RECSI – hva vet vi og hva skjer videre?

Sa2ri
RECSI 24.03.2022 kl 21:31 198911

Etter at RECSI annonserte at Hanwha Solutions (HS), sammen med Hanwha Corporation (HC) skal kjøpe AKH sin aksjepost (70.104.276 aksjer) vil disse to selskapene (HS/HC) sitte med 140.208.552 aksjer. Selskapet har totalt 420,625,659 aksjer etter siste kapitalutvidelse (19. januar 2022). Godkjenningen fra myndighetene i USA er kun en proforma sak slik det var sist gang.

Mange trodde, meg inkludert, at denne transaksjonen resulterte i at HS/HC fikk negativ kontroll og at dette derfor utløste buplikt (meldingen fra TDN/Oslo Børs var ikke helt krystallklar kan man trygt si) – det gjorde det ikke da HS/HC mangler 1 fattig aksje på et slikt scenarie (budplikt). Dårlig av meg å ikke sjekke dette spesielt, noe jeg burde ha gjort når RECSI gjorde den rettede emisjonen mot HS i slutten av 2021. Dette er en av grunnene til at markedet ikke tar bølgen og kjøper aksjer med begge hender pga. denne transaksjonen.

Så er det en del andre faktorer – kjente og bekreftede, men også «kjente» og ikke bekreftede – som (potensielt kan) påvirker veien videre. En del av disse ser det ikke ut til at markedet ønsker å forholde seg til, eller ikke mener at vil bli en realitet. Hva er det så vi vet som er bekreftet, og hva er det vi «vet» (har gravd frem) som ikke er bekreftet, men som har stor sannsynlighet og/eller mulig påvirkning på kursen dersom (når) de blir en realitet?

At HS/HC har en plan med sin investering, er nok alle enige i – de kjøper ikke aksjer for ca. 350 MUSD uten å ha en plan. Hva denne planen er – se det er det litt verre å vite/si så mye om. Litt har vi fått vite via prosessen knyttet til SB 5849, og da spesielt i forbindelse med de høringene som er holdt. Representanten for DOC var eksempelvis ganske klar på at de «jobbet med en konkret sak og da etableringen av en større panelprodusent». Som en del av dette er det argumentert at det vil bli etablert 1500 nye jobber, og ca.5000 nye indirekte jobber i Moses Lake området. Dette er også langt på vei bekreftet av lokale aktører/myndigheter, og har der fått kallenavnet «Project Riser».

«Hannover said the new legislation would benefit “Project Riser,” the code name for a major new investment officials with the Port and the Grant County Economic Development Council have been focusing on for the last few months. While he gave no details on “Project Riser,” in an email to the Columbia Basin Herald, Hannover did refer to it as “a new solar manufacturing facility.”»

https://columbiabasinherald.com/news/2022/mar/23/bill-passage-sets-stage-local-silicon-manufacturin/

Hva «Project Riser» inneholder rent konkret kan man bare spekulere i akkurat nå. HS er derimot (etter min mening) en av aktørene, en annen kan være Group14. Hvorvidt det settes opp et JV som en del av dette, og da med enda flere aktører, se det kan også være en mulighet. Tiden vil vise hva dette blir og hvordan det vil påvirke RECSI, men at det underbygger caset er det liten tvil om. Dette er ikke et ML2 (tror jeg) som enkelte spekulerer i.

Minner i denne forbindelse om det som er gravd frem vedrørende REC sine planer for ekspansjon (på agendaen i Moses Lake sitt kommunestyre) som vi i dag fikk bekreftet av lokalavisen:

«In a letter to the Moses Lake City Council sent Monday, Sutton wrote that REC has acquired “new investors and partners seeking to build out manufacturing for the solar supply chain in the United States,” and is looking “at building co-located manufacturing sites” on REC property.»

https://columbiabasinherald.com/news/2022/mar/24/rec-asks-annexation/

Litt merkelig at selskapet selv ikke har kommentert noe av dette til markedet, spesielt på siste kvartalspresentasjon. At de har planer om å bruke tomten de eide tidligere når de nå ser ut til å kjøpe denne tilbake for å ekspandere, er svært interessant og med all sannsynlighet en del av «Project Riser».

HS sin «plan» har derimot lenge vært kjent og kommunisert til markedet – de ønsker å starte ML raskt i form av en «jump start». Hvorvidt det har vært uenighet internt i styret i RECSI vedrørende timingen på dette (oppstart av ML) er en hypotese som kan se ut til å underbygge at HS kjøpte AKH sin aksjepost og med det tar større kontroll på denne prosessen.

At SB 5849 ble vedtatt og lå til signering er en annen faktor da dette gir forutsigbarhet for de som skal investere i området. Denne er nå signert og blir lov fra og med 1. juli 2022 (https://app.leg.wa.gov/billsummary?BillNumber=5849&Year=2021&Initiative=false). At ML blir startet opp igjen ser det nå ut til å være liten tvil om – hvilket omfang er det litt mer problematisk å anslå, men 50% kan være den mest sannsynlige basert på SB 5849 og uten SEMA på plass.

SEMA er derimot «i bevegelse» igjen og da mye på grunn av krigen i Ukraina. Denne delen av BBB vil med all sannsynlighet bli vedtatt og iverksatt i løpet av våren. Med denne vil RECSI og HS ha grunnlag for ytterligere investeringer for å etablere en solarkjede i USA:
https://www.hanwhasolutions.com/ko/cs/news/view?idx=636&ref=%2Fko%2Fcs%2Fnews%2Flist

Etter at SB 5849 nå er signert kan det ramle inn meldinger om både det ene og det andre – hvilken dag som helst. Det første som med all sannsynlighet kommer er melding om EGF. Hvorfor det er så viktig for HS å velge nytt syre før ordinær GF er noe man også kan spekulere i da det ikke er så lenge til GF (11. mai). Jeg tipper det vil komme positive meldinger ganske raskt etter EGF, og da med all sannsynlighet melding om ny og permanent CEO, samt åpning av ML.

Dette innlegget ble lengre enn først tenkt, men det kan godt hende jeg også har glemt en masse – fyll derfor gjerne på dersom du/dere har mer å komme med som kan være nyttig å samle i denne tråden. Håper vi kan holde oss til saken og ikke utvide også denne tråden til personangrep og annet usaklig tull.
Redigert 20.09.2023 kl 07:13 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.04.2022 kl 10:04 10435

Godt observert! :D Dæven, spekulering er nesten gøyere enn å sitte med fasiten!
Slettet bruker
26.04.2022 kl 10:43 10384

Det blir enda mer gøy hvis det viser seg å bli fasiten ;-)
Slettet bruker
26.04.2022 kl 10:50 10316

"..............A mass production site will be selected in the first quarter of 2022."
Vi er ferdig med 1. kvartal, så valget er i prinsippet tatt .... burde det ikke komme informasjon om dette når som helst da?
omac
26.04.2022 kl 10:52 10310

Det har vel som vanlig med alt innen fornybart i junaiten blitt utsatt og utsatt.....
DjTao
26.04.2022 kl 10:56 10294

I dette intervjuet som ble gjort for 4 dager siden snakker CEO i SILA om batterier til bruk i flyindustrien for kortere distanser

https://www.youtube.com/watch?v=yhbKdsegqnE
Sa2ri
26.04.2022 kl 11:14 10197

"Selected" er en ting - det formelle kjøpet noe annet. Det kan godt hende dette er nabotomten til REC, men jeg tror da i samarbeid med flere. Når det er sagt så har jo REC selv bekreftet at det er 2-3 batteriprodusenter som driver testing og jobber sammen med dem, og denne aktøren kan være en av disse. Dette passer også godt inn i Project Riser.
Onmyway
26.04.2022 kl 11:37 10164

Det er alltid gøy å kikke innom de gamle trådene, f.eks:

Zorin
27.08.2020 kl 10:08
Er kursen på 16 kroner innen tre år skal jeg gå på hendene opp Karl Johan.
Sa2ri
27.04.2022 kl 06:32 9822

"Bipartisan lawmakers meet on climate, energy

Sen. Joe Manchin (D-W.Va.), the Senate’s key swing vote, met with lawmakers from across the ideological spectrum Monday evening as part of a new push for bipartisan climate change legislation.

Manchin spokesperson Sam Runyon told The Hill via email that the meeting was “an effort to gauge bipartisan interest in a path forward that addressed our nation’s climate and energy security needs head on.”

The latest: Manchin on Tuesday appeared to say that the push doesn’t mean that climate change provisions will come out of a Democrat-only reconciliation measure that lawmakers are negotiating.

“No, no, no….people we’re talking to are as concerned about having reliable energy as they are about making sure that we do it better than anyone does it in the world, so climate’s gong to be a big factor,” Manchin said when asked if the effort means that climate should come out of reconciliation.

But he also said “he knows on energy that I’m working with a group trying to find a bipartisan way that we want to move forward,” referring to Senate Majority Leader Chuck Schumer (D-N.Y.).

More info on the meeting: Monday’s meeting was first reported by NBC News, which said that Manchin organized the meeting alongside Sen. Lisa Murkowski (R-Alaska) organized the meeting.

Murkowski spokesperson Hannah Ray described the meeting as “a high-level discussion on energy and climate” in an email to The Hill.

So who all was there? A source familiar confirmed to The Hill that the other attendees were:

Rep. Ro Khanna (D-Calif)
Sen. Kevin Cramer (R-N.D.)
Sen. Brian Schatz (D-Hawaii)
Sen. Tom Carper (D-Del.)
Sen. Mark Warner (D-Va.)
Sen. Mark Kelly (D-Ariz.)
Sen. John Hickenlooper (D-Colo.)

The source said that there have been other Republicans involved.

Additional takes:

Khanna told The Hill in a statement that “passing a bold climate bill is my highest priority” and that he was “pleased to participate with colleagues on finding a way forward,”

A spokesperson for Cramer directed The Hill to the senator’s comment to Politico that Manchin is “genuinely interested in seeing what’s possible” and that Cramer shares the goal of “America leading with innovation”"

https://thehill.com/policy/energy-environment/overnights/3466782-energy-environment-manchin-eyes-bipartisan-climate-action/
Redigert 27.04.2022 kl 06:34 Du må logge inn for å svare
Stabukk
27.04.2022 kl 07:15 9708

Har Sa2ri tankar om framdrifta i «Climate change legislation»/SEMA i forhold til Hanwha sine ambisjonar om å gjenåpna Moses Lake?
Sa2ri
27.04.2022 kl 08:39 9396

Personlig tror jeg ikke SEMA er så viktig for HS for å gjenåpne ML, men det er selvfølgelig en stor trigger da dette vil sørge for reduserte produksjonskostnader for RECSI med $3.00. I tillegg ligger det også subsidier på paneler som HS vil kunne dra nytte av - jeg mener å huske disse var ca. $8.00 men er ikke helt sikker (har ikke sjekket). Fremdriften i SEMA har ikke så stor betydning (tror jeg) basert på de signalene HS har kommet med siden de tok et mer aktivt eierskap i RECSI.

Når det gjelder fremdrift generelt så er demokratene blitt mer og mer ivrige på å få dette igjennom før de starter oppkjøringen/innspurten til mellomvalget i november. Det er skissert at dette bør være på plass før utgangen av juni om jeg ikke husker helt feil.
Slettet bruker
27.04.2022 kl 13:40 9231

Jeg tror heller ikke SEMA er avgjørende for at ML kan drives lønnsomt, selv om lønnsomheten med SEMA er enda høyere. Men, SEMA er kanskje viktigere for andre ledd i solarverdikjeden (og anodeprodusenter mv.) der potensielle kunder finnes. Jeg er enig i at SEMA er politisk viktig. Biden/demokratene og hans til nå relativt lite suksessrike presidentskap har behov for å innkassere noen politiske seire. Mye tid har de ikke dersom dette skal på plass innen mellomvalget.

Et annet poeng, når det gjelder Hanwha selv som kunde hos REC ser jeg at noen spekulerer i at de kan få rabatterte priser. En slik kryssubsidiering tror jeg ikke er tillatt. Det er konkurransevridende og ville medføre en diskriminiering av eiere (Hanwha og oss andre). Jeg antar at noe slikt kunne bli reist som en mistillitssak overfor styret. Men alt dette vet jeg ikke, jeg bare tror dette....

Sa2ri
27.04.2022 kl 15:44 9096

Husk at kjøpet til HS er betinget godkjenning hos konkurransemyndighetene i USA - å føkke det til etterpå ved å forfordele seg selv, spesielt til en svært rabattert pris, det tror jeg er svært uklokt og da kanskje spesielt i USA hvor myndighetene følger godt med på denne type problemstillinger. At de tar en god del av det RECSI produserer (når produksjonen er oppe og står igjen), se det er godt mulig, men det tror jeg blir til markedsmessige vilkår om enn med en liten rabatt dersom de garanterer for at de skal ta et visst volum.

Husk også at politikerne i WA ikke har godkjent Bill 5849 for at det kun skal etableres ett selskap som en del av skatteinsentivene de vedtok - de ser for seg, og har sikkert indikasjoner på, at det kommer flere etableringer som skal skape jobber og danne grunnlag for en fremtidig verdikjede innenfor sol/fornybart (og skatteinntekter). Da trenger fler tilgang til det RECSI produserer til det de skal produsere selv være seg batterier eller annet.
Redigert 27.04.2022 kl 16:21 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.04.2022 kl 16:11 9079

Enig i dine betraktninger der.
Sa2ri
28.04.2022 kl 19:09 8659

Ikke lenge man skal være borte fra maskinen før det "smeller" om dagen. Ser at denne er delt på ukestråden (takk til Scotus for deling), men mener den også hører hjemme her:

"Washington may get a big battery materials plant
Paul Queary
Apr 27

A major new factory that would manufacture battery materials for electric vehicles looks to be headed to Washington State.

We turned up this tidbit in our regular perusal of Gov. Jay Inslee’s calendar, courtesy of the transparency-minded citizens who created the Public Records Act back in the day.

On April 14, Inslee took a meeting with the leadership team of Sila Nanotechnologies, a Bay Area company that’s out there on the bleeding edge of battery technology. Their technology currently powers the Whoop fitness tracker, but their plans call for aggressive expansion. A planned factory would manufacture materials for batteries to power more than 500 million phones and 100,000 electric vehicles, per the company’s website.

This kind of meeting would typically happen to celebrate a successful site selection process that likely started in some obscure corner of the Department of Commerce. Inslee and allies in the Legislature very much want the state to become a center of green-energy manufacturing. Earlier this year, lawmakers approved a tax incentive for such projects and made it easier for the state to pave over local opposition in the permitting process. So naturally, we asked if an announcement was forthcoming.

Inslee’s folks were coy. Here’s Mike Faulk, the governor’s press secretary:

“The state has considerable interest in the EV market and developing that as quickly as possible. It's projected that demand is quickly going to outpace supply and that increased capacity in manufacturing EV batteries is a very important component of our decarbonization strategy moving forward. “

So we reached out to Sila’s PR people, who wouldn’t confirm anything on the record, but offered us an interview provided we agreed to an embargo on running the story until a planned announcement next week. We have issues with such embargos here at the Observer,1 so we declined. It’s more fun to be a first with a little informed speculation than spoon-fed the details at someone else’s convenience.

Sila’s likely looking for abundant land and cheap, reliable power, which has us thinking Wenatchee or Moses Lake, already home to some advanced materials manufacturing. Stay tuned for a ribbon-cutting."

https://washingtonobserver.substack.com/p/washington-may-get-a-big-battery?s=r

Dersom dette materialiserer seg, så er dette et scoop av dimensjoner og noe som kan sette full fyr på kursen i RECSI. Bare å glede seg til kommende uke.
Redigert 28.04.2022 kl 19:24 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.04.2022 kl 19:14 8634

Hehe. Jeg er i skyene akkurat nå. Tror jeg må roe meg litt ned. Er jo ikke bekreftet ennå, men for meg virker det som om ting virkelig vil bli satt i gang fra og med neste uke. For meg er det blue sky scenario å ha Sila N. som anodeprodusenter rett ved REC, så kan heller Qcells bygge waferfabrikk der REC har søkt om utvidelse.

Det at Qcells er så aktive og nylig inngikk en avtale i Sverige får meg til å begynne å dagdrømme om hvor store mulighetene er her. Hva tenker dere?
Redigert 28.04.2022 kl 19:15 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.04.2022 kl 20:00 8421

Som gammel høydehopper vet jeg litt om å legge lista for høyt. Det er en garanti for nedtur. Husk at børsmeldingene fra Rec de siste par årene uten unntak har vært noe helt annet en det som er gravd fram og diskutert her. Kanskje stemmer det denne gangen, men la oss nå se at lista ligger før vi går for neste høyde. Det føles mye bedre enn grove riv.
Sa2ri
28.04.2022 kl 20:14 8373

Nå er vel ikke «gamle REC» kjent for å informere markedet spesielt bra, men du har et poeng. Når det er sagt, så ser det ut til at HS er en smule mer aggressive i kommunikasjonen til markedet enn hva vi har erfart de siste årene.
Slettet bruker
28.04.2022 kl 20:22 8386

Enig i det.
Slettet bruker
28.04.2022 kl 20:46 8312

Det er utrolig vanskelig å ikke ta helt av i kommentarfeltet nå om dagen kjenner jeg.
Vi har snakket om disse mulighetene i lang tid, men som en fjern drøm som mest sannsynlig ikke kommer til å gå fult så bra som man har turt å håpe på.

Så kommer nyhet på nyhet, akkurat som vi snakket om i vinter.

Dette er nesten for godt til å være sant...
Sa2ri
29.04.2022 kl 10:35 8032

"“Reconciliation for me is about getting inflation under control, paying down this debt, getting a handle on what’s going on” through tax reform, Manchin told reporters after meeting with Schumer.

The gregarious centrist, whose vote is essential for anything to pass the 50-50 Senate, said his bipartisan energy discussions did not mean climate change provisions would be left out of any reconciliation bill that can advance.

“No, no, no,” he said, adding climate would be a “big factor” as lawmakers assemble party-line legislation."

https://www.politico.com/news/2022/04/26/manchin-bipartisan-climate-package-00027811
Sa2ri
29.04.2022 kl 18:12 7736

Man kan lure på hva som har skjedde med RECSI - nå sender de live på FB og annonserer for de ledige jobbene de har postet i det siste. Major improvement i kommunikasjon til, og med markedet.

Det ser ut til å komme flere jobber snart og de oppfordrer folk til som er interessert i å følge et mobilnummer hvor de skal sende ut sms'er med nye jobber (send "career" til 1-509-544-2350). Uklart om det går å melde seg fra Norge, men det er bare å prøve så kommer kanskje nyhetene på løpende bånd :-)

God helg til alle :-)
Sa2ri
29.04.2022 kl 18:22 7707

Litt uklart hva dette kan ha å si for RECSI, men det er nok en aktør som skal produsere batterier/elektriske motorer:

"MOSES LAKE — Electric airplanes are coming back to Moses Lake.

Everett-based electric aircraft engine maker MagniX announced on Thursday that it is partnering with aircraft testing and certification company AeroTEC to modify, certify and test a De Haviland Dash 7 aircraft as part of NASA’s Electric Powertrain Flight Demonstration project.

“It is a big deal,” said AeroTEC President and CEO Lee Human. “Developing this new technology for electric propulsion systems is not easy.”

NASA awarded MagniX a $74.3 million contract last fall to help develop and improve electric aircraft technology. Under the contract, AeroTEC and MagniX will replace two of the Dash 7’s four combustion engines with electric engines, as well as oversee testing and certification of the aircraft, with the first flight expected in 2025.

“This aircraft will be a hybrid,” Human said. “It’s a more common-sense approach as a first step, because some battery technologies are not there yet for an aircraft of this size.”

Human said the hybrid approach also reduces some of the risk involved with a fully electric airplane while reducing operating costs.

AeroTEC worked with MagniX in 2019 and 2020 to oversee the modification and testing of a fully electric Cassna Caravan, which took to the skies above Moses Lake its maiden flight in May 2020.

Human said he expects the Dash 7, which will be provided by Yellowknife-based commercial and charter carrier Air Tindi, will be delivered in the fall with modifications to begin soon after the plane is on the ground in Moses Lake.

“We’re really pleased to have been selected,” Human said. “We have a history with MagniX and we have their trust, and to extend that to NASA is a really big deal.”

Human said the project, which will also give both companies the opportunity to learn the kinds of support and operational issues a hybrid electric aircraft will need in the future as electric power expands into aviation.

“We have the chops to do this, and it truly leverages every aspect of AeroTEC — making parts, overseeing the program, modifying the aircraft, doing the flight testing,” Human said. “It really leverages every piece of our company.”"

https://columbiabasinherald.com/news/2022/apr/29/nasa-project-coming-moses-lake/
Redigert 29.04.2022 kl 18:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.04.2022 kl 19:24 7500

Da er det vel bare for Amprius å kjøpe seg en tomt også 😃
Sa2ri
29.04.2022 kl 19:26 7501

Det baller på seg dette her. Kan bli svært interessant fremover. Jeg lurer veldig på hva som ligger i Project Riser (men har ikke funnet noe med substans - enda) - det er jo noe de lokale myndighetene har nevnt/snakket litt om.
Redigert 29.04.2022 kl 19:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.04.2022 kl 19:47 7402

I drillingen offshore så bruker vi ordet riser på røret som går fra BOP på havbotten og opp til riggen.
Kan project riser ha noe med rør fra ML anlegget til Rec og over til nabotomta?
Sa2ri
29.04.2022 kl 19:51 7409

Det kan det absolutt. Fant dette på nett:

Don Kersey – Project Riser, Stokes Aerospace Visit, and Upcoming
Legislative Tour/visit on August 12, 2021.

https://www.portofmoseslake.com/project/uploads/2021/09/Minutes-07-26-2021.pdf

Denne, derimot, er mer interessant:

"In addition, Hannover said the legislature has included a conditional appropriation of $10 million in upgrades for Grant County’s power transmission needed by “Project Riser” should the company decide to invest in Moses Lake."

https://columbiabasinherald.com/news/2022/mar/23/bill-passage-sets-stage-local-silicon-manufacturin/
https://finance.yahoo.com/news/bill-passage-sets-stage-local-195200685.html

Her nevnes også Norsun som det vel kom en melding om forrige dagen som manman01 delte:
https://www.bernreuter.com/newsroom/polysilicon-news/article/rec-silicon-planning-to-restart-its-plant-in-moses-lake-in-2022/
Slettet bruker
29.04.2022 kl 20:06 7326

By far the biggest recipient of money from the spending bill in North Central Washington will be Grant County PUD, which would get $10 million to develop a solar manufacturing plant in Central Washington.

The bill – SB 5651 – passed the State Senate unanimously (49-0) and is now headed in the House.

https://www.kpq.com/spending-bill-in-state-legislature-sends-money-for-projects-in-north-central-washington/

https://lawfilesext.leg.wa.gov/biennium/2021-22/Pdf/Bills/Senate%20Passed%20Legislature/5651-S.PL.pdf?q=20220429105351

Side 22, vil tro det er Solar - "Project Riser"
Sa2ri
29.04.2022 kl 20:11 7352

Takk for informasjonen! Her er teksten du refererer til:

"(16) $10,000,000 of the state building construction account—state
11 appropriation is provided solely for the Grant county public utility
12 district for expenses related to public infrastructure development
13 benefiting a large-scale solar manufacturing facility in central
14 Washington. If the department has not received a signed agreement
15 between the Grant county public utility district and the large-scale
16 solar manufacturer indicating the manufacturer's intent to develop
17 the site in central Washington by December 31, 2025, the funding
18 provided in this subsection shall not be reappropriated."

Så vidt jeg husker var Bill 5651 også nevnt som en del av godkjenningen av Bill 5849 (men jeg kan huske feil). Uansett, spennende tider :-)
Slettet bruker
29.04.2022 kl 20:14 7373

Enormt spennende! Selv om noen av spekulasjonene blir stang ut, kan jeg ikke skjønne annet enn at vi går inn i lukrative tider nå.
Sa2ri
29.04.2022 kl 21:21 7001

I tillegg kan man jo legge til dette fra Twitter (G14) akkurat nå:

«Thank you @AerospaceCorp for hosting our CTO @RickCostantino at the 39th annual Space Power Workshop to discuss how silicon battery technology is advancing the electrification of the space sector 🚀 Check out the full speaker list here: bit.ly/3LxLniT»
Sa2ri
02.05.2022 kl 06:43 5633

Det ser ut til at dette nå materialiserer seg. En stor takk til Scotus som har funnet frem info om dette, og i løpet av heglgen har fått "bekreftet" at det faktisk er SilaN som er kjøper av naboeiendommen til RECSI. Bra jobbet. En takk også til alle andre som har gravd frem ufattelig mye nyttig info i det siste.

Denne uken spesielt, men og tiden fremover de nærmeste månedene, blir svært interessant for hvor RECSI tar ferden videre.

Ønsker alle en fantastisk dag i solen :-)
Redigert 02.05.2022 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
02.05.2022 kl 08:35 5319

PAS tar inn RECSI i sin månedsportefølje for mai med følgende begrunnelse:

"Kan komme gjenåpningsnytt fra REC Silicon

Fornybaranalytiker Gard Aarvik tror på positive nyheter fra REC Silicon i mai. Selskapets viktige fabrikk i Moses Lake i USA har vært stengt siden 2019, og nå øyner Aarvik nyheter om gjenåpning.

- Vi tror at nyheter i forbindelse med den ekstraordinære generalforsamlingen 2. mai og Q1-rapportering 11. mai kan øke sannsynligheten for en gjenåpning av fabrikken i Moses Lake i 2023. Vi estimerer gjenåpning i andre kvartal 2023. Hanwha økte nylig sitt eierskap i selskapet, frigjør kapital for investeringer i verdikjeden for solenergi og har uttalt at USA blir et viktig ekspansjonsområde. Mai bør derfor være et godt tidspunkt for Hanwha til å vise sin økte innflytelse og ambisjon om å raskt sette sitt avtrykk på REC Silicons strategi og utvikling, og kan derfor inneholde relevante triggere for aksjen, sier Aarvik.

- På lengre sikt støttes vårt positive syn på aksjen av et politisk push i USA for å bygge opp en fullstendig amerikansk verdikjede innenfor solenergi og et marked hvor mulighetene for solenergi og batterier med silisium i økende grad forbedres, sier han."

https://www.paretosec.no/visning/sjoemat-og-energi-loeftet-paretoportefoeljen
Redigert 02.05.2022 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.05.2022 kl 10:55 5134

Når Sila bekrefter kjøp av nabotomta vil det ta helt av😊
Sa2ri
03.05.2022 kl 06:19 4732

"Lawmakers consider carbon border tax, environmental reviews at bipartisan climate meeting
by Rachel Frazin - 05/02/22 8:00 PM ET

A bipartisan group of lawmakers weighed policies relating to a tariff on imports from countries that contribute to climate change and environmental reviews that Republicans have long called too onerous during a meeting on climate and energy issues.

On Monday, a group of about a dozen lawmakers from across the ideological spectrum met to discuss the issues in what Sen. Joe Manchin (D-W.Va.) described as “getting everyone together on some ideas … on how we can all work together.”

“We want to make sure that we have the reliability that fossil has given us and can continue to give us and must continue to give us as we basically promote and invest in the new technologies and innovation that’s going to take us to the next level,” he said.

According to Sen. Mitt Romney (R-Utah), the ideas discussed included “where we’re going to get our minerals, how we’re going to get them processed, the NEPA review process as you think about building renewable facilities and the challenges we face.”

NEPA refers to the National Environmental Policy Act, which requires environmental reviews of major projects, including energy infrastructure, but also other construction such as highways.

Sen. Bill Cassidy (R-La.) said he promoted a carbon border adjustment, an import tariff on products from countries that may have less stringent climate regulations.

“Right now the current system incentivizes countries like China and India and Vietnam to not pay attention to emissions because you can produce a good cheaper by not paying,” Cassidy said. “But if we had a border carbon adjustment, it would help our workers, help our industry, incentivize them to do it right.”

“This is about national security. Right now, we’re losing jobs, we’re losing industry and China’s economy’s getting stronger,” he said. “A carbon border adjustment reverses that.”

In addition to Republicans, the meeting included Democrats who are both more moderate, such as Sen. Mark Kelly (Ariz.) and more progressive, such Rep. Ro Khanna (D-Calif.).

The meeting came a week after a previous meeting that was attended by only one Republican, Sen. Kevin Cramer (N.D.), but organized by Manchin and Sen. Lisa Murkowski (R-Alaska).

Murkowski, who attended this week’s meeting, did not attend the prior one due to flight issues, according to spokeswoman Karina Borger.

The talks come as Democrats’ push for climate action through a reconciliation bill remains uncertain. Democrats have called for policies including tax credits for clean energy and electric vehicles and an incentive program aimed at reducing methane emissions from oil and gas production.

Last week, Manchin appeared to say that his bipartisan push did not mean climate policies would be removed from reconciliation.

​​“No, no, no. … People we’re talking to are as concerned about having reliable energy as they are about making sure that we do it better than anyone does it in the world, so climate’s going to be a big factor,” Manchin said when asked if the effort means that climate should come out of reconciliation.

But he also said “he knows on energy that I’m working with a group trying to find a bipartisan way that we want to move forward,” referring to Senate Majority Leader Chuck Schumer (D-N.Y.)."

https://thehill.com/policy/energy-environment/3474664-lawmakers-consider-carbon-border-tax-environmental-reviews-at-bipartisan-climate-meeting/
Redigert 03.05.2022 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
03.05.2022 kl 06:22 4751

"Energy & Environment — Biden puts $3 billion toward electric car batteries
by Rachel Frazin and Zack Budryk - 05/02/22 6:38 PM ET

A grant program under the bipartisan infrastructure law puts $3 billion toward electric vehicle battery development. Also, a bipartisan group of senators wants a Commerce Department probe of solar companies wrapped up, and a vulnerable Democratic senator says she’s pressuring the Biden administration on gas prices.

This is Overnight Energy & Environment, your source for the latest news focused on energy, the environment and beyond. For The Hill, we’re Rachel Frazin and Zack Budryk. Subscribe here.

Officials announce $3B for EV battery manufacturing
The Department of Energy on Monday announced a $3.16 billion grant program to aid domestic manufacturing of electric vehicle batteries.

The funding, provided through the bipartisan infrastructure law, comes amid research projecting increased demand for electric vehicles and lithium ion batteries. Research from the Federal Consortium for Advanced Batteries indicates the lithium battery market will grow by a factor of 5 to 10 within the next 10 years.

What they’re saying: “Positioning the United States front and center in meeting the growing demand for advanced batteries is how we boost our competitiveness and electrify our transportation system,” Energy Secretary Jennifer Granholm said in a statement.

“President Biden’s historic investment in battery production and recycling will give our domestic supply chain the jolt it needs to become more secure and less reliant on other nations — strengthening our clean energy economy, creating good paying jobs, and decarbonizing the transportation sector,” she said."

https://thehill.com/policy/energy-environment/overnights/3474550-energy-environment-biden-puts-3-billion-toward-electric-car-batteries/
Redigert 03.05.2022 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.05.2022 kl 07:57 4352

Fantastisk nyhet. Kommer meget beleilig nå som SilaN blir rec nabo.
Kan ikke forstå annet at Røkke kommer til å angre dette salget. Rec kommer til å bli større enn hele Aker Horizon. Eller?
Redigert 03.05.2022 kl 07:58 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
03.05.2022 kl 08:12 4209

Ja, det kommer gode nyheter i fleng her nå. Vet at den siste jeg la ut er publisert på andre tråder, men mener den har sin berettigelse her også da det er lite spam og søppel på denne tråden (da drukner ikke innholdet i annet tullball).

Hvorvidt RECSI blir større enn AKH, se det må vi nok avvente litt med å "konkludere" på, men ja, det ser veldig bra ut akkurat nå, spesielt dersom alt alle har gravd frem blir en realitet.
Redigert 03.05.2022 kl 08:28 Du må logge inn for å svare
Stabukk
03.05.2022 kl 08:45 4040

Var ei stund sikker på at Røkke satsa på å gjera Recsi til ei «utbyttemaskin» for AKH. Men han og Aker ser seg neppe i bakspeilet.
Ser ikkje bort frå at Recsi blir større enn AKH, som i går hadde ein børsverdi på 11 mrd kr. For Recsi er det ca. 60% opp dit, ein kurs på knapt 27 kr.
Som vi veit har både Arctic og Pareto kursmål i det området. Sa2ri kan kanskje sjekka om SB1 skal justera opp sitt kursmål på 17?
Ved melding om ML restart pluss avtalar om levering til Sila, G14, Hanwha og andre må vel alle analytikarar justera opp sine kursmål.
Så er det berre å venta på kor raskt markedet vil ta dette inn over seg.
Sa2ri
03.05.2022 kl 09:42 3867

SB1M kommer med en oppdatering ifbm kvartalstallene.