REC Silicon: Veien til gjenåpning er bekreftet med Hanwha

Slettet bruker
RECSI 24.03.2022 kl 11:36 27542

Hei,

I går fikk vi store nyheter, Aker Horizons selger seg helt ut av REC Silicon til 20kr per aksje til Hanwha Solutions. Med dette eier nå Hanwha 33.3% av aksjene i selskapet og er de eneste storeierne i selskapet. Markedet reagerte med å sende aksjekurs opp til 18.3kr, men en dag senere er aksjekurs på nærmere 14kr.

Jeg ser at det er flere ulike og delte meninger om hvordan dette påvirker fundamentet og fremtiden til REC Silicon. Først og fremst er det utelukkende positivt at Hanwha bekrefter 20kr som rettferdig pris for andre gang på 4 måneder. Begge gangene byr de langt over markedspris, men begge gangene har oppgangen vært kortvarig. Det som er overraskende er hvorfor markedet reagerer slikt, siden det er sjeldent at storeiere betaler over markedspris. Som oftest får de store rabatter. Vi kan se på emisjonen NEL utførte senest i går, som lo nesten 10% under markedspris. Hanwha betaler 33% og 23% over markedsprisen.

Aker Horizons er nå helt ute av REC Silicon og erstattes med Hanwha Solutions. Hva betyr dette i praksis?
For oss aksjonærer er dette helt fantastiske nyheter. Aker Horizons driver med mye forskjellig innenfor fornybart, har fått mye juling siden i fjor og har tapt store deler av markedsverdien sin. De hadde ingen spesifikk kompetanse innenfor segmentet til REC Silicon, bortsett fra nettverket deres. Aker har fokusert på flere ulike områder og har kun eid en liten bit av REC Silicon sammenlignet med eierskapet de har i sine andre selskaper. De har trengt kapital sårt og salg av REC Silicon samt Mainstream har vært løsningen deres. Så ja, takk til Aker Horizons for innsatsen deres, men dette er ingen tap for oss aksjonærer. I to år har de forrige eierne vært stille, holdt kort tett inntil brystet, vært nølende med å uttale seg, Hanwha Solutions derimot er en helt annen sak.

Her får vi eiere som er eksperter innenfor segmentet til REC Silicon. De har et stort andel av markedet på både verdensbasis og i USA. Dette er eiere med kompetanse og som har investert store beløper de siste månedene for å gjøre seg klar for den grønne fremtiden i vestlige stater. Dette er offensive eiere som deler kommunikasjon med markedet (noe de forrige eierne aldri gjorde). Senest i går fikk vi en bekreftelse av Hanwha om at ML skal gjenåpnes i 2023 og at de skal investere milliarder i den fornybare satsningen deres. De håper på støtte av politikere, ettersom de virkelig ser mulighetene med å bygge egne verdikjeder. Med inngangen til Hanwha, er den første storkunden til ML (Q-Cells) allerede sikret. I dag får vi vite dette av Chuck Sutton i REC Silicon:

"MOSES LAKE — REC Silicon is asking the city to add 163 acres to the city’s urban growth area for future potential expansion.

According to REC Silicon Vice President for FBR Sales Chuck Sutton, REC used to own the land — located immediately to the north and west of REC’s production facility on Road N Northeast — but has optioned to buy it if the company can get it into the UGA.


“It gives us the flexibility for expansion,” Sutton said.

In a letter to the Moses Lake City Council sent Monday, Sutton wrote that REC has acquired “new investors and partners seeking to build out manufacturing for the solar supply chain in the United States,” and is looking “at building co-located manufacturing sites” on REC property."

Med andre ord så vet vi nå at det er Hanwha som prøver å kjøpe nabo tomten. Vi vet også at BILL 5849 er på bordet til guvernøren i Washington og vil bli signert ila. dagen. Med andre ord; mega bull.

Men hvorfor har da aksjekurs falt fra toppen på 18.3kr (som fremdeles er langt under det Hanwha selv betalte) til 14kr i løpet av 24 timer? Fordi norske aksjonærer er en gjeng med sauer som bare følger media og trend. Det er mangel på selvstendige tanker og forskning. Mange selger seg ut kun pga. navnet Røkke uten å innse hva dette egentlig betyr for selskapet. Andre selger seg ut fordi de er traumatisert av historikken til markedsverdien eller forsøker å trade og shorte for å gi psykologisk påvirke aksjonærer som ikke vet bedre.

Det at aksjekurs handles til 14kr (nesten en hel måneds oppgang har blitt fjernet på positive nyheter) forteller veldig mye om aksjonærer i dette selskapet. Det er dessverre individer som ikke klarer å tenke lengre enn nesa. Det som er positivt, er at Hanwha er fremoverlent. De deler kommunikasjon med markedet og de legger handling bak sine ord. Vi vet at et nytt styre stemmes inn i mai og jeg antar at vi bør også få en ny CEO ila. den tid. Med andre ord vil selskapet være helt annerledes i løpet av kort tid og REC vil være klare og robuste til å takle denne nye tidsepoken de befinner seg i.

Kjære venner. Aldri selg denne aksjen til disse usle verdiene. Hanwha må følge norsk og internasjonal lovverk og har ingen mulighet til å manipulere kursen ned som flere her hevder. De har heller ingen intensjoner om å lure ut aksjonærer. Kjøper de flere aksjer, så må de gi bud på 20kr + per aksje, noe som kan bli en reell mulighet de neste månedene. Det er også stor sannsynlighet for at hovedkvartalet flyttes til USA og at børsen fjernes fra Oslo Børs og heller noteres på Nasdaq. Dette vil være ekstremt gode nyheter, fordi de er mye flinkere til å sette priser som rettferdiggjør fremtidig vekst i USA kontra Norge. Vi snakker om 40-50 milliarder i markedsverdi med ML gjenåpnet, men det store bildet er fremdeles så mye større.

Vi vet at Hanwha vil investere ytterligere milliarder. Politikken er i vår favør og vi har fått til fremgang. Vi vet at nabotomten til REC vil gå til Hanwha og vi vet også at ML 2.0 kan bli en reell mulighet for å møte etterspørselen i markedet de neste årene. Selv om aksjekurs er like jo-jo og useriøst som alltid, så bør vi REC aksjonærer feire. Ting går akkurat som de skal. Det er kun snakk om litt mer tid før tradere må begynne å trade på intervaler mellom 35 - 40kr, fremfor 15 - 17kr.

Kjipt når markedet reagerer annerledes, men jeg benyttet anledningen til å fylle på ytterligere. Jeg er ikke en sau som følger Røkke, eller norsk finansmedia (de har jo vridd dette om til å få Hanwha til å virke som tapere som gjorde kjøpet) og klarer å sette puslebitene sammen selv. Det er flere her som baisser ned nå og kommer med falske påstander eller påstander kun for å påvirke oss andre negativt. Ikke la dem påvirke deg. Se vekk fra aksjekurs og se alt selskapet er på vei til å implementere og still deg selv et spørsmål;

Vil du gå glipp av denne veksten og verdiene som blir skapt kun fordi aksjekurs er så enkelt å herje med og volatilt? Fordi vi har aksjonærer som ikke tenker lengre enn nesa og ikke vet hva de investerer i? Fordi tradere og shorts kan leke med aksjekurs og det er frustrerende? Ikke jeg. Fall 10%. til, sier nå jeg. Ingen påvirkning på meg. Mine aksjer får du ikke under 100kr.

Så hold roen. Minn deg selv på hvorfor du investerte og alltid tenk på fundamentet istedenfor å dømme et selskap basert på markedsverdi. Selg, kjøp, trade, short - det er helt opp til deg, men ikke gå glipp av et av de beste vekst casene på børsen pga. frustrasjon eller følelser.

Ønsker alle en fin dag videre! Oppdaterer tråden med mer informasjon når jeg har anledning.
Slettet bruker
16.04.2022 kl 21:41 5055

Klart at elbil er en "hype". Snart har vi et kjøretøy der hele chassie er en solcelle, vann på tanken, og som drives av en brenselscelle/hydrogen. Fortsatt god påske. 😎

Hm Hm. (Mulig nødvendig med et lite batteri i tillegg :-) )
Slettet bruker
16.04.2022 kl 21:46 5020

(Men Sjakalen - jeg tror ikke «elbil» er en hype som kommer til å gå over med det første, bare så det er sagt 😉)
Slettet bruker
16.04.2022 kl 21:46 5016

Jeg er sikker på at de klarer å starte opp ML uten hjelp fra Korea. Og, når det gjelder forskuddsbetaling var dette utsagn knyttet til eventuelle kunder før Hanwha kom på banen, så her er alt åpent. REC besitter så mye cash at de ikke trenger forskuddsbetaling for å starte opp. Dette er en kjempefordel, også for kunder innen batterisegmentet som er i oppstartsfasen. At REC skulle be om forskuddsbetaling for leveranser av poly til Hanwha er vel lite trolig, for å si det slik. Dette er starten på en eventyrlig reise.....
Redigert 16.04.2022 kl 21:49 Du må logge inn for å svare
Stabukk
16.04.2022 kl 22:27 4880

Nei, forhåndsbetaling frå Hanwha/Q-Cells blir nok ikkje forlangt. For anode-selskap er det meir aktuelt, for å forsikra seg om at kunden er seriøs og vil bli fast.
Uansett, er like stor optimist som KAWAS, ut frå framdrift og offensiv og ryddig måte å informera på frå Hanwha.
Samtidig er Washington state og kommunen veldig «på hogget» for å få etablert komplett solarkjede med Rec som råvareleverandør.
Slettet bruker
16.04.2022 kl 23:25 4701

Det blir nok flere ben å stå på. Stillingsannonse Group14 Moses Lake i dag.

Group14 Technologies
Research Associate I
Moses Lake, WA
The Research Associate will be responsible for operating and maintaining equipment in the R&D laboratory developing lithium-silicon battery materials. This position will play a support role in laboratory activities related to materials development and characterization. The Research Associate will contribute to best practices in the R&D laboratory. Must be comfortable within a fast-paced, constantly changing work environment.
$41K - $77K
Slettet bruker
17.04.2022 kl 07:25 4348

Ja – og derfor gir de tøvete innspillene til Bybonden null mening. .... Det er jo nettopp er i forbindelse med disse problemstillingen at RECSI er interessant for batteriprodusentene – og det er også grunnen til hvorfor det de siste årene er blitt kjørt pilotprosjekter på dette.
Slettet bruker
17.04.2022 kl 10:02 3955

Det stemmer nok. Estimat på ett år var på den tiden situasjonen rundt ML var veldig uklar. Nå har REC hatt en solid plan for oppstart og friske midler i kassen. Vi skal ikke se vekk fra at de har laget en god plan for oppstart, og i tillegg utført en del nødvendig "vedlikehold" for å få en jump start.
Slettet bruker
17.04.2022 kl 11:20 3738

MorganKane skrev Innlegget er slettet

https://no.pinterest.com/pin/16747829852566227/
Redigert 17.04.2022 kl 11:21 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.04.2022 kl 11:58 3624

US start-up develops polymer-based batteries for stationary storage

Each power string measures 2.2 m x 0.8 m x 3.4 m and weighs 1,590 kg. Its nominal voltage is 528 V and the voltage range is 158 V to 972 V. The manufacturer ensures continuous operation at temperatures between -40 C and 50 C with minimal capacity loss. The battery contains no lithium, cobalt or lead and, according to PolyJoule, it is from abundantly available raw materials with no rare earth elements.

https://www.pv-magazine.com/2022/04/14/us-start-up-develops-polymer-based-batteries-for-stationary-storage/


Hva er polymerer?

En typisk polymer består av en samling av kjeder av mange ulike lengder. De fleste vanlige polymerer har et «skjelett» basert på karbon som lett danner kovalente karbon-karbonbindiger.
Andre grunnstoffer kan også danne polymerer. Blant disse finner vi silisium kombinert med oksygen (disse polymerene, som kalles silikoner, brukes mye i dagliglivet)

https://www.naturfag.no/artikkel/vis.html?tid=810446


Slettet bruker
18.04.2022 kl 09:55 2798

Flere som fikk med seg posten som REC la ut på LinkedIn idag vedrørendende BMTC?

Det var for noen år siden snakk om et militært samarbeid rundt silisium anoder, men så ble det stilt en stund. Mulig andre har fått det med seg, men det signaliserer jo hvertfall at ting er på gang og at REC har fulgt opp muligheter gjennom flere år, til tross for litt lite nyheter.
Slettet bruker
18.04.2022 kl 10:15 2696

Link?
Slettet bruker
18.04.2022 kl 10:34 2587

Takker. Den dukket opp øverst i feeden, såg desverre ikke datoen.
Stabukk
18.04.2022 kl 10:53 2492

Kontraktar med USA sitt forsvar er i så fall info som er meldepliktig. Rec har sjeldan komme med nyhetar utanom det som er meldepliktig.
Med nytt styre vil selskapet kanskje sjå verdien av ein meir offensiv informasjons-strategi? håpar i alle fall det.
Kanskje ved å tilsette ein person med ansvar for dette, eller gjennom ny CEO. Trur vi vil sjå endringar her, i tråd med Hanwha sin måte å informera på.
Slettet bruker
18.04.2022 kl 12:06 2248

På forrige kvartalsrapport ble det spurt om militært samarbeid.
Da svarte de at de ikke har hatt eller har planer om et militært samarbeid, men at de i mange år har hatt en dialog med det amerikanske militære for å bistå med råd og veiledning.
MorganKane
23.04.2022 kl 15:18 1232

Hehe,

Det eneste jeg sa var at du var en struts som burde putte hodet i jorda hvis du istedenfor å kommentere mitt innlegg (som du fortsatt ikke har gjort) hele tiden gjentok det derre åttitallsgreiene med at det ikke er nok kobolt etc i verden hvis man skal elektrifisere hele bilparken. Som jeg prøvde å fortelle deg (uten at det gikk inn tydeligvis); kobolt etc ikke blir brukt, eventuelt nesten ikke brukt, lenger. Og utviklingen går rivende raskt videre.

Du er en jovial type bybonden. Ikke la dumme gjentagelser ødelegge det.

Edit: åttitallet er en mulig overdrivelse. Men poenget med å nevne det er at dette har man hørt av skeptikerne siden åttitallet. Men alle som har greie på ting vet at ting må utvikle seg parallelt mens det blir til. Mens markedet vokser. Det har skjedd en helt ekstremt rivende utvikling på batterifronten de siste 20 årene. Og det vil åpenbart fortsette (ref Group14 og Silablsnt flere).
Redigert 23.04.2022 kl 15:32 Du må logge inn for å svare