Cool Company Trøims LNG comeback på Oslo børs


Denne ble nylig notert på Euronext Growth og det drypper stadig inn nyheter. Rederiet skal overta 8 LNG skip av Golar LNG, 4 av dem er overtatt første del av mars, resten er ventet snarlig.

DnB har kursmål 94 kr. 3 av 3 meglerhus som dekker aksjen sier kjøp.

Med problemene i Russland og energikrisen globalt er 2022 riktig tidspunkt å etablere seg på Oslo børs.

Vi vet Trøim er glad i dele utbyttene. Rederiet kommuniserer at utbyttepolitikken vil være sentral fremover. Kan dette bli en ny utbyttemaskin?
Redigert 13.03.2022 kl 21:19 Du må logge inn for å svare
Cutter
11.03.2022 kl 10:56 1252

Har også tatt noen lodd her. Ser for meg at LNG markedet bare vil stige framover når det går opp for folket at som alternativ til olje /kull er LNG eneste alternativ i overskuelig framtid. Utbygging av vind og sol kraft vil ta så mye tid at ingen har noen oversikt. Bare en masse forståsegpåere som ikke har noe peiling. (les politikere).
Når alle skip er overført og i drift blir det kvartalsvise utbytter. Med dagens rater ser vi nok det etter Q2

Oslo (Infront TDN Direkt): Fearnley Securities tar opp dekning av Cool Company med en kjøpsanbefaling med kursmål 105 kroner, ifølge en oppdatering onsdag kveld.

https://finansavisen.no/nyheter/energi/2022/03/13/7833551/oljeanalytiker-om-eus-russiske-avrusning-blir-en-evig-kamp-om-lng-lastene

DnBs oljeanalytiker spår kamp om LNG lastene årene fremover.

"– Skal disse volumene (av gass, journ.anm.) inn i Europa må de tas fra et sted. Det er mulig, men det kommer med en kostnad. Vi vil ligge i en evig kamp med Asia om LNG-lastene, sier Martinsen.

Han poengterer at det eneste alternativet Europa har til å erstatte russisk gass i rør i stort monn, er å heller sikre seg skipslaster med flytende naturgass (LNG), som ofte går til det asiatiske markedet i dag."
Cutter
21.03.2022 kl 09:38 785

Da har tyskerne allerede vært i Quatar for sikre gassleveranser. Hvordan kommer denne gassen til Europa tro... Cool C kan nok hjelpe

EU og USA nærmer seg avtale om å kutte ned på russisk gass.
Du kan forvente at USA vil se på måter for å øke LNG-forsyningen på, å øke LNG-forsyningen til Europa, ikke bare i løpet av år men også i løpet av måneder, sier Sullivan.

Gunstig tidspunkt for Cool dette!

Noen som vet noe hvordan det ligger an med overleveringen av de gjenstående LNG skipene? Det er vel snakk om 4 til om jeg er noenlunde oppdatert?