering ledet av Pierre Poilievre ville gi grønt lys til prosjektet for å etablere et flytende naturgassanlegg i Saguenay, som hadde blitt foreslått av GNL Québec.

Skrevet klokken 9:08 Oppdatert klokken 09:44Dele
Joel-Denis Bellavance
JOEL-DENIS BELLAVANCE
PRESSEN
Dette prosjektet, som ble verdsatt til 14 milliarder dollar, ble avvist av regjeringen til François Legault i juli 2021 med den begrunnelse at selskapet ikke hadde oppfylt tre viktige kriterier. I følge Quebec hadde ikke prosjektet oppnådd sosial aksept, fremmet ikke energiomstilling og bidro ikke til å redusere klimagassutslipp.

Quebecs avgjørelse var basert på en rapport fra Bureau d'audiences publiques sur l'environnement, som konkluderte med at byggingen av et slikt anlegg i La Baie innebar flere risikoer enn fordeler.

I februar nektet Ottawa også å gi de nødvendige føderale autorisasjonene for naturgasseksportprosjektet, som var rettet mot det europeiske markedet.

Forrige måned gikk Legault-regjeringen videre ved å la nasjonalforsamlingen vedta en lov som offisielt setter en stopper for olje- og gassleting i Quebec.

Krigen i Ukraina har imidlertid endret situasjonen, ifølge Pierre Poilievre, ansett som lederen av kampen om lederskapet til det konservative partiet. Resultat: hvis han vinner lederkappløpet og leder det konservative partiet til makten i det neste føderale valget, vil han godkjenne dette prosjektet.

På en pressekonferanse i Gatineau, nær Alexandria-broen som gir utsikt over parlamentet, på den andre siden av Ottawa-elven, anklaget Poilievre Trudeau-regjeringen for å ha avvist lovende energiprosjekter.

«Justin Trudeau støtter olje – så lenge det er utenlandsk olje. Hver gang han dreper et kanadisk energiprosjekt, gleder utenlandske diktatorer som [Vladimir] Putin seg fordi de kan fortsette å dominere det globale markedet," hevdet han.

"Vi må få kanadisk olje og gass til markedet, og det starter med å invitere prosjekter som er urettferdig blokkert av den liberale regjeringen til å søke om godkjenning på nytt," la han til.

Konkret lover Mr. Poilievre å gi føderal godkjenning til GNL Québec-prosjektet, dette prosjektet som tar sikte på å bygge en 780 km gassrørledning mellom Nord-Ontario og Saguenay, og også å godkjenne byggingen av et LNG-anlegg og en marin terminal i Saguenay . Det konservative parlamentsmedlemmet for Carleton erkjenner at Quebec vil si sin mening, men herr Poilievre har til hensikt å ta skritt for å oppmuntre det til å gjøre det "gitt den geopolitiske utviklingen og det globale behovet for kanadisk energi".

"Dette er et prosjekt som vil eksportere 11 millioner tonn LNG fra Vest-Canada til verdensmarkedene via Saguenay," tryglet han.

«LNG-prosjektet er bare ett eksempel på prosjekter blokkert av de liberale. Canada må ta tilbake kontrollen over energien sin. Når jeg er statsminister, vil vi avslutte oversjøisk oljeimport, vi vil fjerne anti-energilover og vi vil bruke kanadisk energi til å skape nye kanadiske arbeidsplasser. Vi vil eliminere overdreven byråkrati hjemme og slutte å betale diktatorer i utlandet. »

Mr. Poilievres exit kommer dagen for publisering av en meningsmåling som viser at et stort flertall av kanadiere er for at Canada skal forsyne Europa med energi.

Ifølge meningsmålingen, utført av firmaet Ipsos på vegne av Montreal Economic Institute (IEDM), ønsker 72 % av kanadierne at Canada skal eksportere energiressursene sine til europeiske land, som Tyskland, som i stor grad er avhengig av Russland for deres forsyning. Bare 17 % av de spurte er imot det. I Quebec er støtten også høy, med 65 %.

Samtidig mener 68 % av kanadierne at nødvendig energiinfrastruktur, inkludert rørledninger, må bygges for å eksportere ressurser til Europa. I Quebec er også et flertall for, med 54 %.

«Resultatene av denne undersøkelsen gir ikke rom for tvetydighet: kanadiere, inkludert quebecerere, ønsker å bidra til å dempe Europas avhengighet av energi fra Vladimir Putins land. Hendelsene de siste månedene viser i hvilken grad Tyskland og dets naboer for øyeblikket ikke er i stand til å frarøve seg russiske energiressurser, til stor skade for innsatsen som Vesten har gjort for å isolere Russland», hevdet Miguel Ouellette, økonom og direktør. av operasjoner ved MEI, i en pressemelding.

I denne samme undersøkelsen finner vi at 53 % av Quebecerne ønsker å gjenopplive LNG Quebec-prosjektet for å eksportere flytende naturgass til Europa, mens bare 29 % er imot det.

Den elektroniske undersøkelsen bestilt av MEI ble utført fra 5. til 12. april 2022 med et representativt utvalg på 2500 innbyggere i Canada på 18 år og over. Resultatene er nøyaktige innenfor pluss eller minus 2,2 prosentpoeng (19 ganger av 20) av hva de ville ha vært hvis alle kanadiere hadde tatt avstemningen.





søkeren
30.04.2022 kl 08:19 4117

dag 30. april 2022
Siste nytt

Poilievre vil at LNG Quebec-prosjektet skal være et tema ved provinsvalg
Helen Hernandez 21 timer siden30
(Ottawa) Quebecere må ha muligheten til å stemme over prosjektet om å bygge et flytende naturgassanlegg i Saguenay i løpet av neste valgkamp, ​​sier parlamentsmedlem Pierre Poilievre, ansett som lederen i kampen om lederskap for det konservative partiet.

Skrevet i går klokken 18:57

Mr. Poilievre, som fikk støtte fra en første konservativ parlamentsmedlem i Quebec, Pierre Paul-Hus, torsdag, mener at dette prosjektet foreslått av GNL Quebec er mer nødvendig enn noen gang, selv om Legault-regjeringen har avskjediget i fjor.

Mr. Poilievre kan også stole på at lederen av det konservative partiet i Quebec, Éric Duhaime, gjør det til et tema under provinsvalget til høsten.


«Vi er den eneste parten som er for dette prosjektet i Quebec. Vi skal gjøre det til et problem. Alle våre Saguenay-kandidater gjør det til en prioritet, bekreftet Éric Duhaime torsdag.

Onsdag vedtok imidlertid nasjonalforsamlingen et forslag som bekrefter sin motstand mot prosjektet, som hadde som mål å eksportere naturgass fra Alberta til Europa gjennom en rørledning som forbinder provinsen med Saguenay. hvor det ville bli omgjort til væske.

En av Mr. Poilievres hovedmotstandere i dette løpet, tidligere Quebec-premier Jean Charest, sa også at han var for ideen om å gjenopplive LNG Quebec-prosjektet.

I et intervju med The Press sa Pierre Poilievre at han var overbevist om at dette prosjektet nå har støtte fra et flertall av Quebecere, med henvisning til en nylig undersøkelse utført av Montreal Economic Institute.

«Quebecere bør si sin mening. Jeg tror at den politiske klassen er koblet fra virkeligheten til Quebeckers, som ifølge en meningsmåling viser at de er enige med Pierre Poilievre om LNG-filen i Saguenay, sa han i en tone uten å ringe. "Dette er en gylden mulighet for Quebecere til å tjene til livets opphold ved å ta penger fra forurensende diktaturer og støtte energien vår," la han til.

Ifølge ham har krigen i Ukraina vist utover en skygge av tvil at prosjekter som GNL Québec er i Canadas og dets alliertes interesse. Han minnet om at Russlands president Vladimir Putin bruker inntekter fra salg av olje og gass til europeiske land som en krigskiste.

«Her er valget som må tas. (Justin) Trudeau og (Bloc Québécois-leder Yves-François) Blanchet vil ha naturgasspenger for å betale for Putins missiler. Jeg vil at disse pengene skal gi landssjekker til Jean-Marie Tremblay, en sveiser fra Saguenay, sa han.

Hvordan har han tenkt å gå frem for å overbevise Legault-regjeringen om å endre melodi i denn
e saken? «Det er Quebecers som vil overbevise ham om å ombestemme seg. […] Quebecere vet at dette er den beste måten å produsere denne energien på, det er å gjøre det her i Canada,» argumenterte han.

Husk at dette prosjektet, som ble verdsatt til 14 milliarder dollar, ble avvist av regjeringen til François Legault i juli 2021 med den begrunnelse at selskapet ikke hadde oppfylt tre viktige kriterier. I følge Quebec hadde ikke prosjektet oppnådd sosial aksept, det fremmet ikke energiomstilling og det bidro ikke til å redusere klimagassutslippene.
https://nationalpost-com.translate.goog/news/canada/first-reading-liberal-voices-starting-to-warn-poilievre-could-be-their-undoing?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=no&_x_tr_hl=no&_x_tr_pto=sc
Redigert 30.04.2022 kl 09:05 Du må logge inn for å svare
Asroma87
30.04.2022 kl 08:23 4109

Sidste ord er ikke sagt i denne sag, jeg købte 150.000 stk mere igår. Vi er i kurs +10 inden året er omme
njn-
04.05.2022 kl 15:49 3780

Quebec med Legault og naturressursminister Jonatan Julien får nå smake sin egen medisin.
Selv høyesteretts avslag i Maine bestrider de.
Les. Dette er en blåkopi av deres egne avslag i Quebec.
https://www.ledevoir.com/economie/706815/energie-hydro-quebec-croit-encore-a-la-ligne-electrique-entre-le-quebec-et-la-nouvelle-angleterre

Til Norsk:
Statisk for øyeblikket er Hydro-Québec-prosjektet for å transportere vannkraft til New England langt fra å være død, ifølge president-direktøren for statsselskapet, Sophie Brochu.

Til tross for tilbakeslaget pålagt av Maine på Hydro ved å blokkere ved folkeavstemning om passering av en høyspenningslinje på sitt territorium, håper Brochu fortsatt å se prosjektet føre. "Jeg kjenner ikke fremtiden, men jeg tror at en [ekstra] linje for å gå til nordøstamerikaneren vil ende opp med å være fornuftig med tanke på alle," sa hun tirsdag under studiet av budsjettkreditter knyttet til Crown Company.

"Det er et stykke linje med bygget, og jeg tror det er en linje som vil bli bygget. De [i] trenger det for mye, ”fortsatte hun.

Maine avslag

I november i fjor stemte Maine -velgere i en andel på 60 % mot passering av en elektrisitetstransportlinje på deres land. Avgjørelsen har satt korn av sand i utstyret til hydro-Québec, som hadde et gunstig resultat for å gjøre en kontrakt på 10 milliarder dollar konkretisere med seks nordøstamerikanske stater. Siden den gang har arbeidet startet av det statlige selskapet i Quebec -territoriet blitt bremset. Hydros amerikanske partner, New England Clean Energy Connect (NECEC), har satt sin egen på en pause.

Hydro-Québec har holdt føtter og hender siden kunngjøringene i folkeavstemningen for å ugyldiggjøre avgjørelsen. Det bestrider også avgjørelsen for Høyesterett i Maine. Påstandene rundt denne filen må begynne denne måneden.

Sophie Brochu mener at hun har møtt "usedvanlig kraftige" lobbyer i folkeavstemningsspillet i Maine. ”Jeg kan ikke anta Høyesteretts avgjørelse. Tiden går. Det er folk i Massachusetts som venter på saften, "sa hun nettopp tirsdag.

"Det er ingen plan B" for øyeblikket, sa hun, og la til at hun ventet på en rettsavgjørelse i høst.

"Grønt batteri"

I Quebec har heller ikke håp falmet. Ved å lære resultatet av folkeavstemningen i fjor, sa statsminister François Legault at han var "trygg" for å delta på et lykkelig resultat. Den valgte Caquist regner med denne elektriske linjen for å lage sine amerikanske "grønne batteri" -planer konkretiserer.

I november indikerte energiministeren og naturressursene, Jonatan Julien, at "lovlig, vi tror vi er på rett sted". "Vi oppnådde autorisasjonene, begge presidentens autorisasjoner, begge av energiavdelingen," listet han opp. Vi har tenkt å følge opp prosjektet. »»

Til tross for hennes folkeavstemnings-nederlag, vant Hydro-Québec en seier forrige måned ved å skaffe autorisasjonene til New York Public Services Commission, slik at hun starter arbeidet med sitt elektrisitetsoverføringsprosjekt til New York State. Kontrakten som ble avsluttet på slutten av fjoråret, bør tillate Crown Corporation å sende energi til New Yorkere i 25 år. Hydro forventer å skaffe inntekter på 30 milliarder dollar i løpet av denne perioden.
Redigert 04.05.2022 kl 15:56 Du må logge inn for å svare
søkeren
05.05.2022 kl 07:57 3595

Mening: Quebecs nye forbud mot olje- og gassprosjekter kom på et merkelig tidspunkt
4. mai 2022 av admin
Quebec energiminister Jonathan Julien. Jacques Poissnot / The Canadian Press

Statsminister François Legaults koalisjonsregjering av Avenir Quebec vant ros fra miljøvernere forrige måned ved å vedta lovgivning for å forby olje- og gassproduksjon, til tross for motstand fra industriaktører som hevdet at provinsen tapte milliarder av dollar i potensielle inntekter midt i europeiske forsøk på å finne alternativer til fossilt. drivstoff. russisk. .

Nasjonalforsamlingen i Quebec stemte 96 mot 0 Vedtakelse av loven, som gir kompensasjon for 100 millioner dollar for fem selskaper som regjeringen kansellerte sine leiekontrakter basert på olje og gass i provinsen. Ti MNA-medlemmer tilhørende den venstreorienterte Quebec Solidere, som motsatte seg å tilby noen kompensasjon i det hele tatt, avsto fra å stemme over lovforslaget.

Energiminister Jonathan Julian insisterte på at den nye loven gir Quebec «en sjanse til å øke sitt positive image». Vi sier til nasjonalforsamlingen : "Vår nasjon posisjonerer seg internasjonalt ved å fremheve våre forpliktelser til den grønne økonomien, og mest av alt, ved å demonstrere at disse forpliktelsene støttes av klare og ambisiøse lovgivningsmessige handlinger."

For flere år siden begynte olje- og gassprodusenter som håpet å utnytte territoriets rike skifergassreserver i Saint Lawrence River Valley å gjøre krav i området. I 2014 ga Parti Québécois-regjeringen grønt lys til et offentlig-privat partnerskap for å lete etter skiferolje på Anticosti-øya. Men prosjektene ble suspendert da en påfølgende liberal regjering innførte et moratorium på naturgassprosjekter og trakk Anticosti-initiativet.

Bransjen hadde håpet at CAQ Mr. Lego kunne oppheve moratoriet. I stedet har det gått enda lenger ved å forby olje- og gassleting og produksjon totalt. Flyttingen følger Quebecs beslutning i fjor om å slutte seg til Beyond Oil and Gas Alliance, ledet av Danmark og Costa Rica, og en gruppe stater og lokale myndigheter som har forpliktet seg til å avslutte produksjonen av fossilt brensel.

Et lovforslag som implementerer forbudet ble innført i februar, bare dager før den russiske invasjonen av Ukraina. Eksisterende tillatelsesinnehavere, ledet av Calgary-baserte Questerre Energy Corp og Montreal-baserte RessourcesUtica, oppfordret regjeringen til å revurdere grepet i lys av stigende priser på fossilt brensel og europeiske forsøk på å få slutt på kontinentets avhengighet av russisk olje og gass.

Uroen i innovasjonspolitikken forverres i Ottawa

Store kanadiske banker spiller en stor rolle i å "grønne" olje- og gassektoren

I sin foreleggelse til nasjonalforsamlingens komité for å studere loven, sa privateide Utica at Quebec er godt posisjonert til å erstatte rundt 20 prosent av russiske gassforsyninger til Europa og kan øke produksjonen til 1 billion kubikkfot per år innen to eller tre år.

"Hvis man tar i betraktning dagens naturgasspriser, vil driften ikke bare være lønnsom, men vil gjøre det mulig for regjeringen i Quebec å generere betydelig avkastning som under denne overgangen kan reinvesteres i de viktige statlige funksjonene helsevesen og utdanning," Utica sa i hennes kort. "Naturgassproduksjon vil også muliggjøre investeringer i regionale samfunn, inkludert urbefolkningssamfunn, som allerede har uttrykt støtte til ressursutvikling i deres land."

Med sine massive vannkraftverk har Quebec et selvbilde av en grønn energisupermakt, og provinsens miljøbevegelse har med suksess blokkert foreslåtte utbygginger av fossilt brensel, slik som GNL Québec LNG-prosjektet på 14 milliarder dollar ved Saguenay-elven. Den russiske invasjonen av Ukraina har imidlertid gjenopplivet interessen for GNL Québec, som vil være avhengig av naturgass fra det vestlige Canada for å forsyne markeder i Europa.

Til tross for provinsens overflod av vannkraft, kommer mer enn halvparten av Quebecs energi fra fossilt brensel. De siste årene har ikke provinsen importert olje fra utenfor Nord-Amerika. Men sjåførene fra Quebec bruker likevel mer olje enn noen gang, ettersom salget av drivstoffeffektive SUV-er og lette lastebiler har overgått salget av mer drivstoffeffektive personbiler de siste årene.

Motstandere av forbudet mot olje- og gassleting hevder at regjeringen bør fokusere mer på å redusere forbruket av fossilt brensel i provinsen i stedet for å ignorere en lukrativ kilde til royalties. De truer med å reise søksmål, og hevder at kompensasjonspakken på 100 millioner dollar for å annullere letekrav er utilstrekkelig gitt den potensielle verdien av gassreservene deres.

Som de refererer til en nylig meningsmåling bestilt av Montreal Institute of Economics viser at et flertall av Quebecers vil støtte utnyttelse av provinsens naturgassutvikling for å hjelpe Europa med å avslutte sin avhengighet av russisk gass.

Quebecs miljøminister Benoit Charette avfeide undersøkelsen som "partisk" i lys av den nåværende geopolitiske konteksten. Det føderale konservative partiets lederkandidater Jean Charest og Pierre Poulivry siterte den russiske invasjonen av Ukraina for å rettferdiggjøre deres støtte til gjenopplivingen av GNL Quebec.

"Vi tok avgjørelsen vår i fjor og har ingen intensjon om å revurdere den," sa Sharett om GNL-prosjektet.

CAQ er opptatt av å unngå offentlig debatt om GNL Québec og fossilt brenselforbud i forkant av regionale valg i oktober. Men det plutselig gjenoppståtte Quebec Conservative Party, hvis leder Eric Douhemé støtter GNL Québec og motsetter seg embargoen mot olje- og gassutvikling, kan gå imot disse ønskene.

søkeren
06.05.2022 kl 08:46 3447

Det er noe "rart" med denne loven om stopp i hydrokarbon utvinning i Quebec. Den er ikke tilgjenngelig på net som Binnion viser til. Den ligger heller ikke på Quebec off. sider over mye lover. Er det noen som vet hvor den kan leses?
Slettet bruker
06.05.2022 kl 20:13 3383

Fakta: BC Hydro tar feil på naturgass
mai 2022
E-postFacebookKvitreLinkedIn

Engelsk Français 简体中文
Innlegg på sosiale medier sprer feilinformasjon og hykleri

By Deborah Jaremko
Følg CEC på Linkedin CEC Linkedin
Følg CEC på Facebook CEC Facebook
Følg CEC på Twitter CEC Twitter

Byggingen på BC Hydros plass C-demning høsten 2021. Område C forventes blant annet å gi strøm til nye LNG-prosjekter i B.C. Foto med tillatelse FRA BC Hydro
Det statlige elektriske verktøyet BC Hydro brukte denne uken sosiale medier til å hevde at naturgass er dårlig for miljøet og innebærer at naturgassutviklingen i B.C. bør stenges ned.

Dette er hyklerske og villedende kommentarer som risikerer B.C.s (og Canadas) evne til å bidra til å redusere globale klimagassutslipp og generere økonomiske muligheter samtidig som forsoning med urfolk fremmes.


Bygging av kraftstasjonen på vannkraftprosjektet Site C. Foto med tillatelse BC Hydro
Fakta: BC Hydro er involvert i naturgass og LNG

BC Hydros massive 16 milliarder dollar Site C-demning, som for tiden er under bygging nær Fort St. John, bygges delvis for å drive lng-eksportanlegg i provinsen.

Den globale LNG-etterspørselen forventes å doble seg de neste to tiårene, og nådde minst 700 millioner tonn i 2040, ettersom økonomier, spesielt i Asia, ser ut til å vokse uten å lene seg på høy utslipp av kullkraft.

– Nye LNG-anlegg forventes å akselerere behovet for nye strømproduksjonsressurser i B.C., som for eksempel område C, sier selskapet.

BC Hydro driver i dag to naturgasskraftverk: ett i Fort Nelson, og et annet i Prince Rupert, med om lag 120 MW kombinert kraftproduksjonskapasitet. Selskapet driver også 17 dieselkraftverk i provinsen, med en samlet kapasitet på 58 MW.


Belchatow kraftverk i Rogowiec, Polen er det høyest avgitte kullanlegget i verden, ifølge en studie publisert i tidsskriftet Environmental Research Letters i august 2021. Bilde av Getty Images
Fakta: B.C. naturgass kan utgjøre en forskjell for å redusere globale utslipp

I gjennomsnitt reduserer overgangen fra kull til naturgass for kraftproduksjon utslippene med 50 prosent, ifølge Det internasjonale energibyrået (IEA).

Naturgass fra Canada kan gi en enda større nedgang, noe som reduserer utslippene med opptil 62 prosent, ifølge en studie fra juni 2020 publisert i Journal for Cleaner Production.

Det skyldes blant annet at Canadas LNG-prosjekter forventes å ha lavest utslippsintensitet – eller utslipp per LNG-enhet – i verden. LNG Canada-prosjektet som for tiden er under bygging, forventes for eksempel å ha utslipp på 0,15 prosent CO2 per tonn LNG, under halvparten av det globale gjennomsnittet på 0,35 prosent, ifølge Oxford Energy Institute.

Foreslåtte B.C. LNG-prosjekter som vil bruke vannkraft fra provinsens kraftnett – fra steder som område C – forventes å ha enda lavere utslippsintensitet: 0,08 prosent for urfolksledede Cedar LNG og 0,032 prosent for Woodfibre LNG.


Haisla Nations sjefsråd Crystal Smith. Fotografi levert for Canadian Energy Centre
Fakta: Urfolkssamfunn drar nytte av LNG-utvikling

Urfolkssamfunn i B.C. ser store fordeler av naturgass og LNG-utvikling og fremmer nå sine egne prosjekter for å utnytte muligheten.

Ung energi
For eksempel har Haisla Nations forhold til LNG Canada- og Coastal GasLink-prosjektene vært "transformasjon" for samfunnet, ifølge sjefsråd Crystal Smith.

Prosjektet har brakt Haisla Nation sysselsettingsmuligheter og evnen til å investere i sosial programmering samt et nytt leilighetskompleks og et nytt helsesenter som for første gang inkluderer plass til tradisjonell helbredelse.

Sammen har LNG Canada og Coastal GasLink-rørledningen brukt mer enn 3,7 milliarder dollar med urfolkseide og lokale bedrifter.

I mars inngikk Coastal GasLink en avtale om å selge en eierandel på 10 prosent til 16 urfolkssamfunn langs rørledningsruten, når den er i gang.

I mellomtiden er Haisla Nation en felles eier av det foreslåtte Cedar LNG-prosjektet, og lenger nord på B.C.kysten er Nisga'a Nation medeier av det foreslåtte Ksi Lisims LNG-prosjektet; eksportterminaler som vil begynne å operere rundt 2027.


Shell borer i Groundbirch-området i B.C. Photo med tillatelse fra Shell Canada
Fakta: Naturgass er en voksende industri i B.C.

Naturgassproduksjonen i B.C. har vokst betydelig de siste årene, og nådde 5,7 milliarder kubikkfot per dag i 2021, mot 2,9 milliarder kubikkfot per dag i 2010, ifølge Canada Energy Regulator (CER).

Innen 2028 forventes B.C. å bli Canadas største naturgassprodusent, drevet av en voksende LNG-eksportindustri, sier CER.


Vannkraftprosjekt. Bilde av Getty Images
Fakta: Hydro er ikke løsningen på verdens energiutfordring

Med sine enorme vannressurser er Canada en global leder innen vannkraft som den som produseres av BC Hydro. Mer enn halvparten av Canadas elektrisitet kommer fra vannkraft, noe som bidrar til å redusere klimagassutslippene fra landets kraftnett, ifølge CER.

Hydro er en viktig teknologi, men i motsetning til naturgass er den begrenset i sin evne til å vokse for å møte energibehovet til verdens voksende befolkning.

Under verdens nåværende bane prosjekterer Det internasjonale energibyrået (IEA) at naturgass i 2050 vil gi 23 prosent av den globale energiforsyningen, mot 3 prosent fra vannkraft. Selv i IEAs usannsynlige netto nullscenario vil naturgass i 2050 fortsatt levere nesten det dobbelte av vannkraftens energi.

BC Hydro må samarbeide med naturgassindustrien som en løsning for å redusere utslipp og komme B.C. samfunn til gode, ikke spre feilinformasjon og hykleri.