ULTIMOVACS - once in a lifetime!
Hvem er Ultimovacs og hvorfor de vil lykkes.
Ultimovacs er et norsk legemiddelselskap som er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie. Selskapet er spunnet ut av forskning på Radiumhospitalet og ble grunnlagt i 2011. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.
Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.
Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.
Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.
HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.
UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt
HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.Det at både klinikere og Big pharma har vist enorm interesse for å gjennomføre studier med UV1 er også naturligvis svært positivt, se bare på inkludering av pasienter, selv i en verdensomspennende pandemi. CEO, Carlos har presisert at det er ingen problemer å få samarbeidsavtaler det som er utfordringen er å velge riktig indikasjon, kombinasjon og partner – for å oppnå maksimal verdi for aksjonærer og pasienter.
Oppsummert har altså Ultimovacs i dag satt de største medisinselskapene i verden opp mot hverandre med de største og mest verdifulle CPI’ene og er svært godt kapitalisert til å gjennomføre studiene og til eventuelle forhandlinger med big pharma. (500 millioner i banken)
Det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet, (se for eksempel Nano som brenner rundt 110 millioner i kvartalet) og samtidig er priset til vanvittige lave 2 mrd.
Om Ultimo klarer å dokumentere tilsvarende effekt i fase2 som i tidligere forsøk har de skapt medisinsk historie! Aksjonærene sitter da på en universell kreftvaksine, som er billig å utvikle, enkel å distribuere og sette på pasientene, (et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger.
Ledelsen og innsiderne eier 80% av selskapet om det er omtrent ikke fri flyt, dette vil forsterke oppgangen etter hvert som markedet får opp øynene for Ultimovacs og UV1. Eierstrukturen er en stor fordel og noe som i stor grad sikrer at Ultimovacs ikke blir solgt til Big Pharma for knapper og glansbilder.
NØKKELPERSON
En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen
En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.
En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.
I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.
Her bidrar AstraZeneca med sin sjekkpunkthemmer, durvalumab, og sin PARP-hemmer, olaparib, mens Ultimovacs bidrar med sin UV1-vaksine.
Selskapet har også et samarbeid med Halle University i Tyskland, hvor kombinasjonen UV1 og pembrolizumab testes på pasienter med hode-halskreft.
Det at Ultimovacs dag er partnere med BMS og AstraZeneca må ikke undervurderes.
Kort oppsummert
- Universal kreftvaksine
- Innsiderne og eierne eier 80% av selskapet
- Selv med verdensomspennende pandemi har de lykkes med rekrutering av pasienter
- Klinikerne elsker UV1
- Ingen birvirkninger av betydning
- 5 fase 2 studier med 600 pasienter og de største og mest verdifulle CPI’ene
- Partner med big pharma
- Egen teknologiplattform (TET)
- Ekstremt dyktige ansatte i den ypperste verdensklasse (Ton Berkieb, Carlos de Sousa, Sara Mangsbo, Gustav Gaudernack mm)
- Bransjens laveste cash burn vs studienes størrelse og omfang
- 500 millioner i egenkapital
Ultimovacs er det første biotekselskapet jeg har investert i siden Algeta, selskapet har alt, og den muligheten som ligger her får man kanskje bare en eller to ganger i livet. Oppsiden er enorm, krig, inflasjon og pandemi gjør at man faktisk kan handle Ultimovacs 40% fra toppen, dette til tross for at de i perioden har som verdens kanskje eneste biotekselskap holdt inkluderingstakten opp, forlenget patenter mm.
Oppsiden er enorm, tenk på et tall – en universell kreftvaksine…Her vil det skje mye de neste halvåret.
Anbefaler alle å selv lese seg opp på selskapet, teknologien, studiene de skal gjennomføre, eierstruktur og kompetansen til ledelsen.
Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Ultimovacs er et norsk legemiddelselskap som er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie. Selskapet er spunnet ut av forskning på Radiumhospitalet og ble grunnlagt i 2011. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.
Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.
Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.
Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.
HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.
UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt
HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.Det at både klinikere og Big pharma har vist enorm interesse for å gjennomføre studier med UV1 er også naturligvis svært positivt, se bare på inkludering av pasienter, selv i en verdensomspennende pandemi. CEO, Carlos har presisert at det er ingen problemer å få samarbeidsavtaler det som er utfordringen er å velge riktig indikasjon, kombinasjon og partner – for å oppnå maksimal verdi for aksjonærer og pasienter.
Oppsummert har altså Ultimovacs i dag satt de største medisinselskapene i verden opp mot hverandre med de største og mest verdifulle CPI’ene og er svært godt kapitalisert til å gjennomføre studiene og til eventuelle forhandlinger med big pharma. (500 millioner i banken)
Det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet, (se for eksempel Nano som brenner rundt 110 millioner i kvartalet) og samtidig er priset til vanvittige lave 2 mrd.
Om Ultimo klarer å dokumentere tilsvarende effekt i fase2 som i tidligere forsøk har de skapt medisinsk historie! Aksjonærene sitter da på en universell kreftvaksine, som er billig å utvikle, enkel å distribuere og sette på pasientene, (et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger.
Ledelsen og innsiderne eier 80% av selskapet om det er omtrent ikke fri flyt, dette vil forsterke oppgangen etter hvert som markedet får opp øynene for Ultimovacs og UV1. Eierstrukturen er en stor fordel og noe som i stor grad sikrer at Ultimovacs ikke blir solgt til Big Pharma for knapper og glansbilder.
NØKKELPERSON
En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen
En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.
En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.
I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.
Her bidrar AstraZeneca med sin sjekkpunkthemmer, durvalumab, og sin PARP-hemmer, olaparib, mens Ultimovacs bidrar med sin UV1-vaksine.
Selskapet har også et samarbeid med Halle University i Tyskland, hvor kombinasjonen UV1 og pembrolizumab testes på pasienter med hode-halskreft.
Det at Ultimovacs dag er partnere med BMS og AstraZeneca må ikke undervurderes.
Kort oppsummert
- Universal kreftvaksine
- Innsiderne og eierne eier 80% av selskapet
- Selv med verdensomspennende pandemi har de lykkes med rekrutering av pasienter
- Klinikerne elsker UV1
- Ingen birvirkninger av betydning
- 5 fase 2 studier med 600 pasienter og de største og mest verdifulle CPI’ene
- Partner med big pharma
- Egen teknologiplattform (TET)
- Ekstremt dyktige ansatte i den ypperste verdensklasse (Ton Berkieb, Carlos de Sousa, Sara Mangsbo, Gustav Gaudernack mm)
- Bransjens laveste cash burn vs studienes størrelse og omfang
- 500 millioner i egenkapital
Ultimovacs er det første biotekselskapet jeg har investert i siden Algeta, selskapet har alt, og den muligheten som ligger her får man kanskje bare en eller to ganger i livet. Oppsiden er enorm, krig, inflasjon og pandemi gjør at man faktisk kan handle Ultimovacs 40% fra toppen, dette til tross for at de i perioden har som verdens kanskje eneste biotekselskap holdt inkluderingstakten opp, forlenget patenter mm.
Oppsiden er enorm, tenk på et tall – en universell kreftvaksine…Her vil det skje mye de neste halvåret.
Anbefaler alle å selv lese seg opp på selskapet, teknologien, studiene de skal gjennomføre, eierstruktur og kompetansen til ledelsen.
Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Redigert 11.07.2022 kl 00:39
Du må logge inn for å svare
Gunnars
07.06.2023 kl 11:16
5067
Denne blir herjet av shorterne.
Kjøper og selger innbyrdes, avgjort en sak diskutert før av FT.
Hold på aksjene, la dere ikke bli ristet ut av disse, satser på at dette blir bra med gode resultater slik at disse kan brenne seg skikkelig :(
Kjøper og selger innbyrdes, avgjort en sak diskutert før av FT.
Hold på aksjene, la dere ikke bli ristet ut av disse, satser på at dette blir bra med gode resultater slik at disse kan brenne seg skikkelig :(
Alset
07.06.2023 kl 11:25
5054
De brukerne frekventerer vel innom her også, men ser den. Dog med det sirkuset som har vært på Tekinvestor de siste dagene blir man jo skeptisk til å publisere!!!
Ps det er ikke ment som kritikk til deg.
Ps det er ikke ment som kritikk til deg.
Redigert 07.06.2023 kl 11:41
Du må logge inn for å svare
Rule
07.06.2023 kl 11:51
5014
Ja, der har været svært meget diskussion på dette og med hele sagen om kræftlege der ytrer sig 3-4 uger efter at det er meldt at Initium er blevet udskudt at personen ser det som mye negativt....det er altså 3-4 uger for sent - giver ikke mye mening - ha ha ha. Hva er agenda'en på den så..?
Kursen var 127 NOK da det blev meldt 28 April at Initium resultater først kommer til H2 - extremt positivt og noget der løfter risk-reward gevaldigt "over night". Det samme burde være sket med kursen. P.t. er kursen 115 NOK dvs. ca. 10% lavere - totalt mind blowing...
Uretfærdigt at man har siddet med risk'en og så kan man idag komme ind til lavere kurs selvom der er kommet officielle nyheder der giver lavere risk.
Vi kunne have fået en melding 28 April der hed at topline ikke var nået - den risk sad vi med - det fik vi heldigvis ikke.
Value baseret er det ikke.
Kursen var 127 NOK da det blev meldt 28 April at Initium resultater først kommer til H2 - extremt positivt og noget der løfter risk-reward gevaldigt "over night". Det samme burde være sket med kursen. P.t. er kursen 115 NOK dvs. ca. 10% lavere - totalt mind blowing...
Uretfærdigt at man har siddet med risk'en og så kan man idag komme ind til lavere kurs selvom der er kommet officielle nyheder der giver lavere risk.
Vi kunne have fået en melding 28 April der hed at topline ikke var nået - den risk sad vi med - det fik vi heldigvis ikke.
Value baseret er det ikke.
Redigert 07.06.2023 kl 11:56
Du må logge inn for å svare
h3nk1
07.06.2023 kl 12:27
4945
Det sirkuset og all støyen ble utløst av én bruker som misrepresenterte en helt saklig diskusjon. Det store paradokset er jo at det nylig også har vært klinikere som har *kjøpt* aksjer. Dette er privatpersoner som hverken ønsker eller fortjener å få mobben fra et børsforum på nakken. Når man sitter med innsikt i aksjonærlister må man utvise LITT vett hvordan man eventuelt formidler bevegelser den ene eller andre veien. Uansett, i fundamentaltråden på TI er det alltid mulig å diskutere ting seriøst. De som er sterkest på statistikken og kan faget poster aldri/sjelden her inne.
Vi er for øvrig mange som deltok i emisjonen til 125,- kroner per aksje for to år siden. Nå er kursen lavere. Etter at hele perioden med høyest risiko er forbi. Nå er man langt på overtid vs. alle kjente historiske kontroller, hovedstudiet er utsatt, og kursen er altså lavere enn for to år siden. Det er nesten ikke til å fatte.
Vi er for øvrig mange som deltok i emisjonen til 125,- kroner per aksje for to år siden. Nå er kursen lavere. Etter at hele perioden med høyest risiko er forbi. Nå er man langt på overtid vs. alle kjente historiske kontroller, hovedstudiet er utsatt, og kursen er altså lavere enn for to år siden. Det er nesten ikke til å fatte.
Redigert 07.06.2023 kl 12:32
Du må logge inn for å svare
tychobrae
07.06.2023 kl 13:28
4876
Hvor er den "fundamentaltråden" på TI. Har du link? Er det denne? https://tekinvestor.no/t/ultimovacs-fundamentale-forhold-ulti/5553/1792
Anunnaki
07.06.2023 kl 14:23
4840
Love to say I told you so til alle dere som var totalt uenige... <3
Ser fortsatt temmelig svak ut, så kanskje er det et lite stup ned til 90-100 om NIPU kommer ut bob-bob.
Alt er så klart manipulert av short, og de vil vel fortsette å trykke nedover.
Ser fortsatt temmelig svak ut, så kanskje er det et lite stup ned til 90-100 om NIPU kommer ut bob-bob.
Alt er så klart manipulert av short, og de vil vel fortsette å trykke nedover.
Rule
07.06.2023 kl 16:44
4688
Omsætning på 5 millioner NOK idag. Det er ikke lige de store shorts drenge vi taler om her - bob-bob.
Hvis NIPU kommer ud bob-bob ( = kan konstateres at der er en mindre virkning ), ja så understøtter det da bare casen og vi kan se frem med forøget forventning/forhåbning til Initium....
Hvis NIPU kommer ud bob-bob ( = kan konstateres at der er en mindre virkning ), ja så understøtter det da bare casen og vi kan se frem med forøget forventning/forhåbning til Initium....
Gullit
07.06.2023 kl 19:40
4568
Dette begynner å bli spennende
biotechnology leader in novel immunotherapeutic cancer vaccines, today announced the topline results of NIPU, an investigator-initiated Phase II trial in patients indicated for second-line treatment of malignant pleural mesothelioma (MPM). Based on central review, the study did not meet the primary endpoint of PFS. Investigator assessment of the primary endpoint, a pre-defined supportive analysis, showed a statistically significant positive PFS benefit for the patients in the UV1 arm. The central review was performed by a blinded, independent clinical research organization, whereas the investigator assessment was performed by specialized radiologists at the study hospitals.
Current data indicates improvement in overall survival in the UV1 arm over the control arm, but the data need to mature before a conclusion can be reached. The safety profile of the combination of UV1 plus ipilimumab and nivolumab (treatment arm) observed in the trial was consistent with the safety profile of ipilimumab and nivolumab alone (control arm), confirming the good safety profile for UV1. Further results from the study will be presented by the sponsor at an upcoming medical conference. The patients will continue to be monitored for efficacy and safety endpoints over the next years.
The results showed that the NIPU trial did not meet the primary endpoint of PFS based on blinded independent central review. Based on investigator assessment, a pre-defined supportive analysis of PFS, the study showed a statistically significant improvement in PFS for patients receiving UV1, said Åslaug Helland, Principal Investigator in the NIPU trial and Professor at Oslo University Hospital. Further, the data show a positive trend towards improvement in overall survival in the UV1 arm over the control arm, although it is still early, and the data need to mature before we can reach a conclusion. Overall survival is the most important efficacy measure in cancer treatment. We are encouraged by the results and look forward to further understanding the vaccines role in improving survival in this hard-to-treat patient group. Detailed, updated results will be shared at an upcoming medical conference. We wish to thank the patients and investigators for their participation and important contributions to the NIPU study.
biotechnology leader in novel immunotherapeutic cancer vaccines, today announced the topline results of NIPU, an investigator-initiated Phase II trial in patients indicated for second-line treatment of malignant pleural mesothelioma (MPM). Based on central review, the study did not meet the primary endpoint of PFS. Investigator assessment of the primary endpoint, a pre-defined supportive analysis, showed a statistically significant positive PFS benefit for the patients in the UV1 arm. The central review was performed by a blinded, independent clinical research organization, whereas the investigator assessment was performed by specialized radiologists at the study hospitals.
Current data indicates improvement in overall survival in the UV1 arm over the control arm, but the data need to mature before a conclusion can be reached. The safety profile of the combination of UV1 plus ipilimumab and nivolumab (treatment arm) observed in the trial was consistent with the safety profile of ipilimumab and nivolumab alone (control arm), confirming the good safety profile for UV1. Further results from the study will be presented by the sponsor at an upcoming medical conference. The patients will continue to be monitored for efficacy and safety endpoints over the next years.
The results showed that the NIPU trial did not meet the primary endpoint of PFS based on blinded independent central review. Based on investigator assessment, a pre-defined supportive analysis of PFS, the study showed a statistically significant improvement in PFS for patients receiving UV1, said Åslaug Helland, Principal Investigator in the NIPU trial and Professor at Oslo University Hospital. Further, the data show a positive trend towards improvement in overall survival in the UV1 arm over the control arm, although it is still early, and the data need to mature before we can reach a conclusion. Overall survival is the most important efficacy measure in cancer treatment. We are encouraged by the results and look forward to further understanding the vaccines role in improving survival in this hard-to-treat patient group. Detailed, updated results will be shared at an upcoming medical conference. We wish to thank the patients and investigators for their participation and important contributions to the NIPU study.
Anunnaki
07.06.2023 kl 19:54
4533
Kanskje vi ser 90 - 100 allerede i morgen? ;-)
Er nok mange som vil inn nå som NIPU er overstått.
Er nok mange som vil inn nå som NIPU er overstått.
Ultimo feilet på primærendepunkt dessverre, her skal vi ned på 60-70 kr i nærmeste fremtid. 90-100 kr imorgen et sted tenker jeg før videre fall.
Redigert 07.06.2023 kl 20:36
Du må logge inn for å svare
Rule
07.06.2023 kl 21:23
4291
Det blev bob-bob, men viser at UV1 har virkning:
However, a statistically significant improvement in PFS for patients receiving UV1 was measured in a separate pre-defined local assessment at the participating hospitals
* The trial investigators also observed an improvement in overall survival in the UV1 arm over the control arm, although the data need to mature before a conclusion can be reached
* the study showed a statistically significant improvement in PFS for patients receiving UV1,” said Åslaug Helland,
MPM is considered an aggressive, complicated form of cancer with a high mortality rate and few therapeutic options. Patients affected have often been occupationally or environmentally exposed to asbestos. Several efforts have been made in the last decades to improve the survival outcomes of patients with MPM. There is currently no established standard of care in second-line treatment.
However, a statistically significant improvement in PFS for patients receiving UV1 was measured in a separate pre-defined local assessment at the participating hospitals
* The trial investigators also observed an improvement in overall survival in the UV1 arm over the control arm, although the data need to mature before a conclusion can be reached
* the study showed a statistically significant improvement in PFS for patients receiving UV1,” said Åslaug Helland,
MPM is considered an aggressive, complicated form of cancer with a high mortality rate and few therapeutic options. Patients affected have often been occupationally or environmentally exposed to asbestos. Several efforts have been made in the last decades to improve the survival outcomes of patients with MPM. There is currently no established standard of care in second-line treatment.
elnomi
07.06.2023 kl 21:27
4283
Dette var skuffende.
Hvordan kunne det gå så dårlig?
Nytt eksempel på norsk biotek som skuffer.
The results showed that the NIPU trial did not meet the primary endpoint of PFS based on blinded independent central review
Hvordan kunne det gå så dårlig?
Nytt eksempel på norsk biotek som skuffer.
The results showed that the NIPU trial did not meet the primary endpoint of PFS based on blinded independent central review
Redigert 07.06.2023 kl 21:42
Du må logge inn for å svare
wave
07.06.2023 kl 21:49
4197
Tragisk, men ikke helt uventet så vrien som denne indikasjonen er. Man kan jo nesten spørre hvorfor er lite selskap som Ultimovacs bruker ressurser på den.
Skulle derimot Initium også ryke, sitter Radforsk igjen med skjegget fullt av tomme postkasser, og Oslo Børs vil få en ny pennystock Skal man shorte, virker det som om norsk biotec er en no brainer. For her er det langt mellom drammene, ja når fikk vi egentlig den forrige?
Men for all del, det er jo Initium man har ventet på og har de gode forhåpningene til.
Min dyrekjøpte erfaring er at skal man tjene penger i denne sektoren, bør man tidlig inn, og komme seg ut på optimismen FØR enhver avlesning. De gangene jeg har sittet over, har vært kostbare.
Nå blir det nok en ny nedtur framover, inntil optimismen igjen tar tak.
Selv tror jeg ikke det blir mye biotec fremover, Risikoen er for stor. De som har holdt på en stund i ulike sektorer, har kunnet gjøre både 5 og 10 gangern med litt flaks/dyktighet innen olje, shipping og annet. Ja, tidvis den samme gangetabellen som benyttes i biotec og som ytterst få har fått oppleve.
Selvfølgelig er det risiko overalt med ikke dette binære enten vinner du grovt eller så har du så godt som tapt innsatsen.
Uansett, aksjonærene får ha lykke til i morgen.
Skulle derimot Initium også ryke, sitter Radforsk igjen med skjegget fullt av tomme postkasser, og Oslo Børs vil få en ny pennystock Skal man shorte, virker det som om norsk biotec er en no brainer. For her er det langt mellom drammene, ja når fikk vi egentlig den forrige?
Men for all del, det er jo Initium man har ventet på og har de gode forhåpningene til.
Min dyrekjøpte erfaring er at skal man tjene penger i denne sektoren, bør man tidlig inn, og komme seg ut på optimismen FØR enhver avlesning. De gangene jeg har sittet over, har vært kostbare.
Nå blir det nok en ny nedtur framover, inntil optimismen igjen tar tak.
Selv tror jeg ikke det blir mye biotec fremover, Risikoen er for stor. De som har holdt på en stund i ulike sektorer, har kunnet gjøre både 5 og 10 gangern med litt flaks/dyktighet innen olje, shipping og annet. Ja, tidvis den samme gangetabellen som benyttes i biotec og som ytterst få har fått oppleve.
Selvfølgelig er det risiko overalt med ikke dette binære enten vinner du grovt eller så har du så godt som tapt innsatsen.
Uansett, aksjonærene får ha lykke til i morgen.
Redigert 07.06.2023 kl 22:11
Du må logge inn for å svare
trend1 skrev Emisjonsfare nå etter dette?
De har fortsatt penger til ut i midten av neste år. Så ikke på veldig kort sikt, og som mange andre har nevnt det er INITIUM som teller. Men skuffende medling uansett.
elnomi
07.06.2023 kl 22:35
4047
The results showed that the NIPU trial did not meet the primary endpoint of PFS based on blinded independent central review
Hvis noen her tror at kursen i morgen går opp på denne meldingen så vil de nok få seg en liten overraskelse.
Hvis noen her tror at kursen i morgen går opp på denne meldingen så vil de nok få seg en liten overraskelse.
heilo888
07.06.2023 kl 22:43
4010
Nei, har ingen tro på kursoppgang, men jeg kjøper i tilfelle fall på denne meldingen.
Det har lenge vært diskutert at mange trolig vil komme til å misforstå en litt sånn tvetydig melding fra NIPU-studien.
Vi er mange som har ment at den minste forbedring i med UV1 i denne forferdelig vanskelige kreftindikasjonen er nok
til å opprettholde troen på UV1 som en universell kreftvaksine. Om noen uker eller måneder kommer Initium-studien som går på føflekkreft og hvor det er grunn til å ha tro på langt bedre resultater.
Kopierer Sparkongen som tolker meldingen på samme måte som jeg selv gjør:
"Objektivt sett var vel ikke dette negativt, men heller nøytralt til svakt positivt?
Primary endpoint oppnådd ville jo vært fantastisk i denne tøffe indikasjonen! Da er det ikke slik at det at endepunktet ikke blir møtt nødvendigvis er negativt for selskapets del, her er det nyanser.
At Helland mener at det er en signifikant forskjell i PFS mellom de to armene er jo svært positivt isolert sett, og gir grunnlag for optimisme for de resterende studiene!
“We are now even more optimistic about the ongoing Phase II clinical development program, which will report data from two additional studies in different cancer indications within a year.”
Med tanke på Ultimovacs sin svært konservative guiding synes jeg at man kan legge vekt på dette utsagnet."
Kan for egen regning tilføye at det blir uttalt i meldingen at OS (overlevelsestid) , som er gull-standaren innen kreftbehandling, er best i den eksperimentelle armen med UV1. Dette er for meg det desidert mest betydningsfulle for meg i denne meldingen. Dette vil bli studert videre og jeg er rimelig sikker på at dette forholdet vil styrke seg i retning av UV1 etter hvert som tiden nå går da det har vært kjent at UV1 vil virke bedre og bedre etter hvert som tid går.
Det har lenge vært diskutert at mange trolig vil komme til å misforstå en litt sånn tvetydig melding fra NIPU-studien.
Vi er mange som har ment at den minste forbedring i med UV1 i denne forferdelig vanskelige kreftindikasjonen er nok
til å opprettholde troen på UV1 som en universell kreftvaksine. Om noen uker eller måneder kommer Initium-studien som går på føflekkreft og hvor det er grunn til å ha tro på langt bedre resultater.
Kopierer Sparkongen som tolker meldingen på samme måte som jeg selv gjør:
"Objektivt sett var vel ikke dette negativt, men heller nøytralt til svakt positivt?
Primary endpoint oppnådd ville jo vært fantastisk i denne tøffe indikasjonen! Da er det ikke slik at det at endepunktet ikke blir møtt nødvendigvis er negativt for selskapets del, her er det nyanser.
At Helland mener at det er en signifikant forskjell i PFS mellom de to armene er jo svært positivt isolert sett, og gir grunnlag for optimisme for de resterende studiene!
“We are now even more optimistic about the ongoing Phase II clinical development program, which will report data from two additional studies in different cancer indications within a year.”
Med tanke på Ultimovacs sin svært konservative guiding synes jeg at man kan legge vekt på dette utsagnet."
Kan for egen regning tilføye at det blir uttalt i meldingen at OS (overlevelsestid) , som er gull-standaren innen kreftbehandling, er best i den eksperimentelle armen med UV1. Dette er for meg det desidert mest betydningsfulle for meg i denne meldingen. Dette vil bli studert videre og jeg er rimelig sikker på at dette forholdet vil styrke seg i retning av UV1 etter hvert som tiden nå går da det har vært kjent at UV1 vil virke bedre og bedre etter hvert som tid går.
Redigert 07.06.2023 kl 22:58
Du må logge inn for å svare
heilo888
07.06.2023 kl 23:08
3901
Kopierer h3nk1 på TI
"Based on investigator assessment, a pre-defined supportive analysis of PFS, the study showed a statistically significant improvement in PFS for patients receiving UV1,” said Åslaug Helland
Oppnådd PE i 2L mesoteliom ville vært en sinnsyk verdenssensasjon. Så nå sitter man med spørsmål: er klinikerne på OUS uenige med Independent Review Board? Hva ligger i denne uttalelsen? Tall?
Om ikke dette er sminking av dårlige resultater er meldingen (ekstremt) bull.
"Based on investigator assessment, a pre-defined supportive analysis of PFS, the study showed a statistically significant improvement in PFS for patients receiving UV1,” said Åslaug Helland
Oppnådd PE i 2L mesoteliom ville vært en sinnsyk verdenssensasjon. Så nå sitter man med spørsmål: er klinikerne på OUS uenige med Independent Review Board? Hva ligger i denne uttalelsen? Tall?
Om ikke dette er sminking av dårlige resultater er meldingen (ekstremt) bull.
h3nk1
07.06.2023 kl 23:13
3890
Dette var en veldig fascinerende og enda mer frustrerende melding. Det er åpenbart uenighet mellom studieleder og klinikerne på sites som følger pasientene og Independent Review Board. Det eneste man kan tolke av dette er at det er svært nærme at primærendepunkt er møtt. Det er i seg selv utrolig positivt gitt indikasjonen og sammenligningen med ipi + nivo. Hvordan markedet agerer uten tall er en annen sak. Og dette er et studie som drives av akademikere og ikke selskapet. Her er alfa og omega webcast og eventuelt supplerende meldinger. Om det bekreftet at det var en "close call" er det svært positivt. Her blir det større krefter enn forumtradere som bestemmer.
NIPU er sensitivt per design på små tall / eventer. Og her kan en relativt sett lav power være utslagsgivende. Selskapet og studieleder kunne og ville meldt en fail clean og redelig. Det ville ikke vært overraskende i mesoteliom. Men det gjør de altså ikke. Her er det i nyansene og tallene (vi ikke har sett enda) fasit ligger. Forhåpentligvis blir man klokere, raskt. I verste fall må man vente til X konferanse.
Det som er sikkert er at hverken selskap eller studieleder ville lagt hodet på blokka på denne måten om ikke signalet er robust og positivt. Og det i seg selv er svært lovende for resten av r2p-programmet i indikasjoner som ikke er i nærheten av så "umulige" som dette.
NIPU er sensitivt per design på små tall / eventer. Og her kan en relativt sett lav power være utslagsgivende. Selskapet og studieleder kunne og ville meldt en fail clean og redelig. Det ville ikke vært overraskende i mesoteliom. Men det gjør de altså ikke. Her er det i nyansene og tallene (vi ikke har sett enda) fasit ligger. Forhåpentligvis blir man klokere, raskt. I verste fall må man vente til X konferanse.
Det som er sikkert er at hverken selskap eller studieleder ville lagt hodet på blokka på denne måten om ikke signalet er robust og positivt. Og det i seg selv er svært lovende for resten av r2p-programmet i indikasjoner som ikke er i nærheten av så "umulige" som dette.
Redigert 07.06.2023 kl 23:42
Du må logge inn for å svare
heilo888
07.06.2023 kl 23:26
3860
Kopierer også polygon sitt innlegg på TI:
"Oppnådd primærendepunkt var altså en HR<0.73. Av meldingen må man da konkludere med at independent central review vurderte den til høyere og Helland sitt team vurderte den til lavere. Etter all sannsynlighet var det bare en eller to eventer, eller bare tidspunktet for dem man var uenige om, slik at de to konklusjonene lå rett over og rett under 0.73. Basert på designet, som kunne man dersom primærendepunktet ble oppnådd si at man var 90% sikker på at UV1 hadde en høyst relevant klinisk effekt. Når resultatet var rett under, så kan man kanskje med 80% sikkerhet si det samme. Men den nøyaktige sannsynligheten blir jo umulig å si noe om når de ikke rapporterer tall! De har faktisk ikke rapportert top-line data som lovet! Uansett blir det ingen umiddelbar revolusjon av dette resultatet, men det er faktisk et veldig robust signal om effekt.
En typisk fase 3 er designet for å vise statistisk signifikans (med to-sidig p<0.05) ved en HR=0.80. Dette betyr at om man får det samme resultatet som også independent central review mener at man fikk her, så vil dette bli godkjent medisin i denne indikasjonen etter en fase 3.
"Oppnådd primærendepunkt var altså en HR<0.73. Av meldingen må man da konkludere med at independent central review vurderte den til høyere og Helland sitt team vurderte den til lavere. Etter all sannsynlighet var det bare en eller to eventer, eller bare tidspunktet for dem man var uenige om, slik at de to konklusjonene lå rett over og rett under 0.73. Basert på designet, som kunne man dersom primærendepunktet ble oppnådd si at man var 90% sikker på at UV1 hadde en høyst relevant klinisk effekt. Når resultatet var rett under, så kan man kanskje med 80% sikkerhet si det samme. Men den nøyaktige sannsynligheten blir jo umulig å si noe om når de ikke rapporterer tall! De har faktisk ikke rapportert top-line data som lovet! Uansett blir det ingen umiddelbar revolusjon av dette resultatet, men det er faktisk et veldig robust signal om effekt.
En typisk fase 3 er designet for å vise statistisk signifikans (med to-sidig p<0.05) ved en HR=0.80. Dette betyr at om man får det samme resultatet som også independent central review mener at man fikk her, så vil dette bli godkjent medisin i denne indikasjonen etter en fase 3.
heilo888
08.06.2023 kl 01:16
3716
Her et svar fra IR i Ultimovacs på hvorfor vi ikke har fått topline data i form av tall, og at det her er 2 litt ulike vurderinger ute å går med tanke på om resultatene er significante/endepunktet er nådd eller ikke.
"Hei!
Tusen takk for email og gode spørsmål.
Det korte svaret er at i en investigator-initiert, akademisk studie som NIPU, er det Principal Investigator som eier dataene og det er opp til henne å vurdere hvilke data hun vil offentliggjøre ved readout vs. en medisinsk konferanse. Vi & BMS har bare levert medisinen til studien, hun eier den. Hun har en mye sterkere søknad til å presentere på en prestisjefyllt medisinsk konferanse med kreftforskere fra hele verden når hun presenterer mer data. Vi har i pressemeldingen formidlet det vi vet så langt; Det er ulike konklusjoner fra de to evalueringene, men det er en tydelig positiv trend om bedre overlevelse i UV1 armen (og overlevelse er som kjent udiskutabelt og dermed den aller viktigste informasjonen). Vi og BMS har fått denne informasjonen, men må sammen med alle andre vente på fullt data-sett til den aktuelle konferansen. Vi tar med oss at PI Åslaug sier seg veldig fornøyd med resultatene, så da ser vi frem til å få se dataene.
Dette er jo helt annerledes med INITIUM, hvor vi selv er sponsor og eier dataene selv. Det er nok ganske unikt for Ultimovacs blant de norske (og kanskje nordiske?) biotech-selskapene at vi har hatt så stor akademisk interesse for UV1 så vi har fire akademia-initierte studier. Det er uvant materie for de fleste investorer, så spørsmålene dine er helt naturlige og svært relevante.
Håper vi får oppklart evt. ytterligere spørsmål i morgen!
Mvh
Anne
"Hei!
Tusen takk for email og gode spørsmål.
Det korte svaret er at i en investigator-initiert, akademisk studie som NIPU, er det Principal Investigator som eier dataene og det er opp til henne å vurdere hvilke data hun vil offentliggjøre ved readout vs. en medisinsk konferanse. Vi & BMS har bare levert medisinen til studien, hun eier den. Hun har en mye sterkere søknad til å presentere på en prestisjefyllt medisinsk konferanse med kreftforskere fra hele verden når hun presenterer mer data. Vi har i pressemeldingen formidlet det vi vet så langt; Det er ulike konklusjoner fra de to evalueringene, men det er en tydelig positiv trend om bedre overlevelse i UV1 armen (og overlevelse er som kjent udiskutabelt og dermed den aller viktigste informasjonen). Vi og BMS har fått denne informasjonen, men må sammen med alle andre vente på fullt data-sett til den aktuelle konferansen. Vi tar med oss at PI Åslaug sier seg veldig fornøyd med resultatene, så da ser vi frem til å få se dataene.
Dette er jo helt annerledes med INITIUM, hvor vi selv er sponsor og eier dataene selv. Det er nok ganske unikt for Ultimovacs blant de norske (og kanskje nordiske?) biotech-selskapene at vi har hatt så stor akademisk interesse for UV1 så vi har fire akademia-initierte studier. Det er uvant materie for de fleste investorer, så spørsmålene dine er helt naturlige og svært relevante.
Håper vi får oppklart evt. ytterligere spørsmål i morgen!
Mvh
Anne
Redigert 08.06.2023 kl 01:18
Du må logge inn for å svare
Rule
08.06.2023 kl 02:02
3692
Super interessant. De sygeste patienter i den vanskeligste kræft indikation:
*Based on investigator assessment, a pre-defined supportive analysis of PFS, the study showed a statistically significant improvement in PFS for patients receiving UV1,” said Åslaug Helland, Principal Investigator in the NIPU trial and Professor at Oslo University Hospital.
*The trial investigators also observed an improvement in overall survival in the UV1 arm over the control arm, although the data need to mature before a conclusion can be reached
*det står helt klart frem med enighed at UV1 har en effekt. ! ! ! - vi taler de sygeste patienter i den vanskeligste kræft indikation...
*hvad om man havde givet UV1 som del af L1 behandling..? Som udgangspunkt er der vel ingen grund til at tro at UV1 ikke skulle have samme påvirkning i L1...? Jo tidligere introduceret, jo bedre..?
*Based on investigator assessment, a pre-defined supportive analysis of PFS, the study showed a statistically significant improvement in PFS for patients receiving UV1,” said Åslaug Helland, Principal Investigator in the NIPU trial and Professor at Oslo University Hospital.
*The trial investigators also observed an improvement in overall survival in the UV1 arm over the control arm, although the data need to mature before a conclusion can be reached
*det står helt klart frem med enighed at UV1 har en effekt. ! ! ! - vi taler de sygeste patienter i den vanskeligste kræft indikation...
*hvad om man havde givet UV1 som del af L1 behandling..? Som udgangspunkt er der vel ingen grund til at tro at UV1 ikke skulle have samme påvirkning i L1...? Jo tidligere introduceret, jo bedre..?
h3nk1
08.06.2023 kl 02:18
3668
Det er rett og slett slik at studieleder mener endepunkt er oppnådd i motstrid med ekstern part. En delikat situasjon. I alle tilfelle er et tydelig signal gitt i NIPU på hva som kommer videre. Om man leser meldingen nøye så forteller den hva man trenger å vite. Markedet får agere som det vil, men det mest interessante blir nå å se hva større aktører (trolig under NDA) foretar seg på et kraftig signal på en universell vaksinekandidat i mesoteliom.
Redigert 08.06.2023 kl 02:19
Du må logge inn for å svare
peaf
08.06.2023 kl 05:45
3592
Vi vet alle farmaselskap prøver fremstille resultater mest muligt positivt, og når man ikke har tall som bekrefter resultaten så tar man til påstand. Er det vanskelig at telle progresjon i nipu studien, tydligtvis er de det fast de har godt designede og randomiserte studier med robuste resultater som de ikke kan tallfeste. Det er meget sjelden resultaten viser seg bedre en første inntrykket når de blir nøje gjenomgodt, så jeg tvivler på at de leder til noen fase 3 studie. Men man skall aldri seie aldri, men det virker som Ulti har overvudert UV1,s formåge at virke i alle kreftformer.
Gullit
08.06.2023 kl 07:13
3499
Her kan de uerfarne kanskje selge på noe som egentlig ikke er en dårlig melding. De store sitter nok fint og kanskje øker noe.
Gunnars
08.06.2023 kl 08:29
3388
Blir kanskje i enkleste laget, men.
Kreften har kanskje økt hos enkelte med over 20%, og derved skapt et negativt event.
Men pasienten dør ikke , og lever fint med økningen, og kanskje over tid styrkes immunforsvaret videre, slik at overlevelse fortsetter.
Å unngå døden her er og blir det essensielle. Bare litt tankespinn :) oppi en av de verste kreftformen.
Kreften har kanskje økt hos enkelte med over 20%, og derved skapt et negativt event.
Men pasienten dør ikke , og lever fint med økningen, og kanskje over tid styrkes immunforsvaret videre, slik at overlevelse fortsetter.
Å unngå døden her er og blir det essensielle. Bare litt tankespinn :) oppi en av de verste kreftformen.
heilo888
08.06.2023 kl 08:30
3420
Resultatene er nok gode nok for Ulti da formålet nok var å vise at UV1 har en viss effekt selv i en så "umulig" kreftindikasjon som det MPM er.
At OS (overlevelse) vil øke i UV1 sin favør kan underbygges med tidligere erfaringer med UV1, og er nok hovedgrunnen til at PI. Åslaug Helland er positiv og vil avvente dette i noen tid før hun setter 2 streker under svaret.
At OS (overlevelse) vil øke i UV1 sin favør kan underbygges med tidligere erfaringer med UV1, og er nok hovedgrunnen til at PI. Åslaug Helland er positiv og vil avvente dette i noen tid før hun setter 2 streker under svaret.
gade
08.06.2023 kl 08:37
3371
Vi må desverre belage oss på et stort kursfall i dag !.Aksjemarkedet er nådeløst,men vi får håpe Helland i wb.cast klokken 10 kan belyse dette nærmere med forhåpentligvis positive detaljer som til en viss grad kan berolige markedet.
Gullit
08.06.2023 kl 08:57
3230
Ja det blir syke kjøpsmuligheter. Og denne kommer nok sterkt tilbake utover dagen. Ender nok opp mot 100 igjen
elnomi
08.06.2023 kl 09:13
3121
I dag blir det kursslakt, slik er det i biotek når skuffende nyheter meldes.