Se der ja. Feita innsidekjøp på høye kurser. Sier meg at vi skal til 350 rimelig snart.

SS
just4fun
08.02.2019 kl 15:30 3461

Overraskende at den faller såpass mye i dag, er jo siste dag inkl. utbytte samtidig som olja igjen har dratt seg opp over 62 USD/fat.

Skjer i Akerbp i dag? Jeg kjøper i sluttauksjon no.

SS

Tradergambling?
Differanse fall fredag morgen til mandag morgen
gir ca kr 15,50 inkl. drop utbytte. Gitt et kjøp mandag morgen og deretter stigende kurs blir mer lukrativt enn å
sitte over og motta utbytte. Faller kursen videre utover
mandag reduseres profitten gitt kjøp mandag morgen.
For oss som sitter long og har blikket rettet fremover betyr stuntet ingen verdens ting.

Jeg kjøpte litt fredag som følge av 11 kr nedgang uten nyheter og oljen steg. Kjøpte ikke pga utbytte.
Hva andre gjør får nå så være. Sitter i 70 prosent cash nettopp pga slike fall så om vi får den billigere er det flott, og går den opp om børsene går opp, så er det og flott.

Akerbp har nylig vert nede på 266 for så å gå til 290 noen få dager etter, så akerbp er det futt i alle retninger.

SS
10.02.2019 kl 16:19 3069

Jeg tror det var ett godt kjøp. 272 før utbytte på litt over 4 kroner burde være en trygg investering. Selv så shortet jeg obx for ca 50 millioner på fredag før lunsj. Jeg ble overrasket over nedgangen utover dagen. Tror det blir en oppgang på 0,5-0,7 % i morgen tidlig. Men utover dagen og utover uka blir spennende. Er ikke utenkelig at en del tar penger ut av markedet nå i begynnelsen av februar, gitt årets avkastning og de tingene som kommer i februar.

Og skulle mot formodning Trump få en rapport den 17 som tilsier toll på biler, så er det ett tidsspørsmål før han åpner en ny front. Om det skjer før eller etter Kina avtale vet jeg ikke.

Imponerende det du driver med Boktransporten.
Sitter du i Akerbp enda, eller bare short ose?

SS
10.02.2019 kl 16:35 3054

Takk for det. Og i like måte. Jeg solgte meg ut i Aker Bp fredag for to uker siden på 283,50 ca.

Er short i GJF og long i NHY med en put opsjon som gudskjelov tok mye av fallet i uka som var.

Fremover synes jeg det er bra spennende med Kina-USA, biltoll. Ny krig med EU. Brexit. Venezuela. For å si det litt kryptisk aner jeg en bra volatil periode fremover som jeg skal prøve å tjene på. Hvis det går 40 dager uten noe særlig endring taper jeg penger. Om vi er 5 % opp eller 5 % ned om 40 dager tjener jeg penger. Går det rolig for seg så blir det ikke så moro.

Blir spennende da.
Dette du driver med putt, call osv har jeg ingen peiling på.
Må jo være en fantastisk mulighet for å tjene penger på 5% opp eller 5% ned, bare det ikke er omtrent det samme om 40 dager.
Det bør gi rimelig bra sjangs for treff egentlig.

SS
10.02.2019 kl 17:06 3031

Ja det blir spennende tider fremover. Enkelt forklart er en put opsjon, en avtale om å kunne selge en aksje til en forhåndsbestemt pris innenfor en gitt dato.

En call opsjon er en avtale om å kjøpe en aksje til en forhåndsavtalt pris.

Standardiserte opsjonsprodukter finner du på https://www.oslobors.no/markedsaktivitet/#/list/derivatives/quotelist/false

Ett eksempel som jeg gjorde nylig, var å kjøpe en million hydro aksjer på rundt 39. Deretter kjøpte jeg en put opsjon på innløsningskurs 37, som løper ut 15.2.19. På den måten vil jeg da kunne selge denne posten NHY aksjer til 37. Siden jeg var usikker på hva slags dritt som kunne komme, sikret jeg meg. Det var fortsatt ett bra tap, men ville illustrere hvordan det fungerte.

En måte å tjene på volatilitet er da å kjøpe både put og call opsjoner i den samme aksjen eller indeks. Hvilke indeks eller aksje jeg kjøper dette i, går jeg ikke ut med før posisjonen er kjøpt. Hvis det da ikke er endring på 35 dager til 15 mars, så taper jeg det jeg har betalt for opsjonene. Hvis en aksje eller indeks går opp f. eks 7 % så vil da put opsjonen være verdt nesten null, mens call opsjonen vil da ha steget i verdi, fordi man da kan kjøpe aksjen til en forhåndsavtalt pris. Ett eksempel er at man kunne betale 3,25 pr. aksje i Aer BP med innløsningskurs 275, med utløp innen 15.2. La oss si at man kjøper 1000 slik opsjoner. Da har man betalt 3250, og har da rett til å kjøpe 1000 aksjer for 275 pr aksje den 15.2. Hvis aksjen står under 275, så taper man de 3250 og ikke noe mer. Står aksjen i 285, kjøper man aksjen for 275, kan snu seg rundt og selge den for 285, også har man da tjent 10-3,25=6,75 pr. aksje = 6750,- totalt i gevinst. Innsatsen var da 3250, og ble 10000 med gevinst på 6750,-.

Ett eksempel også som nevnt med NHY at man kjøpe aksjene i seg selv, også kjøpe en put opsjon. Da har man rett til å selge aksjen til en forhåndsavtalt pris. Hvis en aksje går til helvete, så har man sikret seg for mye av nedgangen.

Eksempelet med å tjene på volatilitet, betyr at man kjøper både put og ccall opsjoner også må nedgangen eller oppgangen overstige innsatsen som er kjøpspremien på opsjoneene totalt. For egen del tenker jeg at frem til 15.3 så bør man se en volatilitet som utgjør minimum 5 % oppgang eller nedgang, og derfor kunne tjene på det. Hvilke selskaper, og hvilke opsjoner man kjøper og sånt kan man simulere og beregne hva som vil lønne seg å gå inn i.

For Aker BP ville jeg kanskje ikke gjort dette med put og call, fordi jeg anser muligheten for oljeprisnedgang eller oppgang frem til 15.3 som mindre enn for eksempel hvordan NHY kan bli raljert med. Med hard brexit, ingen kina avtale, toll på europeiske biler, og ingen løsning på Alunorte, så skal den ned. Men løsning på Alunorte, ikke toll på biler, kina avtale i boks, og en god drive i markedet og sentimentet generelt, så vil antagelig NHY gå opp.

Håper det var forklarende.

Takk for svar Boktrans.

Kjenner at dette har ikke har kompetanse til, så får blir vanlig aksjehandel på med, med kjøp eller short, alternativt bull/bear. Tenker det dekker mine behov.
Håper du innerst inne er mer bullish totalt sett, og ikke ser fanden på veggen. Litt tøfft å sitte 50 mill short, og short GJF (som er dyr på 150 ja), men samtidig sitter long i taperen NHY.

Det blir spennende dette.

SS
10.02.2019 kl 18:43 2951

Takk for det. Det blir bra spennende. Jeg er nok mest bull, men tror mer på volatilitet enn den store oppgangen før kina avtale er i mål. Men med fredagen, og begynnnende dobbelt topp, er jeg ikke helt sikker da. Men i morgen, rimelig sikkert opp. Shorten på OBX er litt åsnn bare for å ha den. Siden OBX kan gå opp mer enn 1,2 % før den er i null, så, er den komfortabel.

GJF er bra dyr, men forventer ikke den store nedgangen der.

Når det gjelder NHY er det sånn at jeg både er long og short enn så lenge. Altså hvis jeg selger aksjene jeg har, er jeg utelukkende short, selger jeg opsjonen er jeg utelukkende long. Så der er jeg midt i mellom akkurat nå. Men spør man Hammers så er det jo gedigent HS formasjon der, som kan dra den godt ned på 20-tallet. Men Alunorte oppstart kan dra den bra opp.

Når det gjelder Aker BP så var jeg skikkelig overrasket over fallet på fredag. Syntes det var utfortjent mye, men gikk ikke inn der. Hele fallet virket ufornuftig og vet ikke helt hva jeg skal tro. Liker litt handlingsrom om dagen.

Ser man på VIX - frykt indeksen, så har vel den hatt en HS formasjon uten at den kan være av stor betydning når fallet fra halslinjen nå er gjort. CNN sin fryktindeks har også enn så lenge dabbet av på en midlertidig topp i positivitet.

Så usikker enn så lenge, bull eller bear vet jeg ikke, men liker kjappe handler og handlefrihet nå.

Akebp 274,8 på EKS utbytte dag, tilsvarende 279,4 korrigert for utbytte.
Sterk

SS
omans
12.02.2019 kl 14:36 2509

Allerede er kurs på 286 inkl utbytte, og oljepris snuser på 63 break out,

Fy søren for en aksje.
To trader i dag, 115.000 netto i lomma.
Pluss utbytte på 4,41 på vei - 44100 deilige kroner.

Boktransporten hvordan går det med dine papirer?

SS

Vi får håpe på en skikkelig oppgang i oljeprisen,så fyker den videre opp.
omans
12.02.2019 kl 16:47 2447

Kurs har marginalt brutt opp av 282 og 200 ma. Follow trough av 290 vil gi nytt kjøps signal teknisk.

Oljeprisen kan være trigger, foreløpig er den litt tilbake etter å ha testet 63 tallet.
Bra nyheter idag ifm at Saudi skulle kutte ganske mye mer enn avtalt i møtet før nyttår.
Kutter med 500mbp ekstra/dag enn først meddelt, til 9.8mbp/dag.
I morgen oljelager tall.

Kanskje man kan håpe på en trigger der, som gir den etterlengtede kraften for oljeprisen til å booste over 63.70
Momentumet er på plass.
Redigert 12.02.2019 kl 19:50 Du må logge inn for å svare

Hold oss oppdatert Omans, du gjør en meget fin jobb med saklig info.

Angrer på jeg solgte i ettermiddag, men kanskje jeg får ny inngang ved en dipp ned.

SS
mekker
12.02.2019 kl 17:09 2429

omans: Det er pt kun oljeprisen som er en trigger. Kanskje skal en ikke si kun. Kanskje dukker det opp en eller flere gladmeldinger fra Røkke. Med signaler fra Saudi og OPEC mener jeg at oljeprisen fort kan nå 65 tallet. Når oljeprisen når 65 er vi over 300. Oljelagertall blir spennende. PS: Har en kollega som sitter i DNO. Spøkefullt bruker jeg å si at når DNO når 25 - den dagen ser vi 400 i AkerBp :-)
12.02.2019 kl 23:42 6296

Heisann. Det var en super trade det da :-) Gratulere med den !

Dagen i dag var helt ok.Ingen stor bevegelse her totalt sett. Shorten i GJF står seg fortsatt. På slutten av dagen økte jeg shorten i OBX med 50 millioner, så har 100 millioner short i OBX, med hedge 2,5 % over. Så får vi se hvordan det går. Sover godt fremover, og risikerer maks 2,5 MNOK for den posisjonen. Går den ned 1 % fra dagens nivå så er det en million tjent. Blir spennende. Går den opp neste 40 dagene, så er maks tap tapt for godt.

Er selvfølgelig mye positivt nå. Men driverne for høyere kurser fremover er vel gjerne høyere oljepris, resultatene er for det meste gjort unna. Handelsavtale tidligst 10-15 mars. Satser på volatilitet i mens.

Er mest spent på situasjonen i Norsk Hydro, da jeg er Bull på en løsning. Har leid en advokat som skal være på møtet på fredag, slik at jeg får live input, og kan handle fortløpende, basert på hva de signaliserer der.

Kan godt hende hele pakka ender med tap, så vi får se. Men spennende blir det.
Norbo
14.02.2019 kl 07:18 6110

Ser vi 300 alt i dag tro..?
undrende
14.02.2019 kl 13:36 5979

Tok gevinst her nå på 289.60.
Ble litt for grådig på morningen, usikker på kortsiktig retning. Fikk med meg utbyttet også, så godt fornøyd.
Norbo
14.02.2019 kl 14:02 5955

Jeg og tok gevinst nå.

Ingen trader på meg her i dag, men fint innsidekjøp i dag.

En finfin EQINOR trade ble det istedenfor, og en i ORK.
Så får vi se om det byr seg noe snadder i sluttauksjonen.

SS
omans
15.02.2019 kl 04:43 5709

Kurser på 400 tallet på litt sikt er ikke umulig, slik en skrev.
Allerede er det et meglerhus som har et slikt target iflg oversikten.
Innsidekjøpet oppunder 290 barriæren kan da vise seg å bli gullkantet.
Oljeprisen har startet noe som likner litt på ny oppgangstrend til neste nivå.
2019 er spennende mhp Johan Sverdrup som nå ikke er langt unna å komme i drift. Det er leteprogram, og hvem vet kanskje det oppdages nye felt og de er big business.

Us futt er litt ned inatt, men oljepris snart 65.
Ose kan stå imot dupp, og kanskje holder den seg rundt 850, 50ma fortsatt interessant.

Der var utbyttet,omsatt i nye akerbp-aksjer.
Norbo
20.02.2019 kl 10:37 5223

Burde ikke utbytte vært utbetalt nå..?? Har ikke mottatt noe enda.

Det kom i går på min konto?

Noen prinsipielle endringer bestemt av regjeringen
ifht. Ask. Jeg har sbank og utbyttet går ifølge
melding først over til bankens interne konto før
det overføres til aksjonærens Ask konto.
Dette for å unngå umiddelbar skatt på utbytte.
Ulempen er tilsynelatende at det
tar lengre tid før utbytte står på konto.

Der var akerbp,oppe i 300 igjen.Så får vi se om den holder seg over.
Personlig tror jeg det.
mekker
21.02.2019 kl 19:11 4840

AKERBP har steget 7 av de siste 8 dagene - fra 269 til 297. - 9,5% I denne perioden har oljeprisen steget fra ca 62 til 67 - 7,5%. Aksjen viser styrke, og om oljeprisen blir liggende i nivået 67 - 70 vil vi se aksjen stabil godt over 300
Sydney
21.02.2019 kl 23:56 4749

Jeg har ikke fått utbytte. Har Netfonds liv. Blir det ikke utbetalt til samme konto som jeg setter inn penger til kontoen fra?
jadden
12.03.2019 kl 07:18 4292

AkerBP er et spill på oljeprisen, her er en analyse som konkluderer med fall i US-shaleproduksjon. Dette faller i tillegg sammen med pålegget om renere drivstoff for skipsfarten. I går varslet IEA om ingen tegn til peak demand i overskuelig framtid. Konklusjon, til neste år vil vi se betydelig høyere oljepris. Hvor langt den vil ta kursen til AkerBP blir meget spennende, mitt kursmål er 400 når vi ser 2020, men det stopper ikke der.

https://oilprice.com/Energy/Crude-Oil/US-Oil-Production-Is-Headed-For-A-Quick-Decline.html?utm_source=browser&utm_medium=push_notification&utm_campaign=PushCrew_notification_1552370514&_p_c=1

Nei produksjonen fra Johan Servdrup er igang andre halvår 2019. Er elefanten sin det!!
golf`ern
12.03.2019 kl 09:49 4169

Latterlig svak i dag, med DEN oljeprisen.....
just4fun
12.03.2019 kl 10:10 4148

Har sett slike tendenser tidligere også, men holder oljeprisen seg så vil jeg tro den snur opp når det nærmer seg åpning i USA.
omans
12.03.2019 kl 10:13 4140

Får se hva som skjer når oljeprisen runder 70 om litt.
Motstandslinja ligger ved ca 310