Kursmål 1,6 - Hvorfor?

solid1
PNOR 07.04.2022 kl 12:24 60546


De fleste vet at selskapet produserer godt og tjener rimelig bra. Kursmålet i dag er likevel 40 øre lavere enn flere tidligere kursmål. Dette selv med øket produksjon og øket oljepris.

Et “normalt“ kursmål, uten koronanister, korrupsjonsanklager, flytting og avventing på nyheter ville nok ligget rundt kr 3.-. Med fremtids-utsikter gjerne mer, my mer.
Pnor har planer om utvidelse ved oppkjøp helt opp til 30 000 bopd på sikt, men har bare på egne felt et utvidelsespotensiale helt opp til 12 000. Produksjon i dag er i underkant av 4000, og da prater man om en tredobling av produksjon uten nye oppkjøp.

Denne måned blir oppgjør til PEN gjennomført med bakgrunn i avtale inngått når aksjen lå betydelig høyere enn i dag. Registrerer den tvil enkelte har ved at det utstedes om lag 90 million nye aksjer. Vet ikke, men det ligger mulig en åpning i avtalen mellom Pen og Pnor om at Pnor kan gjøre et tilbakekjøp av disse aksjene til en fast pris som gjerne kan ligge både 5, 10 og 15 % over dagens kurs. (tom Emi-kursen var jo satt til kr 1,10.)
Avtalen kostet oss om lag 90 mill, men har også et produksjons-potensiale på 5000 bopd. Her ligger dermed mer i nytt potensiale enn hele dagens produksjon i Pnor.

Har naturligvis også registrert den usikkerhet som ligger i korrupsjonsanklager mot enkeltpersoner. Her vet vi at våre to venner handler Pnor aksjer, og det kunne de ikke gjort dersom Pnor på noen måte var involvert i saken.

Av ukjent årsak selger Eng-gruppen (Luxembourg) seg ned. Ellers er det i dag knapt 20 % aksjer som besittes under topp 50.
Skal ikke anbefale noen til verken å kjøpe eller å selge, men ettersom Pnor trådene tydeligvis har fått mange nye deltagere, håper jeg en oppdatering kan være av interesse.
Mandag forventes også en produksjonsoppdatering fra selskapet.
Tar med (under) et tidligere innlegg skrevet av meg selv, og ønsker både nye og gamle aksjonærer lykke til.

-------
Man kan tolke en sak på mange måter.
Knut(sen) og Ludvigsen er ikke innsidere i selskapet Pnor lenger.

Dersom de to satt med informasjon som sier at selskapet var involvert i saken mot de to, ville de begge likevel sittet med innside-informasjon selv om de var borte fra selskapets liste.
Vi har alle registrert i debattene at Knut (sen) og Ludvigsen både kjøper og selger litt.

De har (tydeligvis?) ikke mulighet til å gå ut offentlig med sin versjon om hva saken opprinnelig gjelder.
Det de to etter min oppfatning imidlertid har gjort ved sine kjøp og salg, er å bekrefte at Pnor ikke er involvert.
(Også bekreftet av Økokrim)
De to kunne ikke handlet i Pnor med innside-informasjon dersom selskapet var involvert.

Mye negativ skriving om at de to både kjøper og selger, men det kan være en smart måte å formidle kunnskap på.
Selskapet PetroNor er ikke involvert, og da sitter man heller ikke med innside-informasjon om selskapet.
oivindl
12.04.2022 kl 19:51 3799

Tror ikke det har betydning i denne sammenhengen.
Om det var et større erstatningskrav rettet mot de siktede, kunne det vært tatt arrest i aksjene, som en sikkerhet. Dette uavhengig av Petronors rolle.
nkamok
12.04.2022 kl 20:03 3776

Det ved du jo ret beset overhovedet ikke noget om 🙄Pnor kan lige så godt være i fuld gang med at lave aftaler - INGEN her inde VED noget , men en MANGE gætterier - thats facts 🤷‍♂️
fjettis
12.04.2022 kl 20:07 3798

Dere svartmaler bildet så til de grader. Imorgen ser vi et byks opp til 90 øre igjen. Børsen er et psykisk spill. 2 dager med utpsyking nå, og i morgen kommer de sterke på banen.
fjettis
12.04.2022 kl 20:09 3874

PNOR beholder alle sine partnere og selger produktene sine som vanlig og vokser videre. Selv Putin får solgt oljen sin
nkamok
12.04.2022 kl 20:20 3939

Ha ha ja lige præcis 😇👍🏻
rischioso
12.04.2022 kl 20:31 3901

Viktig å skille mellom person i selskapet og selskapet. For at et selskap skal kunne straffes så må det kunne bevises at selskapet har fått fordeler eller kunne ha fått det gjennom straffbare handlinger utført av personer knyttet til selskapet. Mao, først må de siktede personene bli straffedømt så må de straffbare handlingene kunne knyttes til fordeler selskapet har eller kunne fått. Blir personene i selskapet frikjent så faller også det strafferettslige grunnlaget mot selskapet bort.

Status så langt i saken er at flere sentrale personer knyttet til selskapet er siktet, men ikke dømt og således blir alt annet kun spekulasjoner over en lav sko. Så gjenstår det og se hva som skjer videre, om siktelsene blir utvidet og/eller opprettholdt og om det ender opp med domfellelse eller frifinnelse - det er det som er helt avgjørende for om selskapet blir siktet og eventuelt domfelt og slik saken fremstår pr i dag så er det en lang vei å gå før det i det hele tatt blir vurdert - faktisk ikke mer komplisert enn som så.
Redigert 12.04.2022 kl 20:37 Du må logge inn for å svare
JUICEitUP
12.04.2022 kl 20:58 3824

Siden det er påske har jeg tatt meg bryderiet med å pløye gjennom de siste par dagers innlegg. Fascinerende å se hvor delt innleggene er basert på om man er posisjonert eller ikke. Er det snev av negativitet hentes de lange skarpe knivene frem med en gang og angrep er beste forsvar. Det er litt trist å lese.

Har forsøkt å si det før, men det går ikke inn. Uansett hvor mange aksjer man måtte ha er dagens situasjon desverre kritisk for selskapet. Når nå styreleder et siktet i tillegg vitner det i enda sterkere grad om at dette var korrupsjon satt i system. En utro tjener kan alle ha, men at de to viktigste personene i et selskap begge blir siktet er krise. Som flere har hevdet tidligere - med dette er all tillit knust. Hvem vil vel jobbe med et selskap hvor det er usikkert hvor beslutningsmyndigheten ligger og hvor man ønsker å styre klar så godt det lar seg gjøre for ikke selv å bli innblandet. At amerikanske sporhunder som lukter blod også er involvert er ufattelig skummelt de skyr ingen midler.

Nei -dette er trist som faen. Jeg har aksjer i Pen og vil kanskje motta noen PNOR aksjer i juni eller juli så tregt som dette går. Vet ikke om jeg vil ha de, men kan jo selge de så fort jeg får de så får jeg bare godta rabatten som må komme.
rischioso
12.04.2022 kl 21:22 3806

Nå er det slik at jeg har ikke aksjer i dette caset noe som sikkert er kjent for de fleste. Min input var ene og alene et objektivt bidrag til å dempe mye av det feilaktige hysteriet som gjentas som en sannhet. Ja, det er alltid trist når kursen gruses og man ser investeringen vitrer bort og dermed er det vel så viktig at riktig info treffer de som søker det slik at de får muligheten til å ta en så riktig beslutning som mulig.

Det gjentas til det kjedsommelige om omdømmetap og at dette kan være undergangen for selskapet - hvis så, ja da var det veldig mange selskaper som skulle ha gått under men historien forteller noe helt annet hvor det er mange eksempler på at korrupsjons-skandaler i børsnoterte selskaper på OSE ikke har preget selskapet nevneverdig - Yara, Equinor (den gang Statoil), SINTEF og Telenor for å nevne noen og de lever i beste velgående den dag i dag så da kan du jo starte med å forklare hvorfor det skulle være noe annerledes for PNOR?

https://forberedtpafremtiden.wordpress.com/2017/01/20/3-store-korrupsjonssaker-i-norge/

* Det som vil være av størst viktighet om det ender opp med at noen blir dømt så må den/de fjernes - skjer det så kan selskapet leve videre i beste velgående på lik linje med alle andre selskaper som har hatt korrupsjonsskandaler og ryddet opp med å fjerne kilden.
Redigert 12.04.2022 kl 21:27 Du må logge inn for å svare
Gullhaugen
12.04.2022 kl 21:23 3806

elta-gnilk skrev Hvordan vet du dette?
Dette er jo topp ledelsen i selskapet som er involvert i avtaler med alt og alle og styrer hele butikken.. Vi snakker ikke om gartneren eller vindusvaskeren.Nå må du ikke være naiv. Hadde du ville gjort avtaler med personer som er laget av økokrim og påtale myndighet i USA ? Nei du ville nok tenkt deg om mer enn 2 ganger. Dette er direkte ødeleggende for selskapet. Noe du ser på kursen. Er redd at denne kommer til å gå ned i 0.5 snart dessverre.
nkamok
12.04.2022 kl 21:31 3799

Så skal du vist læse dig op igen - der er stadigvæk forskel på mistænkt og sigtet ! Næste step er tiltalt - blot til info. Så længe ingen er tiltalt, er der et stykke vej endnu !
Håber PEN får cash og ikke aktier 🤷‍♂️
Ermo
12.04.2022 kl 21:41 3795

Står for meg noe overaskende at egenerklærte omdømme autoriteter ser potensielt enorme problemer for PNOR fremover. Minner på at Putler med betraktelig større utfordringer i den gaten selger, markedet kjøper.
JUICEitUP
12.04.2022 kl 21:44 3784

Re nkamok

Det du skriver er helt korrekt. Mistenkt og dømt er to forskjellige ting. Er også enig i at ingen skal forhåndsdømmes. Det jeg påpeker er imidlertid hvor kritisk dette er for selskapets omdømme og videre drift. Du kan da ikke være uenig i at dette er problemematisk for selskapet? Eller tenker du at dette er grei skuring?

Jeg er også helt enig i siste uttalelse. Tidligere ville jeg ha aksjer, nå vil jeg ha cash.
Fluefiskeren
12.04.2022 kl 21:55 3753

« Hadde du ville gjort avtaler med personer som er laget av økokrim og påtale myndighet i USA ? Nei du ville nok tenkt deg om mer enn 2 ganger. Dette er direkte ødeleggende for selskapet. Noe du ser på kursen. Er redd at denne kommer til å gå ned i 0.5 snart dessverre.»

I såfall betyr det at Petronor ikke kan gå videre med Aje. Her ligger det til grunn for avtalen at operatøren Yinka og Petronor inngår et meget tett samarbeide med viderutvikling av feltet med produksjon av kondensat og gass. . Slik du fremsetter det vil Petronor være sjanseløs med å gå videre med Aje og OML 113. Forstår jeg deg riktig?
nkamok
12.04.2022 kl 22:01 3740

Jeg er enig i at det ikke er en ønskesituation vi står i, men jeg tror ikke, at Pnor står alene i verden . Cash is King - og andre selskaber vil da formentlig gerne være med Pnor, hvis de får et godt tilbud - korruptionssag eller ej 😉
E Desperados
12.04.2022 kl 22:02 3734

Når det gjelder omdømmetap så tror jeg det er størst så lenge ingen vet noen ting og alle lager sin egen variant hvor det smøres på. Om selskapet tror at dette ødelegger for fremtidige avtaler tror jeg det er best å få saken frem i lyset slik at man kan vurdere selv om dette er et firma man vil inngå et samarbeid med eller ikke.
hofa
12.04.2022 kl 23:59 3546

Selvfølgelig er det ikke en ønske situation at stå i, derfor er det også skønt at få "gode råd og vejledning" af alle de kloge hoveder herinde. De klogeste er dem uden aktier. 😂🤡🤡
fremogtilbake
13.04.2022 kl 00:02 3539

Jeg tror ikke vi skal legge for mye vekt på det med omdømme. De opererer i Afrika, og vil tro de fleste andre de snakker med har sett dette før. Det betyr ikke at alle selskaper som er aktive i Afrika holder på med bestikkelser, langt der i fra, men de innser nok at ting ikke er så uskyldig som det ofte kan se ut her hjemmefra.

Det er nok sikkert mere alvorlig for de det gjelder, både i Norge og i USA, så for dem personlig kan jo dette bli store probblemer og kostnader. men for selskapet ender det nok eventuelt med en bot (om noe). Tror det er mere alvorlig med all den tiden og ressursene de bruker på dette, og at ledelsen og de som skulle gjøre avtaler med andre har sitt fokus et helt annet sted.

Så det er nok et problem som det tar dem noe tid med å komme ut av, men det er ikke slutten for selskapet.

Ser forøvrig ingen grunn til at Aje avtalen skal reforhandles, Panoro er jo bare glade for å bli ferdig i Nigeria.
Ermo
13.04.2022 kl 00:06 3525

Se på deg selv... Som nevnt over, energibehov trumfer klovner, og de er er det ett par av i PNOR.
Ermo
13.04.2022 kl 00:11 3540

Og andre steder / aksjer
Peter Sellers
13.04.2022 kl 08:32 3280

elta-gnilk skrev Hvordan vet du dette?
@elta-gnilk, jeg vet ikke men tror tilliten til selskapet er på bunn nivå etter siste avsløring, det er vel i grunn bare å se på kursen så sier vel det det meste, eller tar jeg feil?
pelo
13.04.2022 kl 09:11 3171

FOT, jeg er helt enig i dine betragtninger, og vil gerne lægge et par yderligere vinkler til :
- da det formodentligt relaterer til Hemla, så kommer det ikke til at ramme PNOR, men - om nogen - kun de omkring Hemla.
- PNOR er en ikke uvæsentlig del af udviklingen af PNGF Sud, så at fjerne dem fra licensen vil være et kæmpe selvmål - for alle parter. Skulle nogen få tildelt noget fra Hemla sagen, så vil det efter min bedste overbevisning derfor i yderste konsekvens kunne ændre på aktionærsammensætningnen - men ikke på licensrettigheden til PNOR.
Just my 2 cents.....
kokkohill
13.04.2022 kl 09:56 3105

Selskapets evne til å produsere vil trumfe alt, de må sørge for å sette inn tungvektere i styret og kjøre etterforskning separat fra drift.
evetjo
13.04.2022 kl 09:57 3115

Når nøden er stor, er baissen størst. Om å gjøre å tøye strikken litt ekstra på vei ned sånn at de får en fin inngang, som de kan skryte av senere.
fjettis
13.04.2022 kl 11:54 2897

I dag er nok siste dag aksjen er på billigsalg!
E Desperados
13.04.2022 kl 12:33 2827

Hvertfall markant fall i omsetningen idag, hvilket tyder på at alle som solgte i panikk/frykt har fått kastet kortene. Så det liver godt for videre oppgang på tirsdag.
Nybegynner2
13.04.2022 kl 12:43 2794

Er spent når jeg skal se på oversikten tirsdag og onsdag neste uke på hvem som solgte/kjøpte nå på mandag og tirsdag. Som du sier det har vært litt volum disse dager, og er spent hvilke utslag det gir på topp 50 listen.
fjettis
13.04.2022 kl 13:11 2743

Hvis vi regner på EV/P, så handles PNOR til over 50% rabatt opp mot de andre olje selskapene på OB.
God påske!
fjettis
13.04.2022 kl 13:17 2881

Altså, selv om MCAP dobler seg, opp til 1,8 milliard, så er fortsatt EV/P under 500. AkerBP ligger på 600.
Billig billig!
E Desperados
13.04.2022 kl 14:14 2794

Fikk endelig svar fra PNOR. Dog veldig vagt. De hevder fortsatt å ikke ha kjennskap til prosessen og at det er derfor de ikke kommenterer mer enn de gjør.

"We are not in a position to comment on the investigation beyond what we have stated already that the charges are brought against individuals and neither PetroNor E&P ASA nor other Group companies have been charged.

Unfortunately, we as a company are not privy to the details of the charges or the process so there is not much more we can say at this stage."
Fluefiskeren
13.04.2022 kl 14:22 2775

Og takk for det.
E Desperados
13.04.2022 kl 14:49 2721

At selskapet (minst) 4 mnd inn i etterforskningen og etter at DOJ er involvert fortsatt ikke har innsyn i saken tar hvertfall jeg som et godt tegn på at selskapet neppe blir rammet av utfallet.
kokkohill
13.04.2022 kl 14:53 2711

Det er ikke Pnor som er mistenkt ,men personer som er utenfor firmaet.

PNOR går som normalt
solid1
13.04.2022 kl 15:43 2629


Den reiste seg jo litt igjen i dag. 😊

Da får vi håpe at alle tar seg bryet med å ha en riktig trivelig og solfylt påske.🐣💥
Så lar vi børs være børs, og børst være 🥂.
HP17
13.04.2022 kl 15:46 2616

Jeg skjønner ikke hvordan selskapet/personer har klart å «rote seg « inn i en slik sak? En ser ihverfall på kursutviklingen at det ikke er bra og at investorer ikke liker usikkerhet.
fremogtilbake
13.04.2022 kl 15:58 2596

PNOR går ikke som normalt, når både styreformann, tidligere daglig leder og de to største eierkonstellasjonene er involvert. Er Hemla involvert er jo også PNOR involvert, i hvertfall inidrekte. Hemla ER jo PetroNor i Kongo.

Samtidig, så tror jeg ikke vi skal overdrive hva denne saken betyr, det blir ikke slutten på selskapet, og de kommer seg helt sikkert over det. Men man skal heller ikke legge skjul på at det er et problem når daglig leder er midlertidig og styreformann er involvert - eller i alle fall mistenkt.

Omdømmet betyr selvølgelig en god del, men helt sikkert mere for børsen i Norge enn for praktiske operasjoner og M&A i Afrika, selv om finansieringsmuligheter sikkert vil påvirkes. Tror det viktigste er all tiden som går med på dette, og usikkerheten. Så lenge Eyas også er mistenkt, er det sikkert vanskelig for styret å ha fokus på drift og å hente inn en permanent daglig leder. Nå blir kanskje Pace værende legre, fordi det sikket blir vanskeligere for styret å hente inn den rette CEO mens de er såpass i søkelyset.

Usikkerheten er vel egentlig det verste, men at det skal bety så mye på lengre sikt tror jeg ikke. Derimot tror jeg gjerne at alt kommer til å ta lengre tid, og at nye prosjekter blir utsatt, fordi det ikke er så mye fokus på dem.
Dopey
13.04.2022 kl 17:03 2492

Enig med deg på den 👍 Og som vi alle vet så tar jo Kongo alle potensielle korrupsjons saker meget alvorlig. 😉 At vi nå plutselig skal se en serie med arrestasjoner i Kongo og inndragelse av en veletablert produserende lisens som bidrar med store inntekter til ett økonomisk presset land, ser jeg på som ett meget usannsynlig utfall. God påske folkens. 🐣🐣🐣