For seriøse


Det er like før vi får de opplysninger "alle" Qec aksjonærer har ventet på!
Jeg har valgt å lukke tråden da jeg er lei av å åpne "søppel" innlegg. Alle som har noe seriøst å diskutere kan legge det her. Jeg tror kjenner til de aller fleste som skriver om Qec. og vil prøve å holde "verstingene" borte.
Send en henvendelse og du er inne.
Redigert 08.03.2022 kl 19:38 Du må logge inn for å svare
søkeren
13.05.2022 kl 08:19 1918

SAMMENDRAG
Questerre Energy vurderer juridisk svar.

AV: DALE LUNAN
POSTET I:
GRATIS , NATURGASS- OG LNG-NYHETER , AMERIKA , POLITISK , DEPARTEMENTER , MILJØ , NYHETER ETTER LAND , CANADA

SKRIV UT DENNE ARTIKKELEN
DELE:
Regjeringen i Quebec vedtok lovforslag 21 12. april, som effektivt forbød olje- og gassproduksjon i den østlige kanadiske provinsen og gikk med på å gi C$100mn (US$79.5mn) i kompensasjon til industrien, mye mindre enn C$500mn bedt om.

"Vi er utrolig skuffet over at regjeringen i Quebec har valgt å fortsette med denne lovgivningen," sa Questerre Energy-sjef Michael Binnion 14. april. "Ved å blokkere utviklingen av sine naturgassressurser med nullutslippsteknologi for eksport, mangler Quebec en viktig mulighet til å samarbeide med andre nasjoner for å gi sikker, pålitelig energi til våre europeiske allierte.»

Quebec-premier Francois Legault lovet i fjor å forby olje- og gassproduksjon i provinsen og fulgte opp i februar, da lovforslag 21 ble fremmet i nasjonalforsamlingen .

Questerre sitter på en estimert Utica-skifergassressurs på rundt 6 billioner fot 3 i Quebecs St Lawrence Lowlands. Den ressursen er nå effektivt strandet.

Å nekte Questerre og andre selskaper muligheten til å utvikle Quebecs naturressurser, sa Binnion, gjør provinsen "svært avhengig" av importert naturgass, olje og petroleumsprodukter. Og det gjør ingenting for å redusere klimagassutslippene i Quebec eller andre steder.

Lovforslag 21 ble vedtatt av nasjonalforsamlingen, og har fått kongelig samtykke fra provinsens løytnantguvernør. Den trer i kraft, helt delvis, etter regjeringens skjønn etter ferdigstillelse av tilhørende forskrifter, herunder foreslått kompensasjonsprogram.

"Mens vi venter på at lovforslag 21 skal tre i kraft, vil vi vurdere våre juridiske alternativer for å bevare rettighetene til våre aksjonærer," sa Binnion.
Redigert 13.05.2022 kl 08:21 Du må logge inn for å svare
søkeren
14.05.2022 kl 13:00 1678

Jeg har hatt ukas gjennomgang av Qec. trådene på forumet, jeg gremmes . Påstander og synsing uten dekkning florerer både fra "Troll" og ikke troll.
Situasjonen for Qec. kan jo beskives med enkle ord uten synsing:
Regeringen i Quebec har ved lov vedtatt at utvinning av olje og gass tillates ikke på delstatens teritorium.
Loven er ikke trådd i kraft. (forskrifter mangler?)
Loven er fjernet fra off. tilgang.
Trer loven i kraft før det er kommet til avtaler med selskapene som har olje/gass lisenser så vil selskapene kunne saksøke lovgiver for sine tap. Søksmål vil da rettes etter lov om ekspropiasjon, den gir saksøker vide rettigheter.
Når det gjelder Qec.s verdier som det kan søkes å dekket viser jeg til finansdiriktørens "løssluppne" aviskomentar.
Forøvrig så har Qec. en pågående sak mot Quebec. Den er ikke avsluttet.
Verdigrunnlaget her er godt begrunnet av uavhengelig organ.
Er det noen her som tror at Binnion som største enkelt eier i selskapet lar denne muligheten gå for "knapper og glansbilder"?
Redigert 14.05.2022 kl 19:48 Du må logge inn for å svare

Alliancen “Ban Oil and gas” som blev grundlagt under COP 26 i mellem Danmark, Frankrig, Costa Rica, Grønland, Irland, Sverige Wales og Quebec som førte til at Bill21 blev gennemført, ser ud til nu at blive brudt. Hvis man er interreseret, tror jeg det er meget interesant at følge med i hvad der sker i øjeblikket i Danmark og det “fornemme” besøg af Ursula Von Der Layen og Oluf Scholz som skal ende ud i en aftale om etablering af energiøer som skal producere brint og hydrogen samt etablering af store vindmølleparker. For samtidig skal der diskuteres og findes en løsning på hvad der skal gøres ved den store energi mangel Europa vil have (150 milliarder m3 gas om året)indtil år 2050 hvor alt dette skal stå færdigbygget. Når gasplatforme Tyra Future næste år er klar til at producere, vil Danmark kunne bidrage med 2 milliarder m3 gas om året hvilket er langt fra nok.

Kan det være at Danmark som det første land i Alliancen “Ban Oil and gas” bryder ud og udvider produktion af gas i Nordsøen da de har indset at gas er en meget vigtig ressource for Europa for at vriste sig fri af Ruslands gas og så iøvrigt med EU’s velsignelse?

Kan det have betydning på Quebec og de andre landes holdninger vedrørende Alliancen “Ban Oil and Gas”?

Interesant at følge nøje med i denne udvikling synes jeg.

God aften alle sammen
Redigert 18.05.2022 kl 18:08 Du må logge inn for å svare
6710
18.05.2022 kl 18:39 1107

Uanset er man nød til at gøre noget for sikre tilgang til sikkerhedsleverancer af alle vigtige råvare, så man ikke er sårbar som nu med usikker transport veje og tilgang til livsvigtige råvare, om det så er indenfor medicin, fødevare eller energi m.fl.
6710
18.05.2022 kl 18:45 1089

Om man vil det eller ej, bliver man nød til at sikker for fremtiden. Vi er all for sårbar i alle vores forsyningkæder, det skal og bliver det dæmmet op for.
Vi snakker om landes overlevelse og ro i vores interne samfund.
Hvis ikke fællesskabets basale behov bliver dækket helt eller delvis, kan det få overskuelige konsekvenser.
Redigert 18.05.2022 kl 18:46 Du må logge inn for å svare

Dette er noe som kommer i land med behov for gass og tilgang til sjø!

Russland skrur av gassen: Finland sikrer seg LNG-terminal
Samtidig som Russland skrur av gassen til Finland har finnene sikret seg en importterminal for flytende naturgass. – Vil gjøre det mulig for oss å bryte oss løs fra russisk gass, sier finsk statsråd.


LNG-mottaksskipet Exemplar er 291 meter langt og 43 meter bredt og har en lagringskapasitet på 150.900 kubikkmeter. Nå skal finske Gasgrid Finland leie skipet i ti år, til en kostnad på 4,5 milliarder kroner. Excelerate Energy, Inc.
Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:
Oppdatert for mindre enn 2 timer siden
Gasgrid Finland ble i 2020 skilt ut av gassleverandøren Gasum, og driver det finske gasstransportsystemet.

Nå har selskapet inngått avtale med Excelerate Energy, Inc. om å lease skipet Exemplar, som skal fungere som en flytende terminal for supernedkjølt flytende naturgass (LNG).

Slike skip kan ta mot LNG fra verdensmarkedet og konvertere den til naturgass igjen, og kalles for FSRU-er (floating storage and regasification units). Disse kan normalt tas i bruk langt raskere enn en permanent gassterminal, som krever en del tid å planlegge og bygge.

Leieavtalen er på ti år, og den totale kostnaden er anslått til 460 millioner euro (4,7 milliarder kroner).

«Prosjektet vil gjøre Finland og Estland i stand til å bli uavhengige av russisk rørgass», skriver Gasgrid Finland i en melding.

Skipet Exemplar er 291 meter langt og 43 meter bredt, og har en lagringskapasitet på 150.900 kubikkmeter. Det tilsvarer ifølge Gasgrid 68.000 tonn LNG, eller en energimengde på en drøy terawattime (TWh). Skipet har tidligere ligget i argentiske Bahia Blanca og levert LNG til vintersesongen.

– Vi har tatt en rekke grep for å øke forsyningssikkerheten, inkludert leveransene av naturgass. LNG-terminalen vil gjøre det mulig for oss å bryte oss løs fra russisk gass, sier Finlands finansminister Annika Saarikko ifølge en melding.

Les også
Golar LNG bygger om skip, skal bli gassimportterminal på Sardinia
Russland stanser gassen
Nyheten kommer samme dag som Gasum melder at russiske Gazprom vil skru av sine gassleveranser til Finland fra lørdag morgen. Naturgas står for om lag fem prosent av Finlands energiforbruk.Redigert 20.05.2022 kl 20:03 Du må logge inn for å svare

Int hvordan man vil reagere på vandmangel, som med sikkerhed vil ramme mange steder end som idag, hvor vand bliver mangelvare og dyrebar, også i Quebec, hvor fx vandkraftværk kan få mindsket tilgang til vand og produktion af elektricitet.
Man kommer til at mangle backup system, her vil udvinding af klimavenlig gasudvinding med lav eller ingen vandforbrug m.fl.
Redigert i dag kl 12:51 Du må logge inn for å svare