Elvia øker nettleia med 5 øre/kwt.

pengex
ELVIA 07.04.2022 kl 23:05 1042

Pga høy strømpris ? Noe jeg ikke forstår her, eller roter elvia bort strøm for 5øre pr kwt de transporterer ut på nettet. Som de da må betale i erstatning for til STRØMleverandøren ? Fanden lever bra i dårlige tider.
https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/elvia-sender-kundene-milliardregning-fordi-deres-eget-stromnett-lekker/o/5-95-443882
Redigert 07.04.2022 kl 23:30 Du må logge inn for å svare
Garmis
07.04.2022 kl 23:48 1010

Det du ikke forstår er Mafia eller Oligark virksomheten.
Vi har Strøm Mafia, Matvare Mafia, Bil Import Mafia, Bil selger Mafia, Biltilsynets Mafia, Bank Mafia, Eiendoms Mafia, Kommune Mafia, Stats Mafia, og tilslutt Moms Mafia.

Hvor mye av dine penger tror du egentlig at du har kontroll over? Det er bare noen få som har skjønt hvordan de kan unngå at deres verdier havner inn i systemet.
Men det er bare midlertidig, til slutt vil også disse Oligark pengene havne inn i stats mafia systemet.

Det er utdannet en klan fra Bergen, Trondheim eller Oslo som bare er ute etter dine midler. Og la meg bare ha det sagt, de kommer til og vinne!
Redigert 07.04.2022 kl 23:49 Du må logge inn for å svare
Garmis
08.04.2022 kl 00:00 997

Når det gjelder strøm Oligarkene, er dette egentlig noen få som har lurt Norske politikere til og tro at lille Norge skal være Europas Batteri. (Som bare er tull).
Men de vil selvfølgelig tjene på alt som driver prisen opp for forbrukerne, og vil selv sitte igjen med gevinsten. Og som vanlig er det forbrukerne som må betale. Ikke rart det er krig i verden.
pengex
08.04.2022 kl 14:43 908

Joda,driver i bransjen så jeg forstår ganske mye av dette.
Men å skylde på at deres eget fordelingsnett er dårlig for så å legge på salgsprisen 10-15% er horribelt. I tillegg skal man gjøre om leiemodellen i juni akkurat for å unngå at strømtapet/nettstresset blir for stort. Blir for dumt hele greia. Regner med at de 5 ørene blir kuttet når strømprisen går under krona igjen.
Men sånn går det når politikerne kommer rett fra skolebenk inn i systemet. De kan alt for lite praktisk.
Faan raymond er jo rørlegger. Han burde stått på barrikadene for oppgradering av oslovannet som faktisk smaker 1950.
Redigert 08.04.2022 kl 14:46 Du må logge inn for å svare
Garmis
08.04.2022 kl 19:48 857

Selve problemet er at formidlere stjeler mye av omsetningen. Se bare på eiendomsbransjen, der meglere som ikke utfører et sekund med produktivt arbeide tjener 100-200 000 på en vanlig bolig omsetning. Det samme er bruktbil omsetning, fortjeneste på 50-100 000 pr bruktbil salg. Dette er åpenlyst tyveri som de fleste godtar.
Når det kommer til strøm er det akkurat det samme som skjer. Noen luringer kjøper opp fremtidig produksjon av energi, som så selges til en dyrere pris. Slike kremere kall de gjerne kjeltringer produserer ingen ting.
Og så til Elvia, de benytter akkurat de samme utdannede personer som alle andre. Det gjelder å stjele fra omsetningen, særlig der omsetningene er store og de fleste er involvert. Da er det enklere å stjele litt fra alle slik at det ikke merkes, men den samlede summen er enorm.
Oslo kommune skjønte dette på 80-90 tallet. De kjøpte opp all energiproduksjon i sør Norge, slik at nå blir all fortjeneste på disse kraftverkene benyttet til å drifte Oslo. Mens småkommuner i innlandet som gjorde investeringen går med store underskudd.
Nettopp fordi utdannede personer fikk slippe til og benytte seg av systemet.

Med det samme vi er inne på slike tema. "Bank robbery" eller Bank ran, hva er egentlig det? Bank institusjoner har i Norge bare krav til 5% sikrings kapital. Det vil si at de kan låne ut de samme pengene 20 ganger. Og kassere inn enorme fortjenester uten å skape noen ting. Dette er også tyveri satt i system av personer med den samme kunnskapen. Og når slike systemer kollapser blir lett kjøpte politikere lurt til å tilføre skatte penger eller moms innbetalinger inn i fallerte økonomiske kjeltring systemer.

Oslo vannet kan dere ha for dere selv, og Raymond også. Kommer dere nordover vanker det bank!
Redigert 08.04.2022 kl 20:46 Du må logge inn for å svare
TheKurgan
08.04.2022 kl 21:51 802

Er ikke Elvia bare fjordkraft som byttet navn??
De har jo ikke akkurat scoret høyr på kundetilfredshet siste åra og nå straffes de hardt på børs for dette som fortjent.
pengex
09.04.2022 kl 23:24 685

Nei, elvia er hafslund og eidsiva netteiere som er sammenlått.
De selger ikke strøm. De transporterer strømmen inn til inntakskabelen din.
Alle kabler har ett tap. Være seg signalkabler, høyspent og lavspent. Men....man belaster ikke kunden med dette tapet. Hvordan hadde det blitt hvis telia skulle ta mer betalt for netthastigheten pga tap i kabelen ? Slike grep som elvia gjør her er ett tegn på monopol. De gjør hva de vil fordi det finnes ikke konkurenter.
Vi burde som med strømleverandører kunne velge nettleverandør også. Da hadde mindre kroner gått til utbytte og mer til oppgradering av nettet.
Fatter ikke at politikerne sitter med hjernen i fryseren her.
Men jeg tror elvia gambler på at de forstår like lite av dette som allmenheten og skylder derfor på høye strømpriser.
Eller så har de avslørt at de kun er ett fordyrende mellomledd mellom statkraft til strømleverandør.
Redigert 09.04.2022 kl 23:36 Du må logge inn for å svare