Belco - Børsen desiderte beste tørrbulk-aksje


I morgen legger Belship/Belco fram sitt 1.kvartal resultat, inkludert andel av sitt eierskap i Lighthouse, tipper jeg driftsresultatet blir ca. 450 mill..
D.v.s. Kr. 1,80 pr. aksje, som er lik 8,5 % avkastning pr. aksje. Ingen andre tørrbulk-aksjer vil eventuelt kunne slå dette.
Hvis Golden Ocean skulle greie tilsvarende resultat i forhold til aksjekurs, så må de ha Kr. 11,- pr. aksje, og det vil de være milevis unna.
Skjønner ennå ikke at så få har oppdaget Belship.
Tactic
13.06.2022 kl 15:51 3074

Bortsett fra at vi er mange som mener at det fundamentale underbygger at Belco skal opp - noen som vet hvorfor aksjen går veldig godt i dag (som er en blodrød dag ellers)?

ikke godt å si, noen må vite noe, eller så er det bare noen som skulle inn, og at salgslysten var fraværende begrenset på kurser under 22..

Stigende dollarkurs, tydelig utbyttepolicy og kontrakter som dekker både 22 og 23 fører vel til at Belships oppleves som en «tryggere havn» hvis man velger å flytte penger fra A til B.

Med få nybygg i markedet generelt og at selskapet har en moderne flåte som ivaretar fremtidige krav så har man i tillegg en sikring. Merk også at skipene deres ikke er (såvidt jeg vet) påvirket direkte av Ukraina.

Dette kan være årsaker. Om det er andre årsaker vites ikke, og mulig den er ned to kroner i morgen igjen.

Skarsgård mener Belships er for billig.. 😉

– Tørrlastmarkedet generelt har jo vært bra i lang tid. Supra og ultramax har gjort det aller best og vært mest stabilt. I tillegg har vi skapt mye vekst med utvidelse av flåten og Lighthouse Navigation som leverer sterke resultater, sier adm. direktør Lars Christian Skarsgård i Belships.

– På toppen av dette kom utbytter som de siste fire kvartalene har beløpet seg til 4,10 kroner pr. aksje. Jeg er jo ikke objektiv, men jeg mener fortsatt at aksjen vår er for lavt priset i forhold til dette, fortsetter han.

https://finansavisen.no/nyheter/shipping/2022/06/15/7882957/torrlastaksjer-til-himmels

Fantastisk aksje. Har inngang på 13 kr, og fått 2 utbytter på tilsammen kr 3,15

Fyll på start oppgangen

Oslo (Infront TDN Direkt): Baltic Dry-indeksen er opp 0,70 prosent til 2.596 poeng, ifølge The Baltic Exchange.


Baltic Dry +0,70%

Capesize +1,46%

Panamax +0,36%

Supramax +0,10%
Tactic
23.06.2022 kl 10:40 752

Ja, da vet vi hvorfor BELSHIPS har falt kraftig den siste tiden: Sonata har solgt ut 6,7 mill aksjer og sitter igjen med 1 mill aksjer. https://finansavisen.no/nyheter/shipping/2022/06/22/7886717/sverre-jorgen-tidemand-lemper-ut-i-belships

Det er vel ikke positivt at store eiere selger seg ut, men det kan være mange årsaker som ligger bak. Minner derfor også om innsidekjøpene tidligere i juni ved AS Torinitamar, som er nært knyttet til Belships-sjef Lars Christian Skarsgård og ved Kontrari AS, nærstående til styremedlem og storaksjonær Frode Teigen.
https://finansavisen.no/nyheter/shipping/2022/06/16/7883723/bade-toppsjef-og-storste-aksjonaer-kjoper-aksjer-i-belships

Sonata solgte en stor post en tid tilbake også, men etter de hadde solgt seg ferdig begynte belco og klatre igjen.
Har troa jeg 👍

Han holdt ikke ord Tidemann, jaggu fikk han skuffet ut enda mer aksjer, på toppen.
Selv om han sist sa han ikke skulle selge mer