BørsXtra: Utbyttet forsvant i skandaleselskap, GIG kuttes


WALLENIUS WILHELMSEN: Nordea reduserer kursmålet til NOK 45 (47) – gjentar kjøp. Pareto reduserer kursmålet til NOK 48 (54) – gjentar kjøp.

PROTECTOR: Pareto reduserer kursmålet til NOK 75 (80) – gjentar kjøp.

SOLON EIENDOM: ABG oppgraderer til kjøp med økt kursmål NOK 36 (32).

SINO AGRO FOOD (SIAF-ME): Selskapet meddelte markedet den 8.oktober at de skulle dele ut aksjer i 36%-eide sjømatoppdrett-selskapet Tri-Way som utbytte til aksjonærene. Som følge av dette steg aksjekursen med 55 prosent frem til dagen før den skulle noteres eksklusivt utbytte. Da utbyttet teoretisk skulle utgjøre en betydelig del av selskapets egenkapital falt aksjekursen 33% dagene i etterkant av at den ble handlet eksklusivt. I går – 7 børsdager etter «utbyttet» ! - meldte selskapet at de likevel ikke kan gi utbyttet til de som eide aksjer på ex dato ettersom Tri-Way nå hevder at de ikke kan distribuere aksjer til Sino Agro pga «regulatoriske forhold» i USA. Sino Agro har falt nærmere 97 prosent på børsen de siste tre årene og har foruten diverse tidligere løfter om utbytte som ikke har blitt av vært ridd av skandaler og bråk. – Oslo Børs burde kanskje ta en god titt på hvem som har kjøpt og solgt aksjer den siste måneden…

GAMING INNOVATION: Norne kutter kursmålet til NOK 2,5 (3) – gjentar selg. SEB nedgraderer aksjen fra kjøp til hold med redusert kursmål NOK 3 (4).

BORREGARD: Oppgraderes fra hold til kjøp av ABG med økt kursmål NOK 85 (80).

OLJEPRIS: Trump indikerer at han vil være svært fleksibel med å gi enkeltland tillatelser med å bryte sanksjoner ved å kjøpe olje fra Iran ettersom han ikke vil ha noe ansvar for at oljeprisen skulle kunne stige til 100 eller 150 USD per fat.

INVESTORPITCH: Det er en stund siden vi har publisert noe på InvestorPitch – der unoterte selskap på kapitaljakt kan presentere seg - ikke pga mangel på interesse fra aktører som vil vise seg frem - men kresenhet fra vår del. Tips gjerne aktører om muligheten hos oss slik at vi har mye å velge mellom – merk: dette er en betalingstjeneste. Bli medlem av InvestorPitch-gruppen vår på Facebook https://www.facebook.com/groups/InvestorpitchNorge/

FØLG DAGENS ACTION! Få med deg hva som skjer blant traderne og i de ulike selskapskanaler under dagens action på børsen . Vi blir stadig flere og du kan nå registrere deg under nickname om ønskelig https://www.xtrainvestor.com/channel/tradingchat

BØRSXTRA:Står du ikke på emaillisten? Du kan få denne morgenrapporten rett i mailboksen din om morgenen ved å registrere deg her! https://landing.mailerlite.com/webforms/landing/f3o3b3

Disclaimer: The Information is based on information obtained from public and non-public sources that Xtrainvestor believes to be reliable but which Xtrainvestor has not independently verified, and Xtrainvestor makes no guarantee, representation or warranty as to its accuracy or completeness. The Information is not an offer to buy or sell any security or other financial instrument or to participate in any investment strategy. No liability whatsoever is accepted for any direct or indirect (including consequential) loss or expense arising from the use of the Information.
Redigert 08.11.2018 kl 11:37 Du må logge inn for å svare
KMGN
08.11.2018 kl 11:18 954

Skandaleselskap ? Har du spist hoggorm til frokost?

Synes du SIAF er et flott og skikkelig selskap??
Det morsomme eller kanskje rettere sagt tragiske - når man graver i meldingene - er at det fremstilles som om Tri-Way skulle dele ut aksjer for penger som de skylder SIAF direkte til SIAF-aksjonærene. Det kan de naturligvis ikke gjøre, Tri-Way kan betale SIAF i aksjer for gjeld til dem som SIAF igjen kan dele ut til aksjonærene. Aksjonærene er ikke part i en transaksjon mellom SIAF og Tri-Way. Så er det uansett slik at SIAF allerede i dag eier 36% av Tri-Way som de kunne delt ut. Så meldingene og hele eventyret virker jo fullstendig ulogisk - for å si det mildt.

Og du oppretter en GIG tråd med overskrift som går på annet selskap?

Overskriften går også på GIG - at GIG kuttes. Vi bruker ha flere temaer i overskriften og tråden må nesten merkes med ett av dem. Men kan godt endre til SIAF :)
Nirvana
08.11.2018 kl 11:38 893

Poenget er vel at du ordlegger deg på en veldig uheldig måte. Dvs man får umiddelbart inntrykket av at det er GIG som her omtales som "skandale selskap".
Matsern
08.11.2018 kl 12:00 869

Kursmål 30kr Magseis?