Photocure. Positivt Q3


Dette går veien. Seks nye flex scope utplassert så tidlig var langt over mine forventninger. Årsaken er en god refusjonsordning som allerede er bedre enn for TURBT markedet. Surveillancemarkeder har en bruksfrekvens på 3-5 ganger frekvensen i TURBT markedet.

Panis
08.11.2018 kl 14:01 2445

Q3 rapporteringen ble som jeg forventet, men at kursen skulle gå så mye ned hadde jeg ikke trodd.
At de kortsiktige ikke er fornøyd med 25% økning i inntektene sier mer om dem enn om PHO. I en kommentar på E24 sier CEO Daniel Schneider at de forventer en inntektsøkning i USA på 160-200 millioner i 2020, er ikke det heller nok for de kortsiktige? Jeg er derimot veldig godt fornøyd med det utsagnet!

Et utdrag fra artikkelen: Photocure øker inntektene og taper mindre
"– Photocure har gjort betydelige investeringer i det amerikanske markedet de siste to årene. Disse investeringene vil gi selskapet mulighet til å drive inntektene fra USA til mellom 20–25 millioner dollar i 2020, og mot lønnsomhet, sier selskapets nyansatte direktør Daniel Schneider i en kommentar."

Link: https://aksjelive.e24.no/article/jP28m0

Hadde forventet 3-4 millioner høyere inntekt i US, og er skuffet over utplassering av rigide skop.
Men YoY vekst i antall skop er jo på 41 stk(43%!) det er en solid økning

Samlet sett så var for meg presentasjonen i dag positiv pga av at Ipsen endelig viser oppgang, og det viktigste av alt:
"In November 2018, the United States Centers for
Medicare and Medicaid Services (CMS) released its
final rule positively responding to Photocure’s
request by establishing an A9598 Code for Cysview
when used in the physician office and other sites of
care effective January 1st, 2019. In addition, CMS
also issued complexity adjustment for certain blue
light cystoscopy procedures performed in hospital
outpatient departments continuing its complexity
adjustment payment which has been in place since
January 1st, 2018.
The Blue Light Cystoscopy with
Cysview complexity adjustment will result in an
incremental payment of $1,187 over white light
cystoscopy payment effective January 1st, 2019."
Hvorfor dette ikke har blitt børsmeldt er for meg en gåte men.

Som MM sier: "dette går veien"
selv om kursen ble massakrert i dag.
08.11.2018 kl 18:20 2211

BB,
Setter pris på dine og MM sine refleksjoner. Ikke mange om noen her inne sitter med så inngående kjennskap og kunnskap om PHO som dere, så takk.
onuk
08.11.2018 kl 18:23 2198

Er ikke godt å si hvorfor så viktig informasjon som 1187 $ over white lys ikke blir børsmeldt. Men lett å forstå hvorfor mange gamle aksjonærer kaller den norske del av ledelsen for amatører. Vi må nok satse på de to amerikanere, særlig Bellete gjør en god inntrykk på meg. Håper Schneider klarer å hamle opp med han etterhvert og at han ikke bruker all verdens tid på det.

På en måte var det jo positivt at aksjen falt så mye idag. Negativ psykologi kan lett feste seg i markedet hvis fall trekker ut i langdrag. Bedre at de utålmodige rømmer skuta med det samme slik at vi raskt kan se blå tall igjen. Potensialet har ikke forduftet over natten, og det er jo også positive elementer å gripe fatt i her. Selv om det ikke ble pekt på under presentasjonen så vil jeg jo også tro at tredje kvartal, som ikke minst er beheftet med feriemånedene, ikke nødvendigvis gir den mest nøyaktige pekepinn om hva som er i emning. Kortsiktig ville det vært lurt å selge både på forventningene i går og ved åpning i dag, men har man ikke gjort det så tror jeg at å selge på dette nivået vil kunne vise seg å være motsatt timing - at man har truffet bunnen av bølgedalen. Lekte forsåvidt med tanken på å selge ved åpning, men for oss som sitter med en hel del aksjer er det uansett ikke så enkelt å avhende alt i en håndvending. Nå er det nok lettere for meg å ta fallet i dag med en smule godt humør ettersom min hovedaksje NANO ser ut til å ha fått et brudd opp av ørkesløshetens dal.
CanonBoy
08.11.2018 kl 19:45 2034

Belongterm: kloke ord
Pho bygger nå en solid plattform som vi vil begynne å se resultater av i H1 2019. Fikk ikke sett dagens presentasjon men ut fra presentasjonen synes jeg alt ligger til rette for lysere dager for oss som er langsiktig investert.

Hva angår Q3 så er avvikling av ferie et moment, mer omstendelig innkjøpsregime på sykehus enn hva vi regnet med, kan være et annet moment, dårlig utnyttelse av den økte selgerkapasiteten pga opplæring av nytt personell kan være et tredje moment. Men jeg har også lurt litt på om Storz kan ha opplevd ekstra utfordringer med introduksjonen av de nye flexiscopene på sykehus/kreftklinikker og at dette er noe som er måttet bli justert i løpet av Q3.
For jeg må jo si at jeg stiller meg en smule undrende til at antall scope skal falle fra 17 nye i Q2 til kun 7 i Q3, det til tross for avvikling av sommerferie.Men jeg skal ikke utelukke at de tre førstnevnte faktorene kan være tilstrekkelig til at fallet dropper såpass mye. Men det eneste nye utover de tre førstnevnte faktorene er at man nå hovedsakelig har solgt inn flexiscope. Dette er bare spekulasjoner fra min side, men i utgangspunktet kan det synes litt pussig at droppet lun skal skyldes ferieavvikling, opplæring av salgspersonell og innkjøpsrutiner på sykehusene. Det sistnevnte har da ikke endret seg fra Q2 til Q3.

Blir spenende å se hvordan salget tar seg opp gjennom Q4 som normalt sett er et langt bedre kvartal.

Uansett, jeg mener at fundamentet for økt inntjening også dette kvartalet er blitt forbedret. Derfor ser jeg lyst på fremtiden.
bravi
08.11.2018 kl 20:28 1919

Synes ikke dette var positivt i hele tatt, forferdelig skuffende og dårlige greier. Utplassert bare 6 flex skop (selvfølgelig inklusive de 2 som ble utplassert i Q2), det er lite fordelt på 27 selgere over 3 mnd. Markedets dom over prestasjonen var nådeløs og sendte kursen ned 21%. Det betyr rett og slett at selskapet ikke har levert. Skal de ha minst 5-6 selgere ansatt for hvert skop som blir utplassert i kvartalet blir ikke dette noe butikk, det er helt klart.
onuk
08.11.2018 kl 20:43 1878

Hvis de scope er så tunge at de trenger 5-6 mann å få levert en, så burde de heller ansette noen arbeidsledige møbeltransportører eller sånn, det skulle få ned personalkostnader betraktelig. :)

"Hvis de scope er så tunge at de trenger 5-6 mann å få levert en"
Hvis de er så store og tunge så håper jeg for all del at jeg aldri får behov for å få ført ett inn i meg :-)