DOF - starter året med solid pluss!

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
27.10.2022 kl 21:24
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
tobben
DOF 19.05.2022 kl 09:43 348216

Da er det bare å vente i spenning på kvartalene som kommer ! Utrolig at det fremdeles kjøres hardt på nedskrivninger I et marked med betydelig økning av skipsverdier
Redigert 19.10.2022 kl 22:08 Du må logge inn for å svare
hypotetic
13.07.2022 kl 12:27 4837

Tror de som som støtter dof.minoritetsgruppe investerer i DOF og ikke konkurrentene fordi de forstår det langsiktige fortrinnet med å ha bygd båter i Brasil. Vi vet at DOF har rett til å få men også ta over de beste kontraktene til SOFF og andre i Brasil og derfor vil det også i fremtiden være slik at DOF tjener mye mer i Brasil som nå er verdens største marked for disse skipene. SOFF, Sioff og de andre som alle er rene rederier har heller ingen prosjektorganisasjon og vil derfor ikke kunne leie inn skip og ta jobber slik DOF kan når markedet bedres. Dof er også størst i verden nå på flytende havvind.
https://shows.acast.com/dof-talks
Er mye tullprat fra de som ikke forstår at dof sine konstruksjonsskip drar inn mer enn 10 ganger så mye som 10 av de billige PSV-ene til SOFF. Sioff har 4-5 subsea konstruksjonsskip. Det å telle antall skip og konkludere er meningsløst. De som satser på selskaper som har omsatt og tjent langt under halvparten av DOF får bare drive på med sin argumentasjon men dette dreier seg om en bransje der man lever av forbedrede langsiktige kontrakter i områder der skipene jobber og har inntjening 365 dager i året og ikke 30% av året. DOF har den nyeste og største flåten av de best betalte skip som det tar minst 3 år å bygge. PSV (havets taxi varebiler) får SOFF, Tidwater, SIOFF og andre drive med. Der tar det under 6 måneder å bygge nye eller modifisere verdens gamle flåte som består av 1600 slike lite komplekse fartøy. Dof har fokus på de store subsea konstruksjonsskipene som tar over 3 år å bygge og som i kommende år vil koste over 6 milliarder å bygge. Disse er det bare 61 stk av i verden forteller Artic. Verden trenger minst 200 av disse de neste år. Bare Brasil vil trenge minst 20 nye. Value in Use vil helt opplagt om kort tid overstige prisen for nybygg fordi det tar minst 3 år å først bestemme seg for og deretter bygge nye skip. I mellomtiden er de skip som finnes i en monopolsituasjon der de kan kreve hva som helst for med oljepris over 60 dollar og ekstrem voksende havvidutbygging World Wide må alle bare betale de priser DOF forlanger eller legge ned virksomheten.
syvert1
13.07.2022 kl 12:30 4854

Hva disse gribbene har gjort tidligere av meritter betyr ingen verdens ting og heller ikke hva nettverk de måtte ha. De må gjerne bruke bakveien og kjøpe obligasjons gjeld, hvem bryr seg. All makt ligger i denne saken hos Dof sin EGF og for å konvertere 1 kr i gjeld til aksjer trenger de 3/4 flertall. Det er allerede klart at det aldri kommer til å skje. Deretter eier private aksjonærer 68% av Dof, dersom ikke styre og ledelse jobber for eierne, de som har investert sine sparepenger i selskapet men setter egne interesser først vil det være naturlig å stille mistillits forslag på EGF og kreve både styret og Ledelsen avsatt. De som velges må helt klart representere selskapets eiere og handle basert på hva et flertall av eierne ønsker. De må gjerne levere konkurs begjæring, true med søksmål men de vil neppe komme noen vei ut fra Dof sine inntekter, virklige verdier. Desverre denne gangen gikk det ikke å rane minioritets aksjonærene som er det vanlige i slike prosesser.
Redigert 13.07.2022 kl 12:32 Du må logge inn for å svare
hypotetic
13.07.2022 kl 13:07 4807

Enig og godt vi er 100% enige i at dette skal vi nedkjempe uansett hva som kommer av utspekulert angrep på småaksjonærene. Har blitt advart fra flere advokater som også er aksjonærer i DOF om at dette er en gruppe som har pønsket ut en plan om å ta fra oss oppsiden og at de ser for seg å vinne. Kommer mest trolig en plan B med litt sukring av forslaget i ettertid av langvarig manipulasjon der småaksjonærene beskyldes for å sette arbeidsplasser og ødelegger for DOF sin fremtid. Vil komme tomme trusler om konkurs hvis vi ikke bøyer oss. Denne trusselen må absolutt ingen frykte er alle kompetente helt 100% enige om. Det er ingen verken sikrede eller usikrede långivere som vil seg selv så vondt å igangsette en konkursprosess nå når alle ser at de mest trolig får tilbake alle pengene sine ved å vente. Konkurstrusler kommer men er bare tomme trusler for alle kreditorene vet at det da blir 1 år med ch 11 der de som begjærer konkurs vil få beskjed om at det ikke er grunnlag for verken konkurs eller truslene de har fremsatt. Dette er ikke flyselskap som har mistet forretningsreisene men et subsea selskap som går inn i en periode som vil bli bedre enn noen gang. Håper nå de som er feige og ikke vil stå imot diss tomme truslene selger og at de som har bestemt seg for å kjempe overtar mest mulig av disse aksjene mens kursen er lav. Det er ingen nedside med dagens kurs uansett for selskapet har enormt gode utsikter til bedrede resultater. Det vi kjemper for er å ikke fratas 96% av oppsiden nå rett før alle tallene i Subsea og supply fra alle aktører entydig beviser kraftig oppgang i denne bransjen. Allerede 18 August slipper SOFF tallene. Ledelsen har bekreftet skriftlig at innkallingen til EGF kommer etter ferien. Vi vet derfor at grunnlagsdataene for innkallingen er beviselig fullstendig utdaterte fra og med 18 august altså lenge før innkallingen kommer. Vi vet således at etter dette må alt omgjøres og sukres betydelig for å få gjennomslag. Vi vet at vi har over 33,33% børsmeldt for å stemme ned av 68% småaksjonærer som åpenbart vil stemme ned forslaget. Vi trenger bare 15,8% + 1 stemme for å stemme ned dette første forslaget som er basert på gammelt tallmateriale fra krisen. I kommende måneder og år er vi som er dagens eiere i DOF 100% imøtekommende og villige til å diskutere alle tall som er relevante for det kommende markedet.
Redigert 13.07.2022 kl 13:35 Du må logge inn for å svare
tobben
13.07.2022 kl 13:09 4812

Er vel laget et så dårlig utgangspunkt ,fordi man håper å lykkes på et noe høyere nivå ? Vi klarer oss fint uten utvanning , men om det kniper er jeg med på en fortrinnsemisjon.
syvert1
13.07.2022 kl 13:30 4764

Helt enig, mange har vært aksjonærer i en år rekke. Vært lojale mot selskapet og ikke solgt, de sitter på store tap. Disse fortjener respekt og bli behandlet på en annen måte som medeiere i selskapet. Bare å kjøpe mer, sammen som gruppe er vi sterke og vi må være villig å gjøre det som er nødvendig for å forsvare våre verdier. Obligasjons gjelden er forfalt, den skal betales og bakdøren lukkes. Dette er den dyreste gjelden.
Offshore OBS
13.07.2022 kl 13:53 4728

Hypotetic
Tror du har truffet mange spiker på hodet i dag.
Dragesund kan dette med å gjennomføre transaksjoner bak jus/lovparagrafer som ikke gir innsikt FØR det er for seint.
At Møgster kommer i en vanskelig posisjon etter nedstemming er åpenbart. Om han skal bevare æren på ferge til Austevoll fra Bergen!!
hypotetic
13.07.2022 kl 14:40 4659

Dof.minoritetsgruppe har valgt å opptre høflig og ikke komme med noen offentlig kritikk foreløpig. Dette har arbeidsguppen forståelig nok måttet tåle kraftig kritikk for fra sine egne fordi mange gjerne vil besvare allerede nå. Mange synes det er grunnleggende feil at vi stiller oss passive til styrets manglende involvering overfor kreditorer og obligasjonseiere når den økonomiske situasjonen i selskapet har forbedret seg betraktelig.
NRS der investorene argumenterer og Jan Petter Sissener argumenterer hvor stor gevinst de ulike skal ha kan ikke sammenlignes med grådigheten i DOF når det i DOF foreslåes nå etter at markedet har snudd å frata småsparerne 96% av oppsiden. Mange av småsparerne i DOF har kostpris over 100kr per aksje og 96% utvanning nå garanterer at de aldri har håp om å få tilbake investert beløp. Sissener har et poeng når han sier "jeg tror at det gjelder generelt i samfunnet at folk er redde for å si fra hva de mener og..... Whats in it for me" `. Sissners forklarer vel på en tydelig måte at hans erfaringer er at "styre/ledelse ikke vet å oppføre og forvaltere og andre ikke bryr seg og at det er helt nødvendig å si fra for småaksjonærer. Er det noen som tolker dette intervjuet fra minutt 19 anderledes.....???
https://finansavisen.no/nyheter/finans/2022/07/07/7896292/jan-petter-sissener-na-skal-plutselig-alle-ha-olje-og-energi
hypotetic
13.07.2022 kl 14:54 4678

Kanskje dreier alt seg om særdeles dårlig og kortsiktig rådgivning fra noen som har tenkt å stikke ut bakdøra med gevinsten og som vet man slipper unna all problematikken og det som følger i kjølvannet. Kanskje trenger noen en motrøst som forteller at det ikke er lommer i likskjorta. Er det grunn til å tro at lykken er å være Oligark? Kan det være slik at fiskere, Fredriksen og andre som nå likevel er milliardærer, uten å ha gjennomført eller fulgte med på ungdomsskolen, gikk glipp av historien om hva som skjedde med Tsaren i Russland og hans spesielt hans uskyldige etterkommere? Kanskje dreier dette seg om behov for hjelp til å beskytte seg mot seg selv......
Redigert 13.07.2022 kl 15:15 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.07.2022 kl 15:39 4651

Først og fremst må alle prøve å puste litt…. Forslaget må gjøres om punktum, null rettferdighet og full grådighet i dages utsikter. De ba om standstill etter Q2 tall, de fikk de ikke og grunnen kan vel lett gjettes her. Gjelden er forfalt greit må betales, fins flere måter å gjøre dette på vel uten å fullstendig utvanne nåværende aksjonærer . De som sitt med obiligasjoner vet dette men hadde dårlig tid og pushet forslaget fin igjennom på ark før Q2. Det arket skal vi snyte oss på og gi tilbake.. syns det nå er på tide ar vi står imot og kjemper får våre verdier eller blir dette en fin vanesak der de kan bare kan kaste på oss og vi holder kjeft… hypotetic skrev litt om det, helt enig…
Redigert 13.07.2022 kl 16:04 Du må logge inn for å svare
kongsberg1
13.07.2022 kl 17:27 4564

Alle som har mulighet bør gjøre det samme som Bjarte, plukket 26 K selv på mandag. Stemmene våres får de ikke, da får de dette ikke til. De må nok begyne å kommunisere med gruppen tilslutt.
Fantastisk at vi småaksjonærene er så samlet.
hypotetic
14.07.2022 kl 10:22 4149

Etter at SOFF har presentert 2 kvartal tall 18 August og DOF og Sioff har presentert sine kvartalstall 25 August vil vi også ha bevis på at ratene og regnskap har forbedret seg kraftig i hele bransjen. Det vil etter disse presentasjonene fremstå helt åpenbart at refinansieringsforslaget har blitt utarbeidet basert på et tallmateriale som er utdatert og at det må utarbeidet nytt forslag basert på den situasjonen vi er i nå og fremover. Frem til 2 kvartalspresentasjonene håper jeg også at alle de som er langsiktige, har tenkt å stemme ned dette første urimelige forslaget og som støtter krav om hensiktsmessig refinansiering benytter denne siste muligheten til å vekte opp på lav kurs. Min vurdering er at vi nå har vært inne i en langsiktig korreksjonsmodus og at aksjekursene igjen vil stige fremover mot 2 kvartalspresentasjoner basert på de kraftig bedrede ratene vi nå alle ser.
syvert1
14.07.2022 kl 12:23 4049

Venter nå på nye kontrakter slik at en kan lage et godt estimat for EBITDA Q4. Regner med inntekter fra Norskan vil øke betydelig i Dof sitt Q4 regnskap og sikkert en del økning også fra DOFCON. I tillegg vil alle nyekontrakter DofSubsea, høgre utnyttelsesgrad bidra postivt.
Offshore OBS
14.07.2022 kl 12:34 4040

Med referanse til hastverket som 40% av obligasjonseierne med PD i front og HELGE MØGSTER i baksetet åpenbart har , er det sannsynlighetsovervekt for at obligasjonseiermøtet og EGF blir innkalt til før 2 kv res foreligger. Eneste hindring er om Finanstilsynet ikke stempler godkjent på prospektet med vridde tall, som nå i disse dager er til saksbehandling i Finanstilsynet , basert på historisk tall.
Og vente på neste trekk fra Dagens styre/Pareto har store risikoelementer i seg etter min vurdering.
Forslaget er framsatt tross kunnskap om minoritetsgruppa eksistens. Og minoritetsgruppa arbeidsgruppe trodde ikke forslaget kom før ferien/15 juni. Jeg er ikke overbevist om at minoritetsgruppa arbeidsgruppe forstår forskjellen på å sitte i førersetet og å sitte i baksetet.
Spesielt når man har med Pareto sine egeninteresser å gjøre!
Ingen skal føle seg for sikker her, hverken den ene eller andre.
Aller minst Møgster som kan bli spilt ut av f .eks Sveaas eller majoritets aksjonærene , 68%!
For hvorfor skulle ikke majoritsaksjonærene kunne vinne frem med valg av nytt styre på EGF innkalt 5 aug og berammet 26 august. Da har i såfall nåværende styre 1 dag på å revidere sin strategi.
En strategi som gjør at Møgster og majoritets eierne har samme holding: engasjere ny rådgiver, og lage en tidslinje frem til nyttår , basert på annnerledes markedsforhold enn i 2021.
Møter kreditorene samlet aksjonærbase , tror jeg de vil akseptere andre restruktureringer! Spesielt bankene, som er bondefanget av Pareto vridde historiske og revisor stempla krise tid tall. Og det er bankene som har makta over obligasjonseierne.
Redigert 14.07.2022 kl 12:43 Du må logge inn for å svare
Dofulf
14.07.2022 kl 12:44 4012

Ja alle DOF Installer sine skip er ferdig med docking og major klassing. Skandi Vinland fortsetter på sin
12 årige charter til Dof Subsea Canada som igjen har 10 års kontrakt med Huskey Engineering. Skandi Hercules
fortsetter på IMP contrakt i West Australia, mens Skandi Skansen i øyeblikket på vei til Sløvåg fortsetter
på Hywind tampen med periodevis opptreden i Spotmarkeded i NS.
https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:373784/mmsi:232007628/imo:9459759/vessel:SKANDI_SKANSEN
hypotetic
14.07.2022 kl 13:18 3976

En som støtter gruppen har fått skriftlig beskjed fra både Hilde og Mons at innkallingen kommer først etter ferien og da er det vel å anta at de ikke lurer oss mht at innkallingen kommer før skoleferien er over 22 August. Enig ellers i at vi ikke bør føle oss trygge på hva de som vil ta fra oss oppsiden har planlagt fremover. Vi vet at det er mer bevis på markedsoppgangen etter 18 august og fremover. Vi vet også at det er lettere å stemme ned forsøk fra motparten på å få 2/3 flertall enn 50% flertall som vi må ha for å kaste styreformann som uansett har gitt beskjed om at han skal gå av etter restruktureringen er over. Beste er nok nå at dof.minoritetsgruppe vokser ved at medlemmene kjøper flere aksjer og at vi rekrutterer enda større prosentdel Dof sine 68% småaksjonærer. Når forslaget blir stemt med stor overvekt vil det være naturlig at vi foreslår hvem som har tillit blant småaksjonærene og hvem som skal sitte i styret fremover.
syvert1
14.07.2022 kl 13:28 3980

" For hvorfor skulle ikke majoritsaksjonærene kunne vinne frem med valg av nytt styre på EGF innkalt 5 aug og berammet 26 august". Er dette noe som er bestemt, kommet i posten?
Vet vi at Finanstilsynet behandler forslaget, er det kommet noe vedrørende dette f. eks postlister?
Forstod det slik at EGF blir i Oktober?.
Regner med minioritets aksjonærene sammen med andre aksjonærer vil gjøre det som trengst for å få dette inn på et helt annet spor. Regner med de vil svare med konkurs begjæring og det er helt greit. Forhåpentligvis vil det da være et nytt styre og Ledelse som er opptatt av å finne en løsning alle kan godta og som ikke gir enkelte store fordeler.
Redigert 14.07.2022 kl 13:29 Du må logge inn for å svare
syvert1
14.07.2022 kl 13:50 3951

SOFF m. fl. har varslet tilbakeskriving av impairment i 2022. Denne praksisen skal være lik i samme næring, marked. Vi vil da få data for hvilken skip er tilbakeskrevet og mulig en kan beregne forskjell i kontant strøm/EBITDA pr. Objekt. Dette kan brukes som dokumentasjon i en klage til Finanstilsynet om en kan dokumentere at Dof velger en annen tilnærming ut fra sine interesser. Håper dette blir en transparent prosess som er mulig å vurdere i detalj.
hypotetic
14.07.2022 kl 14:39 3918

Hei Syvert 1, jeg tror også at de vil true oss og manipulere ansatte til å fremsette beskjed til aksjonærer om at vi tar fra dem arbeidsplassene hvis vi stemmer nei. I praksis har alle økonomer og advokater jeg har snakket med helt entydig sagt at det ikke vil begjæres konkurs fordi det kan bli så enorme tap spesielt for långivere hvis et slikt forsøk går galt. De sikrede långiverne har med forslaget sagt at de er villige til å stille til disposisjon langsiktig lånefornyelse. Mitt oppi denne isolert sett positive nyheten valgte adhoc gruppen å bake inn et ekstremt grådig forslag om å ta fra oss mesteparten av oppsiden. Dette er bare og vil i all fremtid bare være et grådig forslag og noe som garantert blir nedstemt og som da etter dette mest trolig forsøkes sukret litt i et nytt forsalg.
Redigert 14.07.2022 kl 14:40 Du må logge inn for å svare
syvert1
14.07.2022 kl 15:53 3933

Når Norwegian var i krise var det noen kunder som ikke fikk pengene de hadde rett på, disse valgte så og begjære selskapet konkurs.
Vi vet at en viss prosent av obligasjonseierne ikke ville forlenge og har vel ikke godtatt standstill. Mest sannsynlig vil noen av disse begjære Dof konkurs, muligens noen andre kreditorer som har pant i skip. Dette er greit og de må de gjerne gjøre. Selskapet kan da velge å gjøre opp denne delen av gjelden og inngå en avtale utenfor rettslokale / forlik eller de kan velge å la retten ta seg av det. Så vidt eg forstår er de fleste banker og obligasjonseierne positive og ønsker å forlenge standstill til det er grunnlag for en bedre avtale. Dof skrev også i refinamsieringsutkastet at det var noen kreditorer som hadde nektet å fornye betalings utsettelsen og denne gjelden må betales. En vet de skylder 1,3 mrd i renter på obligasjons gjelden og 3,11 mrd i obligasjons gjeld. Det er 4,41 mrd basert på Q1. La oss si dette beløpet er 5 mrd. og annen gjeld 15 mrd. Det kan være da snakk om 0,5x5 +0,2x15 mrd som er 5,5 mrd i en konkurs begjæring. La oss si forslaget blir stemt ned i Oktober og begjeringen leveres i Desember. Dof vil ha en betalingsevne i 2022 på 2,5- 3,0 mrd. I følge Q1 rapporten har de 1,7 mrd i unrestricted cash. Spørsmålet er, hva gjør Dof og hvordan utnytter de dagens standstill til å kunne møte en slik konkurs begjæring. Hvem vil ha mest å tene på at selskapet slåes konkurs?.
En oppskriving av verdier kan gi mulighet å låne noe mer mot pant i skip.
Redigert 14.07.2022 kl 15:59 Du må logge inn for å svare
hypotetic
14.07.2022 kl 16:59 3866

Flyselskapene er i omvendt situasjon i forhold til DOF. De må forvente de neste 7 år å ha vesentlig mindre inntekter enn i årene før krisen. DOF har vært gjennom 7 dårlige år og en krise der ingen nye skip er bygd og står nå foran noen år som forventes å være vesentlig bedre enn tidligere. Ingen jeg har snakke med tror derfor at kreditorer vil gjøre alvor av konkursbegjæring selv om noen gjerne vil ha oppsiden vår.
Kreditorer i Norwegian har forståelig nok ikke ønsket å vente med å få pengene eller konvertere for å få aksjer de kan selge når de vet at situasjonen blir gradvis verre. Grunnen til at de sikrede kreditorene valgte å tilby å gi nye langsiktige lån til DOF er at de forstår at DOF vil kunne betjene gjeld fremover nå når markedet bedres. Ringvirkningene av en konkurs er derimot milliarder i ekstra unødvendige tap og derfor vil ikke hoveddelen av kreditorene ta sjansen på å begjære konkurs. Adhoc gruppen med med "gribbeinvestorene" vil nok konvertere veldig sterkt men disse representerer ikke hoveddelen av kreditorer som vil ha renter hvis det finnes håp om at man får renter og avdrag i fremtiden. Risikoen er at gribbeinvestorer som vil konvertere kjøper mer obligasjonsgjeld slik at disse får 2/3 flertall blant obligasjonseierne. Forslaget vil likevel bli nedstemt av DOF sine aksjonærer etter dette basert på at grunnlagstallene er fra krisen og ikke dagens situasjon. Da blir det mest trolig en plan b med sukret tilbud. Blir dette nedstemt også tror jeg det er mest sannsynlig at de gir opp og heller satser på å få den fantastisk høye renten som er på disse obligasjonene. Har ingen tro på at noen gjør alvor av konkursbegjæring som vil føre til ch 11 som tar 10 måneder, unødvendig store kostander, tap av ordrebok, tap av fremførbart underskudd og der altså långivere kan risikerer å tape helt unødvendig store summer.
syvert1
14.07.2022 kl 18:31 3796

Mulig dette blir omfattende om retten skal ta stilling til alle kreditores sikkerhet og om det er noe til overs for usikrede kreditorer. Obligasjons eierne kan kun kreve fordringen betalt enten ved penge overføring eller salg av eiendeler. De kommer ikke til å få gjeld omgjort til aksjer, da må de gå om EGF og få 2/3 flertall. Dette blir ikke enkelt i et marked som er i stor bedring. Kreditorene og bobestyrer plikter også og ta hensyn til arbeidsplassene.

https://www.konkursradet.no/pengekravs-stilling-i-konkurs.304777.no.html
Redigert 14.07.2022 kl 19:01 Du må logge inn for å svare
syvert1
14.07.2022 kl 21:15 3677

Estimat EBITDA Q4 2022.
Dof Rederi.
Caledonia PSV 4,05 mill = 50 000x30x3x0,9/1e6
Captain PSV. 2,25
Kvitsøy. PSV 4,05
Commander. CSV. 24,3
Chieftain. CSV. 24,3
Olympia. CSV 24,3
Vega. AHTS. 8,1
Totalt 91,35 mill

AHTS Segmentet
Amazonas. 16,2
Angra. 24,3
Flumense. 24,3
Iceman. 25,2
Iguacu. 24,3
Paraty. 24,3
Urca. 24,3
Totalt. 162,9

Subsea:
Acergy. 32,4
Achiver. 24,3
Carla. 32,4
Geoholm. 36,45
Skansen. 21,6
Totalt. 147,15mill

Sum EBITDA forbedring Q4 2022. 401,40mill
EBITDA Q4. 2021. 584,00
EBITDA Q4 2022. 985,4 mill
Dette forutsetter at Dof får de nye kontraktene for CSV skipene til tilbudt rate og de starter Q4 2022 eller før.
Betydlige inntekter er i USD og siden dollaren har styrket sem snart 20% i 2022 vil dette øke inntektene og EBITDA i Nok. Dof Subsea ved prosjekt avdelingen opplever nok også økte inntekter, marginer. Noe økning vil det også bli fra andre skip. Ut fra markeds situasjonen og kontrakter, bud finner egdet sannsynlig at EBITDA Q4 2022 vil bli over 1 mrd nok. Q1 og Q4 er normalt svake kvartall og i tillegg vil eg annta Q4 2021 var betydelig preget av Covid. Kan ikke forstå annet en om alt slår til, de siste kontraktene i Brazil skulle Dof ha gode muligheter å kunne betale sin gjeld fra og med 2023 uten konvertering eller emisjoner. Dof bør kunne klare en EBITDA på 4,5 mrd i 2023. Med gjeld på 20 mrd gir det gjeld/EBITDA = 4,44. Nordea var tidligere svært fornøyd om de kunne komme ned på 5,0.
Redigert 14.07.2022 kl 21:37 Du må logge inn for å svare
Dofulf
15.07.2022 kl 09:52 3406

Da er Skandi Darwin omsider på veg til Portland (Melbourne) i Australia. Ankomst 29.07.22 ca 3 uker forsinket.
https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:306180/mmsi:311000681/imo:9602904/vessel:SKANDI_DARWIN
Dofulf
15.07.2022 kl 09:58 3398

Først en liten videosnutt fra Hywind Tampen
https://www.linkedin.com/company/dof-subsea/videos/

*************************************

#fleetfriday today celebrates Skandi Carla and team for the conclusion of a safe and successful project using 100% DOF’s assets and ROV team.

Skandi Carla is one of 3 DOF vessels working on the PIDF project for Petrobras in Brazil, performing flexible pipelines, risers and subsea equipment inspection in Campos Basin, Santos Basin, Marlin Field and Espírito Santos Basin until the end of 2023.

Well done to Skandi Carla’s crew and team for all the hard work involved in this challenging operation. Well done for enabling the return to operations before the pre-established deadline and with zero incidents. Great work, Team DOF - you are the difference! Learn more about our services: www.dof.no


https://www.linkedin.com/company/dof-subsea/posts/?feedView=all
http://www.dof.no/en-GB/Headlines/News-Item?Action=1&NewsId=6386&M=NewsV2&PID=596
syvert1
15.07.2022 kl 12:17 3293

Kan se ut som Skandi Captain skal til spotten U. K
https://www.westshore.no/
Dofulf
15.07.2022 kl 12:20 3290

Stemmer,de har flyttet den tilbake
Slettet bruker
15.07.2022 kl 19:16 3062

En falsk resesjon? https://www.youtube.com/watch?v=RNJuHXLy1pA Anbefaler å lytte til dette. Ønsker alle Dofere enn god helg.
Redigert 15.07.2022 kl 19:16 Du må logge inn for å svare
syvert1
15.07.2022 kl 21:15 3119

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-62173934
Mulig de ikke har mer å slippe ut fra krise lageret, kommer an på om Saudi Arabia har mye mer å tilby. Tror nok oljeprisen skal opp fremover.
tobben
15.07.2022 kl 22:11 3097

Ratene holder seg og verden skriker etter "billig" energi. God helg ja :-))
Slettet bruker
15.07.2022 kl 22:35 3088

Jepp :-)) go helg og flott ferie alle sammen… go gjengen detta :-)
kongsberg1
15.07.2022 kl 22:47 3093

De har ikke noe mere å levere, det har de sagt før. Hjelper ikke om Biden henter fra strategiske lagere, de må opp igjen. Hvor skal de hente det hen ?
tobben
15.07.2022 kl 22:54 3107

SA sliter nok stadig mer med å holde oppe produksjonen fra Gwar samtidig som innenlandsk forbruk øker. Enig Kongsberg1 , her må det letes og vedlikeholdes:-))
syvert1
15.07.2022 kl 23:03 3168

Nå øker prisene i hele verden og folk får mer i lønn for å kompensere økte leve kostnader. Det grønne skiftet har satt en ny pris på energi og alt som fremstilles med store mengder Energi. Prisen vil øke ytterligere når kull fases ut. Prisen på en AHTS er gjerne 50% dyrere en det den kostet i 2015 da stål prisene og alt utstyr er blitt mye dyrere..Det er da ganske opplagt at ratene må godt over 2014 nivå om det skal bli bygget nye skip.
Redigert 15.07.2022 kl 23:26 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.07.2022 kl 23:35 3284

Det stemmer nok helt 100%. Alt har nå gått til været men gjelden er den samme i Dof noe som sier de ligger mye bedre ann til å betjene den enn noen gang tidligere blant annet. Forslaget er virkelig gameldags
Redigert 15.07.2022 kl 23:37 Du må logge inn for å svare
suspekt
15.07.2022 kl 23:46 3302

Inflasjon er i utgangspunktet gunstig for selskap som har mye gjeld. I tillegg er dollarkursen høy. økte inntekter, men også lån i dollar øker.
Renter øker også, det er negativt, Dof har høye renter på noen lån etter som jeg forstår. Noen som vet hvilken rente dof betaler?
Slettet bruker
16.07.2022 kl 00:02 3299

At dollaren er der gjør desverre lite nytte i forhold til lån i Dof, den tar mere enn vi får. Usikker på renta. Nå er vel dollaren høyere enn euro, nærmere nyåret synker den nok ned.
Dofulf
16.07.2022 kl 00:06 3302

Snittrenta er vel omtrent 5,75 %. Halvparten av gjelda er i BNDES . Denne har fast rente på ca 4 % 18-20 års nedbetalingstid. Obligasjondgjelda har høyest rente
https://finansavisen.no/forum/thread/150136/view/4553965?legacy=0
https://www.youtube.com/watch?v=Xy6W--wnKZY&list=RDeVDSfQfCig4&index=15
Redigert 16.07.2022 kl 00:10 Du må logge inn for å svare
syvert1
16.07.2022 kl 01:05 3257

Faktisk er dette et tve egget sverd, med det forslaget som føreligger er det viktigeste for Dof nå cash til å bli kvitt obligasjons gjelden. Dollar gjelden er ca. 12,5 mrd. 20% styrking av dollar vil øke gjelden i NOK med 2,5 mrd.
som tilsvarer ca. 25% av impairment de må tilbakeskrive.
Ved siden av dette må de også til en viss grad skrive opp verdien av flåten som i. flg CFO verdsettes i dollar som omregnes til nok med noen justeringer. Derimot om Dof har 2000 mill i inntekter pr. kvartall og 50% er i usd vil det gi 200 mill ekstra i nok pr. kvartall. Mye går rett til EBITDA og styrker betalings evnen. Om Dof kan betale 500 mill mer i obligasjonsgjeld som følge av styrket dollar og samtidig etter oppskriving av verdiene ha 3-4 mrd i E. K vil det være mye verdt m. h. t å få til en god avtale.
Redigert 16.07.2022 kl 01:08 Du må logge inn for å svare
kongsberg1
16.07.2022 kl 08:17 3187

Les denne og reflekter over konsekvensen og behovet for energi. Hva med Dof sine nedskrivninger av innsatsfaktorer, de må jo nå reverseres og økes med si 50% til. Det blir jo en artig sak for Mons og gjengen.
Til og med de grønne har snudd nå, trykket blir for stort om å skaffe nok sikker energi.
Alle må lete etter mere energi, de finner det meste ute på havet om dagen.
Tikk Takk

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/y4a55r/toerken-kan-gjoere-europa-enda-mer-avhengig-av-putin
syvert1
16.07.2022 kl 10:13 3113

Historien har vist at når konsekvensene av en omlegging kommer inn på folks liv vil de gjøre motstand og denne motstanden mot høye energi priser vil påvirke valg og Politikken i lang tid over hele Europa. Samtidig er det vedtatt at Europa skal ut av alle energi avtaler med Russland, som allerede hadde en nedadgående oljeproduksjon før krisen noe som vil forsterkes i årene fremover som følge av at utenlanske teknologi selskaper har trekt seg ut. Vi har i den senere tid sett en reversering av politikk i EU der blant annet gass nå er en grønn investering. Etterhvert som tiden går vil nok denne reverseringen øke da mange ser at de betaler en veldig høy pris for energi mens de fleste land er gått over til å fyre mer med kull i mangel på olje, gass som følge av en feilslått politikk.
Redigert 16.07.2022 kl 10:15 Du må logge inn for å svare