QEC - BILL21 known since April 12th - the way forwardThe wolves are out and about with their doomsday scenarios!

The funny thing is, this has been known since April 12th

We hoped the Quebec government would change its mind, but they did not. However, there was a small chance for that and hope. The ban is priced in QEC stock price, this is not breaking news, it has been known since 2021"Quebec afslutter officielt olie- og gasefterforskning"

"Francois Carabin
i Quebec
Folketingets korrespondent

12. april 2022
Quebec
Quebec formaliserer sin permanente exit fra udnyttelse og efterforskning af kulbrinter. I løbet af de næste par år vil industrien blive pålagt at rydde op og lukke sine efterforskningsboringer, blandt andet på statens bekostning.

Lovforslag 21 - ikke at forveksle med den lovgivning, der indførte statens sekularisme - modtog støtte fra et flertal af medlemmerne af nationalforsamlingen tirsdag eftermiddag"

https://www.ledevoir.com/politique/quebec/698667/le-quebec-s-extirpe-pour-de-bon-du-petrole-et-du-gaz

Jensi
19.04.2022 kl 09:06 3321

right You are , Sir
tomorrow Qec could bring good news on drilling in Kakwa og info on Quebec
no - I ain't selling shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit.
sigj2
19.04.2022 kl 09:09 3271

Ned 15 ører åsså tyter dere om under krona å konkurs

Finn dere noe anna å holde på med.nå er det nok!!!

Dere har jo ikke peiling

Helt utrulig. Nedgangen varte 9 minutter. Eg sette kjøpsordren på 1,60 etter alle dystre spådommer fra dei som virkelig gir utrykk for at dei kan nåke.
Fikk ikkje ein j.... aksje.
zool
19.04.2022 kl 09:22 3161

Ligger og venter på en krone jeg, Hva gjør kursen høyt der oppe? Hvor blir det av de som skal selge?

Det hadde passet bra å få 25-30 kroner for DVD-aksjene mine nå, Er ikke så lysten på å selge på 13. Selg nå det j... borefartøyet. Maier.
Redigert 19.04.2022 kl 09:58 Du må logge inn for å svare

Man bør nok spørge sig selv, hvem som sælger og hvem der køber.
Mon ikke sælgerne er småsparere, der har læst for meget på Forum i weekenden og køberne er de der ser mulighederne og en gevinst i horisonten.

Det er en klisjeaktig spekulasjon som blir brukt alltid når aksjen faller
Mulig det er rett, men det kan like gjerne være en større aktør på vei ut og småsparere som snitter ned?

Den Kliché lyder endnu mere spekulativ.
Kan du ikke se det selv.
Det er vist sjældent småsparer bruger den taktik, de sælger som regel nær det går ned.
Nice try
6710
19.04.2022 kl 10:16 2909

Det kan også være man bruger sine eller i fællesskab aktier til at ville prøver presse kursen så lang ned som muligt, for derefter supplere sig igen for tit stiger QEC igen, dermed fin gevinst eller aktie opfyldning kontoen.
sigj2
19.04.2022 kl 10:22 2863

Nå må du gi deg,jeg orker snart ikke mere.

Jeg sa i forrige uke vi skulle ned til ca 1.60 på panikk salg for så å stige igjen dagen etter.
Hva er det du ikke forstår?

Dagen er over,bare til å gå him nå....

Nothing more to see here
Redigert 19.04.2022 kl 10:25 Du må logge inn for å svare

Nice Try? Hva er det jeg prøver på??

Snitte ned/akkumulere er en velbrukt strategi blant små fisker.

Poenget mitt er at så lenge vi ikke kan se hvem som kjøper og selger har du ikke belegg for påstanden din.

Enig, det er bare noe «fjortis-snakk»
Cph2500
19.04.2022 kl 16:16 2461

0,50- 1,10 kr efter min vurdering..
Så vi skal desværre længere ned
zool
19.04.2022 kl 16:24 2430

Jada, vent nå til i morgen med din copy-paste. Børsen er stengt nå.
Redigert 19.04.2022 kl 16:30 Du må logge inn for å svare
Janko1
19.04.2022 kl 16:42 2381

Som att du, bare med et usaklig innlegg trodde du kunne styre kursen ned til 1kr.. klovn.!!
Tviler på det var noen som tok deg seriøst i det hele tatt.

Tynnidioten En <>.
Måske du kan se hvad jeg mener med mit opslag efter handelsdagen nu er afsluttet.
Upup
19.04.2022 kl 16:47 2354

Din vurdering har variert "litt" siste månedene..fra 40 øre til 400 kroner om jeg ikke husker feil.
Janko1
19.04.2022 kl 16:57 2318

Binnion gir seg ikke.!
Kolonne: Glimmers of Hope a found in the Trudeau emission reduction plan – Michael Binnion
April 19, 2022
E-postFacebookKvitreLinkedIn

Engelsk Français 简体中文
av Michael Binnion

Statsminister Trudeaus kunngjøring om utslippsreduksjon avslører en regjering som raskt skifter politikk for å tilpasse seg de brå realitetene i en krise i Europa.

Det er ikke bare krigen. resultater til dags dato viser deres gamle 20th Århundrets tilnærming til klima hadde sårt behov for revisjon. Virkelige problemer trenger løsninger som virkelig fungerer – det viser seg faktisk å redusere utslippene er ikke annerledes. Så mens mye av retorikken i planen ligger i samtalepunktene til tidligere miljøvernere som gjentar krav om regjeringspålagte forbud og caps, se nærmere og det er noen interessante motstridende linjer. Den resulterende planen har en interessant "hest bygget av komité" følelse av det - men den resulterende kamelen har noen positive hint vår statsminister er åpen for å vedta innovative løsninger.

Den nye kunngjøringen viser at Venstre-regjeringen kan konvergere med en ny generasjon løsningsorienterte miljøvernere, industri og pro-sosiale fremskrittsgrupper som Modern Miracle Network. Verdens befolkning forventes å vokse til 10 milliarder innen 2050, og vil, som hver generasjon før, ønske en høyere levestandard. Dette skaper klare og tydelige globale miljøutfordringer, også for klimaet. Å håndtere disse utfordringene samtidig som vi opprettholder menneskelig fremgang, har allerede blitt vår tids utfordring. Vi må ta i bruk nye og innovative tilnærminger for å løse de stadig mer komplekse politiske problemene i de 21st århundre.

Flaggskipforslaget om å redusere utslippene fra olje- og gasssektoren med 42 % på åtte år synes uoppnåelig når man mener det bare var en reduksjon på 1 % de siste 15. Legg til at det ikke er en faktisk plan for å gå med platitudes, og det virker som déjà vu.

Vår statsminister fortalte kanadiere at en energi- og humanitær krise i Europa betyr at Canada må hjelpe til med å redusere utslippene i Canada. For Trudeau ser sølvkulen til alt fra krigen i Ukraina til run-away inflasjon hjemme ut til å være å redusere utslippene i Canada - en forvirrende og misforstått tilnærming.

Les imidlertid litt dypere, og det er hint om håp. For første gang er denne regjeringen enig i de politiske anbefalingene som Modern Miracle Network har tatt til orde for siden 2015.

Trudeaus nye plan anerkjenner behovet for å eksportere flere lavutslipps kanadiske produkter som olje og gass. Klima er et globalt problem, og Canada – med lavere innebygde utslippsprodukter fra BC LNG til Saskatchewan-linser til Quebec-aluminium – bør eksporteres mer. Frem til nå har Venstre-løsningen vært å skattlegge det beste, noe som bare hjelper resten. Vi ønsker denne anerkjennelsen fra vår statsminister velkommen til at kanadiere er de beste i verden, og vi kan hjelpe globale utslipp ved å produsere mer eksport av produkter med lavere utslipp enn den internasjonale konkurransen.

Kommunikasjon med Galaxy-bredbånd
En annen del av regjeringens plan, nylig beskrevet av ministrene Jonathan Wilkinson og Steven Guilbeault i National Observer, er å øke avhengigheten av den voksende karbonteknologisektoren. Denne dramatiske nye tilnærmingen til en sirkulær økonomi i hydrokarboner fungerer gjennom de tre R-ene for å redusere, resirkulere og returnere utslipp under bakken. Canadas nye klimaplan-kunngjøring utelukker karbonfangst, bare ett lite aspekt av karbonteknologi. Også spennende er nye teknologier som resirkulerer karbon til utallige verdifulle produkter - og Elon Musk X-Prize vil garantert oppdage flere av dem.

Til slutt sier planen at vi trenger langsiktig karbonprising for å tiltrekke oss investeringer i å redusere utslipp, men dagens Venstre-avgift gjør det ikke. Dette har vært Modern Miracle Network posisjon i noen tid. Lokale avgifter på drivstoff straffer folk for pendling til jobb og oppvarming av hjemmene sine. Enda verre er det at den jager industriproduksjon og tilhørende arbeidsplasser og utslipp til andre land med lavere miljømessige og sosiale standarder. Et ekte karbonprisingssystem kan skape pålitelige insentiver for investorer til å redusere, gjenbruke og returnere utslipp under bakken.

At den føderale regjeringen økte CO2-avgiften 1.st er bare nok en selvmotsigelse i dette dokumentet når de erkjenner at langsiktige pålitelige insentiver er den rette tilnærmingen.

Den nye miljøplanen demonstrerer en regjering som står overfor krigens realiteter og en internasjonal energikrise, og tiår med mislykket politikk basert på forbud og caps. Mens mye av retorikken fra 1980-tallet gjenstår, erter planen lovende glimt av en Venstre-regjering som er klar til å omfavne nye og spennende løsninger på dette «super onde» politiske problemet. Fremtidig energipolitikk må stole på en sunn balanse mellom alternative energikilder og karbonteknologi. Dette vil være den sanne energitransformasjonen, og den eneste eneste mulige overgangen for samfunnet. En fremtid bygget rundt en bærekraftig tilnærming til hydrokarboner. Hydrokarboner er 80% av energisystemene våre, og en oppnåelig løsning må inkludere dem.

Man håper denne planen representerer en reell havendring av vår regjering. Modern Miracle Network ønsker denne endringen velkommen i den nasjonale diskusjonen til innovative politiske løsninger gjennom en konvergens av regjering, industri og en ny generasjon pragmatiske miljøvernere.

Regjeringen må fortsette å omfavne en ekte tilnærming fra 2000-tallet for å møte utfordringen i vår tid.

Michael Binnion er administrerende direktør for Modern Miracle Network, hvis oppdrag er å oppmuntre kanadiere til å ha begrunnede samtaler om energiproblemer.

NERF
19.04.2022 kl 17:41 2234

Takk, @Janko1, kan du legge innlegget ditt som en egen post på FA debatt?
zool
19.04.2022 kl 17:54 2192

Edit: Fjerner privat informasjon om hvor mange aksjer jeg eier i QEC.
Redigert 19.04.2022 kl 19:01 Du må logge inn for å svare
sigj2
19.04.2022 kl 18:04 2149

Endelig er de kunnskapsløse fjolsa ute av aksjen.
De er nok skuffa tenker jeg.......de trodde på under krona......du snakker 🙈

Snittet mitt på.1.20 skal vi aldri under....det kan dere bare glemme.er lov å håpe på et megakrakk da 🤣
Janko1
19.04.2022 kl 18:31 2068

Det skulle jeg ha gjort, men det er etter min mening nok QEC tråder fra før her på forumet..
Redigert 19.04.2022 kl 18:33 Du må logge inn for å svare
Janko1
19.04.2022 kl 18:46 2017

Enda en trigger som er verdt å hugse på.

Den kanadiske hydrogenkonvensjonen 2022
Canada spiller en kritisk rolle i utviklingen av den globale hydrogenøkonomien med innovatører i produksjonsprosesser og pionerer innen brenselcelleteknologi. For å demonstrere Canadas lederskap innen hydrogen, vil den kanadiske hydrogenkonvensjonen lansere sin første begivenhet i april 2022 i Edmonton, Alberta.
Etter hvert som verden presser på for å avkarbonisere og land navigerer gjennom energiomstillingen, vil tradisjonelle karbonutslippende energikilder snart elektrifisere – med lavkarbondrivstoff som forventes å gi opptil 60 prosent av verdens energibehov. Som den største begivenheten i Canada som viser hydrogen som en nøkkelperson for å nå netto nullutslipp innen 2050, vil den kanadiske hydrogenkonvensjonen posisjonere Canada som en global hydrogen-supermakt.

Dette må-delta-arrangementet vil bringe hele den kanadiske forsyningskjeden sammen for å diskutere innovasjoner og løsninger for lavkarbon hydrogenproduksjon, energiinfrastruktur, lagring og veien videre når Canada jobber mot netto null innen 2050.

Hvis du vil ha mer informasjon om dette arrangementet, kan du gå til: www.hydrogenexpo.com

Detaljer for hendelse:
Startdato
april 2022 kl.
Sluttdato
april 2022 kl.
Janko1
19.04.2022 kl 22:44 1743

Ikke noen fersk artikkel, men for dem som ikke har fått det med seg så har QEC opparbeid seg litt ryggrad i twisten mot Quebec.
Canadas indiske ressursråd støtter Quebec Utica Drilling
januar 2022 kl. Energiselskaper, Questerre Energy
Dette begynner å bli interessant. I forrige uke fortalte MDN deg at den kanadiske drilleren Questerre Energy har funnet en måte å slå tilbake mot Quebec, Canadas vanvittige, irrasjonelle plan om å forby all olje- og gassboring – inkludert boring i provinsens Utica Shale-lag – ved å danne en allianse med en lokal indisk stamme for å bore på indisk land (se Questerre Finner vei for å omgå Quebecs Utica Drilling Ban ). Mindre enn en uke senere har Indian Resource Council of Canada (IRC), en organisasjon som representerer mer enn 130 First Nations (indiske stammer) over hele landet som produserer energi eller har direkte interesser i energiindustrien, sluttet seg til kampen til støtte for Questerre. Det har satt opp en kamp mellom Quebec og landets første nasjoner.
Redigert 19.04.2022 kl 22:45 Du må logge inn for å svare
Cph2500
19.04.2022 kl 23:04 1692

🥱🥱🥱😴😴😴
MC Axel
20.04.2022 kl 08:18 1440

More power to the first nation over their land!

"April 19, 2022 Supreme Court ruling"

I guess that Mr. Binnion nailed this one!😁 The First Nation won a major court battle, provinces must respect treaties they have with First Nation

Would be good to hear what Jason thinks about this one?


April 19, 2022 Supporting Indigenous land governance

The B.C. Supreme Court ruling said the province failed to uphold its treaty promises and outlines a bold new framework for decision-making around resource extraction.

https://davidsuzuki.org/story/supporting-indigenous-land-governance/
I guess that Mr. Binnion was on to something:

July 13, 2021Blueberry River First Nations court victory offers path to reconciliation

"This historic ruling will put Blueberry River First Nations at decision-making tables around industrial extraction and development approvals. It also marks a groundbreaking step toward shaping the future of treaty relations — as long as the province maintains its commitment to reconciliation by not appealing, which would add further delays.  

"""""Other provinces should take note, as the context is similar from coast to coast.""""""


------'------------"""more than 130 First Nations (Indian tribes)"""

Canada’s Indian Resource Council Supports Quebec Utica Drilling

This is getting interesting. Last week MDN told you that Canadian driller Questerre Energy has found a way to fight back against Quebec, Canada’s insane, irrational plan to outlaw all oil and gas drilling–including drilling in the province’s Utica Shale layer–by forming an alliance with a local Indian tribe to drill on Indian land (see Questerre Finds Way to Circumvent Quebec’s Utica Drilling Ban). Less than a week later, the Indian Resource Council of Canada (IRC), an organization representing more than 130 First Nations (Indian tribes) across the country that produce energy or have direct interests in the energy industry, has joined the fight in support of Questerre. It has set up a battle between Quebec and the country’s First Nations.
Continue reading

January 28, 2022https://marcellusdrilling.com/category/energy-companies/questerre-energy/
Redigert 20.04.2022 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
tuja
20.04.2022 kl 08:43 1356

Her var mye bra lesestoff, MC Axel. Spesielt første artikkel var meget bra relatert til FN, og råderett over egne ressurser.

:)
easygo
05.05.2022 kl 22:18 436

Fra:

MEI (Montreal Economic Institute) 04.05.2022

https://www.iedm.org/gnl-quebec-un-bel-exemple-de-projet-davenir-mondial-et-regional/


GNL Québec: un bel exemple de projet d’avenir mondial et régional


Oversatt fra fransk:
GNL Québec: et godt eksempel på et globalt og regionalt fremtidig prosjekt

I kjølvannet av det konservative partiet i Canadas lederskapsløp lovet kandidat Pierre Poilievre at en konservativ regjering ledet av ham ville gå videre med LNG Quebec-prosjektet. Dette gode tiltaket vil gjøre det mulig for Saguenay-Lac-Saint-Jean-regionen å utvikle sin økonomi og være en aktiv aktør i å redusere klimagassutslipp. I en meningsmåling bestilt av MEI og publisert i forrige uke, fant firmaet Ipsos, kjent for sin seriøsitet, at prosjektet som ble feid til side av de provinsielle og føderale regjeringene finner støtte fra mer enn flertallet av befolkningen, ca 53%, mot bare 29% som avviser dette prosjektet. Situasjonen har selvfølgelig endret seg, og det presserende behovet for å forsyne Europa med hydrokarboner tvinger den provinsielle – og føderale – regjeringen til å revurdere sin beslutning om LNG-prosjektet.

Konfrontert med situasjonen, vil miljøvernministeren, Mr. Benoit Charrette, måtte endre sin tale, der han hevdet at prosjektet ikke har vært i stand til å oppnå sosial aksept, fordi tvert imot kunne ikke befolkningens støtte være tydeligere. Vannet strømmet under broene og krigens situasjon i Ukraina utdypet bare skillet mellom befolkningen og miljøvernministeren. Quebecers' folkevilje er klar og må presse miljøministeren og regjeringen ved makten til å snu sin posisjon på prosjektet som ville ha tillatt regionale private investeringer på flere milliarder dollar og opprettelsen av en rekke kvalitetsjobber for regionen. La oss være tydelige: Betydningen av dette prosjektet ligger ikke i det faktum at det er LNG Quebec eller et annet prosjekt, men i det faktum at det ikke bare vil ha gunstige økonomiske konsekvenser for Saguenay-regionen, men også for reduksjon av klimagasser i global skala. Faktisk, med all respekt for noen aktivistgrupper som bare ser det som en lokal økning, er klimaendringene grenseløse og øker Quebecs utslipp for å redusere globale utslipp er et onde for et godt. Naturgass er en overgangsenergi som forurenser halvparten så mye som kull, så kan spille en rolle i energiomstillingen for land som Tyskland, Polen og til og med Kina. Også ifølge Det internasjonale energibyrået (IEA) har overgangen fra kull til naturgass unngått utslipp av 500 millioner tonn klimagasser. Og la oss ikke glemme at hvis naturgass ikke produseres her, vil den bli produsert i land med lavere miljøstandarder, for ikke å nevne svak respekt for menneskerettighetene. Faktisk tvinger avhengigheten av noen europeiske land på russiske hydrokarboner dem til å skaffe forsyninger fra inntrengerne, fordi land som Canada ikke har utviklet den nødvendige infrastrukturen for å transportere sine hydrokarboner; 54%, et flertall av quebecers ønsker å utvikle, inkludert rørledninger. Flertallet av den provinsielle befolkningen – 65 % – forstår det presserende behovet for å gi et alternativ til russiske hydrokarboner i en spent geopolitisk sammenheng, der våre europeiske allierte potensielt kan se sin energisikkerhet undergraves av russiske hydrokarboner.

En regjering som svikter Quebecers og våre europeiske allierte.

I tillegg til avslaget fra LNG-prosjektet vedtok regjeringen en lov som forbyr all utforskning og utnyttelse av hydrokarboner i Quebec. Effekten i den nåværende situasjonen? Regjeringen låser inn provinsens naturgasspotensial på 93 milliarder dollar i BNP-verdi. Dette tiltaket går helt imot den populære viljen, som for det meste ønsker at Quebec skal utnytte disse ressursene til 59%. Hvordan er det da at den provinsielle regjeringen er så ute av kontakt med folkets vilje? Vanskelig å si... Med en slik lov og avvisning av LNG-prosjektet, ikke bare demper den provinsielle regjeringen vårt økonomiske utviklingspotensial og vår rolle som leder i energiomstillingen, den svikter våre europeiske allierte uten å bidra til alternativene som ville tillate dem å kvitte seg med sin avhengighet av russiske hydrokarboner.

Gabriel Giguère is a Public Policy Analyst at the MEI. The views reflected in this opinion piece are his own.