Amerikanske mellomvalget.

polemiker
USA 06.11.2018 kl 22:16 580

Resultatet får vi trolig på morgenkvisten i morgen. Meningsmålingene tilsier at demokratene har 85% sannsynlighet for å ta tilbake flertallet i The House. Republikanerne leder når det gjelder Senatet.

Mitt tips er at republikanerne vil styrke sitt overtall i Senatet, men ennå viktigere; beholde flertallet i huset også. Meningsmålingene tar feil denne gangen også.

Det er alle rekord i antall forhåndsstemmer, og spesielt blant registrerte republikanere. Det har vært en voldsom mobilisering blant demokratene også, men enn så lenge virker det som det er flest republikanerne.
Slettet bruker
06.11.2018 kl 22:18 576

Det er interessant å merke seg at mange straffedømte er fratatt stemmeretten, vel vitende om en ikke ubetydelig del av disse ville stemt på demokratnene.
polemiker
06.11.2018 kl 22:45 561

Du mener altså at demokratiske velgere er mer kriminelle? Tipper det stemmer.

At straffedømte mister stemmeretten er interessant etisk og filosofisk spørsmål. Her i landet gjør man ikke det, men i USA er det slik. Personlig har jeg ikke noe sans for akkurat det, kanskje med unntak av de som har begått de aller groveste forbrytelsene.
Nattevakt1
06.11.2018 kl 23:17 553

Enig med TS
Slettet bruker
07.11.2018 kl 07:10 509

Njæ, jeg mente egentlig at gitt mange av som er fratatt stemmeretten ville stemt på demokratene, så bedres oddsen tilsvarende for republikanerne.
Litt spøkefullt kan man kanskje si at det er like greit, men det mener jeg jo ikke seriøst. Handler om prinsipper også, men de kan sikkert begrunne regelen ut fra lovforarbeidet vil jeg tro, selvom det trolig er en relativt fjern tanke å gjøre det samme her.
Slettet bruker
07.11.2018 kl 08:31 490

Florida stemte for å gi straffedømte tilbake stemmeretten bortsett fra de som er dømt for de alvorligste forbrytelsene.
Slettet bruker
07.11.2018 kl 09:28 470

Resultatet ble som spådd denne gangen. Ser mange trekker konklusjonen at dette vil lamme amerikansk politikk. Men ikke nødvendigvis mer enn før, Republikanerne slet jo med å få gjennom lovforslag selv da de hadde flertallet i begge kamrene. Obamacare er vel «reddet» da, men den har jo Trump-republikanerne gitt opp allerede.

Nå som demokratene har «huset», kan de finne på massevis av sprell som å sette igang etterforskninger. Det blir bra for vi er litt lei russlandgreiene og dette reality showet trenger fornying.
polemiker
07.11.2018 kl 12:28 439

Vel, republikanerne tapte The House med god margin. Nå kommer Maxine Waters og Litlle Adam inn som ledere av finans og kontroll komiteen. Da blir nok samtlige pågående etterforskninger nedlagt og forsøkt glemt. Russland etterforskningen vil derimot bli gjenopptatt, men nå vil den dreise seg om Trumps russian collution.

Dette vil legge en kraftig demper på Trumps muligheter for å få gjennomført noe særlig av sin politikk. Demokratene vil sabotere og trenere omtrent alt av hva han prøver å få til. Amerikanerne kommer nå til å få demonstrert hvor destruktive demokratene virkelig kan være. De vil ikke sette America First, men Democrats First.

Millioner av velgere vil nå i de to neste årene få oppleve hva de såkalt "moderate" demokratene de har valgt inn egentlig står for. Det igjen vil nok åpne opp for et brakvalg for Trump om to år.

Helt handlingslammet blir ikke Trump, men de store reformene vil utebli. Helsereform og innvandring vil være som før, muren blir ikke bygget osv. De økonomiske reformene med deregulering og skatteskutt er allerede gjennomført, så det vil få virkning på de to neste årene også, men veksten vil trolig flate litt ut.

Helt håpløst er det ikke, da Trump fortsatt har sentatet. Av de to kammerne, er nok senatet det aller viktigste for ham. Da kan han få valgt inn de folkene han vil ha i administrasjonen. Tror nok det vil bli noen utskiftninger i den nærmeste tiden.
polemiker
07.11.2018 kl 20:59 406

Som forutsett så tok det ikke lang tid før Trump sparket Jeff Sessions. Spørsmålet er om blir den nye konstituerte justisministeren Whitaker som sparker Rosenstein eller om Trump gjør det selv. Tipper det første, men mulig det blir første jobb til den nye permanente som utnevnes.
balder72
08.11.2018 kl 00:39 395

Demokratene vil nå gjøre hva de kan for å trenere Trumps politikk de neste to årene.. De kommer ikke til å bry seg så mye om å skape sin egen bærekraftig politikk, men kun skape helvete for Trump administrasjonen. Er egentlig litt forundret over at folket ikke klarte forsatt å stemme frem et republikansk flertall til Huset. Viss man ønsket forsatt at Trump fikk armslag til å gjennomføre sin politikk som han lovet i presidentvalget og folket gav ham støtte til, er det forunderlig at de nå trekker seg slik at Trump blir mye mer låst i drive frem sin politikk han gikk til valg på.
AdFontes
08.11.2018 kl 10:32 369

'Huset' som er nå kan godt bevilge neste års (el mer?) utgifter til muren og utnytte de 2 mnd til som de sitter. Vet ikke om det er noen grense oppad for hvor mye de kan bevilge.