PEN = P/E 2 etter kjøpet av OMV Tunisia


Aksjen bør stå i 25-35 kroner i løpet av neste 3-12 mnd.

Dagens oljepris og produksjon fra hhv:

Aje 300 fat per dag
Dussafu 1.000 fat per dag
OMV Tunsia 2.000 fat per dag

gir 3.300 fat per dag i produksjon. Med dagens oljepris og nøkkeltall fra rapporten havner vi på rundt 300 mNOK i resultat etter skatt når oppkjøpet er på plass.

Med Dussafu fase 2, DNO Tunisia m.m. kommer produksjonen fort opp mot 5.000 fat per dag inn mot 2020.

Det gir rundt 500 mNOK etter skatt i profitt på dagens oljepris.

Markedsverdien etter emisjonen i går er på rundt 1 mrd kroner.

Det sier seg selv av en markedsverdi 2 x inntjening om ett/1 år er veldig billig.

Dette kan bli ett nytt AkerBp eller Lundin om de også finner olje i prospect a og b i Dussafu.

Aksjen kan stige minst 10x om de feltene er drivverdig.

Dersom en forholder seg til inntjening i 2020, salg og markedskost og rente kost på rundt 70 mNOK i året (renter på gjeld til Mercuria og BW Energy så er inntjeningspotensialet formidabelt. P/E 5 på rundt 400 mnok etter rente og admkost gir aksjekurs på 34 kroner.

Med positive ressursoppdateringer på vei og mer normalprising av en oljeaksje med lav capex og stor vekst bør P/E være på 7-8. P/E 7,5 gir 3 mrd kroner i markedsverdi. Dvs 3 x opp fra dagens verdsettelse av mitt estimat på 2020 inntjening. 400 mNOK resultat etter skatt x P/E 7,5 = 3 mrd kroner.

3 mrd kroner i market cap gir rundt 50 kroner per aksje.

Det som er unikt med dette selskapet er:

Ekstremt bra styre og ledelse (Lundin-folk)
Ekstremt bra partnere som gir tilgang på billig finansiering uten å gå om bond markedet Mercuria, DNO og BW Energy.
Ekstremt interessant leteportefølje på grunt vann.
Tilgang på veldig interessante dealer fordi større selskaper satser på store felt.
Veldig få små oljeselskaper som konkurrerer om dealene til Panoro.
Potensiell cash, exit oppside fra Aje i Nigeria.
mcaxel
09.11.2018 kl 12:17 4032

The insiders have faith in this company. Let's see what the share price will be in 3 months time ;)


Det vi virkelig trenger nå er godkjent forlengelse fra Tunisiske myndigheter slik at vi kommer i gang med boreprogrammet der samt FID på fase 2 Dussafu slik at man kan iverksette forberedelser og bestille utstyr til borestart neste år. La oss få det jeg tror blir et interessant Q3 overstått og la deretter nye gull meldinger komme som perler på en snor.
Imprex
09.11.2018 kl 12:30 3992

Klok vurdering gunnarius. Aje spiller ingen rolle fra eller til akkurat nå. For PEN produseres det som produseres. Og enig med mcaxel under her. Om 3mnd er nok mye avklart. La oss fokusere på det som leveres på Q3.

Takker for mange gode innspill siste dager. Det gjør mang en avgjørelse så mye enklere. Ha en riktig god helg. Sola skinner her og forhåpentligvis på Pen og alle dere andre. Vedhogging på timeplanen. Sunt og beroligende:)
Redigert 09.11.2018 kl 12:31 Du må logge inn for å svare

G,

haster det så fælt med salg av Aje da? De virker ikke å bruke energi på det akkurat nå, så vi kan vel vente noen kvartaler til å se hva som skjer...

Når det gjelder Aje har jeg primært tenkt på det som et gassfelt. Som jeg skrev for ikke så lenge siden så regner operatøren med “52%” gass.

«Gross contingent resources of the Aje field are estimated at 380 million boe. Of this 28% is oil and condensate, 20% is LPG and 52% is gas.»

Husk at kondensat har minst samme pris som olje. Liquids selges vel for det dobbelte av naturgass (tror jeg). Husk det er ressurser her i tillegg til gass og olje.
Alby
09.11.2018 kl 14:52 3785


Det var da mye handel under 5,- håper noen av de ny snart tar litt tak i den.

Skjønner ikke hva du mener, Alby, men nå er jaggu meg kursen på nivå med der den var før Tunisiameldingen.
Alby
09.11.2018 kl 17:40 3556


FF
Skrev feil mente ant. og ikke i kr.
d12m
10.11.2018 kl 10:30 3233

Angående 52% så bør vi vel heller si 72%? Våtgassen (lpg) må jo inkluderes i gasstallet?

Dersom den reelle hensikten med president Trumps stunt vedrørende oljen var å holde oljeprisen nede ifm. mellomvalget, samt sikre at oljeprisen innen nær fremtid skal kunne holdes lav, har USA og Trump virkelig lykkes med sitt trekk. For hva som virkelig skjedde var at OPEC inkl. Saudi Arabia og non-OPEC Russalnd produserte mer enn normalt i påvente av et strupet marked. Dvs. produserte for å tette gapet mellom forventet bortfall ifm. oljesanksjonering mot Iran.

USAs oljesanksjonering mot Iran fremstår som patetisk – gitt det er gitt 8 unntak, herav til de aller største som India og Kina. Klart at oljetraderne griper begjærlig sjansen. Som Torbjørn Kjus viser til: ”Spekulanter som har solgt seg kraftig ned i lange posisjoner, har bidratt til fallet.”Goldman Sachs holder fast på oljepris rundt $80. I det store og hele er vel de fleste ekspertene enig i at oljeprisen skal opp. Men her er det så mange som drar i ulik retning at gudene må vite. Det raske fallet i oljeprisen er atter et eksempel på at oljeprisen er uforutsigbar.

Oljeprisen vil i stor grad preges av den nye konstellasjonen Saudi Arabia og Russland. Slik det er nå kan Russland melke Iran, for selv å raffinere tilsvarende oljekvalitet som Russland produserer og bruker. Og lykkes India og Kina med å finne et anvendbart valutasystem kan en form for byttehandel mot Irans olje finne sted.

Det legges opp til snarlig mer olje fra sør i Iran. Også i nord Irak kan det komme noen få hundre tusen fat per dag inn i markedet. Glem ikke skiferen i USA og offshore. Legg til Libya og se opp for mulig reduksjon fra et ustabilt Nigeria og Venezuela, bør det meste være med i oljebildet.

Trumps oljesanksjonering mot Iran vil trekke ut mer olje fra markedet, ser det brukes en størrelse på rundt 1 mill. fat per dag. Så en viss effekt har sanksjoneringen. Også et forhold som vil medføre strammere reservekapasitet i markedet.

USA og Trump må bestemme seg for i hvilken grad sanksjonene mot Iran skal ha noen effekt. Man kan uansett ikke forvente at Russland og OPEC med Saudi Arabia vil sitte på gjerdet særlig lenge. Mellomvalget i USA er unnagjort og journalistdrapet kommet litt på avstand. Forventer derfor et mer aktivt Saudi Arabia som igjen vil arbeide med Russland og det øvrige OPEC om stabile og tilfredsstillende oljepriser. En forsmak på dette får vi i Abu Dhabi nå i helgen. Senere selve OPEC møte, 6. desember. Sistnevnte vil bli særdeles viktig for PEN med selskapets antatte to liftinger sent i desember.
Redigert 10.11.2018 kl 14:08 Du må logge inn for å svare

Hva kan vi vente på q3 nå tirsdag da? Venter jo på at kursen eksploderer, men så langt bare kruttlappen?

BWO har vel signaliser at de har bestillt utstyr i forkant av beslutning om å forsere fase 2.

Gitt hva som skrives på twitter nå er riktig, vil det være en god start om Saudi Arabia og Irak er på bølgelengde:

Saudis Agree With Iraq on Oil Market Coordination Ahead of OPEC

Også positivt at Saudi Aramco allerede for 2019 router seg inn på eksport til Kinas industri:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-11-10/china-s-hengli-signs-11-billion-in-oil-linked-deals-at-expo?srnd=markets-vp

WSJ skriver at det trolig vil være Russland som er den oljeprodusent som vil motsette seg mest et nytt kutt i produksjonen.

Årsaken skal bl.a. være at landet allerede har balanse i budsjett på $53. Forholdet var helt annerledes for et par år siden.

Morgendagens møte, Abu Dhabi sammen med OPECs hovedmøte 6. desember vil være avgjørende for oljeprisutviklingen for resterende del av inneværende år og 2019. Det indikeres og skal stå om et et kutt på ca. 1 mill. fat per dag.

Ettersom Panoro har meldt at selskapet forventer en samlet oljeproduksjon på rundt 2.600 fat per dag fra januar 2019, vil selvfølgelig oljeprisen - med OMV deal - i enda sterkere grad enn tidligere være av aller største betydning.

Fra min side er det tidligere gjentatte ganger meddelt at aksjekursen til PEN - som en E&P aktør og i større grad som produsent - er sterkt beroende på en stabil og høy oljepris. Søndagens møte i Abu Dhabi og OPECs hovedmøte i Wien 6. desember vil være avgjørende. Trolig legges føringene i morgen i Abu Dhabi.
Redigert 10.11.2018 kl 15:56 Du må logge inn for å svare

dm12

Du skrev:
«Angående 52% så bør vi vel heller si 72%? Våtgassen (lpg) må jo inkluderes i gasstallet?”

Tja. Jeg tok det altså fra operatørens hjemmeside.

De skiller altså på gass og LPG. Med den første betegnelsen mener de nok kun metan. Med LPG mener de nok det som gjerne kalles liquids. Det inkluderer gasser som etan og propan og butan, men altså ikke metan. Masse rot med disse betegnelse. Finnes ingen definisjon og mange bruker også betegnelsen liquids på alt som er flytende. Da blir også olje inkludert.Forvirrende

I mitt tidligere innlegg ble det nevnt at oljesanksjoneringen mot Iran tok ut ca. 1 mill. fat per dag. Dette er i bra overensstemmelse med følgende interessante artikkel. Dvs. sanksjonene vil bite etter hvert, se spesielt tabellen i artikkelen:

https://app.hedgeye.com/insights/71456-the-false-narrative-on-iran-oil-sanction-waivers?type=policy

Det var alt folkens, ha en fin videre lørdagskveld!

Ikke helt. Inneholder ikke metan som våtgass gjør, men den foreligger gjerne som væske i selve reservoaret grunnet det høye trykket.Og med gass mener jeg her akkregattilstanden og ikke metan.

EDiT
Her en link som vel sier det samme som meg, men sikkert bedre forklart.

https://www.britannica.com/science/wet-gas
Redigert 10.11.2018 kl 17:27 Du må logge inn for å svare
Alby
11.11.2018 kl 16:18 2453


Har vært stille i helgen. Blir spennende å se om vi får blå tall denne gangen ?

Ingen entydig og endelig beslutning ble fattet på JMMC møte i Abu Dhabi - annet enn at det trolig legges til rette for kutt på neste OPEC møte i Wien. Som forventet i forveien, Russland er noe lunken til å kutte her og nå. Men har heller ikke benektet.

Hva som egentlig bør slå ut i oljepris er at Saudi Arabia har meldt i media at landet så for seg ca. 500.000 fat olje mindre per dag i desember måned.

JMMC har redet grunnen slik at kutt kan foretas på neste OPEC møte, om nødvendig. Man får bare avvente og se hvordan markedet tolker dette her. Men bør være noe opp i oljepris samlet sett for de neste ukene frem til 6. desember møte. På den annen side - markedet agerer ikke alltid så rasjonelt som man skulle tro. Og nå har Iran solgt 700.000 på sin siste auksjon til private aktører. USAs oljesanksjoner mot Iran har heller ikke slått fullt ut enda for de land som allerede har akseptert å redusere noe. Dvs. det er forventet at det kommer mer i månedene fremover og dette må tas i betraktning når OPEC skal fatte sitt endelige vedtak i neste måned.
Redigert 11.11.2018 kl 20:06 Du må logge inn for å svare

Olja rett opp...og sterk anbefaling på kjøp i Finansavisen! Aksjen til kr 50??
nikkers
12.11.2018 kl 12:59 2785

Hvor står denne etter morgendagen mon tro ?? Satser på gode tall!
polion
12.11.2018 kl 15:02 2589

Har liten tro på at tallene vil bidra i særlig positiv retning. Satser heller på at øvrig statusoppdatering vil dra aksjen 1,5 - 2,0 kroner.
Alby
12.11.2018 kl 16:31 2462


nikkers

Ikke legg så mye vekt på hva Polion antyder, han har det med prøve å være morsom.

Polion
Hvilken begrunnelse har du for at vi skal nå 11/5 - 2 kr skal bli en realitet, jeg tror mye er bakt inn i kursen allerede.

Tar en Gunnarius?

OPEC: Oil supply and demand gap could widen in 2019
The OPEC-Non-OPEC Joint Ministerial Monitoring Committee (JMMC) concluded during its eleventh meeting on November 11 that the oil supply could rise above global requirements in 2019.

OPEC said that the Committee reviewed the monthly report prepared by its Joint Technical Committee (JTC) and the short-term developments in the global oil market, including prospects, as well as scenario analysis for 2019.

The JMMC, which met in Abu Dhabi, acknowledged the achievements of participating producing countries of the Declaration of Cooperation (DoC) and their continuous efforts in pursuing a balanced and sustainably stable global oil market, serving the interests of consumers, producers, the industry, and global economy at large.

Additionally, the JMMC stated that countries participating in the DoC had achieved a conformity level of 104% in October 2018.

The Committee also reviewed current oil supply and demand fundamentals and noted that 2019 prospects point to higher supply growth than global requirements, taking into account current uncertainties.

“Dampening of global economic growth prospects, in addition to associated uncertainties, could have repercussions for global oil demand in 2019 – and could lead to widening the gap between supply and demand,” the JMMC added.

In advance of the scheduled meetings in December 2018, the JMMC directed the JTC to continue closely monitoring oil market conditions and further refine the scenario analysis based on updated data, with regard to options on new 2019 production adjustments, which may require new strategies to balance the market.

The meeting took place in advance of the Abu Dhabi International Petroleum Exhibition and Conference 2018. The next meeting of the JMMC is scheduled to take place on December 5, 2018, in Vienna, Austria.

It is worth reminding that oil output increase was not discussed at the previous joint OPEC-Non-OPEC ministerial monitoring committee meeting in September, despite U.S. President Donald Trump calling for OPEC to lower oil prices.

https://www.offshoreenergytoday.com/opec-oil-supply-and-demand-gap-could-widen-in-2019/
polion
12.11.2018 kl 18:20 2220

Morsom? Nei, det finnes de som er adskillig morsommere enn meg her på forumet. Forresten, har du tro på "gode tall" i morgen, og at dette skal bidra til kursendring i noen positiv retning?

Hele forumet (uansett nick) er i stor grad tuftet på spekulasjoner, håp, antagelser, teorier og magefølelse. Kan muligens også være et jeg vet mer enn de fleste om hva som eventuelt skal sies om Aje/Dussafu/Tunsia i morgen - kven kveit ?

Bare for moro skyld, siterer herved en av antagelsene/spekulasjonene:
Alby
I dag kl 10:35 731: "Kan det ha lekket noe i forbindelse med morgendagen ?"

Jeg blir litt usikker når det diskuteres nåværende og fremtidig forventet produksjon. Trådstarter opererer med ca 3300 fat fra nytår, I finansavisen fredag uttalte John Hamilton at etter tunis kjøper vil produksjonen øke fra ca 300 til 2500 fat.

Det mest interessante er imidlertid at han uttaler" ... Så i løpet av to år kan produksjonen stige nærmere 3000 fat.

De fleste som tenker høyt om produksjonen i 2020 , regner med en økning på 2000 fat

Tom Hauglund skriver i dagens finansavisen at produksjonen vil stige opp til ca 5000 fat i 2020.

Jeg , som alltid er i overkant optimistisk, ser ikke bort fra at produksjonen i 2020 kan komme opp i 6000 fat, på bakgrunn av John Hamiltons forventning om ytterligere 3000 fat.

En annen ting: Hvorfor ikke endre prioriteringen på Dussafu slik at en går direkte på de feltene som en mistenker kan være en mulig " elefant"
Redigert 12.11.2018 kl 20:33 Du må logge inn for å svare
vibro
12.11.2018 kl 21:43 1898

Trond.heim. De bygger stein på stein og det er fornuftig. Når Tortue og Ruche har full flow kan man bore elefantene Prospekt A & B.
Imprex
13.11.2018 kl 04:40 1640

Det ene skal vel finansierer det andre. Jeg er er også i overkant optimistisk. Siden PEN ikke overdriver guidingen sin er det en sjanse for at alle estimater har vært for konservative. I tillegg er alle kursmål beregnet ut i fra det kjente. Hvor vidt det er noen ukjente, får vi vite det i dag. Blir utrolig spennende dag. Kursmessig kan vi skyte begge veier avhengig av hva som leveres. Men tviler på det er særlig nedside. Både nye og gamle aksjonærene har lagt mye penger på bordet i siste emisjon. På lengre sikt er det opp, opp, opp. Bare å huske at kursen til PEN har en tendens til å leve sitt eget rare liv på vei oppover på tross av gode meldinger og fint vær.

Edit,
Med USA i minus, olja i minus, Asia i minus og garantert OSE i minus i dag. Får vi enten en skrell eller i beste fall en liten pluss på kursen...

Lykke til i dag!
Redigert 13.11.2018 kl 05:53 Du må logge inn for å svare

Trump på twitter! Regner med SA kommer tilbake og bekrefter sin reduserte produksjon på 500.000 fat.

Dette med oljepris er en stor og lengre debatt jeg ikke gidder på morgenkvisten, men det er soleklart at alle unntatt trump (liten T hehe) ønsker og ikke minst trenger en stabil oljepris som ikke faller noe under dagens nivå, kanskje næmere 80-85 for SA på sikt. trump gjør det han kan for å redusere pris, greit i og for seg hans agenda, faktisk eneste gangen jeg har sett han spille bra poker siden han vant valgkampen.

Jeg fikk dog høre i mai at det var mange spekulative posisjoner av en bekjent, så det er nok ikke bare tilbud og etterspørsel her..
Redigert 13.11.2018 kl 07:06 Du må logge inn for å svare
Imprex
14.11.2018 kl 09:37 1163

oto1. Satt du med fingern på kjøpsknappen, kjøpte mer, eller vurderer du mer avklaring rundt olja?