Olav Thon går av som konserndirektør

semu
OLT 29.04.2022 kl 13:20 1768

I dag kom meldingen om at Olav går av som konserndirektør.
han er snart 99 år så det er jo ikke så unaturlig egentlig. Selv om dynamikken hos Olav ikke er der så er vel hode klart.

Kanskje det vil skje flere ting i OLT også nå framover når han slipper yngre krefter til. Yngre er vel fra hans side ment som de som har fylt 60 antar jeg.

Ser kursen går litt opp i dag så kanskje flere tenker som meg!
semu
30.04.2022 kl 10:41 1698

For aksjemarkedet var det veldig positivt at Olav Thon går av i noen av sine posisjoner. Adm.dir. i OLT skal også gå av fordi det er uenighet om den fremtidige strategien i selskapet. Han som har fungert fra februar sier at gode prosjekter blir stoppet av Olav Thon og det hindrer god vekst og inntjening i selskapet over tid. Da er det heller ikke merkelig at kursen går opp når Thon trapper ned.
Når han gir seg helt vil kanskje kursen stige ytterligere. Det er jo begrenset hvor gammel han blir også. Hode hans fungerer ja det er hans eget utsagn. Det er ikke sikkert at de ikring han synest det fungerer bra. Alle vet at er man nesten hundre år så vil alt gå tregere og bli mer forsiktig i sine avgjørelser.
Nye og litt yngre folk vil nok se mer dynamisk på muligheter for prosjekter og her har de alle muligheter til å øke inntjeningen framover. Lånemulighetene er stor med så høy egenkapital som de nå har.
De siste årene har de gjort veldig lite og nesten ikke investert noe annet en det nødvendige i sine eiendommer. Fremover vil vi se en helt annen dynamikk og da vil vel også Gunerius kvartalet blir foredlet til en diamant.

Så hold dere fast aksjonærer i OLT, fremtiden ser litt lysere ut og gapet mellom substansverdi og børverdi vil nok minke.
semu
01.05.2022 kl 17:07 1572

Det å ansette Nilsen til sjef betyr vel at det er styrets leder som skal bestemme fremover selv om Olav Thon går av som konsernsjef. Det er liksom stolleken men er alltid den samme som bestemmer. (litt som i Russland som bytter på posisjonene men Putin bestemmer likevel).
Det som må få til i OLT er at det kommer mer dynamiske folk i ledelsen. Risiko gir større avkastning og OLT har råd til å ta større risiko. Hvis alle tror at næringslokaler blir vanskelig å leie ut over tid det være seg boliger. næringslokaler og kjøpesenter ja da gjør de det riktige ved å ikke øke antall m2.
Selv tror jeg at det alltid vil være behov for gode lokaler for utleie. Må ha riktig beliggenhet, funksjonelt og til riktig pris. Prisen i Norge er lave i forhold til mange land vi sammenligner oss med.
Kanskje OLT bør tenke litt nytt. Kona til Olav Thon kom inn som et friskt pust med litt mer farger som gjør at det ikke blir så trist. Men hva med alt det andre som det er behov for. Kanskje konkurrentene ser en stor mulighet da de ser at OLT sovner hen da utviklingen mangler.
Spennende blir det fremover om kursen går opp eller ned og går den ned har de mistet en stor mulighet. Det er ikke mange som er ledig på eiendomssiden som er flinke og ikke driver for seg selv allerede. Nevøene til Olav Thon kunne ha skapt større dynamikk men Olav Thon ville holde på rattet fortsatt og da blir det slik som dette.
De har faktisk gjort det veldig godt der de driver for seg selv.


semu
01.05.2022 kl 21:13 1503

Får håper at den yngre nye sjefen ser litt mer dynamisk på det å drive et eiendomsselskap.
Noe har vært galt lenge da kursen på langt nær reflektere de verdiene som ligger bak. markedet ser at det er dårlig ledelse som har sovnet hen i sitt horn på veggen.
Nå må noen ta tak i det som er problemet her. kan ikke være slik at bestefaren laget kirkebenker og faren lagde kirkebenker og da må også sønnen lage det samme. Det er ikke sikker det er behov for kirkebenker lengre og det er vel det markedet nå sier med så lav kurs som det har vært i det siste. Økning av utbytte har ikke hjelpa mye det heller. Nå må kanskje noen si ifra til ledelsen at det krever noe mer å være børsnotert enn det som de har prestert til nå. ( iflere år nå)
kanskje man bør skifte ut noen av de som sitter i styret også. Når gjennomsnitt alderen stiger til langt over 70 så bør selvinnsikten være så stor at yngre krefter må slippe til med nye ideer og tanker. Selv om styret er ung i forhold til Olav Thon så hjelper ikke det.
Warren Buffet
02.05.2022 kl 10:17 1397

Hei
Selskapet går jo knallgodt! Hvorfor bytte ut en fantastisk ledelse med noe nytt og spennende? Disse gutta vet å drive butikk.

På et eller annet tidspunkt så vil verdiene komme frem. Som tidligere nevnt, så bør OLT kjøpe tilbake egne aksjer. Vi er jo alle enige om at dagens aksjekurs er for lav.
semu
02.05.2022 kl 14:03 1339

Ved å kjøpe tilbake flere aksjer så vil det bli færre aksjer i omløp som gjør at man kan risikere at det ikke er aksjer å kjøpe eller selge og det kan gi en negativ utvikling. Enten må Olav Thon Gruppen selge seg ned i antall aksjer eller komme med et oppkjøpstilbud til alle utestående aksjer.
Ja man er ikke dynamisk med å kjøpe og utvikle nye eiendommer for utleie. Dette er jo det de har kompetanse på å utvikle. Nå har de holdt på med Gunerius kvartalet i mange, mange år uten at det har skjedd noe spesielt. Tror ikke de vet riktig hva som skal skje der fremover. Det de fikk godkjent trakk de tilbake rett etter godkjennelsen. Da blir det som å ha penger på bok og avkastningen er årlig og veksten er null bortsett fra de tomtene de eier. Hadde kanskje vært en mulighet å se på nye prosjekter også. Kontant overskuddet er jo stort og med lave utbytter så vil nedbetalingen av gjelden foregå raskt.
Med en avkastningen mellom 10 til 20 % årlig så vil den gå ned over tid. Da må de begynne å dele ut større utbytter fremover eller investere i noe nytt.

Man må stille seg spørsmålet hvorfor aksjekursen er så lav. Tror alle som er inne som aksjonær vet hvorfor. Ledelsen er alltid en del av dette.
semu
02.05.2022 kl 21:48 1281

En som har jobbet i en generasjon i OLT systemet vil nok ikke forandre seg så mye. Men det viktigste er vel hvem som sitter i styret for selskapet. Det er jo de som faktisk skal styre "skuta".
For meg ser det ut som om de ikke har hatt så mye å gjøre de siste årene. 6 styremøter er vel ikke så mye å skryte av. Det er vel admstyrt og hvis de liker heller å sitte i ro så blir det heller ikke gjort så mye. C19 har nok tatt en del tid, men med gode kontrakter så er det noe de må ta på strak arm.
Alle andre finner masse gode prosjekter bare se på Norges nye eiendomskonge. Han regner og kjører på i full kraft og kjøper for milliarder av kroner. man behøver ikke å ta slik av men litt burde også OLT kjøpe.
semu
03.05.2022 kl 14:26 1194

Det ser ut til at ingen vil kjøpe OLT for kr. 191 for hver aksje i dag. I en annen tråd mente Olav2 at det var det riktige sluttkurs. kanskje det var Olav 2 som hadde lagt inn en urealistisk kurs på slutten av dagen til kr. 191 for hver aksje? Bare spekulasjon men kan være sant når han påstår at sluttkursen var egentlig 191. for hver aksje.
ibyx
04.05.2022 kl 12:42 1108

Et sideblikk. Ser at OLT har holdt seg godt i år og kun er ned 3-4% YTD.
Hvorfor er det tilsynelatende slik enorm forskjell fra tilsvarende selskaper i Sverige? Eller er det ingen tilsvarende? Der ser snittet i eiendomssektoren ut til å være rundt 30% ned YTD.
semu
04.05.2022 kl 16:22 1050

Selskapet er veldig lavt priset og med den ledelsen som har vært de siste årene så kan en vel ikke forvente noe mer. Aksjonærene har ikke mye de skulle ha sagt heller da det er makta som rår på GF. Å ta inn eksterne folk i styret vil nok rokke ved hva Olav Thon mener og sier. Her er det Ja mennesker til Olav Thon.
Da vil heller ikke kursen øke mot substansverdi.
Ledelsen har nok "rotnet" litt på rot i OLT. Nytt styre og av mer profesjonell karakter må til. Ny sterk og klar ledelse som tar grep og som informerer om hvordan det går løpende og hvilke prosjekter de jobber med må ut i markedet. Under nye prosjekter på hjemmesiden har de vel knapt endret fra kvartal til kvartal. Det tyder også på at de sover og våkner ved hvert kvartal som resultatet skal presenteres. Det er ikke slik et børsnotert selskap skal drives. Problemet er at de ikke vet bedre. Slik var det i 50 og 60 årene og delvis på 70 tallet. Men i dag er det helt annerledes. Å få de til å forstå det blir en kjempejobb for den som får oppdraget.
Alt blir i sin vante gang for hva de holder på med er en hemmelighet som Olav Thon vil ta med seg til den andre siden når den dag kommet.
Må nok luftes ut grundig når tiden er inne til det. Her er det luft fra 60 og 70 tallet ennå. Tankegodset er også fra den samme tiden.

Olav Thon er å grave ned sine talenter i håp om å bevare de inn i evigheten. Forstår at de er få som vil kjøpe aksjer i selskapet når det faktisk er slik. Noen sitter på en del aksjer fordi de er lavt priset. De vil i alle fall ikke tape på de er nok tanken.


semu
11.05.2022 kl 14:02 906

Ja nå viser det seg at Hallerud som sa opp sin jobb i Olav Thon systemet skifter beite til OLT sin konkurrent. Nå har det ikke så mye å si at det skjer til en konkurrent, men kunnskapen han har fått og hva han vil gjøre at de får en resurs person med på laget. Det børsnoterte selskapet Aurora kjøpesenter har jo tatt mål av seg til å konkurrere med OLT.
Det at andre som kjenner han plukker han opp viser at det er en flink person. Selv kjenner jeg han ikke, men kjenner de som ville ha han med på laget sitt.

Ser ut til at Olav Thon som artikkelen sier har sovnet hen og er ikke proaktiv i det hele tatt. Når vil selvinnsikten ankomme de hodene som er i OLT?