BCS - på vei inn i PERLEPORTEN 💵💵 fundamentalt og teknisk


Jeg legger hode på blokka, nå skal frustrasjonen ut.
I mange år har jeg holdt på med aksjer, og mange her vil nok bli overrasket over summene i omsetning, nesten 1 mrd kjøp/salg 2019....!

Siste 5 årene har jeg hatt en regel, hold deg unna jalla aksjer. Har stort sett forholdt meg til det. Å kjøpe 30.000 EQNR aksjer, og selge like mange kan være gjort på 3 minutter. Kan gjentar uendelig mange ganger for børsdagen. Samme med Orkla, DNB osv.

Men så, BCS, var med litt i starten, hørte første gang om dette i NRK Hordaland når CEO var i studio med jentene på morgensendingen, om jeg husker rett.
Var med og hoppet av med grei gevinst. Denne gikk så i både 80 og 28 om en annen.

Hvorfor var jeg ikke tro mot meg selv nå i vår?
Jeg tradet inn rundt 250-300k - til Hundremeterskogens store forbannelse. Du verden jeg fikk tyn for å trade i denne, og stille spørsmålstegn:

- Denne går ikke til 500,- slik LM og andre sa. Jeg sa at man kan først prøve på ny ATH, og kanskje 120 - men det kan aldri regnes hjem.
- Hva om det blir forsinkelser? Blankt avvist.
- Hvorfor ingen kontrakter med 400 damer som vil ligge med deg - ingen forklaring, vi må være tålmodig - vente til 2026 sa LM og gjengen i Hundremeterskogen.
- Se til QFUEL, sa jeg, problemer kan oppstå - glem det sa hundremeterskogen, i BCS har de så flinke folk.
- Hva med aksjetrykking - NEI, glem det sa Hundremeterskogen, fabrikker inntjent på 2 mnd - så penger trengs ikke.
- Emisjoner - NEI, de hentet nettopp på overtegnet emisjon 54.
- Sagmo er han rett mann? -- Å jada, verdens beste, ingen over - ingen ved siden av.
- Sagmo i Tyskland - sannheten var at han satt på hytta i ferd med å få fyken.

Kunne ramset opp, jeg stilte spørsmålene, og fikk så hatten passet.

Jeg ble idioterklært av de fleste her inne som mente jeg var helt elendig på BCS som kunne finne på å selge 54 kr, når nyheten i Høyanger kom. Nå skulle vi aldri mer se 30 eller 40 tallet, den saken var grei, og Ingolven var nå akterutseilt på perrongen - TOGET var nå i siget.

Jeg skulle vært tro mot min strategi. Bare det at Sagmo ber om fritak for lockup rett etter IPO burde tilsi at her holder man seg LAAAAAAANGT unna.
Nå sitter jeg med ett herlig tap, og det skal jeg stå i. For jævlig å vite at man må opp nesten 30-40% for å komme i null igjen.

Jeg har derimot ikke mistet motet, og jeg ser nå hvor lite seriøs man kan ta enkelte skribenter på slike forum. Jeg stoler selvsagt ikke på noen anonyme karer her, men det er no litt artig å sitte her å si "hva faen var det jeg sa" i vår.

Antar at de dårlige nyhetene nå er ute, og at det som kommer i fortsettelsen er kursdrivende nyheter.

- ansatt CEO
- byggesøknader og byggestart
- nyheter fra Bergen
- kontrakter av de store typene

Nå er det vel stort sett bare undertegnede, MacT og Molbre som sitter fra den gode gamle gjengen fra i vår.


IK

Disclaimer: endret overskrift 17.06.22 pga endret bilde i aksjen.
Redigert 17.06.2022 kl 17:23 Du må logge inn for å svare
tekna
28.06.2022 kl 08:01 2090

rockpus skrev Innlegget er slettet
Enig. Desinformasjon med en rekke feil.
Takwe
28.06.2022 kl 08:56 2026

BCS er på vei ned mot 29,- kroner. Vi får håpe at den stopper der.
Redigert 28.06.2022 kl 08:56 Du må logge inn for å svare
Molbre
28.06.2022 kl 09:10 2020

Det er vi vel enig om hvis det ikke kommer nyheter som lovet nå i juni, men det skal komme og da ser vi nok ikke 20 tallet!
Nugatti
28.06.2022 kl 09:22 2033

Kursen burde vært på emi-kurs 54 med siste nyheter om CNT.

Men den ligger i gjørma pga null tillitt til vekst og ESG... alt handler om olje / shipping nå.
Takwe
28.06.2022 kl 09:23 2039

Det spørs hva slags nyheter :-)
I dag slutter den i minus.
Redigert 28.06.2022 kl 09:27 Du må logge inn for å svare

Fra et trading-styrt hode så ser man som oftest bare de små bevegelsene og har en tendens til å utelukke det store fremsiktige perspektivet.
Hva som skjer i dag, er det virkelig noen som bryr seg?
rockpus
28.06.2022 kl 10:30 1933

Det er ikke usannsynlig dersom det ikke kommer positive nyheter. Men jeg tror denne støtten uansett vil holde, så fremt nedgangen ikke er trigget av negative nyheter.

Mulige triggere som kan løfte oss ut av denne lave posisjonen:

Ny leder av anerkjent format
Investeringsbeslutning som oppfattes som gunstig for aksjonærene.
Innsidekjøp fra Løkke
Bekreftet oppstart av grunnarbeid for fabrikk.
Mulig statsstøtte til etableringen av fabrikker.
Nyheter relatert til LOI-er og rundt avtakerkontrakter.

I det hele tatt bekreftelser som viser at utskifting av ledelse og utøvelse av opsjon for større tomt var begrunnet i at de store eiere ser at det går mot store kontrakter med behov for mer profesjonalitet i ledelse og enda større tomteareal.

Redd "investeringsbeslutningen" som det kalles i siste melding fort kan bli en vekstemisjon for å hente kapital til en større utbygging enn tidligere tenkt i takt med økte byggekostnader. Tipper den settes i området 25-27 kr, selvsagt bare wild guess. Pass på å ha litt kapital til emisjon for den kommer nå eller senere uansett..
Takwe
28.06.2022 kl 12:19 1802

Tror du er inne på noe der. Er dette grunnen til at innsidekjøp uteblir?

Det er nok grunnen til at kjøp uteblir fra styreleder samt at de store heller ikke kjøper i den grad at kursen går. Det er meget merkelig at denne ligger å vaker i det området den gjør tatt i betraktning nyheten vi fikk for 1,5 uke siden.
Redigert 28.06.2022 kl 12:36 Du må logge inn for å svare

Spekulasjoner blir intet mer enn spekulasjoner. Hvis man skal basere seg på det, så skaper man seg bare sin egen lille boble. Finn frem nåla før hodet spinner av kroppen.
tekna
28.06.2022 kl 12:43 1995

Ja. Den startet på kr 32,5 den dagen mld kom. Så vi har ikke steget noe i det hele tatt. Dvs CNT er ikke priset inn i aksjen. Ganske utrolig:)

Det er høyst sannsynlig at graphen blir en del av produkt-porteføljen etterhvert også. Husker Sagmo sa at de var 98% sikkert ved et gjennombrudd på det feltet også. Det er bare et tidsspørsmål før dette kommer. Og da begynner fremtiden virkelig å bli lys.

Takwe:

Hvis det blir satt en emisjon er sentrale aktører nødt til å bli med, ellers vil markedet ta det som et signal om at lufta er på vei ut av ballongen. Da vil det være naturlig at de stiller opp der istedet for markedspleie med innsidekjøp.

De har også noen runder å gå med nye investorer siden det råder mye usikkerhet rundt selskapet per dags dato.

Åpningsetningen på hjemmesiden begynner slik:

«Rather than using conventional methods to produce carbon nanofibers, we use CO2 as a raw material resulting in a low CO2 footprint production.»

Nå hevdes det her med stor pondus at det som står på åpningssiden på selskapets egen web ikke er viktig for BCS. Det er en hemmelig prosess de ikke tør å ta patent på som er den magiske nøkkelen.

Jeg håper for alles del at det ved neste korsvei - eller emisjon - bringes klarhet i hva som er viktig og hva som er uvesentlig fremover. Lik det eller ikke, men BCS fremstår i dag som en flopp. Mest på grunn av kursmanipulasjon. Hadde selskapet hatt en gradvis og moderat kursutvikling hadde markedet også hatt større tiltro.
Redigert 28.06.2022 kl 13:46 Du må logge inn for å svare

Kort og godt: Jeg er totalt uenig med deg, så får vi se hvem som sitter igjen som vinneren! :-)

Joda, men i mangel av konkrete nyheter er det vel lov å spekulere og tolke det man ser og tror? Er det ikke det dette forumet er ment til? Hvis man kun skulle basert seg på det som av konkret ville det vært skrevet lite her.
Molbre
28.06.2022 kl 14:43 1900

Selv om Geme Fattern ikke bryr seg så mye om det kommer info angående finansieringen av fabrikken senest i løpet av torsdag, så er det for min del helt essensielt at det gjør det. Dette har med tiltroen til selskapet, og i hvert fall når det kommer en børsmelding 3 uker før som sier at det er det de skal gjøre, så forventer jeg at de holder seg til planen, noe annet vil være en fadese for selskapet!
Redigert 28.06.2022 kl 14:43 Du må logge inn for å svare

Folk er forskjellige uansett hvordan man vrir og vender på dem. Alt fra spekulasjoner til tidshorisont for hva man investerer i. Det er selvfølgelig lov. Jeg snakker kun fra mitt ståsted, og ser igrunn ganske så lyst på fremtiden. Og det med all grunn. Om det drøyer noen dager, så er det mer i kulissene enn den vanlige mann i gaten tror.
Gork
28.06.2022 kl 15:27 1824

Da jeg snakket med kommunen (ca 2 måneder siden), sa de at etter møtet mellom selskapet og kommunen ang. byggesaken, trengte kommunen 2-3 uker på å behandle søknaden. Dette møtet ble avholdt 15 juni i år. Så her det ikke selskapet som holder tilbake, de trenger byggetillatelsen først, deretter kan de beslutte byggestart. Opprinnelig trodde kommunen at det møtet skulle avholdes i slutten av mai, men avholdt 15 juni.

Vi får se.
Mener det innlegget, som jeg referer til, finnes på denne tråden.
rockpus
28.06.2022 kl 15:44 1785

Er det å beslutte byggestart de skal gjøre, eller å beslutte siste del av finansiering? At de faktisk skal bygge har jo vært kjent i ukesvis?
OZZY
28.06.2022 kl 15:54 1772

byggestart i juli/august.
hvis det blir emisjon vil den mest sannsynlig ligge på det samme som sist kr 54,00
Gork
28.06.2022 kl 15:57 1771

Beslutning er etter hva jeg forstår, en investeringsbeslutning for å bygge fabrikken. Før man kan gjøre det må det foreligge en godkjenning fra kommunen for bygget.

Finansiering for bygget, har de allerede på konto. Så får vi se hvordan rest finansiering vil skje, soft founding, emi, lån etc.
rockpus
28.06.2022 kl 16:06 1761

Ok. Så selv om de allerede som grunnlag for forrige emisjon oppga bygging av fabrikk, så er det kun den rent formelle beslutning fra styret vi nå venter på?

Dermed kan sluttfinansiering godt vente en god tid, da de allerede har mer enn nok kapital til å komme i gang med bygget. Da er kanskje den nåværende frykt for snarlig emisjon dårlig begrunnet? Det vil jo være logisk å vente til man har noen kursdrivende nyheter som grunnlag for emisjon, enn å gjøre det på dagens utbombede kurs.
At det kan komme avtakerkontrakt når bygging er igangsatt, er jo sannsynlig.
OZZY
28.06.2022 kl 16:06 1760

godkjenningen fra kommunen har de i handa om max en uke. JA de har penger til det nye bygget på konto og fabrikkene kommer til å gå med gigantiske overskudd.
Redigert 28.06.2022 kl 16:26 Du må logge inn for å svare
umoe
28.06.2022 kl 17:29 1630

Spørsmålet er vel om det er rammetillatelse eller IG de venter på. Normalt så er IG liten behandlingstid, med mindre det er endringer.
Endringer er vel å forvente, nå når de har 3 mål mer tomt.
Hadde de rammetillatelse før utvidelse?


BCS hadde et uhell i produksjonen på Flesland og dette var bedriftens reaksjon i forhold til de arbeiderne som ble eksponert.

«The company decided as a pre-cautious measure to temporarily shut down production and collected dust samples that will be analysed by external experts. Six production workers and two mechanics potentially exposed to the dust were sent home the same day.»

I et normalt selskap ville alle de som ble eksponert bli sendt til et legekontor for undersøkelser for å avkrefte at uhellet kunne gi følgeskader for de innvolverte. Basic HMS!

Ved sin uansvarlighet her kan de i fremtiden bli konfrontert med søksmål fra arbeidere som hevder de i ettertid innser at de fikk livslange skader.

Hver gang man åpner en ny melding fra selskapet finner man ut at de opererer i gråsoner som et seriøst selskap aldri bør tillate seg. Trist!
Redigert 28.06.2022 kl 19:06 Du må logge inn for å svare

Du prøver og prøver. Dette blir jo bare latterlig. Har du ikke ett eneste positivt ord og si om BCS? Da foreslår jeg at du bruker tid på noe som kan bety noe for deg. Bruk tid på familien.. et eller annet.

Av de 31 som allerede har lest innlegget, er jeg ganske sikker på at det var en nyhet for minst 25.
Redigert 28.06.2022 kl 19:28 Du må logge inn for å svare

Hvorfor starter ikke du en tråd med hengelås så kan dere kose dere uten innblanding. Jeg responderer på denne tråden fordi jeg har brukbar kunnskap om trådens far og jeg venter fortsatt på at han skal dukke opp fra sitt selvpålagte eksil.
Rule
28.06.2022 kl 19:43 1559

brugbar kunnskab om trådens far...? hvad skal det sige...? er du ene og alene på denne tråd pga en specifik person du har "brukbar kunnskap" til...?

Du minner meget om denne trådens far.. kan han ha solgt, og bruker et annet nick for baissing? Og kommer tilbake som trådens far da han har kjøpt seg inn igjen?

Jippi
28.06.2022 kl 20:09 1514

Kan han være tidligere marketing-direktør som slenger dritt? Han fikk jo utbetalt 5,2 mill.
M79
28.06.2022 kl 20:15 1527

Emi kommer garantert før eller senere, tror det blir et sted mellom 24-28kr vil jeg tro.

Nei, nå får du jammen gi deg! Hva i all verden er din agenda upsidedown? Dette blir jo bare dummere og dummere. Finn deg noe positivt å fyll tiden din med istedet for å gjøre deg til latter her inne.
Rule
28.06.2022 kl 20:41 1497

uha, uha - der kom ikke rigtig svar på mit forrige spørgsmål. Er du ene og alene her inde for at genere trådens far og smadre tråden med støj med samme formål...?
Rule
28.06.2022 kl 20:47 1500

ja det var en fejl og ikke præcist nok. Min pointe var egentlig at saga pure ikke har mere magt end de tre parties til sammen. Mener saga pure har 31% af aktierne i top 20. De procenter jeg gav var korrekt andelen af top 20.
Rule
28.06.2022 kl 20:55 1508

hvis jeg havde deltaget i emisjon på 54 NOK og fik stillet i udsigt at man så havde sikret sig en adgangsbillet til at sidde med på toget i udbygning af fabrikker, hvor der ikke skal flere penge op af lommen - så vil jeg da ikke være super svært tilfreds med en udvandende emisjon på under 54 NOK. Just saying. Det bliver jo at gøre grin med dem der var med i den forrige private placement. Spændende om det skulle komme til at ske. Vi andre kan kose os at vi kan købe løs til under de 54 NOK. En pris der blev lagt ind med en klækkelig rabat. hau hau.
rockpus
28.06.2022 kl 21:03 1495

"I et normalt selskap ville alle de som ble eksponert bli sendt til et legekontor for undersøkelser for å avkrefte at uhellet kunne gi følgeskader for de innvolverte. Basic HMS!"

Hadde ikke tenkt å svare mer på din trolling. Men igjen kommer du med så alvorlige beskyldninger, at de kan ikke stå uimotsagt. Hva vet du om hvilken oppfølging disse personer fikk i etterkant?
Er det rent hat som driver deg?
Rule
28.06.2022 kl 21:03 1501

enig, kursen burde være mindst på sidste emi-kurs 54 NOK. Det med olje / shipping snur den anden vej nu. Stor artikel i danske Berlingske om emnet:

https://www.berlingske.dk/oekonomi/fra-glohed-til-afkoeling-nu-dykker-raavarepriserne-og-det-er-ikke-kun-et
»Der er kommet en frygt ind i markedet for, at de markant stigende renter fra centralbankerne er med til at slå væksten ihjel, og hvis væksten falder, så falder efterspørgslen på råvarer også,

så bliver det pludselig super rart at ligge i ESG hvor alverdens regeringer øger deres ambitioner og tilskud til vedvarende energi, elbiler osv. som igen kræver masser af CNF og CNT. hau hau.