SALME, Like før denne dobler seg

mercedesglk
SALME 09.03.2022 kl 10:27 229474

Nå er det like før de setter smolt i anlegget.
det sies 15 Mars, kjøp nå så dobler du pengene dine på 1 uke.

fantastisk anlegg og teknologi som er verd mange gangen av dagens kurs.
sjekk selv på nettet.
ibyx
16.08.2024 kl 10:05 1187

Hadde jo vært artig med en nordamerikamelding om lokasjon plutselig rant inn!
Det ville få fart på shortcover og sende kursen raskt over 8 kroner.
Markedet liker denne type satsinger. Også *Amerika* da!
Blir vel helst Canada forøvrig. Sikkert smartest det. Vil jo passe godt inn med planene om å stenge ned tradlaks.
Er det strategisk "furtesalg" vi ser nå?
Skape litt usikkerhet liksom? Funker ikke og sånt.
Da er det strategisk viktig å gå på den beste nå som "folk" og banker skjønner at dette gir gode resultater...
Skumle greier...
Redigert 16.08.2024 kl 11:27 Du må logge inn for å svare
ibyx
16.08.2024 kl 10:21 1154

Bearlauget køler på for å "utvikle" HS-formasjonen fullt ut!
VOLUME: 625.33K
65 DAY AVG: 844.1K
74% VS AVG
Kåre Grønn
16.08.2024 kl 10:41 1112

Gullgruve dette!
ibyx
16.08.2024 kl 16:06 935

Ringerunden sier ned, men det behøver ikke Salme bekymre seg over. Her er det andre "drivere" i sving...
https://ilaks.no/generasjonsskifte-og-hoyt-utbud-sender-lakseprisen-ned-for-fjerde-uke-pa-rad/
ibyx
16.08.2024 kl 16:19 920

I Salme må man tenke litt "motsatt". Et uventet fall i lakseprisen skulle sende den videre ned...
Men det er nettopp da det *ikke* skjer... 😅
Ender nok litt i pluss idag. Kanskje til og med på HOD?
Nei. La oss si 6,75?
Redigert 16.08.2024 kl 16:20 Du må logge inn for å svare
milk
16.08.2024 kl 21:14 790

Salme sliter med sår på fisken.. Virus og bakterier er en årsak som vurderes grundig... Går fisken for tett? Produksjonen må uansett reduseres i volum. Prod kost vil overstige salgsinntektene i overskuelig fremtid... Ibyx!! du er veldig dårlig på å konkretisere utfordringene når det gjelder landbasert...
BIFFogBÆRNÉ
16.08.2024 kl 21:28 770

Har du dokumentasjon?
ibyx
16.08.2024 kl 21:34 761

De går også glipp av lukrativ bifangst! 😱
https://ilaks.no/fiskeridirektoratet-makrellstorjen-har-ankommet/

Virus og bakterier er gjerne slikt man forbinder med tradlaks. Kan sikkert oppstå i landanlegg også, men de har en mulighet til å kontrollere vanntilførselen på en måte tradlaks bare kan drømme om...
Men mener du at jeg skal dra til Herøy og ta prøver av fisken? Du får tipse mattilsynet hvis du har berettiget mistanke... 😅
All landbasert er jo ikke problembefengt bare fordi kursen spekuleres ned?
milk
I går kl 08:03 612

BIFFogBÆRNÉ skrev Har du dokumentasjon?
Dokumentasjon?? Du må nesten høre med journalistene i iLaks!
milk
I går kl 08:08 607

Les hva iLaks skriver! Ledelsen påpeker at sår på fisken har vert en utfordring. Tviler på at iLaks og Intrafish driver med kursmanipulering!!
ibyx
I går kl 10:27 512

God morgen milk!
Smoltbatch 11 ble slaktet ut/erstattet.
Smoltbatch 12 fra mai har hatt problemer. Også gammelt nytt.
Det nye er oppdateringen på 12:
Batch 12 which was stocked in May saw good
initial performance, however with increased
daily mortality levels towards the end of June
and into Q3 caused by ulcers. The Company
has taken appropriate actions to normalise the
situation for this group. Daily mortality is still at
elevated levels, but the fish is showing good
appetite which is a positive indicator that the
situation is beginning to normalize.

Men så:
Batch 13 and 14 stocked late June and mid-July
has shown strong performance to date, with
minimal mortality and growth well ahead of
plan.

Slik jeg forstår det er problemene delvis eller helt knyttet til dårlig smoltkvalitet. Men det virker som de nå konsekvent velger å vaksinere all ny smolt før utsetting i saltvann.
The Company has identified the root cause
leading to the smolt developing ulcers shortly
after stocking. To address this, future smolt
groups will have additional vaccination.

Furthermore, the Company has implemented
changes to the smoltification process
procedures at the smolt facility, which is
expected to result in a stronger and more
adaptable smolt once exposed to pure
seawater at the Indre Harøy grow-out facility.

Nå vet jeg ikke hvor ukjent dette er med tradlaks, men vil anta at smoltusett i saltvann fra ferskvann (særlig dersom den ikke er av beste kvalitet) er en stressituasjon hvor mortalitet ikke er helt uvanlig? Det er vel delvis her tradlaks så behovet for produksjon av postsmolt allerede for 10 års tid siden? Å produsere mer motstandsdyktig (større) smolt før den ble eksponert direkte for saltvann?

I hovedsak er opplysningene om problemene kjent fra før Q2. Det virker som intrafish og ILaks også leser dette litt forskjellig.
Hvor intrafish øyensynlig ikke har gjort seg kjent med batch12 før i Q2.

Fra update 5. juli:
High harvest activity during the quarter impacting both
biomass volume and production
• Standing biomass of 2,032 tonnes LW end Q2
• Net growth of 1,261 tonnes LW during the quarter
• Biomass volume also negatively affected by culling of batch
11 in May due to poor smolt quality (stocked in March)
• Focus on restocking the facility and setting the stage for
strong growth during 2H 2024
• Good initial performance in Batch 12 stocked mid-May.
However, increased daily mortality levels last couple of
weeks with accumulated mortality of 4% per 30 June
• Taking appropriate actions to normalize the situation

Ikke så mye ved Q2 altså. Vaksinerngsprogram først og fremst.
Så får hver og en vurdere hvor godt hold det er i å si at de har store problemer med sår.
Det skal isåfall gi utslag på superiorprosenten på 96% etterhvert...

I sum er "nyheten" fra Q2 langt på vei resirkulering av gammel info.
Dermed befinner vi oss i et slags limbo hvor pessimistene "håper" på økt dødelighet, samtidig som de nå har tatt en passe slump gevinstsikring og dermed presset ned kursen. De største optimistene regner kanskje med at dette i hovedsak er engangsproblemer og kjøper det de mener er billige aksjer av pessimistspekulantene.
ibyx tenker at problemer kan/vil oppstå i et hvert "biologisk system".
Men tenker også foreløpig at de har *mye* å gå på vs summen av problemer tradlaks sliter med.

Siden vi leser iLaks kan vi også ta med dette oppslaget som har en viss relevans for Salme sin måte å gjøre ting på...
https://ilaks.no/roper-omdommetall-for-oppdrettsnaeringen/
Redigert i går kl 12:01 Du må logge inn for å svare
milk
I går kl 14:17 413

Jeg tillater meg å se litt inn i spåkulen, nok en gang ;-) . Nå har vi en veldig svak krone som medfører rekordpriser på eksport artikler/mat. Hvor lenge vil det vare? Krona skal styrkes sier de ledende politiske rådgiverne. Salme har prod kost på 79 nok pr kg. Med dagens snittpriser, går de 5 kr i minus pr kg. Når kronen styrker seg, samtidig som innsatsfaktorene stiger i pris må det være lov å stille kritiske spørsmål til fremtidig inntjening hos de landbaserte. Energi forbruket er langt høyere til lands enn til vanns! Produksjon på land er langt mer konsentrert enn de som har flere konsesjoner på flere lokaliteter i sjø. "smeller" det på land, er konsekvensene fatale. Det har vi sett spøk av før.... God helg :-)
ibyx
I går kl 14:55 398

Vi får se med kiloprisen. Salme er uansett i oppbyggingsfasen. De har nettopp begynt å få volum nok til å gå i pluss.
På plussiden slipper de også vedumskatt. I tillegg til lavere forforbruk osv.
Så er det vel heller ikke slik at alle tankene henger sammen. Sykdom i en tank skal dermed ikke kunne smitte til en annen. Risken for smittespredning er vel dermed langt høyere selv mellom merder med opp til flere kilometers avstand? Avhengig av type smitte.
Klarer da ikke helt se hva slags smell dette skal bli? Foreløpig har de jo levert langt over snittet på kvalitet og dødelighet.

Du vet at de desinfiserer vanninntak ved ultrafiolett bestråling?

Intake water is filtered and subject to ultraviolet treatment in order to minimizes parasites, sea lice, viruses and particles. That ensures a copious flow of fresh and clean seawater into the fish tanks. Oxygen and CO2 levels are also constantly monitored and adjusted to help ensure optimal biological and growth conditions.

Men svekket euro kan slå ut negativt ut for alle.
Samtidig som enkelte faktorer da blir rimeligere.
Og som sagt med økt volum blir det reduserte utgifter pr kilo...

Et sannsynlig plusspotensial er også at Salme kan få mer synlige markedsfordeler pga miljø og kvalitetsnivå.

Konsentrert produksjon i adskilte tanker bør også gi mindre transportkostnader enn å hente fra merder på mange ulike lokaliteter?
Etterhvert med større og jevn produksjon kunne det kanskje være en ide å ha eget slakteri på stedet?
Redigert i går kl 15:08 Du må logge inn for å svare
ibyx
I dag kl 19:00 110

Men hvordan går med tradlaksen hvis det "smeller" eller kollapser som man sier her om det som skjedde i Chile og på Færøyene? Hva blir prodkost for å få bukt med problemene?
https://borsen.dagbladet.no/nyheter/topp-byrakrat-frykter-lakse-kollaps/81771050