ULTIMOVACS - once in a lifetime!
Hvem er Ultimovacs og hvorfor de vil lykkes.
Ultimovacs er et norsk legemiddelselskap som er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie. Selskapet er spunnet ut av forskning på Radiumhospitalet og ble grunnlagt i 2011. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.
Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.
Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.
Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.
HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.
UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt
HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.Det at både klinikere og Big pharma har vist enorm interesse for å gjennomføre studier med UV1 er også naturligvis svært positivt, se bare på inkludering av pasienter, selv i en verdensomspennende pandemi. CEO, Carlos har presisert at det er ingen problemer å få samarbeidsavtaler det som er utfordringen er å velge riktig indikasjon, kombinasjon og partner – for å oppnå maksimal verdi for aksjonærer og pasienter.
Oppsummert har altså Ultimovacs i dag satt de største medisinselskapene i verden opp mot hverandre med de største og mest verdifulle CPI’ene og er svært godt kapitalisert til å gjennomføre studiene og til eventuelle forhandlinger med big pharma. (500 millioner i banken)
Det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet, (se for eksempel Nano som brenner rundt 110 millioner i kvartalet) og samtidig er priset til vanvittige lave 2 mrd.
Om Ultimo klarer å dokumentere tilsvarende effekt i fase2 som i tidligere forsøk har de skapt medisinsk historie! Aksjonærene sitter da på en universell kreftvaksine, som er billig å utvikle, enkel å distribuere og sette på pasientene, (et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger.
Ledelsen og innsiderne eier 80% av selskapet om det er omtrent ikke fri flyt, dette vil forsterke oppgangen etter hvert som markedet får opp øynene for Ultimovacs og UV1. Eierstrukturen er en stor fordel og noe som i stor grad sikrer at Ultimovacs ikke blir solgt til Big Pharma for knapper og glansbilder.
NØKKELPERSON
En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen
En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.
En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.
I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.
Her bidrar AstraZeneca med sin sjekkpunkthemmer, durvalumab, og sin PARP-hemmer, olaparib, mens Ultimovacs bidrar med sin UV1-vaksine.
Selskapet har også et samarbeid med Halle University i Tyskland, hvor kombinasjonen UV1 og pembrolizumab testes på pasienter med hode-halskreft.
Det at Ultimovacs dag er partnere med BMS og AstraZeneca må ikke undervurderes.
Kort oppsummert
- Universal kreftvaksine
- Innsiderne og eierne eier 80% av selskapet
- Selv med verdensomspennende pandemi har de lykkes med rekrutering av pasienter
- Klinikerne elsker UV1
- Ingen birvirkninger av betydning
- 5 fase 2 studier med 600 pasienter og de største og mest verdifulle CPI’ene
- Partner med big pharma
- Egen teknologiplattform (TET)
- Ekstremt dyktige ansatte i den ypperste verdensklasse (Ton Berkieb, Carlos de Sousa, Sara Mangsbo, Gustav Gaudernack mm)
- Bransjens laveste cash burn vs studienes størrelse og omfang
- 500 millioner i egenkapital
Ultimovacs er det første biotekselskapet jeg har investert i siden Algeta, selskapet har alt, og den muligheten som ligger her får man kanskje bare en eller to ganger i livet. Oppsiden er enorm, krig, inflasjon og pandemi gjør at man faktisk kan handle Ultimovacs 40% fra toppen, dette til tross for at de i perioden har som verdens kanskje eneste biotekselskap holdt inkluderingstakten opp, forlenget patenter mm.
Oppsiden er enorm, tenk på et tall – en universell kreftvaksine…Her vil det skje mye de neste halvåret.
Anbefaler alle å selv lese seg opp på selskapet, teknologien, studiene de skal gjennomføre, eierstruktur og kompetansen til ledelsen.
Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Ultimovacs er et norsk legemiddelselskap som er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie. Selskapet er spunnet ut av forskning på Radiumhospitalet og ble grunnlagt i 2011. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.
Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.
Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.
Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.
HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.
UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt
HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.Det at både klinikere og Big pharma har vist enorm interesse for å gjennomføre studier med UV1 er også naturligvis svært positivt, se bare på inkludering av pasienter, selv i en verdensomspennende pandemi. CEO, Carlos har presisert at det er ingen problemer å få samarbeidsavtaler det som er utfordringen er å velge riktig indikasjon, kombinasjon og partner – for å oppnå maksimal verdi for aksjonærer og pasienter.
Oppsummert har altså Ultimovacs i dag satt de største medisinselskapene i verden opp mot hverandre med de største og mest verdifulle CPI’ene og er svært godt kapitalisert til å gjennomføre studiene og til eventuelle forhandlinger med big pharma. (500 millioner i banken)
Det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet, (se for eksempel Nano som brenner rundt 110 millioner i kvartalet) og samtidig er priset til vanvittige lave 2 mrd.
Om Ultimo klarer å dokumentere tilsvarende effekt i fase2 som i tidligere forsøk har de skapt medisinsk historie! Aksjonærene sitter da på en universell kreftvaksine, som er billig å utvikle, enkel å distribuere og sette på pasientene, (et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger.
Ledelsen og innsiderne eier 80% av selskapet om det er omtrent ikke fri flyt, dette vil forsterke oppgangen etter hvert som markedet får opp øynene for Ultimovacs og UV1. Eierstrukturen er en stor fordel og noe som i stor grad sikrer at Ultimovacs ikke blir solgt til Big Pharma for knapper og glansbilder.
NØKKELPERSON
En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen
En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.
En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.
I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.
Her bidrar AstraZeneca med sin sjekkpunkthemmer, durvalumab, og sin PARP-hemmer, olaparib, mens Ultimovacs bidrar med sin UV1-vaksine.
Selskapet har også et samarbeid med Halle University i Tyskland, hvor kombinasjonen UV1 og pembrolizumab testes på pasienter med hode-halskreft.
Det at Ultimovacs dag er partnere med BMS og AstraZeneca må ikke undervurderes.
Kort oppsummert
- Universal kreftvaksine
- Innsiderne og eierne eier 80% av selskapet
- Selv med verdensomspennende pandemi har de lykkes med rekrutering av pasienter
- Klinikerne elsker UV1
- Ingen birvirkninger av betydning
- 5 fase 2 studier med 600 pasienter og de største og mest verdifulle CPI’ene
- Partner med big pharma
- Egen teknologiplattform (TET)
- Ekstremt dyktige ansatte i den ypperste verdensklasse (Ton Berkieb, Carlos de Sousa, Sara Mangsbo, Gustav Gaudernack mm)
- Bransjens laveste cash burn vs studienes størrelse og omfang
- 500 millioner i egenkapital
Ultimovacs er det første biotekselskapet jeg har investert i siden Algeta, selskapet har alt, og den muligheten som ligger her får man kanskje bare en eller to ganger i livet. Oppsiden er enorm, krig, inflasjon og pandemi gjør at man faktisk kan handle Ultimovacs 40% fra toppen, dette til tross for at de i perioden har som verdens kanskje eneste biotekselskap holdt inkluderingstakten opp, forlenget patenter mm.
Oppsiden er enorm, tenk på et tall – en universell kreftvaksine…Her vil det skje mye de neste halvåret.
Anbefaler alle å selv lese seg opp på selskapet, teknologien, studiene de skal gjennomføre, eierstruktur og kompetansen til ledelsen.
Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Redigert 11.07.2022 kl 00:39
Du må logge inn for å svare
Rule
28.06.2023 kl 21:47
10295
Du udtaler dig:
Det er dessverre "eksperter" som bommer oftest i sine spådommer og gjetninger, så det er et UROVÆKKENDE svar.
Hvor jeg læser det som at "..." underminerer kvalifikationerne af dem du taler om.
hvor svaret du henviser til er vedrørende Q om hvordan dosen er fremkommet og valgt.
Så du finder det urovækkende at Ultimovacs svært anerkendte "eksperter" har fastsat dosen...?
Det er dessverre "eksperter" som bommer oftest i sine spådommer og gjetninger, så det er et UROVÆKKENDE svar.
Hvor jeg læser det som at "..." underminerer kvalifikationerne af dem du taler om.
hvor svaret du henviser til er vedrørende Q om hvordan dosen er fremkommet og valgt.
Så du finder det urovækkende at Ultimovacs svært anerkendte "eksperter" har fastsat dosen...?
Kula
29.06.2023 kl 10:47
10020
Ja for all del, detaljert og faglig informasjon angående nye funn om hvordan vaksinen har fungert klinisk - for noe irrelevant agurknytt!
Er det ikke på tide å slutte å baisse nå som du eier 2256 aksjer?
Er det ikke på tide å slutte å baisse nå som du eier 2256 aksjer?
elnomi
01.08.2023 kl 14:35
9291
Kursen er nå rundt kr 75 og det er stille fra selskapet, har folk innsett at dette kanskje ikke går så bra som en hadde ønsket allikevel? Er det håp for at en igjen kan se en kurs rundt kr 100?
Rule
01.08.2023 kl 15:04
9339
Det forstår jeg ikke - du snakker både op og ned men imod ned..? Kan du uddybe den..? Stille = godt, så forvirring er total :-)
elnomi
03.08.2023 kl 08:37
8764
Kan dette hjelpe på kursen?
Ultimovacs Announces Completed Enrollment in FOCUS Phase II Clinical Trial of UV1 in Head and Neck Cancer Patients
https://newsweb.oslobors.no/message/596066
Ultimovacs Announces Completed Enrollment in FOCUS Phase II Clinical Trial of UV1 in Head and Neck Cancer Patients
https://newsweb.oslobors.no/message/596066
Rassen
03.08.2023 kl 22:40
8058
Vi skal bare vente mer så blir vi rike. Det er det alle sier. Bare å vente 😂😂😂😂😂
Rule
03.08.2023 kl 23:00
8078
hvis nu Ulti frigiver top line på Initium med rigtig gode resultater her sidst i august - hører vi så mere fra dig Rassi...? Kan ikke lige helt lure om du er pro/cons.
Rule
09.08.2023 kl 20:38
7318
Rule skrev lidt hjalp det da...men ikke mye...
Begynder der at ske lidt nu…?
Rassen
09.08.2023 kl 23:40
7158
Det er lov å håpe…. Men tviler før de kommer med en skikkelig positiv nyhet! Men det er bare å vente….
Rule
15.08.2023 kl 21:35
6510
Tja - det kommer vel primært an på resultatet af Inititium, som i princippet kan komme anyday...
Gad vide om vi får en besked når de går igang med Data rensning...?
Half-yearly Report om 1 uge bør vel ikke kunne bringe en hel masse nyt....
Gad vide om vi får en besked når de går igang med Data rensning...?
Half-yearly Report om 1 uge bør vel ikke kunne bringe en hel masse nyt....
Rule
21.08.2023 kl 20:53
5964
Ja ja - mere vente. Nok ikke mye sprængstof imorgen på Q2.
Det mest spændende er vel om update på NIPU kommer før top line på Initium
- nok ikke noget nogen vil have troet på som en mulighed for 1 år siden :-)
- syntes nogen snakkede om NIPU update / konference kan komme ultimo September..?
Det mest spændende er vel om update på NIPU kommer før top line på Initium
- nok ikke noget nogen vil have troet på som en mulighed for 1 år siden :-)
- syntes nogen snakkede om NIPU update / konference kan komme ultimo September..?
elnomi
22.08.2023 kl 08:24
5807
Her ser det ut til å være nye forsinkelser på resultater, nå er det første halvår 2024 som tydeligvis gjelder.
Og forsinkelser er kostbart i bioteck. Hva skal en si?
* In April, Ultimovacs revised the readout timeline for INITIUM due to slower patient disease progression than anticipated. All patients have been monitored for over 12 months. Patient follow-up continues until 70 confirmed cases of cancer progression have been reached, which is still outstanding. The updated readout is now expected in the first half of 2024
https://newsweb.oslobors.no/message/597488
Og forsinkelser er kostbart i bioteck. Hva skal en si?
* In April, Ultimovacs revised the readout timeline for INITIUM due to slower patient disease progression than anticipated. All patients have been monitored for over 12 months. Patient follow-up continues until 70 confirmed cases of cancer progression have been reached, which is still outstanding. The updated readout is now expected in the first half of 2024
https://newsweb.oslobors.no/message/597488
Rassen
22.08.2023 kl 08:41
5777
Sekten på TekInvestor jubler over nyheten. Dagens Næringsliv investor skriver at Ultimovacs brenner kontanter 😂
heilo888
22.08.2023 kl 08:47
5818
Ultimovacs expects that the current cash resources will support operations to H2 2024, based on current programs and plans, i.e., through the reporting of overall survival data in NIPU and the topline readouts in INITIUM and FOCUS. The revised time for INITIUM topline readout has minor cost implications for Ultimovacs.
heilo888
22.08.2023 kl 10:10
5627
Ulti foreløpig opp 6,5% på en meget lovende Q2 rapport i dag:
"Ultimovacs ASA Reports Second Quarter 2023 Financial Results and Provides General Business Update
Oslo, 22 August 2023: Ultimovacs ASA ("Ultimovacs") (OSE ULTI), a clinical-stage biotechnology leader in novel immunotherapeutic cancer vaccines, announces its second quarter 2023 results today.
“In the first half of this year, Ultimovacs has further advanced the broad evaluation of our therapeutic cancer vaccine UV1 across key indications. Our UV1-103 study in the U.S. continues to demonstrate encouraging and lasting patient survival, a direct measure of clinical benefit in cancer trials. In addition, we recently reached an important milestone with three randomized Phase II studies fully enrolled in different cancer indications. We are eagerly awaiting the forthcoming data these trials will provide, helping us better comprehend UV1’s potential and the benefits it can provide in the clinical outcomes for the patients,” said Carlos de Sousa, CEO of Ultimovacs. “The data from these randomized Phase II studies, expected within the Company’s current financial runway, will guide us on the path towards bringing UV1 to the market and making a positive impact on the lives of cancer patients.”
Second Quarter 2023 Highlights:
In April, Ultimovacs revised the readout timeline for INITIUM due to slower patient disease progression than anticipated. All patients have been monitored for over 12 months. Patient follow-up continues until 70 confirmed cases of cancer progression have been reached, which is still outstanding. The updated readout is now expected in the first half of 2024, with the extended period bearing minor cost implications for the Company. Assuming continued slow progression in the number of events, Ultimovacs will explore alternative approaches for data readout acceptable to regulatory authorities.
In June, Ultimovacs reported topline results from the UV1 Phase II NIPU study. While the primary Progression Free Survival (PFS) endpoint was not met in the independent central review, a significant positive PFS outcome was measured in the on-site analyses at all five study centers in Australia, Spain, Denmark, Sweden, and Norway. Furthermore, an encouraging trend in Overall Survival (OS) benefit was observed in the UV1 arm compared to the control arm. Detailed data and updated results will be presented at an international medical conference during this fall.
In August, the Company announced enrollment completion of 75 patients with head and neck cancer for the UV1 Phase II FOCUS study. The topline readout, including PFS and OS, will be disclosed after 12 months minimum follow up, expected in second half 2024.
In total, more than 300 cancer patients have now received treatment with UV1 in Phase I and Phase II trials. To date, no safety concerns have been reported with the use of UV1.
Ultimovacs has further solidified its patent estate receiving an Intention to Grant from the European patent office in April, and a Decision to Grant from the Japanese patent office in July, for the protection of UV1 cancer vaccine-checkpoint inhibitor combinations until at least 2037. These patents will be the European and Japanese counterpart of the US patent which was granted in August 2022.
In June, the clinical and biomarker analyses of the UV1-103 Phase I trial was published in Clinical Cancer Research, a renowned peer-reviewed journal by the American Association for Cancer Research.
In June, Ultimovacs’ Chief Scientific Officer Gustav Gaudernack was awarded the Norwegian Tech Awards’ Honorary Prize as an outstanding pioneer in the fight against cancer.
Ultimovacs continues to expect that the current cash resources will support operations until mid-2024, based on current programs. The extension of the timeline for the INITIUM topline readout has limited financial impact for the Company.
Clinical trial enrollment updates
UV1 Phase II Program:
INITIUM (malignant melanoma): Enrollment of 156 patients completed in JulyJune 2022. Topline readout expected in H1 2024.
NIPU (metastatic pleural mesothelioma): Enrollment of 118 patients was completed in January 2023. Topline readout was announced in Q2 2023. Detailed and updated data expected Q4 2023.
FOCUS (head and neck cancer): Enrollment of 75 patients completed in August 2023. Topline readout expected H2 2024.
DOVACC (ovarian cancer): 37 out of 184 patients have been enrolled to date, up from 24 as of the previous quarterly report. Topline readout expected in H2 2024.
LUNGVAC (non-small cell lung cancer): 11 out of 138 patients have been enrolled to date, up from 7 as of the previous quarterly report. Topline readout expected H2 2025.
TENDU Phase I trial (prostate cancer) based on the TET technology platform:
Enrollment of 12 patients was completed in mid-December 2022. Readout expected H2 2023.
Financial update
Ultimovacs expects that the current cash resources will support operations to H2 2024, "
"Ultimovacs ASA Reports Second Quarter 2023 Financial Results and Provides General Business Update
Oslo, 22 August 2023: Ultimovacs ASA ("Ultimovacs") (OSE ULTI), a clinical-stage biotechnology leader in novel immunotherapeutic cancer vaccines, announces its second quarter 2023 results today.
“In the first half of this year, Ultimovacs has further advanced the broad evaluation of our therapeutic cancer vaccine UV1 across key indications. Our UV1-103 study in the U.S. continues to demonstrate encouraging and lasting patient survival, a direct measure of clinical benefit in cancer trials. In addition, we recently reached an important milestone with three randomized Phase II studies fully enrolled in different cancer indications. We are eagerly awaiting the forthcoming data these trials will provide, helping us better comprehend UV1’s potential and the benefits it can provide in the clinical outcomes for the patients,” said Carlos de Sousa, CEO of Ultimovacs. “The data from these randomized Phase II studies, expected within the Company’s current financial runway, will guide us on the path towards bringing UV1 to the market and making a positive impact on the lives of cancer patients.”
Second Quarter 2023 Highlights:
In April, Ultimovacs revised the readout timeline for INITIUM due to slower patient disease progression than anticipated. All patients have been monitored for over 12 months. Patient follow-up continues until 70 confirmed cases of cancer progression have been reached, which is still outstanding. The updated readout is now expected in the first half of 2024, with the extended period bearing minor cost implications for the Company. Assuming continued slow progression in the number of events, Ultimovacs will explore alternative approaches for data readout acceptable to regulatory authorities.
In June, Ultimovacs reported topline results from the UV1 Phase II NIPU study. While the primary Progression Free Survival (PFS) endpoint was not met in the independent central review, a significant positive PFS outcome was measured in the on-site analyses at all five study centers in Australia, Spain, Denmark, Sweden, and Norway. Furthermore, an encouraging trend in Overall Survival (OS) benefit was observed in the UV1 arm compared to the control arm. Detailed data and updated results will be presented at an international medical conference during this fall.
In August, the Company announced enrollment completion of 75 patients with head and neck cancer for the UV1 Phase II FOCUS study. The topline readout, including PFS and OS, will be disclosed after 12 months minimum follow up, expected in second half 2024.
In total, more than 300 cancer patients have now received treatment with UV1 in Phase I and Phase II trials. To date, no safety concerns have been reported with the use of UV1.
Ultimovacs has further solidified its patent estate receiving an Intention to Grant from the European patent office in April, and a Decision to Grant from the Japanese patent office in July, for the protection of UV1 cancer vaccine-checkpoint inhibitor combinations until at least 2037. These patents will be the European and Japanese counterpart of the US patent which was granted in August 2022.
In June, the clinical and biomarker analyses of the UV1-103 Phase I trial was published in Clinical Cancer Research, a renowned peer-reviewed journal by the American Association for Cancer Research.
In June, Ultimovacs’ Chief Scientific Officer Gustav Gaudernack was awarded the Norwegian Tech Awards’ Honorary Prize as an outstanding pioneer in the fight against cancer.
Ultimovacs continues to expect that the current cash resources will support operations until mid-2024, based on current programs. The extension of the timeline for the INITIUM topline readout has limited financial impact for the Company.
Clinical trial enrollment updates
UV1 Phase II Program:
INITIUM (malignant melanoma): Enrollment of 156 patients completed in JulyJune 2022. Topline readout expected in H1 2024.
NIPU (metastatic pleural mesothelioma): Enrollment of 118 patients was completed in January 2023. Topline readout was announced in Q2 2023. Detailed and updated data expected Q4 2023.
FOCUS (head and neck cancer): Enrollment of 75 patients completed in August 2023. Topline readout expected H2 2024.
DOVACC (ovarian cancer): 37 out of 184 patients have been enrolled to date, up from 24 as of the previous quarterly report. Topline readout expected in H2 2024.
LUNGVAC (non-small cell lung cancer): 11 out of 138 patients have been enrolled to date, up from 7 as of the previous quarterly report. Topline readout expected H2 2025.
TENDU Phase I trial (prostate cancer) based on the TET technology platform:
Enrollment of 12 patients was completed in mid-December 2022. Readout expected H2 2023.
Financial update
Ultimovacs expects that the current cash resources will support operations to H2 2024, "
Redigert 22.08.2023 kl 10:13
Du må logge inn for å svare
VIP001
22.08.2023 kl 11:38
5501
Dette er fantastiske nyheter først og fremst for pasientene, men også for investorene. Selv om ingenting er skrevet i stein, så er det meget sterke indikasjoner på at UV1 virker og vi står kanskje foran et gjennombrudd i universal kreftvaksine. Og UV1 virker så bra at vi er snart et år på overtid av hva en i utganspunktet kunne forvente.
Det man skal si er at dette er helt ekstremt bra for pasientene som er med i studien! Bra for pasientene = bra for oss aksjonærer. Her snakker vi om en studie som kanskje ender nesten ett år på overtid! Det er muligens sensasjonelt!
Andersiverden
22.08.2023 kl 13:40
5345
Hjelper ihvertfall litt på kursen...faenskapet opp 7,8% as we speak.
Solan94
22.08.2023 kl 14:19
5421
Noen som har tillgang til denne og vil dele?
https://medwatch.no/nyheter/legemidler_biotek/article16370705.ece?utm_campaign=MedWatch&utm_content=2023-08-22&utm_medium=email&utm_source=medwatch_no
https://medwatch.no/nyheter/legemidler_biotek/article16370705.ece?utm_campaign=MedWatch&utm_content=2023-08-22&utm_medium=email&utm_source=medwatch_no
Redigert 22.08.2023 kl 14:19
Du må logge inn for å svare
Solan94
22.08.2023 kl 14:33
5471
Ultimovacs om forsinket studie: – Nye endepunkter kommer sakte til
– Vi har startet interne diskusjoner om alternative måter å lese av data om det skulle ta ytterligere tid, sier medisinsk direktør i Ultimovacs, Jens Bjørheim.
I april ble tendensen i INITIUM-studien kjent, nemlig at pasientene ser ut til å ha en tregere sykdomsprogresjon enn det som er normalt, og som var spådd på forhånd når studien ble designet.
Nå er avlesningen av topplinjedataene satt til et år senere enn først antatt.
– Vi har ikke nådd antall predefinerte endepunkt på progresjon og død. Nye endepunkter kommer sakte til, og vi ser ikke for oss at resultatene kommer i år. Derfor har vi utsatt forventet avlesning til første halvdel av 2024, sier medisinsk direktør i Ultimovacs, Jens Bjørheim, til MedWatch.
– Dette er godt nytt for pasientene, for de bruker lenger tid på få progresjon eller død. Det har gått langt langsommere enn det vi hadde forventet. Vi vet ikke om det skyldes UV1-vaksinen, siden dataene er blindet for oss, sier han.
– Hvis pasientene hadde reagert på behandlingen slik som i studier der pasientene får kun sjekkpunkthemmerene ipilimumab og nivolumab, så skulle man forvente en avlesning av studien for en god stund siden. Men vi er fortsatt langt unna det antallet endepunkt, sier Bjørheim.
I INITIUM har 156 føflekkreftpasienter blitt dosert med UV1 i kombinasjon med nivolumab og ipilimumab, som markedsføres av BristolMyersSquibb (BMS) som henholdsvis Opdivo og Yervoy. Så snart 70 av disse når tilstrekkelig sykdomsprogresjon, eller dør, vil topplinjedataene fra studien kunne avleses.
Ledelsen i Ultimovacs er imidlertid åpne om at de ser på andre muligheter til å lese av dataene fra INITIUM, dersom det kommer fortsatte forsinkelser, og de regulatoriske myndighetene godkjenner løsningen.
– Vi har startet interne diskusjoner om alternative måter å lese av data om det skulle ta ytterligere tid og vil eventuelt ta kontakt med myndighetene i Europa og USA som bestemmer dette, sier Bjørheim.
– Hvilke alternative måter er det snakk om?
– Det har jeg ikke lyst til å kommentere, sier han.
– Vi har startet interne diskusjoner om alternative måter å lese av data om det skulle ta ytterligere tid, sier medisinsk direktør i Ultimovacs, Jens Bjørheim.
I april ble tendensen i INITIUM-studien kjent, nemlig at pasientene ser ut til å ha en tregere sykdomsprogresjon enn det som er normalt, og som var spådd på forhånd når studien ble designet.
Nå er avlesningen av topplinjedataene satt til et år senere enn først antatt.
– Vi har ikke nådd antall predefinerte endepunkt på progresjon og død. Nye endepunkter kommer sakte til, og vi ser ikke for oss at resultatene kommer i år. Derfor har vi utsatt forventet avlesning til første halvdel av 2024, sier medisinsk direktør i Ultimovacs, Jens Bjørheim, til MedWatch.
– Dette er godt nytt for pasientene, for de bruker lenger tid på få progresjon eller død. Det har gått langt langsommere enn det vi hadde forventet. Vi vet ikke om det skyldes UV1-vaksinen, siden dataene er blindet for oss, sier han.
– Hvis pasientene hadde reagert på behandlingen slik som i studier der pasientene får kun sjekkpunkthemmerene ipilimumab og nivolumab, så skulle man forvente en avlesning av studien for en god stund siden. Men vi er fortsatt langt unna det antallet endepunkt, sier Bjørheim.
I INITIUM har 156 føflekkreftpasienter blitt dosert med UV1 i kombinasjon med nivolumab og ipilimumab, som markedsføres av BristolMyersSquibb (BMS) som henholdsvis Opdivo og Yervoy. Så snart 70 av disse når tilstrekkelig sykdomsprogresjon, eller dør, vil topplinjedataene fra studien kunne avleses.
Ledelsen i Ultimovacs er imidlertid åpne om at de ser på andre muligheter til å lese av dataene fra INITIUM, dersom det kommer fortsatte forsinkelser, og de regulatoriske myndighetene godkjenner løsningen.
– Vi har startet interne diskusjoner om alternative måter å lese av data om det skulle ta ytterligere tid og vil eventuelt ta kontakt med myndighetene i Europa og USA som bestemmer dette, sier Bjørheim.
– Hvilke alternative måter er det snakk om?
– Det har jeg ikke lyst til å kommentere, sier han.
Redigert 22.08.2023 kl 14:35
Du må logge inn for å svare
Rule
22.08.2023 kl 19:38
5287
Nedenstående må være så tæt på BINGO vi kan komme:
– Hvis pasientene hadde reagert på behandlingen slik som i studier der pasientene får kun sjekkpunkthemmerene ipilimumab og nivolumab, så skulle man forvente en avlesning av studien for en god stund siden. Men vi er fortsatt langt unna det antallet endepunkt, sier Bjørheim.
....vi er fortsatt langt unna det antallet endepunkt....! ! ! ! ! ! ! ! !
I teorien er der vel stadig en data risiko. Alle pasienter der er indrullet kan tilfældigvis alle sammen være svært mye sejlivede....(med eller uden UV1)
– Hvis pasientene hadde reagert på behandlingen slik som i studier der pasientene får kun sjekkpunkthemmerene ipilimumab og nivolumab, så skulle man forvente en avlesning av studien for en god stund siden. Men vi er fortsatt langt unna det antallet endepunkt, sier Bjørheim.
....vi er fortsatt langt unna det antallet endepunkt....! ! ! ! ! ! ! ! !
I teorien er der vel stadig en data risiko. Alle pasienter der er indrullet kan tilfældigvis alle sammen være svært mye sejlivede....(med eller uden UV1)
Solan94
22.08.2023 kl 22:15
5176
Absolutt! Men vi som aksjonærer har vel ikke mye annet enn statestikk, historikk og håp å gå ut i fra før svarene blir offentlig. Til den tid får vi smøre oss med tolmodighet og håpe. Selfølgelig kan dette gå alle veier, so håper vi på OPP.
Rule
23.08.2023 kl 22:11
4974
kursen blev halveret med shorts hen over mindre positiv NIPU nyhed. Mye positivt i meldingen også. NIPU er mindste indikation hos BCS og har mye lav andel af BCS værdisætning.
Nu fik vi nærmest 99,9% sikkerhed for at Initium vil vise signifikant virkning. En af BCS helt store indikationer.
Resultat blev at vi selvfølgelig sprætter til ATH.....?
Nu fik vi nærmest 99,9% sikkerhed for at Initium vil vise signifikant virkning. En af BCS helt store indikationer.
Resultat blev at vi selvfølgelig sprætter til ATH.....?
Hva skjer her da, stø kurs rett i bio dass som alt annet ?
Rule
29.08.2023 kl 21:03
4451
Her kommer update på NIPU. Det er vel ultimo September/Oktober. Det skal nok sætte mere retning. Dass eller UFO.
Sålangt er det dass.
Fikk spørsmål i dag : hvorfor kaster vi ikke ultimo, den bare faller ? Så spørs det hvor skal en dra grensen, 70 - 65 - 60 . Når er nok , egentlig langt over smerte Sl for lenge siden.
Fikk spørsmål i dag : hvorfor kaster vi ikke ultimo, den bare faller ? Så spørs det hvor skal en dra grensen, 70 - 65 - 60 . Når er nok , egentlig langt over smerte Sl for lenge siden.
Rule
31.08.2023 kl 01:25
4108
jeg blev utålmodig i danske Genmap ved kurs 50. De havde gang i lovende kræft medicin. Dagens genmap kurs er 2650.
Flappy
31.08.2023 kl 18:13
3956
Når kan vi forvente å se resultatene fra NIPU? Lykkes de med gode resultater, vil selskapet fort se en reprisning av selskapet. Ikke sant?
heilo888
31.08.2023 kl 23:16
3870
Med gode resultat-oppdatering fremlagt under ESMO i Madrid 20-24.oktober stiger trolig aksjen.
Hvor mye Ulti stiger er avhengig av hvor overbevisende dataene er, men aksjen bør relativt lett gå over kr 100 på gode data for OS og PFS.
Hvor mye Ulti stiger er avhengig av hvor overbevisende dataene er, men aksjen bør relativt lett gå over kr 100 på gode data for OS og PFS.
Redigert 31.08.2023 kl 23:17
Du må logge inn for å svare
elnomi
21.09.2023 kl 09:30
3142
Nå smeller det inn med gode meldinger fra det ene etter det andre av norske biotek selskaper.
Kan det være at trenden er snudd og langsiktig igjen viser at en kan lykkes?
AZT i dag, PHO tidligere i uken.
Ultimovacs er kanskej det selskapet der oppsiden er størst om en lykkes, vil dette smitte over på ULTIMO fremover?
Kan det være at trenden er snudd og langsiktig igjen viser at en kan lykkes?
AZT i dag, PHO tidligere i uken.
Ultimovacs er kanskej det selskapet der oppsiden er størst om en lykkes, vil dette smitte over på ULTIMO fremover?
heilo888
21.09.2023 kl 10:57
6291
Ulti har steget 23% ila. de siste 2 ukene. Men med et LBA på ESMO er dette begynnelsen.
Første uka i oktober blir det klart om NIPU-studien får LBA, og 19.oktober kl. 00.05 blir et eventuelt abstrakt publisert.
Første uka i oktober blir det klart om NIPU-studien får LBA, og 19.oktober kl. 00.05 blir et eventuelt abstrakt publisert.
Redigert 21.09.2023 kl 11:47
Du må logge inn for å svare
Vanskelig å stå utenfor nå, Fomo tid krone for krone
Ultimovax
24.09.2023 kl 23:24
5924
Det er neppe noen aksjer i skandinavia med større oppside enn Ultimovacs, markedet forstår ikke betydningen av økt effekt sammen med CPI. De neste 6 måneden er det bare å spenne på seg sikkerhetsbeltet, lene seg tilbake se kursutviklingen og holde godt på aksjene sine.
elnomi
27.09.2023 kl 17:13
5769
Once in a lifetime!
Da ble det LBA på ESMO 2023! Dette er et MEGET sterkt signal!
https://newsweb.oslobors.no/message/600415
Da ble det LBA på ESMO 2023! Dette er et MEGET sterkt signal!
https://newsweb.oslobors.no/message/600415
Rassen
27.09.2023 kl 19:24
5697
Tippekonkurranse!
Hva åpner kursen på i morgen ved åpning av børsen?
Nærmest vinner en valgfri pølse i brød på bensinstasjonen.
Hva åpner kursen på i morgen ved åpning av børsen?
Nærmest vinner en valgfri pølse i brød på bensinstasjonen.
Skier
27.09.2023 kl 20:01
5646
Hei, Rassen. Tenker du skal slippe å spandere pølse om jeg treffer med kr 99 på åpning i morgen :-) Hva kursen er til nyttår er trolig mer spennende å tippe.
Åpne litt ned og så ende på en 4-5% opp i løpet av dagen?
Mer spennende er hvor trading intervallet blir, litt god trading så kan det bli en god helg🍾
heilo888
27.09.2023 kl 21:31
5670
Langt mer interessant er kurs om 1 år og resultater fra 3 randomiserte studier. Tror på ingen måte at markedet klarer å ta innover seg at gode date i en umulige kreftform å behandle har positive resultater om man tilføyer UV1 til immunterapi! Dette peker tydelig mot at UV1 er universell! Slutt å sove, våkn opp! Dette er verdenssensasjon innen utvikling i kampen mot kreft.
Redigert 27.09.2023 kl 21:33
Du må logge inn for å svare