BCS - på vei inn i PERLEPORTEN 💵💵 fundamentalt og teknisk


Jeg legger hode på blokka, nå skal frustrasjonen ut.
I mange år har jeg holdt på med aksjer, og mange her vil nok bli overrasket over summene i omsetning, nesten 1 mrd kjøp/salg 2019....!

Siste 5 årene har jeg hatt en regel, hold deg unna jalla aksjer. Har stort sett forholdt meg til det. Å kjøpe 30.000 EQNR aksjer, og selge like mange kan være gjort på 3 minutter. Kan gjentar uendelig mange ganger for børsdagen. Samme med Orkla, DNB osv.

Men så, BCS, var med litt i starten, hørte første gang om dette i NRK Hordaland når CEO var i studio med jentene på morgensendingen, om jeg husker rett.
Var med og hoppet av med grei gevinst. Denne gikk så i både 80 og 28 om en annen.

Hvorfor var jeg ikke tro mot meg selv nå i vår?
Jeg tradet inn rundt 250-300k - til Hundremeterskogens store forbannelse. Du verden jeg fikk tyn for å trade i denne, og stille spørsmålstegn:

- Denne går ikke til 500,- slik LM og andre sa. Jeg sa at man kan først prøve på ny ATH, og kanskje 120 - men det kan aldri regnes hjem.
- Hva om det blir forsinkelser? Blankt avvist.
- Hvorfor ingen kontrakter med 400 damer som vil ligge med deg - ingen forklaring, vi må være tålmodig - vente til 2026 sa LM og gjengen i Hundremeterskogen.
- Se til QFUEL, sa jeg, problemer kan oppstå - glem det sa hundremeterskogen, i BCS har de så flinke folk.
- Hva med aksjetrykking - NEI, glem det sa Hundremeterskogen, fabrikker inntjent på 2 mnd - så penger trengs ikke.
- Emisjoner - NEI, de hentet nettopp på overtegnet emisjon 54.
- Sagmo er han rett mann? -- Å jada, verdens beste, ingen over - ingen ved siden av.
- Sagmo i Tyskland - sannheten var at han satt på hytta i ferd med å få fyken.

Kunne ramset opp, jeg stilte spørsmålene, og fikk så hatten passet.

Jeg ble idioterklært av de fleste her inne som mente jeg var helt elendig på BCS som kunne finne på å selge 54 kr, når nyheten i Høyanger kom. Nå skulle vi aldri mer se 30 eller 40 tallet, den saken var grei, og Ingolven var nå akterutseilt på perrongen - TOGET var nå i siget.

Jeg skulle vært tro mot min strategi. Bare det at Sagmo ber om fritak for lockup rett etter IPO burde tilsi at her holder man seg LAAAAAAANGT unna.
Nå sitter jeg med ett herlig tap, og det skal jeg stå i. For jævlig å vite at man må opp nesten 30-40% for å komme i null igjen.

Jeg har derimot ikke mistet motet, og jeg ser nå hvor lite seriøs man kan ta enkelte skribenter på slike forum. Jeg stoler selvsagt ikke på noen anonyme karer her, men det er no litt artig å sitte her å si "hva faen var det jeg sa" i vår.

Antar at de dårlige nyhetene nå er ute, og at det som kommer i fortsettelsen er kursdrivende nyheter.

- ansatt CEO
- byggesøknader og byggestart
- nyheter fra Bergen
- kontrakter av de store typene

Nå er det vel stort sett bare undertegnede, MacT og Molbre som sitter fra den gode gamle gjengen fra i vår.


IK

Disclaimer: endret overskrift 17.06.22 pga endret bilde i aksjen.
Redigert 17.06.2022 kl 17:23 Du må logge inn for å svare

Det fikk jeg med meg fra Espen Isaksen via LinkedIn. Det stemmer.
Og større indikasjoner skjuler seg i kulissene.
al-tei
22.06.2022 kl 22:33 2010

BYA er planlagt til 5.410kvm, som tilsvarer 69,4%. Maks BYA er 75%.
Så de utnytter jo tomten tilnærmet maksimalt, innenfor gjeldende regulering.

MacT: ser du om Zafer på BCS FB gruppen sitter på sine vel 30k aksjer enda vi sitt AS ?
Redigert 22.06.2022 kl 22:57 Du må logge inn for å svare
MacT
23.06.2022 kl 08:43 1673

Spennende dette datterselskapet til bcs (cds)som forsker på bruksområder innen cnf. Asfalt, solcellepaneler, erstatning av kobber,sement osv.

Er ganske mange havvindmøller som skal opp de neste årene, leste et sted at en havvindmølle inneholder 28tonn kobber.
Nugatti
23.06.2022 kl 08:52 1637

Spennende med alle bruksområdene ja. Erstatte kobber, Tilsetning i betongkonstruksjoner, fly, romfart, joggesko osv
rockpus
23.06.2022 kl 09:27 1560

Merkelig kursbevegelse ved åpning i dag. Det er nesten så man mistenker forsøk på manipulasjon.
Aksjen åpner friskt med 1079 aksjer omsatt til 35,15. Så dukker det plutselig frem en omsetning på 19 (!) aksjer til 32,05!
in2deep
23.06.2022 kl 09:33 1550

Det er robotenes herjinger ja...
De ødelegger hele OSE. Blir bare veldig useriøst. Skulle vært forbudt, men det kommer meglerhusene aldri til å tillate igjen, da dette gir store penger i kassa til dem.

Ser i aksjelistene at DNB er inne på lista med en meglerkonto, og Suletind er de inne igjen? Står inn, men ligger samtidig på ut - hva er du der av dine MacT ?
Ellers noen småkjøp av Silvercoin.

Småsparerne er også i netto pluss på kjøp å dagens liste.

IK

Siste
32,60
I dag %
−4,54%
I dag +/-
−1,55
Kjøp
32,60
Selg
32,85
Høy
35,15
Lav
32,05
Omsetning (Volum)
5 960 (latterlig volum og få den ned 3 kr)

IK
Molbre
23.06.2022 kl 09:40 1549

Bare roboter som sitter å manipulerer kursen her nå, så lenge ingen kjøpere som skal ha ett visst volum dukker opp så kommer de til å dunke denne videre nedover uten nyheter!
rockpus
23.06.2022 kl 13:39 1417

Antar at de to neste meldinger vil være en om finansieringsbeslutning og en om ansettelse av ny daglig leder.

Et mulig opplegg for finansiering kan være at vi først får et innsidekjøp av Løkke og muligens den nye leder, som så løfter kursen. Deretter setter man emisjon med minstetegning der kun kapitalsterke får anledning, eller en rettet emisjon mot noen av de største eiere.
Alternativt får Løkke og nye daglig leder anledning til sine første kjøp gjennom emisjonen.
Et siste alternativ kan være at vi får publisert en kontrakt som grunnlag for emisjon.

Uansett tror jeg usikkerheten rundt dette er hovedårsaken til den lunkne kjøpsinteresse for tiden. Emisjonen blir neppe stor, kun stor nok til sluttfinansiering av fabrikk.
Siden selskapet selv nok har forstått at de i det siste har lidd av redusert tillit, får vi håpe at de ikke setter emisjonskursen skammelig lavt.

Når det gjelder mulig statsstøtte, tror jeg den først blir mer aktuell etter at grunnarbeidet på tomten faktisk er startet. Staten gir jo neppe støtte før de ser at prosjektet faktisk blir realisert.
Rule
23.06.2022 kl 13:40 1459

Det er meget mystisk. Det er som om der ligges salgsordrer ud fra de samme som forsøger at købe til lave priser. Man får fintet folk ind i en kunstig lav handelsniveau med relativt få midler.
Det kunne være sjovt at efterprøve en sådan teori. Hvis man er blot 200 investorer der prøver at købe 100 aktier op hver til en kurs op på fx max 50 NOK. Så vil man kunne se hvad sensitiviteten er på kursen til engang hvis/når der kommer tungere efterspørgsel ved frigivelse af en nyhed. En sådan koordineret test er vel ikke ulovlig kurs manipulation..? Det er jo ikke med intention om at tjene penge, men blot for at få en sensitivitet og vi vil med sikkerhed ligge med et tab efterfølgende ( så modsat af manipulation for at tjene penge )....?
Rule
23.06.2022 kl 13:43 1463

vi vil med sikkerhed ligge med et tab efterfølgende fordi kursen er jo ikke manipuleret kunstigt lavt (det er jo ulovligt), så kursen vil falde tilbage på dens reelle trading værdi, når sensitivitet's testen er udført.
Molbre
23.06.2022 kl 14:16 1431

Er garantert roboten til Spetalen som jobber her, når en ser på ordredybden så er det nesten kun 1000 aksjer som ligger ute på salg hele tiden! Gjennomskubart men tydeligvis lov. Om dette er med på å holde kursen oppe eller omvendt det vet jeg ikke! Nyheter kreves her og klokken går for selskapet, som jeg har sagt flere ganger håper jeg at de for en gangs skyld holder det de lover med tanke på tidsfrister! At fremtiden er lys etc bryr jeg meg ikke om i dette momentet, nå må de vise at de kan holde noe av det de lover før jeg får samme forhåpningen som MR. Geme.

Som vanlig når børsen går opp, og BCS får litt stigning så blir den dumpet ned igjen som nå!
Redigert 23.06.2022 kl 14:19 Du må logge inn for å svare

Det var den samme roboten som løftet kursen. Da lå den med flere poster på både kjøp og salg. Ser at desperasjonen brer seg og vil bare minne om at ut fra SHS-formasjonen skal den ned å teste området 23-24. Å åpne et utall hausse-tråder fordi man sitter skjevt og føler det brenner i kjelleren er den dummeste strategien akkurat nå.

Jeg følger det tekniske bildet og det har ikke utløst noe kjøpssignal. Kortvarig oppgang vil være normalt når RSIen går ned på 20-tallet. En melding om nye muligheter med enda større potensiale før man egentlig er i gang kan også oppfattes useriøst. Glem ikke at produksjon av karbon har pågått i snart 50 år i ulike kvalitet. Verden vil også flomme over av byggestoffet karbon i takt med økende fangst.

En oppsiktsvekkende nyhet i Bergen og på HO er ikke nødvendigvis en oppsiktsvekkende nyhet i verden. Men det er veldig bra at en norsk bedrift griper fatt i muligheten og så får tiden vise om de vil være i stand til å produsere en kvalitet som er den ypperste i verden. Det må man om man skal ta igjen forspranget…
Rule
23.06.2022 kl 14:58 1380

Interessant. Det betyder vel at man skal købe i klumper af max 1000 aktier så man hiver hjem i små klumper hvad der bydes ud til underkurs (hvis det er tilfældet). Måske max 500 er rigtig fint så de kan nå at pølse flere ud til god rabat, hvis man kommer for samtidigt med andre....? Eller hvad er mon smarteste handels strategi i et udbuds mønster som vi ser..?

USD: TA har du nok ikke forståelse av skjønner jeg. Du overser ett av de viktigste kjøpssignaler en aksje kan gi, men du vet neppe hvilken jeg tenker på.

Du skriver slikt i alle aksjer som faller gjennom flere år. Fokuser på AXA 5.23 istedenfor og 4,75 der.
Rule
23.06.2022 kl 15:11 1345

Jeg ser ikke en masse desperation. Value caset er superb. Jeg ser meget undren over at værdisættelsen ligger her dybt nede. Og så kan man blive en anelse usikker på om der er noget man har overset. Men det er nok så simpelt som 2 hoved drivere:

(1) ukendt bedrift
(2) det med at leve op til hvad man melder ud. Tillid i markedet

det sidste er måske ikke så mye og udpreget om man vil fordi alle de store sidder helt roligt.

Vi deler vores viden og simple beregninger der retfærdigøre kurser 300 - 500 NOK i 2024/25'ish. Dvs. 10% p.t. er priset ind. Måske fair nok da vi mangler mere sikkerhed for at de får bygget fabrik og kan lande offtake aftaler med god volumen. Jeg tænker det er voldsomt attraktivt return>
Molbre
23.06.2022 kl 15:34 1327

Har sendt en mail til BCS for å høre om hvordan det ligger an med ansettelser i Mosjøen, dette må da det gå an å svare på vil jeg tro. Er vel ikke så børssensitivt det. Er jo viktig for når og hvor mye en kan produsere! Sånn som jobbmarkedet er nå vil jeg tro at det ikke er verdens letteste jobb å få nok ansatte!
rockpus
23.06.2022 kl 16:06 1274

"En melding om nye muligheter med enda større potensiale før man egentlig er i gang kan også oppfattes useriøst."

Så du mener at dette testresultatet utført av tredjepart skulle man ikke publisert??

Det er i alle fall lett å gjennomskue din motivasjon bak ditt innlegg.

Du får forsøke å overbevise ledelsen i Saga også om hvor elendig deres viktigste investering egentlig er.

Markedet mistet tillit til BCS når Sagmo måtte gå. Nå får vi snart bekreftet at den bekymringen antagelig var unødvendig. Dermed får vi samtidig bekreftet at grunnlaget for den enorme kursnedgangen ikke var reelt. TA viser at siden kursen har rast, så skal den fortsette å rase? Noen ganger blir dette avslørt som den største svakheten ved TA.

Helt enig med deg. TA forteller egentlig ikke mer enn det man kan se med det blotte øye. Ingen kan lese fremtiden , ikke TA heller.
Gork
23.06.2022 kl 17:54 1157

Kan være at du får rett, jeg håper bunnen var 28/29.

Teknisk ser jeg heller ikke noe kjøpssignal.

Det er ikke ypperste kvalitet som gjelder, det er god nok kvalitet i stort volum til gode priser. BCS kan selge CNF for 1000-2000, med solid fortjeneste. Leste en artikkel hvor noen påstod at bilbransjen vil bytte ut stål og aluminium med CNF ved slike prisnivåer. Da snakker vi volum. For kjemisk industri er volum et nøkkelbegrep.

Er virkelig ikke trippelbunner tekniske kjøpssignal lengre? Må jeg kjøpe ny TA bok ?

En som kjøpte 28 og solgte 38 fikk da 35% avkastning på kort tid.

Hvis du sjekker historikk kan du lese hvilken aksje jeg har anbefalt folk å kjøpe. Jeg har aldri anbefalt AXA, så du er stadig på bærtur. Man blir svimmel av å gå for mye med bøyd rygg. Jeg startet ingen ny tråd, men jeg oppmuntret folk til å kjøpe VOW rundt 18 på eksisterende tråd. BCS har ikke falt over flere år. Den ble imidlertid introdusert med en hype nær beslektet med det som skjedde i QFUEL. Man trenger ikke å være rakettforsker for å skjønne at det gir enorme muligheter for en betydelig nedside. Min største tabbe de siste tre årene på børs er at jeg gav opp i JIN etter å ha samlet en pen pott mellom 3,35 og 3,60. Hva er din største bortsett fra å sitte stucked i en aksje uten volum?

BCS er i allefall ett mye bedre case enn VOW - så du kjøper vel litt BCS og tar 10 gangen på VPS ?
Gork
23.06.2022 kl 18:29 1120

Hvilke dager referer du til? Og hva var bunnene?

Om boken er gammel, så finner du nyere info her:

https://tekniskanalyse.info/tekniske-formasjoner/trippel-topp-og-trippel-bunn-formasjoner/
Redigert 23.06.2022 kl 18:35 Du må logge inn for å svare

Er vei noen innsidekjøp her på høyere kurs, kan snart få en hyggelig oppgang til gamle høyder. Kanskje smart å eie noen aksjer her nå
👍👍

Du får sjekke intradagkursene nylig, i feks Infront. Lei av å dokumentere alt fordi folk hele tiden skal trekke i tvil av uvisse grunner andre sine tall.

Hver gang jeg har dokumentert, så har det aldri blitt noe svar om at sorry, jeg tok feil eller annet. Gidder bare ikke. Men husk at jeg får med meg ALT av kurser intradag, og husker som 10 elefanter. 👍
Rule
23.06.2022 kl 19:28 1058

på nordnet står der ordre dybde 32 køb og 37 sælg. Det antyder vel at der ikke ligger nogle reelle sælgere under 37 NOK...?
( når intradag handel går igang så dukker det vel sagtens op )
Rule
23.06.2022 kl 19:29 1107

eller blot folk ikke tør være ude hen over helgen...? ( typiske stor chance for nyheder mandag morgen )

Du leser ordredybde når børsen er stengt?? Hjelpes, nå må dere komme dere ut i sola litt.

Mange setter ordre flere dager og ukers varighet.
Disse ville vist om de lå slik. Så dette sier noe faktisk. Se på OBX aksjer, der finner du ingen slik spread nettopp pga småsparernes ordrer. Proffene bruker intradag ordrer.
Gork
23.06.2022 kl 20:29 1077

Da forstår jeg litt mer hva du skriver. Intradag formasjoner, kan gjelde kortsiktig, langsiktig neppe, så perleporten forsvant fort....hehehe.

Beklager, om du oppfatter meg som negativ aggressiv mot deg, det er ikke min mening.

Få som kjøper og selger på sluttkurs/auskjon.
Så du må se til i tradagkurser høy og lav, det har Infront meget gode oversikter mange år tilbake med få taster for å få frem info.

Jeg satt selvsagt bunn og toppkurs på spissen, men du forstod sikkert poenget.

Jeg bryr meg fint lite om kursene om dagen. Med det vi har i vente er det bare å innta shortsen, logge av og nyte sommeren - så gjør Newsweb resten. 💵💵💵
rockpus
23.06.2022 kl 20:53 1054

TA har en funksjon i lengre venteperioder uten kursdrivende meldinger. Vi er nå på terskelen til flere meldinger som vil påvirke kursen, og da blir plutselig TA mer irrelevant.
Kommer det ingen nyheter innen de kommende uker som bekrefter en positiv status, ny dyktig leder, attraktiv finansieringsbeslutning, oppstart av fabrikkbygg og mulig kontrakt, så vil selvsagt kursen kunne sige et stykke ned på 20 tallet igjen.
Det markedet trenger nå, er bekreftelser som gjenreiser den gamle optimisme. Dagens lave kurs, gjenspeiler jo den pessimisme som også jeg selv lot gå inn over meg denne våren.
Inntektspotensialet og produksjonskostnader er jo fortsatt det samme for BCS, som da kursen var på langt over det doble av dagens.

Ingen bør komme med det idiotiske argument med at det er lenge til fabrikken er klar og inntektene kommer. Alle vet jo at på børs reageres det i lang tid på forhånd basert på sannsynlighetsgrad for store inntekter. Når fabrikkbygging er igangsatt, har mulige kunder den sikkerhet de trenger for å kunne signere kontrakt med BCS. Å vente for lenge med det, innebærer bare at man kommer langt ned i køen for de første produksjonsvolumer. Det tror jeg neppe en stor batteriprodusent vil risikere!

Vi blir nok bare fler og fler som tydelig ser hvor veien går, og som tar shortsen fatt.
Har man gjort leksene sine, så har man lite å frykte og somrene kan nytes år etter år i den avslappende posisjonen man i bunn og grunn befinner seg i🍹
rockpus
23.06.2022 kl 21:48 967

Å basere seg på eventuelle negative TA signaler i en aksje som dette, som allerede har falt 60% fra toppen, kan bli like skummelt som å basere bilkjøring kun på bakspeilet. Da ender man plutselig i grøften.
Aksjen var faktisk rimelig, ut fra potensialet, på kurs 80. Hva er den da nå på kurs 32, dersom vi får bekreftet at alle negative vurderinger nå i vår ble gjort på feil, sviktende og misforstått grunnlag?

Av og til savner jeg en 👍 knapp på innlegg her.