Dof opp mot 7-8 kroner????

davan
DOF 07.11.2018 kl 12:02 42460

DOF er laber i dag, kan det være at støyen rundt soff smitter over på dof? Jeg tror at dette
kan være en årsak , og mange er redd for at dof kan komme i samme situasjon.
Personlig tror jeg at dof er i en bedre situasjon en soff, pga at de har har hatt emisjoner og
at de vil greier seg over kneika i vinter, har også mer subsea som kan vise seg å bli bra i 19-20. Har ikke annet belegg for min teori mer enn det jeg leser i media.
Andre syn??
Redigert 12.11.2018 kl 22:03 Du må logge inn for å svare
Kontur
15.11.2018 kl 08:06 3333

Kommer helt an på timing, Solstad var for tidlig.
Der kom og inn for mye ukurant tonnasje
Det som kan skje nå er at Dof konsoliderer inn det som er noe og ha og skroter resten.
Får vi vekk 50 båter vil pendelen svinge.
Dersom også større aktører som Bourbon skroter 5 til 10 % av gammel tonnasje så begynner det å skje ting.
Jeg håper og tror dette kan skje raskt dersom viljen er til stede. Bankene presser på og Solstad har alt å tape på å dra dette ut i tid.
DOF leder an tror jeg
danm
15.11.2018 kl 08:00 1436

Du kan ikke sige, at det ikke har været godt med en sammenlægning i SOFF, hvor ville selskaberne have været uden? Du skal tænke på, at der er lavet en meget langsigtet strategi, som vi jo ikke har set resultatet af endnu. Tænk tanken, at vi ser et marked, hvor flåden generelt når et aktivitetsniveau på 80-90%, her vil SOFF kunne sende skibe i markedet til meget fine rater.
marco83
15.11.2018 kl 07:39 1470

Interessant teori det. Banker har gitt både Olympic og Farstad tonnasje tll Mons tidligere. Spm er om det er så positivt at DOF jobber med ett konsolideringscase? Det gir da ikke særlig oppside at de tar over andre rederier. I lys av Solstad,Farstad, Rem og DESS så er jo det motsatte faktisk bevist.
Kontur
15.11.2018 kl 06:42 1539

En grunn til at Mons er så opptatt kan være at det muligens jobbes med et større konsolideringscase. Jeg trodde de hadde slått det fra seg, men jeg vil tro at blant annet bankene i de mest utsatte selskapene prøver å få til noe her.
Ikke vet jeg men det kan være en mulighet.
Det positive i så tilfelle er at DOF ikke trenger dette og derfor vil være i lead
1mattis1
15.11.2018 kl 01:31 1627

Her var det mye bra, Fidelius..
Vil legge til at jeg jobber for et offshore rederi, selv.
Mener også at ledelsen i Dof gjør en fin jobb i et vanskelig marked.
Tror dette er et av de beste bet i segmentet, men tålmodighet må man ha!
Redigert 15.11.2018 kl 01:39 Du må logge inn for å svare
Lilleulv
14.11.2018 kl 23:33 1718

Tror man skal ha i mente at et børskrakk ikke betyr at alle aksjer stuper, eller at det vil ta år for samtlige å hente seg inn igjen. De fleste blir umiddelbart med i dragsuget, men de selskapene som var riktig eller lavt priset i utgangspunktet, vil hente seg raskest inn igjen. Nå er det ulike grunner til at et aksjemarked stuper, men uansett så skal det nå plasseres penger i aksjer. Markedet blir da mer bevisst på verdsettingen. Det er til syvende og sist hva selskapet tjener som har noe å si. Det er ikke aksjemarkedet som avgjør oljeselskapenes fremtid, men om de tjener penger i det markedet de opererer i. Viss det nå er slik at oljeinvesteringene må ta seg opp, og at det er en ny olje-opptur på gang, så vil dette melde seg. Og da helt uavhengig om at børsen generelt er overpriset og moden for en kraftig korreksjon. Walmart steg under et tidligere børskrakk, for de tjente penger. Folk skulle jo uansett ha mat, klær og annet basics. Og viss det nå viser seg at verden trenger mer olje, så får øvrig børs være børs. Børsen har steget i et voldsomt tempo de siste årene, mens oljeaksjer av naturlige årsaker har stupt. Altså, man må skille mellom børs generelt, og selskaper spesielt.
Redigert 14.11.2018 kl 23:36 Du må logge inn for å svare
5198
14.11.2018 kl 22:16 1811

Har ikke funnet utbytte i Q3 tallene jeg heller, litt usikker på akkurat det der.

Med stang ut på noen prosjekter forsto jeg det slik at de hadde slitt på noen prosjekter slik at fortjenesten ble mindre en ventet. At det nå kommer kontrakter kan du være sikker på.

Et spørsmål en må stille seg nå når en går inn i (eller er i) oljeservice er hvor lenge oppturen på børsen vil vare, om vi får en markedsnedgangen som alle vet vil komme hva skjer da med DOF eller oljeservice generelt. Er vanskelig dette, markedet DOF jobber i er i veldig bedring og i 2019 vil vi virkelig starte å se resultater av dette, men om verden går inn i en krise i 2020 vil fort oppgangen i 2019 bli borte? Har litt vanskelig for å se for meg at en bransje som har vært i krise siden 2015 og ikke kommet seg skal inn i en ny krise i 2020. Har noen eksempler på bransjer som ikke har rukket å komme seg før de har gått inn i ennå en krise, nedturen for oljeservice er den lengste i historien etter de dataene jeg har klart å lese meg opp på.

Samtidig vil nå oljeselskapene investere greit mye så lenge olja er over 60$ men om frykten tar børsen vil prisingen bli ennå mye lavere.

https://www.dn.no/oljeservice/offshore/dof-subsea/hilde-dronen/-det-er-ikke-enkelt-a-hente-penger-i-oljeservice-i-dagens-marked/2-1-476249
Nordic Trustee mener at DOF var en av de enkle når det kommer til restrukturering.
Anbefaler å lese den artikkelen, spesielt det siste avsnittet

Her er jeg enig med deg Salah, 5198 sine innlegg er fornuftige og objektive. Er ikke enig i din beskrivelse av ledelsen, men det er jo lov å være uenig. Skal sies at jeg synes Q2 presentasjonen var en vits og aksjonærene sto igjen med flere spørsmål enn svar. Ledelsen kan alltids være mer tydelig men jeg personlig foretrekker at de jobber i det stille. Stillhet er ikke alltid negativt.
Q3 presentasjonen var bra, at folk legger vekt på Hilde sin engelsk er bare dumt og usaklig. Budskapet er tydelig. Det er økt etterspørsel og det kommer snart meldinger. At omsetning var noen hundre millioner enn forventet eller ønsket var de tydelige på var stang ut på noen subsea prosjekter, den som følger med så sikkert at Subsea7 tok en god del kontrakter dette kvartalet.
Synes også at det er rart at ikke Mons stiller, her må de på banen og forklare hvorfor.
Redigert 14.11.2018 kl 21:32 Du må logge inn for å svare

5198
Hva jeg ikke klarer å finne er utbytte som skulle komme fra det sovende selskapet i Møgster-systemet. Vet du noe mer om det?
Salah
14.11.2018 kl 20:08 2058

5198, du er vel stort sett den eneste jeg har sett som har klart å ha et fornuftig og objektivt syn på selskapet over litt tid. Makan til sirumpa og i mine øyne, udugelig ledelse fortjener ikke noen sympati. Hva ypperstepresten bedriver er det ingen som vet, har ikke baller nok til å stille på Q presentasjoner og dytter Hilde foran seg. Gir tydeligvis totalt faen og nyter en alt for høy lønn.
5198
14.11.2018 kl 19:58 2127

Må si meg enig med Kjettingen her, avgjørelsene som er tatt de siste 2-3 årene er veldig fornuftige. Men du har et poeng i at ledelsen har vært veldig passiv ut mot media og når andre i samme bransje sier de ser lyset så har ledelsen i DOF hatt et litt for negativt syn. Men syns Hilde gjorde en god figur på Q3. Hun har også vært ute i media i ettertid med et positivt syn på bransjen så syns hun har snudd litt å blitt veldig mye bedre. Hva Mons holder på med er ikke godt å si, rart han har vært borte fra to stk presentasjoner. Får håpe for selskapets del at dette er viktige ting for selskapet som holder han borte.

Slik ledelsen i DOF er så føler jeg meg ganske trygg på noen store kontrakter de neste ukene, de gikk langt i å si at det kom noen store kontrakter før nyttår. Det hadde de ikke tørt å nevne om de ikke hadde flere kontrakter som bare manglet signaturen, så godt kjenner jeg ledelsen i DOF.

Men blir en lang vinter, spørs bare om noen store vil handle aksjer her før neste sesong starter for fullt.

Som nevnt over, det å se på prisingen av obligasjonene er fasiten på hvor trygt/seriøst selskapet er bare så synd ikke markedet vil prise inn dette nå.

Så Hilde var ute å nevnte at verdien på flåten var litt over 32 milliarder mens gjelden var ca 20, men etter å ha lest Q3 tallene klarer jeg ikke å få egenkapitalen til å bli like høy? Det rare med DOF er jo at de betaler ned ca sin egen verdi i lån pr år, syns dette gjør prisingen ennå rarere.
Redigert 14.11.2018 kl 20:06 Du må logge inn for å svare
Fidelius
14.11.2018 kl 19:51 2141

Salah, du virker litt panisk og kortsiktig. Hvor mange andre supplyselskaper tror du er istand til å få seg et obligasjonslån idag? Obligasjonseiere og banker forbereder seg på runde to med tap mot sektoren, mens DOF altså har såpass tillit at de får nye 900mill. Dette er takket være ledelse og dens riktige strategiske valg de siste årene. Aksjemarkedet vil før eller senere våkne og reprise DOF, men akkurat nå blir de dradd ned av SOFF og de andre som virkelig sliter med å overleve samt oljeprisfall. For å vurdere nedsiden for DOF og andre selskap så se på prisingen av obligasjoner iforhold til pålydende. Banker og obligasjonseiere hater risiko og tap.
Redigert 14.11.2018 kl 19:54 Du må logge inn for å svare

De siste to kvartalsrapportene har primært gått i minus på grunn av BRLs utvikling i forhold til USD. Hvordan mener Salah ledelsen kan klandres for det? Med dagens styrkeforhold mellom samme valuta kan DOF få pluss i Q4 i dette nullsumspillet. Men ledelsen kan ikke gå ut og si det fordi ingen vet hvor BRL/USD står 31. desember. Det de kan fokusere på er å drifte selskapet på en forsvarlig måte. De har også vært tidlig ute og fått på plass et obligasjonslån på 900 millioner, så selskapet ikke skal havne i brudd med forfall på lån i nær fremtid. Hvor mange andre innenfor segmentet har klart det i det siste, uten å hente inn friske penger?
Redigert 14.11.2018 kl 19:56 Du må logge inn for å svare
Salah
14.11.2018 kl 19:46 2152

Når man ikke gjør jobben sin, så skal man ikke bli sittende. Denne ledelsen har failet utover enhvers fatteevne, men tviholder på jobbene og de høye lønningene. At man unnskylder dem er bare trist, de fortjener ingen sympati, de er ren ondskap,

Vi snakker om ledelsen i DOF ja men selvfølgelig er det relevant hva andre ledelser foretar seg. Det sier jo mye om markedet, forventninger og muligheter i bransjen osv. At kursen er under emisjonskurs er en klar overreaksjon. Men slik psykologien og klimaet er på børs i dag så blir vi nok liggende her frem til våren 2019. Men helt ok det, gir oss som er bull på caset mulighet til å ta aksjer fra de som er utålmodige. De aller fleste i aksjen har et langt høyere snitt enn dagens kurs, ledelsen inkludert! Hilde og Mons er langt oppe på aksjonærlistene og blør sammen med oss alle.
Salah
14.11.2018 kl 19:25 2187

Snakker vi om ledelsen i DOF eller skal vi snakke oss bort? Hva andre evt. udugelige ledelser gjør/ikke gjør har ingen jo ingen betydning. Ledelsen gjør ikke jobben sin og når kursen er under emisjonskurs, så er bunnen nådd. At ledelsen ikke har selvinnsikt nok til å stille stillingene til disposisjon er en provokasjon og viser at de er kun opptatt av høye lønninger og at vanlig folk blør, det gir de totalt fa.. i.
Redigert 14.11.2018 kl 19:26 Du må logge inn for å svare

Sammenlign med andre selskap i samme bransje, hvor mye mer info og innsidekjøp er det i f.eks Eidesvik, Solstad, Havila?? Markedet ligger med brukket rygg og begynner så vidt å ta seg opp.. Hadde glatt tatt ledelsen/aksjonærene i DOF over andre aktører på børsen
Salah
14.11.2018 kl 19:06 2227

De sitter stille og ser på at aksjekursen blir massakrert, de er de som kan få en stopp på dette. Dette kan bl.a gjøres ved oppklarende kommunikasjon og tunge insidekjøp, walk the talk. Hvis man ikke ser at dette er ledelsen fra helvete, så velger man å ikke ville ta virkeligheten innover seg.

At ledelsen har ansvaret er det vel ingen som er uenig i? Det som det er uenighet om er hvorvidt ledelsen gjør en dårlig jobb eller ei.. Hva mener du ledelsen burde gjort annerledes? Selskapet prioriterer å betale ned gjeld, holder på å skifte over til å bli mer ett subsea selskap og den tunge emisjon du snakker om ble blant annet brukt til å øke eierandelen i DOF Subsea som jo må sies å være ett veldig smart trekk all den tid de fleste av verdiene ligger der. Så jeg spør igjen Salah; Hva skulle ledelsen gjort annerledes i dine øyne?
Salah
14.11.2018 kl 18:43 2285

Hvis du ikke evner å se at ledelsen har det fulle ansvaret her, så har du liten erfaring med hva som kreves av en ledelse. Hadde jeg gjort en like udugelig jobb, så hadde jeg blitt bedt om å fratre, pronto. De kjørte en tung emisjon på 6 kroner, nå er kursen under dette, det er vel den beste falitterklæringen du kan få på deres kompetanse, eller mer korrekt, mangel på sådan. De har et ansvar med å skape aksjonærverdier, det forstår de ikke og skylder på alt og alle. De eneste som har et ansvar her, det er ledelsen.
Kontur
14.11.2018 kl 18:26 2323

Fått meg ein knekk tydeligvis,, ved en normalsituasjon ville jeg svart 19 men pt virker det som det meste har blitt forskjøvet frem i tid. Men det kan snu like fort.
Jeg kjenner endel bransjefolk som er temmelig irritert på de større operatørene og mener de skviser rederiene unødig. Pendelen kan svinge fort og da blir det paybacktime.
Men veien opp ble litt lenger enn jeg så for meg. Hadde ikke trodd at vi skulle ned på 5 tallet. Men her er for mange rederier med lik i lasten. Bourbon og Soff alene drar alle ned. Håper det blir en skroting av minst 50 av de dårligste båtene og at alle bidrar.
Fidelius
14.11.2018 kl 18:21 2336

Enig med 5198 her. Jeg har allerede en stor andel av min portefølge i DOF, og det er fristende med dagens kurs å øke mer. Men, realistisk tror jeg dessvere kursen kommer til å forbli under press frem til resultatene viser bedring, og det tror jeg blir først ved presentasjon av Q2. Nå som de har refinansiert er det uansett bare snakk om tid før kursen går, så her er det tålmodighet som gjelder. Jeg blir sittende long. Jeg er ikke enig med dere som kritiserer ledelsen. Det er åpenbart at de har gjort strategisk riktige valg som har berget selskapet gjennom markedsnedturen og er veldig bra posisjonert for å ta del i oppturen som kommer. At de ikke er like flinke mot analytikere og kortsiktige kan jeg leve med.

Hehe. Jepp. Trodde faktisk Kontur ville legge seg litt høyere. Men det var jo ingen som gikk under 5 så da er det enten liten nedside eller stort sett optimistiske folk i dette forumet :-). Takk for tipsene
5198
14.11.2018 kl 17:18 2450

Sant det, men Hilde har faktisk startet på jobben med distansere seg fra selskaper som SOFF dette er meget positivt. Fremdeles litt forundret over kursnivået vi nå er på.

Det ble nevnt at de ville bygge ordrereserve i Q4, dvs at de i løpet av 6-7 uker skal få kontrakter på 1,8 milliarder eller mer, dette kan hjelpe litt på kursen i det korte bildet. Om investorer får bekreftelsen på at markedet kommer tilbake kan aksjen gå mye før det fundamentale materialiserer seg.
Redigert 14.11.2018 kl 18:18 Du må logge inn for å svare
Kontur
14.11.2018 kl 17:15 2466

Ikke noe selskap i bransjen notert på OSE som er bedre i allfarvei. Oljen må opp, likeså ratene så må Soff rydde opp de drar oss ned
5198
14.11.2018 kl 15:54 2594

ØrsteinStraitB skrev Hahahahahaha!
På kort sikt er det vel bare kontraktene det ble hintet om på Q3 som kan dra denne litt opp igjen, vi får ikke bekreftelsen som alle venter på før Q1 er levert. Da vil tallene vise at det siste skipet har kommet på rate men blir ikke så mange dagene det kvartalet så Q2 blir første kvartal med full effekt. Må si jeg aldri trodde selskapet kunne bli så rimelig som nå. Selskapet er i en utrolig mye bedre posisjon nå en under emisjonen, vi har også fått bekreftet at PSV( har startet å materialisere seg) og subsea er i sterk bedring mens dette var bare spekulasjoner når emisjonen ble satt.

DOF er i en posisjon der de virkelig kan dra nytte av bedringen som er ventet i markedet, får håpe ledelsen tar noen grep for å vise frem verdiene. Hilde virker det som har tatt oppgaven med å snakke med media og distansere seg fra andre supply selskaper seriøst.

Kurs er umulig å tippe i denne, ingen kan si hvor mellom 5 og 15 kr denne er om 6 mnd, men inntektene vil øke fra Q1 2019 så all fornuft tilsier at kursen også burdet øke. Men aksjemarkedet bør ikke prise inn dette. Normalt skulle vi nå hatt en oppgang i kursen da fremtidsutsiktene fra Q1/Q2 -2019 og utover er strålende.

DOF kommer til å være cash positive med 1,5-1,8 milliarder de neste 12 mnd, dette vil bare øke de neste årene. Merkelig at de er priset til omtrent samme summen.
Redigert 14.11.2018 kl 16:30 Du må logge inn for å svare
1mattis1
14.11.2018 kl 15:37 2629

Jyslafansy
.....skjønner du?

Den enkleste måte å vinne i tipping på er å la det bli. Men, må bare prøve. Ved presentasjonen av Q1 2019 står DOF i tjah.....la oss nu se inn i kulen....10+.
Kaksi
14.11.2018 kl 15:23 2669

Vil tippe at kursen er høyere enn idag, mye stress samtidig nå, fall i oljepris, litt skuffende Q3 tall osv.
Tipper 8-10 kr
1mattis1
14.11.2018 kl 15:02 2722

Like greit å tippe selv...
Spør du de forskjellige skribenter her inne vil du vel få noe mellom 5,- og 12,- å rette deg etter.

Hvem tror du kan gi deg et svar på det som du kan tro på? Her er jo en del spåmenn her på forumet, så visst du er overtroisk så kan godt jeg svare på det. Mitt tips er ABRA KADABRA kr.7,50

Det er spurt over her hvorfor ledelse og Møgster/Mohn ikke kjøper aksjer pt.
Det kan jo være flere grunner til det. De kan vurdere oppsiden som større i andre prosjekter akkurat nå, de kan anse risikoen som for stor, de kan vurdere seg som tilstrekkelig eksponert i et enkelt selskap, eller de kan sitte på informasjon om selskapet som ikke er offentlig kjent og dermed ikke kan handle i selskapet før innsideinformasjonen er utlignet.
Dag-til-dag-kursen er slitsom å følge med på. Hvis du sitter long i aksjen så er spørsmålet, her som alltid, hvor skal kursen, hvorfor skal kursen dit, og når skal den det. Hadde jeg vært Møgster/Mohn, og det ikke fantes ulik info i markedet hadde jeg fremmet bud på resten av selskapets aksjer nå som alt så som mørkest ut. I SOFF kommer Røkke/Fredriksen til å oppnå nesten det samme ved emisjon.
Salah
14.11.2018 kl 13:38 2887

Burde sikkert jeg gjort også, men lar det stå til. Ledelsen får høre det hver eneste dag, makan til udugelig amatører!

Måtte hell og lykke følge. Tror på ingen måte på noen brå kursstigning i DOF. Finnes ingen kursdrivende faktorer på mellomlang sikt. Trenden er krystallklar. Gjeld og sesongvariasjoner ser lite pent ut rett og slett. Bebudet bedre høstsesong enn vår sesjon gikk ikke i oppfyllelse. Tar et stort tap, og beveger meg videre:)