BCS - på vei inn i PERLEPORTEN 💵💵 fundamentalt og teknisk


Jeg legger hode på blokka, nå skal frustrasjonen ut.
I mange år har jeg holdt på med aksjer, og mange her vil nok bli overrasket over summene i omsetning, nesten 1 mrd kjøp/salg 2019....!

Siste 5 årene har jeg hatt en regel, hold deg unna jalla aksjer. Har stort sett forholdt meg til det. Å kjøpe 30.000 EQNR aksjer, og selge like mange kan være gjort på 3 minutter. Kan gjentar uendelig mange ganger for børsdagen. Samme med Orkla, DNB osv.

Men så, BCS, var med litt i starten, hørte første gang om dette i NRK Hordaland når CEO var i studio med jentene på morgensendingen, om jeg husker rett.
Var med og hoppet av med grei gevinst. Denne gikk så i både 80 og 28 om en annen.

Hvorfor var jeg ikke tro mot meg selv nå i vår?
Jeg tradet inn rundt 250-300k - til Hundremeterskogens store forbannelse. Du verden jeg fikk tyn for å trade i denne, og stille spørsmålstegn:

- Denne går ikke til 500,- slik LM og andre sa. Jeg sa at man kan først prøve på ny ATH, og kanskje 120 - men det kan aldri regnes hjem.
- Hva om det blir forsinkelser? Blankt avvist.
- Hvorfor ingen kontrakter med 400 damer som vil ligge med deg - ingen forklaring, vi må være tålmodig - vente til 2026 sa LM og gjengen i Hundremeterskogen.
- Se til QFUEL, sa jeg, problemer kan oppstå - glem det sa hundremeterskogen, i BCS har de så flinke folk.
- Hva med aksjetrykking - NEI, glem det sa Hundremeterskogen, fabrikker inntjent på 2 mnd - så penger trengs ikke.
- Emisjoner - NEI, de hentet nettopp på overtegnet emisjon 54.
- Sagmo er han rett mann? -- Å jada, verdens beste, ingen over - ingen ved siden av.
- Sagmo i Tyskland - sannheten var at han satt på hytta i ferd med å få fyken.

Kunne ramset opp, jeg stilte spørsmålene, og fikk så hatten passet.

Jeg ble idioterklært av de fleste her inne som mente jeg var helt elendig på BCS som kunne finne på å selge 54 kr, når nyheten i Høyanger kom. Nå skulle vi aldri mer se 30 eller 40 tallet, den saken var grei, og Ingolven var nå akterutseilt på perrongen - TOGET var nå i siget.

Jeg skulle vært tro mot min strategi. Bare det at Sagmo ber om fritak for lockup rett etter IPO burde tilsi at her holder man seg LAAAAAAANGT unna.
Nå sitter jeg med ett herlig tap, og det skal jeg stå i. For jævlig å vite at man må opp nesten 30-40% for å komme i null igjen.

Jeg har derimot ikke mistet motet, og jeg ser nå hvor lite seriøs man kan ta enkelte skribenter på slike forum. Jeg stoler selvsagt ikke på noen anonyme karer her, men det er no litt artig å sitte her å si "hva faen var det jeg sa" i vår.

Antar at de dårlige nyhetene nå er ute, og at det som kommer i fortsettelsen er kursdrivende nyheter.

- ansatt CEO
- byggesøknader og byggestart
- nyheter fra Bergen
- kontrakter av de store typene

Nå er det vel stort sett bare undertegnede, MacT og Molbre som sitter fra den gode gamle gjengen fra i vår.


IK

Disclaimer: endret overskrift 17.06.22 pga endret bilde i aksjen.
Redigert 17.06.2022 kl 17:23 Du må logge inn for å svare
Rubin
07.06.2022 kl 18:52 14365

Mange ble vel lurt av CEO sine twittermeldinger der han lovte gull og grønne skoger. Så viser det seg at hans egen målsetting kun var å tjene mest mulig penger på kortest mulig tid.
Siden det tar såååå lang tid å fa tak en ny CEO må man nesten forvente å få en Bill Gates klone…
Redigert 07.06.2022 kl 18:56 Du må logge inn for å svare

Man kan si mye om Sagmo, men jeg har aldri hatt sansen for han. Kunne ikke tro det jeg leste i børsmeldingen når han måtte ha penger til hytta. Nytt lavnivå på alt jeg har lest på børs siden 2000 tallet.

Men nå er han ute, og man må jo formode at varen er like ettertraktet i dag, som da LM snakket om 500,- pr aksje, og satt opp våte regnestykker - og ba oss vente til 2026 før kursen var 500,-

Om det er svarte natten og rene sorgen så ville vel Spetalen sagt at nå er nok nok, og solgt. Kursnedgangen fra 54 til 33 kan ikke forsvare det som har blitt børsmeldt så langt. Det må snart snu, og det må komme masse nyheter som bør sende denne oppover igjen.

Masse folk skal ansettes, dette er i gang, fabrikker på gang, og jeg håper at avtaler ikke er meldt fordi man ikke vil binde seg til "første og beste", men den som ønsker mest, og betaler best for dette.
Rule
07.06.2022 kl 19:28 14294

Jeg er fint med og må melde mig under 100m gængen. De forecasts der ligger her har dog heller ikke så kortsigtet dato'er på sig.
Hvad skete der...? Jeg vil sige "the perfect storm":

*emi på 54 NOK drev kursen ned fra 70-80'ish
*krigen i Ukraine klarede det meste af resten - alle vækst selskaber har bare fået tæsk
*on top uheld med filter i produktionshal (no rettet)
*CEO afgang - vil dog stadig mene det er positivt
*rente øgninger og inflation - alle vækst selskaber har bare fået tæsk
*de positive nyheder har ikke rigtig bidt sig på i en mørk tid

BCS er et ret ubeskrevet blad. Vi har set artikler der benævner BCS som værende et carbon fangst selskab - helt skørt.
Rule
07.06.2022 kl 19:33 14279

kommentar: kursnedgangen fra 54 til 33 kan ikke forsvare det som har blitt børsmeldt så langt. Det må snart snu, og det må komme masse nyheter som bør sende denne oppover igjen - totalt enig...

så længe den gennemsnitlige små-fisk aktionær ( måske pånær store stygge Ingolv ) sælger ud så kører det nedover. Jeg tror ikke folk tør afprøve det dybere ned nu. Der er langt op til 54NOK og kun småting at vinde ved at håbe på e.g. 28 NOK. Og jeg kan med sikkerhed sige at jeg har akkumuleret så der er ikke det samme antal aktier at hive hjem igen ( hvis alle andre er neutrale ).

Rule:

Ja du husker godt at jeg også advarte mot børsuro, korreksjoner, og renter/inflasjon - ekkoet fra Hundremeterskogen var klar: BCS er spesielle greier, den går i 500,- selv om ose går ned 50%.
Samme med Ukraina krig, hundremeterskogen trodde ikke på dette, noe IK også advarte mot i februar, at jeg trodde Putin ville gjøre alvor av sine planer.

Vel vel, lite forandret fundamentalt, som forsvarer slik kursnedgang.

IK
rockpus
07.06.2022 kl 19:55 14218

"Antar at de dårlige nyhetene nå er ute, og at det som kommer i fortsettelsen er kursdrivende nyheter."

Vel, den største potensielle negative nyhet er enda ikke ute: Hva var den egentlige grunnen til utskifting i både styre og ledelse? Har det noe å gjøre med at man har forspilt sine muligheter i de forhandlinger som var på gang?

Ellers så synes jeg du er litt ufin når du fortsetter å håne LM for kursanslaget på 500 kr. Du vet jo inderlig godt at det var basert på et konkret regnestykke ut fra den planlagte produksjonskapasitet. Da må du i tilfelle påpeke feil i selve utregningen. Det var ingen som garanterte en slik suksess, kun at dette kunne skje dersom man klarte å produsere og selge de planlagte mengder.

Tror uansett ikke det er noen av oss som ikke kan innrømme at man var litt for positiv. Du burde for øvrig være mer irritert på deg selv, for ikke å følge din egen lære, enn alle dem som for positive og optimistiske.
For alt vi vet, kan fortsatt dette selskapet ende opp som den nye enhjørningen.

Hva har endret seg i regnestykket for 500,- pr aksje da? 2 mnd forsinkelse?
Og en luftfilter hendelse som forsikringen tok?

Med 400 beilere, så mener du at alle vendte dem ryggen? Neppe.
Spetalen har førstehåndskilder, og han hadde rømt skuta om dette ikke hadde fremtiden for seg. Skal bare se at han snart kjøper mer!

Videre ser vi i aksjelistene på ukentlig basis, senest sist uke svært nære av ledelsen/grundere fortsatt kjøper. Neppe dårlig tegn.

Uansett, så bør mange gå i seg selv, også LM som så brått snudde på sine luftslott spådommer, til å selge seg så og si ut samtidig som han skrev det mest vemmelige innlegg her den 20.mai om alt som foregikk i FFF i Fana/ Bergen (Fine Fanafruers Forening).

IK
synste
07.06.2022 kl 20:51 14096

Er nok noen flere som fortsatt sitter IK. Om det er en trøst. Spørsmålet om det kommer større kontrakt før de kan levere større volum, har hvert diskutert før. Jeg tror dette er litt avgjørende da de gjerne ikke tør signere før leveringskapasiteten er betydelig større en pr d.d. Derfor er fabrikk fremdrift etc meget viktig. Dette er hva jeg tror. Har benyttet senere tid til å øke beholdningen enda mer. Men ja, enig i at det var vel høy halleluja stemning enstund. Saken er vel den, potensialet er fortsatt det samme. Bare skyvd litt frem i tid.
Rule
07.06.2022 kl 20:55 14076

Ja det må vi indrømme. Alt kan åbenbart ske og Ukraine krigen har sat streg under det. Fundamentalt er BCS blevet en bedre case da verden - pånær Rusland - kommer til at trænge energi - så energi effektiv produktion af CNF er da bare blevet endnu mere konkurrence dygtigt. Det fundamentale styrker sig og kursen går ned. Havde det været omvendt skulle man nok overveje at sælge.
rockpus
07.06.2022 kl 22:43 13937

Jeg påstår ikke at noe har endret regnestykket på 500 kr. Sier bare at det er ikke riktig å klandre LM for et regnestykke som var basert på konkrete verdier og planlagte produksjonsvolumer.

Usikkerheten går nå på hvor mye vi kan stole på alle fagre ord og løfter fra Sagmo.
At ikke Spetalen og Saga selger, kan være at de da vet at kursen ville kollapset, og at de derfor er bedre tjent med å forsøke å få skuten på rett kjøl med ny ledelse. Jeg synes det er svært kritikkverdig at ikke selskapet har gitt aksjonærene en oppdatert status etter disse dramatiske endringer i ledelse. F.eks. en forklaring på hvorfor det ikke ble noe av signering av kontrakt med Inhabata i Tyskland i april. Dersom de vet at alt er like lovende som før og at forbindelsene med de potensielle selskaper er uskadet, så burde de sent en oppdatering når de ser den pågående kursmassakre. Mange undrer seg også over hvorfor ikke Løkke har kjøpt seg en aksjepost enda.
HP17
07.06.2022 kl 22:50 13919

Jeg synes det er svært kritikkverdig at ikke selskapet har gitt aksjonærene en oppdatert status etter disse dramatiske endringer i ledelse.

Det er et godt poeng.
Tror BCS ville stått seg på å snart komme med en oppdatering eller fortsetter usikkerheten å spinne rundt og usikkerhet er noe investorer skyr.
Rule
08.06.2022 kl 02:25 13774

hvis der er noget af det (de kursdrivende info) de har meldt til markedet som kræver en opdatering så gør de det. JBS havde specielle familiære forhold og åbenbart selv helse problemer. En ændring af hans job til senior advisor eller noget kunne man have forestillet sig. Der må have været mindre uenighed om retningen imellem JBS og styret. Jeg mener JBS var enormt (over) ambitiøs og ville gerne satse en masse på forskning / R&D. Det stod nok ikke helt mål med at der nu skal fokuseres på at etablere produktion og drive forretning.

De familieære forhold tar jeg med en stor klype salt. Mannen har null troverdighet ettet at man leste uredigerte Linkedin og Twitter innlegg timer etter at han pakket sammen.
Molbre
08.06.2022 kl 10:07 13451

Sagmo var en bløff dessverre som CEO, som grunder fikk han jo det til. Historien med at grundere sitter for lenge gjentar seg til stadighet, rart Spetalen og Co lot han sitte så lenge men tydeligvis er Sagmo god til å snakke for seg! Nå er han heldigvis vekke og er enig med Ingolfen og mange andre at vi nå får positive meldinger fremover, spørsmålet er bare hvor lang tid det tar, aksjen har ikke styrke i seg å vente for lenge!

Ser på Bergen carbon sidene på Facebook at administrator selger seg ut:

Henter link derfra:

https://ibb.co/xgZKb7V
https://ibb.co/xC0rTGY
https://ibb.co/DkvMbbZ
Redigert 09.06.2022 kl 10:17 Du må logge inn for å svare
Biggen666
09.06.2022 kl 10:35 13136

Zafer Kara
Ok .. du skal få svar. Husk at jeg er en investor og treider og følger markedet. Jeg har solgt meg ned til en akseptabelt nivå for å være med på opp gangen i offshore. Det betyr ikke at jeg har ikke tro på BCS. BCS vil komme tilbake kraftig. Men, det lov å tjene penger på det som går nå. Det viser seg å være riktig beslutning og de aksjene jeg kjøpte inn i offshore har gått som raket og jeg har tjent og vil tjene rå på dem. Ikke tvil … jeg kommer tilbake med enda større kapital inn i BCS når dere minst forventer det. Vanligvis er jeg imot å skrive om andre aksjer i bcs forum. Men, siden du har brud reglene om å gå løs personlig. Mine posisjoner er nå havi, Eiof, sdrl ,soff, borr, bcs, og geg.Har begrunnet i Aksjeforum hvorfor. Har nå 31000 bcs aksjer og de står. Det er mye mer aksjer en de fleste her. Så jeg er ikke ute 🤗
Redigert 09.06.2022 kl 10:40 Du må logge inn for å svare

Ja, som han selv sier: han er en trader, og som han også påpeker, så er det offshore som er i vinden for øyeblikket. Zafer solgte seg også ut i redsel ved antydning til emisjonen ved ca 35-40 kr. Kursen gikk fra han til 80kr + og kjøpte seg inn igjen på 54 kr. Han om det.

Dårlig trader altså.
Han truer i tråden med "HANS GRUPPE". Hvor kommer han fra? Er dette demokrati der han er fra?

Zafer er en dyktig trader, men dyktige tradere vil også feile. Han kommer igjen da offshorebølgen stilner. Mulig han går glipp av gode meldinger i BCS før den tid.

Han løfter aksjen 10 kr om han skal ha nye 150.000 aksjer som det står han har seld.

Det kan fort skje. Og mange andre skal inn samtidig på et tidspunkt da det begynner å lysne igjen.

Tipper Zafer dundret ut siste aksjene sine no.

Han blir nok værende med den beholdningen han har. Han kjøpte som sagt på 54. Tviler på at han realiserer tapet på hele beholdningen.

Ja da har han masse tap, spørs om offshore dekker alle de tapene da.
Rule
09.06.2022 kl 13:28 12835

just præcist, folk kan ikke komme ind igen med mængder af betydning. Med 4000 aktionærer så er 1000stk pr mand 4mill aktier. Det svarer jo til omsætningen de sidste 14 dage :-)

Ingenting går til himmelen. Offshore snur en dag, mens kanskje BCS går opp. Jeg sitter stille, og bryr meg ikke om en kjeft. Har gjort leksene mine, og venter på standpunktkarakter om noen år :-)

Lite fundamentale endringer i Offshore. Oljeprisen bra, og etterspørselen opp, som alle andre somre.
Men gjelden er mye den samme, og flere ligger i restrukturering. Rystad spår oljen i 20 dollar 2 år, så får vi se.
Dette snur nok like plutselig som Vår gjorde i dag.

Noen vil nok brenne seg, det er skrevet i stein, men de har nok ikke sett denne steinen før det er for sent.
Rule
09.06.2022 kl 13:36 12807

Nemlig, jeg er gået i mini akkumulator tilstand. Det ser ud til man kan snige småposter ind uden det tager af. Køber 310stk af gangen for at se responsen. Denne gang røg den 25 øre op. --> +80 NOK ved 100.000 stk.

Det kan gå styggende fort. Etter nyhetstørke kommer nyheter.. naivt og tro at nyheter uteblir mye lengre. Sommeren og høsten kan bli nydelig.

Sendte hele BCS ledelsen en kjeftemail nylig. Fikk meget interessant svar for 1 time siden.
Kjøper nok litt mer på disse nivåene.
MrBeach
09.06.2022 kl 13:56 12742

Ønsker du å dele med oss?
Redigert 09.06.2022 kl 13:56 Du må logge inn for å svare

Blir uetisk å dele mailer fra dem. Var ikke ment for å klistre ut på ett forum.

Ta kontakt med meg på messenger, du vet nok garantert hvem jeg er :-)

Vet hvem de fleste her er. Rule fant jeg i dag.
Betyr lite, vi er mange som vet hvem hverandre er.

Send meg mail, ingolv.kvamme@gmail.com så skal du få se. Tar det ikke pr messenger, selv om jeg vet godt hvem du er.
Rule
09.06.2022 kl 14:38 12628

super -
Jeg er også edder spændt på om CTO kommer med svar på mit Q vedrørende carbon-silcon batterier (Group14 eksempel). Jeg tror det er fremtidens vinder på batteri markedet - i det mindste højt ydende til EV. Der er jo et super bredt behov for ulike typer af batterier.
Silverbutt
09.06.2022 kl 14:39 12653

Fordi ett par stykker har skrevet 500 kroner så mener alle andre det samme?

Det var flere som stod rundt honningkrukka inne i Hundremeterskogen og ropte 500,- Kombaijamaijai.