RECSI uke 17


Vi avsluttet uke 16 med børsen i rødt (-1,66%) og REC ned -2,13%. Uke 16 var likevel «grønn» totalt sett, og REC la på seg en krone fra usle 14,60 ved ukestart... Vi endte på 15,62. Etter stengetid kom det melding fra Hanwha som bekreftet deres planer for gjenåpning av Moses Lake 2023. (Dette er det flere tråder på). Nå er vi 1 uke unna EGM (2. mai) hvor nytt styre skal velges.

Oppfordrer igjen til en hyggelig tone og ønsker alle lykke til!
Redigert 25.04.2022 kl 07:29 Du må logge inn for å svare
Sa2ri
27.04.2022 kl 16:02 4792

Her er deler av det jeg svarte KAWAS på et tilsvarende spørsmål på en annen tråd nettopp:

"Husk at kjøpet til HS er betinget godkjenning hos konkurransemyndighetene i USA - å føkke det til etterpå ved å forfordele seg selv, spesielt til en svært rabattert pris, det tror jeg er svært uklokt og da kanskje spesielt i USA hvor myndighetene følger godt med på denne type problemstillinger. At de tar en god del av det RECSI produserer (når produksjonen er oppe og står igjen), se det er godt mulig, men det tror jeg blir til markedsmessige vilkår om enn med en liten rabatt dersom de garanterer for at de skal ta et visst volum."

Og ja, dette er regulert i USA.
Redigert 27.04.2022 kl 16:02 Du må logge inn for å svare
omac
27.04.2022 kl 16:03 4809

REC fører offentlig regnskap, om de selger til kostpris til Hanwha kan aksjonærene kalle inn til EOGF og kaste styret. Sist jeg sjekket hadde ikke Hanwha negativt flertall en gang. Om de skal få til noe sånt vil det gå mange år og skriften på veggen vil være der lenge før det.

Ikke vær så bekymret for hva han spytter ut om og om igjen.
Sudoku
27.04.2022 kl 16:03 4805

Velkjent, prøver du å si at det er i HS’ interesse at REC nærmest tjener minst mulig penger…?

Tror vi skal ned mot 12-13 kr før kursen snur.
omac
27.04.2022 kl 16:05 4875

Det var en flott tredje kommentar på forumet, du er full av tyngde
velkjent
27.04.2022 kl 16:07 4862

Men kjære deg da mann; det er jo det jeg skriver! Får Hanwha kloen i REC, som en viktig råvareleverandør, vil det være ulogisk å slakte den beste melkekua. Men det betyr ikke at den fores mer enn nødvendig for å yte maksimalt. Her vil det dreie seg om et større system og det vil være ledelsen i Hanwha, som styrer og prioriterer.
REC vil selvsagt få de midlene,som er nødvendige til rasjonell drift, men jeg kan ikke forstå hvorfor noe skal lekke ut til RECs aksjonærer, de 65 %-ene når Hanwha via intern prising kan beholde det hele.
Og jeg har fremdeles en "lytteposisjon" i REC. Er interessert i å følge med på hvordan det går i det grønne skiftet.

Det er vel egentlig bare for short å holde på. Kommer det noen meget gode nyheter - "hel ved fakta" - så vil dette bare gjøre at det går fort motsatt vei av det det gjør i dag. Kun et glass lunkent vann og tørt knekkebrød i kveld. :)
Anywhere
27.04.2022 kl 16:10 4927

Da slites jeg; Solgte REC på 15,92 forleden dag og tenkte det var typisk at den dro temmelig kjapt til godt over 16. Kjøpte DNO siste dager på lav 13 og under. Vurderer nå å ta gevinsten der og snappe RECSI nok en gang på 14-tallet.
Jeg ser liksom ikke et godt grunnlag for at ikke RECSI igjen skal stable seg opp på 16-tallet om kort tid....Og slike trades kan vi like:)
Legger optimistisk kjøp på 14,7-tallet og ser mot slutt om jeg krabber opp.
Redigert 27.04.2022 kl 16:12 Du må logge inn for å svare
tml90
27.04.2022 kl 16:11 4919

Ikke bare det. Det blir ekstremt fort søksmål om en større aksjonær behandler andre aksjonærer på den måten. Og da helst for norsk rett med norske lover i bunn.
omac
27.04.2022 kl 16:12 4943

Jokeren er om det nye styret melder noe mandag etter EOGF, mulig de vil være ekstremt offensiv, eller ikke
Anywhere
27.04.2022 kl 16:18 5090

Da ble det ny inngang på 14,77, det kan ikke klages på i det hele tatt.
Sa2ri
27.04.2022 kl 16:20 5120

"Men kjære deg da mann....."

Slike hersketeknikker kan du spare deg - det sier egentlig mye om hvilket nivå du ønsker å debattere på, og der er ikke jeg, så da skal du få slippe å se mine kommentarer til dine innlegg heretter.
manman01
27.04.2022 kl 16:22 5125

Håber Admin har en god ferie
Smaug
27.04.2022 kl 16:33 4995

Noen som har en formening om hvem som eier alle disse millioner av aksjer? Må være være noen store skjulte eiere på topp 20 med tanke på antallet.
Redigert 27.04.2022 kl 16:33 Du må logge inn for å svare
Creo
27.04.2022 kl 16:35 4977

Hva tenker dere skal til for at det ikke lengre blir satt short i Rec? Er det stabil produksjon og overskudd shortene holder seg unna eller andre faktorer?
Redigert 27.04.2022 kl 16:36 Du må logge inn for å svare

Så du er en av de seriøse?som gjentar deg sjøl dagen lang.

Ja, det er spørsmål om vi skal ha samme runden som vi vel allerede har hatt 2 ganger i år. Begge de gangene var vi ned på 12 tallet før det snudde opp igjen. Den siste gangen sågar med store volumer rundt 12,5-12,60.
Det er alltid vanskelig å spå, men med det makrobildet vi har nå med en vegg av renteøkninger foran oss og med et FED som skal til å dra likviditet ut av markedet (QT-operasjoner) er usikkerheten og frykten stor i markedet. Det kan fort materialisere seg i nye store fall for især IT-aksjer, ESG-aksjer og annet med cash-flows i beste fall et stykke ut i fremtiden. ( nåverdien av fremtidige kontantstrømmer går ned når renten går opp. En aksjekurs er i teorien summen av alle disse nåverdiene.).

"Hva tenker dere skal til for at det ikke lengre blir satt short i Rec?"
1 av 2 må oppfylles:
1. Aksje-kursen kommer ned
og/eller
2. Selskapets fremtidsutsikter og visibiliteten/forutsigbarheten til disse øker.

Generelt er slike lukkede hause-ekkokammer ikke av det gode. Heller ikke for dere som er Bull. Man får da veldig lett et tunnelsyn som gjør en blind for alt det negative som også påvirker en aksjekurs. Akkurat nå er det primært makro og FED som styrer også REC-caset om du liker det eller ei.
For egen del leter jeg minst like mye etter negative kommentarer om aksjene jeg sitter på som positive. Å forstå også nedsiderisikoen og hva som påvirker aksjekursen negativt er essentielt når man opererer i aksjemarkedet.

Har du noen tanker om større markedsandel for salg av Dichlorosilane?

;D
Uchi
27.04.2022 kl 18:06 4428

Det som er litt skummelt med deg Stephan, er at i motsetning til de andre baisserne, så er du veltalende og virker til å ha kunnskap om markedet.

Du tar også opp helt reelle poeng. Ikke misforstå meg. Det er stor frykt i markedet. FED´s bestemte seg for lengst om å øke renten og å gradvis trappe ned kjøpene de gjør i markedet. Dette er ikke positivt for vekst selskaper som har inntjening flere år frem i tid, da det minsker risiko villigheten til aksjonærer. Dette henger også sammen med VIX (frykt indeks). Men det du ikke tar med deg er at FED´s trapper ned kjøpene, for at organisk vekst skal oppstå i markedet. De føler seg trygge nok til å gjøre dette.

Motargumentet jeg har til deg og noe jeg gjerne ønsker å lese din mening om;

FED´s har pøset inn trillioner av USD i markedet siden 2020. Tror du virkelig at de vil tillate en komplett børs og samfunnskrakk? FED har flere virkemidler de kan forholde seg til hvis situasjonen sklir ut av kontroll.

Fordi måten du skriver på, får det til å virke som om det er helt bestemt at markedet skal kollapse. Dette er feil. FED´s trapper ned kjøpene sine, fordi de tror på organisk vekst og at det værste er over. Selvfølgelig kommer de til å følge med konstant. La Nasdaq få 2-3 røde dager på rad med circuit breakers, så skal vi se reaksjonen til Powell. USA er for tungt investert for at de kommer til å la markedet og samfunnet kollapse.

Det er også greit å påpeke at det finnes svært mange selskaper som har latterlig vekst i markedsverdien, selv under bear perioder. Forskjellen på bear vs bull perioder, er at i bull perioder føler alle seg som genier, alt går riktig retning. Mens bear perioder handler om fundamentet - fordi på kort sikt kan disse også bli rammet av makros, men på lengre sikt vil markedet selv skille mellom solide selskaper kontra selskaper som bare er tull.

Kanskje også greit å påpeke at REC er i drift per dags dato på Butte, men blir ikke sett på som en verdi aksje for den grunn. REC sin fremtid ligger i 2023. Ikke 2030. Produktene er ikke ukjente. De er testet og verden brøler etter det.

Nei, jeg vil si meg uenig med deg Stephan. Kommer meldingene, så kan selv ikke et bear marked holde igjen REC. Faktisk vil et bear marked være enda bedre for oss, fordi REC vil skille seg ut fra mange fornybare selskaper på OSE. Akkurat nå er det ikke fundamentet som styrer. Det er tradere og shorts.
SNES1
27.04.2022 kl 18:12 4403

America cannot afford to wait’ on Build Back Better say US corporates as Manchin turns to Republicans for support

However, Bloomberg has today reported that Manchin is exploring an energy and climate package with Republicans. The news service said he was aiming to win enough Republican support to skirt the partisan budget reconciliation.

“If I can find something bipartisan, we don’t need reconciliation,” Bloomberg reported Manchin as saying in an interview on Monday.

Quoting a person familiar with the matter, Bloomberg reported the potential bipartisan package put together by Manchin could include changes to federal land policy, aid for domestic pipelines and efforts to bolster production of both liquefied natural gas at home and abroad in a clear reorientation towards greater short term fossil fuel extraction.

It could be paired with hundreds of billions of dollars in new and expanded tax credits for wind and solar power, nuclear plants, biofuels and advanced energy manufacturing, the source said.

https://www.pv-tech.org/america-cannot-afford-to-wait-on-build-back-better-say-us-corporates-as-manchin-turns-to-republicans-for-support/

Las en annen artikkel om hvordan Manchins partifeller er lut lei av spillet hans, der han stadig vekk setter igang langdryge prosesser for å få gjennom en pakke, men der han endrer målet eller trekker seg av helt andre grunner like før man er i mål. Et spill som kun har til hensikt å legge lokk på andre initiativ virker det som. Til glede for alle republikanske donorer - og mange republikanske velgere. Først og fremst fordi de ser hvordan han er en viktig bremsekloss for ethvert demokratisk initiativ.
Lauri
27.04.2022 kl 18:37 4220

Er tomta ut til salgs nå igjen? Står nå som "Pending" igjen
https://www.cbmoseslake.com/p/79/1697175
rumik
27.04.2022 kl 18:44 4209

Syntes det er litt rart. Samme om økningen i short. Er snakk om ganske stor økning. EGM rett rundt hjørnet. Blir spekulativt, men jeg har vært aksjonær siden 2008 og har aldri vært så sikker mtp magefølelsen. Ting kommer til skje ganske snart. Kan ellers nevne at jeg totalt disponener over 200K aksjer i REC.
Lauri
27.04.2022 kl 18:47 4250

Med tanke på alt vi vet så ville ikke jeg vært redd for shorten, de kan ikke mer enn det vi allerede vet. Fult mulig at det kun er robotene som trader
SNES1
27.04.2022 kl 18:55 4192

Letter of Support to Grant County Re: REC UGA
A letter of support was sent for the REC application submitted directly to Grant County to add 163 acres to the Urban Growth Area.
A second letter is directed to the Interim Development Services Director that also outlines the City’s request to REC application approval being subject to and contingent upon several pre-annexation agreements and a commitment to remove the property should it fail to develop pursuant to the agreements.

Action taken: Council Member Eck moved to approve the letter as presented, second by Council Member Martinez. The motion carried 7 – 0.

Side 4 her:
https://www.cityofml.com/AgendaCenter/ViewFile/Agenda/_04262022-495
Lauri
27.04.2022 kl 18:56 4173

Men noen som skjønner hvorfor den plutselig er "Pending" igjen?
https://www.cbmoseslake.com/p/79/1697175
SNES1
27.04.2022 kl 18:59 4163

Satser på at det er lettere å få gjennom om han klarer å få med republikanere på en pakke og noen demokrater kaster seg på.
Da kan kan republikanere ta det som en seier.
Stabukk
27.04.2022 kl 19:52 3905

Frå sidelinja ser det også ut som han jobbar mest for å verna sine inntekter frå eigarskap i kol-industrien. Den engelske avisa The Independent har stillt spørsmål ved habiliteten ut frå alle donasjonar kontoret hans mottar. Han er også så langt til høgre at Republikanarar har tilbydd han å skifta parti. Klarer ikkje Biden å «slå i bordet» kan Manchin i verste fall spolera mellomvalget for Demokratane.
Uchi
27.04.2022 kl 20:27 3649

Både du og SNES1 tar opp gode poeng som jeg mener er verdt å diskutere. Manchin har sittet med ekstremt mye innflytelse og har eierinteresse innenfor kull industrien. Vanligvis kan politikere også kontrolleres gjennom press og andre virkemidler som kan påvirke deres egen jobb, men Manchin har ingen intensjon om å stille til valg igjen. Dette er hans siste periode og han har vært klar og tydelig om hva han ønsker og ikke ønsker. Hittil har hans avgjørelse om å stemme nei til BBB ført til at demokratene virker inhabile og dette svekker virkelig Biden´s omdømme.

Med det sagt så må jeg ærlig innrømme at demokratene har spilt kortene sine helt feil her. Jeg støttet forslaget i BBB, ettersom jeg mener personlig at dette hadde vært bedre for folket flest og samfunnet, men dette var ikke riktig tidspunkt for å kjempe om alt. Du må starte med viktige inkrementelle endringer. Demokratene har såvidt majoritet. De må bli enige seg i mellom, innføre politikk som er bærekraftig og vinner tilliten til befolkningen og deretter kan de innføre politikken de ønsker, når det ikke kun er 1 stemme som utgjør forskjellen. Amerikansk politikk er veldig parti fokusert. De to store partiene er villig til å sabotere for hverandre, fordi de tenker alltid på det neste valget.

Jeg synes personlig også at Biden har skuffet. Jeg husker når han ble valgt inn og vi fikk majoritet. Dette var en game changer for meg og forsterket casen til så mange grader, fordi endelig kan vi få innført grønn politikk. Jeg skjønner ikke helt hvorfor de ikke setter seg ned fortere og kommer til enighet. Mellomvalget er i november. Det eneste jeg kan se for meg er at demokratene ønsker denne seieren rett før mellomvalget - for å kunne bruke det som et argument og beholde majoritet. Mest sannsynlig tror jeg at dette vil begynne å bli offentlig diskutert igjen til sommeren og vedtatt mot august. Jeg har fremdeles tillit til Biden og hans administrasjon og beundrer visjonen hans, men jeg savner handling fortere. Jeg savner kompromiss. Alt Trump trenger for å vinne neste valg er å kritisere demokratene for treige byråkratiske prosesser.

For å avslutte så støtter jeg også at det blir enighet mellom demokratene og republikanerne. Dette hadde egentlig vært helt suverent og noe av det tryggeste alternativet på lengre sikt, ettersom dette vil ha støtte fra begge partier. Ulempen er jo at republikanerne kan kreve ytterligere kompromiss på SEMA. Vi vet at begge partier støtter fornybare incentiver, men det er veldig viktig at politisk press kommer på alle kanter, slik at politikerne blir nødt til å ta handling. Ukraina-krisen rammer EU langt hardere, som også er en årsak til at vi ser større grad av handling fra EU enn USA, men jeg skjønner ikke helt hvorfor disse inkompetente politikerne ikke ser lengre enn nesa og innser hvor langt bak de allerede ligger innenfor fornybart og kommer til enighet. Dette er for landets egen utvikling, politiske ståsted, sikkerhet, økonomi og fremtid.

Jeg kan vel avslutte med å dele min visjon om tiden fremover:
Det jeg satser på er at det nye styret er veldig offensive og fremoverlente etter at de kommer inn i styret. Jeg ser for meg ny CEO innen kort tid, samt avtale mellom Qcells og REC med konkret informasjon om prosessen videre. Bill 5849 er mer enn nok for at dette kan bli en realitet. Qcells forsvarer gradvis gjenåpning. Jeg ser også for meg at Hanwha setter ytterligere press på politikere ved å dele åpent at de ønsker å investere ytterligere milliarder i US verdikjeder, så fort politiske incentiver er på plass. En grønn pakke vil gå gjennom i løpet av året, noe som vil gi flere kjente aktører slik som Sila Nanotechnology og Group 14 (samt mange flere som andre her har nevnt tidligere - og ukjente aktører til og med som ingen av oss har tenkt på) det de har ventet på for å sette spaden i jorda. Med andre ord; vi er sikret full kapasitet og kan starte diskusjoner rundt ytterligere fabrikker.

Om vi befinner oss i et bear eller bull marked har lite å si så fort REC begynner å levere på punktene over. Jeg synes at styret allerede er på god vei, hvor vi som aksjonærer for første gang fikk det vi har spurt om! Kommunikasjon! En ikke-pliktig børsmelding for å betrygge oss. Må jeg gjenta hvor mye Hanwha omsetter for årlig eller hvor ressurssterke de er? Jeg føler meg ekstremt trygg på min egen investering med fundamentet til REC og hvor fremtiden kan bringe oss. Folk har snakket om resesjon i flere tiår. Vær så god, stå utenfor markedet og forsøk å time. Jeg respekterer alle og forstår at alle har ulike strategier og ønsker de som går en annen retning enn meg selv, lykke til. Din suksess er ikke min tap. Min mening derimot er at verden går fremdeles videre og ting er nok ikke så ille som de alltid ser ut som på kort perspektiv.

Min mening er som flere andre her; det kommer store ting fortløpende. Tiden får vel gi oss fasit. Nei, nå føler jeg at jeg har skrevet nok noveller for noen dager. Fin kveld videre, folkens :)

Manchin virker å være en fornuftig kar, som prioriterer USAs interesser .....og sine egne!
Blir nok ingen fart i Rec før kontrakter inngås som viser at ML kan gjenåpnes med lønnsom produksjon. Når dette skjer vet ingen, bør derfor ikke være helt ute av aksjen, men det hindrer ikke at det går an å satse også på andre spennende investeringer mens man venter. Meldingen på fredag fra Hanwha kan ikke tolkes som annet enn svært positivt. Synes forøvrig at Hanwha har fått for stor innflytelse i valg av styre, ut fra at de tross alt ikke eier mer enn 1/3 av Rec. Blir styret valgt som forslått, får en vel bare gi de en sjanse til å vise om de vil arbeide for likebehandling av alle aksjonærene. Ellers er jeg generelt, ikke bare når det gjelder Rec, redd for videre korreksjon i aksjemarkedet. Står vi foran en resesjon, er det bare å selge alt.
Redigert 27.04.2022 kl 20:30 Du må logge inn for å svare

Ja, hvis man som du tror at klimakrisen er noe som forskerne har diktet opp for moro skyld, så er han sikkert en fornuftig kar. Tydelig at du liker å provosere.
Sier jo mest om hva slags person du er.
KommersK
27.04.2022 kl 20:38 3747

Alltid store ting i gjære i REC.
velkjent
27.04.2022 kl 21:10 3592

Enda en som tolker det jeg skriver. Jeg har da ikke skrevet at forskerne har diktet opp klimakrisen for moro skyld, snarere tvert i mot, men at de har gjort det i USAs interesse kan neppe være riktig så lenge FN mener at rike land skal finansiere de fattige via et klimafond på $ 100 Bl. Så spørsmålet koker gjerne ned til om USA skal finansiere Kinas industrialisering på bekostning av egen velstand eller ikke. Siste rapporten om USAs handelsbalanse kom jo i dag og viste rekordunderskudd, så demokratenes omsorg for milliardærene på Wall Street, kan komme i et dårlig lys. Ikke rart da at de er redde for suppleringsvalget.

Vil heller bruke ord som kraft og energikrise. Sol og batteri vil avhjelpe her uansett hva som er årsaken til at naturen ikke spiller på lag med oss av hvilken grunn. Dette vil gagne RECSI..!!!