Bill 21 passed, hvem slukker lyset på vei ut?

Haussegutten
QEC 14.04.2022 kl 02:42 13489

Eller er det fortsatt et hengende håp i at aboriginals kan redde qec med å claime deres rett på marken?
Slettet bruker
14.04.2022 kl 11:23 3082

Så du tror dette er bakt inn i kursen fjellbris, ja da er det jo ingenting å frykte neste børsdag men tror du virkelig på dette selv? Jeg kan garantere at dette ikke er bakt inn i kursen....tipper 1kr av kursen til Qec er Québec...og da står vi igjen med 86øre...veldig trist for de som sitter nå og skulle virkelig ønske dette ble annerledes. Tenk hvis meldingen var at Qec fikk pilot og bill ikke gikk igjennom, da hadde vi nok sett 10kr rett etter påske men Québec ville det annerledes dessverre, har sett dette i flere år hvordan disse politikera i Québec tenker, en gjeng med sau !
gunnarius
14.04.2022 kl 11:24 3074

Man bør vær en smule realitetsorientert.

Slik jeg forstår er det 5 selskaper som skal dele på $100 mill. som bill 21 åpner for. Industrien har krevd $500.

Det sentrale her er at bill 21 ikke legger opp til tapte inntekter, men til faktiske kostnader ifm. avviklingen. Dvs. resterende del til hvert selskap blir minimal.

Her ligger det an til langvarige og kostbare rettssaker.

Myndighetene tilbyr $100 mill. dedikert primært faktiske kostnader og industrien ber om 5 ganger mer.

Good luck til de som vil binde opp sin kapital n-antall år, før det muligens kan dryppe noen dråper på aksjonærene.

Uttaler meg kun på et prinsipielt grunnlag, men er det gjeld og øvrige forpliktelser, så kjenner man godt til hvordan dette gjøres. Og da kommer småaksjonærene langt ut i rekka ...

Skjønte aldri, var det ikke Teodor, som skjøt fart i aksjen med sitt erstatningsgrunnlag. Jeg mener han bommet grovt, men det gjenstår å se.

Aksjen burde stupe til under NOK 1.00 på bill 21 og særlig manglende vilje av myndighetene til å kompensere for tapte inntekter. Om selskapet rekker frem med krav ifm. allerede fortetatte investeringer, blir meget usikkert. Men vil uansett ta meget lang tid og binder opp aksjonærenes investering inntil endelig dom foreligger.

A bill to end oil exploration, tabled Wednesday by Natural Resources Minister Jonatan Julien, doesn’t compensate for loss of potential revenue, but permit buybacks will compensate for expenses since 2015 and three-quarters of the costs of closing wells and restoring drilling sites.

https://montrealgazette.com/business/energy/quebec-offers-100m-to-compensate-oil-companies-for-exploration-costs
6710
14.04.2022 kl 11:26 3061

Intet her i liver er skrevet i sten, og ingen er en ø, alt er variabel, selv du må vide dette.
Så er det positiv, så negativ, så regner det, så sol, så optur, så nedtur, i omvendt rækkefølge ect...

Problemet politikker har, er de kan lave langsigtet planer ud fra den virkelighed man er i politisk, ikke den virkelighed som er i realtid, man finder penge hertil igennem forventinger eller ønske om, ikke de faktiske forhold som er, når planer skal realiseres. Dette er det allerstørste problem, da politikker lever af at skabe fremgang og velstand, skabe mulige muligheder med økonomi som man selv opfinder, med tiltag som passer hertil. Men det kan blive helt håbløs, når Verden radikalt forandre sig hurtigere og dermed forandre spilleregler.
Fremtidenspolitikker skal være realtidspolitikker, set i dagens lys, går det ikke i fremtiden at planlægge lang ud i tid. Verden er på vej ind i en ustabil fase, her skal politikker omstille sig rask og rigtig, ellers mister politikker sin betydning.
Her kommer befolkningen og økonomi ind, om politikker Ikke har realtidsoverblikket på plads, mister disse hurtigt flertalsopbakning.
Fremover hænger økonomien ikke på træer, som man kan plukke efter behov, egne resurser bliver mere og mere vigtig, om man skal overleve det, som er på vej.

Redigert 14.04.2022 kl 11:28 Du må logge inn for å svare
sigj2
14.04.2022 kl 11:26 3076

De nulla ut quebec så bør ikke stupe på dette.bare nervøse småaksjonærer som selger lytteposten sin.
Gjeldfritt å øker produksjonen fremover.
Nei ærlig talt,jeg går for 4kr å tar pænga å løøøøøøøper🏃🏃🏃
Peter Sellers
14.04.2022 kl 11:46 3015

@sigj og du trur på julenissen skjønner vi :)))
tuja
14.04.2022 kl 11:55 2980

Den ble lagt ut på xi rundt kl 11.00 i går. Så det var kjent lenge før børsen stengte før påske.
Peter Sellers
14.04.2022 kl 12:04 2950

@tuja var nok ikke mange som fikk med seg den i går, vi får se hva fremtiden vil vise i Qec etter dette, kan jo være en god erstatning kan bli et plaster på såret, god påske :))
Morf
14.04.2022 kl 12:12 2922

Peter Sellers,
hvad tænker du værdierne i Alberta er ?
tuja
14.04.2022 kl 12:13 2913

God påske. Det kommer ivertfall produksjonsøkning i mai, så QEC vil øke inntjeningen på bunnlinjen utover året. Hva som blir sluttproduktet iht Quebec, gjenstår å se.

:)
Manon1
14.04.2022 kl 13:18 2759

Flere dager gammel nyhet det refereres til i denne tråden. Kursen vil nok stige betraktelig de neste ukene som følge av inntektene som stiger i Qec, selskapet er gjeldfritt og ikke minst vil kravet om erstatning som vil komme ila få uker sette fart på kursen. Vi er søkk rike om vi får 1/10 del av verdier som er i bakken. Uten en krone i erstatning bør kursen justeres tl rundt 3 kr.
tynnidioten
14.04.2022 kl 13:22 2742

"Flere dager gammel nyhet"

QEC børsmeldte dette i dag.

Når mener du nyheten er fra ? Forrige uke ?

Manon1
25.03.2022 kl 16:18
1591
På mandag får vi news i Qec som sender den opp 300 pct😊god helg!
Redigert 14.04.2022 kl 13:23 Du må logge inn for å svare
Jakal
14.04.2022 kl 13:39 2685

Sjelden vi ser en bedriftseier / leder med en så negativ uttalelse. Qec skal bruke tiden fremover til å vurdere juridiske tiltak. Det trengs nok en langt mer offensiv strategi for å holde optimismen oppe hos aksjonærene. Med Qecs emisjonshistorie tror jeg det blir vanskelig. I dag tjener Qec penger, men ideen om miljøvennlig utvinning forblir nok der: En ide. Dessverre.
BIF78
14.04.2022 kl 13:49 2642

Jeg har flere overvejelser i forbindelse med forbuddet. Jeg er ikke overrasket, selvom jeg havde håbet på noget andet, men det har jo været på vej i noget tid. Jeg er nok mere skuffet over, at politikkerne i Quebec har total skyklapper på og ikke vil forholde sig til verdenssituationen. Jeg synes Binnion siger det ret klart i børsmeddelelsen: Quebec har valgt, at holde fast i import af naturgas, hvilket er meget mere forurenende end at selv tage det op på en miljømæssig korrekt måde, som QEC kunne gøre.

Derudover er det tydeligt, at han mellem linjerne også kommer med et klart signal til Quebecs politikker. De vil ikke hjælpe med, at sikre forsyningen af gas til Canadas allierede, herunder særligt Tyskland. Så kan man stille spørgsmål ved deres loyalitet, som verden ser ud nu og Quebec går med forbuddet Putins vej og indirekte støtter den russiske krigsmaskine. Her kunne man håbe, at et vestligt demokrati (hvis man kan kalde Quebec det) ville støtte EU og USA i sanktionskampen mod Rusland, men i Quebec har man valgt, at gå stik modsat og sige: "Ja, vi kunne hjælpe med gas på en miljømæssig måde, men det vil vi ikke. I stedet kan I få grøn hydrogen om 20 år. Og indtil da vil vi i Quebec også købe gas, så I andre må handle med Rusland."

ProfilHunter har mange gange henvist til gamle artikler om, at Alberta kan levere gas. Hvis dette var så nemt, så var det nok kommet på plads nu med leveringsaftaler. Så den vestlige verden har behov for gas, som ikke er russisk og det kan ikke umiddelbart fås. Jeg kan ikke se andet end dette er en indirekte støtte fra Quebec til Putin. Det er ihvertfald ikke støtte til de vestlige allierede og lige i øjeblikket er verden desværre sort eller hvid.

I forhold til QEC så er jeg helt enig i, at forbuddet burde være indregnet i kursen. Der tjenes masser på penge andre steder. Dog kan det ikke afvises, at panikken vil sprede sig i næste uge og kursen skal 10-15 pct. ned inden den vil vende igen. Se det som en købsmulighed. Jeg ser ikke, at casen har ændret sig særlig meget. Dog kan QEC nu føre sin erstatningssag og det er ikke uvæsentligt. Samtidig skal de fokuserer på, at udvide forretningen andre steder, så går selskabet en lys fremtid i møde.

Jeg ser, at mange hovere over forbuddet og støtter dette, dette er både nye og gamle nicks, hvor Stivpik og Peter Sellers selvfølgelig står forrest. Men folk skal have lov til, at støtte Quebecs indirekte støtte til Putin, det er jo frie lande, vi bor i. Personligt havde jeg bare håbet og støttet udvinding af gas i Quebec til Canadas vestlige allierede, som Binnion skriver.

God påske til alle. Det er aldrig kedeligt, at eje QEC-aktier, så næste uge bliver nok også spændende.
Redigert 14.04.2022 kl 13:51 Du må logge inn for å svare
minsin
14.04.2022 kl 13:56 2615

Blir nok ett enormt nedsalg over helga ... svært mange som har kjøpt i qec basert på quebec .For de er det ingen vits å være i selskapet lengere og vil derfor realisere snarest.Potensialet i Qec er mer eller mindre eliminert. ... 50 øringen er nær , veldig nær.skal bruke resten av påska for å vurdere om det er verd inngang eller om jeg heller fortsetter å invistere i selskaper med liten risiko..
Redigert 14.04.2022 kl 14:04 Du må logge inn for å svare
gunnarius
14.04.2022 kl 14:05 2584

Bill 21 legger allerede opp til en viss kompensasjon, mest i form av faktiske kostnader.

Bill 21 og tidligere ståsted og politikk, utført av myndighetene medfører at konsekvensen av bill 21 ikke er noe nytt.

Så lenge industrien i klare og entydige ordelag har blitt varslet over tid, kan jeg ikke se hvordan industrien kan ha en god sak i retten.

Både industrien og markedet visste hva som ville komme. Denne varslingen og at industrien ble gitt god tid til omstilling, medfører at retten neppe kommer til å favorisere industrien, men se hen mot befolkningen og hva den ønsker, samt vurdere fossil energi som lite tidsriktig. Politikerne har her trolig et trygt ståsted og vet hva de gjør. Det vil være en illusjon å tro at bill 21 hadde blitt banket igjennom - gitt det lå an til kompensasjon i milliard-klassen. Noe mer må muligens Quebec ut med, enn oppstilt i bill 21, men neppe særlig mye.

Eiendomsretten står nok sterkt i Canada, som her til lands, men ettersom det er tillatelser som myndighetene utsteder/regulerer og ikke i ordets rette forstand tap av eiendomsrett, vil retten sannsynligvis vektlegge tungt, at disse kan sies opp/nulles ut, særlig om myndighetene kompenserer for det i tillegg. Bill 21 tar hensyn til oppgjør av tidligere gitte tillatelser.

Industrien har primært eiendomsretten til bygninger, utstyr, materiell etc. men dette kan neppe utgjøre beløp til beruselse for industrien eller eierne.
Redigert 14.04.2022 kl 14:16 Du må logge inn for å svare
Jensi
14.04.2022 kl 14:07 2579

ja vanen tro melder der sig det samme kor hvergang !

- ALT er indregnet i dagens kurs
alt andet er i mine øjne en købsmulighed
- jeg sidder HELT still og roligt
snart er der nye brønne tilkoblet med øget produktion
- historisk HØJE olie og Gas priser
- Jeg synes det synd for MB , han må være bitter og sur , men nu kan han jo koncentrere sig om Monteney og lade quebec være en sag for advokaterne
'det er nok den rigtige arbejdsfordeling
der er rigligt at stille spørgsmål ved og faktum er at FN skal vist også på banen - tror et par politikker skalpe kan løse mange problemer !

- Så hvis politikerne syntes et par truckere var et stort problem, så vent til FN står klar til kamp i gaderne !
minsin
14.04.2022 kl 14:28 2500

FN???? Skal i gaderne til quebeck for å kjempe ??? Ikke riktig edru du kanskje ???
MB er meget skuffet , han skuffelse vil selvfølgelig gjenspeiles i aksjekursen når børsen åpnes. Det vil ikke være kjøpere til aksjen før kursen er langt under 1 kr .. mange aksjonærer vil prøve å snitte seg ned .. noe som sjeldent fungerer , faller de under 1 kr vil også de realisere tapet ... og den nedadgående trenden fil øke nedover .. 50 øre ??
Fjellbris
14.04.2022 kl 14:46 2426

He, he, baise koret tror på kurs ned mot kr 1, igjen intet nytt her, QEC varslet allerede i Q4 rapport at forbudet kom til å stå da de bokførte Québec til kr 0,- -IGJEN ja til kr 0,-!!

De og vi som er aksjonærer hadde selvfølgelig håpet på pilot, men var jo ikke realistisk = man måtte bokføre hele Qubeck som tap/kr 0 i fjor!
Hadde pilot kommet som en overaskende positiv nyhet, ja da hadde QEC gått høyt. Nå er det allerede bakt inn i kursen, kr 1,7 forsvarer allerede fjorårets produksjon / EBITDA. Økt produksjon i år med økte energipriser i gjeldsfritt selskap (EBITDA trolig + 250-300 mill) forsvarer kurs over kr 3,-, så vil erstatning komme som en bonus.
God påske, jeg håper å få kjøpe nye billige aksjer over påske, alt under kr 1,7 er for meg en god investering da med litt perspektiv, 2-3 år og QEC er nok da også solgt.
Redigert 14.04.2022 kl 14:48 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
14.04.2022 kl 15:02 2364

https://montreal.ctvnews.ca/quebec-adopts-much-discussed-law-to-end-oil-and-gas-research-and-exploration-1.5859155

« The bill that will compensate oil and gas companies to the tune of $100 million was adopted Tuesday by the National Assembly.
The Legault government's new bill puts an end to all hydrocarbon exploration and development activities in Quebec while also compensating companies that hold permits.
ADVERTISEMENT
The oil and gas companies were asking for much more -- at least $500 million.
The elected representatives of the Coalition Avenir Quebec (CAQ), the Liberal Party (PLQ) and the Parti Québécois (PQ) voted in favour, while the 10 elected representatives of Quebec Solidaire (QS) abstained.»
Redigert 14.04.2022 kl 15:18 Du må logge inn for å svare
Rokki10
14.04.2022 kl 15:13 2314

Men detta e jo bestemt tidligere å er ikke noe overraskelse. Dagens kurs tilsvarer verdiene i selskapet og vel så det. Viss du påpeke at noen her ikke er edru så trur eg heller du skal se på deg selv.
Manon1
14.04.2022 kl 15:26 2254

Hadde vært interessant om vi fikk en kanadisk erfaren advokat til å uttale seg om sansynligheten for erstatning, er det lignende rettspraksis fra Canada i lignende saker?
Sosekopp 1
14.04.2022 kl 15:40 2208

Hei.
Opp 3,85% på Torontobørsen. Står nå i 0,27 canadiske dollar, ikke stort volum men heller ingen krisestemning der ennå,
Forventer at aksjonærene i Canada har fått med seg beslutningen i Quebec
Hilsen Sosekopp 1
minsin
14.04.2022 kl 16:01 2141

hmm det er jo bare å se på tidligere tråder. svært mange aksjonærer legger inn tråder om mulig drift i Quebec - ergo de øyner håp om oppside i aksjen dersom det hadde blitt åpnet for drift. Svært mange av disse vil ikke lengere ha grunn til å være i aksjen - rett og slett fordi det vil være begrenset oppside i forhold til deres ønsker--- det har vært nevn i trådene aksjekurser på 20-30-40-70 og ja mener å ha lest aksjekurser på opp mot 200 kr..
Ser at flere plutselig nå skriver at questerre har bok ført veridene til 0, og at det derfor ikke burde ha noen innvirkning
Dessverre baserer aksjekursen seg på noe som heter forventninger... utifra alle quebec trådene ligger det endel forventninger der - denne "forventnings delen" skal i meget stor grad elimineres eller nulles ut nå, nå som flere selger seg ut.... Det sier seg selv at kjøperne kommer ikke på banen uten ett reelt tilbud på aksjene..
Vi får se hvor langt hvor langt disse selgerne må strekke seg- samtidig vil det være endel som prøver å snitte seg ned - time will show hva som skjer om de dobbler beholdningen og samtidig fortsetter å tape dobbelt så mye penger.. panikken kan fort komme - der alle bare kaster ut aksjer...
Ser her at enkelte mener 1,7 er billig , som er ca 10 pst under dagens kurs... Aksjen varierer jo med ca +-5 pst . Hva er det slags presisjonsberegning 1,7 kr baserer seg på ??
Utifra trådene --- vil nok skuffelsen på trådene føre aksjen godt ned uten tvil...

tipper qec vil komme til å vurdere om det er vits i å være notert på Ob for fremtiden , i kjølvannet av dette



njn-
14.04.2022 kl 16:27 2077

Du skriver at industrien har blitt advart. Ja etter at det ble funnet gass i store mengder, men før det var alt bare fryd og gammen.
Industrien betalte alle årlige avgifter og Quebec var fornøyd.
Canada/Quebec har lover som regulerer industrien og myndighetenes ansvar.
Quebec har i denne saken valgt å avvise disse lover.
Eiendomstetten står sterkt i alle land.

Du vet kanskje ikke at nye lover IKKE har tilbakevirkende kraft.
Selv høyesterett må følge lovverket.

Og vis de velger å tilsidesette lovverket er de blitt en BANANREPUBLIKK og med alt hva dette innebærer.

Tror ikke Canada vil se på dette uten å bruke sin lovgivende makt.

Redigert 14.04.2022 kl 16:35 Du må logge inn for å svare
Sosekopp 1
14.04.2022 kl 16:30 2063

Hei minsin
Enig med deg at forventninger i en aksje er en god drivkraft, første forventning er nå melding om produksjonsøkningen som kommer i løpet av Q2.
Enhver aksje med forventing om høyere produksjon og dertil større inntjening er positivt i det lange tidsperspektiv.
QEC er ikke konkurstruet selv om myndighetene ikke spiller på lag med selskapene i området, ei heller spiller på lag med sine nærmeste allierte med tanke på Europa sitt behov for gass.
At QEC skulle vurdere sin posisjon på OB blir jo rart i og med OB er en stor energibørs.
Tirsdag blir nok uansett en spennende dag..vi får gjøre som våre danske aksjevenner, ta en lille en og kose oss i påsken;-)

Hilsen Sosekopp 1
6710
14.04.2022 kl 16:38 2043

The Wolinak Abenaki Council has called on the Government to respect and engage with them for development on their traditional territory.
If the Government declines this invitation, the Council will have no choice but to proceed with its claim by obtaining an ancestral aboriginal title.”

He further added, “As we wait for Bill 21 to come into force, we will be assessing our legal options to preserve the rights of our shareholders.”

Bill 21 was approved by the elected representatives of the National Assembly in Quebec. A provisional copy of the legislation is available online at http://www.assnat.qc.ca/en/travaux-parlementaires/projets-loi/projet-loi-21-42-2.html. It has received the assent of the Lieutenant Governor of Quebec. The law, in whole or in parts, will come into force at the Government’s discretion following the finalization of the associated regulations including the proposed compensation program.

Om man læser dette igen, så er loven vedtaget.
MEN -og det er vigtig, ikke træde i kraft før færdiggørelse af lovtekst og muligvis kun dele eller hele loven.
Så her er stadig åbne spørsmål i hvornår loven bliver aktiv, hvordan lovtekst bliver formuleret og hvilken omfang loven vil blive udrullet helt eller delvis.

Glæder mig til valg senere i år, gas og olie sektoren samt FN folket m.fl. skal, med sikkerhed, få varmet de folkevalgte politikker op, så de forhåbentlig taber Valget stort. Derefter har man 4 år til at få opbygge gas-sektoren i Quebec.
Redigert 14.04.2022 kl 16:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.04.2022 kl 16:57 1962

Men nå skal Europa bli reddet av verdens største gassprodusent, USA!

The U.S. Will Increase Natural Gas Exports to Europe to Replace Russian Fuel
Biden administration officials are also promising to accelerate the build-out of hydrogen and carbon capture
By Sara Schonhardt, Scott Waldman, E&E News on March 25, 2022

Fortsettelse
https://subscriber.politicopro.com/article/eenews/2022/03/25/biden-to-increase-lng-exports-as-europe-faces-energy-crisis-cw-00020322
Carlsen73
14.04.2022 kl 17:01 1957

På børsen i Toronto er der endnu ikke meget, der tyder på, at en eller anden har fået den tvivlsomme opgave at slukke lyset på vej ud.
zool
14.04.2022 kl 17:21 1896

Det ser ut til at The Wolinak Abenaki Council ikke kommer til å la seg avspise med fargerike knapper og glassperler fra de store hvite menn i Québec.
Sveinung
14.04.2022 kl 17:44 1810

Dette er nok et eksempel på at du forsøker å fremstille en halv sannhet som hele sannheten. USA har sagt at de frem mot 2030 skal over doble eksporten til Europa til 50 bcm. Det høres jo imponerende ut - verdens største gassprodusent kommer Europa til unnsetning ved å doble eksporten. Det er bare det at eksporten fra USA til Europa i dag bare utgjør ca 5% av det totale behovet til Europa. Ved å doble eksporten vil den utgjøre ca 10% frem mot 2030. Altså ikke i dag men frem mot 2030. Russland derimot eksporter idag ca 45% av det totale behovet i Europa. Når USA, som er vedens største gassprodusent, klarer å fylle opp 5 ekstra prosenter - vil ikke da Europa mangle veldig mye gass fremover?

Din påstand om at USA gjennom dette grepet nå skal redde Europa mangler fullstendig rot i virkeligheten/fakta. Men det er selvfølgelig prisverdig at USA bidrar til Europa i denne situasjonen. Det er god alliansepolitikk.
Slettet bruker
14.04.2022 kl 17:55 1735

Dette vil balle på seg. USA vil ikke la det europeiske markedet gå fra seg.

«The White House said American exports of LNG will continue to grow through 2030, by which time the U.S. plans to be sending 50 billion cubic meters of gas to Europe annually.»

Edited
Her er en annen interessant link.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-02-01/u-s-holds-world-s-top-lng-exporter-spot-on-europe-energy-crisis

Priminister Trudeau har uttalt at Canada gjerne skulle ha hjulpet, men at de mangler nødvendig infrastruktur for eksport til Europa.
Redigert 14.04.2022 kl 18:12 Du må logge inn for å svare
trendfriend
14.04.2022 kl 17:59 1737

Kan hende enkelte har rett her inne med spådom om massivt nedsalg og kursmassakre på tirsdag når OB åpner opp. Det henger likevel ikke på greip når man ser kursutviklingen hittil idag i Canada. Enhver oppegående investor med aksjer notert i Canada ville jo da startet nedsalget før tirsdag. Burde vært skyhøyt volum og kraftig fall. Noen som har noen god forklaring?
McCartney
14.04.2022 kl 18:05 1707

Synd for de dagdrømmerne som fortsatt sitter med aksjer her.
Qec er jo bare et jallasalskap med gode markedsførere som tjener seg rik på deres bekostning. Det har kun vært usikkerheter og drømmer her fra den dagen de ble børsnotert.
Slettet bruker
14.04.2022 kl 18:08 1690

Jensi skrev filter
For en påskegave til aksjonærene i Qec fra Québec. Hele gjengen består av folk som Lan Berg så ingen overraskelse.....mye bedre å få det importert en å få ting selvforsynt. Det blir trangt ut døra på tirsdag, tipper vi ser en nedgang på minst 30-40% så,selv om binna har satt Québec til null så er endel forventninger priset inn. Mitt kursmål på 0,50 kommer stadig nærmere , tviler også på om de klarer å få opp produksjonen i eksisterende felt, har hørt om det i så mange år allerede men har heletiden vært synkende ! Er dette begynnelsen på slutten for Qec ?
6710
14.04.2022 kl 18:10 1675

Ja Juja, stå i pm, hvis du læser det hele 🤔🙂
tuja
14.04.2022 kl 18:31 1603

Ok. Er i påskemodus, så får skylde på det.
Ellers bør man tenke på hva selskapet bør prises til uten Quebec. Pr i dag er vel mcap noe over 700 mill kr. De er gjeldfri, vil øke produksjonen fra mai med 3 nye 25% brønner, samt 2-3 nye 50% brønner senerer i år. Inntjeningen vil øke betraktelig fra kv2, og utover. Rekner med de greier 100-150 mill kr netto på bunnlinjen i år, samt enda bedre neste år dersom energiprisene holder seg oppe, og produksjonsøkningen teller fra dag 1 i 2023. Da er ikke dagens prising høg, uansett hvordan man vrir og vender på det. Ang Quebec er siste ord på langt nær sagt. Myndighetene hadde krav om sosial aksept for å gå videre med utvinning av fossil energi. Dette har QEC til de grader oppnådd, samt avtalen med FN. Myndighetene kan gå på en skikkelig smell i rettsapparatet. Og det vil svi kraftig.Ikke lenge siden Utia resources fikk medhold i rettsapparatet. Erstatning kommer okke som, og den blir ikke på skarve 100mill usd. Eller at myndighetene må trekke tilbake forslaget pga at operatørene i energisektoren har oppnådd kriteriene som ble påkrevd. Også bra at FN nå går i strupen på myndighetene. Her blir det kamp til døren.

Fortsatt God Påske :)