FED:Massive QT-operasjoner i vente --- Vil ramme markedet tungt


Markedet valgte i går å fokusere på FED-sjefens uttalelser om at det ikke lå an til at man ville sette opp renten med 75 basispunkter på noen av FED-møtene utover. Resultat : Opp 3%, godt hjulpet av FOMO-effekten.

Når markedet i dag får summet seg burde de kanskje heller se på effektene av QT-operasjonene FED skal til med fra juni av. FED skal årlig redusere balansen med ca 1000 milliarder dollar. De har tidligere sagt at de ser for seg at balansen skal ned igjen på samme nivå som der den var før Covid.

Mao: QT-operasjonene vil vare i hele 4-5 år.

Når man ser på hvilken effekt QT-operasjonene til FED i 2018 hadde på markedet ,burde dette skremme vettet av investorene. Det er her det store bildet ligger, ikke at FED "bare" begrenser seg til å øke rentene med 50 basispunkter i tiden fremover.Redigert 05.05.2022 kl 10:49 Du må logge inn for å svare
tuja
05.05.2022 kl 10:51 635

Enig. Dette blir "ugly".

Det ser ut til at WallStreet har våknet og forstått at de hadde feil fokus i går i tillegg til at de gikk i FOMO-fella.

Det var ikke uttalelsene om at det ikke ble renteøkninger på 75 basispunkter fremover, men "bare" 50" fremover som var det vesentlige. Det vesentlige var de massive QT-operasjonene som FED skisserte og som vil vare i hele 4-5 år, dersom man skal tro på tidligere uttalelser om at FED-balansen skal tilbake til der den var før Covid. Disse operasjonene vil dra ned det tidevannet som QE-operasjonene har skapt de 2 siste årene.

Ser også ut til at norske finansmedier har våknet og forstått hva som virkelig var kritisk og viktig mtp gårdagens uttalelser fra FED-sjefen:

USA skal sette tidenes pengeflom i revers: – Kan få en aksjesmell
https://e24.no/boers-og-finans/i/wOzn75/usa-skal-sette-tidenes-pengeflom-i-revers-kan-faa-en-aksjesmell
HP17
05.05.2022 kl 20:14 450

Sell in May and stay away, kan bli mer gjeldene enn på mange år. 2022 ser ut til å bli et ruskete børsår med store svingninger men i en nedadgående trend internasjonalt.
gepard1
05.05.2022 kl 22:20 342

Det er bare og selge seg ut, og kjoepe igjen naar rentene blir satt ned igjen, og QE erstatter QT..

Jo raskere markedet krakker, desto tidligere vil Powell bli noedt til og snu 180 grader. Dette kan bli tidenes mulighet for noen og enhver. For det er sjeldent markedet er saa transparent
Redigert 05.05.2022 kl 23:08 Du må logge inn for å svare

Med dagens oppgang på Nasse på over 4% på det beste, nærmer vi oss kraftig bunnen før FED kom med rentebeslutningen sin her tidlig i mai. På dette møtet var det viktigste og tyngste poenget at de skulle til med massive quantitative tilstramminger (pengedestruksjon). Etter det har vi fått nye inflasjonsdata som har vært styggere enn ventet og håpet.
Oppgangen gir ikke mening.

Dagens utvikling på Nasdaq er et typisk suckers rally og profesjonelle og disiplinerte investorer vil bruke oppgangen til å vekte seg ned.

SELL IN MAY AND GO AWAY, har sjeldent vært mer relevant enn i år.

15% til ned nå så bikker vi under 10.000.
Ser man på Nasse i et 5 års perspektiv, ser den deriverte svært begredelig ut de siste måneders tid. Mitt bett: Vi har Nasse under 10.000 innen 3 mnd, dvs innen 13 August.