Pgs hva kan forventes q2-2022

geo01
PGS 09.05.2022 kl 18:28 115653

Dette er kun en synsing for q2 2022 et ca bilde.
Det går mot bedre rater og større etterspørsel og en ny hverdag i Pgs etter en heftig emisjon på 800 mill nkr ca 230 mill aksjer ble stablet til 3,7nkr.
Dette var ikke ventet men markedet som matrialiseres innen seismiske undersøkelser ser ut til og støtte opp om den perfekte emisjonen som kledde av alle analytikere og mange av oss.
Pgs var for aksjonærene et dødsdømt papir,men markedet var av annen oppfatning.
Kostnadstrukturen i Pgs er forventet ca 10% over 2021 nivået grunnet høyere aktivitet og 6 skip pluss 2 skip blir tatt ut av ikke aktiv flåte som hjepeskip Swift og apollo til aktiv flåte altså 8 skip under arbeid,og trolig går swift eller apollo til Brazilia når en kontrakt der skulle komme da også sikkert som hjelpeskip.

Trolig kan Pgs øke flåten fra kaldt opplag med 1-2 skip til om markedene svulmer opp grunnet den høye etterspørselen etter gass og olje og prosjektene køer seg opp.Det er en perfekt storm på gang og seismikk er snart en underkapasitet for alle som skal ha undersøkelser.
Det er ingen tvil om at skipsverdiene vil koke opp også,bibloteksverdien kan bli en gullgruve.

Q2 blir starten på et bedre resultat med høyere marginer som vil øke fremover og nto gjelden vil ved q2 ligge på kanskje 830 mill usd,men da med nok cash til forfallet sept 2022 135 mill usd,og en skiipsgjeld på 80 mill usd som betales ned pr kv til ca des 2023.
Dvs om Pgs tjener nto 130 mill usd til utgangen av 2023 noe som virker realistisk vil nettogjelden være på underkant av 700 mill usd.
Men i et velfungerende marked og med en sterkere inntjening skal Pgs klare 100 mill usd for 2022,og 120-140 mill usd 2023 nto.
Dvs ca 230 mill usd innen utgangen av 2023.
Da er nto gjelden 600 mill usd.
Med en sånn inntjening som kan bli langt høyere om det kommer 2 nye skip og enda høyere rater vil dette dobles tilkanskje 380-400 mill usd nto innen 2023.
Da er vi på en nto gjeld på 400-450 mill usd,det kan bli sånn da en ser mulighet for en perfekt storm med total underkapasitet av tilgjengelige skip fremover.
Det er også flere større kontrakter som kan skyve markedet i den retning ganske fort.
Kort fortalt er Pgs snudd fra uattraktiv til kanskje en potensiell doblingskandidat og mye høyere om markedet skulle koke over med siste anslag skulle bli en realitet,da er vi på 2014 nivå før oljekrisen og det er det nå også men med motsatt fortegn olje og gass manko det må etterinvesteres fort for og få mere produksjon,og selskapene henger kraftig etter om de skal klare og ta igjen 8 tapte år.
Følg med,tar Pgs ut 1 ramform skip fra kaldt opplag er det supersyklus på gang.
Pgs sjefen sa forøvrig at det ikke blir problem og fylle q4 noe som ikke har blitt gjort så lenge jeg husker.
Pgs sa også at 4D tendere er høyere enn noen gang de begynte med 4D bilder 30 tendere og de kunne bli flere,men da begynner antall tilgjengelige skip og gå i minus i markedet allerede.
Håper tråden kan gi et realistisk bilde på hva som er Pgs fremover og med gjeldspøkelset lagt bak ser det utrolig spennende tider ut,det har løsna.
Jeg tror det kommer langt flere lange investorer og tradere inn fremover og kontrakter som meldes om de er store nok,pgs melder ikke mindre kontrakter.
Husk også at Pgs har en sikkerhet på over 70 mill usd mot skipsgjeld som sikkerhet som skal betale renter og evt avdrag i 2023.
Da vil sikkert sikkerheter mot skipsgjelden bli AA rated.
Trolig vil Pgs få en meget styrket rating med moodys som kan komme denne måneden.
Håper tråden var til info.
geo01
11.05.2022 kl 13:11 10022

De som er hovedaksjonærer og var med i emisjonen har solgt ned og vil selge av aksjer de har fra før,logikk.
Volumet er så enormt at det ville ikke vært unaturlig og se det i sammenheng.
De vil få tildelt det smme antallet de har solgt for 3,7 kr som gir opprinnelig menge med aksjer de hadde fra før.
Mange store som stordalen mm er nye aksjonærer og har kommet inn.
Tipper denne skal opp fremover og volummessig burde stå langt høyere om ikke noen solgte på siste 7 dager.
Miniemisjon til småaksjonører vil ikke være av betydning da det er et fåtall 10% av beholdning.
geo01
11.05.2022 kl 21:47 9678

Sånn jeg tenker er det nok mange som ler av den lave aksjekursen nå etter den overaskende emisjonen og laster opp billig.
Aksjen har vært på stay out listen til alle husene og var dømt til enorm utvanning og media har vært flinke og interjuvet noen av de som var så skråsikre på total utvanning av alle tidligere aksjonærer.
Aksjekursen har vært nærmest konkurspriset da det skulle være ytterst vanskelig og få inn så mye kapital de trengte.
Nå som det hele er gjennomført kanskje årets beste aksjonærvennlige emisjon og faren er avblåst med et offshore marked i sterk vekst slumrer aksjen fortsatt i en konkurstruet tilstand.
Det er kanskje pga nedsalg fra flere eksisterende som var med på emisjonen som sikret gevinst men det vil ta slutt snart og da er en reprising helt klart kommer.
Gearingen i Pgs nå og det sterkere markedet gir mye bedrede res og de kan ved neste fase av gjelden få bedrede betingelser da moodys og S&P vil oppgradere fra søppel til bb eller b.også pga markedet.
Tilgang til kapital vil bedres og billigere kapital i en skyving av gjelden 2024.
Om de kommer i posisjon til utbytte som ABG skriver i 2024 sier mye om hva som er i vente fremover.
Alt er snudd på hodet og Pgs er og har ikke vært i bedre posisjon siden 2013.
Derfor velger jeg og binde min posisjon long,dette er kanskje en meget sterk nisje fremover og kan overaske sterkt på oppsiden.
Kjør på.
WETrader
11.05.2022 kl 22:02 9674

Det er viktig og huske at det er ingen emisjons aksjer som har blitt solgt siden 3 mai...aksjene til den rettede emisjonen blir ikke utdelt før etter 27 mai...og rep emisjonen har en tegnings periode fra ca 27 juni til 11 juli...det blir altså feil og si at noen har dumpet emisjons aksjer...det kan være at noen av aksjonærene i PGS som deltok i den rettede emisjonen har solgt noen aksjer de hadde fra før emisjonen...ser at det er flere som hevder at det er masse emisjons aksjer som har blitt solgt...det er ikke riktig...emisjonene blir tidligs godkjent den 27 mai...
Slettet bruker
11.05.2022 kl 22:04 9677

Tja...


Tja...

Om man så dagens FA-TV med Morten Astrup som førøvrig er tungt lastet med Borr kom det frem et "meget godt poeng".

Etter en massiv heksejakt mot aksjer innen fossilt har de fleste fond WW retningslinjer for investeringer innen denne typer aksjer. Og dette har så langt vert " “Stay Away”". Disse statuttene er nå i ferd med å endres. Når mandatet endelig er på plass vil vi se en "MASSIV" inntreden i PGS og andre offshore relaterte aksjer fra fond WW. Og da..

Ja gjett hva som skjer...
Alejandreuta
11.05.2022 kl 22:06 9652

Helt enig. Mye svake hender som skal slippe. Hvert eneste salg gir langsiktige investorer og shorterne vil få det tungt etterhvert. Tålmodighet er nøkkelen nå og gladmeldingene kommer nok hvis ryktene om kaldopplagsbåtene til varmt stemmer. Tror de neste to årene blir magiske!
geo01
11.05.2022 kl 22:44 9524

Er Enig med Dere som svarte meg og det at forutsetningene har endret seg nå er riktige ord.
Aksjekursen er nå fortsatt bare et penny stock for mange større,men det fundementale er totalt endret og ligger der uansett aksjekurs.5 eller 10 spiller ingen rolle det er veksten og inntjeningen som vil snu opp fremover og det er en sterkere vekst enn på lenge innen offshore og investeringene er doblet som i Norge fra 180 til 360 mrd på sokkelen.
Det er leads over hele verden der investeringer skal opp og etterslepet har gitt store sår ref Saudis energieminister som sier de ikke kan øke mer og etterslepet har gjort stor skade siste 8 år da andre land er underinvestert og taper jo 4-6% av produksjon av det hvert år.
Situasjonen om nedstengninger fra Russia gir bare enorm risiko og press fremover på og kunne stan\bilisere bortfall i tillgg til et tidligere etterslep.
Mange er villige til og fremskynde det de under pandemien utsatte,nå er det en helt ny satsing som seismikk er en viktigere og etterspurt del av både i allerede nåværende resorvar og på kortere og mere lengre sikt,
Det er rett og slett en krise som eskalerer når alt etter pandemien skal opp og gå,cruise fly busser og andre leveranser.


Kontur
12.05.2022 kl 07:20 9366

Vil stige mye i dag med den nye kontrakten, tgs/pgs Canada
Cliff
12.05.2022 kl 08:08 9124

Jeg tror du tar feil der.
Mange "kjendis-spekulanter" er fort inn og raskt ut....
De er happy m/ 50-60 % gevinst på 2-3 dager, og shorter tilsvarende antall som de får av emisjonsaksjer (vil jeg tro)
geo01
12.05.2022 kl 11:30 8849

Volumet er på nesten 40 mill nå og lokka er 11.30.
Det er betryggende og se at flere kjøper også,og siste 7 dager har jeg aldri sett makan til volum.
Om den skal ned får så være men noen kjøpere er det og jeg stoler på at det ordner seg om noen måneder.
Eller jeg tenker jeg sitter på en formue om 1 år.
Cliff
12.05.2022 kl 12:31 8655

Ingen grunn til å bekymre seg.
PGS seiler inn i et eventyrlig marked nå.

At mange investorer (spekulanter) som deltok i emisjonen ønsker å ta ut en imponerende rask gevinst er helt naturlig.
geo01
12.05.2022 kl 22:48 8297

Det har du rett i Cliff,og short står så godt som bom stille,ingen nye inn og den ene shorten Sculptor er ikke representativ da de har kjøt opp samme antall i en tegningsrett og er vel bare en vente og se om vi kan bruke den,men det får de ikke nå da emisjonen ødela den muligheten,de håpet på totalt utvanning som i sdrl og prs.Men sculptor sikret seg uansett begge veier opp eller ned ,men er ubrukelig nå.
Nå som investorer kommer inn på dette nivået kan det etter godkjent emisjon EGF bli en lang opptur resten av året.
Synes ellers og se et TGS som trenger påfyll av biblotek og vil de komme med bud/fusjonsplan før EGF.
En kontrahering i markedet nå ser og vil være en megaforetning om markedene skal investeres i neste 5-10 år og det ser veldig sånn ut.
Hvem trenger hvem og hvem trenger hvem mest?
Jeg tror svaret er enkelt.


WETrader
12.05.2022 kl 23:48 8090

Ja...det kan være at de har lånt aksjer som de har solgt short...men det er ennå ikke trykket opp emisjons aksjer og delt ut slike...emisjonen er ennå ikke vedtatt...det skjer evt 27 mai...om den blir godkjent så kommer emisjons aksjene noen dager etter det...
Redigert 12.05.2022 kl 23:49 Du må logge inn for å svare
millmaker
13.05.2022 kl 09:54 7718

minner igjen om tyngdekraften av 200000000 og 38000000 emi aksjer ut på tunet til kurs 3,70.
idag åpning 5,30 opp og nå under åpningskurs , ser for meg PGS ender i pluss idag i området 5,29-5,07 men under åpningskurs
neste uke kommer 4 tallet , kalles tyngdekraft dette
Slettet bruker
13.05.2022 kl 10:01 7687

Innlegget er skjult, just bushit!
Odi.1
13.05.2022 kl 10:04 7681

Noen som vet ca snittet Petter S kom inn i Pgs med?
Redigert 13.05.2022 kl 10:09 Du må logge inn for å svare
geo01
13.05.2022 kl 10:21 7630

Litt og tenke på:
De som har deltatt i emisjonen må ha stemmeberettigede aksjer for og stemme for forslaget de selv har akseptert og er vel bindende.
Om topp 10 er så forandret vet jeg ikke men de må vel våre aksjeeiere ved generalforsamlingen så vidt jeg vet styre og stell fungerer.
geo01
13.05.2022 kl 10:39 7735

Rep emisjon maximum 38,155,803 new shares at NOK 3.70 per share kan ikke omsettes etter at de er plasert vel,det er regler angående dette står det i prospektet.

The book-building for the Private Placement has been successfully completed,
raising gross proceeds of NOK 800 million (corresponding to approximately USD
85 million), through the allocation of 216,216,216 new shares in the Company
(the "New Shares"), each at a subscription price of NOK 3.70 per New Share (the
"Subscription Price"), representing a 3.1% discount to the transaction.

Jeg finne ikke alle aksjene du sier er antallet emisjonsaksjer er på maks 250 mill stk mens du skriver 200 mill og 380 mill emisjonsaksjeraksjer det blir vel feilregning.
Dieseldahl
13.05.2022 kl 10:41 7748

Men det hives ut aksjer jo lenger utover dagen det går.
Delta_S
13.05.2022 kl 12:22 7594

Ramform Tethys er nå offshore Brasil. Legger ut utstyr sitt. Så det er vel ikke lenge til vi får en melding om jobben har startet opp. Hun har en fart på ca. 6,5knop noe som tilsier at hun legger ut utstyr eller er alt i produksjon.

Så nå er det bare å vendte på at hun enn eller annen gang ut i Q2 får følge av PGS Apollo. Siden Apollo ligger fortsatt til Kai i Farsund. Det tar vel ca. 22-30dager med steaming kommer ann på farten....

Thor Frigg er inne i Rio.Det spørs om det er crew bytte på en av båtene eller begge…?

Blir moro framover dette!
strak_motbakke
13.05.2022 kl 12:38 7533

Tell nullene i innlegget hans så ser du (200m + 38m). Han skriver det slik for å være misvisende, og fremme sitt eget narrativ.
geo01
13.05.2022 kl 14:12 7324

Skjønte det var noe sånn men da bør en rette det opp.
Sitter bare og tenker på om Tgs kommer med et bud i helga på 10 pluss i aksjer eller en fusjon.
Synergien nå vil være enorme og en konsoldering i markedet må komme og for Tgs så er det bare Pgs som har nå et biblotek og nå skip som de får nytte av når leieprisene vil sprette opp.
Tgs teller nok på dette hver uke og tiden er en helt annen nå enn for 1-4 år siden.
Rull79
13.05.2022 kl 14:50 7134

Bud rett etter en rettet emisjon? Nei det har jeg ikke noe tro på. Tenker TGS har fått beskjed om at PGS ikke er til salgs, nå som alt ligger til rette for å håndtere egen gjeld. Hvorfor skal de da selge?
Delta_S
13.05.2022 kl 16:03 6861

Da er de igang i Canda igjen!

PGS seismic vessel Ramform Titan will shortly mobilize for PGS and partners TGS's 12th consecutive year of GeoStreamer acquisition in eastern Canada. South Bank 3D phase II will help evaluation of the blocks available in the Nov '22 round and accelerate drill decisions. https://hubs.li/Q01bcXFM0
#energysecurity #geostreamer #fleet2beat
Cliff
17.05.2022 kl 22:08 6241

https://e24.no/boers-og-finans/i/9KJBkr/opptur-i-asia-shanghai-aapnes-opp-igjen

Nå ligger det meste til rette for neste klatre-etappe for PGS-aksjen
Cliff
18.05.2022 kl 09:50 5880

PGS-aksjen bør kunne ta et kvantesprang i dag
Cliff
18.05.2022 kl 12:01 5730

https://e24.no/boers-og-finans/i/mrb8y0/oljefest-paa-oslo-boers

PGS-aksjen bør toppe vinnerlista før børs-slutt i dag.
Slettet bruker
18.05.2022 kl 12:33 5593

Enig, PGS burde gjort en DOF. Men det virker som at det er krefter som holder kursen nede i PGS. Går kursen for fort opp, så selges det for 4-5 mill i en smell og kursen faller 5-10 prosent. Sånn går dagene. Er helt sikker på at PGS går opp mot 8-10 kroner i løpet av 14 dager
Odi.1
18.05.2022 kl 14:32 5409

Hvordan er eller blir status for Rep Emi for oss andre her fremover, noen med god innsyn?
geo01
18.05.2022 kl 18:55 5212

Det haster for Petrobras om de skal holde investeringsplanen,kan tape mrd snart,det lukter en Pgs avklaring om kontrakten snart.
Pgs anbud er en eksterm stor 4D kamanje som er kartlegging av reservarer i brønner og i brønnområde.

Campos-bassenget utgjorde omtrent 25 % av selskapets totale produksjon i 2021 og forklarte at uten investeringer ville fremtidig produksjon fra Campos-bassenget være omtrent en tredjedel av det Petrobras nå forventer å oppnå innen 2026.(DE MÅ HA 4D for og holde produksjon oppe)Og nye brønner 3D og 4D til fsop rigger.
https://finance.yahoo.com/news/petrobras-pbr-spend-16b-campos-123112180.html

Det ser ut som Petrobras skal gjennomføre avtalen til Pgs om en leser linjene har da se vil tape store oljeresurser hver dag og nye planlagte brønner,
Anbudet er nok under sterk vurdering nå da de skal gjennomføre investeringene.
Lastet link fra yahoo finans ovenfor.

Her fra finansavisen
https://finansavisen.no/nyheter/oljeservice/2022/02/03/7813339/pgs-la-inn-laveste-bud-i-petrobras-anbud

Det er denne kontrakten jeg linket fra finansavisen jeg mener er i dette GIGA prosjektet campos basin



Redigert 18.05.2022 kl 19:16 Du må logge inn for å svare
Macninja
18.05.2022 kl 19:01 5208

Er ikke denne kontrakten avklart? Er planlagt 2 båter til Brasil som jeg kan se av tidligere innlegg. Eller er disse relatert til en annen kontrakt?
geo01
18.05.2022 kl 21:25 5115

https://finansavisen.no/nyheter/oljeservice/2022/02/03/7813339/pgs-la-inn-laveste-bud-i-petrobras-anbud
Det er dette anbudet Pgs hadde best pris 2,7 mrd usd som kan være i denne omtalen fra Major chief Petrobras som skal bruke subsea for og forankre flere brønner og sikkert 4D fra pgs i basin omrdet er i campus bassenget på .
Hele prosjektet koster 16 mrd usd og skal være ferdig i 2026 seismikken må jo være på plass i 2023 for fortsettelse ferdigstilling.
Petrobras har spikret flere større kontrakter3 flytende rigger og subsea kontrakter men Pgs har enda ikke fått endelig svar,føler det ligger noe i luften og som tidligere sagt kanskje bare halvparten godkjent,men da vinner de resten senere.

geo01
18.05.2022 kl 22:23 5113

Pgs er som tidligere sagt ikke som andre aksjer når det gruses på index i dow jones..
Kan bli morgendagens vinner på Ob etter kanskje en dupp ned først.
Mekanismen Pgs er umulig og forstå da den burde ligge på 7,5-8kr med det volumet siste tiden.
Et rart gess 6,5 kr i morgen og Tgs opp 1%.
Seismikk er ikke som andre aksjer.

Dieseldahl
18.05.2022 kl 23:02 4953

Det er riktig, bare og hamstre tidlig i morgen, så går du i pluss utover dagen. Skjønner aldri
de som selger Pgs på disse nivåene, uansett.
Kontur
18.05.2022 kl 23:31 4843

Finans på plass. Flere og flere båter i arbeid. Oljeselskapene trenger flere felt og oljereserver å pumpe på de kommende år. Ratene presses opp og opp.
Hva mer kunne vi håpt på.
Tror på jevn og flott oppgang både på kort, mellomlang og lang sikt
geo01
19.05.2022 kl 00:25 4761

Dollaren peker i Pgs fordel,de har ansatte i nkr og utgifter i Usd.
Geraingen er som jeg har pekt på positiv ved sterk dollar.
capex faller.
Det blir et saftig fall på OB imorgen,men alle tjener penger på OB sies det,styrt av Found og bankeksperter og folketrygdfondet med shortere på sine stay out lister aksjer og media på slep.
Kjøp der det er vekst og dollar,selg alt annet.
Beklager til Dof eiere men kom dere inn i mere sikre papirer,også grønnvaskerne bør kjenne sin besøkelsestid.
Cliff
28.05.2022 kl 11:31 3977

Gårsdagen dokumenterer hvor lett investorene lar seg styre av kjendis-spekulanter som samspiller med finans-journalister og meglerhus.

Fredagen startet negativt for PGS-aksjen fordi det ble postet en artikkel om at Stordalen hadde tatt gevinst fra sin emisjonsdeltagelse i PGS

Men dagen endte kraftig opp fordi det ble postet ny artikkel om at annen emisjonsdeltager (Halvorsen)hadde kjøpt mer og passert nedre meldepliktsgrense på 5 %
Redigert 28.05.2022 kl 11:32 Du må logge inn for å svare
Bullfight
28.05.2022 kl 11:34 3977

Det er den berømte saueflokken det. Når en bjellesau står frem med kjøp er man allerede på hæla for da er han allerede på vei ut (eks. Spettet) De med millioner til rådighet kan jo ligge å plukke en aksje noen dager til en lav pris, så er det bare en telefon til "en venn" i finanspressen så sitter gevinsten i sikringsboksen. Pillråttent system som er vanskelig å bli kvitt.
Redigert 28.05.2022 kl 12:09 Du må logge inn for å svare
Cliff
29.05.2022 kl 14:44 3491

Er det risiko for at Petrobras kansellerer Mega-prosjektet.
Det er lenge siden det ble kjent at PGS var lavbyder.
Det ble opplyst at tilbudet er for dyrt i forhold til petrobras sine budsjetter…
Nå er sjefen i petrolbras sparket av presidenten i Brasil, fordi bensinprisen er for høy..
Bensinprisen går ikke ned av mindre leteaktivitet, men godt mulig at den nye sjefen har mangt å sette seg inn i før han kan signere ….
Manglende bestilling kan medføre salgspress på Pgs-aksjen, fordi selskapet har lagt inn en redusert andelen av oppdraget i sin ordre-reserve….
Hvis det ikke kommer positive nyheter fra Brasil, så antar jeg at denne må trekkes ut av ordreboka
Slettet bruker
29.05.2022 kl 14:56 3481

Brasiliansk prosjekt kunne ikke vært inkludert i ordreboka siden det ikke er til delt.