For seriøse

søkeren
QEC 08.03.2022 kl 19:38 57603

Det er like før vi får de opplysninger "alle" Qec aksjonærer har ventet på!
Jeg har valgt å lukke tråden da jeg er lei av å åpne "søppel" innlegg. Alle som har noe seriøst å diskutere kan legge det her. Jeg tror kjenner til de aller fleste som skriver om Qec. og vil prøve å holde "verstingene" borte.
Send en henvendelse og du er inne.
Redigert 08.03.2022 kl 19:38 Du må logge inn for å svare
søkeren
08.06.2022 kl 10:55 10190

Kanskje François Legaults har fått nok av miljø diskusjoner?

François Legaults avslag skyldes «hans frykt for å forsvare sin fiasko», ifølge QS
"François Legault er ikke i stand til å snakke om miljøet i mer enn fem minutter," sa Gabriel Nadeau-Dubois.
(Quebec) Hvis sjefscaquiste François Legault nekter å debattere miljøet, er det fordi han ikke vet noe om det og at han er redd, vurderer den parlamentariske lederen av Quebec solidaire, Gabriel Nadeau-Dubois.
Oppdatert i går klokken 17:53.
CAROLINE PLANTE
CANADIAN PRESS
Han avfyrte denne pilen på en pressekonferanse tirsdag, etter at Legault nektet å delta i en lederdebatt om klimakrisen under neste valgkamp.
Dagen før hadde Quebec Liberal Party, Quebec Solidaire og Parti Quebecois tatt imot invitasjonen fra «Vire au vert»-kollektivet om å holde en slik debatt.
I følge Mr. Nadeau-Dubois presenterer statsminister Legault en "uutsigelig" miljørekord. "François Legault er ikke i stand til å snakke om miljøet i mer enn fem minutter," hånet han.
«Han vet ikke om det, det interesserer ham ikke, og det er derfor han nekter å diskutere det. […] Han mislyktes hele veien, og hvis han nekter å diskutere det, er det fordi han er redd for å forsvare sin fiasko. »
Statsministeren forsvarte senere valget sitt og sa at han uansett kom til å krysse sverd med de andre lederne under de tradisjonelle debattene om Radio-Canada og TVA som dekker flere emner.
"Det er viktig, to debatter," sa han. [MR. Nadeau-Dubois] vil kunne stille alle spørsmålene, vi kan diskutere. Resten av tiden, hva skal vi gjøre? Vi skal være på banen. »
Herr Legault benyttet anledningen til å berømme sin rekord. Han sa at han var stolt av utviklingen av den blå linjen i Montreal, av avtalen mellom Hydro-Québec og New York, og av kjøpet av elektriske busser.
"Herr president, vi er i ferd med å bygge batterisektoren," la han til. Québec solidaire er imot det, selv om det respekterer europeiske standarder. […] Québec solidaire er et urealistisk parti. »
Venstres leder Dominique Anglade beklaget også at statsministeren nektet å delta i en saklig debatt om klimakrisen.
"Han er redd for å diskutere miljørekorden sin fordi han ikke har noen. Da har han fremfor alt ingen visjon med hensyn til miljøspørsmålet, ingen visjon med hensyn til klimakrisen. Han tilbød ingenting.
«Han sa til oss: «I utgangspunktet gjør vi det vi kan, vi kan ikke gå lenger». Det er resignasjon i miljøspørsmål, sa hun i en pressebriefing på nasjonalforsamlingen.
Ikke noe tverrpolitisk forum
CAQ-regjeringen nektet også tirsdag opprettelsen av et forum med folkevalgte fra alle partier på miljøet.
Et slikt tverrpolitisk rundebord hadde imidlertid funnet sted for første gang forrige uke med forskere og varamedlemmer.
Dette partipolitiske caucus ble opprettet på initiativ av PQ-parlamentsmedlem for Jonquière, Sylvain Gaudreault, som lenge hadde ønsket et felles forum for folkevalgte som er bekymret for klimaendringer.
Mr. Gaudreault fremmet et forslag på tirsdag som foreslo dannelsen av en parlamentarisk klimasirkel i den 43. lovgivende forsamling, etter valget i oktober.
CAQs parlamentariske leder, Simon Jolin-Barrette, nektet å la forslaget bli debattert.
Forslaget ble imidlertid støttet av Venstre, Québec solidaire og de uavhengige varamedlemmer.
Det inkluderte også en takk til sjefforskeren i Quebec, Rémi Quirion, til presidenten for den rådgivende komité for klimaendringer, Alain Webster, og Alain Bourque, fra Consortium on Climatology, som hadde moderert konferansene presentert for folkevalgte forrige uke på rapporter fra IPCC, et FN-organ, det mellomstatlige panelet for klimaendringer.
Tretti folkevalgte fra alle partier, inkludert CAQ, deltok i dette møtet. Mr. Gaudreault håpet å se fødselen av et "klimamøte" i nasjonalforsamlingen.


Redigert 08.06.2022 kl 10:56 Du må logge inn for å svare
søkeren
12.06.2022 kl 10:04 9780

QUEBEC VIL GÅ MED LNG FRA SAGUENAY 100 %
Naftogaz og Symbio Infrastructure er enige om leveranser av lavkarbon kanadisk LNG og grønt hydrogen til Ukraina
NYHETER LEVERT AV
Symbio infrastruktur
10. juni 2022, 15:19 ET
DEL DENNE ARTIKKELEN


KYIV, Ukraina og SAGUENAY, QC, 10. juni 2022 /CNW/ - The National Joint Stock Company "Naftogaz of Ukraine" har inngått en avtale med den kanadiske energiutvikleren Symbio Infrastructure ("Symbio") om kjøp av flytende naturgass (LNG) ) og grønt flytende hydrogen (LH2) fra Quebec, Canada.


Jim Illich (til venstre), grunnlegger og styreleder for Symbio Infrastructure, og Yuriy Vitrenko, administrerende direktør i Naftogaz Ukraine, etter å ha signert deres MoU om leveranser av lavkarbon LNG og grønt hydrogen til Ukraina 5. juni 2022 i Washington, D.C. (CNW Group/ Symbio-infrastruktur)


"Denne avtalen er en viktig milepæl på Ukrainas vei for overgang til ulike energiforsyninger fra hele verden, som vi begynte på slutten av 2014, da vi stoppet direkteimporten av russisk naturgass. Siden den gang har vi styrket vår energiuavhengighet ved å være en aktiv aktør i det europeiske energimarkedet. Vi tror muligheter for å skaffe pålitelig, ansvarlig produsert langsiktig energiforsyning fra allierte som Canada – og fra Symbios anlegg – innen 2027 er avgjørende for vår energisikkerhet, omstilling og fremtidig økonomi. velstand," sa Yuriy Vitrenko, administrerende direktør i Naftogaz Ukraine.


Jim Illich, grunnlegger og styreleder for Symbio Infrastructure, sa: "Energi fra Symbios innovative, netto-null, vannkraftdrevne infrastruktur vil gi konkurransekraftig energi til Ukraina og vil betydelig redusere globale klimagassutslipp ved å fortrenge energikilder med høyere utslipp som brukes i Europa, som f.eks. som kull, tung fyringsolje og kilder med høyere karbonintensitet av naturgass og LNG."

Partene signerte et Memorandum of Understanding (MoU) 5. juni i Washington, D.C. Partene har til hensikt at LNG og LH2 skal leveres til en importterminal i et gjensidig avtalt europeisk transittland. Symbio vil levere verdens laveste karbon-LNG til Europa takket være Canadas strenge regulatoriske standarder for naturgassproduksjon og innovativ bruk av fornybar vannkraft for å drive sine anlegg.


Denne MoUen fremmer den uttalte ambisjonen til den kanadiske regjeringen, som offentlig har bekreftet sin sterke interesse i å hjelpe Europa med å takle sin energikrise og behovet for diversifisering av LNG-forsyning ved å raskt spore relevante godkjenninger for å eksportere naturgass fra det østlige Canada til Europa gjennom ultralavt utslipp LNG-eksportanlegg med kapasitet til å eksportere hydrogen i fremtiden.

Naftogaz er det største statseide selskapet i Ukraina, engasjert i en full syklus av feltleting og utvikling, produksjon og leteboring, lagring av olje og gass, prosessering og distribusjon av oljeprodukter, naturgass og flytende gass til forbrukere. Naftogaz er forpliktet til fremtidige generasjoner, og det er grunnen til at et av deres strategiske mål er å bygge opp "grønne" energiressurser for å muliggjøre energitransformasjon av Naftogaz og dekarbonisering av den ukrainske økonomien.

Symbio, gjennom datterselskapet GNL Qubec, utvikler nergie Saguenay, verdens første storskala, karbonnøytrale eksportanlegg for flytende naturgass (LNG) i Quebec, Canada. Industriens benchmark-setting-anlegg vil gjøre flytende og eksportere 10,5 millioner tonn eller 15 milliarder kubikkmeter (bcm)/år ren LNG til Europa (omtrent 17 % av Tysklands årlige gassforbruk eller omtrent halvparten av Ukrainas forbruk) til konkurransedyktige priser på grunn av til sin korte fraktavstand til Europa og kostnadseffektivitet oppnådd fra Canadas kalde klima.



I påvente av hensiktsmessige regulatoriske autorisasjoner, er Symbios prosjekter planlagt å starte i drift i 2027.

KILDE Symbioinfrastruktur
For ytterligere informasjon: Mediekontakter: National Joint Stock Company "Naftogaz of Ukraine": Svitlana Vlasova, vlasovass@naftogaz.com, +380 95 275 18 65;

Symbio-infrastruktur: Nord-Amerika: GNL Qubec inkl.: Louis-Martin Leclerc, media@gnlquebec.com, +1 418 693 2425 Europa: FGS Global, Reinhard

Hnighaus, reinhard.hoenighaus@fgsglobal.com, +49 30 59 00 46 9356
Organisasjonsprofil
Symbio infrastruktur
Kontakt Cision
877-269-7890
fra 08.00 til 22.00 ET
Kontakt oss
Mer om denne kildetekstenKildeteksten er nødvendig for å få mer informasjon om oversettelsen
Send tilbakemelding
Sidepaneler
Redigert 12.06.2022 kl 10:10 Du må logge inn for å svare
søkeren
12.06.2022 kl 10:19 9736


VELKOMMEN ØKONOMI INDUSTRIELL VIRKSOMHET I SAGUENAY-LAC-SAINT-JEAN
GNL Québec fortsetter arbeidet med å eksportere naturgass til Ukraina
GNL Québecs kontorer i Saguenay var lokalisert i en bygning på rue des Saguenéens.

2022-06-11| Oppdater i går klokken 18.10.
Symbio Infrastructure, morselskapet til GNL Québec, kunngjør i en pressemelding at de har oppnådd en avtale med det ukrainske statsselskapet Naftogaz om å levere flytende naturgass og hydrogen til Ukraina,malgré le rejet du projet par Québec.
I denne pressemeldingen kan vi lese detcet accord est un jalon important dans la transition de l’Ukraine pour la diversification de ses sources énergétiques.
Naftogaz-styreleder Yuriy Vitrenko mener at mulighetene for langsiktige forsyninger av ansvarlig produsert og pålitelig energi fra allierte som Canada – og gjennom Symbio-anlegg – innen 2027 er avgjørende for energisikkerheten, overgangen og fremtidig økonomisk velstand i Ukraina .
Avtalen ble undertegnet 5. juni i Washington. Flytende naturgass og grønt hydrogen må passere et europeisk land som de to partene skal velge etter gjensidig avtale.
Symbio Infrastructure har imidlertid ingen fasiliteter, fordi LNG Quebec-prosjektet ble fullstendig avvist av miljøministeren og kampen mot klimaendringer, Benoit Charette.
Andrée Laforest og Benoit Charette på en pressekonferanse.
Miljøminister Benoit Charette, akkompagnert av minister Andrée Laforest, kunngjorde at hans regjering avviste GNL Québecs Énergie Saguenay-prosjekt.
Lørdag morgen sendte GNL Quebec-talsperson Louis-Martin Leclerc en skriftlig uttalelse på e-post til Radio-Canada.
Denne konkrete kommersielle samarbeidsavtalen med Naftogaz om kjøp av vår flytende naturgass fra 2027, og i siste instans grønt flytende hydrogen via vårt morselskap Symbio Infrastructure, viser tydelig at vårt kommersielt og miljømessig innovative prosjekt er mer nødvendig enn noen gang – leser vi.
Mr. Leclerc sørger også for at GNL Quebec mottar mange andre seriøse interessemeldinger .
Den nåværende situasjonen i Europa har forverret et allerede svært tilstedeværende behov for energidiversifisering på kontinentet mot pålitelige og lavkarbonenergikilder som foreslått av GNL Québec , fortsetter han skriftlig.

Vi hilser den kanadiske regjeringens utstrakte hånd mot våre europeiske allierte for å gi ansvarlig LNG med det laveste karbonfotavtrykket i verden. I en tid da det globale kullforbruket når historiske høyder, kan og må Canada og Quebec være en del av løsningen , la han til, med henvisning til en uttalelse fra naturressursministeren i mars i fjor, Jonathan Wilkinson.
Husk at Ottawa også avviste GNL Québec-prosjektet i februar i fjor.
Positive og negative reaksjoner
Kandidaten i Chicoutimi for Québec solidaire, Adrien Guibert-Barthez, som også lenge har aksjonert mot etableringen av et flytende naturgassanlegg i Saguenay av GNL Québec, skriver i en pressemelding at GNL Québec må forstå at nei er nei .
Selskapets prosjekt ble nektet på hele linjen. Alle rapportene som ble levert av de vitenskapelige ekspertene som en del av konsultasjonene peker mot et avslag på prosjektet. Selskapet må forstå at når du sier nei, betyr det nei! , hevdet Adrien Guibert-Barthez.
I et intervju på programmet Place publique er den konservative parlamentsmedlem for Chicoutimi-Le Fjord, Richard Martel, glad for å se at Symbio Infrastructure fortsatt har interesse for å eksportere flytende naturgass fra Quebec.
Etterspørselen er veldig sterk i naturgass, den stopper ikke! Det er et stort press på regjeringer, jeg tror det vil dukke opp igjen , mener han.
Jeg synes prosjektet er bra , understreker han uten å kommentere gjenåpningen av filen av Quebec.
søkeren
12.06.2022 kl 19:35 9417

PROSJEKTOPPSUMMERING
Et flytende naturgasskompleks
GNL Québec har utviklet Énergie Saguenay-prosjektet siden 2014, et industrikompleks for flytendegjøring av naturgass i havnens industrisone i Saguenay havn med mål om å eksportere 11 millioner tonn flytende naturgass (LNG) per år, fra 100 % hentet fra Vest-Canada.

Prosjektet har som mål å støtte innsatsen for å bekjempe klimaendringer i Europa, Asia og andre steder i verden, ved å tilby en overgangsenergi som vil erstatte andre mer forurensende energier, som kull og olje, og dermed redusere med 28 millioner tonn GHG per år globale utslipp , som demonstrert av prosjektets livssyklusanalyse utført av CIRAIG-eksperter.

Prosjektet er basert på en investering verdt 9 milliarder dollar og har som mål å være i drift i 2026.


GNL Québec vil bygge det aller første LNG-anlegget av denne størrelsen i verden som skal forsynes med vannkraft fra et eksisterende lokalt nett, som, kombinert med det kalde klimaet i regionen, dermed vil bidra til å redusere klimagassutslippene med 84 % drivhus . Denne store ressursen vil sette en ny standard i bransjen.

GNL Québec er fast bestemt på å innovere og sette en ny standard innen sin industri, og har forpliktet seg til å drive et karbonnøytralt anlegg ved å kompensere for alle sine direkte klimagassutslipp (GHG).

Konkret sørger Énergie Saguenay-prosjektet for bygging av tre hovedkomponenter på industrihavnen i Saguenay:

Økonomiske og sosiale fordeler
Målet med GNL Quebec? Fremme kompetanseutvikling for arbeidsstyrken og maksimere økonomiske ringvirkninger i regionen . I løpet av byggeperioden, som vil strekke seg over 4 år, skulle Énergie Saguenay-prosjektet generere 6 000 direkte og indirekte arbeidsplasser, inkludert 4 000 direkte arbeidsplasser i høye perioder på stedet, samt 1100 direkte og indirekte arbeidsplasser i høye perioder. 300 kvalitetsjobber godt betalte fordelt mellom stedet og administrasjonskontorene i Saguenay.

KYIV, Ukraina og SAGUENAY, QC, 10. juni 2022 /CNW/ - The National Joint Stock Company "Naftogaz of Ukraine" har inngått en avtale med den kanadiske energiutvikleren Symbio Infrastructure ("Symbio") om kjøp av flytende naturgass (LNG) ) og grønt flytende hydrogen (LH2) fra Quebec, Canada.
Redigert 12.06.2022 kl 19:46 Du må logge inn for å svare
søkeren
12.06.2022 kl 19:56 9348

Jeg går ut fra at alle er vet hvor Saguenay er.
Qec, v/ Binnion har søkt om å få legge gassrør fra Wolonik One Nations område til dette anlegget.
Redigert 12.06.2022 kl 19:57 Du må logge inn for å svare
6710
12.06.2022 kl 20:13 9282

👍🏻 Fint øst-Canada finder de seriøse planer frem og planlægger kommende energiprojekter, nu eller aldrig.
Redigert 12.06.2022 kl 20:13 Du må logge inn for å svare
njn-
12.06.2022 kl 22:27 9056

Det er Canada (Trudeau) som overstyrer Quebec (Legault) med hjemmel i konstitusjonen (Canadas lover).
Ser ikke bort fra at QEC blir en del av denne avtalen eller flere avtaler, som Respol og Saint John, som er en kortere vei til Europa.
Blir raskere operativt en Saguenay, med flere år.

Blir en historisk dag i morgen.
Redigert 12.06.2022 kl 22:52 Du må logge inn for å svare
søkeren
13.06.2022 kl 18:43 8675

Noe for en kald vinter i Quebec!
Norway Claims World First Running Gas Turbine on 100% Hydrogen
June 13, 2022 Electrical Generation, Hydrogen, Industrywide Issues

From left: Professor Mohsen Assadi, engineer Bjarte Hetlelid and doctoral fellow Reyhaneh Banihabib, with the world’s first gas turbine running on pure hydrogen as a combustion fuel UiS
Researchers at the University of Stavinger in Norway say they are the first in the world to run a gas-fired turbine on 100% hydrogen. The micro gas power plant produces heat, electricity, and hot water for hydronic heating. MDN previously told you about another world first when the gas-fired power plant (currently powered by Utica Shale gas) along the banks of the Ohio River in Hannibal (Monroe County), OH, successfully added a 5% mixture of hydrogen to the natural gas it burns (see Utica Gas Power Plant on Ohio River Uses Hydrogen in World First). The Long Ridge Energy Terminal is the first large, commercial operation to mix in hydrogen with natural gas to produce electricity.
Redigert 13.06.2022 kl 18:58 Du må logge inn for å svare
søkeren
14.06.2022 kl 14:29 8374

Oppmerksomhet statsminister Trudeau: Quebecere vil heller ikke ha den dyre grønne agendaen din.
Skrevet av
Dan McTeague - 13. juni 2022

Oppmerksomhet statsminister Trudeau: Quebecere vil heller ikke ha den dyre grønne agendaen din
Quebecere ønsker mer rimelig energi, ønsker å bygge rørledninger i provinsen, og ønsker å utvikle sine hydrokarbonressurser.
Toronto, 13. juni - En Leger-undersøkelse fra mai 2022 av Quebecers utført for Montreal Economic Institute fant at 85 % mener at bensinprisene er for høye. Likeledes mener 76 % av de spurte at avgiftene på drivstoff er for høye.
"Trudeau / Singh-regjeringen har implementert politikk som med vilje gjør energi dyrere for Quebecere og alle kanadiere. Dette er hensikten med karbonprising og drivstofftillegg, sier Dan McTeague, president for Canadians for Affordable Energy. "Mange liker å late som om Quebecere er for den radikale grønne agendaen, men det er de tydeligvis ikke."
Undersøkelsen avslørte enda flere interessante detaljer om Quebecers syn på rørledninger:
En rørledning fra Vest-Canada som går gjennom provinsen Quebec og avsluttes i Montreal-området støttes med en margin på 46 % til 39 %;
En rørledning fra Vest-Canada som går gjennom provinsen Quebec og avsluttes i Quebec City-området støttes av 45 %, mens 40 % er imot.
– Byggingen av nye rørledninger i Canada og spesielt Quebec er et must for å få energi til forbrukere her og rundt om i verden. Denne siste meningsmålingen fra Leger viser at det er mer støtte for slik infrastruktur blant Quebecere enn mange er klar over, legger McTeague til. "Faktisk er det flere mennesker i Quebec som støtter enn motsetter seg energirørledninger i provinsen deres."

Om utvikling av ressurser:
61 % mener at Quebec bør utvikle sine egne hydrokarbonressurser; og
44 % mener at Legault-regjeringen bør revurdere sin beslutning om å kansellere GNL Quebecs Énergie Saguenay flytende naturgassprosjekt, og bare 35 % er fortsatt for kanselleringen – en stor økning i støtten til prosjektet fra bare to år siden.
Ifølge McTeague, "Disse avstemningsresultatene burde få alle til å tenke på en annen måte om infrastruktur som kan forbedre energioverkommelighet og pålitelighet i dette landet, til fordel for kanadiere og våre allierte." McTeague la til at "Denne siste Leger-undersøkelsen viser at et flertall av Quebecerne ønsker at Quebec skal være en del av løsningen på problemet med mangel på rimelig energi - det er politikerne som står i veien."

I følge informasjonen gitt av Leger, ble denne nettundersøkelsen utført av Leger på vegne av MEI mellom 2. og 12. mai 2022 med et representativt utvalg på 2002 innbyggere i Quebec på 18 år og over. Resultatene er nøyaktige til innenfor 2,2 prosentpoeng (19 ganger av 20) av hva de ville ha vært hvis alle Quebecere hadde blitt spurt.

For mediehenvendelser, vennligst kontakt Dan McTeague på president@affordableenergy.ca
søkeren
14.06.2022 kl 21:22 8262

Marcellus Drilling NewsSearch.

Ukraina-avtale om import av LNG fra Quebec – som forbød alle O&G-brønner
14. juni 2022 CNG/LNG, eksport, bransjeomfattende problemer
Vi så nyheter om at landet Ukraina, under angrep av Russland, har inngått en avtale (et memorandum of understanding) med Canadas Symbio Infrastructure for å importere LNG og grønt hydrogen. Symbio bygger et LNG-eksportanlegg på 10,5 millioner tonn/år i Quebec og vil eksportere LNG og H2 derfra. Vent bare et øyeblikk ... Quebec (provinsen) vedtok nylig en ny lov som forbyr all olje- og naturgassproduksjon i hele provinsen (se Quebec trekker utløser og begår energiselvmord – forbyr alle O&G-produkter). Så nøyaktig hvor skal Symbio få gassen den trenger for å bli flytende og deretter flyte på skip ut St. Lawrence-elven til Atlanterhavet og over til Europa?
https://marcellusdrilling.com/2022/06/ukraine-deal-to-import-lng-from-quebec-which-banned-all-og-wells/
njn-
18.06.2022 kl 10:54 7814

Tweeter fra MB.
Artikkel https://twitter.com/mrbinnion/status/1537850769906446336?cxt=HBwWgMCtnZPIxdcqAAAA&cn=ZmxleGlibGVfcmVjcw%3D%3D&refsrc=email

Canada’s Natural Resources Minister Jonathan Wilkinson listing its rejection among a series of challenges during global energy security discussions in May.
Instead, Canadian energy plans are currently focused on Newfoundland LNG, Goldboro LNG in Nova Scotia and a Repsol SA-owned import terminal site in New Brunswick, he reported.

Ser ut som ting løsner.
søkeren
18.06.2022 kl 12:37 7766

Ja, det gjør det nok!
Dette er artikkelen Binnion viser til:
LNG-INNSIKT
NGI ALL NEWS ACCESS | DAGLIG GPI | INTERNASJONAL | LNG | NGI DEN UKENTLIGE GASSMARKEDSRAPPORTEN
Ukrainas Naftogaz signerer tentativ avtale for LNG, hydrogen fra urolige Quebec-prosjekt
AV JACOB DICK
15. Juni 2022
Dele på:
TwitterFacebookLinkedIn
Ukrainas største naturgass- og oljeselskap har signert en foreløpig avtale om å kjøpe flytende naturgass (LNG) og hydrogen fra et kanadisk selskap som ønsker å gjenopplive sitt Quebec-eksportprosjekt.
Mens de var i Washington DC, kunngjorde statseide Naftogaz i Ukraina og Symbio Infrastructure et avtaleavtale (MOU) for LNG-forsyning fra et foreslått eksportprosjekt fra Quebec. Volumer av LNG- og hydrogenuttak for Naftogaz ble ikke offentliggjort, men levering kan komme en gang etter 2027.
Symbio er morselskapet til GNL Quebec Inc., som har utviklet eksportprosjektet Énergie Saguenay i nesten et tiår. Det foreslåtte prosjektet på 10,5 millioner tonn/år er planlagt for å inkorporere vannkraft for å muligens bli det største karbonnøytrale LNG-anlegget i sitt slag.
Symbios styreleder Jim Illich sa at prosjekter som Énergie Saguenay kan tjene som et eksempel på hvordan Canadas strenge regulatoriske standarder kan "betraktelig redusere globale klimagassutslipp ved å fortrenge energikilder med høyere utslipp som brukes i Europa," med eksport av ren energi.
Imidlertid har disse strenge standardene også vært et hinder for Énergie Saguenay. I februar fikk prosjektet sitt siste slag da det formelt ble avvist av Canadas føderale kabinett. Landets føderale miljøregulator var også enig med Quebecs provinsbyrå om at Energie Saguenay kan forårsake skadelige miljøpåvirkninger.
Canada har samarbeidet for å møte Europas energisikkerhetbehov siden Russlands februar-invasjon av Ukraina forstyrret globale energimarkeder. Disse anstrengelsene så langt har utelukket fremtidige planer for Énergie Saguenay, med Canadas naturressursminister Jonathan Wilkinson listet opp avslaget blant en rekke utfordringer under globale energisikkerhetsdiskusjoner i mai.
I stedet er kanadiske energiplaner for tiden fokusert på Newfoundland LNG , Goldboro LNG i Nova Scotia og en Repsol SA-eid importterminal i New Brunswick , rapporterte han.
GNL Quebecs Louis-Martin Leclerc, en talsperson, fortalte NGI at selskapet har fortsatt å motta interesse for prosjektet ettersom Europas energikrise "har forverret et allerede svært tilstedeværende behov for energidiversifisering ..."
"Denne konkrete MOUen med Naftogaz for kjøp av vår flytende naturgass fra 2027, og til slutt grønt flytende hydrogen via vårt morselskap Symbio Infrastructure, viser tydelig at vårt innovative prosjekt fortsatt er miljømessig og kommersielt nødvendig," sa Leclerc.
MOU bygger også på Ukrainas foreløpige planer om å styrke forbindelsene med Europa og det globale LNG-markedet i løpet av det eventuelle økonomiske oppsvinget. Hvis Symbio oppfyller prosjekttidslinjen innen 2027, vil eventuelle LNG-leveranser til Ukraina måtte sendes gjennom et europeisk transittland.
Den ukrainske regjeringen og dens gasstransmisjonssystemoperatør har nylig detaljert planer om å koble landet til gjenforgasningsterminaler i Europa. Til gjengjeld har Ukraina tilbudt tilgang til underjordiske lagrings- og gasstransportmidler i Sentral- og Øst-Europa som en måte å hjelpe kontinentets overgang bort fra avhengighet av Russland.
"Vi tror at muligheten til å få en pålitelig og langsiktig forsyning av ansvarlig produserte energiressurser fra partnere som Canada fra 2027 og fra Symbio-anlegg vil være avgjørende for vår energisikkerhet og fremtidige økonomiske utvikling," sa Naftogaz-sjef Yuriy Vitrenko.
Gordon Jaremko bidro til denne rapporten.

søkeren
19.06.2022 kl 16:20 7312


Verden er i endring - bare ikke i Quebec? De kommer nok "diltende" etter!
Redigert 19.06.2022 kl 16:30 Du må logge inn for å svare
søkeren
19.06.2022 kl 16:22 7350

Angst for russiske gasskutt, Tyskland vil stole mer på kullkraftverk
Mens det russiske energiselskapet Gazprom reduserte leveransene via Nord Stream-gassrørledningen denne uken med 40 %, deretter med 33 %, kunngjorde den tyske regjeringen søndag at de kom til å ta nødstiltak for å sikre forsyningen, spesielt ved å bruke mer kull.
latribune.fr
19. juni 2022, 11:43
(Mike Hutchings)
Tyskland er ikke ferdig med å betale for Angela Merkels beslutning i 2011 om å stoppe atomkraft. Mens det russiske energiselskapet Gazprom reduserte leveransene via Nord Stream-gassrørledningen denne uken med 40 %, deretter med 33 %, kunngjorde den tyske regjeringen søndag at de kom til å ta nødstiltak for å sikre forsyningen, spesielt ved å bruke mer kull. Som en påminnelse, selv om Tyskland lyktes i å redusere eksponeringen for russisk gass, fortsetter Tyskland å importere nesten 35 % av gassen fra Russland (sammenlignet med 55 % før krigen).
Koalisjonen hadde lovet å fase ut kull i 2030
"For å redusere gassforbruket må det brukes mindre gass til å generere elektrisitet. I stedet må kullkraftverk brukes mer," heter det i en uttalelse fra økonomidepartementet. En snuoperasjon for denne koalisjonsregjeringen, som ga De Grønne en stor plass, og som hadde lovet å forutse utgangen fra kull innen 2030.
"Det er bittert, men det er viktig å redusere gassforbruket," reagerte økolog-økonomiminister Robert Habeck,
Tiltakspakken som ble annonsert på søndag gir også et «auksjonssystem» for salg av gass til industrifolk, som ifølge regjeringen tillater å redusere forbruket i den mektige tyske produksjonssektoren.
Robert Habeck ønsket å være betryggende. "Forsyningssikkerhet er garantert", men "situasjonen er alvorlig", sa han.
I tillegg vil Tyskland gi ytterligere kredittlinjer på 15 milliarder euro for kjøp av gass for å fylle på lagrene, melder nyhetsbyrået DPA søndag, som viser til et dokument fra økonomiministeren. Disse ekstra kredittlinjene vil tillate den tyske operatøren, Trading Hub Europe (THE), å fremskynde lagringen og hjelpe Tyskland til å møte vinteren i tilfelle avbrudd i russiske leveranser i forbindelse med konflikten i Ukraina. Kontaktet av Reuters bekreftet departementet DPA-informasjonen. Byrået presiserer på sin side at opprinnelsen til gassen som skal lagres ikke er kommunisert.
Fall i russiske gassleveranser
I den fjerde måneden av krigen i Ukraina presser Moskva på der det gjør vondt og spiller på energisårbarheten til europeere, 40 % av gassen som brennes kommer vanligvis fra Russland. Etter reduksjonen i gassleveranser som ble observert denne uken, er den russiske kranen stengt i Polen, Bulgaria og Finland, og strømmen er kraftig redusert til Tyskland, Østerrike og Italia, mens det ikke er flere kubikkmeter igjen. Konsekvensene er mer alvorlige for Frankrikes naboer, og ikke bare Tyskland: Italia er 40 % avhengig av Russland, og det vil bare motta 50 % av den russiske gassen som er etterspurt av det nasjonale selskapet Eni på fredag.
Russland trapper opp gasskuttene til Europa mens amerikansk LNG sliter med å nå frem
Europeerne har fordømt en gassutpressing av Vladimir Putin, mens kontinentet ønsker å utnytte sommeren til å fylle lagrene. Gass mangler ikke for øyeblikket for de fleste europeere, om sommeren, fordi det ikke er behov for å varme opp bygningene. Men kuttene kommer ettersom landene må utnytte sommeren for å fylle reservene sine, med et mål på minst 80 % innen november i EU.
Prisøkning
Frankrike og Tyskland, blant andre, ønsker å unngå panikk og berolige sine innbyggere: Aksjene i de to landene øker og er på 56 %. EU ligger i snitt på 52 %, ifølge Gas Infrastructure Europe, som er bedre enn i fjor på samme tid, men under de to foregående årene.
Nedgangen i leveranser driver uansett prisene opp, noe som vil koste produsentene dyrt, spesielt i Tyskland. Referanseprisen for naturgass i Europa, den nederlandske TTF, hoppet til nesten 130 euro per megawattime (MWh) på fredag, mot rundt 100 euro på onsdag ... og rundt 30 euro for ett år siden. Frankrike stolte på Russland for rundt 17 % av gassen, som kan ankomme med rørledning (de aller fleste) eller i flytende form av LNG-skip. Strømmene gjennom denne gassrørledningen var allerede betydelig redusert, men har nå falt til null.
"Vi har midler til å møte våre gassbehov takket være gassleveransene vi mottar fra andre land, våre LNG-terminaler og våre oppbygde lagre", sa imidlertid til AFP ministeren for energiomstilling, Agnès Pannier. -Runcher.
Offisielt hevdet Gazprom tekniske årsaker til Nord Stream 1-utstyret, men europeiske ledere tror det ikke.
For å fylle sine underjordiske reserver leter Europa derfor over alt etter ikke-russiske gasskilder, via gassrørledning, men fremfor alt i flytende form, med flytende naturgass (LNG). Frankrike har fire terminaler som brukes til å motta LNG som ankommer av LNG-skip og planlegger å installere andre.
Den har allerede økt sine LNG-kjøp kraftig siden starten av krigen, og terminalene er nær deres tekniske maksimum, ifølge GRTgaz. Så mye at Frankrike har blitt den største kjøperen av russisk LNG i verden, ifølge Center for Research on Energy and Clean Air.
LNG: Verdensimporten, som allerede øker i 2021, bør øke ytterligere for å klare seg uten russisk gass
Frankrike: fiendtlig til kjernekraft kjøper en leverandør strøm fra kjernekraft
Den fornybare elektrisitetsleverandøren Enercoop besluttet på lørdag å midlertidig bruke lavkost elektrisitet levert av operatøren EDF og derfor fra atomkraft, for å sikre dens overlevelse, i møte med skyhøye strømpriser.elektrisitet, forverret av krigen i Ukraina. Leverandørens medlemmer, som møttes på lørdag i en generalforsamling, stemte 88 % for en midlertidig bruk (2023-2025) av Arenh ("regulert tilgang til historisk atomelektrisitet "), en mekanisme som gjør det mulig for den sittende operatøren EDF å tilby lav -kostnad, fastpris strøm til sine konkurrenter.
I denne sammenhengen selges den til 42 euro per MWh, en ekstremt lav pris, sammenlignet med de over 300 euro som den har blitt forhandlet til de siste ukene, først på grunn av den økonomiske krisen, deretter krigen mellom Russland og Ukraina .
Grunnleggende motstandere av atomkraft, presenterte Enercoop seg som den eneste alternative leverandøren som nektet å dra nytte av Arenh.
Redigert 19.06.2022 kl 16:24 Du må logge inn for å svare
6710
19.06.2022 kl 18:33 7176

Lige nu kan Canada ikke gøre noget, det fremtidige hjælp som er på trapperne, vi ser starten med gas- terminaler som nu er ved at blive kontraktret.
Men man laver ikke gas-kontrakter uden man har gas hertil, indtil nu har man ikke meldt ud hvor denne skal komme, dette er veldig int.
Redigert 19.06.2022 kl 18:34 Du må logge inn for å svare
søkeren
20.06.2022 kl 21:11 6652

Quebec vil nok hjelpe sitt franske "opphav";
Krig i Ukraina: Frankrike mottar ikke lenger russisk gass
Fakta Frankrike kunngjorde fredag ​​17. juni stans i russiske gassleveranser.
Regjeringen ønsker å være betryggende. Men gassprisene fortsetter å stige.
Jean-Claude Bourbon , den 17.06.2022 kl. 11:18 Endret 17.06.2022 kl. 13:21
Krig i Ukraina: Frankrike mottar ikke lenger russisk gass
Engie - teamene hadde vært på beredskap i noen dager. Gazprom har endelig satt sin trussel ut i livet, med opphør av gassleveranser i Frankrike, kunngjorde GRTgaz, den franske sjefen for transportnettverket, fredag ​​17. juni.
Russland øker derfor presset på Europas energiforsyning. Italieneren Eni vil bare motta, fredag ​​17. juni, halvparten av de planlagte volumene. Den østerrikske OMV vil også ha mye mindre, det samme vil de tyske energiselskapene. Tidligere denne uken hadde Russland allerede annonsert en reduksjon på 40 % i sin daglige eksport via gassrørledningen Nord stream 1 , og forklarte at de ikke hadde mottatt de nødvendige delene som tyske Siemens skulle levere for å erstatte kompressorer. Et argument som ingen tror på.
Hvorfor lese The Cross?
La Croix velger nuggets fra flommen av nyheter for å fremheve, og favoriserer etterpåklokskap og analyser.
Frankrike er mindre avhengig av russisk gass enn sine naboer
På fransk side ønsker regjeringen likevel å være betryggende. Fyllingen av franske gasslagre går som planlagt, forklarer vi til departementet for økologisk overgang. I følge GRTgaz er nivået 56 % mot rundt 50 % på denne tiden av året. Målet er å nå 85 % innen 1. november.
Nyhetsbrev
Economy & Business Edition
MANDAG
Din epostadresse
Les også Krig i Ukraina: Europeiske gassoperatører i ferd med å pålegge betaling i rubler
Frankrike har kraftig økt sin import av flytende naturgass (LNG) de siste månedene, som de dessuten har blitt den ledende kjøperen av i Europa. I motsetning til naboene er den også mye mindre avhengig av gass, som bare utgjør 15,8 % av primærenergiforbruket i Frankrike, sammenlignet med 26,8 % i Tyskland . Til slutt har Frankrike mindre behov for russisk gass, som bare utgjør omtrent 17 % av importen, sammenlignet med 55 % i Tyskland, og omtrent like mye i Italia , ved begynnelsen av året, før utbruddet av fiendtlighetene i Ukraina.

" For øyeblikket er situasjonen håndterbar, fordi etterspørselen etter gass er lavere om sommeren og diversifiseringen av forsyningene våre gjør at vi kan fortsette å fylle lagerplassene våre ", forklarer en industriell kilde.
Frykten for en veldig kald vinter
Situasjonen vil imidlertid trolig bli mer komplisert ved starten av skoleåret. “ Gazproms nye våpen er å bringe usikkerhetsprinsippet i spill. Siden starten av krigen i Ukraina har gassleveransene til Europa blitt redusert med 40 % til nå 65 %. Gazproms mål i dag er å drive opp prisene og øke forsyningsusikkerheten vår ," understreker Thierry Bros, professor ved Sciences Po.
Russland reduserer gassleveransene til Europa ytterligere med en tredjedel
Ifølge ham kan Russland gå så langt som å redusere sine leveranser med 75 %, vel vitende om at deres europeiske kunder ikke kan klare seg helt uten gassen, bortsett fra å redusere forbruket og derfor ta rasjoneringstiltak, spesielt for industrifolk. . Sett fra Tyskland er dette allerede et katastrofescenario. " Selv i Frankrike er ikke situasjonen helt sikret for begynnelsen av neste år, hvis vi må møte en sterk kuldesituasjon ", understreker en profesjonell.
Prisøkning
Prisene har allerede begynt å stige igjen. Den nederlandske TTF, Europas benchmark for naturgass, steg mer enn 61 % denne uken, og nådde en topp på nesten €150 per megawattime (MWh). Økningen er knyttet både til nedgangen i russiske leveranser, men også til frykten for fall i ankomster av amerikansk skifergass, med langvarig nedstengning av en større terminal i Texas, på grunn av brann.
Les også Krig i Ukraina: listen over land som er fratatt russisk gass vokser
Dens sjef, Freeport LNG, regner nå med en delvis gjenåpning om 90 dager, og forventer at stedet ikke vil gå tilbake til full produksjonskapasitet før utgangen av 2022. Det alene representerer mer enn 10 % av volumene som eksporteres av USA ...
søkeren
21.06.2022 kl 12:57 6264

Gasskrise i Europa kan sende Qusterre Energy Corporation til himmels
Espen Teigland av Espen Teigland 19.06.2022i AksjerLesetid: 4 minutter
Gasskrise i Europa kan sende Qusterre Energy Corporation til himmels
Fredag kom konsultselskapet WoodMac med en knusende rapport som sendte sjokkbølger gjennom Europa. Europa kan gå tom for gass til vinteren hvis Russland stanser Norstream tilførselen. Det var Finansavisen som først omtalte saken.
Skribentens risikovurdering (1-10 hvor 1 er svært lav risiko og 10 er svært høy risiko): 4
Skribentens posisjon: Eier en ikke ubetydelig aksjepost i selskapet, ut. Trader med 50% og er long med 50%.
Mange mener at Putin vil bruke nettopp denne jokeren til å presse vesten – og flere gå så langt å si at Putin har allerede planlagt å stenge ned for å statuere et eksempel for Vesten.
Europa ønsker ikke gi etter og har vedtatt at de skal være uavhengig av Russisk gass.
Bli medlem for å lese alt innhold på Investornytt! Klikk her for å se våre kampanjer
QEC – kan gå til himmels på rykter
Det børsnoterte canadiske oljeselskapet QEC kan ifølge de selv levere 40% av Tysklands importbehov for gas som kommer fra Russland.
Selskapet har enorme olje og gassreserver i bakken i Quebec som nå blir gjenstand for storpolitikk.
Et unisont europeisk press som ønsker å sikre fremtidig forsyningslinjer for gassleveranser er svært viktig for EU. Det kan nå føre til fortgang i beslutningsprosesser og utbygginger.

Det er spekulert i media i lengre tid at selskapet skal få erstatning for alle kostnader. Dette fordi Canada trakk tilbake lisensen og noen mener at Canada er nødt til å kompensere for faktisk tap oljeselskapet har for å ikke fremstå som en bananrepublikk. Dette uttalte selskapets styreleder i januar i år til Finansavisen.
En erstatning vil være vanskelig å tallfeste – men selskapet selv har hatt utgifter i milliardklassen, hvis man baserer seg på faktiske reserver med olje/gas, kan det bety mange milliarder i erstatning fra myndighetene i Canada.
Et alternativ er at selskapet får dekket utgifter knyttet til oljevirksomheten men får tillatelse til å ta ut naturgass. Jeg personlig tror dette er hva som vil skje.
Selskapet mottar et betydelig beløp for å stenge ned oljevirksomheten og får tillatelse til å utvinne og eksportere naturgass. Da redder den sittende regjeringen ansikt.
For Truedau/Singh regjeringen i Canada som har et uttalt mål om det grønne skiftet kommer olje og gass krisen svært ubeleilig.
En nylig undersøkelse i Canada viser at nær to-tredeler av Canadas befolkning mener Quebec bør utvinne olje og gass.
Kompromiss – egne vurderinger som investor
Canadas statsminister Justin Trudeau. Her fra et arrangement i Ottawa, Ontario i mai 2022. Foto: Patrick Doyle/The Canadian Press via AP
Man har EU som presser Truedau regjeringen på for å sikre forsyningslinje for fremtidig gass ved å la Questerre energy produsere og eksportere, opinionen mener det samme før valget og er rasende over skyhøye energipriser.
Canada er heller ikke interessert i å kompensere QEC i en erstatning som kan overstige 10-30 milliarder kroner i reelle tapte verdier. For den sittende regjeringen vil det være avgjørende å ikke tape ansikt, men likevell beholde velgere og vinne valget i oktober.
Regjeringen har satset hardt på fornybart og jobbet imot olje og gass – nøkkelen er EU taxonomi.
EUs Taxonomi som er hva som definerer hva som er grønt og ikke – kan fort komme til å sette gass som «grønt».
Jeg tror QEC vil få tillatelse til å utvinne og produsere naturgass med henblikk til eksport til Europa og at dette vil bli annonsert i god tid før valget i oktober. Jeg tror det kan komme nyheter allerede ila juli måned og forventer uansett er forventningsrally inn mot valget. Nedsiden er uansett beskyttet av nåværende produksjon som gir god cashflow, selskapet har ikke gjeld.
Om dette skjer vil dette føre til et enormt kjøpspress og selskapet skal reprises. Mange jeg har pratet med mener aksjen kan fint gå til både 10 og 20 kr hvis de får tilbake tillatelsen og eller delvis kompensasjon.
Det skjedde noe i januar og mye skal tilskrives morgenmailen til Sparebanken 1 Markets:

(Hentet fra finansavisen forum)
Sparebanken 1 Markets hadde 7. januar et referat fra ledelsen i QEC som ble lagt frem for investorer samme dag. Det er særlig et punkt som er svært interessant:
5) Government’s internal fair value estimate for the project is CAD 2-5bn
Dette betyr i praksis at staten Canada anerkjenner deres ansvar for å trekke tilbake tillatelsen samt at en erstatning vil være mellom 2 til 5 mrd CAD. Det vil si mellom 15 og 38 milliarder NOK. Det er 14-30 ganger høyere enn dagens kurs.
QEC er som en vill rakett – hvis noen tenner den. Kan det bli action.
Denne gangen tror jeg det kan bli en himmelferd og oppgangen i januar var bare en forsmak på hva vi har i vente. Den daglige omsetningen på oppgangen i januar lå på over 60-70 millioner kroner pr dag.

QEC handles på Oslo Børs til en markedsverdi på 714 millioner kroner.
Jensi
21.06.2022 kl 13:00 6336

😁
søkeren
22.06.2022 kl 21:43 6066

Hva krever Qec.? - neppe noe mindre!.

(Montreal) Quebec-selskapet Utica Resources kunngjør onsdag at det har anlagt et søksmål i Superior Court mot Quebec-regjeringen for å oppnå ugyldigheten av loven som ble vedtatt i april av nasjonalforsamlingen som sørger for slutten av all hydrokarbonleting og utnyttelsesaktiviteter i Québec
CANADIAN PRESS
Teksten bærer tittelen Lov hovedsakelig rettet mot å få slutt på leting og produksjon av hydrokarboner samt offentlig finansiering av disse aktivitetene.
Loven forbeholder også olje- og gasselskaper en erstatning på inntil 100 millioner.
Utica Resources legger til at dersom de ikke oppnår lovens ugyldighet, vil de kreve en kompensasjon på 18 milliarder dollar som, spesifiserer, tilsvarer nåverdien av fremtidige overskudd beregnet av en takstmann som den sier er uavhengig.
Selskapet hevder at loven krenker dets rett til fredelig nytelse og fri disposisjon over eiendommen i henhold til Charter of Human Rights and Freedoms og Civil Code of Quebec.
Presidenten for Utica Resources, Mario Lévesque, legger til at loven er en forkledd ekspropriasjon hvis allmennnytte aldri har blitt demonstrert.
Han forteller at regjeringen i Quebec i årevis har invitert selskaper til å investere for å utforske og utnytte olje og naturgass. Utica Resources handlet i god tro, ifølge Mr. Lévesque, ved å finne lokale og utenlandske investorer og respektere regelverket i Quebec.
Han kritiserer regjeringen for å ha ombestemt seg over natten.
Kort før vedtakelsen av loven av varamedlemmene, hadde Utica Resources påpekt at i forbindelse med Russlands invasjon av Ukraina, skulle Quebec, med sine uutnyttede gassreserver, i stedet forsyne Europa som forsøkte å frigjøre seg fra sin gassavhengighet av Russland. .
Når det gjelder kompensasjon, ga loven da den ble vedtatt at den skulle dekke utgiftene fem selskaper har hatt siden 2015, for en sum på 66 millioner av de planlagte 100 millionene, og tre fjerdedeler av kostnadene ved stenging av brønner og restaureringsanlegg. , for totalt 33 millioner kroner.
Redigert 22.06.2022 kl 22:04 Du må logge inn for å svare
søkeren
22.06.2022 kl 22:10 6006

Dette begynner å ligne på noe!
Dagens store nyhet i Quebec - og for alle Qec. aksjonærer. (Ref. Binnions uttalelse om full kompensasjon)
Redigert 23.06.2022 kl 20:22 Du må logge inn for å svare
njn-
23.06.2022 kl 20:41 5829

Canada går videre med Trans Mountain prosjektet, store protester fra Quebec. (Miljøorganisasjonene)
https://www.ledevoir.com/environnement/726030/le-pipeline-trans-mountain-ne-sera-pas-rentable-affirme-le-directeur-parlementaire-du-budget
søkeren
23.06.2022 kl 21:21 5735

Litt informasjon om Qec. letelisenser/brønner i Quebec, samt sikring av disse.

Presentasjon av overvåkingsutvalgene og nettsiden
For å oppfylle kravene i petroleumsressursloven som trådte i kraft 20. september 2018, har Questerre opprettet
av overvåkingskomiteene som har som mål å fremme involvering av lokalsamfunn i alle sine prosjekter.
I samsvar med lovens artikkel 28 er det derfor opprettet syv (7) overvåkingskomiteer som dekker alle letelisensene til
selskapet i Quebec. Det skal bemerkes at Questerre har 21 letelisenser som dekker et territorium på mer enn 3 750 km² i
St. Lawrence lavlandet. I tillegg eier selskapet 11 gassbrønner i Quebec (letebrønner).
Komiteens medlemmer ble alle valgt gjennom en nominasjonsprosess tidligere godkjent av energiministeren
og naturressurser.
Formålet med denne nettsiden er å presentere arbeidet til de syv overvåkingskomiteene, særlig ved å gjøre rapportene tilgjengelig for allmennheten.
møter og årsberetningen om virksomheten og utgiftene til hvert av utvalgene. Promotorens prosjekter vil også være der
presentert for å gi den mest nøyaktige informasjonen til de berørte lokalsamfunnene.
Kart
Kartet nedenfor vil tillate innbyggerne å finne de ulike overvåkingskomiteene og finne ut hvilken som angår dem.
De vil dermed få tilgang til all dokumentasjon knyttet til våre prosjekter og komiteenes virksomhet.
Dokumentasjon
Kontakt oss
communities@questerre.com
Lotbinière-komiteen (#1)
Leclercville-komiteen (#2)
Bécancour østkomité (nr. 3)
Bécancour-Ouest-komiteen (nr. 4)
Nicolet-Yamaska-komiteen (#5)
Drummond-Pierre-de-Saurel-komiteen (# 6
søkeren
24.06.2022 kl 08:18 5494

Uticas søksmål som utfordrer lovgivningen inkludert i lovforslag 21 - som ennå ikke er vedtatt - er en av flere søksmål som er anlagt mot Quebec-regjeringen. I mai leverte også Calgary-baserte Questerre Energy en erklæring om krav mot lovgivningen.

Michael Binnion, administrerende direktør i Questerre Energy, sa til Western Standard at kravet deres krever erstatning i et beløp som skal fastsettes under rettssaken, men antydet at det også vil være i titalls milliarder for å representere kompensasjon for virkelig verdi.

Binnion sa at selskapet hans har mer enn tretti års historie i naturgassindustrien i Quebec og boret i 2008 en funnbrønn med 21 billioner kubikkfot gassressurser på selskapets 1 million dekar land i provinsen.

"Det er det desidert største gassfeltet i Nord-Amerika," sa Binnion.

Han sa at Questerre har inngått flere forskjellige lisensavtaler med regjeringen i Quebec i løpet av årene og har investert omtrent 160 millioner dollar på sine kontrakter og leting.

"Quebec mottar 13 milliarder dollar i utjevningsbetalinger, men de vil ikke la et selskap i Alberta utvikle gassen de har funnet," sa Binnion.

"Og, for å legge skade til skade, har de ekspropriert vår evne til å utvikle gassressursene våre uten rettferdig kompensasjon."

Han sa også at han finner et problem med at Alberta behandler Quebec-selskaper med handelsrettferdighet og investorbeskyttelse," men Quebec gjør ikke det samme for Alberta-selskaper.

Binnion sa at han er klar over flere andre olje- og gasselskaper som planlegger å også saksøke Quebec-regjeringen for kompensasjon for virkelig verdi.
søkeren
24.06.2022 kl 18:27 5340

Utica Resources Sues Quebec for C$18Bn for Banning O&G Production
June 24, 2022 Energy Companies, Industrywide Issues, Litigation, Utica Resources
The province of Quebec, Canada, with a huge supply of Utica Shale gas sitting beneath it, passed a new law in April–Bill 21–outlawing all oil and natural gas production throughout the province (see Quebec Pulls Trigger & Commits Energy Suicide – Bans All O&G Prod.). It is a breathtaking grab of totalitarian power. It’s also energy suicide. Quebec says it will pay a piddly US$79.5 million to expropriate the oil and gas drilling rights of companies owning those rights in the province. One of the gas producers in the province, Utica Resources, has just sued the province to either overturn Bill 21, or force Quebec to pay it C$18 billion (US$14 billion). That’s just a tad more than the proffered $79.5 million, wouldn’t you say? Bear in mind Utica Resources is just one company of many with a legitimate claim against Quebec.
søkeren
25.06.2022 kl 16:17 5082

Denne er kopiert og oversatt fra en annen Qec. tråd. - Les denne "sakte" og reflekter!
auto_awesome
Oversett fra: norsk
2 936 / 5 000
Oversettelsesresultater
Questerre har allerede sendt inn søksmålet. Jeg har fått oversendt kopi av stevningen (som man kaller det i Norge). Den er datert 8. mars 2022 og er inngitt til Superior Court of Québec. Erstatningsbeløpene som kreves er ikke nærmere tallfestet, de vil bli konkretisert under saksforberedelsen, se avsnitt 106 nedenfor. Jeg kopierer inn det som står skrevet i stevningen om oppsummeringen av erstatningskravene («applicant» er QEC og «defendants» er the Government of Québec og Minister of Energy and Natural Resources):

VII) Erstatningsbeløpet og erstatningen

103. Ved sine handlinger har de saksøkte fratatt saksøkeren, uten forutgående skadeserstatning, dens eiendom og eiendeler, så vel som å nyte egenskapene til dens eiendomsrettigheter på territoriet til tjueto (22) letelisenser (P -5);

104. Saksøker har også blitt fratatt de svært viktige investeringene, i tid og krefter, i kunnskap og ekspertise, som ble gjort i en lang periode;

105. Saksøker har også blitt fratatt de økonomiske investeringene som er gjort for utforskningen av ressursen, som beløper seg til flere titalls millioner dollar, som alle skal perfeksjoneres etter produksjon av ekspertrapporter i forbindelse med saksbehandlingen;

106. Saksøker krever derfor en rimelig kompensasjon fra saksøkte for tap av eiendom og eiendeler, inkludert tap av investeringer, forventet bruk og ressurs, samt tap av fortjeneste, som vil bli diskutert i løpet av prosedyren. , det hele skal perfeksjoneres og gjenstand for produksjon av ekspertrapporter;

107. I tillegg krever saksøker blant annet som erstatning, kostnadene som er påløpt for å oppnå sosial aksept av prosjektene, leieprisene på letelisensene, administrative kostnader og andre transaksjonskostnader;

108. Saksøker krever også et beløp beregnet til å være i millioner av dollar, med mindre annet er avtalt, som tilleggsskadeerstatning, inkludert de årlige avgiftene betalt til MERN og husleiene betalt til grunneierne;

109. Kostnadene knyttet til stenging av brønnene og de som er knyttet til restaurering av lokalitetene vil også måtte betales, selv om Questerre ikke har vært i stand til å tjene penger på de relaterte investeringene;

110. Saksøker krever også betaling av saksøkte, som erstatning, av et beløp som tilsvarer gjennomføringen av gjenopprettingsprogrammet for tomten som kreves i henhold til miljøkvalitetsloven, R.S.Q., ca. Q-2;

111. Saksøkeren krever betaling fra saksøkte av et beløp som den anslår å være i millioner av dollar, med mindre det er perfeksjonert, som erstatning for brønnstengning og gjenoppretting av stedet;

søkeren
26.06.2022 kl 09:29 4802

Jeg minner om denne;

Presentasjon av overvåkingsutvalgene og nettsiden
For å oppfylle kravene i petroleumsressursloven som trådte i kraft 20. september 2018, har Questerre opprettet
av overvåkingskomiteene som har som mål å fremme involvering av lokalsamfunn i alle sine prosjekter.
I samsvar med lovens artikkel 28 er det derfor opprettet syv (7) overvåkingskomiteer som dekker alle letelisensene til
selskapet i Quebec. Det skal bemerkes at Questerre har 21 letelisenser som dekker et territorium på mer enn 3 750 km² i
St. Lawrence lavlandet. I tillegg eier selskapet 11 gassbrønner i Quebec (letebrønner).
Komiteens medlemmer ble alle valgt gjennom en nominasjonsprosess tidligere godkjent av energiministeren
og naturressurser.
Formålet med denne nettsiden er å presentere arbeidet til de syv overvåkingskomiteene, særlig ved å gjøre rapportene tilgjengelig for allmennheten.
møter og årsberetningen om virksomheten og utgiftene til hvert av utvalgene. Promotorens prosjekter vil også være der
presentert for å gi den mest nøyaktige informasjonen til de berørte lokalsamfunnene.
Kart
Kartet nedenfor vil tillate innbyggerne å finne de ulike overvåkingskomiteene og finne ut hvilken som angår dem.
De vil dermed få tilgang til all dokumentasjon knyttet til våre prosjekter og komiteenes virksomhet.
Dokumentasjon
Kontakt oss
communities@questerre.com
Lotbinière-komiteen (#1)
Leclercville-komiteen (#2)
Bécancour østkomité (nr. 3)
Bécancour-Ouest-komiteen (nr. 4)
Nicolet-Yamaska-komiteen (#5)
Drummond-Pierre-de-Saurel-komiteen (# 6

file:///C:/Users/Jan/Desktop/Qec/Questerre%20%E2%80%93%20Questerre.pdf

søkeren
26.06.2022 kl 10:28 4782

Présentation des comités de suivi et du site internet
Afin de se conformer aux exigences de la Loi sur les hydrocarbures qui est entrée en vigueur le 20 septembre 2018, Questerre a a mis sur
pied des comités de suivi qui ont pour but de favoriser l’implication des communautés locales sur l’ensemble de ses projets.
Ainsi, conformément à l’article 28 de la Loi, sept (7) comités de suivi ont été constitués couvrant l’ensemble des licences d’exploration de
l’entreprise au Québec. Il est à noter que Questerre détient 21 licences d’exploration couvrant un territoire de plus de 3 750 km² dans les
basses-terres du Saint-Laurent. De plus, l’entreprise possède 11 puits gaziers au Québec (puits d’exploration).
Les membres des comités ont tous été sélectionnés selon un processus de nomination préalablement approuvé par le ministre de l’Énergie
et des Ressources naturelles.
Ce site web a pour but de présenter les travaux des sept comités de suivi, notamment en rendant accessible au public les comptes rendus
des rencontres et le rapport annuel des activités et des dépenses de chacun des comités. Les projets du promoteur y seront également
présentés afin de fournir l’information la plus précise aux communautés locales concernées.
Carte
La carte ci-dessous permettra aux citoyen(ne)s de localiser les divers comités de suivi et de prendre connaissance de celui qui les concerne.
Ils auront ainsi accès à toute la documentation relative à nos projets et aux activités des comités.
Documentation
Nous joindre
communautaires@questerre.com
Comité Lotbinière (# 1)
Comité Leclercville (# 2)
Comité Bécancour-Est (# 3)
Comité Bécancour-Ouest (# 4)
Comité Nicolet-Yamaska (# 5)
Comité Drummond-Pierre-de-Saurel (# 6)
Comité Saint-François-du-Lac (# 7
søkeren
26.06.2022 kl 11:49 4726

Junk Science Week: Net-Zero Edition — Terence Corcoran: Det første nett-null-søksmålet vil ikke være det siste
Utica søker 18 milliarder dollar fra Quebec på grunn av nedstengning av gass
Forfatter av artikkelen:Terence Corcoran
Publiseringsdato:24. juni 2022 • 1 dag siden • 3 minutter lest • 9 kommentarer
Regjeringen til Quebec Premier Francois Legault, venstre, står overfor et søksmål for sin lovgivning - Bill 21 - beskrevet som en handling "for å avslutte petroleumsleting og produksjon."
Junk Science Week: Net-Zero Edition — Terence Corcoran: Det første nett-null-søksmålet vil ikke være det siste
I det som er i ferd med å forme seg som den første store juridiske konfrontasjonen over regjeringens planer om å stenge fossilbrenselindustrien i Canada, anla Montreal-baserte Utica Resources denne uken en 114-siders sak mot Quebec-regjeringen med krav om 18 milliarder dollar i kompensasjon.
Utica er et av flere selskaper som investerte titalls millioner dollar på leting etter gass i provinsen. Oppdagelsen av massive skifergassressurser ga industrien og provinsen en mulighet til å plassere Quebec blant de beste naturgassprodusentene i verden.
Den lovende fremtiden ble imidlertid knust i fjor, da Quebec-premier Francois Legaults nasjonalistiske regjering presset gjennom lovgivning - lovforslag 21 - beskrevet som en handling "for å avslutte petroleumsleting og -produksjon." Loven, det mest frekke forbudet med null karbon i verden, ble godkjent av den provinsielle lovgiveren i april, til stor glede for grønne aktivister.
Men nå slår fossilselskapene som oppdaget gassreservene tilbake. Utica er den første som setter en dollarverdi på kompensasjonen den søker: 18 milliarder dollar. Andre selskaper vil også sende inn søksmål for flere milliarder, og potensielt sette provinsen opp for massive kontantforpliktelser som et resultat av dens karbon-nøytralitetspolitikk.
I en uttalelse onsdag sa Uticas administrerende direktør Mario Levesque "Vi vil forsvare rettighetene våre slik at denne skjulte ekspropriasjonen, hvis allmennytte ikke eksisterer, blir kompensert til virkelig verdi av eiendommene våre." Levesque sa at en uavhengig ekspert har konkludert med at «Uticas eiendommer vil generere 67 milliarder dollar i fremtidig fortjeneste (nettoverdi av utvinnbare ressurser på plass), tilsvarende 18 milliarder dollar i netto nåverdi ved bruk av domstolens diskonteringsrente.»
Et annet selskap med store gassreserver i provinsen, Calgarys Questerre Energy, går også videre med rettslige skritt for å søke kompensasjon på flere milliarder dollar. Michael Binnion, administrerende direktør i Questerre, beskriver nedleggelsen av fossilt brensel i Quebec som verre enn ekspropriasjon. "Jeg kaller det inndragning," sa han i et intervju. Statistisk sett, sa han, "kan halvparten av den russiske eksporten av gass til Tyskland erstattes av vårt funn i Quebec." Han sa at Questerre har 21 billioner kubikkfot (tcf) i ressurser. En grov regel er at hver tcf er verdt 1 milliard dollar for totalt 21 milliarder dollar.

En uoffisiell engelsk oversettelse av det 114 sider lange Utica-søksmålet dokumenterer rollen regjeringen spilte for å støtte leteaktiviteten. I 2019 skrøt provinsens energiavdeling av potensialet. "Eventuell produksjon av hydrokarboner i Quebec vil redusere importen og forbedre handelsbalansen. Denne skapelsen av rikdom og arbeidsplasser kan brukes til fordel for Quebecers.»
Støttet av aktivister, forlot provinsen deretter industrien og konverterte til et full-bore netto-null karbonutslippsprogram. Kostnaden for denne konverteringen kan bli høy hvis domstolene støtter bransjens juridiske argumenter. Utica beskriver nedstengningen av fossilt brensel som et brudd på Quebecs charter for rettigheter og sivile lover, som krever kompensasjon når eiendomsrettighetene krenkes.
Provinsens energiminister, Jonatan Julien, sa at regjeringen er villig til å tilby 100 millioner dollar som kompensasjon, ment som en tilbakebetaling av i det minste en del av lete- og utviklingskostnadene, men ikke tar hensyn til verdien av eiendelene som er funnet. Regnskapsmessig ønsker selskapene virkelig markedsverdi for de fossile eiendelene de fant, basert på netto nåverdiberegninger.
En buss kjører på en vei mens damp stiger opp fra kjøletårnene til brunkullkraftverket til den tyske energigiganten RWE i Niederaussem, vest i Tyskland.
Junk Science Week: Net-Zero Edition — Terence Corcoran: Det umulige opplegget
Vindturbiner bak en solenergipark nær Prenzlau, Tyskland.
Junk Science Week: Net-Zero Edition — Jack M. Mintz: Tilbakeslag mot ESG har nettopp begynt
Junk Science Week: Net-Zero Edition — Ross McKitrick: Junk Science har ført til søppelpolitikk
Det politiske og økonomiske argumentet kan drive rettssaken til fordel for selskapene. Hypotetisk, hva skjer fem år fra i dag når regjeringens politikk endres og produksjon av fossilt brensel tillates? Etter å ha konfiskert eiendelene via nullkostnadsekspropriasjon, ville regjeringen være i stand til å høste hundrevis av milliarder i økonomisk belønning som med rette tilhørte selskapene og deres investorer.
Som Levesque sa det: «I årevis hadde Quebec-regjeringen invitert oss og andre til å investere for å utforske og utvinne Quebecs olje- og gassressurser. Vi handlet i god tro, fant lokale og utenlandske investorer og respekterte alle Quebecs regulatoriske krav. Så fra den ene dagen til den andre ombestemte regjeringen seg av politiske grunner og eksproprierte i realiteten eiendommene våre uten forutgående kompensasjon.»
Redigert 26.06.2022 kl 15:56 Du må logge inn for å svare
søkeren
28.06.2022 kl 15:42 4296


Verden Nyheter
Tyskland håper å importere LNG fra Canada for å fremskynde overgangen bort fra russisk drivstoff
Tyskland og Canada har diskutert alternativer for en LNG-terminal på Canadas østkyst for å eksportere til Europa, sa tyske tjenestemenn
Forfatter av artikkelen:Bloomberg News
Bloomberg News
Brian Platt og Michael Nienaber
Publiseringsdato:27. juni 2022 • 19 timer siden • 2 minutter lest • 386 kommentarer
Tysklands forbundskansler Olaf Scholz (V) møter på sidelinjen av G7-toppmøtet i Tyskland med Canadas statsminister Justin Trudeau.
Tysklands forbundskansler Olaf Scholz (V) møter på sidelinjen av G7-toppmøtet i Tyskland med Canadas statsminister Justin Trudeau
(Bloomberg) — Tysklands kansler Olaf Scholz brukte et møte med Canadas statsminister Justin Trudeau for å presse på for tettere energibånd mens hans regjerende koalisjon i Berlin kjemper for å finne alternativer til russisk fossilt brensel.
Tyskland håper å importere flytende naturgass fra Canada for å erstatte den russiske gassen den fortsatt er avhengig av for mer enn en tredjedel av importen, ned fra omtrent halvparten før invasjonen av Ukraina. Tyskland og Canada har diskutert alternativer for en LNG-terminal på Canadas østkyst for å eksportere til Europa, sa tyske tjenestemenn.
Møte mandag på sidelinjen av Group of Seven-toppmøtet i Bayern, diskuterte Scholz og Trudeau hvordan man kan opprettholde presset på president Vladimir Putin og redusere avhengigheten av Russland for energi. "De to landene vil samarbeide enda bedre enn de allerede gjør," sa Scholz, der han sto ved siden av Trudeau før samtalene deres på Schloss Elmau.
Scholz planlegger å besøke Trudeau i Canada i slutten av august, og tyske tjenestemenn håper de to landene vil være i stand til å kunngjøre en LNG-avtale innen den tid.
En avtale kan ikke komme raskt nok for Europas største økonomi. Scholz' regjering advarte forrige uke om at nylige russiske grep for å kutte Europas gassforsyninger risikerte å utløse et sammenbrudd i energimarkedene.
Økonomiminister Robert Habeck hevet landets gassrisikonivå til den nest høyeste «alarm»-fasen og påberopte seg rollen til Lehman Brothers i å utløse finanskrisen.
"Lavere russiske gassstrømmer etterlater Tyskland i en farlig situasjon," sa Maeva Cousin, en økonom i euroområdet for Bloomberg Economics, i et notat publisert mandag. "Om dette blir en fullstendig energikrise kan avhenge av hvor villige europeiske partnere er til å spre smerten."
Canada er blant verdens største produsenter av naturgass, men mangler eksportinfrastruktur på østkysten. Å bygge en ny LNG-terminal kan ta et tiår å komme gjennom reguleringsprosessen og vil sannsynligvis møte hard motstand fra miljøgrupper.
ArtikkelinnholdG7-toppmøtet holdt på Elmau Castle, Sør-Tyskland 26. juni 2022. (Foto: Ludovic MARIN / POOL / AFP)
G7-ledere hører fra Zelensky, som sier at han vil ha krigen over innen slutten av året
Det føderale konservative partiets kandidat Pierre Poilievre taler på The Roundhouse i Toronto, tirsdag 19. april 2022.
Pierre Poilievre lover å gjenopplive et Quebec LNG-prosjekt på 14 milliarder dollar som provinsen stoppet i fjor
Imidlertid er det en importterminal eid av det spanske firmaet Repsol SA som relativt raskt kan konverteres til en eksportterminal. Hvis selskapet bestemmer seg for å fortsette, har Canadas naturressursminister Jonathan Wilkinson sagt at terminalen kan begynne å sende gass om tre til fire år.
"Vi er interessert i å prøve å hjelpe vennene våre i Tyskland, og tyskerne har presset oss til å prøve å gjøre det vi kan," sa Wilkinson til Bloomberg i et intervju forrige uke.
Men han la til at "regjeringen i Canada kommer aldri til å selv kunngjøre en beslutning om dette prosjektet. Det må være den private sektoren som skal bruke milliarder av dollar på å faktisk gjøre dette.»
En annen bekymring for begge land er at å signere en langsiktig avtale om naturgass kan kompromittere deres forpliktelser til å gå bort fra fossilt brensel. Canada har sagt at det vil kreve at enhver ny LNG-terminal skal ha lave utslipp og være i stand til å eksportere hydrogen i fremtiden.
njn-
29.06.2022 kl 13:28 4018

Utdrag fra Questerre's stevning mot regjeringen:

XIII) Disguised expropriation and breach of good faith
85. According to the Supreme Court in Ville de Lorraine , "[t]he concept of expropriation refers to the power of a public authority to deprive an owner of the enjoyment of the attributes of his or her right of ownership over property;
86. According to the Supreme Court, "[g]iven the importance attached to private property in liberal democracies, the exercise of the power to expropriate is strictly regulated to ensure that expropriations are carried out for legitimate public purposes and in return for fair compensation. In Quebec, the Expropriation Act limits the exercise of this power and sets out the procedure to be followed in this regard;
87. Thus, "[i]n cases where an expropriation is carried out outside this legislative framework, for oblique reasons, in particular in order to avoid the payment of compensation, it is said to be a disguised expropriation;
88. With respect to hydrocarbon exploration and production rights, the LM (P-1), applicable at the time of issuance of the titles, provides that they constitute real property rights:
8. The mining rights conferred by means of the following titles are rights in rem:
- claim;
- mining lease;
- mining concession;
- surface mineral lease;
- oil, natural gas and underground reservoir exploration permits;
- oil and gas lease;
- authorization to exploit the brine;
- Underground tank operating lease.
9. Every mining, real and immovable right constitutes a property distinct from that of the land to which it relates.
No use of the land by a third party, whether prior or subsequent to the issuance of a mining right, may confer a right to compensation on the holder of the mining right. The same applies to the transfer or granting of rights over land in the State domain.
This section is declaratory.
[Emphasis added]
89. In accordance with the transitional provisions of the HTA, this legal qualification continued to apply without interruption:
269. An exploration licence for petroleum, natural gas and underground reservoirs issued under the Mining Act (chapter M-13.1) in force on 20 September 2018 is deemed to be an exploration licence issued under this Act for the unexpired term of the licence. The holder of such an exploration licence shall, within 60 days after September 20, 2018, notify in writing the landowner, the local municipality and the regional county municipality whose land or territory is covered, in whole or in part, by the licence.
In the event of non-compliance with the first paragraph, sections 187 and 199 shall apply.
For the purposes of section 31, work performed by the holder of a permit to explore for oil, natural gas, and underground reservoirs under section 177 of the Mining Act for the year in progress on September 20, 2018, shall be considered to have been performed in accordance with section 31.
For the purposes of section 33, the excess of amounts expended by the holder of an oil, natural gas, and underground reservoir exploration permit as of September 20, 2018, may be applied to a year subsequent to the year in which the work is performed.
[Emphasis added]
90. Article 15 of the LH reiterated the legal qualification of real property rights associated with exploration and production rights conferred by means of a license:
SECTION II
REAL ESTATE RIGHTS
15. Exploration, production and storage rights conferred by a licence and the right to exploit brine conferred by an authorization constitute rights in rem.
These real estate rights constitute a property distinct from that of the land on which they are located.
No use of the land by a third party, whether before or after the granting of such a right, shall confer a right to compensation on the holder thereof. The same applies to the transfer or allocation of rights to land in the domain of the State.
[Emphasis added]
91. Thus, in return for the investment made to explore Quebec's natural gas potential, the terms of the license agreements provide that the Government grants the holder the right to put the discovery into production, in accordance with the free mining principle applicable at the time of issuance;
92. The Court of Appeal also recognized that the civil law has the flexibility to allow the holder of an exploration right to confer a real right not only on that right, but also on the extracted substances in respect of which he will have obtained a property right, after the granting of a title allowing him to exploit the resource ;
93. In this case, the actions of the defendants constitute an expropriation of the real property rights held by Questerre under licences issued by the Minister;
94. According to article 952 of the Civil Code of Quebec, in order for this expropriation to be legal, the Government and the Minister had to: (1) invoke a cause of public utility and (2) pay fair and prior compensation to Questerre:
952. The owner may not be compelled to surrender his property except by expropriation in accordance with the law for a cause of public utility and in return for fair and prior compensation.
[Emphasis added]
95. Under the Civil Code of Quebec, as well as sections 6 and 49 of the Charter of Human Rights and Freedoms, Questerre is entitled to obtain compensation for the expropriation it has suffered:
6. Everyone has the right to the peaceful enjoyment and free disposal of his property, except to the extent provided by law.
[...]
49. An unlawful infringement of a right or freedom recognized by this Charter shall entitle the victim to obtain the cessation of such infringement and compensation for the moral or material damage resulting therefrom. In case of unlawful and intentional infringement, the court may also condemn its author to exemplary damages.
søkeren
30.06.2022 kl 08:17 3758

29. juni 2022
18:00 GMT+2
Canada i samtaler med Europa om østkystens energieksport -utenriksminister
6. mai (Reuters) - Den kanadiske regjeringen er i diskusjon med selskapene bak to foreslåtte eksportanlegg for flytende naturgass (LNG) fra østkysten for å se hvordan de kan fremskynde prosjektene og bidra til å øke forsyningen til Europa, sa naturressursminister Jonathan Wilkinson Reuters fredag.

Wilkinson sa at regjeringen så på det spanske selskapet Repsols (REP.MC) LNG-anlegg i New Brunswick og Goldboro LNG-anlegget i Nova Scotia foreslått av Pieridae Energy (PEA.TO).
Ottawa har holdt samtaler med europeiske land om måter å øke energieksporten til kontinentet etter at Russlands invasjon av Ukraina i februar økte olje- og gassforsyningen. Les mer
Canada, verdens sjette største naturgassprodusent, har imidlertid ingen LNG-anlegg fra østkysten og bare ett under bygging på vestkysten.
"Vi ser på Goldboro og Repsols prosjekter og diskuterer disse med forslagsstillerne og med tyske og europeiske motparter," sa Wilkinson i et intervju.
"Vi ser på om det er ting vi kan gjøre for å fremskynde ett eller flere av prosjektene på en måte som er i samsvar med miljøhensyn og en langsiktig overgang til en fremtid med lavere karbon."

Pieridae foreslår et flytende eksportanlegg på 2,4 megatonn per år.

Pieridae-talsmann James Millar bekreftet at selskapet har hatt diskusjoner med regjeringen om et LNG-eksportanlegg.

"Pieridae har en løsning som vil tillate Canada å ta en lederrolle i å levere sårt tiltrengt naturgass til utlandet for å hjelpe til med å løse dette problemet. Vi vil gjøre dette gjennom et netto nullutslipps LNG-eksportanlegg som er handlingsdyktig i dag," sa Millar i en e-post .
Repsol driver allerede et LNG-importanlegg i Saint John, og kjøpte 100 % eierskap i prosjektet i fjor. Den svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar.
Wilkinson sa at for at prosjektene skal gå videre, vil de "nesten helt sikkert" måtte bruke ren elektrisitet i stedet for naturgass i flytende prosessen, og ha muligheten til å gå over til å eksportere hydrogen.
Han la til at Énergie Saguenay LNG-prosjektet på 10 milliarder C$, som både Quebec og føderale myndigheter avviste av miljøhensyn, vil neppe å bli gjenoptatt.
Redigert 30.06.2022 kl 08:34 Du må logge inn for å svare
søkeren
30.06.2022 kl 08:37 3685

Det er jobbes for dette prosjektet:

Han la til at Énergie Saguenay LNG-prosjektet på 10 milliarder C$, som både Quebec og føderale myndigheter avviste av miljøhensyn, vil neppe å bli gjenoptatt.
ÆreVære
30.06.2022 kl 09:14 3623

Hva vil det bety for QEC ?
søkeren
30.06.2022 kl 09:25 3623

Kort avstand for gassrør.
6710
30.06.2022 kl 11:18 3554

Og man vil sikkert have klimavenlig udvinding samt hydrogen udvinding, bruge ny udvindingsteknologi.

Dette står også i artiklen, at man vil gøre det så klimavenlig som muligt.
6710
30.06.2022 kl 13:12 3468

Nu hvor Canada også forhandler med Spanien, er det vel nærliggende den spanske regering også ber Spanske Repsol om at udvide sin terminal til EU - Europa, om modtagerlande også går ind med financering, er et?

“Higgs said the owner of the Saint John plant, the Spanish firm Repsol, has had meetings with the federal government on turning it into an export facility.”


søkeren
30.06.2022 kl 18:38 3339

Et av fem LNG-eksportprosjekter fra den kanadiske østkysten leder flokken
30. juni 2022 CNG/LNG, eksport, bransjeomfattende problemer
I mars ga MDN deg informasjon fra Toronto Financial Post som sa at den ukrainske krisen har satt to LNG-eksportanlegg fra østkysten av Canada "tilbake på kartet" (se Ukraina-krisen tilfører nytt liv i LNG-eksporten fra østkysten av Canada). Det er faktisk fem foreslåtte LNG-eksportanlegg annonsert for den kanadiske østkysten. I april ga vi deg detaljer for alle fem (se Av Canadas 5 LNG-eksportprosjekter fra østkysten, vil noen bli bygget?). Tidligere denne uken snakket Tysklands forbundskansler Olaf Scholz med Canadas statsminister Justin Trudeau om at Tyskland kjøper LNG fra Canada. Spesielt ett av de fem østkystprosjektene så ut til å være fokus for diskusjonen deres.
https://marcellusdrilling.com/2022/06/one-of-five-canadian-east-coast-lng-export-projects-leads-the-pack/

6710
30.06.2022 kl 18:53 3351

Man lægger optil at have aftaler klar, når Kansler besøger Canada sidst i august, tempo... tempo.

Samtidig føre man samtaler med flere lande Europa, så her må komme tryk på...