QEC - Utica Resources is asking the province to halt the bill

MC Axel
QEC 09.04.2022 kl 01:30 13627

😁💪

MONTREAL 

News

Quebec could instead supply 20 per cent of the gas Russia delivers Europe: energy company

Published April 8, 2022 4:22 p.m. ET

Updated April 8, 2022 4:27 p.m. ET

By The Canadian Press
Staff

Share this story:


Quebec energy company Utica Resources is asking the province to halt the adoption of a bill that would stop all oil and gas exploration in Quebec.

The company has written to elected members of the National Assembly asking them to vote against the bill, which has reached the final stages of the legislative process.

The company holds hydrocarbon permits issued by the government. If the bill becomes law, the company could be compensated to give them up.

Utica President Mario Lévesque says Quebec, with its untapped gas reserves, should instead send its supply to Europe as an alternative to Russian oil. 

"Our world has changed" since the consideration of the bill last winter, said Lévesque in the letter obtained by the Canadian Press.

According to him, Quebec could meet up to 20 per cent of Europe's natural gas needs currently supplied by Russia. He says the province could begin exports within 18 to 24 months.

-- This report by The Canadian Press was first published in French on April 8, 2021.  


https://montreal.ctvnews.ca/quebec-could-instead-supply-20-per-cent-of-the-gas-russia-delivers-europe-energy-company-1.5854614
Slettet bruker
10.04.2022 kl 08:54 4611

Flot skriv Sveinung og spot on svar evighedsskribenten PU 👍
Redigert 10.04.2022 kl 08:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.04.2022 kl 09:20 4572

FNs klimapanel advarer om enorme milliardsummer i bortkastede olje- og gassinvesteringer
Fossiltiden er over, var kortversjonen fra FNs klimapanel mandag. Over 100.000 milliarder kroner kan gå tapt dersom man fortsetter å investere i olje, gass og kull.

Kristian Elster
Journalist
Publisert i går kl. 23:22 Oppdatert for 2 timer siden
Del på Facebook Del på Twitter Del på epost
CO₂ I ATMOSFÆREN

418.8 ppm
1,5-GRADERSMÅLET

+1.01°C


– Å investere i ny infrastruktur for fossilt brennstoff er moralsk og økonomisk galskap. Det var ordene fra FNs generalsekretær António Guterres da den tredje delrapporten fra FNs klimapanel ble lagt frem mandag.

Les også: FNs klimapanel: – Det er nå eller aldri
Rapporten tok for seg hva verden må gjøre for å nå målene i Parisavtalen.

Blant hovedpunktene i rapporten går det frem at det meste av fossile brennstoffet i verden ikke kan brennes hvis verden skal holde den globale oppvarmingen under 2 grader.

80 prosent av kullet, 50 prosent av oljen og 30 prosent av gassen må bli i jorden om verden skal unngå oppvarming over 2 grader.

Sjefanalytiker i Nordea, Thina Saltvedt, er enig med FN-sjefen. Hun sier at vi ikke trenger flere nye olje- og gass felt nå, hvis forbruket skal så mye ned som det må om vi skal nå 1,5-gradersmålet.

– Alle de nye store prosjektene som settes i gang vil bare føre til at man øker CO₂-mengden. Vi trenger ikke investere i nye prosjekter, vi har nok om vi skal nå målene, sier Saltvedt.

Kan føre til enorme tap
Oljeanalytiker Thina Saltvedt og Nordea Markets presenterer prognoser for norsk og internasjonal økonomi på en pressekonferanse.
– Pengene bør heller brukes til å investere i noe som ikke har utslipp. Fornybar energi eller andre løsninger, sier Thina Saltvedt.
FOTO: VIDAR RUUD / NTB
Rapporten viser at det fortsatt investeres mer i fossilt brennstoff enn i det grønne skifte. Det kan føre til enorme tap.

Ifølge rapporten kan investorene oppleve bortkastede investeringer (stranded assets, på engelsk) på 11.800 milliarder dollar i 2050.

Det er over 100.000 milliarder norske kroner, eller verdien av ni norske oljefond. Og tapene kan bli enda større. 60.000 milliarder kroner til, skriver klimapanelet.

– Tallet for bortkastede investeringer er basert på at hvis vi endrer retning på klimapolitikken for å begrense den globale oppvarmingen til 2 grader eller mindre i år 2100.

Det sier Christa Clapp. Hun arbeider ved Cicero og har vært hovedforfatter på kapitlet om klimafinansiering i delrapporten.

Enkelt sagt er faren at det ikke er en god ide å investere i fossile brennstoffer, når man ikke kan bruke mye av brennstoffene på grunn av klimaendringene.

– Investeringer innen urban infrastruktur, transport og energisektoren ikke lenger være lønnsomme på grunn av CO₂-prising, sier Clapp.
BIF78
10.04.2022 kl 09:21 4599

Olie/gas kan du se forskellen?

PH Du mister overblikket i dine løgne
Redigert 10.04.2022 kl 09:22 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.04.2022 kl 09:29 4575

Kanskje myndighete i Quebec ikke er så dumme likevel?
tynnidioten
10.04.2022 kl 09:31 4587

Ja, det er en egenskap som det står stor respekt av.
Slettet bruker
10.04.2022 kl 09:34 4590

Er ikke dette gass?

9. april 2022 kl. 23:42 Dobler gassproduksjonen for å møte etterspørselen Norske myndigheter har gitt olje- og gasselskapet Neptune Energy tillatelse til å doble gassproduksjonen på Duva-feltet i Nordsjøen for å møte den økende etterspørselen etter energi i Europa.
– Økningen i produksjonen er nok til å varme 350.000 britiske hjem per dag, sier administrerende direktør Odin Estensen i Neptune Energy Norge i en pressemelding.

Økningen i gassproduksjonen skjer fra Duva-feltet, en undervannsinstallasjon knyttet opp mot Gjøa-plattformen. Gassen blir derfra transportert videre til gassterminalen St. Fergus i Storbritannia.

I mars vedtok regjeringen å justere produksjonstillatelsene på feltene Troll, Heidrun og Oseberg fram til 30. september i år. For Equinor-feltene Heidrun og Oseberg betyr det en økning i gassproduksjon på 30 og 15 til 20 prosent fra i fjor, ifølge E24.

Dette skal bidra til å holde norsk gassproduksjon høy også gjennom sommeren, som normalt er lavsesong for gasseksport.
tynnidioten
10.04.2022 kl 09:49 4550

Mye bra Profit Hunter - selv om det ikke har noe med QEC å gjøre - bortsett fra at etterspørselen etter gass er stor.
Redigert 10.04.2022 kl 09:54 Du må logge inn for å svare
BIF78
10.04.2022 kl 10:06 4509

????Endnu en ligegyldig artikel. Og det ændrer ikke på, at den med de 31 lande handlede om forøgelse af olieproduktion.

Jeg har sådan set ikke noget imod at du finder artikler frem. Det skal bare være relevant indhold. Ellers vil enkelte måske ved en fejl tro, at du faktisk ved, hvad du snakker om. Du har jo en pointe i at der ikke bare bliver åbnet op for gassen fra Quebec. Men i din iver for at komme med din pointe, så tager du bare alt med og så virker det latterligt. Du kommer også til at fremstå både meget negativ og en anelse dum og det tror jeg ikke, at du er.

Jeg står ved at jeg er aktionær i QEC og jeg håber, at politikerne i Quebec på baggrund af verdens udvikling de seneste måneder vil tage en åben debat om gassen i Quebec skal udvindes på en miljøvenlig måde eller ej.

Men ellers er der i øjeblikket en masse andre gode ting med QEC, som gør at aktien er meget attraktiv på dette niveau. Og jeg sidder gerne med en større del af mine nuværende aktier et par år endnu og venter på en erstatning på 10+, hvis politikerne ikke ændrer mening.
Fjellbris
10.04.2022 kl 11:45 4372

Ja Ketchup / PU/Profit Hunter må ha fritidsproblemer som bor her inne og poster 24/7, det meste ikke relevant for QEC.
Som en liten motvekt postes denne, alt er ikke svart / hvitt, verden endres, ikke minst etter Putins tragiske invasjon av Ukraina.
…..
Canada gir grønt lys til et kontroversielt oljeprosjekt
Miljøorganisasjoner protesterer mot støtten som ble gitt onsdag av Ottawa til utnyttelsen av en forekomst som ligger 500 kilometer utenfor kysten av Newfoundland.

Le Monde og AFP
Lagt ut i dag klokken 01:06, oppdatert klokken 07:10
Tid for
Lesing 2 min.


Regjeringen i Canada, verdens fjerde største oljeprodusent, har gått med på byggingen av et stort kontroversielt oljeprosjekt i Atlanterhavet, kunngjorde miljøminister Steven Guilbeault onsdag 6. april.

Med navnet Bay du Nord og støttet i årevis av den norske giganten Equinor, vil det gjøre det mulig å utnytte en forekomst som ligger mer enn tusen meters dyp og ligger 500 kilometer utenfor kysten av Newfoundland. Idriftsettelse er planlagt til 2028. Det blir den femte oljeriggen av sitt slag i Canada. Det vil tillate utvinning av cirka 300 millioner fat olje over tretti år, ifølge selskapet.

"Bay du Nord-utbyggingsprosjektet kan fortsette, underlagt noen av de strengeste miljøbetingelsene som noen gang er pålagt, inkludert det historiske kravet til et olje- og gassprosjekt for å oppnå "karbonnøytralitet". "her til 2050 ," sa ministeren og eks-klimaaktivist i en pressemelding.

Les også: Artikkelen er reservert for våre abonnenter Steven Guilbeault, fra miljøaktivist til kanadisk miljøminister
I følge en omfattende miljøvurdering er det ikke sannsynlig at prosjektet vil forårsake betydelige negative miljøeffekter, la han til. "Verden trenger fortsatt olje" , sa deretter til Radio Canada, den som ble valgt til porteføljen som miljøminister i oktober 2021 av Justin Trudeau, for sin fortid som aktivist.

Heving av skjold
Kunngjøringen vakte umiddelbart et ramaskrik fra miljøorganisasjoner. "Å godkjenne Bay du Nord er nok et skritt mot en ulevelig fremtid ," svarte Julia Levin, fra Environmental Defence, og et "smell i ansiktet for klimaforskere, samfunn i Canada og rundt om i verden som er berørt av klimakrisen" .

For Greenpeace er denne avgjørelsen "triumfen" av politikk som bare "forverrer klimakrisen og den globale avhengigheten av fossilt brensel som brenner planeten" .

Les også: Artikkelen er reservert for våre abonnenter IPCC ber om umiddelbar handling på tvers av alle sektorer for å "sikre en levelig fremtid"
Disse organisasjonene minner om at FNs generalsekretær Antonio Guterres beskrev som «galskap» den vedvarende avhengigheten av fossilt brensel, en «avhengighet som fører oss mot kollektiv ødeleggelse» .

I følge den siste rapporten fra Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), for å respektere en temperaturøkning begrenset til +1,5 °C, bør bruken av kull uten karbonfangst (en umoden teknologi i stor skala) stanses fullstendig og bruken olje og gass redusert med henholdsvis 60 % og 70 % innen 2050 sammenlignet med 2019-nivåene.

"Dunce" i møte med klimaendringer
Flere politiske partier har også fordømt denne avgjørelsen fra den kanadiske regjeringen, spesielt New Democratic Party (NDP, venstre), alliert i parlamentet i Ottawa med Liberalene til Justin Trudeau. «Det viser nøyaktig hva som er galt med denne regjeringen. De lytter til vennene sine i olje- og gassindustrien i stedet for å lytte til klimaforskere , sier Laurel Collins, NDP-miljøkritiker.

Les også: Canada kunngjør klimainvesteringsplan på flere milliarder
Når det gjelder Bloc Québécois, den tredje parlamentariske formasjonen i landet, mener den at Canada «bekrefter sin dunne posisjon i kampen mot klimaendringer» og at denne avgjørelsen «lyder dødsstøtet for troverdigheten» til miljøministeren.

Dilemmaet var slik i dette prosjektet at avgjørelsen ble utsatt to ganger de siste månedene, spesielt siden Justin Trudeau ofte har blitt kritisert de siste årene for sine beslutninger knyttet til oljesektoren, spesielt for å ha nasjonalisert, i 2018, en rørledning. Han hadde påtatt seg sterke klimaforpliktelser under forrige valgkamp og sa i oktober 2021 at vi må «sørge for at olje- og gassindustrien slutter å øke utslippene og begynner å redusere dem» .

Le Monde og AFP
Fjellbris
10.04.2022 kl 11:54 4352

Tillater meg å lime inn denne også fra Tuja. Minner igjen om snitt pris olje/gass Q1, samt forventet olje/gass pris Q2 tom Q4 2022. Se det opp mot akk Q4 resultat og gass/olje pris da vs forventet tilsvarende nå for 2022 sammen med økt produksjon = kurs under kr 2 = svært god risk/reward der pilot / erstatning kommer som ren bonus.
……..
tuja
06.04.2022 kl 08:38
1446
Men uavhengig av Quebec, er selskapet fortsatt lavt priset:

Har omsider skummet gjennom årsrapporten. Følgende mener jeg er sentralt å merke seg:

1) Sterkt stigende produksjon fra Q2 i år med (skattefri) superlønnsomhet (opex/boe USD 18)
2) NPV 10% av eksisterende produksjon økt kraftig til CAD 270 mill
3) Qualifying expenses Quebec CAD 165 mill (erstatningsgrunnlag)

Selskapet er nå gjeldfritt, med sterkt økende produksjon og der nye Kakwa-brønner finansieres over driften. Worst case i Quebec er etter min mening at MINST historiske kostnader (qualifying expenses) erstattes. Da blir ‘core NAV’ i QEC som følger:

NPV av Kakwa/Antler = CAD 270 mill + min. erstatning Quebec = CAD 165 mill, totalt CAD 435 mill => kr 7 pr aksje

QEC prises nå til moderate 25% av NAV. I tillegg gratis opsjon på Quebec (gassprod. + CO2-lagring) Red Leaf teknologi/cash (med snarlig Utah-pilot oil/rare-earth) og Jordan (med 8 mrd boe-potensiale).
njn-
10.04.2022 kl 12:59 4300

Legg merke til hva han sier: "KAN gå tapt".
Denne dommedagsprofetien har FN's klimapanel messet om vært år siden det ble opprettet. Offentlig i Stockholm i 1972.
"Vi har 10 år på og redde kloden". Og dette har de gjentatt vær gang de kommer med en ny rapport.
Synes du dette er troverdig? Nå kloden ikke går under. Fra Arbeiderbladet 30. august 1938 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10157016981616895&set=a.50302476894&__cft__[0]=AZWvnPlUS2PtYkav8PfAW3DR852YxAaI3V2m0MY4B271Ji0Pv4TdNQrBiZfqyOaRY4r3F1UOXquf7JUDFZ5bQwVANi7xKiQNp8IVN4FuHkzZDsmjXmglEcyI4wQIus26-IbbMOF8IZ1VRUQSGaHzjaVBtSoR5Jh0uVgv38w9WmgyLQ&__tn__=EH-y-R

Og fra Stockholm i 1972 https://www.google.com/search?q=FN+Klimapanel+1972&client=firefox-b-d&sxsrf=APq-WBucv3gyk_lMS1mfotGTEAE5_InKWA:1649588266606&tbm=isch&source=iu&ictx=1&vet=1&fir=mysqltq6w9-p2M%252CvweoyHVAcr0RMM%252C_%253BVqhEwPwbTiGhUM%252CBasUbynJwNj51M%252C_%253BfjWV8wbqjpdiuM%252CNzTwJSFbjJVr3M%252C_%253BgWRYQl2zYB7liM%252CFK5ElEEJzpXepM%252C_%253Bf9k2c0MDsra5HM%252C1y5SQvKlqDre8M%252C_%253BUFMQROJ_dFzXNM%252CSRSF-MBSz1fC6M%252C_%253B3fwXFB0jOADuyM%252CIyCM2L7Q1C3EBM%252C_%253B9d3DpLwin2sUMM%252CSRSF-MBSz1fC6M%252C_%253B4d9dT3RjhvFPAM%252CNzTwJSFbjJVr3M%252C_%253BRSWin5WbP7ZMlM%252CC-5-FUc0MPkDNM%252C_&usg=AI4_-kS1KAut6WZ9N0icEh9kk4-8rvOiyQ&sa=X&ved=2ahUKEwjih6CVq4n3AhVukIsKHV7qCzcQ9QF6BAgMEAE

De er tydelig ikke i stand til å komme med sannheten.

Kan du svare meg på hvor mange klimaforskere som har forlatt FN's klimapanel?
Slettet bruker
10.04.2022 kl 16:21 4092

Takk Fjellbris, jeg springer altid let og elegant over alle indlæg fra Ketchup/PU/Profit Hunter eller hvad han nu kalder sig. Det er ofte gamle artikler og links, som ikke er relevante for QEC.
Bombibitt
10.04.2022 kl 18:02 3979

Det här kriget kan vara vändpunkten för hydrogen.
Finns flera artiklar som tyder på det.
Redigert 10.04.2022 kl 18:03 Du må logge inn for å svare
minsin
10.04.2022 kl 18:32 3952

Da skal Danmark bli uavhengig av gass, kommer Europa etter ??

https://e24.no/olje-og-energi/i/ALwz3z/danmark-vil-fase-ut-bruk-av-gassfyring
Bombibitt
10.04.2022 kl 19:13 3876

Man kan använda befintliga gasledningar för hydrogen också så det finns flera alternativ.
Slettet bruker
10.04.2022 kl 22:25 3598

Så må du hellere sælge QEC i morgen 😂
minsin
10.04.2022 kl 22:38 3571

hverken travelt med å kjøpe eller selge her... aksjen virker stabil i området 1-7-1.9
tynnidioten
11.04.2022 kl 00:09 3468

Er det ikke bra at jeg håper at verden følger Danmark ?
morgendagen
11.04.2022 kl 09:15 3199

Se AkerBP, 2 år fra byggestart til produksjons start av en platform i Nordsjøen, QEC 10 år 2 nye brønn å alt utstyret står klart.
Er snakk om investerings vilje på QEC, MB må gå, få inn noen som vil investere i base produksjon og mulig snu selskapet mot grønt.
tynnidioten
11.04.2022 kl 10:16 3112

Nå må Iagi komme på banen og forklare hvorfor hans TA alltid er feil. Han burde klare 50%.
Slettet bruker
11.04.2022 kl 10:55 3024

Hvorfor den er feil? Jeg har sagt at aksjen har omtrent 1 uke til å utnytte de tekniske signalene som ligger til grunn, og hvis aksjen ikke gjør dette, så ser det mørkt ut. Hvordan kan den påstanden være feil etter 2-3 dager?
tynnidioten
11.04.2022 kl 11:06 2993

Det gjelder det du skrev 30.3.
Snart 14 dager siden.
Redigert 11.04.2022 kl 11:08 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.04.2022 kl 11:24 2948

Det jeg skrev den 30.03 beskrev jeg som innen kort tid. I aksjeverdenen regnes dette oftes som 1-6 uker, så det er fortsatt ikke en feilaktig påstand. Dagen etter skrev jeg at det ville komme en liten nedgang først, noe jeg hadde rett i. Standpunktet nå er at aksjen har mange gode tekniske signaler, men hvis de ikke inntrer snart, så vil ikke den positive reaksjonen skje heller. Jeg tok også forbehold om at de sterke positive signalene ikke ville inntreffe med mindre aksjen fikk økt volum. Per idag har aksjen omsetning nede på 200k tallet, noe som er alt for lavt til å skape en oppgang. Jeg gir aksjen ut denne uken, så vil jeg anta at de tekniske signalene er tapt.
panamajack
11.04.2022 kl 11:35 2912

Hvilken energi form skal erstatte gas og olie? sol, vind, jord og A-kraft (thorium)? Man anlægger en energi ø ud for Esbjerg til 4,3 mia DKR, så det nok nærmere 8 mia Dkr, når projektet er færdigt. Dette beløb vil give en reduktion i co2 svarende til 8 stk. supertankers co2 udslip. Skal vi kalde skyde gråspurve med kanoner? I øvrigt er danskerne i begyndt klage over støj fra varmepumper (køling) i byområder.
Slettet bruker
11.04.2022 kl 12:13 2815

Qec ser jo sterk ut i dag….😂
Carlsen73
11.04.2022 kl 13:33 2694

Ja. Olieprisen falder, folk holder påskeferie, og stort set ingen handler. Enkelte benytter stilheden til at komme af med nogle aktier med et lille kursfald til følge. Der offentliggøres næppe revolutionerende nyheder sådan en dag. QEC klarer sig vel nogenlunde, som man kan forvente sådan en dag.
… Og du er heller ikke på nogen måde kommet videre. Så alt er stort set som forventeligt.

God påske!
Jensi
11.04.2022 kl 13:56 2638

tja der har du ret

og tænk vi vil have Ol til Copenhagen i 2036 .................... ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

WHAT ? det vi sku ikke råd til !

tynnidioten
11.04.2022 kl 14:13 2593

Det betyr at du vil skrive at du hadde helt rett siden aksjen falt ?
tuja
11.04.2022 kl 14:37 2531

https://twitter.com/kyivindependent/status/1513467134155894794?s=21&t=xNUn4JabVvALyy2g3zQ2mw

Twitter
The Kyiv Independent

⚡️Russian oil embargo could be part of sixth round of EU sanctions.

The Foreign Ministers of Ireland, Lithuania and the Netherlands said on April 11 that the EU is drafting proposals for the bloc’s oil embargo on Russia, although there is yet no agreement regarding the measure.
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) April 11, 2022

Slettet bruker
11.04.2022 kl 15:00 2472

Qec har gått inn i en ny ørkenvandring, bare å lene seg tilbake og nyte lavere kurs. Tipper den er rundt 1kr før sommerferien !
Carlsen73
11.04.2022 kl 15:05 2461

Hvis den kommer ned omkring 1 krone inden sommerferien, så er der ikke tale om ørkenvandring, men derimod - relativt set - en kraftigt faldende aktie.
Hvor meget køber du så Stevepick, hvis den mod forventning skulle bevæge sig derned igen?
Slettet bruker
11.04.2022 kl 15:17 2464

Den må nok under 1kr før jeg vurderer kjøp. Vil helst ha avklaring om de får erstatning eller ikke, får de ikke det så ser jeg den i 0,50 og hvis de skulle være så heldig å få erstatning så kommer det ann på beløpet. Tror ikke det skjer noe rundt dette innehverende år.
Fjellbris
11.04.2022 kl 15:51 2465

SP - dream on….. Tipper du kjøper det du kan på disse nivåene as we speak!
tuja
11.04.2022 kl 16:39 2428

Produksjonsøkning allerede neste mnd. Pluss på det med eksisterende produksjon i ett gjeldfritt selskap, så skal nok prisingen opp. Rekner med de klarer 100-150mill i net cash i løpet av 2022, og muligens enda bedre neste år når de også får 2-3 50% brønner påkoblet litt senere i år. Da er ikke dagens mcap på 780 mill kr en høg prising. Og noe kommer det ut av Quebec også, enten den ene eller andre veien(erstatning versus pilot).
Redigert 11.04.2022 kl 16:40 Du må logge inn for å svare
tynnidioten
11.04.2022 kl 17:18 2334

Nå går det mer din vei enn Ellys.
Dessverre for oss aksjonærer.
Carlsen73
11.04.2022 kl 17:34 2296

Hvorfor skriver du det?
Du er til manges undren selv med til at tale aktien ned.
tynnidioten
11.04.2022 kl 17:43 2273

Det er en faktaopplysning som Elly inviterer til.
Redigert 11.04.2022 kl 17:45 Du må logge inn for å svare