REC Silicon: Veien til gjenåpning er bekreftet med Hanwha

Uchi
RECSI 24.03.2022 kl 11:36 24150

Hei,

I går fikk vi store nyheter, Aker Horizons selger seg helt ut av REC Silicon til 20kr per aksje til Hanwha Solutions. Med dette eier nå Hanwha 33.3% av aksjene i selskapet og er de eneste storeierne i selskapet. Markedet reagerte med å sende aksjekurs opp til 18.3kr, men en dag senere er aksjekurs på nærmere 14kr.

Jeg ser at det er flere ulike og delte meninger om hvordan dette påvirker fundamentet og fremtiden til REC Silicon. Først og fremst er det utelukkende positivt at Hanwha bekrefter 20kr som rettferdig pris for andre gang på 4 måneder. Begge gangene byr de langt over markedspris, men begge gangene har oppgangen vært kortvarig. Det som er overraskende er hvorfor markedet reagerer slikt, siden det er sjeldent at storeiere betaler over markedspris. Som oftest får de store rabatter. Vi kan se på emisjonen NEL utførte senest i går, som lo nesten 10% under markedspris. Hanwha betaler 33% og 23% over markedsprisen.

Aker Horizons er nå helt ute av REC Silicon og erstattes med Hanwha Solutions. Hva betyr dette i praksis?
For oss aksjonærer er dette helt fantastiske nyheter. Aker Horizons driver med mye forskjellig innenfor fornybart, har fått mye juling siden i fjor og har tapt store deler av markedsverdien sin. De hadde ingen spesifikk kompetanse innenfor segmentet til REC Silicon, bortsett fra nettverket deres. Aker har fokusert på flere ulike områder og har kun eid en liten bit av REC Silicon sammenlignet med eierskapet de har i sine andre selskaper. De har trengt kapital sårt og salg av REC Silicon samt Mainstream har vært løsningen deres. Så ja, takk til Aker Horizons for innsatsen deres, men dette er ingen tap for oss aksjonærer. I to år har de forrige eierne vært stille, holdt kort tett inntil brystet, vært nølende med å uttale seg, Hanwha Solutions derimot er en helt annen sak.

Her får vi eiere som er eksperter innenfor segmentet til REC Silicon. De har et stort andel av markedet på både verdensbasis og i USA. Dette er eiere med kompetanse og som har investert store beløper de siste månedene for å gjøre seg klar for den grønne fremtiden i vestlige stater. Dette er offensive eiere som deler kommunikasjon med markedet (noe de forrige eierne aldri gjorde). Senest i går fikk vi en bekreftelse av Hanwha om at ML skal gjenåpnes i 2023 og at de skal investere milliarder i den fornybare satsningen deres. De håper på støtte av politikere, ettersom de virkelig ser mulighetene med å bygge egne verdikjeder. Med inngangen til Hanwha, er den første storkunden til ML (Q-Cells) allerede sikret. I dag får vi vite dette av Chuck Sutton i REC Silicon:

"MOSES LAKE — REC Silicon is asking the city to add 163 acres to the city’s urban growth area for future potential expansion.

According to REC Silicon Vice President for FBR Sales Chuck Sutton, REC used to own the land — located immediately to the north and west of REC’s production facility on Road N Northeast — but has optioned to buy it if the company can get it into the UGA.


“It gives us the flexibility for expansion,” Sutton said.

In a letter to the Moses Lake City Council sent Monday, Sutton wrote that REC has acquired “new investors and partners seeking to build out manufacturing for the solar supply chain in the United States,” and is looking “at building co-located manufacturing sites” on REC property."

Med andre ord så vet vi nå at det er Hanwha som prøver å kjøpe nabo tomten. Vi vet også at BILL 5849 er på bordet til guvernøren i Washington og vil bli signert ila. dagen. Med andre ord; mega bull.

Men hvorfor har da aksjekurs falt fra toppen på 18.3kr (som fremdeles er langt under det Hanwha selv betalte) til 14kr i løpet av 24 timer? Fordi norske aksjonærer er en gjeng med sauer som bare følger media og trend. Det er mangel på selvstendige tanker og forskning. Mange selger seg ut kun pga. navnet Røkke uten å innse hva dette egentlig betyr for selskapet. Andre selger seg ut fordi de er traumatisert av historikken til markedsverdien eller forsøker å trade og shorte for å gi psykologisk påvirke aksjonærer som ikke vet bedre.

Det at aksjekurs handles til 14kr (nesten en hel måneds oppgang har blitt fjernet på positive nyheter) forteller veldig mye om aksjonærer i dette selskapet. Det er dessverre individer som ikke klarer å tenke lengre enn nesa. Det som er positivt, er at Hanwha er fremoverlent. De deler kommunikasjon med markedet og de legger handling bak sine ord. Vi vet at et nytt styre stemmes inn i mai og jeg antar at vi bør også få en ny CEO ila. den tid. Med andre ord vil selskapet være helt annerledes i løpet av kort tid og REC vil være klare og robuste til å takle denne nye tidsepoken de befinner seg i.

Kjære venner. Aldri selg denne aksjen til disse usle verdiene. Hanwha må følge norsk og internasjonal lovverk og har ingen mulighet til å manipulere kursen ned som flere her hevder. De har heller ingen intensjoner om å lure ut aksjonærer. Kjøper de flere aksjer, så må de gi bud på 20kr + per aksje, noe som kan bli en reell mulighet de neste månedene. Det er også stor sannsynlighet for at hovedkvartalet flyttes til USA og at børsen fjernes fra Oslo Børs og heller noteres på Nasdaq. Dette vil være ekstremt gode nyheter, fordi de er mye flinkere til å sette priser som rettferdiggjør fremtidig vekst i USA kontra Norge. Vi snakker om 40-50 milliarder i markedsverdi med ML gjenåpnet, men det store bildet er fremdeles så mye større.

Vi vet at Hanwha vil investere ytterligere milliarder. Politikken er i vår favør og vi har fått til fremgang. Vi vet at nabotomten til REC vil gå til Hanwha og vi vet også at ML 2.0 kan bli en reell mulighet for å møte etterspørselen i markedet de neste årene. Selv om aksjekurs er like jo-jo og useriøst som alltid, så bør vi REC aksjonærer feire. Ting går akkurat som de skal. Det er kun snakk om litt mer tid før tradere må begynne å trade på intervaler mellom 35 - 40kr, fremfor 15 - 17kr.

Kjipt når markedet reagerer annerledes, men jeg benyttet anledningen til å fylle på ytterligere. Jeg er ikke en sau som følger Røkke, eller norsk finansmedia (de har jo vridd dette om til å få Hanwha til å virke som tapere som gjorde kjøpet) og klarer å sette puslebitene sammen selv. Det er flere her som baisser ned nå og kommer med falske påstander eller påstander kun for å påvirke oss andre negativt. Ikke la dem påvirke deg. Se vekk fra aksjekurs og se alt selskapet er på vei til å implementere og still deg selv et spørsmål;

Vil du gå glipp av denne veksten og verdiene som blir skapt kun fordi aksjekurs er så enkelt å herje med og volatilt? Fordi vi har aksjonærer som ikke tenker lengre enn nesa og ikke vet hva de investerer i? Fordi tradere og shorts kan leke med aksjekurs og det er frustrerende? Ikke jeg. Fall 10%. til, sier nå jeg. Ingen påvirkning på meg. Mine aksjer får du ikke under 100kr.

Så hold roen. Minn deg selv på hvorfor du investerte og alltid tenk på fundamentet istedenfor å dømme et selskap basert på markedsverdi. Selg, kjøp, trade, short - det er helt opp til deg, men ikke gå glipp av et av de beste vekst casene på børsen pga. frustrasjon eller følelser.

Ønsker alle en fin dag videre! Oppdaterer tråden med mer informasjon når jeg har anledning.
drapper12
24.03.2022 kl 11:43 12201

Du har helt rett Uchi! Drittlei aksjekursen men jeg vet at ventingen blir verdt det
MySpace
24.03.2022 kl 11:52 12064

Takk for det. Jeg er like forvirret over krasjet i dag som alle andre her. Har også vurdert det slik at det må være Røkke-effekt og frykt for at Koreanerene skal finne på noe tull ovenfor resten av aksjonærene, og håper og tror på snarlig rebound. I hverfall hvis det kommer flere gode og mer håndfaste nyheter snart. Det jeg frykter er at kursen holdes nede i lang tid, til tross for gode nyheter. Noe som ikke virker logisk, men som vi gang på gang ser skje. Seks måneder fra nå kan Hanwha komme med skambud til aksjonærene, lovlig. Hvis jeg tolker reglene for bud riktig.
FMI
24.03.2022 kl 11:56 11978

Jeg tror det er mer enn bare folk som kaster kortene - tipper Voleon har vært veldig aktive og er spent på shortbeholdningen fra i dag og i går. Jeg har også fylt på idag på 14-tallet, en mulighet jeg ikke hadde noe som helst tro ville komme igjen. Men jeg forstår godt de som nå sitter og venter på om den faller ytterligere før de kjøper, momentet nedover har jo vært absolutt massivt idag.

Det er kanskje noen av superbull-scenarioene hvor REC er en aktør som går inn i JV på wafer, batteri etc. nå er ute av spill - hvorfor skulle Hanwha bruke REC til det når de kan bruke sine andre selskap? Men at REC blir hoffleverandør til solar i USA er rimelig banket og klart nå, og det blir det mye penger av.
mohitas
24.03.2022 kl 12:11 11812

Ett poeng er jo at det er REC som har søkt om større område rundt REC. Ikke hanwha, det vil jo bety at REC endten videreselger området, har egne planer eller ønsker å leie ut. Uansett er det penger å hente på å øke området for REC. Ellers er jeg enig med deg uchi. Dette er kjempenyheter og skjønner ikke hvorfor vi faller,. Er nok Røkke effekten som slår inn. Men det er jo sinnsykt bra at største eier av Recsi har både kapital, erfaring og vilje til å løfte Recsi til nye høyder. Ser tydeligvis ikke hva de andre ser siden vi er på rødt idag.
Solliar
24.03.2022 kl 12:15 11872

At Rec blir hoffleverandør til Solar i Usa er en skikkelig bull melding. I tillegg ser vi at det kan være snakk om Ml 2 fremover. At da markedet er mer opptatt av shorting, traiding og finne stopploss har jeg sjelden sett på oslo børs . Dett burde gått motsatt altså klart oppover.

Handlingen i dag skurrer veldig.
Redigert 24.03.2022 kl 12:18 Du må logge inn for å svare
tml90
24.03.2022 kl 12:28 11673

Som andre har påpekt er det heldigvis ikke slik at man bare kan selge ting ekstremt billig til seg selv for å godgjøre et selskap. Det finnes lover og regler som skal sørge for at nettopp den ting ikke skjer. Anti-trust. :)

Dette er ren FUD som slår ut i kursen. Bare å puste med magen og enten benytte seg av rabatten, eller så får man logge av nordnet noen dager.
omac
24.03.2022 kl 12:32 11593

Korrekt, jeg fyllte på i dag. Skulle helst ikke sett vi gikk hit men siden det skjedde får jeg gjøre det om til noe positivt

Köper med båda händerna för lånade pengar på dessa nivåer. Ge det lite tid så är vi på 17+ igen.
Caset är betydligt starkare idag än vad har varit tidigare.

Jag är bara orolig för juridiska detaljer kring uppköpet som är negativa för småsparare men även om så är fallet är en REC silicon aktie värd mer än 15NOK
Solerbra
24.03.2022 kl 12:56 11373

All Rec-fokus i media er på selger AKH/Røkke, hvor smart han er og hvor mye han har tjent på tramsaksjonen. Det reflekteres ikke mye over hva eierskifte betyr for selskapet.
Todareistodo
24.03.2022 kl 13:00 11302

For. En. Panikk...

Og, takk for innlegg Uchi, godt å se at du også beholder roen.

Vi vet mer og mer, vi har fått en majoritetseier fra aller mest solide hylle og fundamentet ser bare bedre og bedre ut. Kan vanskelig se dette annerledes enn at man er redd for det ukjente, selv om soliditeten er aldri så stor.

De tålmodige vil bli belønnet, IKKE hopp av turen nå som det straks tar av og ventetiden er over
Todareistodo
24.03.2022 kl 13:05 11211

.. og til dere som har solgt, håper jeg dere kjenner besøkelsestiden og kommer dere inn igjen nå!

I dag signeres støtten på delstatsnivå, så ingen garanti for at det ikke kan ta av allerede i morgen på konkrete nyheter. Rec synker ikke, Rec skal utvide, jf dagens nyhet

Alla som tagit rygg på Rökke säljer då de tror att caset är över. De flesta människor är inte medvetna om vad Hanwha/Qcells gör eller vad de kan åstadkomma.

Vet amerikanska investerare att de kan köpa in sig i REC silicon till under 20NOK. Om jag hade varit bosatt i Moses Lake hade jag velat köpa
Stabukk
24.03.2022 kl 13:27 10962

Er 2,76 prosent i minus og håpar det er litt fleire enn berre meg som tar sjansen på å bli sittande. Men eg skulle gjerne visst om Hanwha pliktar å gi frivillig bud eller ikkje.
turningpoint
24.03.2022 kl 13:31 10910

Vi har nå et mer el mindre sørkoreansk eid selskap på Oslo børs. Antagelig ser vi store endringer i selskapet i løpet av to tre neste måneder. Spørsmålet er om vi får med oss melding av ML åpning i denne selskapsformen.. Det blir vel avklart før sommeren. At vi er på 15 kr igjen kan utifra et optimistisk syn være en ny bunn..
Uchi
24.03.2022 kl 13:33 10878

Hanwha er ikke pliktig til å gi noen bud, med mindre de ikke kjøper mer aksjer. Hadde de hadd tilbudsplikt, så hadde det stått på børsmeldingen i går.

Men det vil ikke overraske meg om Hanwha bestemmer seg for å by mer, spesielt hvis markedsverdien fortsetter å være jo-jo og kraftig underpriset. De gjør jo et kupp her. 3 milliarder kroner for å bli største eier av REC og få tilgang til ML og Butte? Absolutt ingenting. Det å bygge eget ML fabrikk for dem hadde kostet dem flere ganger mer.

Jeg håper at vi blir flyttet fra Oslo Børs til Nasdaq. Da blir det helt annerledes markedsverdi. Synd for landet, men tiden er her for at REC skal gå fra å være et norskt selskap til et internasjonal selskap.
manman01
24.03.2022 kl 13:37 10857

Tak for at dele dine tanker Uchi. Altid en fornøjelse at læse.

Sætter pris på arbejdet (:
Storebror
24.03.2022 kl 13:44 10798

Helt enig Uchi! Blir for mange amatører som kaster korta pga kunnskapsmangel. Det er det i US også, men der er det så mange flere aksjonærer og mer handel, så det vil ikke gjøre i nærheten like store utslag.
Føre var
24.03.2022 kl 13:59 10596

Hanwha betalte 20,-kroner aksjen i går, 25% avslag i dag, tror dere noen i deres sfære kjøper mer i dag:)

Det er vel bare i RECSI at noe slikt er mulig. Egentlig skulle det vært marsipankake og hornmusikk både i går og i dag, men av en eller annen grunn blir dette snudd til "Negative waves". Bra at ikke tiden står stille slik at vi etterhvert får litt nyheter om hva som skjer fremover. Ingen bruker vel 3 milliarder uten å ha en god avkastningsplan. Går det bra med selskapet så drypper/renner det alltid på aksjonærene. Vi andre har jo 70 - sytti prosent ennå med full kontroll.
Hvordan er forresten forholdet Søre Korea - Kina...? Tenkte da på Yulin posten. Noe håp om mer blå himmel der...? Er fortsatt strerk i troen selv om det knaker litt i sømmene i dag og tror vi er i 30 før året er omme... Ha en fin - fin aften :)
Stabukk
24.03.2022 kl 14:10 10415

Takk for svar, uchi.
Går ut frå at dei fleste større Korea-selskap har private småaksjonærar, men andre veit sikkert meir om det. Hanwha ser tydeleg for seg at Rec blir «god butikk», så ikkje usannsynlig at dei vil ha større eigarandel og ta ut utbytte om to-tre år.
Føre var
24.03.2022 kl 14:16 10328

Ja, kanskje det er noen som har bomma litt i dag, hvem vet. Make American solar Great again, kanske Warren B er litt interessert. Når Hanwha betalte 20,- så tror jeg det finnes andre som vil betale mer.

“Our commitment to the U.S. is more serious than ever before,” said Justin Lee, CEO of Q CELLS. “We plan to make investments to secure capabilities across the entire solar supply chain, with the goal of supplying our partners with ‘Made in America’ products that will help the U.S. regain its leadership in clean energy solutions.”


“We imagine a Moses Lake factory brought back to life with local workers clocking in and operating the plant,” said a Hanwha spokesperson in a press release. “Together with our module factory in Georgia and new planned investments, we will fulfill our pledge to create quality clean energy manufacturing jobs across the United States.”

https://www.solarpowerworldonline.com/2022/03/hanwha-becomes-largest-shareholder-in-rec-silicon-and-will-reopen-moses-lake-factory-in-2023/
Redigert 24.03.2022 kl 14:33 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
24.03.2022 kl 14:17 10308

Flott skrevet. Vi skal bli dyre å kjøpe ut vi 😉

Kanskje kunne vi klare å danne en gruppe småinvetorer som sitter på til sammen 10.1% av aksjene ?? He he da skulle de fått betale godt for de prosentene 👍🤣
Nsxnsx
24.03.2022 kl 14:21 10229

42 millioner aksjer til pris 500,- for stykket blir jo noen kroner for oss å dele 🤣🤣
Jvs
24.03.2022 kl 14:26 10127

Hei alle sammen! Jeg har ikke særlig peiling men spør dere her siden dere veit en god del mer en meg.

Jeg har aksjer via ask konto og har hatt det siden feb. 2021. Hva skjer om de vil overføre fra oslo til nasdac, jeg har per i dag ikke utenlandhanel i aksjer .

Håper på et hyggelig svar fra de som kan.
Solerbra
24.03.2022 kl 14:26 10115

Tror i det minste vi kan være rimelig trygge på at Hanwha ikke opererer med avkastningskrav på minus 25% når de gjør sine investeringsbeslutninger. Og i motsetning til de som nå leker seg med aksjen på Oslo kasino-børs, så VET de hvilke planer de har. De bestemmer faktisk selv hva som skal skje framover.

"Hanwha stated in its announcement that once SEMA is passed, the company “will implement a multi-phase, multi-billion-dollar expansion across the full solar energy supply chain”.

https://pv-magazine-usa.com/2022/03/23/hanwha-commits-to-us-manufacturing-across-the-supply-chain/Større grunn til å kjøpe Rec i dag enn i går, ugqggh:)
tml90
24.03.2022 kl 14:58 9753

Dette er helt uproblematisk. Du har lov til å beholde aksjer kjøpt på ASK selv om det slulle være endringer som gjør at de ikke lenger tilfredstiller kravene for ASK-kontoer. Et eksempel på dette er jo at Recsi havner utenfor EØS. Du vil ikke kunne handle ny aksjer på kontoen om dette skulle skje dog. Nye aksjer må da handles på Zero/AF-konto/lignende. Du vil kunne fortsette å motta utbytte og aksjen vil skattemessig fortsatt ha ASK-regler. (Beskatning på gevinst i etterkant av salg)

Sjekket dette selv for en stund tilbake.
Jvs
24.03.2022 kl 15:07 9575

Mener du at om de blir tatt av oslo så blir jeg automatisk med over til nasdaq
BørsMR
24.03.2022 kl 15:35 9334

Tusen takk uchi! Å lese dine tanker gjør alltid godt. Gikk 100 % all inn i rec i dag etter jeg leste søknaden om utvidelse. Dette er så bull man får det. Folk selger i panikk av stengt fabrikk mens de søker om større areal 😂 jeg lurer på 1 ting, om kursen snur opp forbi både 20 og 30, har de fortsatt lov til å komme med bud på 20? Eller må man forholde seg til kurs? Vet man kan avslå bud men ser litt negativt på et bud på 20 kr om man endelig kommer seg forbi kneika.
Minitrader
24.03.2022 kl 15:47 9192

Jeg har forstått det slik at dersom RECSI tas av OB og starter i nasdaq, må man selv sørge for å overføre/kjøpe nye poster der. Veldig synd om det er slik og muligens gå glipp av potensiell oppside hvis man ikke er der fra dag 1. Håper jeg tar feil.

Uansett, takk for bidraget, Uchi-san!
Jvs
24.03.2022 kl 15:55 9136

Ok takk for svarene deres. Og takk til alle som bidrar med nyheter, all inn var det eneste som gjalt for meg i rec, og det ser bra ut.
Stabukk
24.03.2022 kl 16:04 9033

Takkar også Uchi, først og fremst for optimismen! Den trengst det mykje av på dagar som denne. Vi veit no sikkert at ML blir gjenåpna, men Hanwha-kontrollerte Rec skal då selja ein stor del av produksjonen til «seg sjølv», ein Hanwha-eigd solpanelfabrikk i staten Georgia. Til kva pris? Ein pris som gir Rec liten margin, slik at Hanwha/Q-Cells kan ta ut det meste av profitten? Håpar likevel at Hanwha ikkje gløymer si noverande «gullgruve» Butte. Med utviding i år og reforhandla avtalar kan den gje eit kraftig margin-hopp alt i 2023. Dagens kursfall viser likevel at «markedet» har forstått noko som verken eg, Uchi eller andre her på forumet har forstått. Det er litt skummelt. Håpar i første runde at vi kjem tilbake på kurs 20 i løpet av året.

GS og styret i RECSI kan ikke krenke aksjonærenes vinningsformål, noe som innebærer at RECSI ikke kan selge råvarer til Hanwha for småpenger. For at Hanwha skal kunne gjøre det, må de ha fullstendig kontroll på RECSI.
Redigert 24.03.2022 kl 16:19 Du må logge inn for å svare
FMI
24.03.2022 kl 16:32 8765

Det handler vel mer om at Hanwha/QCells sikrer seg råvaren de trenger, i den reneste formen de kan få - det er gull verdt for dem.
Mr_Frightened
24.03.2022 kl 16:39 8705

Ja i dag har vært et eventyr:) Hvis HS kommer med ønske om å utvide til ML2.0, som da er tiltenkt batteri, så kan de vel få produksjonen til dagens fabrikk, men selvfølgelig til en edruelig pris (sett med REC øyne).