Dof opp mot 7-8 kroner????

davan
DOF 07.11.2018 kl 12:02 43001

DOF er laber i dag, kan det være at støyen rundt soff smitter over på dof? Jeg tror at dette
kan være en årsak , og mange er redd for at dof kan komme i samme situasjon.
Personlig tror jeg at dof er i en bedre situasjon en soff, pga at de har har hatt emisjoner og
at de vil greier seg over kneika i vinter, har også mer subsea som kan vise seg å bli bra i 19-20. Har ikke annet belegg for min teori mer enn det jeg leser i media.
Andre syn??
Redigert 12.11.2018 kl 22:03 Du må logge inn for å svare
really
17.11.2018 kl 15:30 2942

Du fortsetter å skrive at Dof nedbetaler milliarder årlig. Det er på ingen måte riktig, uansett hvordan du argumenterer. Det er problemet DOF har nå.

De genererte 288 mill fra driften til og med Q3 i år. Da hjelper det ikke at de har betalt ned på gammel gjeld med over 1,5 mrd. De har gjort det ved å låne nye penger, redusere kontantbeholdningen og hente nye penger. Ikke noe galt i det, det er positivt at de får refinansiert seg, men det bedrer ikke situasjonen de er i, da må inntektene opp.
5198
17.11.2018 kl 13:17 3054

Vi får være litt uenige på den biten, men forbedring på mange av de nevnte punktene vil bli tatt godt imot fra alle aksjonærer det er jeg sikker på.
Hva Mons holder på med og hvorfor han har sluttet å stille på Q presentasjoner er jeg ikke sikker på, må neste vite grunnen for å kunne kritisere det.
Det kan være familiært, det kan være kontrakter, samtaler med andre selskap etc som har holdt han borte to ganger. Er dette grunnen kan jeg ikke kritisere det.
Om han rett og slett ikke takler presset med å lede et selskap gjennom denne evigvarende krisen passer han ikke i rollen.

Tror guidingen for neste år blir en stor forbedring fra tidligere år, men det bør det jo også være siden alle de nye skipene da er på vannet. Dette sammen med kontrakter kan trekke litt opp i vinter.
Salah
17.11.2018 kl 13:08 3066

Veldig mye fornuftig i det du skriver og vi er ganske så enig. Det som jeg ikke er enig skryten du gir til Hilde, å være på det nivået er ikke en broiler farm og der skal man ikke komme seg, der skal man være et ferdig produkt ved ansettelse. Toppsjefen er jo en vits, se hva han har fått til, jeg hadde også holdt meg borte, for alltid.
5198
17.11.2018 kl 13:07 3062

Redfive

Helt enig markedet har bevist at det er i bedring, de største aksjonærene syns 6kr var billig for 12 mnd siden. Alt har blitt til der bedre fundamentalt.
Finansiering er også på plass frem til 2023.

Nedgangen i kursen skyldes nok flere ting.

1. De fleste er litt skuffet over sesongen 2018
2. SOFF sin restrukturering vil ødelegge alle aksjonærverdiene, mange tenker da også på DOF.
3. Med oljeprisfallet kan vi se at ting tar ennå lenger tid en antatt om olja holder seg under 70$.
4. DOF har fremdeles mye gjeld, dette gjør aksjonærer redde.
5. Omsetningen er liten så når noen vil ut går det fort ned.
6. Ledelsen guidet en EBITDA for 2018 som selskapet nå kommer litt under, de har altså vært litt for optimistiske, litt skuffende.
7. Selskapet har 150 millioner mindre i inntekter sammenlignet med 2017 så langt i år. Litt skuffende.
8. Selskapet har fremdeles ikke sett den kommende oppturen materialisere seg i inntekter og EBITDA.( men indikasjonene er der)
9. Første kvartal som viser høyere EBITDA, høyere inntekt, bedre bunnlinjen en samme kvartal året før vil nok bety mye for denne. Da går mest sannsynlig også selskapet i pluss på bunnlinjen.

Tenk hva en notering av DOF Subsea til 5 milliarder ville gjort med denne om da DOF solgte seg ned med 14% i dette selskapet. Det ville gitt over 700 millioner i form av cash til DOF. Altså over 2 kr pr aksje. Samtidig som resten av verdiene i selskapet kom tilsyne.

At denne kan gå 100% på 3-6 mnd er ikke vanskelig å se, men tror ikke det starter ennå. Er nok ennå 2-3 mnd til aksjonærer posisjonerer seg for 2019 men det er det selvfølgelig ingen som veit.
Redigert 17.11.2018 kl 14:05 Du må logge inn for å svare
redfive
17.11.2018 kl 12:53 3077

I dag ligger vi 11% under emisjonskurs. Kan ikke annet skjønne at denne er ekstremt oversolgt og undervurdert. Jeg fyller ihvertfall på mer nå, da denne fort kan gå 100% iløpet av kort tid.3-6 Måneder. Kan heller ikke se at det fundamentale har forverret seg siden aksjen lå i 9,- kr i Mai. Det fundamentale har vel faktisk blitt bedre med et gryende marked, spesielt i subsea.
5198
17.11.2018 kl 12:51 3086

Ledelsen må selvfølgelig ta ansvar, hva Mons holder på med og tausheten ledelsen har vist utad mot aksjonærer og media er ikke bra. En positiv ledelse som var aktive utad ville kansje spart denne aksjen for 1-2 av nedturen vi nå er i. Hilde syns jeg har kommet seg veldig bare den siste tiden og den nye sjefen for DOF Subsea har jeg virkelig troen på.
Det å satse kun på subsea fremover, betale utbytte (beskjedent), bygge sakte men sikkert ned resten av flåten mens subsea sakte øker samtidig som nedbetaling av gjeld er høyt prioritert ser jeg på som beste måten å utøre en god ledelse på i dette selskapet. Så må de ut å fortelle om mulighetene i selskapet.
Tenk bare på hva nyheten om en tenkt notering av DOF Subsea i løpet av 24 mnd ville gjort med kursen. Det ville spart aksjonærene for mer eller mindre hele nedturen vi har hatt fra toppen så ledelsen sitter med redskapene som skal til for å redde aksjonærene men har ikke brukt de godt nei.
Redigert 17.11.2018 kl 12:54 Du må logge inn for å svare
Salah
17.11.2018 kl 12:38 3100

5198, liker veldig godt din kunnskap og objektive vurdering. Dette skal jeg gi deg all mulig kreditt for. Jeg har min styrke i ledelse og dette er bygget opp rundt mine erfaringer rundt godt/dårlig lederskap, nå også som leder selv og endel av en ledergruppe. Denne ledelsen har ikke livets rett og her bør styret agere. Ledelsen har et ansvar for å skape aksjonærverdier og ha nødvendig tillit, der har de feilet totalt. De skylder på alt og alle, men en ledelse skal alltid starte med seg selv. Walk the talk.
5198
17.11.2018 kl 12:17 3131

Å gå sammen med noen andre selskapet i Norge ser jeg ikke poenget med da DOF er best rustet slik verden er nå. DOF er bare mnd unna å gå i pluss på bunnlinjen. Når DOF får det nye skipet på vannet vil de øke inntektene med ca 90 millioner pr kvartal. På et tidspunkt ganske snart slutter også ekstraordinære nedskrivninger. Da vil bunnlinjen øke med 200-250 millioner pr kvartal. Valutaeffekter ser jeg helt bort fra da dette er et nullsumspill.

Er et unntak en fusjon med Olymic shipping ville jeg faktisk sett på som positivt, men er nok vanskelig å få til i praksis. Eller få til noe strukturelt med DOF Subsea måtte da vært et annet subsea selskap med lite gjeld som nå ville utvide virksomheten.

At DOF skriver ned skipene ( ekstraordinære nedskrivninger) mens SOFF ikke gjør dette ser jeg på som komisk.

Tenk hva som skjer med resultatet til DOF fra Q2 2019, ( litt uenighet her selvfølgelig marco83 litt mer negativ en meg). Da vil DOF i utganspunktet ligge på et nullresultat men ratene vil starte å øke forsiktig i minst to av segmentene de er i slik jeg ser det. Ledelsen sier PSV har gitt økte rater jeg tror dette vil fortsette, de sier også at subsea har høyere aktivitet men at det ikke har ført til høyere rater men det føler jeg meg sikker på kommer i 2019. Så står vi igjen med AHTS som jeg tror vil gi høyere aktivitet men muligens ikke høyere rater.

Er også flere redere, analytikere og forståsegpåere som mener det meste av skip som kan tas inn i markedet uten for stor reaktiverings kost kom inn i markedet i 2018. Dette var mye av grunnen til at ting ikke ble så bra som forventet. Veldig typisk rederne ødelegger alltid for seg selv.

DOF er DOF kjedelig og traust men de leverer bedre en alle andre på driften, de fleste som har regnet på verdien av DOF Subsea ligger på estimater mellom 4-6 milliarder, dagens Mcap på hele selskapet er vel 20-40% av dette da får du hele PSV og AHTS gratis. Verdiene ligger der men i dagens marked er det ingen som er villig til å prise inn noe som helst derfor er kursen der den er.

Om det snur og den store oppturen blir bekreftet, eller nok investorer blir overbevist om at den kommer i 2019 kan vi for gå til 15-20kr bare på bekreftelsen om at den kommer. Så startet den lange oppturen når resultatene kommer.

DOF betaler i dag nesten to milliarder i lån pr år, tenk hva som skjer når inntektene øker og de har mulighet til å handle eller betale ned med 0,5-1 milliard ekstra pr år. Velger de da å nedbetale kommer det virkelig til å gå unna. Viktig for DOF å få ned gjelden da renta de betaler på mye av gjelden er ganske høy. På sikt vil DOF med en gjeld på 30-50% av flåteverdien få en helt annen prising. Får vi også en børsnotering av DOF Subsea i løpet av 0-3 år vil dette gi aksjonærene litt payback og det er veldig fortjent.

Skulle jeg tatt på de virkelig lange brillen ville jeg kun fornyet/økt flåten i subsea segmentet og latt reduksjonen i resten av flåten gått av seg selv når skipene blir for gamle. Dette ville jeg gjort helt til jeg hadde mer eller mindre det antall PSV og AHTS som skal til for å surve subsea delen. Ligger ikke mye penger i AHTS og PSV på lang sikt slik jeg ser det kun Subsea. Tror også fornybar biten vil spise opp det som eventuelt blir en reduksjon på oljebyen på veldig lang sikt. Så et subsea selskap med lite gjeld vil alltid overleve og gi bra payback til aksjonærene over tid.

Starter inntektene å øke i 2019 syns jeg faktisk utbytte på 50øre pr aksje kan være på sin plass, dette bidrar alltid til en bedre kurs samtidig som aksjonærene fortjener det. Dette har faktisk selskapet råd til om det kommer en forbedring i 2019( det skal ikke rare forbedringen til heller).
Redigert 17.11.2018 kl 12:42 Du må logge inn for å svare
Salah
17.11.2018 kl 11:19 3186

Det er likefullt ledelsen som har ansvaret for å skape aksjonærverdier. Det klarer de ikke, markedet sier nå i klartekst fra at nok er nok. Det bør styret gjør noe med eller at ledelsen er voksne nok til å tre til side. Det gjør de garantert ikke, de høster høy lønn og git totalt faen i at aksjonærene blør. Mange av de har ikke lønningene til ledelsen og kose seg med.
danm
17.11.2018 kl 10:51 3224

Hvis det var enestående for DOF, havde du ret. Du bør erkende, at branchen som helhed har det svært og derfor er kurserne på olieservice lige nu på bund niveau. Jeg tror de norske selskaber skal gå sammen, for på den måde at fjerne den hårde konkurrence.
Salah
16.11.2018 kl 21:22 3462

Med denne ledelsen så er det utopisk. Markedet forteller at deres tid er over, nok er nok.
5198
16.11.2018 kl 21:18 3483

Det snur opp igjen når vi kommer til Jan,feb eller mars, før det blir det noen små oppturer på kontraktene som kommer snart. I løpet av 2019 ser vi 10kr om ikke hele verden kollapser.
Salah
16.11.2018 kl 21:09 3504

Enhver ledelse har det totale ansvar og bør sparkes hvis de ikke gjør jobben sin eller har nødvendig tillit. Det vet enhver som har vært eller er i en ledergruppe. Denne ledelsen er ikke annerledes og da er det en ting å gjøre, si opp jobben eller bli sparket. Nå kommer man med alle mulige grunner og unnskyldninger, mens ingen tar tak i problemet, ledelsen.
danm
16.11.2018 kl 19:51 3592

Salah, du må være utrolig dårlig til investering, siden du kan blive så vred på ledelsen i DOF. Offshore har været i bølgegang længe, med store udsving, et fald på 20$ i olieprisen på 6 uger giver selvfølgelig et kursfald. Nordsøen er svær om vinteren, det ved alle, men DOF betjener ikke kun Nordsøen. At nogle indgår rater til under kostpris, betyder ikke, at alle gør det. SOFF kom gennem Q3 med et meget lille tab i forhold til Q1 og Q2. Ledelsen i DOF bør lære at sige nej til underskudsgivende rater.
Salah
16.11.2018 kl 19:11 3638

Selvsagt gjør jeg det, men de har ikke baller til å svare selvsagt. Du bør vel feie for egen dør og ingen har vel fremstått mer komisk enn deg her inne. Hvor mye piss har du klart å lire av deg og som alle kan finne tilbake til At du fortsatt er her, det beror på ingen selvinnsikt eller ren dumskap.
Kontur
16.11.2018 kl 19:07 3680

Engelen Salah, du får ta det opp med ledelsen fra helvete da
Salah
16.11.2018 kl 18:14 3756

Komiske Ali, dette er rimelig nedsnødd, selv for deg og dine tøvete kommentarer
Loddepuz
16.11.2018 kl 18:08 3771

Olje opp, børsen opp , allt opp unntatt Dofen ?? Har eg gjort feil innvistering her ? Selga eller bare satsa på Detta snur ? E ikkje enkelt . Tapt 400 k på 2 måndar nå
Contigo
16.11.2018 kl 16:29 3850

Ble snappet opp 60k aksjer på 5,34 av noen i siste minutt. Ytterligere 40k lå igjen på kjøp..
Kontur
16.11.2018 kl 16:26 3886

Børs opp, olje opp
DoF er i rute
Masse gratisaksjer å få kjøpt av folk som må ha mistet hodet
danm
16.11.2018 kl 13:28 4040

Salah, du må købe de små slatter der smides ud som lokkemad. De store sidder stille og roligt og venter.

Tror vi alle har godt av å stikke fingeren til godt nedi moder jord, puste med magen, og være litt balansert. Noen leter veldig etter (overdrevent) positive triggere, mens andre er i andre enden av skalaen. Da blir det lite diskusjon, men mer tautrekking og polarisering i debatten. Jeg tror ikke dommedag er her riktig enda. Men jeg tror ikke denne står i 30 sånn helt plutselig heller.

Selskapet er finansielt rigget til å tåle et dårlig marked frem til 2022. Virker som om noen er svært frynsete i nervene, siden kursen presses hver dag. Ingen vet akkurat når markedet skal ta seg opp. Røkke, Fredriksen, Møgster og Mohn beregnet dette til å være omtrent nå/våren 2019. Disse "uerfarne idiotene" hoppet altså inn for tidlig... Kan jo holde SOFF utenfor, da det hele blir så grøtete, men det er en del av poenget. Møgster/Mohn eier drygt 50 %. De har en plan og det er ikke å bli med til bunns. Man kan si hva man vil om sterke eiere, men jeg setter nå pris på det her. At Mons Aase får sterk pepper for "dårlig jobb" og henter ut millioner på det, synes jeg blir urimelig. Han er eksponert sterkt selv, nesten 2 mill aksjer, og jeg tipper et snitt på godt over 8. Han har ingen andre ønsker enn en høy kurs, men spørsmålet er hvordan det skal skje. Jeg opplever driften som solid i et utfordrende marked. De kan jo ikke trylle heller. Fundamentalt er det greit nok, hvertfall ikke krise, selv om det høres sånn ut til tider her inne. Det er oversikt og kontroll som gjelder i driften. Det er kanskje litt lite spennende for oss hobbyinvestorer på OSE, men det er altså det eneste som funker i lengden.
Salah
16.11.2018 kl 12:53 4124

Ingen vil selge? Kursen faller hver dag, også i dag. Ledelsen fra helvete spiser vaffler og pisser på aksjonærene, de har jo lønna si de.
danm
16.11.2018 kl 12:47 4153

Det ser ud til, at man prøver at sænke kursen på DOF og SOFF i et sidste forsøg på at få billige aktier, volumen er bare for lille, ingen vil sælge. Vi har set, at det lysner på rig og tank, så med stigende oliepris, kan vi forvente store kursstigninger hen over vinteren, når kontrakterne for 2019 løber ind.
JALLA
16.11.2018 kl 12:17 4205

Blir jo spennende å se på hvem som lander denne da. Vi kan jo håpe at det det vil bli Dof men det har jo vært Sub 7 som har vært hardest på gassen og landet flest de siste mnd....

https://www.hegnar.no/Nyheter/Energi/2018/11/Norske-selskaper-kjemper-om-Brasil-oppdrag
Redigert 16.11.2018 kl 12:18 Du må logge inn for å svare
marco83
16.11.2018 kl 11:23 4275

Glem kursmålene min, det var bare eksempler. Har ikke peiling som sagt!:) Poenget er at enn inngang på 5kr eller 8kr spiller liten rolle når kursmålet er 30-40kr. Spesielt når man risikerer å blir med videre nedover når man går inn på 5,6,7kr.
5198
16.11.2018 kl 11:16 4304

Det du beskriver der er nok helt sikkert den mest riktige måten å gjøre det på, men det ligger nok i menneskets natur å tro man kan se markedet bedre en de fleste andre. Særlig nå alle (meglere,bransjefolk osv er så positive som de bar før 2018).
Det du beskriver der hadde passet bra til seismikk, den bransjen er nå kursmessig fått et kraftig tilbakeslag men fundamentalt nærmest bedring.

Kursmålene dine skjønner jeg ikke noe av, har selv 30-40kr som kursmål på lang sikt, dette verdsetter selskapet til ca 9-12 milliarder altså litt over bokført egenkapital i dag. Men frykter veldig hva et sterkt tilbakeslag i økonomien vil gjøre med bransjen før dette kurspotensialet er tatt ut.

Really hadde rett. Sorry tok det fra bakhodet etter å ha hørt podkasten. Jeg hadde også kalkulert med at det skulle bli et urealisert valutatap på drøyt 100 millioner, så jeg skjønner ikke helt hvordan valutatap føres som urealisert i et Q og realisert i neste Q.
marco83
16.11.2018 kl 10:59 4346

Har ikke noe grunnlag what so ever til å mene noe om seismikkmarkedet i 2019. Det kan bli bedre og det kan og bli status quo. Ting tar alltids lengre tid enn man tror. Ønsket og følelser er for sterke i aksjemarkedet, Håpet og troen blir så sterkt at man blir blendet av realiteten.

Hvorfor i alle dager skal man gå inn i et rederi nå? Er det så sinnsykt viktig å treffe det absolutte bunnpunktet at man er villig til å tape store deler av investeringen sin for å kunne skvise ut en krone eller to på 35k?? Forstår det virkelig ikke. Hvis og når markedet snur så er DOF oppe i 20,40,60,100,200kr igjen. Hvorfor da stresse med å komme seg inn på 6 eller 9kr? Spiller da ingen rolle. hvorfor ta sjansen på å gå inn nå på 5,57 når det er en risiko at den går enda lavere. Snur det så greit, du kom ikke inne på 5,57. Du kom inn på 10kr, og de 5kr i forskjell blir ubetydelige når kursen er 20,40,60,100kr.

Jaget etter å bli med fra det absolutte bunnpunktet tror jeg har resultert i enorme tap for en haug med aksjeinvestorer.

Skulle jeg investert (noe jeg ikke har peiling på) så hadde jeg sittet stille. Ventet til våren 2019 og sett om markedet har bedret seg da. Ok har det så kom jeg meg ikke inn på 5kr men 11kr da.....spiller ingen rolle når markedet da endelig har snudd og om et par år så er kursen 60,80,100kr.
5198
16.11.2018 kl 10:50 1733

Nei dette var «Net realised gain/loss on currencies» så stemmer ikke det, hvorfor er keg usikker på. Når jeg hørte på webcasten fikk jeg også inntrykk av at dette var urealisert valutatap. Burdet kansje kontaktet Hilde for å høre hvorfor denne posten har kommet opp.

Om en tar bort «urealisert valutatap» og ekstraordinære nedskrivninger for de tre første kvartalene har DOF et underskudd på ca 300 millioner i løpet av de første tre kvartalene i 2018. Si det blir 400-450 millioner om en ser på hele 2018.

Er dette jeg mener med at jeg håper DOF klarer å øke inntektene ( nytt skip vil bidra) såpass i 2019 at de går i pluss, tror ikke det blir mye mere ekstraordinære nedskrivninger og «urealisert valutatap» er jo et nullsum spill.

Klarer de dette er det bra jobba, så får vi smøre oss med tolmodighet frem til ratene øker mer i alle segmenter.

Virker bunnløs, totalt frakoblet alt fundamentalt denne her nå. Mener sist emisjon setter en seriøs pris på denne da var også markedet mye dårligere en nå.
Så litt over denne kursen hadde vært mer reelt om en ser på det fundamentale, de er også sikret lenger frem i tid nå (2023) så rundt 8kr hadde vært mer fair men slik er aldri aksjemarkedet.
Redigert 16.11.2018 kl 11:03 Du må logge inn for å svare
5198
16.11.2018 kl 10:47 1738

Der har du helt rett, men har vist seg å være litt likt innen seismikk. Ting tar også der lenger tid en ventet.
Seismikk har vist en klar bedring i 2018, men ratene er fremdeles ikke gode nok. Tipper mye forandrer seg der i 2019.

Minner om denne, er flere proffer som har bommet mer en det noen her på forumet har gjort, disse lever av gode råd.

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/02/DOF-fortsetter-aa-vaere-en-av-vaare-beste-ideer-for-2018


Really:
Det var 118 mill i urealisert valutatap i Q3
Det jeg fortsatt ikke kan finne ut er om utbytte fra Stellar er godskrevet Q3.
marco83
16.11.2018 kl 10:39 1751

Min mentor på offshore skipsmegling var krystallklar, ikke la deg lure av oljepris. Inngang i rederier gjør du i det sekund seismikkmarkedet har snudd og begynner å bli hett.

Spørs om ikke den gamle nå pensjonerte ringreven har rett i det.....ikke vet jeg
5198
16.11.2018 kl 10:29 1767

Litt rart å skulle ta en restrukturering når du ikke trenger det? DOF har mye gjeld men nedbetaler hardt på den, om du ser på bokført egenkapital så er 2/3 av selskapet gjeld. Om tre år om de fortsetter å betale vil gjelden være ca 50%, da syns jeg det begynner å hjelpe. Med litt økte inntekter er det mulig de klarer å kjøpe ut skipene fra (Nordea) og komme ned på en gjeldsgrad på 50-60% i løpet av tre år og da er selskapet rustet for fremtidige nedturer.

Marco83

Helt korrekt det du beskriver, trodde ting ville løsne litt mer en det som ble resultatet denne sesongen men du fikk der mer rett en meg.
Trodde selv at mye av skipene som lå i opplag ville bli liggende, men det kom ut flere en jeg hadde trodd dette samtidig med at aktiviteten ikke økte like mye som jeg trodde skuffet litt.

Innen AHTS og PSV tror jeg vi skal være fornøyd i 2019 om det ikke ødelegger for resten av resultatene, det jeg håper på er at DOF klarer å få såpass gode kontrakter gamle+nye at de totalt sett klarer å levere en positiv bunnlinjen fra Q2 neste år. Om det skjer vil selskape levere nedre resultater en samtlige andre i samme bransje og dette vil gi selskapet tid til å vente ut oppgangen.

Noe må snart skje (DOF klarer seg nå) men resten av selskapene må jo restrukturere hvert 2 år i dette markedet og det går ikke i lengden. Jo mindre subsea selskapene har i porteføljen jo verre har de det.
Redigert 16.11.2018 kl 10:38 Du må logge inn for å svare
marco83
16.11.2018 kl 10:27 1773

I fare for å drite meg ut, som sagt tall og finans kan jeg svært lite om.-

Oljeprisen bunnet ut i Januar 2016 på $28,9
Okt 2018 var den i $84,69
Nå er den i $66,64

Oppgang fra bunn til topp på 300% og til nå på 235%?

- Siem stod i jan 2016 på 1,48, står nå i 1,20, nedgang på hvor mye?
- Havila stod i jan 2017 34kr, står nå i 4,46kr, nedgang på hvor mye?
- Solstad stod i 17,85, står nå på 2,07, nedgang på hvor mye?
- DOF stod i 31,78, står nå på 5,6, nedgang på hvor mye?
- Eidesvik stod i 8,29, står nå på 5,85, nedgang på hvor mye?

Så snart 3 år med oljepris oppgang har absolutt ingen effekt på kursene, er det så enkelt å konkludere med det? Tvert i mot faktisk. Ingen automatikk at oljeprisen driver rederikursene. Ikke når årsaken til det dårlige markedet er en hinsides overkapasitet i det globale markedet.

Tror DOF burde tatt tilnærmet samme grep som SOFF. Ta smellen nå og forsøke å få slettet en del av gjelden, istedenfor å dra problemene ut i evigheter med mer lån.
Dofulf
16.11.2018 kl 10:22 1766

Kan ikke aksjer men Quick look! Vi hadde lav oljepris i midten av januar 2016.Siden da har Soff sunket 15,6 kr DOF har sunket 26,1 kr og HAVILA har sunket ca 24 kr. Ikke hensyntatt restruktureringer eller emisjoner.
marco83
16.11.2018 kl 10:02 1796

For de av dere som kan aksjer, noen som gidder å ta en kjapp titt på hvor stor kursstigning DOF, Havila, SOFF etc har siden bunnen på oljeprisen?

Det er nok ikke så enkelt at når oljen stiger så er det automatikk at rederiene stiger også, ikke lenger. Ikke når markedet er ødelagt av overkontrahering.