ULTIMOVACS - once in a lifetime!

Ultimovax
ULTIMO 11.07.2022 kl 00:18 254115

Hvem er Ultimovacs og hvorfor de vil lykkes.

Ultimovacs er et norsk legemiddelselskap som er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie. Selskapet er spunnet ut av forskning på Radiumhospitalet og ble grunnlagt i 2011. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.

Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.

Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.

Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.

HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.

UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt

HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.Det at både klinikere og Big pharma har vist enorm interesse for å gjennomføre studier med UV1 er også naturligvis svært positivt, se bare på inkludering av pasienter, selv i en verdensomspennende pandemi. CEO, Carlos har presisert at det er ingen problemer å få samarbeidsavtaler det som er utfordringen er å velge riktig indikasjon, kombinasjon og partner – for å oppnå maksimal verdi for aksjonærer og pasienter.
Oppsummert har altså Ultimovacs i dag satt de største medisinselskapene i verden opp mot hverandre med de største og mest verdifulle CPI’ene og er svært godt kapitalisert til å gjennomføre studiene og til eventuelle forhandlinger med big pharma. (500 millioner i banken)
Det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet, (se for eksempel Nano som brenner rundt 110 millioner i kvartalet) og samtidig er priset til vanvittige lave 2 mrd.
Om Ultimo klarer å dokumentere tilsvarende effekt i fase2 som i tidligere forsøk har de skapt medisinsk historie! Aksjonærene sitter da på en universell kreftvaksine, som er billig å utvikle, enkel å distribuere og sette på pasientene, (et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger.
Ledelsen og innsiderne eier 80% av selskapet om det er omtrent ikke fri flyt, dette vil forsterke oppgangen etter hvert som markedet får opp øynene for Ultimovacs og UV1. Eierstrukturen er en stor fordel og noe som i stor grad sikrer at Ultimovacs ikke blir solgt til Big Pharma for knapper og glansbilder.

NØKKELPERSON
En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen

En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.

En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.

I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.

Her bidrar AstraZeneca med sin sjekkpunkthemmer, durvalumab, og sin PARP-hemmer, olaparib, mens Ultimovacs bidrar med sin UV1-vaksine.
Selskapet har også et samarbeid med Halle University i Tyskland, hvor kombinasjonen UV1 og pembrolizumab testes på pasienter med hode-halskreft.
Det at Ultimovacs dag er partnere med BMS og AstraZeneca må ikke undervurderes.

Kort oppsummert
- Universal kreftvaksine
- Innsiderne og eierne eier 80% av selskapet
- Selv med verdensomspennende pandemi har de lykkes med rekrutering av pasienter
- Klinikerne elsker UV1
- Ingen birvirkninger av betydning
- 5 fase 2 studier med 600 pasienter og de største og mest verdifulle CPI’ene
- Partner med big pharma
- Egen teknologiplattform (TET)
- Ekstremt dyktige ansatte i den ypperste verdensklasse (Ton Berkieb, Carlos de Sousa, Sara Mangsbo, Gustav Gaudernack mm)
- Bransjens laveste cash burn vs studienes størrelse og omfang
- 500 millioner i egenkapital

Ultimovacs er det første biotekselskapet jeg har investert i siden Algeta, selskapet har alt, og den muligheten som ligger her får man kanskje bare en eller to ganger i livet. Oppsiden er enorm, krig, inflasjon og pandemi gjør at man faktisk kan handle Ultimovacs 40% fra toppen, dette til tross for at de i perioden har som verdens kanskje eneste biotekselskap holdt inkluderingstakten opp, forlenget patenter mm.

Oppsiden er enorm, tenk på et tall – en universell kreftvaksine…Her vil det skje mye de neste halvåret.
Anbefaler alle å selv lese seg opp på selskapet, teknologien, studiene de skal gjennomføre, eierstruktur og kompetansen til ledelsen.
Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Redigert 11.07.2022 kl 00:39 Du må logge inn for å svare
aksjeintr
13.06.2023 kl 20:43 9922

Kan bli litt ørkenvandring nå gjennom sommeren, men på en annen side har det vært bra med omsetning de siste dagene som gjør at det er interesse i markedet.
elnomi
13.06.2023 kl 21:11 10004

Jeg tror vi skal forholde oss til hva selskapet selv har børsmeldt og den siste meldingen var ikke akkurat positiv (for å si det forsiktig).
Slettet bruker
13.06.2023 kl 21:21 10394

Økning i overall survival er ikke positivt nei.. Tror jeg gir opp dette forumet. Vi snakker om andres liv her og ikke bare tall. Pasientene i UV1 armen lever tilsynelatende lengre, og det er meget positivt - PUNKTUM!
aksjeintr
13.06.2023 kl 21:25 10391

Elnomi

Akkurat om meld var negativ er vel diskutert heftig i tråden de siste dagene. Isolert sett mener jeg den tvert imot var oppløftende til tross for at endepunkt ikke ble møtt (selv noen også tenker at det på sett og vis ble nådd).

Litt «synd» at NIPU kom nå, men de hadde vel trodd at INITIUM skulle ha kommet tidligere:-).

Dette blir nok bra skal dere se.
Rassen
14.06.2023 kl 11:10 10529

Bare å vente litt til nå så blir vi rike!! 😂😂
Redigert 14.06.2023 kl 11:11 Du må logge inn for å svare
Anunnaki
14.06.2023 kl 14:06 10508

Jeg synes det var fint at NIPU kom først, og med resultater som vipper mellom signifikant god effekt eller ikke for primærendepunktet - avhengig av øyet som ser.

Det gir anledning til å kjøpe billige aksjer framover for de som fortsatt er sterke i troen, og det fører også til at det er nærliggende å spørre seg om dosevalget har vært optimalt.
Safety er ikke noe problem, så enten fungerer ikke UV1 godt nok i denne indikasjonen til at det gir en signifikant forbedring i PFS, ellers er det slik at UV1 fungerer men at dosen bør oppjusteres for å få fram effekten bedre.
Kanskje er det rom for langt bedre resultater også i de andre indikasjonene ved å bruke en høyere dose.

Jeg synes det er smått utrolig at enkelte som framstår meget oppegående forfekter at dette er et ikke-tema som ikke finnes interessant å spørre om.
Det er det første og mest naturlige spørsmålet som faller inn i hodet mitt når et studie ikke når primary endpoint: Fungerer ikke vaksinen i denne indikasjonen slik at den ikke er så universell som man kunne håpe på, eller kan det tenkes at dosen var for lav?

Ut fra markedets reaksjon ser det ut som at vaksinen er vurdert til ikke å være særlig universell lenger.
Redigert 14.06.2023 kl 14:07 Du må logge inn for å svare
peaf
14.06.2023 kl 14:40 10578

Er selskapet i tvivel om dosering så lager de en doseringsstudie men det krever et større antall deltakere, om ettt doseringsalternativ skall vare stort nok at gå videre med. Men de har ingen sånn studie, og dermed ingen tvivel om vilken dose de skall bruke. Så det hjelper nok ikke om du er i tvivel, de lager nok ikke en ny studie for at tilfredstille dine bekymmer om dosering. Det er nok bare at finne seg i at de har gjort sitt valg.
heilo888
14.06.2023 kl 17:02 10634

Meget godt intervju CMO Jens Bjørnheim hvor han forklarer og oppklarer rundt Nipu-resultatene:

https://www.biostock.se/en/2023/06/ultimovacs-cmo-explains-phase-ii-mesothelioma-data/
Rassen
14.06.2023 kl 17:29 10622

Kursmål 100,-
Rassen
15.06.2023 kl 10:37 10730

Ble stille både her og TekInvestor. Alle er vel litt paff og sliten over at kursen bare faller og faller… slapp av… jo lenger vi venter jo rikere blir vi 😂😂
Redigert 15.06.2023 kl 10:38 Du må logge inn for å svare
Anunnaki
15.06.2023 kl 16:05 10685

Anbefaler folk å bruke noe av ventetida til å høre på podcasten "Tid er penger" og episoden "Alt for Norge", for minimum å høre fra 1 time og 10 minutter og utover der Peter Warren forteller om Kjetil Hatlebrekke - en av landets fremste og mest dekorerte innen etterretningstjenesten.
Ikke rart tilliten til norsk helsevesen forsvinner. En sterk og svært trist historie, men kun en av mange dessverre.

Norsk helsevesen og mange av klinikerne og legene rundt om holder rett og slett et for lavt nivå, så det er veldig skummelt med en holdning om at du er eksperten så jeg stoler fullt ut på at du vet best når det kommer til kreft, medisinering, behandling, forskningsprosjekter osv.
Jeg har selv opplevd hvor dårlig norsk helsevesen har utviklet seg i nyere tid. Mindre og mindre fokus på pasienter og faglig utvikling og ekspertise, mens det er mer og mer byråkrati og utsvevende organisering med mellomledere og ledere som skal ha sine goder. Færre og færre hender/hoder der det virkelig trengs, og leger som må gjøre mye av papirarbeidet selv istedenfor at denne kompetansen kunne vært frigjort til mer fornuftige formål. Helseforetakene må tjene penger for at de skal kunne investere i nødvendig utstyr, bygningsmasse etc, og liggedøgn må da så klart minimeres slik at selv om hadde hatt godt av et døgn eller to til på sykehuset så sparkes du ut.
Noe er riv ruskende galt når det skal være sånn i et av verdens rikeste land.

Klarer heller ikke å avstå fra å kommentere Einarsson som på siste Radium snakker om hvor vanskelig det er for norsk biotek å hente penger fra investorer om dagen og håper det snart vil snu.
Man har litt dårlig forståelse for børs om man ikke skjønner det er helt naturlig at investorene avskyr norsk biotek, og at det nesten ikke finnes penger å oppdrive.
Når man begynner å summere opp hvor mange milliarder kroner som er svidd av på mislykkede studier og feite lederlønninger og styrehonorar, så er det nok til å skremme selv de mest risikokåte. Det er vel ca 10 år siden Algeta og det aller meste siden da har vært skrekk og gru.
De store shortene har dog tjent svært godt i samme periode.

Vil Ultimovacs snu trenden og lykkes i det minste i studiet de har full kontroll på selv, eller har de tabbet seg ut med for forsiktig UV1-dose slik at det kun kommer middels gode resultater (forskjellen mellom armene blir unødvendig liten) og at det derfor må kjøres nye store emisjoner for å komme seg videre med sub-grupper og høyere dosering? Har selv vektet meg ned da selskapet ikke har svart annet enn at ekspertene våre har valgt dosen vi kjører med. Og at den kjøres i samtlige fase2-studier med mange hundre pasienter er for meg et høyrisiko-spill.
Redigert 15.06.2023 kl 16:53 Du må logge inn for å svare
Rule
15.06.2023 kl 20:00 10867

Jeg ser helt anderledes på det. NIPU har vist effekt. Ikke nok til primært endpoint. Det der betyder noget er survival. Studiet er sat op for at kunne få en hurtig readout man så kan bygge på til der er overlevelses data.
UV1 har utvivlsomt vist noget effekt i NIPU. Er “svage” indikationer tidligt så fordi dosis er for lav…?
Jeg ser det som et mirakel at der registreres noget effekt. Det er kendt at CPI’er har svag effekt i indikationen. Men vi ser en effekt i NIPU. Hvordan kan det lade sig gøre..?

- svaret findes i transcripts af webcast på tekInvestor.
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
Anunnaki
16.06.2023 kl 12:03 10617

Helt greit at du er fornøyd og ser på dette som et mirakel.

Tidligfase studier tyder på effekt (immunrespons og overlevelse) øker betraktelig ved høyere dose, samtidig som at bivirkninger ikke er en utfordring.
På meg virker det da svært nærliggende at en høyere dose med UV1 vil gi en god økning i effekt også i kombinasjon med CPI. Dette er foreløpig ikke testet ut, og selskapet svarer svært avvikende når man forsøker å grave i dette.

Presentasjon av NIPU topline data har vært en tragedie, med en melding på gresk og en call langt ut i børsens åpningstid.
Markedet som kjenner track record til norsk biotek svarte med å sende kursen ned 35%. Fullt fortjent når man kløner det til på denne måten.
Hjelper dessverre lite å prøve på oppklarende innlegg i etterkant i nettaviser og på debattfora.

Tviler sterkt på man vil åpne særlig mer enn 60-70% opp ved gode data for INITIUM, så det er helt klart tryggest og lite å tape på å sitte utenfor fram til avlesning.
Markedet har for liten tiltro til det disse biotek-selskapene holder på med og det de presterer.
Og Einarsson er faktisk fortvilet over at det er vanskelig å få inn penger fra investorer til norsk biotek. Da har man dessverre mistet gangsynet og det er tydeligvis langt fram til å forvente forbedringer innen hvordan meldinger, presentasjoner osv av data håndteres, da styreleder tydeligvis bare er skuffet over markedet og investorene. Huff
Redigert 16.06.2023 kl 12:04 Du må logge inn for å svare
Rassen
19.06.2023 kl 14:46 10299

Trodde dagens gode nyhet skulle gi mer enn skarve 3% altså!
elnomi
19.06.2023 kl 15:28 10257

Hvilken gladnyhet?
Husk de store investorene har alltid rett.
Slettet bruker
19.06.2023 kl 16:23 10195

3års overlevelsesdata som kom fra Phase 1 studien på samme type kreft som INITIUM.
aksjeintr
19.06.2023 kl 18:20 10031

Til tross for beskjedne 3+% opp i dag så var det tross alt et bra volum. Indikerer stor/ økende interesse for aksjen.

Selv om dagens nyhet kanskje ikke virket til å være allverdens for «hvermannsen» så var den en viktig bekreftelse på det vi andre tror på, at UV1 faktisk utgjør en signifikant sterk forskjell i denne kreftformen. Noe som igjen underbygger at det vil bli et positivt utfall fra INITIUM og mulig AA.

Troen er sterkere en på lenge. Spennende.
Rule
19.06.2023 kl 23:16 9832

Kursen var vel 10-12% oppe inden nogen fik kæmpet den ned igen.
Det var en kæmpe god nyhed og uventet bekræftelse af casen :-)
Efter min mening langt stærkere og vigtigere end NIPU nyheden fordi NIPU har et ret lille bidrag på diverse værdisætninger af ULTI.
Ydermere NIPU diskuteres livligt om nyheden var bedre eller værre end forventet.
Gold standard er Overall Survival data:
* Phase-I Malignant Melanoma - 3-year follow-up across the two cohorts, 67% (18/27) of patients were still alive.
* Phase-II NIPU - observed an improvement in overall survival in the UV1 arm over the control arm - data needs to mature

fortsættelse følger.....
Tota
19.06.2023 kl 23:19 9891

Hvor bra er resultatene fra denne fase 1 studie med 27 pasienter med avansert melanom? De behandles med Keytruda samt UV1, men deles i to grupper basert på mengde kolonistimulerende faktor som adjuvans. Etter 3 år er overtall survival 67%. Dette virker bra, men det er avhengig av pasientselskesjon.Hvis dette i hovedsak er pasienter med regional utbredelse så er kanskje ikke 67% survival i 3 år sensasjonelt. Men hvis det er mange med fjernmetastaser - hjerne, lunge, lever, knokler - da må 67% survival være svært fra. Keynote 006 hadde 38% survival ved 5 år i sine Keytrudagrupper.
h3nk1
19.06.2023 kl 23:44 9873

Det er relativt lav N og tidligfase. Signalene er positive og inklusjonskriterier like som de relevante historiske kontrollene. Det er også interessant i positiv forstand at UV1 tilsynelatende gir effekt uavhengig av PD-L1 status på pasientene (det gjør ikke CPI). Det hverken skal eller kan anses som annet enn positive signaler for avlesning av INITIUM (samme indikasjon, samme kriterier).
Redigert 19.06.2023 kl 23:48 Du må logge inn for å svare
Anunnaki
20.06.2023 kl 11:36 9653

Regner med det blir stille fram til Q2 den 22. august.
CM067 har drøyt 19 mnd mPFS og med UV1 i tillegg vil mPFS forhåpentligvis øke med 3-4 mnd.
Det er også å forvente at en viss andel trekker seg fra oppfølging, som gjør at 70 eventer drar ut mer i tid.

Topplinjedata er neppe klar før i september - CRO skal også ha sommerferie.
Short-algo styrer kursen fram til da.

God sommer!
Redigert 20.06.2023 kl 11:45 Du må logge inn for å svare
Rassen
20.06.2023 kl 15:34 9537

Hei hvor det går!! 😂😂
Rassen
21.06.2023 kl 09:07 9295

Under 75,- i dag?
Forhuden
21.06.2023 kl 09:34 9256

Over 80,- til lunsj?
Rassen
21.06.2023 kl 09:36 9253

Absolutt ingen ting som tilsier det. Her skal vi ned!
Forhuden
21.06.2023 kl 09:51 9303

Hmm. Det var interessant. Men hva om det går opp i steden?
Anunnaki
21.06.2023 kl 14:30 9178

Hvorfor skulle denne fyke opp nå?

Teknisk svak.
Stor short med algo som jobber for å presse videre ned.
Ingen nyheter før i august, selskapet har tatt ferie og ønsket aksjonærene en god sommer.
Mange småsparere som også vil selge seg ut før sommeren for å realisere tap (mtp skattegevinst).
Høyere renter og mørke makroutsikter vil neppe bidra positivt.
Ingen innsidehandler fra alle de som kan handle (kun CMO og CEO som har sett data).
Selskapet trenger påfyll av penger, så en større emisjon er å forvente at kommer for de edruelige investorene.
Forhuden
21.06.2023 kl 16:10 9163

Men tenk om den går opp allikevel???
Tota
21.06.2023 kl 23:04 8961

Synd hvis denne tråden degenererer til en diskusjon mellom anus og preputium om hvorvidt kursen skal opp eller ned imorgen.
Redigert 21.06.2023 kl 23:05 Du må logge inn for å svare
Rule
21.06.2023 kl 23:16 9008

Mye, mye tilsier at vi skal op igen:
vi fik en rigtig god nyhed med update på phase-1 på UV1. Alle kigger frem imod UV1. Jeg tænker at det kom som en overraskelse for de shorts der er sat og de skal nu modstå presset opad. Det negative element i NIPU var minimalt. Kurs vurderingen af ULTI linker mye lidt til NIPU. Måse blot 10% af værdi sætningen.
Anunnaki
28.06.2023 kl 10:26 8421

Shorten i Ultimovacs øker.
Dessverre vil INITIUM dra ut i tid da Ulti har gjort en feil med å inkludere for få pasienter. En dum og grådig feil. Kanskje går det til september/oktober uten at resultatene blir særlig bra av den grunn.
Kanskje er også dose UV1 for lav, og de må kunne gi en plausibel forklaring på hvorfor det ikke testes for høyere doser, men dette har de ikke villet gjøre utover å si at dosevalget er foretatt av selskapets "eksperter". Det er dessverre "eksperter" som bommer oftest i sine spådommer og gjetninger, så det er et urovekkende svar.

I mine øyne er det nå overhengende sannsynlighet for at det kommer en emisjon like etter Q2.
Selskapet har behov for å fylle opp med cash, det kan være mye som rører seg under overflata med flere studier etc vi ikke vet om. Runway på under 10 måneder er uansett ikke forsvarlig slik at det må hentes penger til det pågående programmet som det er.

Jeg tror ikke selskapet tør å vente til etter ESMO og INITIUM med å kjøre emisjon. Det tryggeste for ledelse og styret er at man henter penger før det kan komme resultater som vil gruse kursen og slå inn spikern i kista. Det er styreleders ansvar å finansiere driften, og Einarsson vet hvor tøft det er i kapitalmarkedet for tida. Høsten i år kan bli skikkelig stygg.
Det er nok ikke uten grunn at shorten vokser framover - det må forventes en god rabatt på emisjonen!

Tror du fortsatt på feit avtale med stor upfront eller oppkjøp i høst slik at emisjon ikke blir noe av, h3nk1?
Redigert 28.06.2023 kl 11:16 Du må logge inn for å svare
Agurknytt
28.06.2023 kl 11:16 8318

Tenker du at det er fundamentale årsaker til at det settes short på aksjen? Hvorfor det?

Videre er du svært bombastisk i dine påstander når det gjelder Initium og antall pasienter inkludert. Hva er bakgrunnen for det? Vet du om det er vanlig å ha ha flere pasienter inkludert i randomiserte fase 2 studier innenfor kreftforskning, og kan du ev. vise til noen av disse?

Jeg vil tro de fleste som investerer i biotek er smertelig klar over datarisikoen her, og risikoen for en emisjon er jo alltid der i denne bransjen. Men hvis man ser bort i fra nevnte generelle faktor, hvorfor tenker du at sannsynligheten for emisjon vil skje like etter Q2? Er det kun basert på at du ikke tror de vil lykkes med Initium og OS i Niup, og dermed vil måtte kjøre en emisjon, eller er det andre årsaker ?
Anunnaki
28.06.2023 kl 11:45 8315

Ja, de fundamentale årsakene er jo opplagte og som jeg har nevnt, men kan jo gjenta nok en gang.
Biotek i start up brenner cash som bare det, særlig når du har haugvis med studier som pågår. Ingen inntekter foreløpig.
Kapitalmarkedet er veldig trått nå som styringsrenta snart har passert 5%. Historikken til norske bioteks er heller ikke særlig imponerende, slik at i valgets kval om hvor investorene vil satse ledig kapital så er neppe disse selskapene de som står øverst på ønskelista.

Tar du 1 + 1 her, så får du at det fundamentale tilsier at selskapet MÅ hente penger i nær framtid. Styreleder har selv uttrykt hvor smertelig klar han er over at det er veldig vanskelig å hente penger for tida. Videre gjør dette at rabatten i en emisjon for å hente penger må bli tilsvarende stor skal investorene åpne sine lommebøker nok en gang (uten at selskapet har fått til et vellykket studie).

Markedet må oppdateres på stoda i selskapet ved en emisjon. Det er derfor veldig natulig å gjøre dette etter man akkurat har gjort så ifm en kvartalspresentasjon. Selvfølgelig kan det også komme før Q2, men det anser jeg som lite sannsynlig. Så mye brenner det ikke, men man vet jo aldri hva som rører seg - kanskje er det nye studier som er på gang som de kan bruke som et påskudd for å kjøre emisjon i sommer også. Ledelse og styret har ikke så mye å tape på å finansiere seg når de kan istedenfor når de må, så hvorfor mener du de skal sjanse på å vente til nærmere november? Er det ikke flere studier som forventes på trappene? TET må jo snart komme med noe mer, har drøyd lenge nok.

Risikoen for dårlig data er i mine øyne langt mindre enn risikoen for en emisjon med stor rabatt. Og som de fleste er klar over går aksjekursen "alltid" ned til emisjonskursen da veldig mange som deltar i emisjoner har for vane å selge ut disse aksjene for å sikre seg å få godt betalt for kapitalen de stilte til rådighet til null risiko.

Til dine spørsmål om hvor "vanlig" det er å ha flere pasienter i fase2-studier og å vise eksempler til slike, så er dette totalt irrelevant og svadaprat.
Ultimovacs må designe sine studier ut i fra sine forventninger og behov. mPFS i CM067 er vel ca 20 mnd.
At read out og data skal forsinkes unødvendig med flere måneder fordi man har vært litt grådig på antall pasienter er svært uheldig. Både for selskapet, aksjonærene og pasientene. Det koster nok langt mer enn å inkludere 15 pasienter ekstra. Man vet heller ikke hvor mange som har trukket seg fra kontrollarmen etter behandling, og dette kan gjøre at read out drar ut ytterligere.
Redigert 28.06.2023 kl 11:48 Du må logge inn for å svare
Anunnaki
28.06.2023 kl 12:08 8270

Og veldig morsomt at TI-nørdsa har laget presentasjon i rein Marvel comics stil til shorterne med beskjed om å ligge unna Ultimovacs for selskapet snart er klar for å eksplodere og erobre verden, og Janus Henderson svarer med å øke shorten.... haha

Må nok sende de en ny presentasjon med illustrasjoner av enda sterkere superhelter!
h3nk1
28.06.2023 kl 12:15 8297

Og så har man dem som ikke vet bedre enn å bruke samme nick på børsforum som eget AS. Det gjør det jo ekstra kostelig å følge kappevendingen og nedrigheten i med utgangspunkt i aksjonærlistene. Hva med å bare holde seg til å trade NANO, vann og avløp. Brukere som deg er det absolutte lavmål, tenker det er greit å opphøre skriveriene.
Redigert 28.06.2023 kl 13:40 Du må logge inn for å svare
Agurknytt
28.06.2023 kl 13:15 8125

Nei, jeg følger deg fortsatt ikke i dette 1+1 regnestykket ditt og ditt resonnement. Din fremstilling og konklusjon fremstår meget svart/hvitt og baserer seg i stor grad på makro og generelle betraktninger knyttet til historikken med bioteksektoren, noe som i seg selv til en viss grad stemmer. Dog vil jeg få påpeke at du tilsynelatende utelater en del sentrale konkrete selskapsspesifikke momenter i dine stadige tirader om Ultimovacs.

Det er selvsagt helt fritt å komme med generelle betraktninger om hvor kursen skal dersom ulike scenarier inntreffer, men det er jo da ryddig å presisere at det er det man baserer sine betraktninger på, og dernest ha en mer ydmyk tilnærming til det faktum at man overhodet ikke har kunnskap om caset. Hvis ikke kan man jo starte å tro at det er du selv som ikke kan regne 1+1, noe jeg i forlengelsen må understreke at jeg ikke beskylder deg for.

Det er imidlertid skummelt når man formulerer seg på en såpass bombastisk måte som du gjør, og samtidig akkurat har nok kunnskap om begreper etc. til å kunne fremstå som at man vet mer enn det man faktisk gjør. Et sitat jeg finner særs relevant her er følgende: "Det er bedre å tie stille og bli mistenkt for å være en idiot, enn å åpne munnen og utelate enhver tvil", Lincoln. Noe å tenke på, for future reference.

Peace out.
SaraSt
28.06.2023 kl 16:47 7908

Ops…., se der ja, nok en mld av det gode slaget. Publisert for 15 minutter siden
Anunnaki
28.06.2023 kl 16:58 7907

De meldingene Ultimovacs trykker ut om dagen virker mest som desperate forsøk på å få kursen oppover. Agurknytt som ikke behøver børsmeldes.

Jobbes for å få kursen opp før emisjon?
Kommer det ny analyse med bra kursmål som selskapet har bestilt snart kanskje?
Forhuden
28.06.2023 kl 17:03 8031

Anunnaki Invest AS?
Redigert 28.06.2023 kl 17:08 Du må logge inn for å svare